1、Module 4 Sandstorms in AsiaSection Grammar课后篇巩固提升一、用所给动词的适当形式填空1.This company was the first (produce) portable radios as well as cassette tape recorders in the world.答案to produce2.The purpose of new technology is to make life easier, (not make) it more difficult.答案not to make3.The news reporters hur
2、ried to the airport,only (tell) the film stars had left.答案to be told4.The bank is reported in the local newspaper (rob) in broad daylight yesterday.答案to have been robbed5.The meeting (take) place next week is sure to be a great success.答案to take6.He could do nothing but (wait) for the bus to come.答案
3、wait7.I stopped to listen,and my son seemed (enjoy) himself shut in the living room.答案to be enjoying8.I cannot but (agree) to your decision.答案agree9.The mother did what she could (save) her son,although she was also in danger.答案to save10.Your neighbours daughter is said (study) abroad now.答案to be st
4、udying二、单句改错1.As there was no bus,he couldnt but to walk home.答案去掉to2.Only this man was strong enough lifting the heavy stone.答案liftingto lift3.The pictures seemed to be taken in Guilin.答案behave been4.I have warned you to not do that again.答案to notnot to5.They were astonished finding the truth.答案fin
5、dingto find三、阅读理解Though scientists warn that global warming will likely continue for centuries,there are a few things we can do to decrease the effects.Basically,they all boil down to(归结为) this:Dont use as much of the things that create greenhouse gases.You can help by using less energy.The electric
6、ity that operates lots of the equipment in our homes comes from a power plant,and most power plants burn fossil fuels(矿物燃料) to produce that power.Turn off lights when theyre not in use.Take shorter showers to use less hot water.Use a fan instead of an air conditioner on a warm day.Here are some othe
7、r ways that can help decrease greenhouse gas emissions(排放).Make sure your car is properly tuned up.This allows it to run more efficiently and produce fewer harmful gases.Walk or ride your bike if possible,or share a car or take a bus to work.Turn lights and other electrical equipment off when youre
8、not using them.Even though a light bulb(电灯泡) doesnt produce greenhouse gas,the power plant that produces the electricity used by the light bulb probably does.Use lights which use less energy and last longer.Recycle.Garbage that doesnt get recycled ends up in a landfill,producing methane(沼气).Plant tr
9、ees and other plants where you can.Plants take carbon dioxide out of the air and release oxygen.Dont burn garbage.This releases carbon dioxide and hydrocarbons(碳氢化合物) into the atmosphere.To really stop sending out more greenhouse gases into the air,we need to develop non-fossil fuel energy sources.H
10、ydroelectric power,solar power,hydrogen engines and fuel batteries could all create big cuts in greenhouse gases if they were to become more common.1.What can we infer from the first paragraph?A.Electricity is mostly produced by fossil fuels.B.We can do little to prevent global warming.C.Global warm
11、ing will continue for decades.D.It is better to stop using an air conditioner.答案A解析推理判断题。由第一段中的“The electricity that operates lots of the equipment in our homes comes from a power plant,and most power plants burn fossil fuels to produce that power.”可推知。2.Why does the author suggest properly tuning y
12、our cars up?A.It is good for the engines.B.It reduces the risk of car accidents.C.It allows the cars to run faster.D.It makes the cars less harmful to the environment.答案D解析细节理解题。由第三段中的“This allows it to run more efficiently and produce fewer harmful gases.”可知调整好车的引擎、使其正常运转可以使车达到最好的状态,并减少有害气体的产生。3.We
13、 can learn that non-fossil fuel energy sources .A.send out fewer greenhouse gasesB.are becoming common nowC.can stop global warmingD.produce more power答案A解析细节理解题。由最后一段第一句“To really stop sending out more greenhouse gases into the air,we need to develop non-fossil fuel energy sources.”可知,使用non-fossil
