收藏 分享(赏)

2025版高考英语一轮总复习真题探究 必修第三册 Unit 3 Diverse Cultures.doc

上传人:a**** 文档编号:346185 上传时间:2025-11-27 格式:DOC 页数:3 大小:70.50KB
下载 相关 举报
2025版高考英语一轮总复习真题探究 必修第三册 Unit 3 Diverse Cultures.doc_第1页
第1页 / 共3页
2025版高考英语一轮总复习真题探究 必修第三册 Unit 3 Diverse Cultures.doc_第2页
第2页 / 共3页
2025版高考英语一轮总复习真题探究 必修第三册 Unit 3 Diverse Cultures.doc_第3页
第3页 / 共3页
亲,该文档总共3页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、必修第三册 Unit 3 Diverse Cultures (2023全国乙卷)What comes into your mind when you think of British food? Probably fish and chips, or a Sunday dinner of meat and two vegetables.But is British food really so uninteresting? Even though Britain has a reputation for less-than-impressive cuisine, it is producing

2、 more top class chefs who appear frequently on our television screens and whose recipe books frequently top the best-seller lists.Its thanks to these TV chefs rather than any advertising campaign that Britons are turning away from meat-and-two-veg and ready-made meals and becoming more adventurous i

3、n their cooking habits.It is recently reported that the number of those sticking to a traditional diet is slowly declining and around half of Britains consumers would like to change or improve their cooking in some way.There has been a rise in the number of students applying for food courses at UK u

4、niversities and colleges.It seems that TV programmes have helped change what people think about cooking.According to a new study from market analysts, 1 in 5 Britons say that watching cookery programmes on TV has encouraged them to try different food.Almost one third say they now use a wider variety

5、 of ingredients(配料) than they used to, and just under 1 in 4 say they now buy better quality ingredients than before.One in four adults say that TV chefs have made them much more confident about expanding their cookery knowledge and skills, and young people are also getting more interested in cookin

6、g.The UKs obsession(痴迷) with food is reflected through television scheduling.Cookery shows and documentaries about food are broadcast more often than before.With an increasing number of male chefs on TV, its no longer “uncool” for boys to like cooking.1What do people usually think of British food? A

7、 AIt is simple and plain.BIt is rich in nutrition.CIt lacks authentic tastes.DIt deserves a high reputation.解析:细节理解题。根据第一段前三句以及第四句中的“Even though Britain has a reputation for less-than-impressive cuisine.”可知,人们通常会觉得英国食物平淡无奇。故选A。2Which best describes cookery programmes on British TV? D AAuthoritative.

8、 BCreative.CProfitable. DInfluential.解析:推理判断题。根据第二段的第一句和最后一句以及第三段内容可知,英国的烹饪节目能够改变英国人对烹饪的看法,尝试从传统的英式饮食走出来,尝试新的烹饪习惯,由此推知英国的烹饪节目具有很大的影响力。故选D。3Which is the percentage of the people using more diverse ingredients now? D A20%. B24%. C25%. D33%.解析:细节理解题。根据第三段的“Almost one third say they now use a wider vari

9、ety of ingredients(配料) than they used to.”可知,三分之一左右的人,也就是33%左右的人,使用的配料比以前更多。故选D。4What might the author continue talking about? B AThe art of cooking in other countries.BMale chefs on TV programmes.CTable manners in the UK.DStudies of big eaters.解析:推理判断题。根据第三段最后一句“With an increasing number of male ch

10、efs on TV,its no longer uncool for boys to like cooking.”可知,接下来,文章应该具体介绍电视上的男性厨师,从而与上文形成语义连贯。故选B。理清脉络语言能力(一)高级词块1top vt.居之首2turn away from对失去兴趣3expand vt.扩大,增加4authoritative adj.权威的5influential adj.有很大影响力的(二)长难句突破Even though Britain has a reputation for less-than-impressive cuisine, it is producing more top class chefs who appear frequently on our television screens and whose recipe books frequently top the best-seller lists.分析:这是一个复合句,Even though引导 让步状语从句 ;who和whose各引导一个 定语从句 ,先行词是 chefs 。翻译: 尽管英国的烹饪素以平庸著称,但它正在培养出更多的顶级厨师,他们经常出现在我们的电视屏幕上,他们的食谱经常登上畅销书排行榜。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1