收藏 分享(赏)

江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc

上传人:a**** 文档编号:344907 上传时间:2025-11-27 格式:DOC 页数:27 大小:119KB
下载 相关 举报
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第1页
第1页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第2页
第2页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第3页
第3页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第4页
第4页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第5页
第5页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第6页
第6页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第7页
第7页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第8页
第8页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第9页
第9页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第10页
第10页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第11页
第11页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第12页
第12页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第13页
第13页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第14页
第14页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第15页
第15页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第16页
第16页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第17页
第17页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第18页
第18页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第19页
第19页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第20页
第20页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第21页
第21页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第22页
第22页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第23页
第23页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第24页
第24页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第25页
第25页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第26页
第26页 / 共27页
江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析).doc_第27页
第27页 / 共27页
亲,该文档总共27页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、江西省贵溪市实验中学2020-2021学高二英语上学期期中试题(含解析)考试时间:120分钟 试卷总分:150分第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共 5 小题;每小题 1.5分,满分 7.5 分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When does the concert start?A. At 8:45. B. At 9:15. C. At 9:30.2. What does the man usually do at

2、6:30 in the morning?A. Get up. B. Do exercise. C. Eat breakfast.3. Hows the weather tomorrow?A. Snowy. B. Sunny. C. Windy.4. What is the man going to do?A. Go to the air port. B. Attend a meeting. C. Visit his friend.5. How does the woman feel now?A Weak. B. Patient. C. Good.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.

3、5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C、三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. Why does the man want to learn Spanish?A. To learn about Spanish culture.B. To travel in Latin America.C. To find a job in Spain.7. How long has the woman b

4、een learning Chinese?A. One year. B. Two years. C. Three years.听第7段材料,回答第8至10题。8. Why is the woman worried?A. She lost a job. B. She will have an interview. C. She made a mistake.9. What does the man think is important in an interview?A. Appearance. B. Academic performance. C. Working experience.10.

5、 Whats the mans advice on answering questions in a job interview?A. Being confident. B. Being honest. C. Being careful.听第8段材料,回答第11至13题。11. Which of the following is the man complaining about?A. The hunters. B. The environment. C. The owners of the dogs.12. Who was once attacked by a dog?A. The man.

6、 B. The mans friend. C. The womans husband.13. How do the dog owners behave towards passers-by?A. Politely. B. Irresponsibly. C. Considerately.听第9段材料,回答第14至16题。14. From whom did the man learn cooking?A. His grandmother. B. His grandfather. C. His mother.15.What does the woman want to be?A A doctor.

7、B. A cook. C. A reporter.16.What does the woman think of the job as a reporter?A. Dangerous. B. Challenging. C. Interesting.听第10段材料,回答第17至20题。17. How often do the students have an art class?A. Once a week. B. Twice a week. C. Every two weeks.18. What should the students avoid doing in the art classr

8、oom?A. Talking with each other. B. Laughing at others ideas. C. Using others art materials.19. What can we say about Sophias art teaching method?A. Encouraging. B. Impractical. C. Simple.20. What is the text mainly about?A. A coming art lesson.B. Rules to be followed in the art class.C. Methods of m

9、aking pencil drawings.第二部分 阅读理解第一节(共15小题, 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AIf youre a design enthusiast, youre sure to feel dizzy over these jaw-dropping pools.Sky Park Infinity Pool, Marina Bay Sands, SingaporeLocated on the Sky Park above Singapores most famous hotel, M

10、arina Bay Sands, this is the worlds largest rooftop pool. Offering amazing views of the citys skyline, the pool is at least three times the length of an Olympic swimming pool. As visitors swim toward the edge, they face an illusion that theyll float into the sky-line. Its quite a heart-beaten rush!T

11、he Red Pool, The Library Koh Samui, ThailandThis blood-red pool is perhaps one of the most special hotel pools on the list. Set against the backdrop of Koh Samuis Chaweng Beach, the fascinating colour isnt the result of using artificial dye. Rather, the mosaic tiles (马赛克瓷砖) of orange, yellow and red

12、 make the brilliant sight that is set among trees and an open-air library.San Alfonso del Mar Resort Pool, Region de valparaiso, ChileThe worlds largest outdoor swimming pool gets its water directly from the sea. The pool uses a computer-controlled pump and filtration system. Located at Chiles San A

13、lfonso del Mar Resort, this huge man-made pool is larger than 20 Olympic-size pools and holds approximately 250 million litres of water. It is also one of the deepest pools in the world.Y-40 Deep Joy, Hotel Millepini Terme in Montegrotto Terme, ItalyThe deepest hotel swimming pool in the world will

14、make you feel like youre jumping into the sea! The Y-40 Deep Joy is a round-shaped pool that reaches a depth of an impressive 130 feet. The pool, which has special caves, ledges (壁架) and underwater viewing glass, was designed by well-known architect Emanuele Boaretto. Its meant for leisure dives, di

15、ve training and photo shoots.1. What is special about the Red Pool in Thailand?A. The water is artificially dyed red.B. The swimming pool is painted red.C. The colorful mosaic tiles make it bright.D. The mosaic tiles contribute to its brilliant color.2. If you want to experience a swimming of real s

16、ea water, which one can you visit?A. Sky Park Infinity PoolB. The Red PoolC. San Alfonso del Mar Resort PoolD. Y-40 Deep Joy3. What do San Alfonso del Mar Resort Pool and Y-40 Deep Joy have in common?A. They are both very deep.B. They are both round-shaped.C. They both make you feel like swimming in

