收藏 分享(赏)

海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:345412 上传时间:2025-11-27 格式:DOC 页数:25 大小:104KB
下载 相关 举报
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第1页
第1页 / 共25页
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第2页
第2页 / 共25页
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第3页
第3页 / 共25页
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第4页
第4页 / 共25页
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第5页
第5页 / 共25页
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第6页
第6页 / 共25页
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第7页
第7页 / 共25页
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第8页
第8页 / 共25页
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第9页
第9页 / 共25页
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第10页
第10页 / 共25页
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第11页
第11页 / 共25页
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第12页
第12页 / 共25页
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第13页
第13页 / 共25页
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第14页
第14页 / 共25页
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第15页
第15页 / 共25页
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第16页
第16页 / 共25页
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第17页
第17页 / 共25页
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第18页
第18页 / 共25页
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第19页
第19页 / 共25页
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第20页
第20页 / 共25页
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第21页
第21页 / 共25页
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第22页
第22页 / 共25页
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第23页
第23页 / 共25页
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第24页
第24页 / 共25页
海南省儋州市第二中学2020_2021学年高一英语下学期3月月考试题含解析.doc_第25页
第25页 / 共25页
亲,该文档总共25页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、海南省儋州市第二中学2020-2021学年高一英语下学期3月月考试题(含解析)注意事项:1本试卷分第I卷和第卷两部分。答题前,考生务必将自己的姓名、学号、座位号填写在答题卡上。2回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3本试卷满分150分,考试时间120分钟,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第卷 (选择题 满分95分)第一部分:听力理解(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.

2、What is the weather going to be like tomorrow?A. Rainy. B. Cloudy. C. Sunny.2. What does the woman offer to do for the man?A. Give him a map. B. Drive him to the lake. C. Show him another path.3. What is the woman going to do next month?A. Buy some tickets. B. Go to a concert. C. Listen to jazz on t

3、he radio.4. What are the speakers mainly talk about?A. Homework. B. Clubs. C. Weekend activities.5. What does the woman think of the physics textbook?A. Harder and harder. B. A little confusing. C, Pretty simple.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时

4、间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Why does the man call the restaurant?A. To look for his suit and tie.B. To make a dinner reservation.C. To check the booking information.7. When does the restaurant open for dinner?A. At 4:30 p.m. B. At 6:00 p.m. C. At 7:00 p.m.听第7段材料,回答

5、第8、9题。8. What kind of exercise did the article suggest?A. Jogging. B. Downhill skiing. C. Cross-country skiing.9. Why does the woman think cross-country skiing better than downhill skiing?A. Its good for the heart. B. It can be done in flat areas. C. It doesnt require much snow.听第8段材料,回答第10至12题。10.

6、When is the guided tour of the university offered?A. Only during the first week of classes.B. Whenever students ask for it.C. Only in the afternoons.11. What did the man have difficulty finding last week?A. A guidebook. B. A classroom. C. A map.12. Where does the self-guided tour start?A. In the Sci

7、ence Building. B. In the Student Building. C. In the Fine Arts Building.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why does the man want to order cheques?A. He is going on a trip.B. His money has been stolen.C. He has a small amount of cash.14. How long does it take the bank to get the ordered cheques ready on weekdays?A

8、. Less than 12 hours. B. About one day. C. More than two days.15. How will the man collect his cheques?A. He will go to the bank to collect them.B. His wife will pick them up in the bank.C. They will be delivered to his house.16. When does the conversation take place?A. On Tuesday. B. On Thursday. C

9、. On Saturday.听第10段材料,回答第17至20题。17 What does the speaker say about the Triple Theater Company?A. It offers a variety of activities.B. It may cancel its performance.C. Its performance was disappointing last year.18. Where is the first Open Air Concert held?A. In the Abbey Ruins. B. In the Park. C. In

10、 the River Concert Hall.19. How many Open Air Concerts will take place in July?A. Two. B. Eight. C. Twelve.20. Why isnt the performance of Twelfth Night shown in the Abbey Ruins on Friday?A. The weather is likely to be bad.B. Not enough people bought tickets.C. The actors have to be somewhere else.第

11、二部分:阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每篇短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。APiccolo TeatroSince it was founded in 1947, Italys first public playhouse has consistently staged some of Western theatres most challenging works, such as Euripides and Shakespeares. Shows here are guaranteed to be

12、 daring and thought-provoking (发人深省的). Tickets are priced from 22 to 30. You can buy tickets from the box office or book online.Address: Via Rovello 2, 20121 MilanTeatro alla ScalaIt was opened in 1778, with the debut (初次登台) of Antonio Salieris Europa Riconosciuta. There are operatic performances mo

13、stly year round, as the theatre is closed during the month of August. Tickets range from 24 for seats with blocked views of the stage to 210 for orchestra-level seats. You can buy tickets online, from authorized sales agents and from the box office.Address: Filodrammatici Street, 2 20121 MilanAudito

14、rium di Milano Fondazione CariploOriginally a 1930s cinema house, today it hosts a full calendar (日历) of symphonic and choral (合唱的) music. Its productions range from the classics to the contemporary, with symphonic tributes (颂歌) to Pink Floyd, the Beatles, and Queen. The cheapest tickets are priced

