1、Unit 3课下题型练(二)Grammar and usage.阅读理解ANo artist has affected modern art more than Pablo Picasso.The thousands of masterpieces he created changed the way people thought about art.Picasso was perhaps the most talented and successful artist who ever lived.Pablo Ruiz Picasso was born in 1881 in a small t
2、own on the southern coast of Spain.His father was a painter who taught art.Picasso showed exceptional talent at an early age and, by the time he was in his teens, painted better than his father or any of the local art teachers.At sixteen, Picasso was sent to the Royal Academy of Madrid, where studen
3、ts drew from plaster casts and copied works of the old masters.Picasso felt these assignments were pointless and began to work on his own.Picassos father soon became angry with his sons rebellious behavior, long hair, and strange clothes.He believed that Picasso was wasting his talent and scolded hi
4、m, “Why dont you cut your hair and paint sensibly?” In 1900, Picasso left for Paris then the center of the art world.He lived in a cold, rundown building, painting constantly, sometimes surviving for days on only a piece of bread.During these years, his art reflected his dismal (凄凉的) surroundings.Ho
5、meless outcasts were the subject of many of his fairly realistic early paintings.After seeing African masks and sculptures, his works became more simplified and angular leading up to the revolutionary new style known as Cubism.Picasso didnt sell much of his works during these early years.On 8 May 19
6、95, Picassos Angel Fernandez de Soto was sold at auction for D|S29 million.The next day Blue Period, one of his later works, sold for D|S5 million.But he worked continuously, always experimenting with different styles of painting.Though Picasso lived to be ninetytwo and became the most famous artist
7、 in the world, he spoke of his youthful days in Paris as “the happiest time in my life”As a matter of fact, everyone knows that in his late years, Picasso was inordinately frustrated about his age, death and his loss of sexuality thats in all his works.1Pablo Picasso showed unusual talent for painti
8、ng _.Ain his early childhoodBin his early teensCat the age of sixteenDwhen he painted better than the local art teachers解析:选B细节理解题。根据第二段第三句可知,毕加索早在十几岁时就展现出了他的绘画天赋,故选B。2Pablo Picasso started to reveal his rebellious spirit _.Awhen he was a childBin his early teensCwhen he was studying in the Royal Ac
9、ademyDafter he moved to Paris解析:选C推理判断题。根据第二段第四、五、六句可知,毕加索是在皇家学院学习时开始表现出叛逆的一面的,故选C。3What marks something of a turning point in his career as an artist?AThose miserable but fruitful youthful days in Paris.BThose realistic paintings reflecting dismal social surroundings.CThe influences of masks and sc
10、ulptures created by native African artists.DExperimenting with new different styles of painting.解析:选C推理判断题。根据第二段末句可知,毕加索在事业上的转折点是受到了非洲土著人创作的面具和雕塑的影响,故选C。4This passage mainly discusses _.APicassos Cubism as a revolutionary style in artBPicasso as a rebel and his artCPicassos life and painting in Pari
11、sDPicassos influences on the development of modern art解析:选B主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了有逆反心理的毕加索的生平和画作,故选B。BWhy buy art? To answer this question, ask yourself what your reasons are for thinking of getting a piece of art.Artwork can cost a large amount of money, but if it meets your needs, its worth every pe
