1、Unit 2 This is my sister.单元话题任务型阅读练习(2021江苏淮安市浦东实验中学七年级期中)阅读下面短文,并根据短文内容回答问题。(不超过6个单词)Hi! My name is Tom and Im 13 years old. Im from America. I came to China last year. Its my first time to be in China. Now Im in a middle school in Bejjing. This is my family. My mum is a doctor. She works in a chil
2、drens hospital. If I get a cold, I dont have to see the doctor. Mum will take care of me. My dad is a diplomat(外交官). He often goes to many countries. He often tells me something about his experiences in those countries. My sister is a student. She is 15. She is good at Maths. My Maths is not good. S
3、he often helps me with it. My sister and I both love animals. And we keep a lovely cat in our American home. But we cant take it with us. So I give the cat to my best friend, ob.1How many people are there in Toms family?_2What does Toms father do?_3Which subject is Toms sister good at?_4Is Toms moth
4、er a teacher?_5Where can you find Toms cat? _(2021广东揭阳七年级期中)阅读下面这篇文章,并根据所提供的信息,用完整的句子回答问题。Can you help me, please? I cant find my son. He is four years old. His name is Peter. He has a long face, big black eyes and a small nose. His hair is brown. He is in a blue T-shirt. Please help me find him. My
5、 telephone number is 6353-2278. My name is Steve. Thank you very much.6Whats the boys name?_7How old is the boy?_8What color is his hair?_9What is he in?_10Whats Steves telephone number?_(2020湖南七年级期中)阅读下面的材料,然后根据材料内容回答问题。Hi, Mary! This is my family tree. Those are my grandparents. Their names are Ja
6、ck Brown and Linda Brown. Those are my parents. Their names are Mike Brown and Cindy Brown. This is my uncle. His name is Frank. That boy is my brother. His name is Tom. This is Jane. She is my uncles daughter. Who is the girl? Its me.11Is this Marys family tree?_12What is grandparents last name?_13
7、What is uncles name?_14Who is Jane?_15How many people(多少人) can we see in this family tree?_(2021山东单县教学研究室七年级期中)Hello, boys and girls! Im Gina. Look at these things. This is Mr. Greens watch. It is white. That is Jims English book. It is green and yellow. Jim likes English. He is my cousin. He reads
8、English every day. Oh, whats that over there? Its a white key, its Miss Greens. Look at the card. What card is it? It is a school ID card. The number is 20190102. Is the card Marys? No, it isnt. I think it is Bobs. Bob is my brother. He is looking for(寻找)his school ID card. What about this dictionar
9、y? It is Helens. And the green pen is hers, too.根据短文内容,回答下列问题。16What color is Jims English book?_17Who is Jim?_18Whats Bobs school ID card number?_19Is the key Ginas?_20Whats Ginas brothers name?_(2022全国七年级课时练习)Lulu has a pencil. It is a yellow pencil. It is from her brother Kevin. Lulu also has a p
10、iece of white paper (一张白纸). Lulu writes a letter to her grandma with the pencil and paper. Her grandma is in the US.Dear Grandma, hello, I love you.Lulu takes her letter to her mom. “Look at my letter to Grandma, Mom,” says Lulu. Her mom looks at the letter. “This is a short letter,” says her mom.“Y
11、es, Mom, it is a short letter,” says Lulu. “It is very short, but it is very sweet (令人愉快的).”根据材料内容简要回答下列问题。21What color is Lulus pencil?_22Who does Lulu write a letter to?_23Where is Lulus grandma?_24Is the letter short or long?_25What does Lulu think of her letter?_(2020湖南明德华兴中学七年级期中)阅读下面的短文,然后根据短文
12、内容回答问题。Mr. Green is my uncle. He is 37 years old now. He has a house with a big garden. He has some apple trees in his garden. He looks after(照顾) them. Now there are many apples on the trees and my uncle is very happy. One afternoon when he looks out of the window, he sees a boy in a red T-shirt in
13、his apple tree. He opens the window and shouts, “Hey, what are you doing there? Come down and get away. Or Ill go to see your father. ”The boy is not afraid(害怕)of my uncle at all. “Dad,” he looks up and shouts, “Mr. Green wants to see you.” My uncle smiles, “Ha, its my son, Dave.”26How old is Mr. Gr
14、een?_27Are there many apples on the trees?_28What color is the boys T-shirt?_29Where is the boy?_30Whats the name of the boy?_(2022全国七年级单元测试)Lulu has a pencil. It is a yellow pencil. It is from her brother Kevin. Lulu also has a piece of white paper (一张白纸). Lulu writes a letter to her grandma with t
