1、2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题9节假日活动(Festivals, holidays and celebrations) 一、阅读理解-阅读选择(共41小题;共82分)阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的选项中,选择最佳选项。Im headed for Hawaii with my friends, Gino and Connie, for a week-long break. Im so excited that I can hardly type. Not only for the wonders awaiting us in Maui, but als
2、o just to hang out with my friends. Isnt it kind of amazing how certain friends enter your life?Ive known Gino and Connie for five years now. We met back in 2010. Id just moved to New York City after getting a new job in a company. At the time, Id questioned whether or not I was making the right dec
3、ision, if it was really the best position for me. My dream was to work for a magazine or newspaper. And yet, something about the company felt right, as if I belonged there somehow. Sure, it wasnt my dream job, but moving to the city was the first step.The company was growing fast. Every week brought
4、 new co-workers; most of them were around my age. In my first week, I met Gino in the office kitchen. Hed just started a week earlier. I hoped we could become friends. We shared the same strange sense of humor. And I didnt really know anyone else in the city, besides my sister. One month later, Conn
5、ie joined the company too. We were bonded over pizza and scavenger hunts (寻宝游戏) at the company that summer.It has been two years since I left that company. Gino and Connie no longer work there. But our friendship is going stronger. We still get together for dinner every other week and chat over grou
6、p text daily. I never thought, five years ago, that we would vacation together in Hawaii one day! Its funny. The job that wasnt my dream job turned out to be the best job I have ever found. The majority of the friends I have today came from that company. Now I cant wait to see what has been in store
7、 for us in Hawaii!1. Which is the main reason why the writer is so excited?A.She will fly to Hawaii on business.B.She will see her old friends in Hawaii.C.She will go to Maui to find a new job.D.She will travel to Hawaii with her friends.2. After working in the new company, the writer gradually _.A.
8、felt she made a right choiceB.questioned if her job was the bestC.knew a lot of people in the companyD.thought her dream was really broken3. We can learn from this passage that _.A.its the second time that they have come to HawaiiB.the company took on workers every week at that timeC.the writer got
9、to know Connie two years agoD.Gino and Connie are still in the company4. Which of the following statements is true?A.The author worked for a newspaper five years ago.B.The author entered that company with Gino at the same time.C.The author has never lost contact with Gino and Connie.D.The author has
10、 a lot of friends now. What happens when you want to go from one place to another, but theres water in the way? Thats the problem people faced for hundreds of years in the area that is now New York City. In the city, there is a natural canal called the Narrows, separating Brooklyn on one side from S
11、taten Island on the other. But the Narrows isnt really so narrow. The water is almost a mile wide, and its more than 100 feet deep. _5_ When they wanted to talk to each other, they climbed into their boats and sailed across. By the late 1800s, circumstances had changed dramatically. Population growt
12、h meant there were now many people needing to travel between Staten Island and Brooklyn for work. _6_ Between 1888 and 1920 there were two major efforts to build a train tunnel to connect the areas. _7_ Proposals to build a connecting bridge made during the 1910s also ended in failure due to opposit
13、ion from the US Navy. Finally, after World War II, there were so many people living in New York City that leaders decided Brooklyn and Staten Island needed a direct connection. Since tunnels were too expensive, they decided to build a bridge. The design selected had two separate roadways stacked on
14、top of each other. _8_ Construction, which took five years, was completed in 1964 and cost $320 million. Today about 190,000 cars and trucks cross the bridge every day. _9_ Bun in the case of the Narrows, figuring out a good solution took hundreds of years.5. A.Sometimes getting from one place to an