12、nny.Anyone can buy art, for almost any reason.Many people buy artwork simply because they like it, even if the artwork may be by an unknown artist.Art, as long as you enjoy it, is never a waste of money.Art Is for EnjoymentArt is meant to be shown.Dont ever feel pressured to buy something you wont e
13、njoy looking at day after day, no matter what other people may say.Dont buy something that doesnt attract you just because it is trendy, or because the artist is famous, or because you have been advised that the artwork will make a good investment (投资)If you dont like the artwork at all, dont buy it
14、!Art Improves Your EnvironmentHave you ever noticed that all beautiful homes have art as an integral (不可分割的) part of the decoration? Art lends life and color to otherwise plain and ordinary walls.A well thoughtout art collection will help create a unique ambience (格调) in your home and make it more a
15、ttractive.Art Makes a StatementThe kind of art you surround yourself with says much about your personality, tastes and values.Art_truly_is_a_mirror_of_the_soul.Art Enriches Your LifeLove even the love of a work of art contributes to healthier living and a longer lifespan (寿命)Art should enrich your l
16、ife.Otherwise, why spend precious time and resources on it!Just remember to select something that will appeal to your tastes, and keep to a sensible budget.Good art neednt cost an arm and a leg.Happy art collecting!5According to the author, what should you consider when buying a piece of art?AWhethe
17、r it brings pleasure to you.BWhether it is fashionable at present.CWhether you can profit from it in the end.DWhether it is created by a famous artist.解析:选A推理判断题。根据Art Is for Enjoyment中作者所阐述的观点可知,购买艺术品时首先看自己是否喜欢,而不是看它是不是当时流行的或是否出自名家之手等,故选A。6The underlined sentence in the passage probably means _.Aar
18、t can show what you look likeBart is an expression of what you areCa mirror has the feature similar to artDa mirror can be a true work of art解析:选B句意理解题。前一句话说艺术品可以反映一个人的性格、品味、价值观;画线句子的字面意思是“艺术品是一面灵魂之镜”,引申为“艺术可以表达自己”,故选B。7From the passage, we can learn that art _.Ais a good way to make big moneyBimpro
19、ves your sense of the environmentCcan make you live longerDis a waste of money for most collectors解析:选C推理判断题。根据Art Enriches Your Life中的“Love even the love of a work of art contributes to healthier living and a longer lifespan(寿命)”可知,热爱艺术有助于你更健康的生活,并能延长你的寿命,故选C。8What is the purpose of writing this pa
20、ssage?ATo advise people to buy art works.BTo remind people to be careful with expensive art.CTo teach people how to choose art works.DTo explain the benefit art can bring to people.解析:选D写作意图题。文章的首句Why buy art?为本文的主题句,在接下来的各段中阐述了艺术品给人们带来的好处,故选D。.完形填空My 4yearold son now enjoys posting letters.He has f
21、ormed the _1_ of drawing pictures, writing his name on them, and then _2_ the artwork in an envelope.He then insists on posting his handwork to the neighbours, and a letterbox he _3_ belongs to the elderly couple who lived next door. To be honest, I didnt think much of it, but I had _4_ to warn my n
22、eighbours of the drawings _5_ appearing in their letterboxesI just didnt have the time to do so.On Tuesday of last week, I was walking down to school to collect my son when I _6_ Mary, my elderly neighbor.She said, “Jodie, is it your little son that has been posting items in my letterbox to me?”I wa
