收藏 分享(赏)

【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx

上传人:a**** 文档编号:795936 上传时间:2025-12-15 格式:DOCX 页数:24 大小:41.54KB
下载 相关 举报
【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx_第1页
第1页 / 共24页
【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx_第2页
第2页 / 共24页
【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx_第3页
第3页 / 共24页
【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx_第4页
第4页 / 共24页
【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx_第5页
第5页 / 共24页
【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx_第6页
第6页 / 共24页
【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx_第7页
第7页 / 共24页
【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx_第8页
第8页 / 共24页
【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx_第9页
第9页 / 共24页
【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx_第10页
第10页 / 共24页
【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx_第11页
第11页 / 共24页
【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx_第12页
第12页 / 共24页
【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx_第13页
第13页 / 共24页
【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx_第14页
第14页 / 共24页
【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx_第15页
第15页 / 共24页
【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx_第16页
第16页 / 共24页
【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx_第17页
第17页 / 共24页
【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx_第18页
第18页 / 共24页
【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx_第19页
第19页 / 共24页
【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx_第20页
第20页 / 共24页
【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx_第21页
第21页 / 共24页
【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx_第22页
第22页 / 共24页
【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx_第23页
第23页 / 共24页
【2024年一轮复习模拟卷】第一模拟(全国甲卷)(解析版).docx_第24页
第24页 / 共24页
亲,该文档总共24页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 第一模拟(全国甲卷)2024年高考英语一轮复习模拟卷(解析版)注意事项: 1. 答题前, 考生先将自己的姓名、准考证号码填写清楚, 将条形码准确粘贴在考生信息条形码粘贴区。2. 选择题必须使用2B铅笔填涂; 非选择题必须使用0.5毫米黑色字迹的签字笔书写, 字体工整、笔迹清楚。3. 请按照题号顺序在答题卡各题目的答题区域内作答, 超出答题区域书写的答案无效; 在草稿纸、试卷上答题无效。4. 作图可先使用铅笔画出, 确定后必须用黑色字迹的签字笔描黑。5. 保持卡面清洁, 不要折叠, 不要弄破、弄皱, 不准使用涂改液、修正带、刮纸刀。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题

2、1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1(2023江苏南通统考模拟预测)Which subway line will the man get on first?AThe red line.BThe blue line.CThe central line.【答案】A【原文】M: What is the quickest way to get to the science museum from here?W: You should use t

3、he subway. Take the red line to Central Station, and then change to the blue line to the museum stop.M: Thats great. Thank you for your help.2(2023江苏南通统考模拟预测)What does the woman love most about running?AGetting fit.BFeeling happy.CBeing out early.【答案】C【原文】M: Im so glad I took up running again! It ma

4、kes me feel happy. I love getting fitter!W: I know! And my favorite thing is getting out earlier in the morning.3(2023浙江校联考模拟预测)Where are the speakers now?AAt the airport.BAt a restaurant.CAt home.【答案】A【原文】W: Did you hear the announcement? Our flight has been delayed until 10:00 p.m.M: Oh, no. What

5、are we going to do for four hours?W: I suggest we go to a restaurant and have our evening meal.4(2023浙江校联考模拟预测)When will the taxi arrive at Martins house?AAt 5:30 a.m.BAt 6:30 a.m.CAt 8:00 a.m.【答案】B【原文】W: Why are you still lying on the bed, Martin? You need to catch the flight at 8:00 a.m. tomorrow

6、morning. You should immediately start packing up.M: Dont worry, Mom. Ill get up at 5:30 a.m. tomorrow and that will leave me an hour before the taxi picks me up.5(2023浙江校联考模拟预测)What are the speakers mainly talking about?AThe hot dog.BThe beerCThe tickets.【答案】C【原文】M: Ive got two cheap tickets for ton

7、ights ball game. Theyre $ 10 in total.W: Thats a good price. Its even cheaper than a hot dog or a beer.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话。每段对话或独白后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你将时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的做答时间。每段对话或独白读两遍。(2023福建泉州福建省德化第一中学校联考一模)听第6段材料,回答第6、7题。6Where are the cups?AIn the p

8、lastic bag.BIn the box.CIn the back of the car.7What have the speakers left behind?AThe frying pan.BThe plates.CThe tent.【答案】6B 7A【原文】W: Now that weve put the tent up, lets make something to drink. Ill get the cups. Theyre in the plastic bag in the back of the car, arent they?M: No, thats got the ne

9、w frying pan in it. Youve packed the cups in the box with the plates.W: Ah yes, thats right. Here they are. But I cant see the plastic bag anywhere.M: Oh dear, weve left it behind, so we cant cook anything. Well, we can still have a cup of tea.(2023湖北武汉统考模拟预测)听第7段材料,回答第8、9题。8Where is the man heading

10、 for?AThe school field.BThe stadium.CThe sitting room.9What will the woman possibly do then?APlay games with Brandon. BWatch baseball games.CStay at home.【答案】8A 9C【原文】W: Hey, Brandon, where are you going?M: Im going to play a baseball match in the school field.W: Sounds interesting.M: Why not come w

11、ith me to watch the game?W: Thank you, Brandon, but its hot outside. I just want to sit comfortably in the sofa with cola and fries.(2023湖北武汉统考模拟预测)听第8段材料,回答第10至12题。10Where did the woman go in the gap year?APeru.BAmerica.CNew Zealand.11How does the woman think of herself?ADevoted.BCooperative.CAmbit

12、ious.12What might the position be about?AIT.BDog care.CLanguage teaching.【答案】10A 11C 12A【原文】M: Well, so there was a gap year during your university in New York.W: Yes, I went to Peru to work as a volunteer.M: What did you do there?W: For the first several months, I joined the dog rescue team, and to

13、ok care of the homeless street dogs. Later, I also worked as a volunteer teaching English.M: I dont think these experiences related to the position you applied for.W: Im afraid I cannot agree. The experiences in Peru help me become a more ambitious person, which is the basic requirement in the high-

14、tech field.M: Impressive. Do you have a salary range expectation?W: My salary expectation is between $50,000-$60,000 per year, and Im flexible and willing to discuss.M: I see.(2023湖北华中师大一附中校考模拟预测)听第8段材料,回答第13至16题。13What is the womans hobby now?AJogging.BGardening.CPlaying the piano.14How does the wo

