收藏 分享(赏)

英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt

上传人:a**** 文档编号:777121 上传时间:2025-12-14 格式:PPT 页数:160 大小:4.32MB
下载 相关 举报
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第1页
第1页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第2页
第2页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第3页
第3页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第4页
第4页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第5页
第5页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第6页
第6页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第7页
第7页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第8页
第8页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第9页
第9页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第10页
第10页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第11页
第11页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第12页
第12页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第13页
第13页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第14页
第14页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第15页
第15页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第16页
第16页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第17页
第17页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第18页
第18页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第19页
第19页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第20页
第20页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第21页
第21页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第22页
第22页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第23页
第23页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第24页
第24页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第25页
第25页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第26页
第26页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第27页
第27页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第28页
第28页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第29页
第29页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第30页
第30页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第31页
第31页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第32页
第32页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第33页
第33页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第34页
第34页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第35页
第35页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第36页
第36页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第37页
第37页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第38页
第38页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第39页
第39页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第40页
第40页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第41页
第41页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第42页
第42页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第43页
第43页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第44页
第44页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第45页
第45页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第46页
第46页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第47页
第47页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第48页
第48页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第49页
第49页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第50页
第50页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第51页
第51页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第52页
第52页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第53页
第53页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第54页
第54页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第55页
第55页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第56页
第56页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第57页
第57页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第58页
第58页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第59页
第59页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第60页
第60页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第61页
第61页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第62页
第62页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第63页
第63页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第64页
第64页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第65页
第65页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第66页
第66页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第67页
第67页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第68页
第68页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第69页
第69页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第70页
第70页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第71页
第71页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第72页
第72页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第73页
第73页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第74页
第74页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第75页
第75页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第76页
第76页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第77页
第77页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第78页
第78页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第79页
第79页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第80页
第80页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第81页
第81页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第82页
第82页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第83页
第83页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第84页
第84页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第85页
第85页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第86页
第86页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第87页
第87页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第88页
第88页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第89页
第89页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第90页
第90页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第91页
第91页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第92页
第92页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第93页
第93页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第94页
第94页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第95页
第95页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第96页
第96页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第97页
第97页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第98页
第98页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第99页
第99页 / 共160页
英语必修Ⅱ外研版MODULE1课件(共160张)同步复习精品.ppt_第100页
第100页 / 共160页
点击查看更多>>
资源描述

1、.句式填空1.感官动词的复合结构:see+宾语+宾语补足语(doing/done/do/adj.)When Zhou Kais mother saw him heading towards(看见他朝着走)the front door without a jacket on,she eyed him anxiously.2.Thats because.那是因为But thats because(那是因为)I was stupid enough to play football in the rain.3.祈使句+and+陈述句Take more exercise(多进行体育锻炼)and youl

2、l get/become really fit.4.The problem with.is that.的问题是The problem with this system is that(这种制度的问题是)poorer people dont have the money to pay for private health insurance.教材设题1.Can you think of any Chinese proverbs _ health?A.connecting with B.connecting toC.connected with D.are connected with【解析】选C

3、。根据句子结构,所填词在句中作定语修饰proverbs,可先排除D项;“和有关系”是be connected with,所以C项正确。2.“OK,OK.”Zhou Kai went and did _ he was told.A.when B.while C.as D.because【解析】选C。句意:“好的,好的。”周凯按照告诉他的去做了。as在此处引导方式状语从句,意为“按照,根据”。其他三个选项都不能引导方式状语从句。3.I think I dont get these things because I _ and am very fit.A.take plenty of exercis

4、esB.take a great deal of exercisesC.take a lot of exerciseD.take a number of exercise【解析】选C。句意:我认为我没有得感冒是因为我进行了大量的锻炼而且很健康。take exercise“进行锻炼”,其中exercise作“锻炼”讲时是不可数名词,所以A、B两项不对;又因为a number of只能修饰可数名词的复数形式,不修饰不可数名词,所以D项也不对。4.Two years ago I broke my arm _ football.A.playing B.was playingC.played D.to

5、play【解 析】选 A。playing football相 当 于 when/while I was playing football,在句中作时间状语。5.But theres one thing I really loveIm _ about football.A.anxious B.eagerC.worried D.crazy【解析】选D。句意:但是有一件事情我真的喜欢我对足球着迷。be anxious/worried about“对担心”,不合句意,所以A、C两项不对;而B项表示“渴望”,也不合句意。be crazy about“痴迷于,对着迷”。由句意知D项正确。6.Im _ ca