17、 the sea.D. They are top 2 largest swimming pool in the world.【答案】1. D 2. C 3. A【解析】本文是一篇应用文,介绍了几个设计感极好的游泳池。【1题详解】细节理解题。根据文章第三段“Rather, the mosaic tiles(马赛克瓷砖) of orange, yellow and red make the brilliant sight that is set among trees and an open-air library.(相反,橙色、黄色和红色的马赛克瓷砖在树木和露天图书馆之间形成了灿烂的景象。)”可

18、知, the Red Pool的特别之处是这种颜色是由于马赛克瓷砖造成。故选D。【2题详解】细节理解题。根据文章第四段“The worlds largest outdoor swimming pool gets its water directly from the sea.(世界上最大的室外游泳池的水直接来自大海。)”可知,想要体验在真正的海水里游泳可去San Alfonso del Mar Resort Pool。故选C。【3题详解】细节理解题。根据第四段“It also holds the Guinness World Record for being the worlds deepes

19、t (115 feet)pool.(它还拥有世界最深(115英尺)游泳池的吉尼斯世界纪录)”和最后一段“The Y-40 Deep Joy is a round-shaped pool that reaches a depth of an impressive 130 feet. (The Y-40 Deep Joy 是一个圆形水池,深达130英尺,令人印象深刻)”可知,这两个游泳池都很深,故选A。BAll eyes were on Jack Ma. The chairman of Alibaba Group Holding Ltd. left his position on Teachers

20、 Day from leading the e-commerce (电子商务) giant he founded 20 years ago.“I still have lots of dreams to go after.” Ma wrote in an open letter last year to announce his parting. “The world is big, and I am still young, so I want to try new things.”The 55-year-old businessman showed that he was ready fo

21、r new things by arriving at his farewell party dressed up like a rock star.In fact, his rags-to-riches (白手起家的) story is a good example of doing something different. Visiting the United States in 1995, Ma saw the internet and had the idea of setting up his own trading website. In 1999, he founded Ali

22、baba with a group of friends in a shared apartment, struggling for years to get it off the ground. With all the challenges, the company slowly brought e-commerce to China.Although his success has inspired a number of Chinese tech businessmen, Ma pointed out that the key is having a dream. “Its the d

23、reams that keep us full of confidence and never afraid of setbacks (挫折).” Ma said in a video posted on Sept 9.Now the experienced businessman is looking to focus on education. What can he offer? “Im not going to teach English; Im not going to teach business. But Im going to teach young people how to

24、 face challenges.” he told Bloomberg News.Skilled sailors were never made on calm waters. As Ma said, “Today is cruel. Tomorrow is crueler. But the day after tomorrow is beautiful.”4. What can we infer according to Paragraph 4?A. Jack Ma was born in a rich family.B. Jack Ma had the idea of setting u

25、p his own trading website in 1999.C. Jack Ma founded Alibaba alone.D. Jack Ma went through challenges to found Alibaba.5. What does Ma think dreams mean to us?A. Dreams can guide us to further our education.B. Dreams can give us confidence and courage.C. Dreams can push us to set up new businesses.D

26、. Dreams can lead us to offer more to society.6. What lessons will be offered by Ma?A. How to operate business.B. How to learn English.C. How to face challenges.D. How to set up a website.7. What does the underlined sentence in the last paragraph imply?A. Practice makes perfect.B. Confidence is the

27、key to success.C. Skilled sailors like calm waters.D. We should face challenges bravely.【答案】4. D 5. B 6. C 7. D【解析】本文为一篇说明文。文章介绍了马云在教师节这天辞去阿里巴巴集团董事局主席一职,但辞职以后,他仍然有梦想。说明了梦想能使我们不畏惧挫折,梦想给予我们信心和勇气。【4题详解】推理判断题。根据第四段中“In 1999, he founded Alibaba with a group of friends in a shared apartment, struggling fo

28、r years to get it off the ground. With all the challenges, the company slowly brought e-commerce to China.”可知1999年,他和一群朋友在一间合租的公寓里创立了阿里巴巴,经过数年的努力才得以起步。面对种种挑战,该公司慢慢地将电子商务带到了中国。由此判断出马云在创立阿里巴巴时经历了种种挑战。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第五段中“Although his success has inspired a number of Chinese tech businessmen, Ma poin

29、ted out that the key is having a dream. Its the dreams that keep us full of confidence and never afraid of setbacks (挫折).”可知尽管他的成功激励了许多中国科技商人,马云指出,关键是要有梦想,“梦想让我们充满信心,从不害怕挫折。”由此可知,马认为梦想可以给我们信心和勇气。故选B。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“But Im going to teach young people how to face challenges.”可知但我会教年轻人如何面对挑战。由此可知,

30、马云会给出如何面对挑战的经验。故选C。【7题详解】句意猜测题。根据后文“As Ma said, Today is cruel. Tomorrow is crueler. But the day after tomorrow is beautiful.”可知正如马云所说:“今天很残酷,明天更残酷,但后天一定很美丽。”结合前面他将做教育时要教的内容就是如何面对挑战,此句话与前面的内容相似,都是要学会勇敢面对挑战才能迎来后天的美丽。即画线句意思为“我们应该勇敢地面对挑战”。故选D。CMost people cant wait for spring to arrive. It means flower

31、s and warmer weather, all welcome changes from the dark winter days. Now we know that spring is arriving sooner in the Northern Hemisphere (北半球)than it was in the past, thanks to a study published in Scientific Reports.For example, Los Angeles may experience spring only a day earlier than it did 10

32、years ago, but further north, in Seattle or Chicago, spring will arrive four days earlier. If you lived in the Arctic, spring could arrive 16 days earlier than it used to.To determine how springtime is starting earlier, researchers looked at temperature records and 743 earlier studies over 86 years.