15、other is easy.B.Both were quickly abandoned however due to the high costs involved.C.Neither road was large enough to satisfy the existing transport demands.D.It was anticipated that the new train system would help the areas grow even faster.E.Taking a boat every time was very slow, expensive and, i
16、n bad weather, unreliable.F.Both would hang in the air from thick steel cables, supported by two giant steel towers.G.For a long time that wasnt a problem, because only a few people lived in Brooklyn and Staten Island.6. A.Sometimes getting from one place to another is easy.B.Both were quickly aband
17、oned however due to the high costs involved.C.Neither road was large enough to satisfy the existing transport demands.D.It was anticipated that the new train system would help the areas grow even faster.E.Taking a boat every time was very slow, expensive and, in bad weather, unreliable.F.Both would
18、hang in the air from thick steel cables, supported by two giant steel towers.G.For a long time that wasnt a problem, because only a few people lived in Brooklyn and Staten Island.7. A.Sometimes getting from one place to another is easy.B.Both were quickly abandoned however due to the high costs invo
19、lved.C.Neither road was large enough to satisfy the existing transport demands.D.It was anticipated that the new train system would help the areas grow even faster.E.Taking a boat every time was very slow, expensive and, in bad weather, unreliable.F.Both would hang in the air from thick steel cables
20、, supported by two giant steel towers.G.For a long time that wasnt a problem, because only a few people lived in Brooklyn and Staten Island.8. A.Sometimes getting from one place to another is easy.B.Both were quickly abandoned however due to the high costs involved.C.Neither road was large enough to
21、 satisfy the existing transport demands.D.It was anticipated that the new train system would help the areas grow even faster.E.Taking a boat every time was very slow, expensive and, in bad weather, unreliable.F.Both would hang in the air from thick steel cables, supported by two giant steel towers.G
22、.For a long time that wasnt a problem, because only a few people lived in Brooklyn and Staten Island.9. A.Sometimes getting from one place to another is easy.B.Both were quickly abandoned however due to the high costs involved.C.Neither road was large enough to satisfy the existing transport demands
23、.D.It was anticipated that the new train system would help the areas grow even faster.E.Taking a boat every time was very slow, expensive and, in bad weather, unreliable.F.Both would hang in the air from thick steel cables, supported by two giant steel towers.G.For a long time that wasnt a problem,
24、because only a few people lived in Brooklyn and Staten Island. The cost of traveling to and from your destination can be the most expensive part of the trip. _10_ However, you also dont want to empty your bank account! Now, we are going to share some ways with you to get more for your vacation budge
25、t. Book accommodations with valuable freebies (免费品). We love finding a place to stay that offers free breakfast. Not only does it save some cash, but it is hugely convenient! _11_. Pick a hotel that is convenient to where you will be spending the most time. Not only will it save you huge amounts of
26、time, but it will save you money on local transportation! Be creative. _12_. When we went to the Eiffel Tower, the lines for the elevator were super long. We noticed a different line that was shorter as we stood waiting. We learned that we could take the stairs without waiting in hardly any line, an
27、d it was much cheaper than taking the elevator! _13_. We are always looking for something free when we buy tickets to visit museums or book day trips. Whenever you can combine different activities into one price, and especially if there is a meal involved, it can be worth it. Consider City Passes. Y
28、ou may have seen them advertised all over tourism websites. City passes will get you all sorts of free admission, transportation and discounts. _14_.10. A.Dont go with the crowdB.Also, location is a major factorC.You are lucky to have free mealsD.Combine activities when possibleE.Research Must-See a