6、ptain of the class team at school and Im also _ member of the Senior High team.A.the;a B.a;a C.不填;the D.不填;a【解析】选D。考查冠词。由于表示官衔的名词在句中作表语、同位语和补足语时前面不加冠词,而captain在这里表示“队长”,所以第一空不填;第二空后的member“成员”是可数名词,根据句意,这里表示“一位成员”,所以前面要加不定冠词a。1.It was a nice house,but _ too small for a family of five.2009 天津,12A.rar

7、ely B.fairly C.rather D.pretty【解析】选C。考查副词辨析。句意:那座房子很好,但对于一个五口之家来说太小了。rarely表示“罕见地,稀少地”;fairly表示“相当”;pretty表示“很;相当”。pretty和fairly意思用法相近,表示褒义,但在程度上前者大于后者;rather“相当”表示贬义,尤其能与比较级和too连用,而fairly与pretty则不能。2.In my opinion,this kind of dress _ professional women.A.is not fit for B.doesnt fit forC.isnt suite

8、d for D.doesnt suit【解析】选D。考查动词辨析。动词fit表示大小合适;be fit for适合工作或称职;suit表示颜色、款式等适合某人。3.I was really _ about you.You shouldnt have left home without a word.A.anxious B.eager C.worrying D.sure【解析】选A。句意:我确实担心你。你本不该不打声招呼就离开家。be anxious about“对担心”;be eager about“渴望”;be worried about“担心”,C项形式不对;be sure about“对

9、有把握”。4.If he wants to win the contest,he must take great _ about it.A.pain B.pain C.effect D.effort【解析】选B。take great pains“尽全力”。pain作“辛苦,努力”讲时,要用复数形式。take effect“实施”;effort常与make连用,表示“努力做”。由句意“如果他想在比赛中赢,就必须尽全力。”可知B项正确。5.用括号内词的适当形式填空(fit,suit,match,wound,harm,hurt,injure)1)Im afraid this time doesnt

10、suit me.2)The color of the shirt does not match that of the tie.3)Try this key and see whether it fits.4)She felt hurt at your words.5)Dont harm your eyes by reading in dim light.6)The bullet wounded him in the shoulder.7)He was injured in the accident.1.Sam _ some knowledge of the computer just by

11、watching others working on it.2010山东,27A.brought up B.looked upC.picked up D.set up【解析】选C。句意:山姆只是凭借看别人操作电脑学到了一些电脑知识。表示“学会”用pick up;pick up另外还有“捡起;顺路接送,搭载;收拾,整理;重新开始;获得”等意思;bring up 表示“抚养,教育;提出;呕吐”;look up 表示“向上看;(形势)好转,改善;查阅”;set up表示“建立,设置;造成,产生”。2.The police have collected some information _ the m

12、urder.2011聊城模拟A.connected to B.connected with C.connecting with D.was connected with【解析】选B。句意:警方已经搜集了一些与谋杀案有关的信息。connected with the murder是具有形容词性质的过去分词短语作定语修饰information,而D项是谓语形式,与句子结构不符。3.The boy was so _ about net games that he played online over ten hours every day.A.interested B.crazyC.pleased D

13、.puzzled【解析】选B。句意:那个男孩如此痴迷网络游戏,以至于每天上网10多个小时。每天上网时间这么长,肯定是到了痴迷的程度,be crazy about.对痴迷。1._ and Ill finish the work.A.One more dayB.If you give me one more dayC.Given one more dayD.Giving one more day【解析】选A。此题考查“祈使句+and+陈述句”结构。B、C、D三项与句型结构不符,从语法上讲不合适,故应排除。2.Whatever David says sounds right to Helen.Tha

14、ts _ she has made up her mind to live with him whatever happens.2011泉州模拟A.what B.how C.because D.why【解析】选D。句意:不管戴维说什么在海伦听来都是正确的。这就是不论发生什么事她都决心和他生活在一起的原因。Thats why.意为“那就是的原因”,符合句意。而Thats because.意为“那是因为”,不合句意。3.句型转换1)Work hard and youll succeed.If you work hard,youll succeed.2)Hurry up,or youll miss

15、the train.If you dont hurry up,youll miss the train.4.句式仿写1)那是因为你不够认真。That was because you werent careful enough.2)再试一次,你就会通过考试的。Another try/Try again,and youll pass the exam.1.完成句子1)均衡、健康的饮食很重要。Its important to have a balanced and healthy diet.2)林恩似乎总在节食。Lyn always seems to be on a diet.2._,you sho