15、at 8.Address: Largo Mahler 20136 MilanTeatro ManzoniFounded in 1850 as a theatre for dramatic plays, Teatro Manzoni was destroyed by bombing in 1943. It was rebuilt to the designs of architect Mario Cavalle and reopened in 1950. Today its a great space for various kinds of performances, including pl

16、ays, variety shows and musical performances. Tickets start at 20, and parents can frequently find productions that will appeal to young children.Address: Alessandro Manzoni Street 42 20121 Milan1. At which theatre will people watch some daring and inspiring plays?A. Teatro alla ScalaB. Piccolo Teatr

17、oC. Teatro ManzoniD. Auditorium di Milano Fondazione Cariplo2. If you are on a budget, you will probably choose to _.A. listen to symphonic and choral musicB. appreciate dramatic plays with your childrenC. watch Antonio Salieris Europa RiconosciutaD. enjoy classical dramas at Italys first public pla

18、yhouse3. What is attractive about Teatro Manzoni?A. Its unique design style.B. Its easy access to performers.C. Its wide range of shows.D. Its requirements for the actors lines.【答案】1. B 2. A 3. C【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了四个著名的剧院的一些基本信息。【1题详解】细节理解题。根据Piccolo Teatro中“Shows here are guaranteed to be daring

19、and thought-provoking (发人深省的). (这里的表演一定大胆而发人深省。)”可知,人们可以在Piccolo Teatro观看大胆但是给人启发的戏剧。故选B。【2题详解】推理判断题。根据Auditorium di Milano Fondazione Cariplo中第一句“Originally a 1930s cinema house, today it hosts a full calendar (日历) of symphonic and choral (合唱的) music.( 最初是一个20世纪30年代的电影院,今天它有一个完整的交响乐和合唱音乐日历)” 和最后一句“

20、 The cheapest tickets are priced at 8.( 最便宜的票是8欧元。)”可知,相比较而言,Auditorium di Milano Fondazione Cariplo的交响乐和合唱音乐会价格便宜;如果你手头紧,你可能会选择听交响乐和合唱音乐会。故选A。【3题详解】细节理解题。根据Teatro Manzoni中“Today its a great space for various kinds of performances, including plays, variety shows and musical performances. (今天,它是各种表演的

21、好地方,包括戏剧、综艺节目和音乐表演。)”可知,Teatro Manzoni最吸引人的地方在于它的节目类型多样化。故选C。BAeron McQuillin, 18, Bailey Campbell, 17, and Billy Tarbett, 15, were on their way to a supermarket in Fonthill, Ontario, when they spotted a woman on the side of the road with smoke coming out of her car. They quickly found the problem a

22、nd determined the car was too dangerous to drive.The driver couldnt afford a tow truck (拖车). So, Billy suggested that they push the car. The woman lives more than five miles away. Dan Morrison, who also stopped to help, told CNN the drivers jaw dropped on hearing the teens offer. Bailey told CNN the

23、y just wouldnt want to be stuck like that, so they insisted.The three bought bottles of water and a speaker so they could “jam out” and started their journey. Morrison drove behind them with his hazard lights (双闪灯) on for safety. Baily said they faced several problems. The first was a big hill 300 y

24、ards from the start. Halfway through, they took a break and the battery died. They had to charge it just to get back into neutral (空挡位置).After more than two and a half hours of pushing, they finally delivered the car back home. Bailey described the motorist as both thankful and amazed. They exchange

25、d hugs, and everyone went home for some much-needed rest. The teens never got the womans full name.Morrison took a couple of pictures of the teens, hoping to turn them into hometown heroes on social media. His Facebook post went viral, with positive comments coming in from as far away as Australia.4

26、. What did the three teens do on their way to the supermarket?A. They saved an injured driver.B. They helped repair a damaged car.C They witnessed a car crash accident.D. They pushed a car to its owners home.5. How might the female driver have felt about the teens offer?A. Surprised.B. Annoyed.C. Fr

27、ightened.D. Embarrassed.6. How did Morrison assist the teens?A. He bought them water.B. He let them drive his own car.C. He provided them with a speaker.D. He warned drivers behind to keep their distance.7. How can we describe the teens?A. Emotional.B. Demanding.C. Caring.D. Honest.【答案】4. D 5. A 6.

28、D 7. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了几个青少年在路上帮一位车坏了的女士将车拖回到她的家的善意行为。【4题详解】细节理解题。根据第二段“The driver couldnt afford a tow truck (拖车). So, Billy suggested that they push the car. The woman lives more than five miles away.”(司机负担不起拖车的费用。所以,比利建议他们来推车。这个女人住在5英里之外。)可知,三个青少年在去超市的路上帮忙把一辆车推到车主家里。故选D项。【5题详解】细节理解题。根据第二段“Da

29、n Morrison, who also stopped to help, told CNN the drivers jaw dropped on hearing the teens offer.”(丹莫里森也停下来帮忙,他告诉CNN,司机听到这两个孩子的提议后大吃一惊。)可知,女司机对孩子们的提议感到很惊讶。故选A项。【6题详解】细节理解题。根据第三段“Morrison drove behind them with his hazard lights (双闪灯) on for safety.”(为了安全起见,莫里森开着危险信号灯跟在他们后面。)可知,莫里森是通过警告后面的司机保持距离来帮助青