33、 These studies were about various biological indicators of spring, including birds migrating, plants flowering and amphibians(两栖动物)sounding their mating calls. Researchers then studied these data to see if they were occurring earlier. The result showed that not only is spring making itself known soo

34、ner but its warmer, too.Before you go out in a happy springtime hike, spring arriving sooner isnt so good. The livelihood of migratory birds, for instance, may be concerned.“The food that birds rely on when they move to the north might not be reliable if the beginning of spring at these higher latit

35、udes(维度)is expanded by future warming. said Eric Post. He is a fellow of the John Muir Institute and a polar ecologist.Animals relying on Arctic sea ice, like polar bears, probably arent crazy about things warming up sooner, either, because it impacts on their ability to hunt. Springs early arrival

36、could cause disorder in the delicate balance of various ecosystemsnot to mention how soon youll need to buy allergy medicine.8. We learn from the study published in Scientific Reports that.A. spring comes earliest in Los AngelesB. Los Angeles is further north than SeattleC. spring comes 12 days earl

37、ier in Arctic than in ChicagoD. the further north a place lies, the sooner spring comes than before9. Researchers made the discovery mainly by.A. comparing related data availableB. conducting research and testC. calculating the exact length of each springD. observing animals behavior all year round1

38、0. What do the last two paragraphs focus on?A. Concerns over springs early arrival.B. Springtime emergence of creatures.C. Early springtimes impacts on humans.D. Disorder in the balance of ecosystems.11. In which section of a magazine can we read this text?A. Medical Report.B. Survival Stories.C. Sc

39、ientific Discoveries.D. Natural environment【答案】8. D 9. A 10. A 11. C【解析】这是一篇说明文。文章作者就科学新发现-春天比过去来的早,进行阐述。说明了这个气候新发现对人类和动物的影响。【8题详解】推理判断题。根据文章第一段“Now we know that spring is arriving sooner in the Northern Hemisphere (北半球)than it was in the past, thanks to a study published in Scientific Reports.”(据科学

40、报告上发表的一项研究,现在我们知道北半球的春天比过去来得早了)和第二段“For example, Los Angeles may experience spring only a day earlier than it did 10 years ago, but further north, in Seattle or Chicago, spring will arrive four days earlier. If you lived in the Arctic, spring could arrive 16 days earlier than it used to”(例如,洛杉矶的春天可能

41、只比10年前提前一天,但在更北边的西雅图或芝加哥,春天将提前4天到来。如果你住在北极,春天会比以前提前16天到来)可知,住着越北的地方,春天来得越早。故选D项。【9题详解】细节理解题。根据文章第三段“To determine how springtime is starting earlier, researchers looked at temperature records and 743 earlier studies over 86 years. These studies were about various biological indicators of spring, incl

42、uding birds migrating, plants flowering and amphibians(两栖动物)sounding their mating calls. Researchers then studied these data to see if they were occurring earlier. The result showed that not only is spring making itself known sooner but its warmer, too”(为了确定春季为何开始得更早,研究人员查阅了气温记录和86年来的743项早期研究。这些研究是关

43、于春天的各种生物学指标的,包括鸟类的迁徙、植物的开花和两栖动物的求偶声。研究人员随后研究了这些数据,看它们是否更早出现。结果表明,春季不仅出现得更快,而且天气也更暖和了)可知,通过查阅气温记录和86年来的743项早期研究后,研究者做出了相应的发现。故选A项。【10题详解】主旨大意题。根据文章倒数第二段提到“The food that birds rely on when they move to the north might not be reliable if the beginning of spring at these higher latitudes is expanded by

44、future warming”(如果未来气候变暖导致高纬度地区春季的开始时间扩大,鸟类向北迁徙时所依赖的食物可能就不可靠了)和最后一段提到“Animals relying on Arctic sea ice, like polar bears, probably arent crazy about things warming up sooner, either, because it impacts on their ability to hunt. Springs early arrival could cause disorder in the delicate balance of v

45、arious ecosystemsnot to mention how soon youll need to buy allergy medicine”(依靠北极海冰生存的动物,比如北极熊,可能也不会对气候变暖感到疯狂,因为这会影响它们的捕猎能力。春天的提前到来可能会扰乱各种生态系统脆弱的平衡,更不用说你需要多快才能买到抗过敏药了)可知,最后两段提到了春天提前到来对动物和人类的不良影响。由此可知,最后两段的重点对春天提前到来的担忧。故选A项。【11题详解】推理判断题。根据文章第一段“Now we know that spring is arriving sooner in the Northe

46、rn Hemisphere (北半球)than it was in the past, thanks to a study published in Scientific Reports.”(据科学报告上发表的一项研究,现在我们知道北半球的春天比过去来得早了)可知,本篇文章主要是研究气候变化的新发现。因此本篇文章应来自杂志的“科学发现”专栏。故选C项。DWhen we talk about positive thinking, we often use terms having to do with our hearts open heart, pure heart or joyful hea

47、rt. But new research from Duke University is making a closer connection, finding that a positive attitude may be helpful to people who have angina (心绞痛),a common heart condition. Symptoms of this condition include chest pain or pressure because the heart is not receiving sufficient oxygen. Patients