29、ttraction websitesF.You dont want to spend less time on your tripG.Its a convenient offer for tourists who care about their budget11. A.Dont go with the crowdB.Also, location is a major factorC.You are lucky to have free mealsD.Combine activities when possibleE.Research Must-See attraction websitesF
30、.You dont want to spend less time on your tripG.Its a convenient offer for tourists who care about their budget12. A.Dont go with the crowdB.Also, location is a major factorC.You are lucky to have free mealsD.Combine activities when possibleE.Research Must-See attraction websitesF.You dont want to s
31、pend less time on your tripG.Its a convenient offer for tourists who care about their budget13. A.Dont go with the crowdB.Also, location is a major factorC.You are lucky to have free mealsD.Combine activities when possibleE.Research Must-See attraction websitesF.You dont want to spend less time on y
32、our tripG.Its a convenient offer for tourists who care about their budget14. A.Dont go with the crowdB.Also, location is a major factorC.You are lucky to have free mealsD.Combine activities when possibleE.Research Must-See attraction websitesF.You dont want to spend less time on your tripG.Its a con
33、venient offer for tourists who care about their budget Welcome to my Message Board!Subject: Slimming down classics? Mr. Handsome 2013-5-12 8:24 a.m. Orion Books, which decides there is a market in creating cut-down classics, is slimming down some novels by such great writers as L.Tolstoy, M. Mitchel
34、l and C. Bronte. Now, each of them has been whittled (削减) down to about 400 pages by cutting 30 to 40 per cent of the original, with words, sentences, paragraphs and, in a few cases, chapters removed. The first six shortened editions, all priced at 6.99 and advertised as great reads in half the time
35、, will go on sale next month, with plans for 50 to 100 more to follow. The publishing house believes that modern readers will welcome the shorter versions. Mr Edwards 2013-5-12 9:40 a.m. Well, Im publisher of Orion Group. Thanks for your attention, Mr. Handsome. I must say, the idea developed from a
36、 game of shame in my office. Each of us was required to confess to the most embarrassing blanks in his or her reading. I admitted that I had never read Anna Karenina and tried but failed to get through Gone with the Wind several times. One of my colleagues acknowledged skipping Jane Eyre. We realize
37、d that life is too short to read all the books you want to and we never were going to read these ones. As a leading publishing house, we are trying to make classics convenient for readers but its not as if were withdrawing the original versions. They are still there if you want to read them. Ms. Wei
38、r 2013-5-12 11:35 a.m. Im director of the online bookclub www.lovereading.co.uk. Mr. Edwards, I think your shortened editions are a breath of fresh air. Im guilty of never having read Anna Karenina, because its just so long. Id much rather read two 300-page books than one 600-page book. I am looking
39、 forward to more shortened classics! Mr. Crockatt 2013-5-12 4:38 p.m. Im from the London independent bookshop Crockatt Powell. In my opinion, the practice is completely ridiculous. How can you edit the classics? Im afraid reading some of these books is hard work, and that is why you have to develop
40、as a reader. If people dont have time to read Anna Karenina, then fine. But dont read a shortened version and kid yourself its the real thing.15. According to the message board, Orion Books _.A.opposes the reading of original classicsB.is embarrassed for cutting down classicsC.thinks cut-down classi
41、cs have a bright futureD.is cautious in its decision to cut down classics16. In Mr. Edwards opinion, Orion Group is shortening classics to _.A.make them easier to readB.meet a large demand in the marketC.increase the sales of literary booksD.compete with their original versions17. By describing the
42、shortened classics as a breath of fresh air, Ms. Weir _.A.speaks highly of the cut-down classicsB.shows her love for the original classicsC.feels guilty of not reading the classicsD.disapproves of shortening the classics Teachers Day is, interestingly, not celebrated on the same day all over the wor