14、fuel energy可减少导致温室效应的气体的排放。4.The authors purpose in writing the text is to .A.emphasize the danger of global warmingB.advise people to find new energy sourcesC.introduce ways to decrease greenhouse gasesD.offer the latest information about global warming答案C解析写作意图题。通读全文可知,作者主要介绍了一些可以减少导致温室效应的气体排放的方法。
15、四、完形填空A friend of mine met with an accident driving in darkness.His legs were so hurt that he couldnt move.What was the 1 was that he found himself unable to ask for helphis mobile phone went out of 2 as a result of exhausted (用尽的)battery.Nothing could be done but 3 in cold wilderness.It was 8 hours
16、 later that day broke,and then the 4 of the rescue.It was almost 5 that he could stand the horror in the darkness for so long.Even more surprising was his 6:“First of all,I checked up my 7 conditions and found myself not in deadly danger.As there was no 8 to call for help,I leaned back in my seat tr
17、ying my best to keep the wound from 9.In this way I dozed (打盹) off.”His story put an end to my regret for the 10 of an exploration adventure that happened last year.A group of young men 11 to explore a mountain cave and got lost.12 to find a way out in the dark cave,they were frightened and ran anxi
18、ously without a sense of 13.Finally they fell dead in fear and exhaustion.According to the 14 people that found them,the place where they got lost was only about 10 metres away from the 15 of the cave.If they stayed on the spot when they lost their way and tried to 16 themselves,they would probably
19、sense a faint light flashing not far away.Dont you think that you can compare it with 17 itself?When you meet with difficulties in life,you are lost in darkness.18 you that its unclear yet and you neednt put up struggle 19.It seems to be a negative (消极的)attitude,20 a person who can do so must have f
20、oresight as well as a great courage in the first place.1.A.hopelessB.worstC.moreD.best答案B解析句意:最糟的是他自己不能够求救了。what was the worst.“最糟的是”。2.A.serviceB.wayC.controlD.work答案D解析句意:因为没电了,他的手机不能用了。go out of work“不能用了”。3.A.cry B.lieC.waitD.sleep答案C解析nothing could be done but wait“除了等待以外别无选择”。4.A.delayB.succes
21、sC.teamD.arrival答案D解析句意:直到八小时后,救援才到达。5.A.untrueB.unimaginableC.possibleD.useless答案B解析句意:在黑暗中忍受这么久的恐惧是难以想象的。unimaginable“不可思议的;难以想象的”。6.A.planB.decisionC.explanationD.excuse答案C解析句意:更令人吃惊的是他的解释。explanation“解释”。7.A.physicalB.mentalC.workingD.medical答案A解析句意:首先他检查了自己的身体状况physical“身体的”。8.A.methodB.wayC.to
22、olD.strength答案B解析句意:因为没有办法求救。9.A.rottingB.spreadingC.bleedingD.running答案C解析keep the wound from bleeding“阻止伤口流血”。10.A.lossB.failureC.disappointmentD.sadness答案B解析根据下文,那次探险没有成功。11.A.hadB.managedC.triedD.planned答案C解析try to do sth.“试图做某事”;manage to do sth.“成功地做成某事”。12.A.WillingB.UnableC.DeterminedD.Decid
23、ing答案B解析因为迷路了,不能找到出口。unable “不能”。13.A.hearingB.sightC.feelingD.direction答案D解析句意:因为在黑暗的山洞里无法找到出口,他们非常害怕,无目的地到处乱撞。without a sense of direction“毫无方向感”。14.A.rescueB.villageC.localD.brave答案A解析句意:根据找到他们的救援人员所言15.A.endB.topC.openingD.side答案C解析出口“opening”。16.A.saveB.helpC.stopD.calm答案D解析句意:如果他们在迷路时待在原地并使自己镇
24、静下来,他们可能会感觉到一丝微弱的光照进来。calm oneself “使自己镇静下来”。17.A.adventureB.workC.lifeD.mankind答案C解析句意:难道你不认为这可以和生活本身相比吗?life“生活”。18.A.MindB.WatchC.ImagineD.Warn答案A解析句意:提醒自己目前还不明朗。mind表示警告,意为“当心,注意”。19.A.reallyB.immediatelyC.carefullyD.hopefully答案B解析句意:你没有必要立即投入战斗。20.A.andB.soC.butD.while答案C解析根据句意可知此处为转折关系,故选C项。五、
25、短文改错When I was a child,I hoped to live in the city.I think I would be happy there.Now I am living in a city,but I miss my home in countryside.There the air is clean or the mountains are green.Unfortunately,on the development of industrialization,the environment has been polluted.Lots of studies have
26、 been shown that global warming has already become a very seriously problem.The airs we breathe in is getting dirtier and dirtier.Much rare animals are dying out.We must found ways to protect your environment.If we fail to do so,well live to regret it.答案第二句:thinkthought第三句:在countryside前加the第四句:orand第五句:onwith第六句:去掉been;seriouslyserious第七句:airsair第八句:MuchMany第九句:foundfind;yourour