48、who displayed optimistic thought patterns, including having positive expectations about recovery, were 40 percent less likely to be hospitalized or require surgery than those who were not optimistic, according to the study. The researchers collected data from 2,400 patients who had diagnoses of angi

49、na. An interesting additional finding from the patients questionnaires was that the most optimistic patients were also the least likely to have histories of heart attack, heart failure or heart disease. The researchers did not declare a causal relationship between positive thinking and better heart

50、disease outcomes, however. There are multiple possible reasons for the results of the study, including the idea that patients who are healthier to begin with are more likely to expect to recover and regain good health. But the study does represent a new way of looking at the situation. Now, in addit

51、ion to a body of research that examines the relationship between depression and heart health, there is a new way of inquiry that asks whether positive thinking could be used as a strategy to improve outcomes. Lead researcher Alexander Fanaroff, a fellow in the department of cardiology (心脏病学) at the

52、Duke University Medical Center, told the Duke Chronicle that his next research question will find ways to improve attitudes among heart patients. Perhaps his subjects could reflect on the word of the writer Anthony J. DAngelo: Smile, it is the key that fits the lock of everybodys heart.12. How can p

53、eople with angina get better according to the study?A. By expecting more.B. By thinking positively.C. By getting timely surgery.D. By taking more exercise.13. What may be Alexander Fanaroffs next research?A. To explore how to improve patients attitudes.B. To find out the ways to treat heart patients

54、.C. To learn the causes of heart diseases.D. To test if positive attitudes help with health.14. What can we learn from the text?A. Optimistic people hardly get heart attack.B. Peoples attitudes decide their overall health.C. How positive thinking benefits heart health is unclear.D. The reason why pa

55、tients recover well is that they have no depression.15. What may be the best title for the text?A. Keep positive to get rid of illnessB. Angina, a kind of serious conditionC. Depression, a key cause of heart attackD. Positive thinking makes hearts healthier【答案】12. B 13. A 14. B 15. D【解析】本文是一篇说明文。最新研

56、究表明,积极的态度可能有助于患有心绞痛的人。文章呼吁每个人要微笑面对生活,这是一把打开每个人心灵的钥匙。12题详解】细节理解题。根据第一段中的“But new research from Duke University is making a closer connection, finding that a positive attitude may be helpful to people who have angina”可知,杜克大学的一项新研究正在建立积极思考和心脏之间更紧密的联系,发现积极的态度可能对患有心绞痛的人有所帮助。因此根据这项研究,心绞痛患者可以通过积极的思考从而感觉好一些

57、。故选B。【13题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的“his next research question will find ways to improve attitudes among heart patients.”可知,亚历山大法纳罗夫的下一个研究问题是找到改善心脏病患者态度的方法。即亚历山大法纳罗夫下一步的研究可能是探讨如何改善患者的态度。故选A。【14题详解】细节理解题。由第三段中的“the most optimistic patients were also the least likely to have histories of heart attack, heart f

58、ailure or heart disease.”可知,乐观的病人比别的病人得心脏病的可能性小,但不意味着乐观的人不会得心脏病,因此A项是错误的,也可知道C项的描述“积极的思维对心脏健康有多大好处尚不清楚”是错误的。由第五段中的“a body of research that examines the relationship between depression and heart health”可知,有研究在关注抑郁症与心脏健康之间的关系,但没有提到D项的“病人恢复良好的原因是他们没有抑郁症”。由第四段中的“patients who are healthier to begin with

59、are more likely to expect to recover and regain good health.”可知,一开始健康的患者更容易期望康复和恢复良好的健康。即人们的积极态度决定了他们的整体健康状况。故选B。【15题详解】主旨大意题。根据第一段中的“But new research from Duke University is making a closer connection, finding that a positive attitude may be helpful to people who have angina,a common heart conditio

60、n. ”可知,杜克大学的最新研究表明,积极的态度可能有助于患有心绞痛的人,但没有提到“保持积极的心态能够摆脱疾病”,因此A项的描述是错误的。由第一段的“people who have angina ,a common heart condition”可知,心绞痛是一种常见的心脏病,因此B项的描述“心绞痛是一种严重的疾病”是错误的。文章没有提到“抑郁症是心脏病发作的主要原因”,因此C项是错误的。D项的描述“积极的思考使心脏更健康”符合文章第一段中的描述。即D项可以作为文章的最佳标题。故选D。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中

61、有两项为多余选项。Boosting(促进) your Brain PowerWho hasnt wished that they were just a little smarter? Maybe youre in school and just want to get a better grade on a test._16_ Here are some ways you can go about boosting your brainpower.Sleep is one of the easiest things to do, yet one of the ones that most o

62、f us dont do. We live in a busy age and often it seems that we dont have enough time to get everything done. So many of us sacrifice our hours of sleep to accomplish our daily tasks._17_Read a book. Being smarter is not only about thinking but knowledge plays a big part in it, too. Reading helps you

63、r brain stay active._18_ Think of it as exercise for the brain.Try turning off that television set and going for a walk. A walk will stimulate your body and relax your mind. Just as watching too much TV can hurt your body, it also causes your brain to slow down as well._19_ There is a big difference

64、 between knowing something and being able to teach it to someone else. There is nothing like trying to break something down into simplerterms for others to help you understand it better than you did before.Work on a puzzle. It can be anything from the newspaper crossword or the new Sudoku puzzle. Pu