43、ld. In some countries it is marked by a holiday, in others it is a working day. International Teachers Day is celebrated on October 5. Being held ever since 1994, it is in honor of teachers organisations worldwide. Its aim is to encourage supports for teachers and to meet the needs of students. Chin
44、aIn 1939, Teachers Day was set for August 27, Confucius birthday. In 1951, the celebration was stopped. However, it was founded again in 1985, and the day was changed to September 10. IndiaTeachers Day is celebrated on September 5 in honour of Dr Sarvepalli Radhakrishnan, the second president of Ind
45、ia, whose birthday falls on that day. RussiaIn Russia, Teachers Day was celebrated on the first Sunday of october between 1965 and 1994. Since 1994, the day is observed on the October 5, just the same day as World Teachers Day. The USIn the US, Teachers Day is non-official holiday. It is celebrated
46、on the Tuesday of the first full week of May. A number of activities are organized in schools to honor teachers. The celebrations can continue for the whole week of May. ThailandIn Thailand, National Teachers Day is celebrated every year on January 16. The first Teachers Day was held in 1957. The da
47、y is a holiday in schools.18. What country celebrates Teachers Day in October?A.India.B.The US.C.India.D.Russia.19. Which of the following has the same meaning as the underlined word observed?A.stoppedB.celebratedC.heldD.fell20. Which of the following is possibly true?A.China has celebrated Teachers
48、 Day since the year 1931.B.Teachers Day is an official holiday in the United States.C.Dr Sarvepalli Radhakrishnans birthday is in September.D.Teachers Day is a working day in schools of Thailand.21. From the passage we can learn that _.A.The first Teachers Day was held in 1965 in ThailandB.Teachers
49、Day falls on Confucius birthday in ChinaC.International Teachers Day aims to benefit the studentsD.A lot of activities are held on Teachers day across the world Want to improve your writing skills? New Writing South is directing the way! Towner Writer Squad (班级) for kids aged 13-17 Led by comedy and
50、 TV writer, Marian Kilpatrick, Towner Writer Squad will meet once a month at the contemporary art museum for 11 months, starting 12 October, 2016. The FREE squad sessions will include introductions to a wide range of writing styles, from poetry to play writing and lyric (抒情诗) to flash fiction, to su
51、pport the development of young writers. Application Selection If you would like to apply to be part of the Towner Writer Squad, please send a sample piece of your writing (about 500 words), responding to the title LUNCH, with your name, age, address and email address to: debo. Once all applications
52、are in, you will be invited to an open selection event on 17 September, 4-5 pm, at the gallery of Towner. This will be an informal opportunity to meet the Squad Leader, Squad Associate and other young people. You will also have a chance to get to know the fantastic gallery space and get a taste of w
53、hats to come. Deadline for applications: 8 September, 2016 For further information go to: or towner.org.uk or Any questionsfeel free to send your email to Towner Writer Squad Associate: wharnetowner.gov.uk Beginner Writing Project for kids aged 10-13 Due to popular demand, a writing project will be
54、started for eager beginners. Start time: 6 September, 2016 Meet every other Saturday, 2-4 pm, at the Towner Study Centre. Study and write at your own paceyou do not have to rushas you have a year to go through the project. Practice under the guidance of some experienced writers and teachers who can
55、help you with basic writing skills. Most importantly, build confidence and have fun while writing! No previous experience or special background is required. Many others have been successful this way. If they can do it, why cant you? Fee: 179 For more information go to: newtowner.org.uk or generate.o
56、rg.uk22. Towner Writer Squad will be started _.A.to train comedy and TV writersB.to explore the fantastic gallery spaceC.to introduce a contemporary art museumD.to promote the development of young writers23. To join the Writer Squad, each applicant should first _.A.provide a piece of their writingB.