16、uld consider the problem all-sidedly.A.Beginning with B.To begin with C.Begun with D.Began with【解析】选B。考查固定搭配。to begin with 在句中作插入语,表示首先,相当于to start with。.单词拼写1.She was anxious(担心)about her daughter still being out late at night.2.The normal(正常的)body temperature is between 36 and 37.3.The audience he

17、ld their breath(呼吸)to see who would win the gold medal.4.As everyone knows,improper diet will make people unhealthy(不健康的).5.With the improvement of natural surroundings,more and more rare(稀有的)birds appear around us.6.You must be very fit(健康)if you do so much running.7.He still remembers the awful(可怕

18、的)scene in the earthquake.8.Mr.Simpson became wealthy(富有的)by selling famous paintings.9.“Haste makes waste”is a proverb(谚语).10.People without insurance(保险)had to pay for their own repairs.完成句子1.这条河中的水不适合饮用。The water in this river isnt fit to drink.2.她尽全力学好一门外语。She took great pains to learn a foreign

19、 language well.3.男孩子们对足球太着迷了。Boys are crazy about football.4.这个故事以一个百万富翁的意外死亡作为开始。The story begins with the accidental death of a millionaire.5.那是因为政府没有往医疗服务上投入足够的钱。Thats because the government hasnt put enough money into the health service.6.如果你更加努力,在学习方面你就会成功。Work harder and youll succeed in your

20、studies.7.他很少失信。Rarely did he fail to keep his promise.8.自2000年以来我们一直跟这家公司有贸易往来。We have been connected with the company since 2000.单项填空1.Why do you eat all the vegetables but leave meat untouched?Im on _ diet.2011济宁模拟A.a;the B.the;不填C.不填;a D.the;a【解析】选C。meat为不可数名词,前面不加冠词;on a diet“节食”,是固定搭配。2.Englis

21、h has large vocabulary,hasnt it?Yes,_ more words and expressions and you will find it easier to read and communicate.2011武威模拟A.known B.knowing C.to know D.know【解析】选D。考查“祈使句+and+陈述句”结构。由答句中第二个and及其后的陈述句可知,答案为D项。3.Rarely _ about her own safety,though she was in great danger herself.2011西安模拟A.does Rose

22、 care B.Rose did care C.Rose does care D.did Rose care 【解析】选D。rarely位于句首时,句子要用倒装结构。再根据后面的句子的时态可知,这里要用过去时,故选D。【方法技巧】否定词位于句首引起的倒装句一般说来,以下否定词位于句首,句子要用倒装:seldom,never,little,few,hardly,not,not until,in no way,by no means,on no account,no longer等。这种倒装为部分倒装,即将谓语的一部分如助动词或情态动词提至主语之前。如果句中的谓语没有助动词或情态动词,则需添加助动

23、词do,does或did,并将其置于主语之前。Never does he come late.他从不迟到。Little did he know that the police were after him.他一点也不知道警察在找他。By no means shall I go there again.我决不会再去那儿了。Hardly had he arrived at the station when the train began to leave.他一到车站,火车就开动了。Few students did they see in the classroom.他们在教室里没看到几个学生。No

24、t a word did I ever say to him.我从未对他说过一句话。Not until we came back did they leave.直到我们回来他们才离开。4.With the good care taken by doctors and nurses,many patients are beginning to _.2011吉林模拟A.pick out B.turn up C.turn out D.pick up【解析】选D。句意:由于医生和护士的悉心照料,很多病人正在开始恢复健康。pick out“挑出,选出,辨认出”;turn up“出现,露面,把音量开大”;

25、turn out“结果是”;pick up“拾起,学会,好转”。由句意可知D项正确。【举一反三】With proper measures,the economy in China is beginning to _ again.A.rise up B.hold onC.pick up D.take on【解析】选C。句意:由于适当的措施,中国的经济正在开始好转。pick up“好转”,符合句意。rise up“上升”;hold on“坚持住”;take on“呈现”。5.He called for a complete quiet.However,every hour or so the ph

26、one by his bed would ring.It was driving him _.A.nervous B.anxiousC.eager D.crazy【解析】选D。考查形容词辨析。句意:他需要完全安静。然而,他床旁边的电话大约每隔一小时就会响一次,这让他受不了。drive sb.crazy意为:使某人发疯,根据句意选D。6.Our English teacher is so great!_,especially his oral English.2011银川模拟A.Thats all right B.I couldnt agree moreC.Im not sure about i

27、t D.I dont agree with you【解析】选B。考查交际英语。句意是:我们英语老师真是太好了!我非常同意你的观点,尤其是他的口语。此句要用I couldnt agree more表示同意对方的观点,意为“再同意不过了。”A项用来回答别人的道谢或道歉,意为“不客气;没关系”;C的意思是“我对此没有把握”;D项的意思是“我不同意你的观点”。7.It was said that he might be _ with the murder case.A.related B.connectingC.connected D.relating【解析】选C。句意:据说他可能与这起谋杀案有关。b