65、zzles help you use your brain to figure out the answers._20_ Your brain needs exercise just like your body does to be able to function in top form.So go out there and boost your brainpower, your mind will thank you.A. The more you read, the more you know, and the smarter you will be.B. By writing ab

66、out things you know, it helps you to understand them better.C. Crossword puzzles also have the added benefit of increasing your vocabulary and knowledge.D. Maybe you want to show your boss that you are good enough to get a promotion.E. Giving your body the rest it needs every night can boost your ab

67、ility to function at your best the next day.F. Skipping meals can make it harder for you to think and perform at your best.G. Learn something new and then teach someone else how to do it.【答案】16. D 17. E 18. A 19. G 20. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了一些提高脑力的方法:1、好好休息;2、学习一些新的东西,然后教别人如何去做;3、做一个益智游戏。【16题详解】上文提

68、示“也许你还在上学,只是想在考试中取得更好的成绩。”承接上文,D项Maybe you want to show your boss that you are good enough to get a promotion.(也许你想让你的老板知道你有足够的能力升职。)切题。副词Maybe将该项与上文紧密连在一起,故选D。【17题详解】上文提示“很多人为了完成日常任务而牺牲了睡眠时间。”承接上文,E项 Giving your body the rest it needs every night can boost your ability to function at your best the

69、next day.(让你的身体得到所需的休息可以增强你第二天发挥最佳功能的能力。)切题。故选E。【18题详解】上文提示“阅读帮助你的大脑保持活跃。”承接上文,A项The more you read, the more you know, and the smarter you will be.(你读得越多,知道的越多,你就会越聪明。)切题。该项中的the smarter与上文中的helps your brain stay active相吻合。故选A。【19题详解】此空位于句首。根据下文提示“知道某件事和能够把它教给别人之间是有很大的区别。”承接下文,G项 Learn something new

70、 and then teach someone else how to do it.(学习新东西,然后教别人怎么做。)切题。故选G。【20题详解】上文提示“做一个益智游戏益智游戏可以帮助你用你的大脑找出答案。”承接上文,C项Crossword puzzles also have the added benefit of increasing your vocabulary and knowledge.(填字游戏也有增加你的词汇和知识的额外好处。)切题。关键词also将该项和上文紧密连在一起,故选C。【点睛】做七选五时“当心文中also”,also是“也”的意思,这就说明前文一定存在它的一个分支

71、了,本题第5小题,前文交代“Puzzles help you use your brain to figure out the answers.”重点就三个单词“Puzzles help you”,此时在空中填上“Crossword puzzles also have the added benefit of increasing your vocabulary and knowledge.”,(关键词also have the added benefit of)这样一对应就很工整了。当然“also”只是一个代表罢了,可以表示递进的词还有很多:what more, besides, in ad

72、dition等等。第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握大意,从各题所给的四个选项A,B,C,D,中选出最佳选项,并填在答题卡上。Wishing to encourage her young sons progress on the piano, a mother took her boy to a Paderewski concert. After they_21_, the mother spot a friend in the audience and walked down the aside to_22

73、_her.Seizing the _23_to explore the wonders of the concert hall, the little boy rose and_24_explored his way through a door_25_ “No Admittance”. When the house lights became weaker and weaker and the concert was about to begin, the mother returned to her seat and discovered that the_26_was missing.S

74、uddenly, the curtains parted and spotlights_27_the impressive Steinway piano on stage. _28_, the mother saw her little boy sitting at the key-board, innocently_29_Twinkle, Twinkle, Little Star.At the moment, the great pianist made his_30_, quickly moved to the piano, and_31_in the boys ear, “Dont qu

75、it. Keep playing.”Then leaning over, Paderewski reached down with his_32_hand and began filling in a bass(低音) part. Soon his right arm reached around to the other side of the child and he_33_a running obbligato(伴奏). _34_, the old master and the young boy transformed a frightening situation into a _3

76、5_ creative experience. The audience were deeply moved.Thats the way in life. What we can_36_on our own is hardly worth mentioning. We try our best, _37_the results arent exactly graceful flowing_38_. But when we trust in the hands of the Great Power, our lifes work truly can be_39_.Next time you se

77、t out to accomplish your great career_40_carefully. You can hear the voice of the Master, whispering in your ear, “Dont quit. Keep playing.”21. A. were treatedB. were seatedC. were dressedD. were found22. A. greetB. visitC. ignoreD. avoid23. A. opportunityB. responsibilityC. outcomeD. circumstance24

78、. A. obviouslyB. effectivelyC. eventuallyD. typically25. A. signedB. closedC. openedD. marked26. A. masterB. friendC. childD. audience27. A. depended onB. relied onC. passed onD. focused on28. A. In frightB. In excitementC. In disappointmentD. In relief29. A. carrying outB. turning outC. putting out

79、D. picking out30. A. entranceB. gestureC. performanceD. scene31. A. spokeB. whisperedC. sighedD. repeated32. A. leftB. rightC. freeD. strong33. A. playedB. performedC. addedD. ended34. A. TogetherB. EvenC. YetD. Still35. A. amusinglyB. angrilyC. excitedlyD. wonderfully36. A. accomplishB. createC. ig

80、noreD. reject37. A. andB. soC. butD. while38. A. adviceB. wayC. musicD. song39. A. beautifulB. effectiveC. popularD. particular40. A. watchB. listenC. thinkD. Operate【答案】21. B 22. A 23. A 24. C 25. D 26. C 27. D 28. A 29. D 30. A 31. B 32. A 33. C 34. A 35. D 36. A 37. C 38. C 39. A 40. B【解析】【分析】本文是