15、man get the idea to open a garden?AFrom her cousin.BFrom her husband.CFrom her own thought.15Why does the woman begin to plant vegetables?AShe likes fresh items.BShe wants to save money.CShe is tired of planting flowers.16What is the man most likely to be?AA university student.BA vegetable seller.CA

16、 gardener.【答案】13B 14A 15B 16A【原文】M: Hi, Tanisha. Im doing some research for my paper. I want to know about your hobby.W: OK. When I was little, I used to play the piano, and then did some jogging sometimes, but in recent years, I turn to gardening.M: Wow, cool. So have you got any garden in your hou

17、se?W: Yes, I have a small one. My husband is helping me to make it larger.M: Where did you get the inspiration to start a garden?W: I was visiting my cousin in Delhi. I saw her amazing garden on her roof. But we have enough place in front of our house, so thats it.M: Inspiring. What types of plants

18、do you have there now?W: Mostly, I have flowers and now I am trying to grow some vegetables, too. You know in bad times, everything is expensive, especially vegetables.M: That will be great. You can collect something fresh.W: Thats right.M: OK. Thank you for your time. That would be of great help fo

19、r my paper.(2023秋江苏南通高三统考期末)听第8段材料,回答第17至20题。17Who might the speaker be?AA coach.BA referee.CA player.18What does the speaker say about the other team?AThey are two goals down.BThey have got more yellow cards.CThey are the home team.19Why is Paul unable to play?AHe is too tired.BHe is injured.CHe ha

20、s retired.20What will happen next?AThe event continues.BThe coach complains.CThe referee cheers.【答案】17A 18B 19B 20A【原文】OK everyone, gather round me. Make sure youre drinking plenty of juice and youre going to need it. Look, we started well and we got the first goal, but now were two goals down. We h

21、ave everything to play for in the second half. Theyve received a lot more yellow cards and theyre playing aggressively, so they might get a man sent off if we are lucky. But lets not wait for that to happen. I want you to go out there and teach them a lesson theyll never forget. Youre the home team.

22、 Youre the better team. And I know you can come back from this. Theyve spent more money than us, but that doesnt make them a team. I know weve lost Paul because of his damaged knee, but we will never be beaten. You need to work together as a team. Track back when theyre on the attack and attack them

23、. Make sure you are passing the ball. Keep your head up to see where your teammates are. Right, the referee is about to blow the whistle. Good luck out there guys.第二部分 阅读(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2023江苏江苏省天一中学校考模拟预测)Here are the best art contests to enter

24、in 2023.Artists Magazine Annual Art CompetitionThis contest seeks to encourage future artists. Kids under 16 are encouraged to submit two-dimensional artwork including paintings, drawings, computer-generated artwork, photographs, and more to their representatives for consideration, wherever they are

25、. Entries are accepted online each spring. The fees are $20 for each entry. The winners will have their artwork publicly displayed at the Capitol for a year, and are also honored at an award.The Chelsea Fine Arts CompetitionFor 30 years, this annual art contest has awarded worldwide visual artists.

26、This contest is open to visual artists from around the world at any stage of their careers who are at least 18 years of age. The entry period is from March 3rd until June 3rd. Theres a fee for entering: $40 for two pieces of artwork. Theres an early bird period with a reduced fee for entries.Doodle

27、for Google Art ContestThis annual contest gives exposure and support to people around the globe who use technology to create artwork. Aside from the prizes, this contest also involves exhibitions and events to raise awareness. The entry fees are $50 for up to five images and $5 for each additional i

28、mage. The deadline for entries and fees is in mid-March.The Scholastic Art and Writing AwardsThe art contest is open to students who are at least 13 years old from September to December. No fee is charged for this contest. Winners are selected in the visual and literary arts on the basis of original

29、ity and technical skill and will receive prizes that include publication, exhibition, and educational scholarships worth up to $10,000.21What do the first two contest have in common?AThey charge differently.BThey are intended for teenagers.CThey offer a reduced fee for beginners.DThey are internatio

30、nal contest.22How much should be paid for seven entries for Doodle for Google Art Contest?A$50.B$55.C$60.D$65.23What makes The Scholastic Art and Writing Awards special?ATeenagers can sign up for free.BThis contest is held every year.COnly teenagers can enter for it.DPrize winners will make a speech

31、.【答案】21D 22C 23A【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个在2023年举办的艺术比赛,包括报名费、截止日期等信息。21细节理解题。根据Artists Magazine Annual Art Competition部分中“Kids under 16 are encouraged to submit two-dimensional artwork including paintings, drawings, computer-generated artwork, photographs, and more to their representatives for consider

32、ation, wherever they are.(鼓励16岁以下的孩子提交二维艺术作品,包括绘画、素描、电脑生成的艺术作品、照片等,以供他们的代理人考虑,无论他们在哪里。)”和The Chelsea Fine Arts Competition部分中“This contest is open to visual artists from around the world at any stage of their careers who are at least 18 years of age.(本次比赛向来自世界各地的视觉艺术家开放,年龄在18岁以上,处于职业生涯的任何阶段。)”可知,这两个

33、比赛都是面向全球的。故选D项。22细节理解题。根据Doodle for Google Art Contest部分中“The entry fees are $50 for up to five images and $5 for each additional image.(参赛费用为50美元,最多5张图片,每增加一张另收5美元。)”可知,7份参赛作品需要交的报名费是60美元(=50+52)。故选C项。23细节理解题。根据The Scholastic Art and Writing Awards部分中“No fee is charged for this contest.(本次比赛不收取任何费用

34、。)”可知,参加这次艺术比赛是免费的。故选A项。B(2023春广东深圳高三深圳市福田区福田中学校考阶段练习)Teachers in poor areas are always being asked to do more with less. Theyre given smaller budgets and larger tasks in schools that employ fewer teachers and take in more students. But none of these struggles can quite compare to the challenges fac

35、ed by a computing teacher Akoto in Ghana who teaches his students how to use computers.Akoto recently posted photos of his classroom, and theyve gotten quite a response. Akoto is an information and communication technology (ICT) teacher who has been assigned to teach his students without using an ac