57、meet the Writer Squad LeaderC.offer their family informationD.complete an application form24. What is most important for the beginners?A.Practising as much as possible.B.Gaining confidence and having fun.C.Studying and writing at their own pace.D.Learning skills from writers and teachers. 阅读下列短文,从每题
58、所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。Grandpa began his military career in the Navy in 1939. He joined with his son, Paul. The Department of the Navy kept them fairly close together, allowing them to be in port at the same time so they could visit each other and spend time together. They were both in port in Haw
59、aii when the Japanese attacked Pearl Harbor on Dec. 7, 1941. My uncle Paul was among the 1,177 who were aboard the USS Arizona.After WW, Grandpa left the Navy and joined the Army, where he spent the rest of his career. His duty stations included Alaska, France, Italy, Germany, and the Philippines. W
60、hen the time came, he worked as a doctor, saving the lives of many young soldiers.Various European duty stations filled the years between Korea and Vietnam for Grandpa. My grandmother spent her time learning local recipes (食谱) and culture while they traveled Europes lush (酒鬼) countryside, something
61、Im grateful she passed on to me.Later, Vietnam War broke out, and Grandpa received a new set of orders, which brought a new set of worries for Grandma. But he still went, and she worried. Grandpa was severely wounded in the early days of the war, a gunshot wound to the chest that grazed (擦伤) his hea
62、rt. He spent a few weeks in an army hospital in Germany before being flown back to the States and being sent to Walter Reed Hospital.My grandfather was never a man to wait for very long, however, and he soon found a job at ICI Americas. Grandpa retired from ICI in 1988, though, to allow another fami
63、ly member to seek employment there as company policy didnt allow family members to work in the same plant.My grandfather is such a great man. From his experiences I have learned that we should respect our national heroes: the ones who have died for us, the ones who came back wounded, as well as the
64、ones who came back healthybecause they are all the greatest heroes.25. Why were Grandpa and Paul kept quite close?A.Because they could have more time to stay together.B.Because they were both in Hawaii at that time.C.Because they hoped they could do so.D.Because they were both aboard the USS Arizona
65、.26. What did the author learn from his grandma?A.Working experiences in European duty stations.B.Local recipes and culture in Europe.C.Local recipes in Korea and Vietnam.D.How to save others lives.27. During the time of Vietnam War _.A.Grandpa set some new ordersB.Grandpa was very worried about his
66、 son PaulC.Grandpa nearly lost his lifeD.Grandpa worked in an army hospital28. What can be inferred from the fifth paragraph?A.Grandpa liked exercising very much.B.Grandpa was very kind and great.C.It was easy for Americans to find a job.D.ICI didnt allow Grandpa to work too long.29. Whats the autho
67、rs purpose in writing the passage?A.To tell us wars are very terrible.B.To introduce a brave war hero.C.To share with us stories about Grandpa.D.To let people remember all country heroes. In my living room, there is a plaque (匾) that advises me to Bloom (开花) where you are planted. It reminds me of D
68、orothy. I got to know Dorothy in the early 1980s, when I was teaching Early Childhood Development through a program with Union College in Barbourville, Kentucky. The job responsibilities required occasional visits to the classroom of each teacher in the program. Dorothy stands out in my memory as on
69、e who bloomed in her remote area.Dorothy taught in a school in Harlan County, Kentucky, Appalachian Mountain area. To get to her school from the town of Harlan, I followed a road winding around the mountain. In the eight-mile journey, I crossed the same railroad track five times, giving the possibil
70、ity of getting caught by the same train five times. Rather than feeling excited by this drive through the mountains, I found it depressing. The poverty level was shocking and the small shabby houses gave me the greatest feeling of hopelessness.From the moment of my arrival at the little school, all
71、gloom (忧郁) disappeared. Upon arriving at Dorothys classroom. I was greeted with smiling faces and treated like a queen. The children had been prepared to show me their latest projects. Dorothy told me with a big smile that they were serving poke greens salad and cornbread for dinner (lunch). In case
72、 you dont know, poke greens are a weedtype plant that grows wild, especially on poor ground.Dorothy never ran out of reports of exciting activities of her students. Her enthusiasm never cooled down. When it came time to sit for the testing and interviewing required to receive her Child Development A
73、ssociate Certification, Dorothy was ready. She came to the assessment and passed in all areas. Afterward, she invited me to the one-and-only steak house in the area to celebrate her victory, as if she had received her Ph.D. degree. After the meal, she placed a little box containing an old pen in my
74、hand. She said it was a family heirloom, but to me it is a treasured symbol of appreciation and pride that cannot be matched with things.30. Early Childhood Development in Paragraph 1 refers to _?A.a program directed by DorothyB.a course given by the authorC.an activity held by the studentsD.an orga
75、nization sponsored by Union college31. In the journey, the author was most disappointed at seeing _.A.the long trackB.the poor housesC.the same trainD.the winding road32. Upon arriving at the classroom, the author was cheered up by _.A.a warm welcomeB.the sight of poke greensC.Dorothys latest projec
76、tsD.a big dinner made for her33. What can we know about Dorothy from the last paragraph?A.She was invited to a celebration at a restaurant.B.She got a pen as a gift from the author.C.She passed the required assessment.D.She received her Ph.D. degree.34. What does the author mainly intend to tell us?