81、一篇记叙文。讲述的是一个小男孩无意中走上了舞台,在钢琴家的鼓励下和钢琴家一起演奏了曲子,而使音乐会获得异常的成功。从中作者总结出人的一生中需鼓励和合作才能成功。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:在他们坐下之后,妈妈看到一个朋友在观众席上,并走过去问候她。A. treat 对待,款待;B. seat 就座,坐下;C. dress 穿衣;D. find 发现。be seated就坐,后文中the little boy rose也表明先就坐了。故选B。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:在他们坐下之后,妈妈看到一个朋友在观众席上,走过去问候她。A. greet 问候,致意;B. visit 拜

82、访;C. ignore 忽略,忽视;D. avoid 避免。由前文“the mother spot a friend in the audience”可知,妈妈看到一个朋友在观众席上,走过去问候她。故选A。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:抓住机会来探索音乐厅的惊喜,这个小男孩站起来,最终进了标记有“禁止入内”牌子的门。A. opportunity 机会;B. responsibility 责任;C. outcome 收入;D. circumstance 情况。男孩的妈妈去问候朋友,所以男孩正好,抓住这个机会来探索音乐厅的惊喜。故选A。【24题详解】考查副词词义辨析。句意:抓住机会来探索音

83、乐厅的惊喜,这个小男孩站起来,最终进了标记有“禁止入内”牌子的门。A. obviously 明显地;B. effectively 有效地;C. eventually 最后,终于;D. typically 典型地。由下文可知,小男孩进入到了舞台上,所以最终进了标记有“禁止入内”牌子的门。故选C。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:句意:抓住机会来探索音乐厅的惊喜,这个小男孩站起来,最终进了标记有“禁止入内”牌子的门。A. sign 签名;B. close 关闭;C. open 打开;D. mark 标记。由“No Admittance”可知,门上标记着“禁止入内”的字样。故选D。【26题详解】

84、考查名词词义辨析。句意:妈妈回到自己的座位上,发现孩子不见了。A. master 主人;B. friend 朋友;C. child 孩子;D. audience 观众。由上文“a mother took her boy to a Paderewski concert”可知,妈妈发现自己的孩子也就是小男孩不见了。故选C。【27题详解】考查动词短语辨析。句意:突然,窗帘拉开,聚光灯聚焦在舞台上令人印象深刻的斯坦威钢琴上。A. depend on 依靠;B. rely on 依靠;C. pass on 传递;D. focus on 使聚焦。音乐会开始时,聚光灯会聚集在舞台上。故选D。【28题详解】考

85、查介词短语辨析。句意:妈妈惊恐地看到她的小男孩坐在键盘旁。A. in fright 害怕地,惊恐地;B. in excitement 兴奋地;C. in disappointment 失望地;D. in relief 放松地。妈妈看到小男孩在舞台上很害怕,可能是害怕不允许,或是害怕孩子打扰到了音乐会。故选A。【29题详解】考查动词短语辨析。句意:母亲看到她的小男孩坐在键盘旁,天真地弹奏着“小星星”。A. carry out 实施,实现;B. turn out 结果是,证明是;C. put out 熄灭;D. pick out 凭听觉、记忆敲击,弹出。由前文“Wishing to encoura

86、ge her young sons progress on the piano”可知,母亲带孩子来的目的就是希望鼓励她的小儿子在钢琴方面取得进步。可见孩子是学过钢琴的,所以,孩子天真地弹奏着“小星星”。故选D。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:这时,这位伟大的钢琴家走了进来,迅速地走向钢琴。A. entrance 入口;B. gesture 手势;C. performance 表演;D. scene 场面,场景。就在这时钢琴家Paderewski进来了,make ones entrance进入,故选A。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:钢琴家迅速走到钢琴旁,低声对孩子说。A. spea

87、k 说;B. whisper 低声说;C. sigh 叹气;D. repeat 重复。由“in the boys ear”可知,钢琴家迅速走到钢琴旁,低声对孩子说。故选B。【32题详解】考查形容词词义辨析。句意:帕德雷夫斯基弯下身子,左手伸下去,开始演奏低音部分。A. left 左边的;B. right 右边的;C. free 自由的;D. strong 强大的。用他的左手伸下去以弹低音,与后文中的右手相对,故选A。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:很快他的右臂伸向了孩子的另一边,他又增加了一段流畅的伴奏A. play 玩;B. perform 表演;C. add 加,添加;D. end

88、结束。由“Soon his right arm reached around to the other side of the child”可知,是在原有基础上添加了一段流畅的伴奏,故选C。【34题详解】考查副词词义辨析。句意:他和小男孩一起把一个可怕的情景变成了一个奇妙的创造性体验A. together 一起;B. even 甚至;C. yet 然而;D. still 仍然。音乐家和小男孩一起把一个可怕的情景变成了一个奇妙的创造性体验。故选A。【35题详解】考查副词词义辨析。句意:他和小男孩一起把一个可怕的情景变成了一个奇妙的创造性体验A. amusingly 愉快地;B. angrily

89、生气地;C. excitedly 兴奋地;D. wonderfully 精彩地,奇妙地。有下文The audience were deeply moved,可知表演很精彩,故选D。【36题详解】考查动词词义辨析。句意:这就是生活。我们靠自己所能完成的几乎不值得一提。A.accomplish 完成;B. create 创造;C. ignore 忽视;D. reject 拒绝。最后一段Next time you set out to accomplish your great career,可知填accomplish。故选A。【37题详解】考查连词词义辨析。句意:我们尽力而为,但结果并不是优美流畅

