收藏 分享(赏)

2022版人教版必修2英语检测:UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION PART 3 USING LANGUAGE WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:722387 上传时间:2025-12-13 格式:DOCX 页数:13 大小:67.65KB
下载 相关 举报
2022版人教版必修2英语检测:UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION PART 3 USING LANGUAGE WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共13页
2022版人教版必修2英语检测:UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION PART 3 USING LANGUAGE WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共13页
2022版人教版必修2英语检测:UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION PART 3 USING LANGUAGE WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共13页
2022版人教版必修2英语检测:UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION PART 3 USING LANGUAGE WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共13页
2022版人教版必修2英语检测:UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION PART 3 USING LANGUAGE WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共13页
2022版人教版必修2英语检测:UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION PART 3 USING LANGUAGE WORD版含解析.docx_第6页
第6页 / 共13页
2022版人教版必修2英语检测:UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION PART 3 USING LANGUAGE WORD版含解析.docx_第7页
第7页 / 共13页
2022版人教版必修2英语检测:UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION PART 3 USING LANGUAGE WORD版含解析.docx_第8页
第8页 / 共13页
2022版人教版必修2英语检测:UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION PART 3 USING LANGUAGE WORD版含解析.docx_第9页
第9页 / 共13页
2022版人教版必修2英语检测:UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION PART 3 USING LANGUAGE WORD版含解析.docx_第10页
第10页 / 共13页
2022版人教版必修2英语检测:UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION PART 3 USING LANGUAGE WORD版含解析.docx_第11页
第11页 / 共13页
2022版人教版必修2英语检测:UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION PART 3 USING LANGUAGE WORD版含解析.docx_第12页
第12页 / 共13页
2022版人教版必修2英语检测:UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION PART 3 USING LANGUAGE WORD版含解析.docx_第13页
第13页 / 共13页
亲,该文档总共13页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Part 3Using Language基础过关练.单词拼写1.This official will (视察) the natural reserve in this zone.2.Dinosaurs died out because of an unexpected (事件), but wildlife today disappears or is in danger just because humans do harm to it.3.You should wear a mask to protect yourself from too much (灰尘).4.Even some (凶猛

2、的) wild animals have been hunted by people.5.The TV series Minning Town(山海情) became a hit, which has a happy (结局).6.People should live in peace. All countries should (忠诚地) observe the principle.选词填空come into being;die out;according to;so that1.Many people hunt endangered animals for profit. As a res

3、ult they may even .2. official statistics, the disease breaking out three weeks ago killed over 500 people.3.Her parents made sacrifices she could have a good education.4.TikTok formally in 2016 and was popular in a short time.单句语法填空1.We should take action so as to protect the riverbeing polluted.2.

4、Great attention must be paid to(develop)education,especially in the countryside.3.I was hiking with my friends in a wildlife park when Lucy(bite)by a snake.4.Accordingthe weather report,there is heavy rain this evening. 5.The father was surprised(learn)that his son spent money like water.6.Now you a

5、re not allowed to go into the meeting room because a secret plan(make)there.7.One minute she burst into(tear)and the next she burst out(laugh).We just couldnt catch her mood at any moment.8.The album contains twelve songs in all, many classics(include).9.These left-behind children had always been lo

6、nging(see)their parents and get love and care from them.10.Many people dont realize the(important)of health until they lose it. .完成句子1.我们在表演开始之前早就到了剧院。We got to the theatre started. 2.她不仅会说西班牙语,还精通计算机。 Spanish, but shes also good at computers.3.我们应该注意环境保护,以便我们拯救濒危的物种。We should pay attention to envir

7、onmental protection the endangered species.4.老人十分吃惊地发现信封里装着面值为100美元的纸币。The old man was quite a hundred-dollar note in the envelope. 5.你不得不佩服他处理这个局面的方法。You have to admire the situation. .课文语法填空Many animals have disappeared during the history of the earth. The 1 (famous) of these animals are dinosaurs

8、. They lived on the earth 2 (ten) of millions of years ago, long before humans came into 3 (be). There were many different kinds of dinosaur and a number of them have been found in China. When inspecting 4 (they) bones of a rare new species discovered in Chaoyang County, the scientists were surprise

9、d 5 (find) they could not only run like other dinosaurs, but also climb trees. They could tell this from the way the bones 6 (join) together.Dinosaurs died 7 quickly about 65 million years ago. Some scientists think it came after a large rock hit the earth. Others think the earth got 8 hot for the d

10、inosaurs to live on any more. Nobody knows for sure why and how dinosaurs disappeared from the earth in such 9 short time. We know many other wild plants, animals, insects and birds 10 (die) out more recently.1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.能力提升练.阅读理解(2021山东师范大学附属中学高一上期中,)Climate change, not human hunting, may