77、A.Whatever you do, you must do it carefully.B.Whoever you are, you deserve equal treatment.C.However poor you are, you have the right to education.D.Wherever you are, you can accomplish your achievement. In Britain, Australia, Canada and a few other English-speaking countries, people dont stop celeb
78、rating when Christmas Day is overthey also celebrate the following day, known as Boxing Day. Boxing Day has nothing to do with the sport of boxing. In fact, it is a popular day for giving additional gifts. Boxing Day has been celebrated for so long, but it is not known how it started. Some people be
79、lieve Boxing Day began in the Middle Ages. In those days, churches had a special collection box into which people threw money for the poor. The day after Christmas the box was opened, and the money was counted. Then the money was given to the poor in the area. Others believe Boxing Day started about
80、 300 years ago when nobles (贵族) hosted Christmas feasts, offering lots of food to many guests. Because many servants were needed to make and serve the food, they could not celebrate Christmas with their families. As a gesture of thanks, the nobles would have leftover food put into boxes for their se
81、rvants to take home. Now Boxing Day has become a public holiday in the countries that celebrate it. Although most offices and businesses close, malls are full of people looking for low prices on Christmas goods. Some people spend the day making boxes of old or unwanted things and donating (捐赠) them
82、to the poor. Many people donate their time to help service organizations like the Red Cross No matter how boxing Day got its start, its a wonderful time to donate things or give small gifts to people. By doing so you can make someones holiday much happier.35. What do we know about Boxing Day?A.It is
83、 a public holiday in most countries.B.It is closely related to a kind of sport.C.It is a newly celebrated festival.D.It comes after Christmas Day.36. Paragraph 2 is mainly about Boxing Days _.A.spiritB.originC.meaningD.importance37. How do people celebrate Boxing Day nowadays?A.They make boxes for t
84、heir families.B.They throw away old or unwanted things.C.They volunteer their time to help other people.D.They go to malls to buy cheap goods for the poor. Venice Carnival The annual Venice Carnival is in full swing, with thousands of revelers (狂欢者) gathering the citys canals and squares in elaborat
85、e costumes and extraordinary masks. 1_38_ The Carnevale di Venezia is thought to date back to the 11th century, making it one of the worlds oldest Carnivals are held in many Catholic countries, such as Spain and Brazil, where they serve as a last chance to eat, drink and be merry before the deprivat
86、ions of Lent, the 40 days of fasting (斋戒) that precede Easter. It is thought that the masks allowed Venetians to hide their identities, allowing the poor to mix with the wealthy, breaking strict social order, even if only for a brief and controlled period. 2_39_ The theme of Carnival 2019 is Tutta c
87、olpa della luna, or Blame the moon, marking a half-century since man first walked on the satellite. To prevent overcrowding, authorities have installed turnstiles at the entrances to the historic St. Marks Square, closing it off to new visitors once 23,000 revelers have entered. Costumed revelers ar