90、的音乐。A. and和;B. so 因此;C. but但是;D. while然而。根据语境,前后之间是转折关系,故选C。【38题详解】考查名词词义辨析。句意:我们尽力而为,但结果并不是优美流畅的音乐。A. advice 建议;B. way 方法;C. music 音乐;D. song 歌曲。有前文中钢琴弹奏音乐,因为这里是从故事中总结人生,所以这里follow music符合语境。故选C。【39题详解】考查形容词词义辨析。句意:但是,当我们相信手中掌握着伟大的力量时,我们的生活才能真正美好。A. beautiful 漂亮的;B. effective 有效的;C. popular 流行的,受欢迎

91、的;D. particular 特别的。由“But when we trust in the hands of the Great Power”可知,当我们相信手中掌握着伟大的力量时,我们的生活才能真正美好。故选A。【40题详解】考查动词词义辨析。句意:下次你要完成你伟大的事业时,仔细听。A. watch 观看;B. listen 听;C. think 思考;D. operate 手术,操作。由后文中的hear可知前面为listen carefully。故选B。【点睛】完形填空注重考查考生整体把握文意的能力,做题时首先要通读全文,了解大意,在此基础上要结合上下文语境以及一些语言和语法知识做出正

92、确的选择。比如第9小题,由前文“Wishing to encourage her young sons progress on the piano”可知,母亲带孩子来的目的就是希望鼓励她的小儿子在钢琴方面取得进步。可见孩子是学过钢琴的,所以,小男孩天真地弹奏着“小星星”,学生要知道pick out 可以指凭听觉、记忆敲击,弹出,与常用的挑出、选出不一样,这样才能选择正确答案D。第二节 英语知识运用(共10小题;每小题1.5分 满分15分)阅读下面材料,在空格处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Dubai was a 6,000-person fishing village half

93、a century ago. Since 1966, when oil was discovered there, the population of Dubai has grown to 2.6 million. Over the years, it_41_ (become) a well-known tourist destination._42_ attracts tourists to Dubai are tax-free shopping, excellent accommodations, delicious food and beaches. In fact, some fore

94、igners come here only_43_ (experience) the shopping. There are dozens of shopping malls, _44_ (provide) every famous brand you can name. The outdoor markets sell everything from spices (香料) to gold _45_fair prices.Choosing what places to visit in Dubai is difficult, because even the hotels there are

95、 also amazing _46_ (attract). The Burj A1 Arab, _47_ lies on its own island, is considered one of the worlds best hotels. Built in the shape of _48_ ship, this hotel is still _49_ (tall) than the Eiffel Tower.Indeed, travelling around this country will _50_ (true) give you an amazing experience beca

96、use of its interesting things offered to all types of tourists.【答案】41. has become 42. What 43. to experience 44. providing 45. at 46. attractions 47. which 48. a 49. taller 50. truly【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了迪拜的发展史以及在迪拜购物的良好体验。【41题详解】考查动词时态和主谓一致。句意:多年来,它已经成为一个著名的旅游目的地。根据时间状语Over the years可知,设空处使用现在完成时,其基本构

97、成形式是:have/has done。主语为it,谓语动词使用第三人称单数形式。故填has become。【42题详解】考查主语从句。句意:吸引游客到迪拜的是免税购物,优良的住宿,美味的食物和海滩。分析句子结构可知,设空处引导主语从句,从句缺少主语,需用引导词what引导,位于句首,首字母需大写。故填What。【43题详解】考查非谓语动词。句意:事实上,一些外国人来这里只是为了体验购物。分析句子结构,句子已有谓语动词come,设空处需填非谓语动词作状语。结合语境,此处表示目的,需用动词不定式形式。故填to experience。【44题详解】考查非谓语动词。句意:这里有几十个购物中心,提供你能

98、说出的每一个名牌。分析句子结构,句子已有谓语动词are,设空处需填非谓语动词作结果状语,dozens of shopping malls和provide为主谓关系,需用现在分词形式。故填providing。【45题详解】考查介词。句意:户外市场以公平的价格出售从香料到黄金的一切商品。at fair price为固定用法,意为“以公平的价格”。故填at。【46题详解】考查名词。句意:在迪拜选择去什么地方旅游是很困难的,因为即使是酒店也有令人惊叹的景点。分析句子结构,amazing为形容词,作定语修饰名词,设空处需填attract的名词形式作表语。attraction意为“景点”,是可数名词,此处

99、表示不止一处景点,需用复数形式。故填attractions。【47题详解】考查定语从句。句意:位于自己岛上的Burj A1 Arab酒店被认为是世界上最好的酒店之一。分析句子结构,设空处引导非限制性定语从句,修饰先行词The Burj A1 Arab,指物,在定语从句中作主语,需用关系代词which引导,that不能引导非限制性定语从句。故填which。【48题详解】考查冠词。句意:这座酒店是以一艘船的形状建造起来的,比埃菲尔铁塔还高。ship为可数名词,此处表示泛指,需用不定冠词修饰,ship以辅音音素开头,需用不定冠词a修饰。故填a。【49题详解】考查形容词比较级。句意:这座酒店是以一艘船

100、的形状建造起来的,比埃菲尔铁塔还高。分析句子结构可知,is为be动词,设空处需填形容词作表语,根据than可知,设空处使用形容词比较级。故填taller。【50题详解】考查副词。句意:的确,在这个国家旅行将真正给你一个惊人的体验,因为它的有趣的东西提供给各种类型的游客。分析句子结构,设空处修饰动词give,需用副词修饰。故填truly。第 卷(非选择题,共35分)第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一