30、少年的。故选D项。【7题详解】推理判断题。根据第一段“They quickly found the problem and determined the car was too dangerous to drive.”(他们很快发现了问题所在,并认定这辆车开起来太危险了。)第二段“So, Billy suggested that they push the car.”(所以,比利建议他们来推车。)以及倒数第二段“After more than two and a half hours of pushing, they finally delivered the car back home.”(

31、经过两个半小时的推挤,他们终于把车送回家了。)可推断,这些青少年很有爱心。故选C项。CI remember a basketball game on our home-court at Senn High School in Chicago. The kids from my school, began booing(向喝倒彩)the visiting team. After a minute or two, Senns coach, Cap Leighton instructed us that booing the other team was impolite and therefore

32、 unacceptable, and it needed to stop immediately. Such was Coach Leightons authority that it did stop, straightaway. For the rest of the game we restricted ourselves to cheering on our own team.How many people remember sportsmanship? I remember it and now think of it chiefly us something missing fro

33、m contemporary sports. Sportsmanship was once central to tennis. The famous players, such as the great Australian generation of Rod Laver, Ken Rosewall, and John Newcombe, set an example for us. Harry Hopman, the Australian Davis Cup coach between 1939 and 1967, might send a player home for saying d

34、irty words on the court.However, some players dealt a blow to sportsmanship with their bad behavior on the court in the name of heightened competiveness. And its rude of me perhaps to point this out on the weekend of the Super Bowl, but no sport has become more bereft(失去的) of sportsmanship than foot

35、ball generally and professional football in particular. There is what is sometimes referred to as the 12th man in football. This 12th man is the home crowd, who begin a burst of uninterrupted screaming when the visiting team has the ball, so that its quarterback cant hear instructions from the sidel

36、ines and his teammates cant hear his signal calling at the line of mixei fight.Sportsmanship matters because without it sports are an empty proposition (命题). Sportsmanship implies respectfor the game, for your opponent and for yourself. A great part of the justification(理由)for sports is that its a f

37、orcinghouse for building character. Accepting defeat with grace is one of sportsmanships characterbuilding components. Without sportsmanship, sports are little more than grown men playing childrens games.8. How does the author introduce the topic in the text?A. By listing some evidence.B. By present

38、ing an argument.C. By comparing different views.D. By recalling his past experience.9. The players and the coach are mentioned in Paragraph 2 to show_A. they fully practiced sportsmanshipB. they advertised Australian Davis CupC. tennis players had to obey strict rulesD. tennis was an influential spo

39、rt in Australia10. Which sport valued sportsmanship the least according to the author?A. Basketball.B. Tennis.C. Football.D. Baseball.11. What does the author intend to do in the last paragraph?A. To encourage us to accent defeat bravely.B. To appeal to us to live up to sportsmanship.C. To call on u

40、s to seek ways to encourage sportsmanship.D. To advise us to explore the components of sportsmanship.【答案】8. D 9. A 10. C 11. B【解析】【分析】这是一篇议论文。短文中作者通过自己经历,通过一些球类运动中体育精神缺乏的案例,说明当代体育运动中普遍存在着体育精神缺乏的现象,呼吁人们发扬体育精神。【8题详解】推理判断题。根据第一段“I remember a basketball game on our home-court at Senn High School in Chic

41、ago. The kids from my school, began booing(向喝倒彩)the visiting team. After a minute or two, Senns coach, Cap Leighton instructed us that booing the other team was impolite and therefore unacceptable, and it needed to stop immediately.”可知, 我记得在芝加哥森恩高中的主场有一场篮球赛。我学校的孩子们开始向客队喝倒彩。一两分钟后,森恩的教练莱顿队长告诉我们,向对方喝倒彩

42、是不礼貌的,因此不能接受,需要立即停止。由此判断出,作者是通过回忆过去的经历介绍主题的。故选D项。【9题详解】推理判断题。根据第二段“Sportsmanship was once central to tennis. The famous players, such as the great Australian generation of Rod Laver, Ken Rosewall, and John Newcombe, set an example for us. Harry Hopman, the Australian Davis Cup coach between 1939 and

43、 1967, might send a player home for saying dirty words on the court.”可知,体育精神曾经是网球运动的核心。著名的球员,如伟大的澳大利亚一代罗德拉沃尔、肯罗斯沃尔和约翰纽科姆,为我们树立了榜样。哈里霍普曼,1939-1967年间的澳大利亚戴维斯杯教练,可能会因为球员在球场上说脏话而让他们下课。由此判断出,在第二段中提到的运动员和教练是为了显示他们充分实践了体育精神。故选A项。【10题详解】细节理解题。根据第三段“but no sport has become more bereft(失去的) of sportsmanship t

44、han football generally and professional football in particular.”可知,但是没有一项运动比足球,特别是职业足球更缺乏体育精神的了。故选C项。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“Sportsmanship matters because without it sports are an empty proposition (命题). Sportsmanship implies respectfor the game, for your opponent and for yourself. Without sportsmanship

45、, sports are little more than grown men playing childrens games.”可知,体育精神很重要,因为没有它,体育就是一个空洞的命题。体育精神意味着尊重比赛,尊重你的对手和你自己。没有体育精神,体育运动只不过是成年人玩儿童游戏而已。由此判断出,作者在最后一段呼吁我们发扬体育精神。故选B项。DCities across America have set up bike-share programs as sustainable (可持续的) transportation alternatives to ease traffic jams. Y