88、e also searched as they enter the square. Venice is situated across a group of 118 small islands that are separated by canals and linked by over 400 bridges. The islands are located in the shallow Venetian Lagoon, an enclosed bay that lies between the mouths of the Po and the Piave Rivers. 3_40_ The
89、 lagoon and a part of the city are listed as a UNESCO World Heritage Site. Although most visitors stick to the traditional Carnival costumes of baroque gowns and bejeweled masks for women and black capes and threatening masks for men, more and more people are opting for their own unique interpretati
90、ons. Some visitors use Carnival as an opportunity to show off a fantastic creation theyve always dreamed of wearing. It doesnt have to be Venetian. 4_41_ At Carnival, everybody is free to be whoor whatthey want to be. Perhaps a different genderor even species. Thats the joy of the masknobody knows w
91、ho or what the person wearing it was before Carnival.38. A.This years Carnival festivities kicked off on February 16 and go on until March 5.B.During the 18 days of Carnival, the city fills with thousands of tourists from across Italy and around the world.C.Parts of Venice are well known for the bea
92、uty of their settings, their architecture and artwork.D.The Italian government decided to bring back the history and culture of Venice by seeking to use the traditional Carnival.E.It does t have to be traditional.F.Carnival virtually disappeared when Napoleons troops brought an end to the Venetian R
93、epublic in 1797.39. A.This years Carnival festivities kicked off on February 16 and go on until March 5.B.During the 18 days of Carnival, the city fills with thousands of tourists from across Italy and around the world.C.Parts of Venice are well known for the beauty of their settings, their architec
94、ture and artwork.D.The Italian government decided to bring back the history and culture of Venice by seeking to use the traditional Carnival.E.It does t have to be traditional.F.Carnival virtually disappeared when Napoleons troops brought an end to the Venetian Republic in 1797.40. A.This years Carn
95、ival festivities kicked off on February 16 and go on until March 5.B.During the 18 days of Carnival, the city fills with thousands of tourists from across Italy and around the world.C.Parts of Venice are well known for the beauty of their settings, their architecture and artwork.D.The Italian govern
96、ment decided to bring back the history and culture of Venice by seeking to use the traditional Carnival.E.It does t have to be traditional.F.Carnival virtually disappeared when Napoleons troops brought an end to the Venetian Republic in 1797.41. A.This years Carnival festivities kicked off on Februa
97、ry 16 and go on until March 5.B.During the 18 days of Carnival, the city fills with thousands of tourists from across Italy and around the world.C.Parts of Venice are well known for the beauty of their settings, their architecture and artwork.D.The Italian government decided to bring back the histor
98、y and culture of Venice by seeking to use the traditional Carnival.E.It does t have to be traditional.F.Carnival virtually disappeared when Napoleons troops brought an end to the Venetian Republic in 1797.答案第一部分1. D2. A3. B4. C5. G6. E7. B8. F9. A10. F11. B12. A13. D14. G15. C16. A17. A18. D【解析】这篇文章
