收藏 分享(赏)

2022年高考英语一轮复习 考点规范练34(含解析)新人教版.docx

上传人:a**** 文档编号:719617 上传时间:2025-12-13 格式:DOCX 页数:6 大小:22.16KB
下载 相关 举报
2022年高考英语一轮复习 考点规范练34(含解析)新人教版.docx_第1页
第1页 / 共6页
2022年高考英语一轮复习 考点规范练34(含解析)新人教版.docx_第2页
第2页 / 共6页
2022年高考英语一轮复习 考点规范练34(含解析)新人教版.docx_第3页
第3页 / 共6页
2022年高考英语一轮复习 考点规范练34(含解析)新人教版.docx_第4页
第4页 / 共6页
2022年高考英语一轮复习 考点规范练34(含解析)新人教版.docx_第5页
第5页 / 共6页
2022年高考英语一轮复习 考点规范练34(含解析)新人教版.docx_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、考点规范练34.阅读理解A(2020全国)Race walking shares many fitness benefits with running,researchshows,while most likely contributing to fewer injuries.Itdoes,however,have its own problem.Race walkers are conditioned athletes.The longest track and field event at the Summer Olympics is the 50-kilometer race walk,

2、which is about five miles longer than the marathon.But the sports rules require that a race walkers knees stay straight through most of the leg swing and one foot remain in contact(接触) with the ground at all times.Its this strange form that makes race walking such an attractive activity, however,say

3、s Jaclyn Norberg,an assistant professor of exercise science at Salem State University in Salem,Mass.Like running,race walking is physically demanding,shesays.According to most calculations,race walkers moving at a pace of six miles per hour would burn about 800 calories(卡路里) per hour,which is approx

4、imately twice as many as they would burn walking,although fewer than running,which would probably burn about 1,000 or more calories per hour.However,race walking does not pound the body as much as running does,Dr.Norbergsays.According to her research,runners hit the ground with as much as four times

5、 their body weight per step,while race walkers,who do not leave the ground,create only about 1.4 times their body weight with each step.As a result,shesays,some of the injuries associated with running,such as runners knee,are uncommon among race walkers.But the sports strange form does place conside

6、rable stress on the ankles and hips,so people with a history of such injuries might want to be cautious in adopting the sport.Infact,anyone wishing to try race walking should probably first consult a coach or experienced racer to learn proper technique,shesays.It takes some practice.1.Why are race w

7、alkers conditioned athletes? A.They must run long distances.B.They are qualified for the marathon.C.They have to follow special rules.D.They are good at swinging their legs.2.What advantage does race walking have over running?A.Its more popular at the Olympics.B.Its less challenging physically.C.Its

8、 more effective in body building.D.Its less likely to cause knee injuries.3.What is Dr.Norbergs suggestion for someone trying race walking?A.Getting experts opinions.B.Having a medical checkup.C.Hiring an experienced coach.D.Doing regular exercises.4.Which word best describes the authors attitude to

9、 race walking?A.Skeptical.B.Objective.C.Tolerant.D.Conservative.BIf you watch British television on March 15,you might be surprised to see celebrities(名人) wearing funny red noses and joking around.But dont worry.Theyre not mad.Its all part of a money raising event called Red Nose Day.Founded in 1985

10、 by two British comedians,the aim of the event is to raise money to fight poverty and injustice in the UK and Africa.Celebrities and public figures support the event by making appearances on comic TV shows.Forexample,David Cameron once appeared in a music video by One Direction,which the band produc

11、ed for the event.Britons dont just raise money for charitable causes on one day a year,but they do it all year round.One way of doing so is by shopping in charity shops.These small shops sell clothes,books and household goods just like any other shop except that theyre all second-hand.There are near

12、ly 10,000 charity shops in the UK.Their business model is simple:anybody who has things they dont want anymore can donate them to a charity shop,where they are checked for damage,cleaned and priced.The money that is made by selling them is used for a charitable cause.The idea of buying used clothes

13、may sound unpleasant,but for shoppers who have less spending money,it has been a welcome option.Now,shopping at charity shops is also becoming popular with young people looking for alternative fashion.“You can find very unique clothes for a very cheap price.It doesnt bother me that other people may

14、have worn them.I simply wash them before I wear them,”said Anne Marie,a 19-year-old girl from the US.So next time you spot a charity shop,why not go inside?Whoknows,you might find a lovely dress for just a few pounds.Evenbetter,you can enjoy wearing it in the knowledge that your money helped a good

15、cause.5.Why did Cameron appear in One Directions music video?A.To earn a living.B.To support the band.C.To help raise money.D.To entertain the audience.6.Where are the goods of charity shops from?A.Local bands.B.Peoples donation.C.British comedians.D.The UK government.7.Whats Anne Maries attitude to

16、 charity shops?A.Favourable.B.Particular.C.Doubtful.D.Disapproving.8.What is the text mainly about?A.Red Nose Day.B.British celebrities.C.Charity in Britain.D.Second-hand shops.七选五阅读“Yourehired!”Youve probably already been filling out job applications or talking to family or friends about getting a