28、e connected with是固定短语,意为“与有关系(联系)”。如果选A,应把题干中的with改为to。8.More and more people were gathering there.He _ his way through the crowd and rushed into the burning house.A.armed B.shoulderedC.handed D.headed【解析】选B。shoulder由名词转换为动词,意为“用肩挤/推”。要想挤出拥挤慌乱的人群去救火,其他身体部位的动作恐怕都无济于事。9._ and the problem would be solv

29、ed.A.A bit more effortB.Making a little effortC.If you make a bit more effortD.There being a little effort【解析】选A。“祈使句+and/or+陈述句”是一个固定句式,祈使句在意义上相当于一个条件状语从句;祈使句亦可用一个名词短语来代替。A bit more effort在意义上相当于If you make a bit more effort。10.Her shoes _ her dress;they look very nice together.A.suit B.fit C.compa

30、re D.match【解析】选D。考查动词辨析。suit指某种情况,如条件、社会地位等适合某人;fit指某物在大小、尺寸方面适合某人或某物;compare指比较;match指在品质、颜色、设计等方面与相配;和匹敌。此处应指鞋子与衣服在颜色、设计方面相配,故选D。【举一反三】Good news came that Nancy decided to donate blood to DanHeins,and the results of the medical tests came in:She was a _.2011杭州模拟A.suit B.fit C.match D.mate【解析】选C。ma

31、tch在此为可数名词,表示“相匹配的人”。He told me that he wanted to date with you and he would be free on Friday and Saturday.Will Friday or Saturday _ you?Either will _.A.fit;be B.fit;OKC.suit;all right D.suit;do【解析】选D。题中的suit是“对方便;满足需要”的意思。后句中用do替代前面的suit。11.Many people like reading the storybook.Thats _ the book i

32、s interesting and moving.A.that B.why C.because D.how【解析】选C。考查表语从句。because后接从句充当表语成分,解释这本故事书受人们喜爱的原因。12.The doctor said the childs temperature was _ and asked the parents not to worry.A.normal B.formal C.high D.abnormal【解析】选A。句意为:医生说这个孩子的体温正常并让孩子的父母不要担心。normal“正常的”;formal“正式的”;high“高的”;abnormal“不正常的

33、”。13.The program designed by this director always begins _ a pop song and ends with audience laughing all the way.A.to B.by C.as D.with【解析】选D。据句意可知这个导演设计的节目总是以一首流行歌曲开始,伴着观众的欢笑结束。begin with表示“以开始”。14.Why do you look so blue?My brother was _ in a car accident.A.wounded B.hurtedC.injured D.damaged【解析】选

34、C。句意为:你为何看起来那么沮丧?我弟弟在车祸中受伤了。在意外事故中受伤常用injure,故选C。15.It took me ten years to build up my business,and it almost killed me.Well,you know the proverb“_”.A.There is no smoke without fireB.Practice makes perfectC.All roads lead to RomeD.No pains,no gains【解析】选D。考查情景交际。A项意为“无风不起浪”,B项意为“熟能生巧”,C项意为“条条大路通罗马”,

35、D项意为“不劳无获”。根据第一个人所说:我用了十年来创业,快累死我了,可知第二个人应说你知道有一个谚语是“不劳无获”。.阅读理解(A)2011郑州模拟Any diet on which you eat fewer calories than you need to get through the daylike an 800-calorie-per-day diet can be dangerous.Diets that dont allow any fat also can be bad for you.Everyone needs a certain amount of fat in th

36、eir dietup to 30%of total caloriesso no one should eat a completely fat-free diet.Dont have diets that restrict(限制)certain food groups,either.A diet that requires you to say no to bread or pasta or allows you to eat only fruit is unhealthy.You wont get the vitamins and minerals you need.And although

37、 you may lose weight,youll probably gain it back as soon as you start eating normally again.Some people start dieting because they think all the problems in their lives are because of weight.Others have an area of their lives that they cant control,like an alcoholic parent,so they focus on something

38、 they can controltheir exercise and food intake.People who diet may get lots of praise from friends and families when they start losing pounds,which makes them feel good.But eventually a person reaches a weight level and doesnt lose as much weight as before because the body is trying to keep a healt

39、hy weight,so they arent any happier.Some people may find it hard to control their eating,so they stick with an extreme diet for a little while,but then eat tons of food.Feeling guilty about the binge,they use laxatives(泻药).Eating too little to maintain a healthy weight or eating only to throw up the