46、et despite these programs advantages and popularity, significant operational challenges remain.Residential neighborhoods face shortages of bicycles in the morning rush hour, while business districts have a lack of bikes in the evening. Whats more, parking docks can be full at certain hours when ride

47、rs have reached their destinations. Currently, many systems rebalance their bike supply using box trucks that reallocate dozens of bikes at a given time. This is a costly, time-consuming attempt that enlarges the systems carbon footprint. Thus, it is vital that rebalancing be as efficient as possibl

48、e. With that in mind, my colleagues and I set out to develop advanced algorithms (算法) to deal with the novel challenges of bike-share operations.One area to which our methods were applied was the Bike Angels program that our collaborators run in cities across the country. Initially, riders of Bike A

49、ngels earn points by renting or returning bikes at certain high-need stations.In a study, we found that these fixed patterns cause inefficiencies when returns are incentivized (激励) in locations where they do not actually help with rebalancing.The changes to operational patterns we made based on our

50、algorithms can increase the efficiency of the incentives by around 15 percent. And importantly, this form of rebalancing comes with a much better carbon footprint than box trucks!Our algorithms are applied for other purposes, too. For instance, by analyzing usage information, we were able to help op

51、erators make accurate determinations about whether they need to send out crews to fix a broken bike or dock as well as dealing with maintenance (维修) issues in a timely manner.To be sure, algorithms cant fix every new transportation problem and they have many limitations. But what is clear is that ma

52、ny challenges that come with new options, including e-bikes and free-floating bike-share systems, require the real-time data-driven approaches.12. What can we learn about bike-share programs in Paragraph 1?A. They have many drawbacks.B. They add a burden to city traffic.C. They work much better in b

53、usiness districts.D. They increase the popularity of sharing economy.13. What does the underlined word “that” in Paragraph 2 probably refer to?A. How to reduce box trucks carbon footprint.B. How to use box trucks to reallocate bikes.C. How to rebalance bike supply efficiently.D. How to help riders e

54、arn more points.14. Which of the following shows the advantages of the authors algorithms?Increasing box-truck companies profit.Improving the effectiveness of incentives.Providing more incentives for regular cyclists.Making bike reallocation more environmentally friendly.Making the maintenance of bi

55、kes more timely and accurate.A. B. C. D. 15. What can be the suitable title for the text?A. Creative approaches to easing traffic jamsB. Advantages of developing advanced algorithmsC. An introduction of Bike Angels incentive systemD. An effective solution to bike-share operational problems【答案】12. A

56、13. C 14. D 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述了面对自行车共享运营的新挑战,作者和同事们着手开发高级算法,这种算法有效解决了自行车共享运营问题。【12题详解】细节理解题。根据第一段关键句“Yet despite these programs advantages and popularity, significant operational challenges remain.”(然而,尽管这些项目有优势和流行,重大的运营挑战仍然存在。)可知,自行车共享计划在有优势的同时,也面临着重大的运营挑战,再结合第二段内容“Residential neighborhood

57、s face shortages of bicycles in the morning rush hour, while business districts have a lack of bikes in the evening. Whats more, parking docks can be full at certain hours when riders have reached their destinations.”(居民区在早高峰时间面临自行车短缺,而商业区在晚上则缺乏自行车。更重要的是,当车手到达目的地时,停车场在特定的时间可能会满员。)可知,这些运营挑战包括不同地区在不同的

58、时间段里面临自行车短缺问题,特定时间停车场满员等。由此可知,从第1段内容中我们可以得知,自行车共享计划有很多缺点。故选A项。【13题详解】词句猜测题。根据划线单词上句“Thus, it is vital that rebalancing be as efficient as possible.”(因此,至关重要的是,再平衡是尽可能高效的。)可知,现阶段需要解决的是如何能高效地进行共享自行车的再平衡。由此可知,考虑到“如何有效地重新平衡自行车供应”,我和我的同事们着手开发高级算法,以应对自行车共享运营的新挑战,划线单词“that”代指“如何有效地重新平衡自行车供应”。故选C项。【14题详解】细节

59、理解题。根据第五段关键句“The changes to operational patterns we made based on our algorithms can increase the efficiency of the incentives by around 15 percent. And importantly, this form of rebalancing comes with a much better carbon footprint than box trucks!”(根据我们的算法对操作模式进行的更改可以将激励的效率提高15%左右。重要的是,这种形式的再平衡带来了

60、比箱式卡车更好的碳足迹!)可知,作者的算法提高了激励的有效性,同时,使自行车重新分配更环保,与选项和表述一致;根据第六段关键句“For instance, by analyzing usage information, we were able to help operators make accurate determinations about whether they need to send out crews to fix a broken bike or dock as well as dealing with maintenance (维修) issues in a timely

61、 manner.”(例如,通过分析使用信息,我们能够帮助运营商准确确定他们是否需要派出人员修理损坏的自行车或停车场地,并及时处理维修问题。)可知,作者的算法使自行车的保养更加及时和准确,与选项表述一致,由此可知,作者算法的优点为所阐述的内容。故选D项。【15题详解】主旨大意题。分析文章内容,结合第二段关键句“With that in mind, my colleagues and I set out to develop advanced algorithms (算法) to deal with the novel challenges of bike-share operations.”(考