17、part-time job.And good for you!Youll get an early start learning how to work.Sohow,exactly,do you get a part-time job?1 It sounds strange,but it will put you in the right state of mind.Steal these secrets to keep your cool and impress the people who matter.Secret1:Doyourhomework.Showing up for an in

18、terview unprepared is like taking a driving test without ever opening the manual(手册):FAIL.So give yourself a primer(初级读本)on the job and the business first.A few ways to know your stuff:Has the company been in the news lately?2 Do you know any employees you can ask about the job?Youll feel more confi

19、dent,and your interviewer will be impressed that you did your research!Secret2:3 Youre probably pretty busy stressing over how to survive an intense interrogation(询问),but guess what?The questions you ask during an interview may be what sells you to your future employerthey show your enthusiasm for t

20、he job.Secret3:Itpaystogetthereearly.4So arrive 15 minutes early and try this calming breathing exercise:(1)Find a place to sit (like a chair in the hall or across the street at a coffee shop).(2)Take slow,deep breaths.(3)Repeat that 5-10 times!Secret4:Dontskipbreakfast.On interview day,make sure yo

21、ure running on healthy fuel,like a piece of bread and a banana.5A.What can you learn from its website?B.Questions are as important as answers.C.Do you want to build up your confidence?D.You will compete for a dream job one day.E.Theyll give you the energy to do your best!F.Think of yourself as a pro

22、duct you have to sell!G.When youre in a rush,you start off feeling tired and anxious.短文改错My friend Bob fell from the stairs,hurting one of his arm badly.Then he had sent to hospital immediately.On hear the news,we drove to see him yesterday.After spending much time in the hospital,we went out to hav

23、e something eat at 9:30 p.m.The server was very busy all by him and prepared to close the restaurant.But he was kind and served for us a wonderful dinner.Before we left,I went up and give him a tip even though this restaurant required no tipping.At first he refused and I insisted and he was very tha

24、nkful.It made us both very happily to end our day.考点规范练34(选修7Unit4).【解题导语】本文是一篇说明文。文章介绍了竞走运动及其与跑步的不同之处。1.C细节理解题。由文章第二段中的“Butthesportsrulesrequirethataracewalkerskneesstaystraightthroughmostofthelegswingandonefootremainincontactwiththegroundatalltimes.”可知,竞走必须遵循特殊规则。故选C项。2.D细节理解题。由文章最后一段中的“.someofthe

25、injuriesassociatedwithrunning,suchasrunnersknee,areuncommonamongracewalkers.”可知,与跑步相比,竞走的优势在于它不大可能使膝盖受伤。故选D项。3.A细节理解题。由文章最后一段中的“Infact,anyonewishingtotryracewalkingshouldprobablyfirstconsultacoachorexperiencedracertolearnpropertechnique.”可知,Dr.Norberg对于想尝试竞走运动的人的建议是咨询专业人士的意见。故选A项。4.B推理判断题。通读全文,作者介绍了

26、竞走这项运动的特点:需要遵循一定规则;膝盖较少受伤,但会对脚踝和臀部造成压力;如果想从事这项运动,尚需专业人士指导。由此可推断,作者对待竞走的态度是客观的。故选B项。【解题导语】本文为说明文。文章主要介绍了在英国人们经常做慈善。人们可以把不用的东西捐给慈善商店,也可以从慈善商店买到物美价廉的商品。5.C细节理解题。根据第二段中的“.theaimoftheeventistoraisemoney.Forexample.”可知,卡梅伦出现在音乐视频中是为了帮助筹款,故选C项。6.B细节理解题。根据第四段的第二句可知,人们可以把不用的东西捐给慈善商店,因此这些商品来自人们的捐献。7.A推理判断题。根据

27、倒数第二段中安妮所说的话可知,在慈善商店可以买到物美价廉的商品,由此可知,她对慈善商店是支持的。8.C主旨大意题。文章通过描述英国的“红鼻子日”来引出本文的主题英国人热衷于做慈善,故选C项。.【解题导语】本文是说明文。文章介绍了准备面试的几个小技巧。1.FF项是对上文“Sohow,exactly,doyougetapart-timejob?”的回答,且与下文的“Itsoundsstrange,butitwillputyouintherightstateofmind.”相呼应。2.AA项与上下文的问句都是对上文“Afewwaystoknowyourstuff”的具体说明。3.BB项与下文的“Th

28、equestionsyouaskduringaninterviewmaybewhatsellsyoutoyourfutureemployer.”相呼应。4.GG项与上文的“Itpaystogetthereearly.”及下文的“Soarrive15minutesearlyandtrythiscalmingbreathingexercise”相呼应。5.EE项中的They指代上文的healthyfuel。.My friend Bob fell fromdown the stairs,hurting one of his armarms badly.Then he hadwas sent to h

29、ospital immediately.On hearhearing the news,we drove to see him yesterday.After spending much time in the hospital,we went out to have something to eat at 9:30 p.m.The server was very busy all by himhimself and prepared to close the restaurant.But he was kind and served for us a wonderful dinner.Before we left,I went up and givegave him a tip even though this restaurant required no tipping.At first he refused andbut I insisted and he was very thankful.It made us both very happilyhappy to end our day.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1