收藏 分享(赏)

《名师一号》2015-2016学年高一英语人教版必修4双基限时练1-2 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc

上传人:高**** 文档编号:77619 上传时间:2024-05-24 格式:DOC 页数:7 大小:281KB
下载 相关 举报
《名师一号》2015-2016学年高一英语人教版必修4双基限时练1-2 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共7页
《名师一号》2015-2016学年高一英语人教版必修4双基限时练1-2 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共7页
《名师一号》2015-2016学年高一英语人教版必修4双基限时练1-2 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共7页
《名师一号》2015-2016学年高一英语人教版必修4双基限时练1-2 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共7页
《名师一号》2015-2016学年高一英语人教版必修4双基限时练1-2 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共7页
《名师一号》2015-2016学年高一英语人教版必修4双基限时练1-2 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共7页
《名师一号》2015-2016学年高一英语人教版必修4双基限时练1-2 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、双基限时练(二)Unit 1Part .用所给动词的适当形式填空1What a pity! All his property, the books, the pictures and the house, _ (be) consumed by the big fire.答案与解析was本句的主语是all his property, property表示财产,是不可数名词,因此谓语动词用单数形式。事情发生在说话之前,故用一般过去时。2The basketball coach, as well as his team, _ (be) interviewed shortly after the ma

2、tch for their outstanding performance.答案与解析was句意:因有出色的表现,篮球赛一结束,这个篮球教练以及他的队员就被采访了。主语后接由with, except, as well as, no less than, rather than, besides, together with, like, including, in addition to等构成的短语时,谓语与主语保持一致;事情发生在过去,所以用一般过去时。3The boss, rather than his secretaries, _ (be) going to investigate th

3、e trade problems.答案与解析is“单数名词rather than .”结构作主语时,谓语动词用单数。4The audience _ (be) dressed in a variety of ways, some in suits and dresses, some in jeans.答案与解析are一些集体名词作主语时,谓语常用复数形式,但当作整体含义时,谓语动词用单数。句中audience作“观众”讲时,强调个体。5When and where to go for the onsalary holiday still _ (remain) to be decided.答案与解

4、析remains不定式短语作主语时,谓语动词用第三人称单数形式,remain不用于进行时和被动语态。6A serious accident took place on the freeway this morning, and every means _ (be) tried to rescue the injured.答案与解析was句中means是单数,谓语动词应用单数形式。句子使用的是被动语态,而且应当用一般过去时。7One third of the students _ (be) from the north.答案与解析are当分数/百分数名词作主语时,谓语动词与of后面名词的单复数保

5、持一致。the north指北方。8What they discussed at the meeting _ (be) a top secret.答案与解析iswhat等引导的从句作主语时,大多作单数用,若从句是含复数意义的并列结构或表语是复数时,谓语动词单复数均可。9Nobody but a few little children _ (be) playing in the garden now.答案与解析is主语介词but连接名词时,谓语动词单复数以主语为准。句中有now,用进行时态。10All the scientific evidence _ (show) that increasin

6、g use of chemicals in farming _ (be) damaging our health.答案与解析shows; isevidence作“证据,证明”讲时是不可数名词,故第一空用shows; increasing use of chemicals in farming是动名词短语作主语,谓语用单数,故第二空用is。11There _ (be) many a student waiting outside for the oral test.答案与解析ismany a名词单数,意为“大量(许多)”。虽然意思上是复数,但结构上是单数,因而谓语动词用单数。.选词填空Dear

7、Li Hua,I think everyone 1._(is/are) settled in London, although neither the weather nor the food 2._ _(is/are) good. Either rain or snow fell every day this week but everybody 3._(has/have) tried to ignore it. My friends and my mother 4._(has/have) visited almost all the museums in London. None of t

8、hem 5._(carry/carries) an umbrella but nobody 6._(has/ have) let that affect their activities. We are enjoying ourselves so much that I wonder if anybody 7._(want/wants) to come. This group of tourists 8._(love/loves) the culture and 9._(is/are)happy in England and would like to visit London every s

9、ummer!How about your trip to New York? Please get ready to tell me your stories when our group 10._(come/comes) back home.See you soon,Wang Wei答案1.is2.is3.has4.have5.carries/carry6has7.wants8.love9.arees.阅读理解AFlorence Nightingale was born in a rich family. When she was young, she took lessons in mus

10、ic and drawing,and read great books. She also traveled a great deal with her mother and father.As a child, she felt that visiting sick people was both fun and a pleasure. She enjoyed helping them.At last, her mind was made up. “Im going to be a nurse,” she decided.“Nursing isnt the right work for a

