收藏 分享(赏)

[32452122]Unit 5 Education【要点精练】-2021-2022学年高二英语单元复习过过过(北师大版2019选择性必修第二册).docx

上传人:a**** 文档编号:785089 上传时间:2025-12-14 格式:DOCX 页数:7 大小:187.27KB
下载 相关 举报
[32452122]Unit 5 Education【要点精练】-2021-2022学年高二英语单元复习过过过(北师大版2019选择性必修第二册).docx_第1页
第1页 / 共7页
[32452122]Unit 5 Education【要点精练】-2021-2022学年高二英语单元复习过过过(北师大版2019选择性必修第二册).docx_第2页
第2页 / 共7页
[32452122]Unit 5 Education【要点精练】-2021-2022学年高二英语单元复习过过过(北师大版2019选择性必修第二册).docx_第3页
第3页 / 共7页
[32452122]Unit 5 Education【要点精练】-2021-2022学年高二英语单元复习过过过(北师大版2019选择性必修第二册).docx_第4页
第4页 / 共7页
[32452122]Unit 5 Education【要点精练】-2021-2022学年高二英语单元复习过过过(北师大版2019选择性必修第二册).docx_第5页
第5页 / 共7页
[32452122]Unit 5 Education【要点精练】-2021-2022学年高二英语单元复习过过过(北师大版2019选择性必修第二册).docx_第6页
第6页 / 共7页
[32452122]Unit 5 Education【要点精练】-2021-2022学年高二英语单元复习过过过(北师大版2019选择性必修第二册).docx_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、北师大版2019选择性必修第二册Unit 5 Education要点精练. 语境填词1. It is _ for all people to be aware of the _ of protecting cultural relics. (significant)2. The government has provided fitness _ for people to _ the public health. (facility)3. Many famous _ were invited to attend the conference to promote the reform in _

2、. (educator)4. The audience mainly _of young people whose interests are _ when a pop concert takes place anywhere in the world. (consist)5. The _ was required to _ the sample as soon as possible. (analyse)6. She was very _ and the _ was obviously shown on her face. (disappointed)7. He is a kind man

3、and he _ a lot of money to the village school last week. His _ is of great help to the pupils there. (contribute)8. He _ that effective measures must be taken to reduce traffic jams and the _ was built on his own investigation. (conclude)9. Although they are not my children, I still feel _ for them.

4、 Therefore, I take up the _ to look after them. (responsible)10. There is no _ that these differences _ moral error. (imply). 选词填空have influence on, adapt to, be eager to, be enthusiastic about, to start with, be used to, put forward, at times, be known as, fight for1. Teachers excitement for a part

5、icular book may _ their students greatly. 2. He _ the darkness because he was blind for several years. 3. The dealer _ a compromise to reduce the bad influence. 4. Maybe taking on extra jobs _ can make our lives richer financially. 5. Limehouse _ “Chinatown” in the 18th century with more and more Ch

6、inese people coming there. 6. We must _ our goals heart and soul. 7. It was time that he should _ the society and change himself. 8. I _ check what I knew and get what I didnt know, so I concentrated in class. 9. _, Id like to introduce a new friend coming from America. 10. The old couple _ all even

7、ts in the community. . 句型转换1. There was something wrong with her eyes and she went to her doctor to examine them. (have sth. done)_2. It is dangerous to allow children to play with fire. (动名词作主语)_3. Knowledge and understanding are things that are very beneficial to humans. (be+ of +抽象名词)_4. I have t

8、old him many times, but he still often forgets to lock the door. (even though)_5. I was asked to give a presentation on the aims of the plan. The more detailed, the better. (as. . . as)_. 阅读理解The UKs education system is ranked(排列) sixth best in the developed world, according to a global league table

9、 published by education firm Pearson in October, 2012. The first and second places are taken by Finland and South Korea. The rankings combine international test results and data such as graduation rates between 2006 and 2010. Sir Michael Barber, Pearsons chief education adviser, says successful coun

10、tries give teachers a high status and have a “culture” of education. International comparisons in education have become increasingly significantand this latest league table is based upon series of global test results combined with measures of education systems, such as how many people go on to unive

11、rsity. The two education superpowersFinland and South Koreaare followed by three other high-performing Asian education systemsHong Kong, Japan and Singapore. The UK is then only ranked at the head of an above-average group including the Netherlands, New Zealand, Canada and Ireland. These are ahead o

12、f a middle-ranking group including the United States, Germany and France. At the lowest end are Mexico, Brazil and Indonesia. These comparisons draw upon tests that are taken every three or four years, in areas such as maths, science and literacyand so present a picture lagging by several years. Loo

13、king at education systems that succeed, the study concludes that spending is important, but not as much as having a culture that is supportive of learning. It says that spending is easier to measure, but the more complex impact of a societys attitude to education can make a big difference. The succe

14、ss of Asian countries in these rankings reflects the high value attached to education and the expectations of parents. This can continue to be a factor when families migrate to other countries, says the report. Looking at the two top countriesFinland and South Koreathe report says that there are man

15、y big differences, but the common factor is a shared social belief in the importance of education and its “underlying moral purpose”. 1. Whats the main idea of the passage?A. The two different education superpowers. B. The result of one report about education system. C. The UKs education system is w

16、orst. D. Finland and South Koreas education system. 2. According to Sir Michael Barber, Hong Kongs education system is ranked _in the world. A. 2ndB. 3rdC. 4thD. 5th3. Which of the following statements is true ?A. At the lowest end are Mexico, Brazil and Germany. B. Education firm Pearson is disappo