40、 calories are both eating disorders,which are harmful to a persons health.【文章大意】本文叙述了节食与减肥的关系。过度的节食对身体是有害处的。1.Which is NOT the result of restricting certain food groups?A.Lose weight for a short period.B.Unhealthy.C.Short of nutrition.D.Hungry.【解析】选D。细节理解题。根据文中第二段内容可知答案为D项。根据文中内容可知不吃某些种类的食品(是因为这些食物容

41、易导致发胖,所以用其他食品代替)并不会导致饥饿。2.Which of the reasons why some people start and keep dieting ISNT included?A.They think their trouble comes from their weight.B.They have an alcoholic parent.C.Other peoples praise when they lose some weight.D.There is something they cant control except food intake.【解析】选B。细节

42、理解题。文中第三段提到了一些人们开始减肥的原因,第四段又提到当他们减掉一些体重时会得到朋友和家人的赞扬,使他们感觉很好,因此会坚持一段时间。而B项所叙述的内容并不是他们减肥的原因。3.The underlined phrase in the last paragraph refers to _.A.a fat-free diet B.a special dietC.eating too much D.eating too little【解析】选D。词义猜测题。根据本句后面的but then eat tons of food以及最后一句中的Eating too little to maintai

43、n a healthy weight可知答案为D项。4.According to the passage,when people want to lose weight,they should _.A.avoid eating some food that can lead to being fatB.control their eating amount and timesC.have a healthy and balanced dietD.throw up some of what they eat【解析】选C。主旨大意题。根据全文内容可知即使减肥,为了身体所需也必须做到健康均衡饮食。因

44、此正确答案为C项。(B)Giving up your usual midnight snack may be difficult,and not just because it is part of your routine.The habit may have genetically(基因地)changed an area of your brain to expect food at that time,researchers have discovered.By training mice to eat when they typically would not,researchers

45、at UT Southwestern Medical Center found that food turned on body-clock genes in a particular area of the brain.Even when the food stopped coming,the genes continued to activate at the expected mealtime.The findings published in next weeks issue of the Proceedings of the National Academy of Sciences

46、may provide clues to how metabolic(变 化 的;新 陈 代 谢 的)conditions in an animal can synchronize(使同时发生)themselves with a body clock.For the study,scientists set mice on a regular feeding schedule,then looked at their brain tissue to find where genes were turned on in sync withfeeding times.Researchers put

47、 the mice on a 12-hour light/dark cycle,and provided food for four hours in the middle of the light portion.(Because mice normally feed at night,this pattern is similar to humans eating at inappropriate times that midnight snack,for instance.)The mice fell into a pattern of searching for food two ho

48、urs before each feeding time.They also flipped their normal day/night behaviour,ignoring the natural cue that day is their usual time to sleep.When the mice subsequently went two days without food,the genes continued to turn on in sync with the expected feeding time.“So somewhere in the body,they cl

49、early remembered this time of day,”said Dr Masashi Yanagi-sawa,author of the study.【文章大意】很多人有夜晚吃零食的习惯,但是研究者通过对老鼠进行研究发现,改变进食时间会改变大脑中基因对食物的需求时间,从而使体内生物钟发生紊乱。5.From the passage we can know that it is hard to give up our midnight snack because _.A.it is only our habit B.when we have such a habit,the gen

50、es in our brain expect food at that timeC.we all like midnight snackD.it is our needs【解析】选B。从文中第一段可以看出:你很难放弃晚上吃零食这并不仅仅是你的一种习惯。这种习惯已经改变了大脑的基因使得它在那个时间就想吃食物。所以答案是B。6.What does the experiment on mice show?A.Habit is hard to give up.B.Mice like to eat snack.C.Animals eat food irregularly.D.Food turned on

51、 body-clock genes in a particular area of the brain,making them eat food at inappropriate times.【解析】选D。这从第二段By training mice to eat when they typically would not,researchers at UT Southwestern Medical Center found that food turned on body-clock genes in a particular area of the brain.及第三段最后一句可以得出答案。

52、7.Which of the following wasnt mentioned in the experiment on mice?A.The time to feed them.B.What food to feed them.C.Their normal day/night behaviour.D.Their usual time to sleep.【解析】选B。A项在第三段最后一句给出;C、D项在第四段的第二句提到;只有B项没有提到。8.Whats the best title of the passage?A.Midnight snacking alters the brain B.