11、lady,” her father told her.“Then I will make it so,” she smiled. And she went to learn nursing in Germany and France. When she returned to England, Florence started a nursing home for women.During the Crimean War in 1854, she went with a group of thirtyeight nurses to the front hospitals. What they

12、saw there was terrible. Dirt and death were everywhere to be seen and smelled. The officer then did not want any woman to tell him how to run a hospital, but the brave nurses went to work.Florence used her own money and some from friends to buy clothes, beds, medicines and food for the soldiers. Her

13、 only pay was in smiles from the lips of dying soldiers. But they were more than enough for this kind woman.After war, she returned to England and was honoured for her services by Queen Victoria. But Florence said that her work had just begun. She raised money to build the Nightingale Home for nurse

14、s in London. She also wrote a book on public health, which was printed in several countries.Florence Nightingale died at the age of ninety, still trying to serve others through her work as a nurse. Indeed, it is because of her that we honour nurses today.1. What made Florence determine to become a n

15、urse?A. Her fathers support.B. Her desire to help the sick.C. Her education in Germany and France.D. Her knowledge from reading great books.答案与解析B从文章第二段可得出答案。2. During the Crimean War in 1854, Florence served in the front hospital where _.A. she earned a little moneyB. work was very difficultC. few

16、soldiers died because of her workD. she didnt have enough food and clothes答案与解析B从文章第六、七两段可知,当时前方战士伤亡很多,缺医少药。3. Why was Florence honoured by Queen Victoria?A. She built the Nightingale Home for nurses.B. She wrote a book on public health.C. She worked as a nurse all her life.D. She did a great deal o

17、f work during the Crimean War.答案与解析D从文章倒数第二段可知,南丁格尔战后回到英国受到了女王的嘉奖。4. The passage can best be described as _.A. the life story of a famous womanB. a description of the nursing workC. an example of successful educationD. the history of nursing in England答案与解析A本文介绍了南丁格尔伟大的一生。BSmaller than your fist, yo

18、ur healthy heart just goes on and on. It will beat more than 60 times a minute for 70 years or more. Thats something that most of us take for granted. But its an amazing fact.60 times a minute for 60 minutes is 3,600 times. What physical thing can most of us do 3,600 times in one hour? Blink? Maybe.

19、 Tap our fingers on the desk? No. Jump up and down? Certainly not! But our heart keeps beating, hour after hour. Every day, it pumps almost 2,000 gallons of blood through our blood vessels (血管). It takes you about five years to drink 2,000 gallons of water.And, unlike your knees or your back, your h

20、eart does all this work without ever complaining (抱怨)! You never know that its even there. Your heart is such a reliable “silent partner” that people forget to care for it. For many, the first indication (迹象) that their heart isnt working properly is a serious heart illness! Over 650,000 Americans d

21、ie of some kind of heart disease every year. Cancer kills 560,000, stroke kills 143,000, and accidents kill 118,000 Americans annually.Like accidental deaths, many heart diseaserelated deaths can be avoided if people simply follow the advice of the experts. Unfortunately, most people seem to listen

22、to a little voice in their head that says, “It wont happen to me. ” So these people keep on smoking and drinking. They continue to eat too much meat. And their only “exercise” is getting off the sofa to get something out of the fridge. Please follow the following steps to keep your heart healthy.5Th

23、e text is most probably taken from a(n) _.A. art book B. science fictionC. healthy magazine D. psychology book答案与解析C文章主要介绍和心脏有关的知识,倡导健康的生活方式,可知是健康杂志上出现的文章,所以选择C项。6Which of the following physical activities can keep going on and on?A. Blink. B. Jump.C. Finger tap. D. Heart beat.答案与解析D根据文章第一段“your hea

24、lthy heart just goes on and on,”可知心跳是可以一直不停地持续下去的,所以选择D项。7According to the numbers mentioned in Paragraph 3, we can know _.A. accidents can be the biggest “killer” in America every yearB. in America, heart disease causes the highest death rate annuallyC. cancer causes more threat than any other dise

25、ases for AmericansD. recently, nobody died of stroke or heart disease in America答案与解析B根据第三段列举的几个数字,可知心脏病造成的死亡是美国死亡人数中占最多的,所以选择B项。8What do we know about our healthy hearts?A. Our healthy hearts work with as many complaints as our knees.B. Our healthy hearts can pump 3,600 gallons of blood every day.C. Our healthy hearts are smaller than our fists.D. Our healthy hearts can beat 60 times in one hour.答案与解析C根据第一段的“Smaller than your fist, your healthy heart just goes on and on,”可知心脏比拳头还要小,所以选择C项。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 幼儿园

网站客服QQ:123456
免费在线备课命题出卷组卷网版权所有
经营许可证编号:京ICP备12026657号-3