36、tual computer. So like any good teacher, Akoto teaches them by drawing pictures of a computer on the blackboard.Akoto recently shared images of one of his computer lessons, in which he can be seen using multi-colored chalk to draw the features of Microsoft Word software on the blackboard. In one of

37、the photos, you can see his students drawing the same images in their notebooks.One might ask, Why do they bother to take such a challenging course? But heres the reason: Even though the students at Akotos school dont have computers, they are still required to pass a national exam that includes a se

38、ction on computing skills before they move or to high school.So Akoto does what he needs to do to ensure that his students understand the material He has drawn pictures many times for his students over his six years and just happened to share the pictures this time on Facebook. He says he has his ow

39、n personal laptop, but it is different from the one Akoto is required to teach. He doesnt bring it to class for fear of confusing the kids with a computer that they have never seen.The good news is that those Facebook pictures made their way to the right place. Microsoft Africa promised to give him

40、some proper resources. Others also stepped up to the plate and helped out Akoto. NIIT Ghana, an information technology training institution, donated five computers to Akotos school and one for Akoto himself. A PhD student at the University of Leeds in the U. K. inspired by Akoto also donated a compu

41、ter.24Which of the following best describes the state of Akotos school?AWell-funded.BUnderdeveloped.CFull-equipped.DUnattended.25How do Akotos students react to his classes?AThey model after his behavior in class.BThey learn to identify multi-colored chalk.CThey usually take photos of the computers.

42、DThey often share images of their lessons online.26Why does Akoto choose not to bring his own laptop to his classes?AHe is unwilling to share it.BHe is confused by its system.CHe is uncertain about its function.DHe is afraid to puzzle his students27What can we conclude from the last paragraph?ATo st

43、and still is to move back. BActions speak louder than words.CGreat things can be achieved by joint effort.DA bird in the hand is worth two in the bush.【答案】24B 25A 26D 27C【分析】本文是记叙文。Akoto是加纳的一位老师,由于条件有限,他常在黑板上画出电脑的图像进行计算机教学。一次,他把自己授课的图片发到了Facebook 上,这一举动让更多人了解到他们的困境,大家纷纷帮助他们。24推理判断题。根据第一段“Teachers in

44、 poor areas are always being asked to do more with less. Theyre given smaller budgets and larger tasks in schools that employ fewer teachers and take in more students. But none of these struggles can quite compare to the challenges faced by a computing teacher Akoto in Ghana who teaches his students

45、 how to use computers.(贫困地区的教师总是被要求用更少的钱做更多的事。 他们被给予更少的预算和更大的任务在学校雇用更少的教师和接收更多的学生。 但是,这些困难都无法与加纳计算机老师Akoto所面临的挑战相提并论。Akoto教他的学生如何使用计算机)”以及第二段中“Akoto recently posted photos of his classroom, and theyve gotten quite a response. Akoto is an information and communication technology (ICT) teacher who has

46、 been assigned to teach his students without using an actual computer. (Akoto最近贴出了他教室的照片,他们得到了相当多的回应。 Akoto是一名信息和通信技术教师,他被指派在不使用电脑的情况下教他的学生)”可推知,Akoto所在的学校教学条件比较落后。故选B。25细节理解题。根据第三段“Akoto recently shared images of one of his computer lessons, in which he can be seen using multi-colored chalk to draw

47、 the features of Microsoft Word software on the blackboard. In one of the photos, you can see his students drawing the same images in their notebooks.( Akoto最近分享了他的一节计算机课的图片,可以看到他在黑板上用彩色粉笔画出了微软Word软件的特征。 在其中一张照片中,你可以看到他的学生在他们的笔记本上画同样的图像)”可知,Akoto的学生在课堂上模仿他在笔记本上画出同样的图像。故选A。26细节理解题。根据第五段中“He doesnt br

48、ing it to class for fear of confusing the kids with a computer that they have never seen.(他没有把它带到课堂上,因为他担心孩子们会因为一台他们从未见过的电脑而感到困惑)”可知,Akoto不把自己的笔记本电脑带进教室是因为害怕孩子们会把他的电脑和他画的电脑混淆。故选D。27推理判断题。 根据最后一段“The good news is that those Facebook pictures made their way to the right place. Microsoft Africa promise

49、d to give him some proper resources. Others also stepped up to the plate and helped out Akoto. NIIT Ghana, an information technology training institution, donated five computers to Akotos school and one for Akoto himself. A PhD student at the University of Leeds in the U. K. inspired by Akoto also d

50、onated a computer.(好消息是,这些Facebook上的照片到了正确的地方。微软非洲承诺给他一些适当的资源。其他人也站出来帮助Akoto。加纳信息技术培训机构NIIT向Akoto的学校捐赠了五台电脑,给Akoto本人捐赠了一台。 受Akoto启发,英国利兹大学的一名博士生也捐赠了一台电脑)”可知,Akoto分享的照片引起了很大的反响,大家纷纷帮助他们。故C项“众人拾柴火焰高”符合题意。故选C。C(2023湖南长沙雅礼中学校考二模)One mans trash is another mans treasure is absolutely the case in Turkey wh

51、ere garbage collectors started collecting books that have been thrown away and ended up opening a library.It started when garbage man Durson Ipek found a bag of abandoned books when he was working and then it snowballed from there. Ipek and other garbage men started gathering the books they found on

52、 the streets that were ready for landfills (垃圾填埋地) and as their collection started to grow, so did word of mouth. Soon, local residents started donating books directly. The library was initially available only to the garbage employees and their families to use but as the collection grew, so did publ

53、ic interest and the library was opened to the public in 2017.“On the one hand, there were those who were leaving these books on the streets. On the other hand, others were looking for these books,” Ankaya mayor Alper Tasdelen told CNN. “We started to discuss the idea of creating a library from these

54、 books. When everyone supported it, this project happened.”All the books that are found are sorted and checked for condition. If they pass, they go on the shelves. Today, the library has over 6,000 books that range from fiction to nonfiction and theres a very popular childrens section that even has

55、a collection of comic books. An entire section is devoted to scientific research and there are also books available in English and French. The collection has grown so large that the library loans books to schools and educational programs.“Village school teachers from all over Turkey are requesting b