62、虑到这一点,我和我的同事们着手开发高级算法,以应对自行车共享运营的新挑战)可知,文章主要讲述了面对自行车共享运营的新挑战,作者和同事们着手开发高级算法,这种算法提高了激励的有效性、使自行车重新分配更环保,同时,使自行车的保养更加及时和准确,有效解决了自行车共享运营问题。“An effective solution to bike-share operational problems”意为“自行车共享运营问题的有效解决方案”,能够概括文章主要内容。故选D项。第二节(共5小题;每个小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。If

63、youre searching for your dream graduate job, have faith. These top tips can help you get your perfect graduate job quickly.Appear professional on social media.The first thing you should be doing as a graduate job searcher is making sure you have a professional online presence. _16_ But its necessary

64、 to present yourself as respectful, trustworthy and employable on social media to convince employers to hire you. _17_ Thats why weve written a whole guide on making yourself look more professional online.Upload your CV (履历) to job sites.Its not only job seekers who use job sites employers often sea

65、rch through them when looking for potential candidates too. Theres a chance that a future employer could come across your CV on a job site and realize youre the ideal candidate for them. _18_ Creating a profile (简介) and uploading your CV will probably take around 15-30 minutes, but its worth it. You

66、 should also be uploading your CV to your LinkedIn profile too you wouldnt believe how many employers use LinkedIn to search for potential candidates! _19_The way to blow a potential employer away is by showing them you have a real interest in the company. Whether its for an application or when your

67、e through to the interview stage, knowing your business is sure to impress. Not only this, but after spending a good hour or so reading up on a company, the work they do and the role youre applying for, we can guarantee that your covering letter will be easier to tailor. _20_A. Research companies be

68、fore applying for jobs.B. Tailor every application for the role.C. Its too good an opportunity to miss.D. And it is much more likely to impress.E. In fact, we think being professional is quite important.F. Smaller startup companies are too often overlooked by job seekers.G. We dont mean you have to

69、post photos of yourself wearing a suit and tie online.【答案】16. G 17. E 18. C 19. A 20. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章就大学毕业生如何找到自己梦寐以求的工作给出了一些建议。【16题详解】根据上文“The first thing you should be doing as a graduate job searcher is making sure you have a professional online presence. (作为大学生求职者,你要做的第一件事情就是确保你在网上的形象是专业的)”和

70、下文“But its necessary to present yourself as respectful, trustworthy and employable on social media to convince employers to hire you. (但是在社交媒体上展示自己值得尊敬、值得信赖、值得雇佣以说服雇主聘用你是必要的)”可推知,设空处的内容和下文是转折意义,即专业的形象不一定非要穿得非常正式。G项“我们的意思并不是你非得要上传自己穿西装打领带的照片到网上。”复合语境。故选G。【17题详解】根据下文“Thats why weve written a whole gui

71、de on making yourself look more professional online. (那就是为什么我们写了一个完整的指南,让你自己在网上看起来更加专业)”可推知,文章认为事实上专业是非常重要的。E项“事实上,我们认为专业是非常重要的。”复合语境。故选E。【18题详解】根据上文“Theres a chance that a future employer could come across your CV on a job site and realize youre the ideal candidate for them. (可能你将来的雇主会在一个工作网站上看到你的求

72、职简历,并认为你是他们理想的候选人)”可知,有公司认为你是理想的候选者,说明这是一个极好的机会。C项“机会太好了不容错过。”复合语境。故选C。19题详解】设空处为本段小标题。根据下文“The way to blow a potential employer away is by showing them you have a real interest in the company. Whether its for an application or when youre through to the interview stage, knowing your business is sure

73、 to impress. (让潜在雇主大吃一惊的方法就是向他们展示你对这家公司感兴趣。无论是在申请还是面试阶段,了解你的业务一定会给别人留下深刻印象)”可知,本段主要谈论在申请工作或面试前要了解所申请的公司。A项“在申请工作前先调查一下公司。”可以作为本段小标题。故选A。【20题详解】根据上文“Whether its for an application or when youre through to the interview stage, knowing your business is sure to impress. Not only this, but after spending

74、 a good hour or so reading up on a company, the work they do and the role youre applying for, we can guarantee that your covering letter will be easier to tailor. (无论是在申请还是面试阶段,了解你的业务一定会给别人留下深刻印象。不仅如此,在花了一个小时左右时间了解一个公司、他们做的工作和你要申请的职位之后,我们可以保证你的求职信会更容易制定)”可知,通过调查公司、了解他们的业务和自己要申请的职位,有助于写求职信。D项“它更有可能让别

75、人印象深刻。”符合语境,选项中的it指代上文的covering letter。故选D。第三部分:英语知识运用(共两节,满分30分)第一节:完型填空(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A trip to a banks ATM machine is usually a common affair. But for Jose Nunez Romaniz, his_21_ on Sunday is one that he wont _22_for the rest of his li

76、fe.The 19-year-old college student was making a _23_ for Mothers Day online when he noticed his account balance(存款余额)was _24_ . So he drove to the nearest bank to deposit money. Little did he know that he was about to make an incredible_25_.When he arrived, Jose noticed a plastic bag on the ground f

77、illed with cash, which turned out to be $135, 000. When I first saw it, I was very _26_, not knowing what to do, Jose told the New York Times. After taking a moment to _27_ himself, Jose called the police. And the police soon discovered that the money had _28_ been left behind by a worker _29_ with

78、refilling the ATM.Thinking that it is the biggest amount of money ever found and _30_ in Albuquerque history, the mayor and the police chief held a ceremony to honor Joses _31_. And, perhaps best of all, the police chief invited Jose to_32_ a job as a public service aid for the department _33_ his g

79、raduation. For Jose, it was the best gift for Mothers Day. Mother called me_34_ she almost started crying excitedly.She told me I did the right thing and that she was _35_of what I did, said Jose.21. A. planB. experimentC. visitD. show22. A. enjoyB. forgetC. imagineD. face23. A. purchaseB. surveyC.