15、he pencil and paper. Her grandma is in the US.Dear Grandma, hello, I love you. Lulu takes her letter to her mum.“Look at my letter to Grandma, Mum.” says Lulu. Her mum reads the letter.“This is a short letter,” says her mum.“Yes, Mum, it is a short letter.” says Lulu.“It is very short, but it is ver
16、y sweet (令人愉快的).”31What colour is Lulus pencil?_32Who does Lulu write a letter to?_33Where is Lulus grandma?_34Is the letter short or long?_35What does Lulu think of her letter?_参考答案:1Four.2He is a diplomat.3Maths.4No, she isnt.5At Bobs home.【导语】本文是作者Tom介绍了自己的个人信息以及家庭信息。1根据“My mum”“My dad”以及“My sist
17、er”可知,家里有四口人,故填Four.2根据“My dad is a diplomat”可知,爸爸是一名外交官,故填He is a diplomat.3根据“My sister is a student. She is 15. She is good at Maths”可知,妹妹擅长数学,故填Maths.4根据“My mum is a doctor”可知,妈妈是一名医生,故此处是否定回答,故填No, she isnt.5根据“And we keep a lovely cat in our American home. But we cant take it with us. So I giv
18、e the cat to my best friend, ob”可知,把猫送给了好朋友Bob,所以可以在Bob家里找到Tom的猫,故填At Bobs home.6His name is Peter.7He is 4/four (years old).8His hair is brown.9He is in a blue T-shirt.10His telephone number is 6353-2278.【分析】本文是一篇应用文。文章主要是一个寻人启事。包括这个人的姓名、年龄、外貌和穿着等信息。6根据文章中的“His name is Peter”可知,这个男孩叫Peter,故填His nam
19、e is Peter。7根据文章中的“He is four years old”可知,这个男孩4岁了,故填He is 4/four (years old)。8根据文章中的“His hair is brown”可知,这个男孩的头发是棕色的,故填His hair is brown。9根据文章中的“He is in a blue T-shirt”可知,这个男孩穿着一件蓝色的T恤,故填He is in a blue T-shirt。10根据文章中的“My telephone number is 6353-2278. My name is Steve”可知,Steve的电话号码是6353-2278,故填
20、His telephone number is 6353-2278。11No, it isnt.12Brown.13Frank.14Jane is uncles daughter.15Eight.【分析】文章主要是根据家谱向Mary介绍自己的家庭情况。11根据“Hi, Mary! This is my family tree.”可知,此处是给Mary介绍自己的家谱,而不是Mary的家谱,故填No, it isnt.12根据“Those are my grandparents. Their names are Jack Brown and Linda Brown.”可知,祖父母的姓是Brown,
21、故填Brown.13根据“This is my uncle. His name is Frank.”可知,叔叔的名字叫Frank,故填Frank.14根据“This is Jane. She is my uncles daughter.”可知,Jane是我叔叔的女儿,故填Jane is uncles daughter.15根据“This is my family tree. Those are my grandparent.Those are my parents.This is my uncle.That boy is my brother.This is Jane.Its me.”可知,家
22、谱上一共有八个人,故填Eight.16Green and yellow.17Ginas cousin.182019010219No, it isnt.20Bob【分析】文章介绍了一些不同人的一些物品信息。16根据“That is Jims English book. It is green and yellow.”可知,Jim的英语书是绿色和黄色的,故填Green and yellow.17根据“Im Gina.Jim likes English. He is my cousin.”可知,Jim是Gina的堂弟,故填Ginas cousin.18根据“It is a school ID car
23、d. The number is 20190102.”可知,学生证号是20190102,故填20190102。19根据“Its a white key, its Miss Greens.”可知,钥匙是格林小姐的,不是Gina的,故填No, it isnt.20根据“I think it is Bobs. Bob is my brother.”可知,Gina的弟弟叫Bob,故填Bob。21Yellow.22Her grandma. 23In the US. 24Short.25Short but sweet.【导语】本文讲述了露露用哥哥给的黄色铅笔,给在美国的奶奶写了一封虽然很短但却令人愉快的信
24、。21根据“Lulu has a pencil. It is a yellow pencil.”可知是黄色的,故填Yellow。22根据“Lulu writes a letter to her grandma with the pencil and paper.”可知是给奶奶写信,故填Her grandma。23根据“Her grandma is in the US.”可知她奶奶在美国,故填In the US。24根据“Yes, Mom, it is a short letter, says Lulu.”可知信很短,故填Short。25根据“It is very short, but it i
25、s very sweet”可知信很短,但是很令人愉快,故填Short but sweet。2637. / 37 years old. / He is 37 years old.27Yes. /Yes, there are.28Red. /Its red.29In the apple tree. /In the garden.30Dave. /His name is Dave. /He is Dave.【分析】本文主要讲述了一个淘气的男孩爬上作者叔叔家苹果树上的故事。26根据“Mr. Green is my uncle. He is 37 years old now”可知,他37岁了,故填37.
26、 / 37 years old. / He is 37 years old.27根据“Now there are many apples on the trees”可知,树上有许多苹果,故填Yes. /Yes, there are.28根据“he sees a boy in a red T-shirt in his apple tree”可知,这个小男孩的T恤是红色的,故填Red. /Its red.29根据“He has some apple trees in his garden”及“he sees a boy in a red T-shirt in his apple tree”可知,男
27、孩在花园里的苹果树上,故填In the apple tree. /In the garden.30根据“Ha, its my son, Dave”可知,这个男孩叫Dave,故填Dave. /His name is Dave. /He is Dave.31Yellow.32Her grandma.33In the US.34Short.35Short but sweet.【导语】本文讲述了露露给奶奶写了一封简短而充满爱意的信。31根据“It is a yellow pencil.”可知铅笔是黄色的。故填Yellow。32根据“Lulu writes a letter to her grandma”可知露露是给她的奶奶写信。故填Her grandma。33根据“Her grandma is in the US.”可知她的奶奶在美国。故填In the US。34根据题干可知是一个选择疑问句,应该二者择其一,根据“This is a short letter”可知答案为short。故填Short。35根据“It is very short, but it is very sweet (令人愉快的).”可知露露认为这封信简短却有爱。故填Short but sweet。