56、ooks,” Tasdelen told CNN. The government has to hire a full-time employee to manage the library.This library is incredibly popular. It is frequently filled with the children of the citys workers and students from nearby schools. There is a waiting room set up for readers and chess boards for the peo

57、ple who visit the library. You can even enjoy a cup of tea in the waiting room.28What does the underlined word “snowballed” in paragraph 2 probably mean?ADeclined quickly.BGrew slowly.CDeveloped rapidly.DWorsened steadily.29What does paragraph 4 mainly tell us about the library?AIts great popularity

58、.BIts potential significance.CIts huge collection of books.DIts wide variety of readers.30Why did the government hire a full-time employee?ATo raise peoples awareness of recycling.BTo classify and check the donated books.CTo expand the social influence of the library.DTo meet the huge demand from ru

59、ral teachers.31What can be inferred about the library from the last paragraph?AIts an excellent place to enjoy tea.BIts crowded with readers every day.CIt needs to improve its management.DIt provides a very considerate service.【答案】28C 29C 30D 31D【导语】这是一篇说明文。文章主要讲述了垃圾收集者收集丢弃书籍并建造了一家图书馆的故事。文章旨在引导学生关注环

60、境问题,树立废物循环利用的环保意识。28词句猜测题。根据画线单词所在句中的“It started when garbage man Durson Ipek found a bag of abandoned books”可知,刚开始Durson Ipek只是发现了一袋被丢弃的书;再结合第二段第二句中的“as their collection started to grow, so did word of mouth.”可知,图书馆收藏的书越来越多,并且口碑也越来越好。由此可以推断出,画线单词“snowballed”应指图书馆的快速发展。故选C。29主旨大意题。根据第四段“All the book

61、s that are found are sorted and checked for condition. If they pass, they go on the shelves. Today, the library has over 6,000 books that range from fiction to nonfiction and theres a very popular childrens section that even has a collection of comic books. An entire section is devoted to scientific

62、 research and there are also books available in English and French. The collection has grown so large that the library loans books to schools and educational programs. (所有找到的书都经过分类和检查。如果通过,就会被摆上货架。今天,图书馆有超过6000本书,从小说到非小说,有一个非常受欢迎的儿童读物区,甚至收藏了漫画书。整个部分专门用于科学研究,也有英语和法语的书籍。藏书越来越多,以至于图书馆把书借给学校和教育项目)”可知,第四

63、段主要介绍了该图书馆收藏了大量的书籍。故选C。30推理判断题。根据第五段“Village school teachers from all over Turkey are requesting books,” Tasdelen told CNN. The government has to hire a full-time employee to manage the library. (塔斯德伦告诉CNN:“来自土耳其各地的乡村学校老师都在索要书籍。”政府必须雇用一名全职雇员来管理图书馆)”可推知,乡村学校的教师经常会前往图书馆借书,因此,政府不得不雇用一位全职员工来管理图书馆,以满足教师对

64、书籍的需求。故选D。31推理判断题。根据最后一段“There is a waiting room set up for readers and chess boards for the people who visit the library. You can even enjoy a cup of tea in the waiting room. (图书馆为读者设置了一个候诊室,为参观图书馆的人设置了棋盘。你甚至可以在等候室喝杯茶)”可推知,该图书馆为读者提供了非常周到的服务。故选D。D(2023浙江杭州校联考模拟预测)As an intense heat wave sweeps throu

65、gh China, residents are seeking relief in air raid shelters and swimming pools to stay cool, and dozens of cities, including Shanghai, Chongqing and Hangzhou, have issued their highest-level red alert warnings. Shanghai has issued three red alerts this year, with the temperature hitting 40.9 Celsius

66、 on July 13, matching the record set in 2017 since 1873. The fact that Shanghai has experienced only 16 days of 40C-plus temperatures since the city began keeping records in 1873 should give us an idea about the seriousness of the situation.Medical experts say extreme heat could cause nausea (恶心), f

67、atigue, sunstroke and even death, with senior citizens and people with long-term illnesses particularly vulnerable to heat waves.Extreme heat events, which began a month ago, have affected the lives of more than 900 million people in China. Between June 1 and July 12, the average number of days with

68、 temperatures above 35Cwas 5.3, up 2.4 days over normal years, breaking the national record set in 1961, according to the National Climate Center.Parts of Europe are also in the grip of heat waves and experiencing extreme weather events after the western part of North America faced extreme heat wave

69、s last year. In response to the exceptionally high temperatures, the United Kingdom has declared a national emergency and issued the highest-level red alert warning for Monday and Tuesday for the first time. More alarmingly, the average global temperature in June this year was 0.4C higher than norma

70、l years and the highest since 1979, with temperatures in countries such as Spain, France and Italy exceeding 40CUnfortunately, extreme heat, which is directly related to climate change, will become more frequent and intense in the next 30 years, setting new records for high temperatures. As global w

71、arming intensifies, losses and devastation will increase, forcing natural and human systems to raise their adaptation limits.32What can we know about the heat waves this year?AIt may cause more harm to the old and people with long-term illnesses.BThe number of days above 35Cin June breaks the nation

72、al record.CShanghai has experienced a higher temperature than that in 2017.DThe whole Europe as well as America are suffering from the heat waves.33How does the author develop the text?ABy analyzing and concluding.BBy explaining and contrasting.CBy giving examples and quoting.DBy giving figures and

73、comparing.34According to the writer, what is the trend of extreme heat?ABecoming more serious.BRemaining stable.CStaying unpredictable.DGetting controllable.35What is the text mainly about?AThe solutions to the climate change.BThe economic losses from heat waves.CThe increase of severe heat waves.DT

74、he destructive effect of global warming.【答案】32A 33D 34A 35C【导语】这是一篇说明文。文章主要说明了高温天气的危害以及高温天气的增加情况。32细节理解题。根据第二段“Medical experts say extreme heat could cause nausea (恶心), fatigue, sunstroke and even death, with senior citizens and people with long-term illnesses particularly vulnerable to heat waves.(