80、wishD. decision24. A. fullB. clearC. inaccurateD. low25. A. offerB. promiseC. profitD. discovery26. A. shockedB. amusedC. excitedD. satisfied27. A. teachB. disturbC. collectD. challenge28. A. carefullyB. accidentallyC. deliberatelyD. nervously29. A. continuedB. chargedC. armedD. tasked30. A. returne

81、dB. savedC. lostD. exchanged31. A. confidenceB. honestyC. braveryD. appreciation32. A. hold upB. adapt toC. wait forD. apply for33. A. althoughB. beforeC. afterD. until34. A. orB. andC. soD. but35. A. proudB. considerateC. worthyD. sure【答案】21. C 22. B 23. A 24. D 25. D 26. A 27. C 28. B 29. D 30. A

82、31. B 32. D 33. C 34. B 35. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文。一名19岁的青年Jose Nunez Romaniz准备在银行存款时,无意中发现了一个装着很多现金的塑料袋,他没有据为己有而是给警察打了电话。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:但对于Jose Nunez Romaniz来说,周日的银行之行是他永生难忘的经历。A. plan计划;B. experiment试验;C. visit拜访,逗留;D. show展示。根据前文A trip to a banks.可知,此处指的是Jose周日的银行之行。故选C。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:但对于Jose

83、Nunez Romaniz来说,周日的银行之行是他永生难忘的经历。A. enjoy欣赏;B. forget忘记;C. imagine想象;D. face面对。根据后文Jose存款时的经历可知,Jose在存钱时意外捡到了一大笔钱,所以这成了他永远都不会忘记的经历。故选B。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:这位19岁的大学生正在网上为母亲节购物,这时他注意到自己的账户余额不足。A. purchase购买;B. survey调查表;C. wish希望;D. decision决定。根据后文for Mothers Day online可知Jose当时准备给妈妈买母亲节礼物。make a purcha

84、se表示“购物”。故选A。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:这位19岁的大学生正在网上为母亲节购物,这时他注意到自己的账户余额不足。A. full完全的;B. clear清楚的;C. inaccurate不准确的;D. low低的。根据后文So he drove to the nearest bank to deposit money.可知Jose因为账户余额不足(low),买不了礼物,所以才去存钱的。故选D。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:他毫不知道他即将有一个惊人的发现。A. offer提议;B. promise承诺;C. profit利润;D. discovery发现。根据下

85、一段中When he arrived, Jose noticed a plastic bag on the ground filled with cash可知Jose后来在银行捡到了一大笔钱,所以此处指对他即将有一个惊人发现,Jose之前毫不知情。故选D。26题详解】考查形容词词义辨析。句意:“当我第一次看到它时,我非常震惊,不知道该怎么办,” Jose告诉纽约时报。A. shocked震惊的;B. amused有趣的;C. excited激动的;D. satisfied满意的。根据后文not knowing what to do可知,Jose看到这么多钱后感到很吃惊。故选A。【27题详解】考

86、查动词词义辨析。句意:Jose冷静了一会儿后,报了警。A. teach教学;B. disturb干扰;C. collect收集,使(自己)镇定;D. challenge挑战。根据后文Jose called the police可知,过了一会儿后,Jose平静了下来。collect在此意为“使(自己)镇定;使(思想)集中”。故选C。【28题详解】考查副词词义辨析。句意:警方很快发现,这些钱是一名负责给自动取款机装现金的工作人员不小心落下的。A. carefully仔细地;B. accidentally一不小心,意外地;C. deliberately故意地;D. nervously紧张地。根据前后

87、文内容可知,这么一大笔钱应该是一位工作人员不小心(accidentally)遗失在那里的。故选B。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:警方很快发现,这些钱是一名负责给自动取款机装现金的工作人员不小心落下的。A. continued继续;B. charged充电;C. armed武装;D. tasked委派任务。结合后文with refilling the ATM可知这位工作人员是被派去给自动取款机装现金的时候,不小心落下了这笔钱。故选D。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:市长和警察局长认为这是阿尔伯克基历史上发现和归还的最大数额的一笔钱,因此举行了一个仪式来表彰Jose的诚实。A. re

88、turned归还,返回;B. saved拯救;C. lost失去;D. exchanged交换。结合上文可知Jose发现了这笔钱,然后报了警,归还了银行,所以是阿尔伯克基历史上发现和归还的最大数额的一笔钱,故选A。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:市长和警察局长认为这是阿尔伯克基历史上发现和归还的最大数额的一笔钱,因此举行了一个仪式来表彰Jose的诚实。A. confidence自信;B. honesty诚实;C. bravery勇敢;D. appreciation欣赏。根据上文内容可知Jose拾金不昧,所以应当是表扬他的诚实(honesty)。其他选项不符合语境。故选B。【32题详解】考