53、Experiment on miceC.Giving up midnight snack D.The new findings【解析】选A。纵观全文,第一段应该是主题段,这一段主要说明晚上吃零食会改变大脑基因对食物的需求时间。接下来是通过研究者对老鼠的试验,说明这一发现。.语音知识1.wealthyA.treat B.treasure C.break D.team2.praiseA.arise B.influence C.fantastic D.insurance3.proverbA.persuade B.perhaps C.sneaker D.merchant4.questionA.popu

54、lation B.pollutionC.prescription D.suggestion5.thereforeA.gather B.unhealthy C.mouth D.bath答案:15.BADDA.单词拼写1.She was anxious(担心)about her daughter still being out late at night.2.The normal(正常的)body temperature is between 36 and 37.3.The audience held their breath(呼吸)to see who would win the gold me

55、dal.4.As everyone knows,improper diet will make people unhealthy(不健康的).5.With the improvement of natural surroundings,more and more rare(稀有的)birds appear around us.6.You must be very fit(健康)if you do so much running.7.He still remembers the awful(可怕的)scene in the earthquake.8.Mr.Simpson became wealt

56、hy(富有的)by selling famous paintings.9.“Haste makes waste”is a proverb(谚语).10.People without insurance(保险)had to pay for their own repairs.语法和词汇知识1.Why do you eat all the vegetables but leave _ meat untouched?Im on _ diet.Aa;the Bthe;不填C不填;a Dthe;a【解析】选C。meat为不可数名词,前面不加冠词;on a diet“节食”,是固定搭配。2.English

57、 has large vocabulary,hasnt it?Yes,_ more words and expressions and you will find it easier to read and communicateAknown Bknowing Cto know Dknow【解析】选D。考查“祈使句+and+陈述句”结构。由答句中第二个and及其后的陈述句可知,答案为D项。3.Rarely _ about her own safety,though she was in great danger herself.2011西安模拟A.does Rose care B.Rose d

58、id care C.Rose does care D.did Rose care 【解析】选D。rarely位于句首时,句子要用倒装结构。再根据后面的句子的时态可知,这里要用过去时,故选D。【方法技巧】否定词位于句首引起的倒装句一般说来,以下否定词位于句首,句子要用倒装:seldom,never,little,few,hardly,not,not until,in no way,by no means,on no account,no longer等。这种倒装为部分倒装,即将谓语的一部分如助动词或情态动词提至主语之前。如果句中的谓语没有助动词或情态动词,则需添加助动词do,does或did,并

59、将其置于主语之前。Never does he come late他从不迟到。Little did he know that the police were after him他一点也不知道警察在找他。By no means shall I go there again我决不会再去那儿了。Hardly had he arrived at the station when the train began to leave他一到车站,火车就开动了。Few students did they see in the classroom他们在教室里没看到几个学生。Not a word did I ever

60、 say to him我从未对他说过一句话。Not until we came back did they leave.直到我们回来他们才离开。4.With the good care taken by doctors and nurses,many patients are beginning to _.2011吉林模拟Apick out Bturn up Cturn out Dpick up【解析】选D。句意:由于医生和护士的悉心照料,很多病人正在开始恢复健康。pick out“挑出,选出,辨认出”;turn up“出现,露面,把音量开大”;turn out“结果是”;pick up“拾起

61、,学会,好转”。由句意可知D项正确。【举一反三】With proper measures,the economy in China is beginning to _ again.A.rise up B.hold onC.pick up D.take on【解析】选C。句意:由于适当的措施,中国的经济正在开始好转。pick up“好转”,符合句意。rise up“上升”;hold on“坚持住”;take on“呈现”。5.He called for a complete quiet.However,every hour or so the phone by his bed would rin

62、g.It was driving him _.A.nervous B.anxiousC.eager D.crazy【解析】选D。考查形容词辨析。句意:他需要完全安静。然而,他床旁边的电话大约每隔一小时就会响一次,这让他受不了。drive sb.crazy意为:使某人发疯,根据句意选D。6.Our English teacher is so great!_,especially his oral English.AThats all right BI couldnt agree moreCIm not sure about it DI dont agree with you【解析】选B。考查交际

63、英语。句意是:我们英语老师真是太好了!我非常同意你的观点,尤其是他的口语。此句要用I couldnt agree more表示同意对方的观点,意为“再同意不过了。”A项用来回答别人的道谢或道歉,意为“不客气;没关系”;C的意思是“我对此没有把握”;D项的意思是“我不同意你的观点”。7.It was said that he might be _ with the murder case.A.related B.connectingC.connected D.relating【解析】选C。句意:据说他可能与这起谋杀案有关。be connected with是固定短语,意为“与有关系(联系)”。如