75、医学专家表示,极端高温会导致恶心、疲劳、中暑甚至死亡,老年人和长期病患者尤其容易受到高温的影响)”可知,今年的高温可能对老年人和有长期疾病的人造成更大的伤害。故选A。33推理判断题。根据第一段“Shanghai has issued three red alerts this year, with the temperature hitting 40.9 Celsius on July 13, matching the record set in 2017 since 1873. The fact that Shanghai has experienced only 16 days of 40

76、C-plus temperatures since the city began keeping records in 1873 should give us an idea about the seriousness of the situation.(上海今年发布了三次红色预警,7月13日气温达到40.9摄氏度,追平了自1873年以来2017年创下的纪录。上海自1873年开始记录气温以来,只有16天气温超过40摄氏度,这一事实应该让我们了解到情况的严重性)”以及第三段“Extreme heat events, which began a month ago, have affected t

77、he lives of more than 900 million people in China. Between June 1 and July 12, the average number of days with temperatures above 35Cwas 5.3, up 2.4 days over normal years, breaking the national record set in 1961, according to the National Climate Center.(一个月前开始的极端高温天气已经影响了中国9亿多人的生活。根据国家气候中心的数据,6月1

78、日至7月12日期间,平均气温在35以上的天数为5.3天,比正常年份增加2.4天,打破了1961年创下的全国纪录)”可推知,作者通过给出数字和比较展开文章。故选D。34细节理解题。根据最后一段“Unfortunately, extreme heat, which is directly related to climate change, will become more frequent and intense in the next 30 years, setting new records for high temperatures.(不幸的是,与气候变化直接相关的极端高温将在未来30年变

79、得更加频繁和强烈,创造新的高温记录)”可知,根据作者的观点,极端高温的趋势会变得越来越严重。故选A。35主旨大意题。根据第一段“As an intense heat wave sweeps through China, residents are seeking relief in air raid shelters and swimming pools to stay cool, and dozens of cities, including Shanghai, Chongqing and Hangzhou, have issued their highest-level red alert

80、 warnings.(随着强烈的高温席卷中国,居民们纷纷到防空洞和游泳池寻求降温,包括上海、重庆和杭州在内的数十个城市发布了最高级别的红色预警)”结合文章主要说明了高温天气的危害以及高温天气的增加情况。可知,这篇文章的主要内容是严重高温的增加。故选C。第二节(共5小题; 每小题2分, 满分10分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2023全国统考高考真题)Tricks To Becoming A Patient PersonHeres a riddle: What do traffic jams, long lines and waitin

81、g for a vacation to start all have in common? There is one answer. 36 .In the Digital Age, were used to having what we need immediately and right at our fingertips. However, research suggests that if we practiced patience, wed be a whole lot better off. Here are several tricks.Practice gratitude (感激

82、)Thankfulness has a lot of benefits: Research shows it makes us happier, less stressed and even more optimistic. 37 . “Showing thankfulness can foster self-control,” said Ye Li, researcher at the University of California. Make yourself waitInstant gratification (满足) may seem like the most “feel good

83、” option at the time, but psychology research suggests waiting for things actually makes us happier in the long run. And the only way for us to get into the habit of waiting is to practice. 38 . Put off watching your favorite show until the weekend or wait 10 extra minutes before going for that cake

84、. Youll soon find that the more patience you practice, the more you start to apply it to other, more annoying situations. 39 .So many of us have the belief that being comfortable is the only state we will tolerate, and when we experience something outside of our comfort zone, we get impatient about

85、the circumstances. You should learn to say to yourself, “ 40 .” Youll then gradually become more patient.AFind your causesBStart with small tasksCAccept the uncomfortableDAll this adds up to a state of hurryEIt can also help us practice more patienceFThis is merely uncomfortable, not intolerableGThe

86、yre all situations where we could use a little extra patience【答案】36G 37E 38B 39C 40F【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了变得耐心的一些方法。36根据上文“Heres a riddle: What do traffic jams, long lines and waiting for a vacation to start all have in common? Theres one answer. (这里有一个谜语:交通堵塞、排长队和等待假期开始有什么共同之处?答案只有一个)”可知,本句说明上文谜语的答案,结

87、合“交通堵塞、排长队和等待假期”这些情况可知都需要耐心。故G选项“在这些情况下,我们都需要一点额外的耐心”符合语境,故选G。37根据上文“Thankfulness has a lot of benefits: Research shows it makes us happier, less stressed and even more optimistic.(感恩有很多好处:研究表明,感恩让我们更快乐,压力更小,甚至更乐观)”以及后文“Showing thankfulness can foster self-control,” said Ye Li, researcher at the Uni

88、versity of California. (加州大学的研究员叶丽说:“表达感激可以培养自我控制能力。”)”可知,上文提到了感恩的诸多好处,可知本句继续说明感恩的好处:它还可以帮助我们练习更多的耐心。E选项中It指代上文Thankfulness。故E选项“它还可以帮助我们练习更多的耐心”符合语境,故选E。38根据上文“And the only way for us to get into the habit of waiting is to practice. (我们养成等待习惯的唯一方法就是练习)”以及后文“Put off watching your favorite show until

89、 the weekend or wait 10 extra minutes before going for that cake. (把你最喜欢的节目推迟到周末再看,或者多等10分钟再去吃蛋糕)”可知,后文列举的事情都是日常的小事,说明要从小事开始练习等待,故B选项“从小任务开始”符合语境,故选B。39根据本段内容“So many of us have the belief that being comfortable is the only state we will tolerate, and when we experience something outside of our comf

90、ort zone, we get impatient about the circumstances. (我们中的许多人都认为舒适是我们唯一能容忍的状态,当我们经历舒适区之外的事情时,我们会对环境失去耐心)”可知,本段提到了舒适是我们唯一能容忍的状态,结合前文的小标题都是祈使句可知,本段的主旨与接受不舒适相关,C选项中uncomfortable对应后文comfortable。故C选项“接受不舒服”符合语境,故选C。40根据上文“You should learn to say to yourself (你应该学会对自己说)”以及后文“Youll then gradually become mor