89、查动词短语辨析。句意:也许最重要的是,警察局长邀请Jose在他毕业后申请一份公共服务助理的工作。A. hold up举起;B. adapt to适应;C. wait for等待;D. apply for申请。根据后文a job as a public service aid可知是指申请一份公共服务助理的工作。故选D。【33题详解】考查连词词义辨析。句意:也许最重要的是,警察局长邀请Jose在他毕业后申请一份公共服务助理的工作。A. although虽然;B. before在之前;C. after在之后;D. until直到。根据前文19-year-old college student可知,此

90、处应指在Jose大学毕业后。故选C。【34题详解】考查连词词义辨析。句意:妈妈打电话给我,她高兴得几乎哭了起来A. or或者;B. and并且;C. so但是;D. but但是。根据空格前后内容可知,两者表示顺承关系,应用连词and。故选B。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意:她告诉我我做了正确的事情,她为我所做的感到骄傲。A. proud骄傲的,自豪的;B. considerate体贴的;C. worthy值得的;D. sure确信的。根据上文内容可知,Jose拾金不昧,所以妈妈在电话里告诉Jose说他做得对,她为他感到骄傲。短语be proud of“为感到骄傲”故选A。第卷 (非选择

91、题, 满分55分)第二节 语法填空 (共10小题, 每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。Hip hop is getting its very own museum in its birthplace in New York State. The Bronx, the permanent home of the Universal Hip Hop Museum, set to open in 2023, is_36_ (celebrate) the history of hip hop, which was created by_37

92、_ (Africa)Americans, Latino Americans and Caribbean Americans.Rocky Bucano is the museums director. He noted that until now there hasnt been a physical place that is devoted to _38_ (preserve) hip hop history and culture. He said that the museum started as _39_idea about eight years ago when some hi

93、p hop singers hoped the stories of hip hop could be _40_ (accurate) told and passed down.When the museum _41_ ( finish) , the 5, 570-square-meter space will have interactive (互动的)exhibits, live shows, film screenings and conferences. One room will have a high-tech console(控制 台 ) _42_interactive char

94、acteristic will take visitors on a hip hop history trip based on their reactions_43_different characters in a game.The exhibits will include hip pop_44_ ( music)Kurtis Blows original beatbox machine, and the first and second rap_45_ ( record)ever released.【答案】36. to celebrate 37. African 38. preserv

95、ing 39. an 40. accurately 41. is finished 42. whose 43. to 44. musician 45. records【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述嘻哈文化的诞生地将建造一座有关嘻哈文化的博物馆的事情。【36题详解】考查非谓语动词。句意:布朗克斯,是于2023年准备开放的环球嘻哈博物馆永久的家园,计划庆祝嘻哈的历史,嘻哈是由非裔美国人,拉丁裔美国人和加勒比裔美国人创造的。be to do sth.表示“按计划或安排要做的事”,故此处用动词不定式。故填to celebrate。【37题详解】考查形容词。所填词修饰名词Americans

96、作定语,故用形容词形式。故填African。【38题详解】考查非谓语动词。句意:他指出,直到现在还没有一个实体的地方,致力于保护嘻哈历史和文化。短语be devoted to中的to是介词,其后用动名词形式。故填preserving。【39题详解】考查冠词。句意:他说,这个博物馆始于八年前的一个想法,那时一些嘻哈歌手希望嘻哈故事可以被准确地讲述并流传下去。idea是可数名词,根据语境可知,此处表示泛指“作为一个想法、构思”,且idea发音是以元音因素开头,故需填不定冠词an。故填an。【40题详解】考查副词。所填词修饰动词told,故填accurate的副词形式。故填accurately。【4

97、1题详解】考查时态语态。句意:当博物馆完成时,5570平方米的空间将有互动的展览,现场表演,电影屏幕和会议。根据“主将从现”原则可知从句需用一般现在时,且主语museum与complete之间是被动关系,故用一般现在时的被动语态。故填is finished。【42题详解】考查定语从句。句意:一个房间里将有一个高科技控制台,以游客对游戏里不同人物角色的反应为基础,控制台的互动特征将把游客带入一个嘻哈历史之旅。此处引导一个定语从句,先行词为console,关系词在从句中修饰characteristic作定语,故填whose。【43题详解】考查介词。reaction(s) to sb./sth.为固

98、定搭配,意为“对的回应”。故填to。【44题详解】考查名词。句意:展览将包括嘻哈音乐家Kurtis Blow的原装打鼓机,和曾经发行的第一和第二张唱片。根据空后Kurtis Blow可知,此处指“音乐家”,故填musician。【45题详解】考查名词复数。record作“唱片”讲为可数名词,根据空前the first and second rap可知,此处用record的复数形式。故填records。【点睛】第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节 应用文写作(满分15分)46. 假定你是李华,你班最近组织了一次“尊老爱幼”的志愿服务活动,请你给你校英文报写一篇新闻稿,内容包括:1. 活动