64、果选A,应把题干中的with改为to。8.More and more people were gathering there.He _ his way through the crowd and rushed into the burning house.A.armed B.shoulderedC.handed D.headed【解析】选B。shoulder由名词转换为动词,意为“用肩挤/推”。要想挤出拥挤慌乱的人群去救火,其他身体部位的动作恐怕都无济于事。9._ and the problem would be solved.A.A bit more effortB.Making a lit

65、tle effortC.If you make a bit more effortD.There being a little effort【解析】选A。“祈使句+and/or+陈述句”是一个固定句式,祈使句在意义上相当于一个条件状语从句;祈使句亦可用一个名词短语来代替。A bit more effort在意义上相当于If you make a bit more effort。10.Her shoes _ her dress;they look very nice together.Asuit Bfit Ccompare Dmatch【解析】选D。考查动词辨析。suit指某种情况,如条件、社会

66、地位等适合某人;fit指某物在大小、尺寸方面适合某人或某物;compare指比较;match指在品质、颜色、设计等方面与相配;和匹敌。此处应指鞋子与衣服在颜色、设计方面相配,故选D。【举一反三】Good news came that Nancy decided to donate blood to DanHeins,and the results of the medical tests came in:She was a _.Asuit BfitCmatch Dmate【解析】选C。match在此为可数名词,表示“相匹配的人”。He told me that he wanted to dat

67、e with you and he would be free on Friday and Saturday.Will Friday or Saturday _ you?Either will _.A.fit;be B.fit;OKC.suit;all right D.suit;do【解析】选D。题中的suit是“对方便;满足需要”的意思。后句中用do替代前面的suit。11.Many people like reading the storybook.Thats _ the book is interesting and moving.A.that B.why C.because D.how

68、【解析】选C。考查表语从句。because后接从句充当表语成分,解释这本故事书受人们喜爱的原因。12.The doctor said the childs temperature was _ and asked the parents not to worry.A.normal Bformal Chigh D.abnormal【解析】选A。句意为:医生说这个孩子的体温正常并让孩子的父母不要担心。normal“正常的”;formal“正式的”;high“高的”;abnormal“不正常的”。13.The program designed by this director always begin

69、s _ a pop song and ends with audience laughing all the way.A.to B.by C.as D.with【解析】选D。据句意可知这个导演设计的节目总是以一首流行歌曲开始,伴着观众的欢笑结束。begin with表示“以开始”。14.Why do you look so blue?My brother was _ in a car accident.A.wounded B.hurted C.injured D.damaged【解析】选C。句意为:你为何看起来那么沮丧?我弟弟在车祸中受伤了。在意外事故中受伤常用injure,故选C。15.It

70、 took me ten years to build up my business,and it almost killed me.Well,you know the proverb“_”.A.There is no smoke without fireB.Practice makes perfectC.All roads lead to RomeD.No pains,no gains【解析】选D。考查情景交际。A项意为“无风不起浪”,B项意为“熟能生巧”,C项意为“条条大路通罗马”,D项意为“不劳无获”。根据第一个人所说:我用了十年来创业,快累死我了,可知第二个人应说你知道有一个谚语是“不

71、劳无获”。.阅读理解(A)Any diet on which you eat fewer calories than you need to get through the daylike an 800-calorie-per-day diet can be dangerous.Diets that dont allow any fat also can be bad for you.Everyone needs a certain amount of fat in their dietup to 30%of total caloriesso no one should eat a compl

72、etely fat-free diet.Dont have diets that restrict(限制)certain food groups,either.A diet that requires you to say no to bread or pasta or allows you to eat only fruit is unhealthy.You wont get the vitamins and minerals you need.And although you may lose weight,youll probably gain it back as soon as yo

73、u start eating normally again.Some people start dieting because they think all the problems in their lives are because of weight.Others have an area of their lives that they cant control,like an alcoholic parent,so they focus on something they can controltheir exercise and food intake.People who die

74、t may get lots of praise from friends and families when they start losing pounds,which makes them feel good.But eventually a person reaches a weight level and doesnt lose as much weight as before because the body is trying to keep a healthy weight,so they arent any happier.Some people may find it ha

75、rd to control their eating,so they stick with an extreme diet for a little while,but then eat tons of food.Feeling guilty about the binge,they use laxatives(泻药).Eating too little to maintain a healthy weight or eating only to throw up the calories are both eating disorders,which are harmful to a per