91、e patient. (然后你会逐渐变得更有耐心)”结合本段主要说明的是不舒服的状态,可知,本句为对自己所说的话与接受不舒服相关,故F选项“这仅仅是不舒服,而不是无法忍受”符合语境,故选F。第三部分语言运用(共两节, 满分45分)第一节(共20小题; 每小题1.5分, 满分30分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(2023四川成都树德中学校考模拟预测)One day I was sitting alone on a deserted park bench under an old willow (柳树) tree. I was 41 becau

92、se I felt the world was unfair to me.All of a sudden, a young boy approached me, out of 42 . He was obviously tired from playing and, as he stood before me, he tilted his 43 towards me and said with great excitement, “Look at what I found!” In his hand was a flower with its petals (花瓣) all worn out

93、44 from not enough rain, or too little light. 45 him to take his dead flower and go away. I 46 a smile and then turned my back to him. 47 leaving, he said, “It surely 48 nice and its beautiful, too. Here, its for you. ”The flower before me was drying, it had no bright 49 , but I knew I must take it,

94、 or he might never 50 .So I reached for the flower, and replied, “Thats 51 what I need.” But instead of him placing the flower in my hand, he just held it out 52 for me to take it. It was then that I 53 for the very first time, that this happy boy could not see: he was 54 .I heard my 55 trembling an

95、d tears rolled down my cheeks. I thanked him for picking the best flowers for me. Youre welcome, he smiled, and then ran off to play. He was 56 of the impact hed had on my day.I sat there and wondered how he 57 to see a self-pitying woman under an old willow tree. Perhaps from his 58 , hed been bles

96、sed with true sight.Through the eyes of a blind child, at last I 59 that the problem was not with the world; the problem was me 60 I myself had been blind for all of those years. I vowed (发誓) to see beauty, and appreciate every second thats mine.41AworriedBexcitedCsatisfiedDdisappointed42AbreathBcon

97、trolCdateDorder43AhandBbackCheadDside44AneitherBeitherCwhetherDboth45AFindingBPersuadingCMakingDWanting46AachievedBpreventedCforcedDprotected47ABecause ofBInstead ofCThanks toDDue to48AsmellsBtastesClooksDgrows49AdesignsBshapesCcolorsDpatterns50AanswerBleaveCreplyDshake51AjustBonlyCalsoDstill52Await

98、ingBbeggingCsendingDasking53AwatchedBstaredCexaminedDnoticed54AblindBcleverCaloneDhappy55AsoundBnoiseCsongDvoice56AunawareBsureCafraidDfamiliar57AsucceededBconsideredCmanagedDimagine58AheartBmindCeyesDguess59ApromisedBadmittedCrealizedDpermitted60AthoughBuntilCunlessDbecause【答案】41D 42A 43C 44B 45D 4

99、6C 47B 48A 49C 50B 51A 52A 53D 54A 55D 56A 57C 58A 59C 60D【导语】这是一篇记叙文。主要讲述的是作者在生活不如意的时候,偶然遇到一位很乐观的盲童,通过小男孩的眼睛,作者才知道,有问题的是自己,而不是这个社会。作者发誓要发现生活中的美,好好享受自己的每一分钟。41考查形容词词义辨析。句意:我很失望,因为我觉得这个世界对我不公平。A. worried担心的;B. excited兴奋的;C. satisfied满意的;D. disappointed失望的。根据下文“because I felt the world was unfair to m

100、e.”的原因可知,此处为我很失望,因为我觉得这个世界对我不公平。故选D项。42考查名词词义辨析。句意:突然,一个小男孩向我走来,上气不接下气。A. breath呼吸;B. control控制;C. date日期;D. order顺序。根据下文“He was obviously tired from playing”可推知,此处为小男孩上气不接下气的。故选A项。43考查名词词义辨析。句意:他显然玩累了,当他站在我面前时,他把头向我倾斜,非常兴奋地说:“看我发现了什么!”。A. hand手;B. back背;C. head头;D. side一边。根据上文“he stood before me”以及

101、下文“and said with great excitement”结合语境,可推知,此处为男孩把头向我倾斜,非常兴奋地对我说。故选C项。44考查代词词义辨析。句意:他手里拿着一朵花,它的花瓣都已经枯萎了,要么是因为雨水不够,要么是因为光线太少。A. neither两者都不;B. either或者;C. whether是否;D. both两者都。根据下文“or too little light.”可推知,此处为要么是因为雨水不够,要么是因为光线太少。eitheror“要么要么”为固定句型。故选B项。45考查动词词义辨析。句意:我想让他带着死去的花走开,我勉强笑了笑,然后转身背对着他。A. Fi

102、nding发现;B. Persuading劝服;C. Making使得;D. Wanting想要。根据该句中的“to take his dead flower and go away”以及下文“and then turned my back to him.”可推知,此处为我想让他带着死去的花走开,我勉强笑了笑,然后转身背对着他。故选D项。46考查动词词义辨析。句意:我想让他带着死去的花走开,我勉强笑了笑,然后转身背对着他。A. achieved获得;B. prevented阻止;C. forced勉强;D. protected保护。根据上文提到的我想让他带着死去的花走开,以及下文“and th

103、en turned my back to him.”可推知,此处为我勉强笑了笑,然后转身背对着他。故选C项。47考查介词短语辨析。句意:他没有离开,而是说:“它闻起来真香,也很漂亮。A. Because of由于;B. Instead of而不是;C. Thanks to归功于;D. Due to由于。根据下文“Here, its for you.”可推知,小男孩并没有离开。故选B项。48考查动词词义辨析。句意:他没有离开,而是说:“它闻起来真香,也很漂亮。A. smells闻起来;B. tastes尝起来;C. looks看起来;D. grows成长。根据下文“nice and its be

104、autiful, too.”可推知,此处为它闻起来真香,也很漂亮。故选A项。49考查名词词义辨析。句意:我面前的花正在枯萎,没有鲜艳的颜色,但我知道我必须把它带走,否则他可能永远不会离开。A. designs设计;B. shapes形状;C. colors颜色;D. patterns模式。根据上文“The flower before me was drying”可知,此处为我面前的花正在枯萎,没有鲜艳的颜色。故选C项。50考查动词词义辨析。句意:我面前的花正在枯萎,没有鲜艳的颜色,但我知道我必须把它带走,否则他可能永远不会离开。A. answer回答;B. leave离开;C. reply回复