99、时间和地点; 2. 活动开展的情况; 3. 同学们的感受。注意:1. 词数:80左右; 2. 可适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:敬老院 nursing home【答案】 Last Saturday, our class volunteered at the nursing home in our city. On arriving there at 9 oclock, we began our work immediately. Some students cleaned and decorated the elderlys rooms, while others sang songs

100、for the elderly and chatted with them in the yard, which made the old people relaxed. Besides, we also cooked the old people a delicious meal and they thought highly of it. Time flew. When it was time for us to leave, everyone felt tired but happy because of the elderlys praise and gratitude. What a

101、 meaningful day it was!【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生针对你班最近组织的“尊老爱幼”的志愿服务活动,给校英文报写一篇新闻稿。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态主要为一般过去时。结构:总分法总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1. 介绍活动时间和地点;2. 介绍活动开展的情况;3. 介绍同学们的感受。第二步:列提纲 (重点词组)chat with sb.; decorate the elderlys rooms; in the yard; think highly of; its time for

102、sb. to do sth.第三步:连词成句1. Last Saturday, our class volunteered at the nursing home in our city.2. Some students cleaned and decorated the elderlys rooms, while others sang songs for the elderly and chatted with them in the yard, which made the old people relaxed.3. We also cooked the old people a del

103、icious meal and they thought highly of it.4. When it was time for us to leave, everyone felt tired but happy because of the elderlys praise and gratitude.5. What a meaningful day it was!根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表并列补充关系:and2.表转折对比关系:but, some, while others3.表因果关系:because of连句成文,注意

104、使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。【点睛】高分句型1. Some students cleaned and decorated the elderlys rooms, while others sang songs for the elderly and chatted with them in the yard, which made the old people relaxed.(由关系代词which引导非限制性定语从句)高分句型2. When it was time for us to leave, everyone felt tired but happy b

105、ecause of the elderlys praise and gratitude. (由When引导的时间状语从句)第二节:读后续写(满分25分)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。An 80-year-old man was sitting on the sofa in his house along with his 45-year-old highly educated son. Suddenly a crow (乌鸦) landed on their window.The father asked his s

106、on, “What is this?” The son replied, “It is a crow.” After a few minutes, the father asked his son for the second time, “What is this?” The son said, “Father, I told you just now. Its a crow.”After a little while, the father asked his son the same question for the third time, “What is this?”At this

107、time, some expression of anger was felt in the sons tone when he said to his father. “Its a crow, a crow.” A little while later, the father again asked his son for the fourth time, “What is this?”This time his son shouted at his father, “Why do you keep asking me the same question again and again al

108、though I have told you so many times IT IS A CROW? Are you not able to understand this?”A minute later the father went to his room and came back with a diary, which he had kept since his son was born. On opening a page, he asked his son to read that page:Today my little son aged three was sitting wi

109、th me on the sofa when a crow suddenly landed on the window. My son asked me 23 times what it was, and I replied to him all 23 times that it was a crow. I hugged him lovingly each time he asked me the same question. I didnt at all feel angry, but instead felt affection for my innocent son.Paragraph

110、1: After reading the diary, the son was filled with tears and began to reflect on the days when he used to sit together with his father._Paragraph 2: Feeling ashamed, the son got down on his knees before his father._【答案】Paragraph 1: After reading the diary, the son was filled with tears and began to

111、 reflect on the days when he used to sit together with his father. His father would patiently answer the same question all 23 times without feeling angry while his father asked him the same question just four times! The son thought to himself, “If I am in old age, how will my son look at me? Will he

112、 think of me as a burden? Will he shout at me because of my poor sight, poor hearing or poor understanding?”Paragraph 2: Feeling ashamed, the son got down on his knees before his father. He made an apology to his father, begging his father to forgive him for his bad behavior. He said aloud, “I promi

113、se to let you feel happy forever, Dad. It is you who have cared for me ever since I was a little child, showering me with your selfless affection. You worked hard to make money so that I could afford to go to university. I will pay you back in the best way.” And then he hugged his father lovingly.【解

114、析】【分析】本文主要讲述了一位80岁的老人和他45岁的受过高等教育的儿子坐在家里的沙发上。突然一只乌鸦落在他们的窗户上。老人问了儿子四次“这是什么?”儿子的回答逐渐变得不耐烦,语气里流露出一些愤怒。这时,老人从房间里拿出一本日记,让儿子看其中的一页,上面写着“儿子三岁时曾经23次反复问自己同一个问题,但自己一点儿也不生气,反而耐心地回答。” 看了日记,儿子泪流满面,开始反思自己的行为。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“看了日记,儿子泪流满面,开始回想过去和父亲坐在一起的日子。”可知,第一段可描写儿子通过回想过去和父亲坐在一起的日子而获得的感悟。由第二段首句内容“儿子感到羞愧,在父亲面前跪

115、了下来。”可知,第二段可描写经过反思,儿子理解了父亲对自己的爱,并向父亲道歉。2.续写线索:回想过去反思自己的行为向父亲道歉感谢父亲无私的爱表达自己对父亲的爱3.词汇激活行为类.道歉:make an apology/apologize.照顾:care for/look after/take care of情绪类.生气的:angry/annoyed/mad.高兴的:happy/glad/pleased【点睛】高分句型1. It is you who have cared for me ever since I was a little child, showering me with your selfless affection. (强调句)高分句型2. You worked hard to make money so that I could afford to go to university. (由so that引导目的状语从句)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1