76、sons health.【文章大意】本文叙述了节食与减肥的关系。过度的节食对身体是有害处的。1.Which is NOT the result of restricting certain food groups?A.Lose weight for a short period.B.Unhealthy.C.Short of nutritionD.Hungry.【解析】选D。细节理解题。根据文中第二段内容可知答案为D项。根据文中内容可知不吃某些种类的食品(是因为这些食物容易导致发胖,所以用其他食品代替)并不会导致饥饿。2.Which of the reasons why some people

77、start and keep dieting ISNT included?A.They think their trouble comes from their weight.B.They have an alcoholic parent.C.Other peoples praise when they lose some weight.D.There is something they cant control except food intake【解析】选B。细节理解题。文中第三段提到了一些人们开始减肥的原因,第四段又提到当他们减掉一些体重时会得到朋友和家人的赞扬,使他们感觉很好,因此会坚

78、持一段时间。而B项所叙述的内容并不是他们减肥的原因。3.The underlined phrase in the last paragraph refers to _ A.a fat-free diet B.a special dietC.eating too much D.eating too little【解析】选D。词义猜测题。根据本句后面的but then eat tons of food以及最后一句中的Eating too little to maintain a healthy weight可知答案为D项。4.According to the passage,when people

79、 want to lose weight,they should _ A.avoid eating some food that can lead to being fatB.control their eating amount and timesC.have a healthy and balanced dietD.throw up some of what they eat【解析】选C。主旨大意题。根据全文内容可知即使减肥,为了身体所需也必须做到健康均衡饮食。因此正确答案为C项。(B)Giving up your usual midnight snack may be difficult

80、,and not just because it is part of your routine.The habit may have genetically(基因地)changed an area of your brain to expect food at that time,researchers have discovered.By training mice to eat when they typically would not,researchers at UT Southwestern Medical Center found that food turned on body

81、-clock genes in a particular area of the brain.Even when the food stopped coming,the genes continued to activate at the expected mealtime.The findings published in next weeks issue of the Proceedings of the National Academy of Sciences may provide clues to how metabolic(变 化 的;新 陈 代 谢 的)conditions in

82、 an animal can synchronize(使同时发生)themselves with a body clock.For the study,scientists set mice on a regular feeding schedule,then looked at their brain tissue to find where genes were turned on in sync with feeding times.Researchers put the mice on a 12-hour light/dark cycle,and provided food for f

83、our hours in the middle of the light portion.(Because mice normally feed at night,this pattern is similar to humans eating at inappropriate times that midnight snack,for instance.)The mice fell into a pattern of searching for food two hours before each feeding time.They also flipped their normal day

84、/night behaviour,ignoring the natural cue that day is their usual time to sleep.When the mice subsequently went two days without food,the genes continued to turn on in sync with the expected feeding time.“So somewhere in the body,they clearly remembered this time of day,”said Dr Masashi Yanagi-sawa,

85、author of the study.【文章大意】很多人有夜晚吃零食的习惯,但是研究者通过对老鼠进行研究发现,改变进食时间会改变大脑中基因对食物的需求时间,从而使体内生物钟发生紊乱。5.From the passage we can know that it is hard to give up our midnight snack because _.A.it is only our habit B.when we have such a habit,the genes in our brain expect food at that timeC.we all like midnight

86、snackD.it is our needs【解析】选B。从文中第一段可以看出:你很难放弃晚上吃零食这并不仅仅是你的一种习惯。这种习惯已经改变了大脑的基因使得它在那个时间就想吃食物。所以答案是B。6.What does the experiment on mice show?A.Habit is hard to give up.B.Mice like to eat snack.C.Animals eat food irregularly.D.Food turned on body-clock genes in a particular area of the brain,making them

87、 eat food at inappropriate times.【解析】选D。这从第二段By training mice to eat when they typically would not,researchers at UT Southwestern Medical Center found that food turned on body-clock genes in a particular area of the brain.及第三段最后一句可以得出答案。7.In the experiment,why did the researchers provide mice with f

88、ood in the day?A.Because mice normally feed at night,this pattern is similar to humans eating at inappropriate times.B.Because they wanted to find whether mice like to eat food at this time.C.Because they wanted to change the habit of mices eating.D.Because they can observe mice clearly at this time.【解析】选A。从文中第三段可以看出,研究者打破老鼠的饮食规律,目的就是设置与人类在不适当的时间进食相同的情况进行研究。8.Whats the best title of the passage?A.Midnight snacking alters the brain B.Experiment on miceC.Giving up midnight snack D.The new findings【解析】选A。纵观全文,第一段应该是主题段,这一段主要说明晚上吃零食会改变大脑基因对食物的需求时间。接下来是通过研究者对老鼠的试验,说明这一发现。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1