105、;D. shake摇摆。根据上文“but I knew I must take it”可推知,此处为但我知道我必须把它带走,否则他可能永远不会离开。故选B项。51考查副词词义辨析。句意:于是我伸手去拿花,回答说:“这正是我所需要的。”A. just正好;B. only只有;C. also也;D. still仍然。根据上文“So I reached for the flower, and replied”结合语境可推知,此处为这正是我所需要的。故选A项。52考查动词词义辨析。句意:但是他没有把花放在我手里,他只是举着,等着我去拿。A. waiting等着;B. begging乞求;C. send

106、ing发送;D. asking问,要求。根据上文“But instead of him placing the flower in my hand”以及该句中的“he just held it out”可推知,此处为他没有把花放在我手里,他只是举着,等着我去拿。故选A项。53考查动词词义辨析。句意:就在那时,我第一次注意到,这个快乐的男孩他看不见:他是个盲人。A. watched观看;B. stared盯着;C. examined检查;D. noticed注意到。根据该句中的“It was then”以及下文“that this happy boy could not see”可推知,此处为就

107、在那时,我第一次注意到,这个快乐的男孩他看不见。故选D项。54考查形容词词义辨析。句意:就在那时,我第一次注意到,这个快乐的男孩他看不见:他是个盲人。A. blind失明的;B. clever聪明的;C. alone独自的;D. happy快乐的。根据上文“that this happy boy could not see”可知,小男孩是个盲人。故选A项。55考查名词词义辨析。句意:我听到自己的声音在颤抖,眼泪顺着脸颊滚落下来。A. sound声音,声响;B. noise噪音;C. song歌曲;D. voice嗓音,说话声。根据句意以及该句中的“I heard”可推知,此处为我听到自己的声音

108、在颤抖,眼泪顺着脸颊滚落下来。故选D项。56考查形容词词义辨析。句意:他没有意识到他对我这一天的影响。A. unaware无意识的;B. sure确定的;C. afraid害怕的;D. familiar熟悉的。根据上文“he smiled, and then ran off to play.”可推知,此处为小男孩没有意识到他对我这一天的影响。故选A项。57考查动词词义辨析。句意:我坐在那里,纳闷他怎么能在一棵老柳树下看到一个自怨自艾的女人。A. succeeded成功;B. considered考虑;C. managed设法做成;D. imagine想象。根据句意以及该句中的“see a se

109、lf-pitying woman under an old willow tree.”可推知,此处为我想知道他怎么能设法看到我的。故选C项。58考查名词词义辨析。句意:也许从他的内心深处,他被赐予了真正的视力。A. heart内心;B. mind心智;C. eyes眼睛;D. guess猜测。根据语境以及下文“hed been blessed with true sight.”可推知,此处为也许从他的内心深处,他被赐予了真正的视力。与上文相呼应,由于他不能用眼睛看到,所以只能用心灵(heart)来感觉。故选A项。59考查动词词义辨析。句意:通过一个盲童的眼睛,我终于意识到问题不在于这个世界。A

110、. promised承诺;B. admitted承认;C. realized意识到;D. permitted允许。根据就句意以及该句中的“that the problem was not with the world”可推知,此处为我终于意识到问题不在于这个世界。故选C项。60考查连词词义辨析。句意:问题出在我身上,因为我自己已经盲目了这么多年。A. though尽管;B. until直到;C. unless除非;D. because因为。根据上文“the problem was me”以及下文“I myself had been blind for all of those years.”的

111、解释可知,此处为问题出在我身上,因为我自己已经盲目了这么多年。故选D项。第二节(共10小题; 每小题1.5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2023广西高三校联考阶段练习)阅读下面短文,在空白处填入1个适当单词或括号内单词的正确形式。The respect for life is a kind approach, says a man 61 has taken up the protection of Mother Nature as his lifetime work.Xu Liqiang, the founder of a grassro

112、ots wildlife protection group in Qingdao, Shandong province, has devoted more than 20 years 62 saving wild animals and plants, as well as raising social awareness about conserving biodiversity. 63 (raise) in a village in the western foothills of the mountain, Xu had started to think about wildlife p

113、rotection from 64 early age. After he grew up, as a volunteer, he 65 (active) joined the efforts of the wildlife protection society in Qingdao city when in college. After graduation, Xu worked for years in a local foreign trade company. But he 66 (leave) his job in 2017 and decided to follow his pas

114、sion for wildlife protection full time.His efforts have made a 67 (different): Since 2009, more than 1,700 wild animals 68 (save) or sheltered, including rare bird species under state-level priority conservation in China.He sold his apartment and used the money 69 (build) animal and plant shelters,

115、nurseries and rescue stations that he now uses for awareness campaigns.“Treat wildlife as your own life, 70 the harmony between humans and nature will be achieved.” Xu says.【答案】61who/that 62to 63Raised 64an 65actively 66left 67difference 68have been saved 69to build 70and【导语】本文是记叙文。文章介绍了徐立强是山东省青岛市一个

116、基层野生动物保护组织的创始人,20多年来,他一直致力于拯救野生动植物,并提高社会对保护生物多样性的认识的事迹。61考查定语从句。句意:一位将保护大自然作为毕生工作的人说,尊重生命是一种善良的做法。先行词是man,在定语从句中做主语,用关系代词who或that。故填who或that。62考查介词。句意:徐立强是山东省青岛市一个基层野生动物保护组织的创始人,20多年来,他一直致力于拯救野生动植物,并提高社会对保护生物多样性的认识。devote.to doing表示致力于作某事。故填to。63考查非谓语动词。句意:他在西麓的一个村子里被抚养长大,从小就开始思考保护野生动物的问题。had starte

117、d是谓语动词,raise是非谓语动词,和主语Xu是被动关系,用过去分词,位于句首,首字母大写。故填Raised。64考查冠词。句意:他在西麓的一个村子里被抚养长大,从小就开始思考保护野生动物的问题。表示从小用from an early age表示,缺少冠词,early是元音音素开头的单词。故填an。65考查副词。句意:长大后,作为一名志愿者,他积极在大学期间参加了青岛市野生动物保护协会的工作。副词修饰动词,作状语。故填actively。66考查动词时态。句意:但他在2017年辞去了工作,决定全职从事野生动物保护。根据in 2017 过去时间,动词用一般过去时。故填left。67考查名词。句意:

118、他的努力起了作用:自2009年以来,超过1700只野生动物获救或得到庇护,其中包括中国国家级重点保护的稀有鸟类。冠词后用名词,make a difference表示起作用,故填difference。68考查动词时态语态。句意:他的努力起了作用:自2009年以来,超过1700只野生动物获救或得到庇护,其中包括中国国家级重点保护的稀有鸟类。since提示,主句用现在完成时,主语野生动物和拯救是被动关系,主语是复数名词,故填have been saved。69考查非谓语动词。句意:他卖掉了自己的公寓,用这笔钱建造了动植物收容所、托儿所和救助站,现在他把这些钱用于宣传活动。谓语是used,build是

119、非谓语动词,表示目的用动词不定式。故填to build。70考查连词。句意:“把野生动物当作自己的生命,人与自然的和谐才会实现。”徐说。祈使句+and/or+陈述句,前后句是并列关系,用连词and。故填and。第四部分 写作(共两节, 满分35分)第一节 短文改错 (共10小题;每小题1分,满分10分)(2023广东高三校联考模拟)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横

120、线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Im worried that you have been addicted sharing pictures in WeChat circle recently. You even share all sorts of photo in your daily life. Of course, WeChat makes it the better to understand each other and makes our life more colorful, tha

121、t is very convenient for us to communicate. However, there exist some potential risks if we overshare. One severe problem is give away privacy, which may cause economic losses. Besides, oversharing can makes others uncomfortable, for they think you are showing off. Thus, never should we post our per

122、sonal informations, or should we blind add strangers to the list of friends. Its much wise to set aside some time to accompany parents or do something more meaningful, such like reading books or taking exercise.【答案】1. 在addicted后面加to2. photophotos3. 去掉the 4. thatwhich5. givegiving6. makesmake 7. info

123、rmationsinformation8. blindblindly9. wisewiser10. likeas【导语】这是一篇说明文。文章说明了微信朋友圈过度分享可能存在的问题,以及对此提出的建议。【详解】1. 考查固定搭配。句意:我担心你最近沉迷于微信朋友圈里的分享图片。固定短语be addicted to doing sth. (沉迷于做某事),故在addicted后面加to。2. 考查名词复数。句意:你甚至在日常生活中分享各种照片。photo为可数名词,由all sorts of 修饰故用复数形式。故将photo改为photos。3. 考查冠词。句意:当然,微信让我们更好的互相理解,让

124、我们的生活更加丰富多彩,这对于我们交流是非常方便的。make后跟 it作形式宾语指代后文不定式真正宾语,形容词better是宾补,定冠词the多余。故去掉the。4. 考查定语从句关系词。句意:当然,微信让我们更好的互相理解,让我们的生活更加丰富多彩,这对于我们交流是非常方便的。colorful后是非限制性定语从句,先行词是主句内容指代的事情,关系词在从句中作主语,用关系代词which。故将that改为which。5. 考查动名词。句意:一个严重的问题是泄露隐私,这可能会造成经济损失。give away用动名词形式作表语,说明主语的内容。故将give改为giving。6. 考查动词原形。句意:

125、此外,过度分享会让其他人感到不舒服,因为他们认为你在炫耀。情态动词can后用动词原形形式,故将makes改为make。7. 考查名词的数。句意:因此,我们永远不应该发布我们的个人信息,或者我们应该盲目地将陌生人添加到朋友列表中。information是不可数名词,没有复数形式。故将informations改为information。8. 考查副词。句意:因此,我们永远不应该发布我们的个人信息,或者我们应该盲目地将陌生人添加到朋友列表中。副词blindly作状语,修饰动词add。故将blind改为blindly。9. 考查形容词比较级。句意:留出一些时间陪伴父母或做一些更有意义的事情(比如读书或

126、锻炼)是更明智的。结合下文more,有比较含义,用形容词比较级wiser作表语,much修饰比较级。故将wise改为wiser。10. 考查固定搭配。句意:留出一些时间陪伴父母或做一些更有意义的事情(比如读书或锻炼)是更明智的。固定短语such as (比如),故将like改为as。第二节 书面表达 (满分25分)(2023四川校联考二模)上周三,你校开展了“我最喜爱的中国历史小故事”英语演讲比赛,请写一则活动报道,向学校英语报投稿。内容包括:1. 活动目的:2. 活动过程:3. 你的感想。注意:1. 词数100左右:2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。_【答案】To better inte

127、grate Chinese cultural elements into English learning, our school launched an English speech contest themed “My favourite Chinese History Stories” in the auditorium at 9 a. m. last Wednesday. The activity consisted of three parts. First, every contestant delivered a speech in regard to a Chinese sto

128、ry and then was asked to make an impromptu speech according to the questions given by the judges, which was well received by the audience. The last part was evaluating and presenting the trophies to the award winners. This activity was a huge success, which encouraged us to shoulder our responsibili

129、ties to spread our splendid Chinese culture to the world. (107 words)【导语】本篇书面表达属于新闻报道,要求考生写一则关于学校开展的“我最喜爱的中国历史小故事”英语演讲比赛的活动报道。【详解】1.词汇积累由组成:consist ofbe composed of关于:in regard towith respect to评价:evaluatecomment辉煌的:splendidglorious2.句式拓展简单句变复合句原句:To better integrate Chinese cultural elements into E

130、nglish learning, our school launched an English speech contest themed “My favourite Chinese History Stories” in the auditorium at 9 a. m. last Wednesday.拓展句:To better integrate Chinese cultural elements into English learning, our school launched an English speech contest that was themed “My favourit

131、e Chinese History Stories” in the auditorium at 9 a. m. last Wednesday.【点睛】高分句型1 First, every contestant delivered a speech in regard to a Chinese story and then was asked to make an impromptu speech according to the questions given by the judges, which was well received by the audience. (运用了which引导的非限制性定语从句)高分句型2 To better integrate Chinese cultural elements into English learning, our school launched an English speech contest themed “My favourite Chinese History Stories” in the auditorium at 9 a. m. last Wednesday. (运用了过去分词作后置定语)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1