1、Unit 2 Travelling aroundSectionListeningandSpeaking课后训练提升一、根据句意及首字母提示写出单词1.What theyve learned should be a to practice.答案: applied2.Im really a to hear that he was late for such an important meeting.答案: amazed3.The assistant has a a hotel for you.答案: arranged4.Nowadays,a mobile phone is e useful in
2、our daily life.答案: extremely5.The young father decided to p a few things and took the sick baby to hospital.答案: pack6.The lady r her spare rooms to some university students.答案: rented二、完成句子1.这些游客正在申请签证。The visitors visas.答案: are applying for2.别制造噪音,集中精力工作。Dont make noise;please your work.答案: focus o
3、n3.令我们惊讶的是,他竟然没通过驾驶考试。,he should fail the driving test.答案: To our amazement4.我期望再次见到你。I you again.答案: look forward to meeting5.每天许多人涌入地铁。Many people the subway every day.答案: pack into6.如果你没有去过那个地方,你可能对它产生误解。If you dont go to the place,you may it.答案: be wrong about7.他们已经为这个工程做好一切安排。They the project.答
4、案: have made every arrangement for三、句型转换1.Have you got ready for your trip?Have you your trip?答案: made arrangements for2.The girl focused on the homework she was doing.The girl the homework she was doing.答案: applied herself to3.It was amazing for us to know that Kate refused our help.We were know th
5、at Kate refused our help.答案: amazed to4.The tourists hired a car to travel around the city.The tourists a car to travel around the city.答案: rented四、阅读理解Have you ever been to the tiny Welsh town of Hay-on-Wye,situated on the River Wye on the Welsh-English border.In the distance,it looks like any othe
6、r small European town.But Hay-on-Wye has a delightful quirk that sets it apart from other small towns.Its home to 1,400 people and hundreds of thousands of books,making it the largest centre for second-hand books in the entire world.You wont find a Barnes and Noble in Hay-on-Wye,but what you will fi
7、nd is over 30 charming,cozy second-hand bookshops rich with the smell of old books.(By the way,theres a scientific reason you love that smell.)Theres a bookstore specialising in out-of-print childrens books.A shop called“Murder and Mayhem”sells mainly detective literature.And one outdoor bookshop,th
8、e Hay Castle Bookshop,is built around the walls ofyou guessed ita castle.How could a book-lover possibly ask for anything more?(Though this is a Welsh town,it would be very easy to develop this Japanese literary habit here.)One of the towns most unique features is its “honesty bookshops”.There are b
9、asically just bookshelves sitting out in the open,without a cashier or employee to speak of.A sign announces the prices of the books(which are often less than one US dollar),and a collection box for money sits nearby.Customers are trusted to pay,on their honour.There are no security cameras or anyth
10、ing,just good old-fashioned trust.Apart from being a popular tourist destination for literary fanatics throughout the entire year,Hay-on-Wye also throws a literary festival each year at the end of May.Bookworms from all over the world flock to this tiny town to hear famous writers speak,attend book
11、signings,and,of course,stock up on reading material.And theres plenty for the kids to do (and read) too!Here,your child grows up loving to read.1.What can be the best title of the passage?A.A Small Town with More Books than PeopleB.Honest People in a British TownC.The Most Unique Bookshops in the Wo
12、rldD.Bookshopsa Good Place for Tired Travellers答案: A解析: 主旨大意题。第一段提到这个小镇有1,400人,但是书本却有成千上万本,故A项作为标题正确。2.Which of the following can take the place of the underlined word “quirk” in the first paragraph?A.Atmosphere.B.Situation.C.View.D.Feature.答案: D解析: 词义猜测题。第一段说明这个小镇与其他小镇的不同之处:书本比人口多,这属于这个小镇的特点,故画线词应与
13、feature同义。3.The small town has the following features except that .A.its the largest centre for second-hand booksB.the bookshops there are in the Japanese style,with no security camerasC.there is a literary festival each year for book-lovers throughout the worldD. customers to the honesty bookshops
14、help themselves buying books答案: B解析: 推理判断题。第三段介绍书店没有收银员、摄像头等,只是诚信,但没有提及是日本风格,故B项符合题意。4.In which column of a magazine can you probably find the passage?A.Finance.B.Fashion.C.Travel.D.Health.答案: C解析: 文章出处题。本文介绍这个小镇与众不同的特色,以及每年吸引众多爱书者的文学节,故这篇文章应出自杂志的旅游栏目。五、七选五阅读理解Living in a dorm(宿舍) this year?Here are
15、 some survival suggestions:Dontjustshout.Talkitout.Even if you knew your roommate before,living with him or her will be completely different.The key to making it work is communication.1If you still have problems after talking,turn to your teacher for helpespecially if you think you need to change ro
16、oms or roommates.Makeyourroomrepresentyou.Your dorm isnt just the place where you sleep or study.Its your home.2 Show your personality.Put up the posters your mom never let you put up at home.Do whatever you can to make your room a comfortable place so you feel right at home.Acleanroomisahappyroom.C
17、leanliness is important.Whether you share a space with one person or seven,you should have a cleaning plan.3 Draw up a plan that can be stuck to by everyone so that your room is always clean.4One of the great things about living in a dorm is that youll probably meet people from other places who were
18、 raised differently.Dont laugh at people because of their differences.5You never know that guy or girl in your dorm might turn out to be one of your lifelong friends!A.Be open to differences.B.Make it as you as it can be.C.You may see students who dress differently.D.If theres a problem,always talk
19、it out with your roommate first.E.Instead,try to get to know these students and learn something new.F.You could move in with a stranger and have it be the best living situation ever.G.Dont fall into a situation where one person is always cleaning up after the others.答案: 15 DBGAE六、语篇填空The Mothe-Chand
20、eniers chateau,a(n) 1.(attract) ancient French castle,was facing an uncertain future after nature had taken over and its once rooms are now overgrown with trees.But it is about to be reborn after a group 2. over 8,000 strangers donated(捐赠) about 750,000 euros to buy and restore(修复) it.Now they can c
21、all themselves a part-owner of the castle.First 3.(build) by the powerful Baucay family in the early 13th century,the Mothe-Chandeniers chateau 4.(take) twice by the English during the Middle Ages and was destroyed during the French Revolution.Since then it 5.(change) hands several times.French busi
22、nessman Francois Hennecart bought it in 1809 and restored it.In 1870 Baron Edgard Lejeune took over and used it for 6.(hold) parties.But in 1931 it experienced a big fire 7. accident.The fire destroyed thousands of things including rare books,furniture and priceless 8.(painting).The castle changed hands again in 1963 when an old businessman bought it.In 1981,Marc Deyemer,9. was a former secondary school maths teacher,took the keys but could do nothing 10.(protect) the castle.答案: 1.attractive2.of3.built4.was taken5.has changed6.holding7.by8.paintings9.who10.to protect