11、 have destroyed the thylacine (袋狼),according to a new study based on DNA from thylacine bones.The meat-eating marsupials (有袋动物)died out in mainland Australia a few thousand years ago, but survived in Tasmania, an island of southeast Australia separated from the mainland, until the 1930s. Until now,

12、scientists have believed the cause of this mainland extinction was increased activity from native Australians and dingoes (Australian wild dogs).Scientists behind the study of the University of Adelaide, which was published in the Journal of Biogeography on Thursday, collected 51 new thylacine DNA s

13、amples from fossil (化石)bones and museum skins. The paper concluded that climate change starting about 4,000 years ago was likely the main cause of the mainland extinction.The ancient DNA showed that the mainland extinction of thylacines was rapid, and not the result of loss of genetic diversity (基因多

14、样性).There was also evidence of a population crash (大跌)in thylacines in Tasmania at the same period of time, reducing their numbers and genetic diversity.Professor Jeremy Austin said Tasmania would have been protected from mainland Australias warmer, drier climate due to its higher rainfall. He argue

15、d that climate change was “the only thing that could have caused, or at least started the extinction on the mainland and caused a population crash in Tasmania”.“They both occurred at about the same time, and the other two things that have been talked about in the past and that may have driven thylac

16、ines to extinction on the mainland were dingoes and humans. So the only explanation thats left is climate change. And because that population crash happened when the species went extinct on the mainland, our argument is that theres a common theme there and the only common theme is that there is this

17、 change in climate.”1.What did scientists believe in the past according to the passage?A.Marsupials were all meat-eating animals.B.Dingoes should be removed from Australia.C.Thylacines had no enemies in mainland Australia.D.Human activities may cause the extinction of thylacines.2.Whats the differen

18、ce between mainland Australia and Tasmania?A.Tasmania has more dingoes.B.Tasmania has more rainy days.C.Tasmania has a higher temperature.D.Tasmania has more native activities.3.The reason why Jeremy Austin had strong argument is that .A.something similar occurred in mainland Australia and TasmaniaB

19、.Tasmania was protected from mainland Australias warmer climateC.humans and dingoes may have driven thylacines to extinctionD.mainland Australia suffered from much higher rainfall in the past4.Whats the best title for the passage?A.The cause of disappearance of thylacinesB.The ways of protecting mea

20、t-eating animalsC.The result of warmer climate in AustraliaD.The effect of climate change on wildlife.七选五(2021山东威海高一上期中,)The monarchs journey1 This annual movement is called migration. They migrate to find food, seek a partner, or in search of warmer weather. One of the most wonderful migrations in

21、nature is that of North American monarch butterfly.Every autumn, millions of these beautiful insects with fine black and orange wings begin a long and difficult journey. Somehow they manage to travel around 4,000 kilometres south and find their way to California or Mexico. 2A team of scientists led

22、by Professor Eli Shlizerman at the University of Washington has now found the answer. 3 It uses its eyes to measure the position of the sun. These two pieces of informationthe time of the day and the position of the sunallow the butterfly to determine the way to go. Eventually it manages to reach th

23、e places where it will spend the winter.The solution to the mystery of the monarchs amazing ability comes at a time when it is in serious trouble. Its population has crashed by as much as 90% in the last few years. 4 The research on the monarchs behaviour has however led to a greater awareness of th

24、is creature. People have been working together to record its migration and make sure that there are enough plants for it to feed on. 5 The more we know about this lovely creature, the more probably it will survive and keep its place in the natural world for a long time to come.A.Animals migrate for

25、different reasons.B.However, no one knew how they did this.C.Theyve found out that the monarch is able to tell the time of the day.D.Many animals move from one place to another at certain times of the year.E.If this works, the number of monarch butterflies might increase once again.F.They examined m

26、onarch butterflies closely and have got first-hand information.G.Sadly, human activity is the main reason why the number of monarch butterflies is falling.1.2.3.4.5.读后续写(2020浙江杭州萧山高一下期中,)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Chito Shedden was a simple fisherman and tour guide from Siquirres, Limon Pr

27、ovince, Costa Rica. He had a broad range of interesting facts about nature, which helped his business quite a bit.The year was 1989 and Chito was walking along the banks of the Reventazn River when he happened upon something very strange. There was a dying male crocodile(鳄鱼). When he stepped up to c

28、arefully examine the skinny reptile, he realized it had been shot through the head and then the left eye.He knew, dangerous as it was, he couldnt leave the poor animal there, alone and helpless. Chito acted quickly, asking several brave friends to load the heavy reptile into his boat. He knew if he

29、could heal it, he would then send it back into the wild. He named the huge reptile “Pocho”, which means strength, and began to care for him in his own backyard.The kind and helpful fisherman started to heal Pocho with medicine, food, and more importantly, lots of care and attention. Chito fed the cr