99、讲的是不同国家的教师节。细节题。由第五段第一句“In Russia, Teachers Day was celebrated on the first Sunday of October between 1965 and 1994.”可知俄罗斯的教师节在十月份,故正确答案为 D。19. B【解析】推断题。由第五段第二句“Since 1994, the day is observed on the October 5, just the same day as World Teachers Day,”可知该句仍在讲庆祝教师节。结合第五段第一句“In Russia, Teachers Day wa
100、s celebrated on the first Sunday of October between 1965 and 1994.”中的 celebrate 可推知 observed 意为“庆祝”,故正确答案为 B。20. C【解析】细节题。由第四段“Teachers Day is celebrated on September 5 in honor of Dr Sarvepalli Radhakrishnan, the second president of India, whose birthday falls on that day.”可知 Dr Sarvepalli Radhakri
101、shnan 的生日在九月份,故正确答案为 C。21. C【解析】细节题。由第二段最后一句“Its aim is to encourage supports for teachers and to meet the needs of students.”可知 C 项正确。 A 项,泰国第一个教师节发生在 1957 年,而早在 1939 年,中国就已将孔子诞辰作为教师节,所以 A 项错误。B 项,由第三段最后一句“However, it was founded again in 1985, and the day was changed to September 10.”可知 B 项错误。D 项,
102、文中没有提及,所以 D 项错误。故正确答案为 C。22. D【解析】这是一篇应用文。文章介绍了不同年龄阶段孩子为提高写作水平设置的写作培训班,说明了招收学员的年龄、申请的条件、开课时间、报名截止日期及费用等信息。细节理解题。根据 The FREE 部分 squad sessions will include introductions to a wide range of writing styles, from poetry to play writing and lyric (抒情诗) to flash fiction, to support the development of youn
103、g writers.(班会将包括介绍广泛的写作风格,从诗歌到戏剧写作,从抒情诗到微型小说,以支持年轻作家的发展。)由此可知,Towner Writer Squad 促进年轻作家的发展。故选 D。23. A【解析】细节理解题。根据 Application Selection 部分 If you would like to apply to be part of the Towner Writer Squad, please send a sample piece of your writing (如果你想申请成为 Towner Writer Squad 的一员,请寄一份你的写作样稿。) 由此可知
104、,要加入 Writer Squad,每个申请人必须先提供一篇他们的作品。故选 A。24. B【解析】细节理解题。根据 Start time: 6 September, 2016 部分 Most importantly, build confidence and have fun while writing!(最重要的是,在写作的过程中建立自信和获得乐趣!)由此可知,对初学者来说获得信心和乐趣是最重要的。故选 B。25. A【解析】正确答案是A。此题是细节理解题。根据文章第一段中的第三句话可知,海军部门这样做的目的是使他们能有更多的时间在一起,因此A项正确。26. B【解析】正确答案是B。此题是
105、细节理解题。根据文章第三段的最后一句话可知,作者从外祖母那里学会了欧洲当地的食谱和文化,因此B项正确。27. C【解析】正确答案是C。此题是细节理解题。文章第四段提到外祖父在战争初期受伤非常严重,一颗子弹穿过他的胸部,并且擦伤了他的心脏,因此可知C项正确。28. B【解析】正确答案是B。此题是推理判断题。文章第五段提到外祖父为了让其他家庭成员能有工作而放弃了自己的工作,由此可推出外祖父是很体贴和伟大的,因此B项正确。29. D【解析】正确答案是D。此题是推理判断题。文章最后一段中作者告诉大家要记住那些民族英雄,不管是健康的,受伤的还是已经牺牲的,因此D项正确。30. B【解析】正确答案是B。此
106、题是词义猜测题。根据第一段中“I was teaching Early Childhood Development through a program”可知,Early Childhood Development是作者教的一门课程。故选B。31. B【解析】正确答案是B。此题是细节理解题。根据第二段最后一句“The poverty level was shocking and the small shabby houses gave me the greatest feeling of hopelessness.”可知,这里的贫穷让人震惊,破旧的小房子让作者感到最失望。故选B。32. A【解析
107、】正确答案是A。此题是细节理解题。根据第三段中第二句“Upon arriving at Dorothys classroom, I was greeted with smiling faces and treated like a queen. ”可知,作者受到了热烈欢迎,故选A。33. C【解析】正确答案是C。此题是细节理解题。根据最后一段中第四、五句“She came to the assessment and passed in all areas. Afterward, she invited me to the one-and-only steak house in the area
108、 to celebrate her victory, as if she had received her Ph. D. degree.”可知,Dorothy已经通过了评估测试。故选C。34. D【解析】正确答案是D。此题是主旨大意题。作者在文章开头提到了那块有着不寻常意义的匾上的字,“Bloom (开花) where you are planted.”即“在你被播种的地方开花”,并通过一个真实的故事告诉我们,不管我们在哪里,都可以实现自己的梦想,取得成就。故选D。35. D【解析】语篇解读 本文介绍了英国、澳大利亚、加拿大等一些国家在庆祝完圣诞节之后庆祝的节日节礼日。细节理解题。根据第一段第一句可知,人们在庆祝完圣诞节之后庆祝节礼日。36. B【解析】段落大意题。通读笫二段可知,本段是讲这个节日的起源。37. C【解析】细节理解题。文章第三段讲的是现今人们是如何庆祝节礼日的,根据该段内容可知,现在人们庆祝这个节日的方式是去帮助别人。38. B39. A40. C41. E