101、个单词的增加、删除或修改。增加:把缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Yesterday is my mothers birthday. My father and I planned to give him a surprise. In the morning, like usual, my father and mother went to work but I went to school at

102、 eight oclock. My mother seemed to have forgotten her birthday. At four oclock in the afternoon my father bought a bunch of flowers as well a lot of delicious food my mother likes to eat. I bought my mother a large and beautiful birthday cake. When my mother got to home, she was greatly surprised by

103、 that she saw. All that we had done made her very happily. After supper, I asked my mother to sit up and watch TV. My father began to clean the floor and I set out to doing the washing-up._1_2_3_4_5_6_7_8_9_10_【答案】51. 第一处:is was 52. 第二处:himher 53. 第三处:likeas 54. 第四处:butand 55. 第五处:well后加as 56. 第六处:去

104、掉to 57. 第七处:thatwhat 58. 第八处:happilyhappy 59. 第九处:updown 60. 第十处:doingdo【解析】试题分析:本文是一篇记叙文,讲述了妈妈生日那一天我和爸爸为她庆祝的事情。 51题详解】考查时态。本句的主语是yesterday“昨天”,这是一个表示过去时间的词,所以本句要使用一般过去时,故is 改was。【52题详解】考查代词。根据第一句可知昨天是我妈妈的生日,和我爸爸计划给她一个惊喜。使用代词her指代my mother,故him改her。【53题详解】考查固定搭配。介词短语as usual像往常一样,故like改as。【54题详解】 考查

105、连词。句意:早晨和平时一样,爸爸妈妈去上班,八点钟我去上学。上下文之间存在顺承关系,而没有转折关系,所以使用连词and,故but改and 。【55题详解】考查固定搭配。句意:下午四点的时候,爸爸买了一束花和很多妈妈喜欢吃的食物。介词短语as well as和,故well后加as 。【56题详解】考查固定短语。get home表示“到家”,to是多余的,故去掉to 。【57题详解】考查宾语从句。此处为宾语从句,从句中的saw缺少宾语,指物,应该用what引导,that引导名词性从句时,在句中不作成分。故that改what。 【58题详解】考查形容词。句意:我们做的所有这些事情让她非常开心。本句中

106、使用形容词happy在句中充当宾语补足语,对her进行补充说明。故happily改happy 。【59题详解】考查固定短语。句意:晚饭以后,我请妈妈坐下来看电视。短语sit down坐下,故up改down。 【60题详解】考查固定短语。句意:爸爸开始清理地板我开始刷碗。短语set out to do sth开始做某事,故doing改do。 考点:考查短文改错第二节 书面表达(满分25分)52. 你的英国朋友正在做一个课题:世界各地的生日庆祝方式。他请你介绍中国学生过生日的方式。请你根据以下要点写一篇短文:通常方式:生日聚会,生日礼物,生日祝福你认为更有意义的庆祝方式和理由 词数:100左右_【

107、答案】Chinese students celebrate their birthdays in different ways, but the most common way is to hold a birthday party, at which friends get together to have fun drinking, singing and dancing. On the birthday, one usually receives nice gifts and good wishes from friends and parents. Sometimes, parents

108、 will prepare a special dinner or a cake to show their love for their children.Since birthday celebration is one of the important activities in ones life, it can be done in more meaningful ways. For example, we can buy some flowers or cook a delicious meal for our mothers on that day. In this way, w

109、e express thanks to our parents in return for their love.【解析】【分析】考查半开放性作文。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态应为一般现在时和一般将来时。结构:总分法 总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1.介绍中国学生通常庆祝方式:生日聚会,生日礼物,生日祝福 ; 2.你认为更有意义的庆祝方式和理由 。第二步:列提纲 (重点词组) in different ways; get together ; have fun drinking, singing and dancing.;

110、receives nice gifts and good wishes ;will prepare a special dinner or a cake ; show their love for their children.;In this way; express thanks to ; in return for。第三步:连词成句1. Chinese students celebrate their birthdays in different ways, but the most common way is to hold a birthday party, at which fri

111、ends get together to have fun drinking, singing and dancing.2.On the birthday, one usually receives nice gifts and good wishes from friends and parents. Sometimes, parents will prepare a special dinner or a cake to show their love for their children.3.Since birthday celebration is one of the importa

112、nt activities in ones life, it can be done in more meaningful ways. 4.For example, we can buy some flowers or cook a delicious meal for our mothers on that day. 5.In this way, we express thanks to our parents in return for their love.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表文章结构顺序:First of all,

113、 Firstly/First, Secondly/Second And then, Finally, In the end, At last2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore, In addition As well as, not onlybut (also), including,3.表转折对比关系:However, On the contrary, but, Although+clause(从句), In spite of+n/doing,On the one hand,On the other hand Some

114、,while others,as for, sothat4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,第五步:润色修改【点睛】内容符合要求,文中使用高级句子。but the most common way is to hold a birthday party, at which friends get together to have fun drinking, singing and dancing.句中which引导非限制性定语从句;parents will prepare a special dinner or a cake to show their love for their children.句中动词不定式做目的状语;Since birthday celebration is one of the important activities in ones life, it can be done in more meaningful ways.句中since引导时间状语从句,并且主语谓语动词是含情态动词的被动语态。27

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1