30、ocodile a steady diet of chicken and fish. He bought medicine to prevent infection(感染) and even slept by his side at night.Affection was one of the most important factors. Chito gave him kisses and hugs. He talked to him and petted him. “The crocodile needs my love to regain the will to live,” he sa

31、id. In time, Pocho improved enough and returned to normal health. It was time for him to return to his own river in the wild. Chito and his friends loaded the crocodile back into his boat and set him free in a nearby river. The two parted ways and Chito returned home alone.注意:续写词数应为150左右。Paragraph 1

32、:Chito awoke the next morning, and walked outside.Paragraph 2:A closer relationship was formed between Pocho and Chito.答案全解全析Part 3Using Language基础过关练.1.inspect2.incident3.dust4.fierce5.ending6.faithfully.1.die out2.According to3.so that4.came into being.1.from考查介词。protect.from. 保护不受(危害)。2.developin

33、g考查非谓语动词。空前的to是介词,因此设空处用动名词作宾语。3.was bitten考查动词的时态和语态。从句的主语Lucy与bite是被动关系,因此需要用被动语态。由主句时态可知用一般过去时。4.to考查介词。according to.根据。5.to learn考查非谓语动词。be surprised to do sth.做某事感到惊讶。6.is being made考查动词的时态和语态。句意:现在不准你进入会议室,因为正在制订一项秘密计划。根据句意可知此处需要用现在进行时的被动语态。7.tears;laughing考查固定搭配。burst into tears突然哭起来;burst ou

34、t laughing突然大笑起来。8.included考查固定表达。including.=.included包括。9.to see考查非谓语动词。long to do sth.渴望做某事。10.importance考查词性转换。空前有定冠词并且设空处作动词realize的宾语,故用名词形式。.1.long before the performance2.Not only can she speak3.so that we can save4.surprised to find5.the way he handled.1.most famous考查形容词的最高级。根据The可知,此处是形容词的最

35、高级,故填most famous。2.tens考查数词。tens of millions of数以千万计的,是固定搭配。3.being考查固定搭配。come into being形成。4.their考查形容词性物主代词。修饰名词bones,应用形容词性物主代词,故填their。5.to find考查非谓语动词。be surprised to do sth.吃惊地做某事。故填to find。6.were joined考查时态和语态。the bones和join之间是被动关系,且根据could可知此处应用一般过去时,故用一般过去时的被动语态。故填were joined。7.out考查副词。die

36、out意为“灭绝,灭亡”,是固定搭配。故填out。8.too考查固定句型。too.to.意为“太而不能”,故填too。9.a考查冠词。in a short time在短时间内。故填不定冠词a。10.have died考查时态。根据时间状语recently可知此处应用现在完成时,die out无被动语态,故填have died。能力提升练.语篇解读本文是一篇说明文。文章讲述了袋狼消失的原因。1.D细节理解题。根据第二段中Until now, scientists have believed the cause of this mainland extinction was increased a

37、ctivity from native Australians and dingoes (Australian wild dogs).可知科学家们过去认为大陆物种灭绝的原因是澳大利亚土著居民和澳洲野狗活动的增加,以及最后一段第一句可知,科学家过去认为人类活动可能会导致袋狼的灭绝。故选D。2.B细节理解题。根据第五段中的Professor Jeremy Austin said Tasmania would have been protected from mainland Australias warmer, drier climate due to its higher rainfall.“杰

38、里米奥斯汀教授说,塔斯马尼亚本来可以免受澳大利亚大陆更温暖、更干燥的气候的影响,因为那里的降雨量更多。”可知,塔斯马尼亚有更多的雨天。故选B。3.A推理判断题。根据倒数第二段中He argued that climate change was “the only thing that could have caused, or at least started the extinction on the mainland and caused a population crash in Tasmania”.“他提出理由认为,气候变化是唯一可能导致大陆物种灭绝,或者至少开始灭绝的原因,也是唯一可

39、能导致塔斯马尼亚人口锐减的原因。”以及文章最后一句可以判断出,杰里米奥斯汀之所以有强有力的论据,是因为澳大利亚大陆和塔斯马尼亚岛发生了类似的事情。故选A。4.A主旨大意题。根据第一段Climate change, not human hunting, may have destroyed the thylacine (袋狼),according to a new study based on DNA from thylacine bones.“根据一项基于袋狼骨骼DNA的新研究,可能是气候变化,而不是人类狩猎,导致了袋狼的灭绝。”和第二段中Until now, scientists have