17、inted at the UKs education system. C. The United States education system is one of the best. D. There are many big differences in Finland and South Korea. 4. Whats the common factor about the education system at the two top countries? A. The shared social belief in the importance of education and it

18、s “underlying moral purpose”. B. The developed economy and their advanced education system. C. The high value attached to education and the expectations of parents. D. Having a culture that is supportive of learning. . 语法填空A painting with a 1. _(long) of 1014. 37 meters has received a Guinness World

19、 Record title for the longest drawing by an individual artist. The record2. (announce) at the Simatai Great Wall on Saturday, September 14th, 2019, 3. is surrounded by the verdant(翠绿的) mountains of an early autumn, and the painter unfolded the painting with great care in the presence of many viewers

20、. 4. _ took the artist Guo Feng two months to complete the black-and-white painting named Yongsheng in Chinese, meaning living forever. Clearly 5. (inspire) by the view of the Great Wall from the sky, he wanted to call for peace and harmony in 6. world. In fact, Guo Feng is more familiar 7. the publ

21、ic as a music producer than as a painter. And one of his songs, Let the World Be Filled with Love, has enjoyed great popularity all over the country for 8. (decade) . The painting is made up of 10 subthemes, and was created 9. (large) using marker pens. “I have been drawing for more than 10 hours a

22、day over the past months and sometimes I began working at 4 am, ” said Guo. “Creating the work on the Great Wall was an unprecedentedly (空前地) lonely and quiet time for me 10. (look) into my past, today and the future, ” he added. 参考答案. 1. It is significant for all people to be aware of the significa

23、nce of protecting cultural relics. (significant)2. The government has provided fitness facilities for people to facilitate the public health. (facility)3. Many famous educators were invited to attend the conference to promote the reform in education. (educator)4. The audience mainly consists of youn

24、g people whose interests are consistent when a pop concert takes place anywhere in the world. (consist)5. The analyst was required to analyse the sample as soon as possible. (analyse)6. She was very disappointed and the disappointment was obviously shown on her face. (disappointed)7. He is a kind ma

25、n and he contributed a lot of money to the village school last week. His contribution is of great help to the pupils there. (contribute)8. He concluded that effective measures must be taken to reduce traffic jams and the conclusion was built on his own investigation. (conclude)9. Although they are n

26、ot my children, I still feel responsible for them. Therefore, I take up the responsibility to look after them. (responsible)10. There is no implication that these differences imply moral error. (imply). 1. Teachers excitement for a particular book may have influence on their students greatly. 2. He

27、was used to the darkness because he was blind for several years. 3. The dealer put forward a compromise to reduce the bad influence. 4. Maybe taking on extra jobs at times can make our lives richer financially. 5. Limehouse was known as “Chinatown” in the 18th century with more and more Chinese peop

28、le coming there. 6. We must fight for our goals heart and soul. 7. It was time that he should adapt to the society and change himself. 8. I was eager to check what I knew and get what I didnt know, so I concentrated in class. 9. To start with, Id like to introduce a new friend coming from America. 1

29、0. The old couple are enthusiastic about all events in the community. . 1. There was something wrong with her eyes and she went to have them examined. 2.Allowing children to play with fire is dangerous. 3. Knowledge and understanding are things that are of great benefit to humans. 4. Even though I h

30、ave told him many times, he still often forgets to lock the door. 5. I was asked to give as detailed a presentation as possible on the aims of the plan. . 【文章大意】这是一篇说明文。介绍了一项关于不同国家教育情况的调查结果, 比较了不同国家的情况和调查结果的依据。1. 【解析】选B。主旨大意题。根据文章内容和第一段中according to a global league table published by education firm

31、Pearson in October, 2012. 可知, 这是一项教育调查的结果。2.【解析】选B。细节理解题。根据第五段中The two education superpowersFinland and South Koreaare followed by three other high-performing Asian education systemsHong Kong, Japan and Singapore. 可知, 香港排名第三。3.【解析】选D。细节理解题。根据最后一段中Looking at the two top countriesFinland and South Kor

32、eathe report says that there are many big differences. 可知报道说芬兰和韩国有许多很大的不同。4. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段中but the common factor is a shared social belief in the importance of education and its “underlying moral purpose”. 可知A项符合。. 【文章大意】这是一篇说明文。介绍了一幅获得吉尼斯世界纪录称号的长达1014. 37 米的画作。1. 【解析】length。考查名词。不定冠词a修饰名词。2.

33、【解析】was announced。考查时态和语态。根据时间状语on Saturday, September 14th, 2019可知用一般过去时, The record是“被宣布”的, 故用被动语态。3. 【解析】which。考查定语从句。which引导非限制性定语从句, 修饰先行词the Simatai Great Wall。4. 【解析】It。考查代词。it用作形式主语。5. 【解析】inspired。考查非谓语动词。过去分词短语Clearly inspired by the view of the Great Wall from the sky作状语。6. 【解析】the。考查冠词。in the world“在世界上”。7. 【解析】to。考查介词。 be familiar to“为某人所熟悉”。8. 【解析】decades。考查名词。for decades“几十年”。9. 【解析】largely。考查副词。修饰动词created, 用副词形式。10. 【解析】to look。考查非谓语动词。for sb. to do sth. “让某人做某事”。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1