40、believed the cause of this mainland extinction was increased activity from native Australians and dingoes (Australian wild dogs).“到目前为止,科学家们一直认为大陆物种灭绝的原因是澳大利亚土著居民和澳洲野狗活动的增加。”可知,这篇文章讲述的是袋狼消失的原因。故选A。【高频词汇】1.be based on以为基础2.mainland n.大陆3.conclude vt.推断;结束4.evidence n.证据5.argument n.争论;辩论长难句分析原句And be

41、cause that population crash happened when the species went extinct on the mainland, our argument is that theres a common theme there and the only common theme is that there is this change in climate.分析本句是一个主从复合句。because引导原因状语从句,when引导的是时间状语从句。our argument is和the only common theme is后是表语从句。句意因为大陆物种灭绝

42、时,那一种族数量锐减,我们的论点是有一个共同的主题,这个唯一的共同的主题是气候的这种变化。.语篇解读本文是一篇说明文,主要介绍了黑脉金斑蝶的迁徙。1.D后文对迁徙做出了解释“This annual movement is called migration.”(这种年度移动叫做迁徙),D项“许多动物在一年中的某些时候从一个地方迁移到另一个地方。”正好照应了下文,故选D项。2.B上文提到了“Every autumn.begin a long and difficult journey.”说明每年秋天这些黑脉金斑蝶开始漫长又艰难的旅行,B项“然而,没有人知道它们是如何做到这一点的。”对前文黑脉金斑蝶

43、如何漫长地迁徙做出了总结,承接上文,故选B项。3.C根据空后“It uses its eyes to measure the position of the sun. These two pieces of informationthe time of the day and the position of the sunallow the butterfly to determine the way to go.” (它用眼睛来测量太阳的位置。这两种信息白天的时间和太阳的位置可以让黑脉金斑蝶决定走哪条路)可知后文介绍了黑脉金斑蝶如何知道每天的时间和路程的方向。C项“他们弄清了黑脉金斑蝶能够辨

44、别一天中的时间。”照应下文the time of the day,故选C项。4.G空前“Its population has crashed by as much as 90% in the last few years.”说明在过去的几年里,黑脉金斑蝶的数量减少了90%。G项“遗憾的是,人类活动是黑脉金斑蝶数量正在减少的主要原因。”对前文黑脉金斑蝶数量减少的原因做出了解释,故选G项。5.E空前说“People have been working together to record its migration and make sure that there are enough plant

45、s for it to feed on.”(人们一起合作来记录它的迁徙,以确保有足够的植物供它食用)。此处说明了人类为保护黑脉金斑蝶采取的措施,E项“如果成功的话,黑脉金斑蝶的数量可能会再次增加。”是对前文采取的措施的结果的阐述,故选E项。【高频词汇】1.migration n.迁徙2.position n.位置;立场;职位3.mystery n.奥秘;神秘的事物4.crash v.暴跌;碰撞5.awareness n.意识长难句分析原句The solution to the mystery of the monarchs amazing ability comes at a time whe

46、n it is in serious trouble.分析本句是一个主从复合句。主句的主语是The solution to the mystery of the monarchs amazing ability,谓语是comes,time后是when引导的定语从句。句意当黑脉金斑蝶陷入困境的时候,它的惊人的能力的奥秘的谜底就揭晓了。.写作指导故事要素Timein 1989Placethe banks of the Reventazn River;Chitos backyardCharacterChito; a dying male crocodilePochoReasonChito saw a

47、 dying male crocodile and brought it home.情节Beginning1989年,Chito在河岸发现了一只受伤的鳄鱼,它的头部和左眼都被射伤了。Development尽管危险,但他不能把那只可怜的鳄鱼独自留在那里。Chito将鳄鱼带回家,给它取名“Pocho”并非常细心地照顾它。随着时间的推移,Chito和Pocho有了深厚的感情,Pocho恢复了正常的健康状态后,Chito和朋友们便将它放生了。续写方向Para. 1Chito awoke the next morning, and walked outside.What did Chito see?Wo

48、uld Pocho come back and what was Chitos reaction?Para. 2A closer relation-ship was formed between Pocho and Chito.What would happen between Chito and Pocho next?One possible version:Paragraph 1:Chito awoke the next morning, and walked outside. To his surprise, a crocodile was sleeping in his backyar

49、d. He recognized it at the first sight: it was Pocho. This crocodile had swum down the river and followed him home quietly. It seemed that Pocho had made its choice. It wanted to live with the man who had saved its life. Chito felt so moved that he became speechless.Paragraph 2:A closer relationship

50、 was formed between Pocho and Chito. They are inseparable now. Every day Chito plays with Pocho. Chito swims together with Pocho and Pocho can understand Chito gradually. The unique friendship has drawn the attention of tourists from around the world;more and more tourists come to the town to visit Chito and Pocho. In order to welcome guests, they will perform a weekly act in his backyard before hundreds of tourists.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1