23、s at once _7_, “Oh yes, Mary, it is.Im sorry.I meant to tell you .”She cut me off, “Jodie, I just love his mail.Ive _8_ every item he has sent.You dont know how much receiving the letters has made my day.I just love them.”While I was walking down to school after our _9_, many thoughts came to me.Mar
24、y doesnt have a lot to fill her days, _10_ she is a mother to a number of children herself who receives fairly regular visitors.The small _11_ of getting some mailpictures drawn by the hand of a young child has brought _12_ to their days, just as my visit to my grandparents does.I have decided that
25、my son should _13_ this practice.He should also start sending some items to his grandparents in Perth.It will most _14_ make their day.Its doing the little, simple things that can often make a big _15_ in someones life.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者的儿子把自己画的画寄给邻居,给她带去了快乐。通过这件事,作者认识到,简单的小事也能对一个人的生活产生很大的影响。1A.h
26、abitBattitudeCstyleDform解析:选A根据语境可知,他养成了画画、在上面写上自己的名字,然后把画放在信封里的习惯。form the habit of doing sth表示“养成做某事的习惯”,故选A项。2A.hidingBwritingCdrawingDputting解析:选D此处表示把画放到信封里,put .in .“把放入里”,故选D项。3A.openedBsetCchoseDsaw解析:选C结合下文老妇人收到一些画可知,作者的儿子选择了一个邮箱来寄他的画,故选C项。4A.meantBaskedChatedDrefused解析:选A根据下文“I meant to te
27、ll you .”可知,作者本打算告诉邻居这件事情的,故选A项。5A.actuallyBsuddenlyChardlyDpartly解析:选B根据下文可知,小男孩并未事先通知老邻居,所以男孩的母亲想提醒老夫妇那些突然出现在邮箱里的画,故选B项。6A.metBvisitedCdatedDcalled解析:选A根据下文作者与老邻居进行对话可知,作者遇到了老邻居,故选A项。7A.humorousBembarrassedCconfusedDamused解析:选B根据下文作者对老妇人表示歉意可知,作者感到很尴尬,故选B项。8A.copiedBboughtCkeptDexamined解析:选C根据上文的“
28、I just love his mail.”可知,老邻居玛丽喜欢男孩寄来的画,所以保存了他寄来的每一件物品,故选C项。9A.reportBexpressionCtalkDdiscussion解析:选C结合语境可知,我们谈话结束后,当我走向学校的时候,我想了很多。此处指作者结束了与玛丽的谈话,走去学校接儿子,故选C项。10A.unlessBbutCsoDalthough解析:选D根据语境可知,前后语意是让步关系,故用although引导让步状语从句,故选D项。11A.chargeBofferCactDhelp解析:选C根据语境可知,此处表示收到小孩子画的画这一小小的举动,故选C项。12A.wor
29、thBhappinessCvalueDfuture解析:选B根据上文玛丽的话“You dont know how much receiving the letters has made my day.”可知,作者儿子的举动给玛丽带来了快乐,故选B项。13A.addBstopCcontinueDform解析:选C根据下文“He should also start sending some items to his grandparents in Perth.”可知,作者认为小男孩也应该给在佩斯的(外)祖父母邮寄一些物品,由此可知,作者决定让儿子继续这样做下去,故选C项。14A.certainly
30、BunfortunatelyCaccidentallyDconfidently解析:A根据上文语境可知男孩的小小举动已经给老邻居玛丽带来了快乐,所以作者相信也一定能给小男孩的祖父母带来快乐,故选A项。15A.pointBdifferenceCbehaviorDliving解析:B根据语境可知,正是做那些简单的小事经常会对一个人的生活产生很大的影响。make a difference意为“有影响”,故选B项。.语法填空Nowadays,abstract art has become part of the permanent _1_ (possess) of contemporary civil
31、ization.As is known to all,galleries along the Madison Avenue gives scores of superb exhibitions on _2_ (type) art works,_3_ (appeal) to many people who have a _4_ (prefer) for abstract art.Its said that there are no permanent displays in these galleries and exhibitions change all the time._5_ (cons
32、equent),many new artists abstract works are likely to be on show in these galleries one day.The Shadow of Egypt,a caf in this district,has become the home to those aggressive abstract artists.As a result,it is not a coincidence (巧合) for you to meet one of these artists of great reputation in _6_ fle
33、sh.They are asked for signatures and given _7_ (bunch) of fragrant flowers as well as a great deal _8_ praise by their _9_ (faith) fans.However,as far as Im concerned,I would rather see their abstract works _10_ visit the artists themselves.1possessions考查词性转换,形容词后用名词。此处用名词的复数形式表示“财产,所有物”,故填possessio
34、ns。2typical考查词性转换。用形容词来修饰名词art works,故填typical。3appealing考查非谓语动词。根据句子结构可知,空处需用非谓语动词,appeal to与句子主语galleries形成逻辑上的主谓关系,因此用现在分词作状语,故填appealing。4preference考查词性转换。have a preference for喜爱,偏爱,是固定短语,故填preference。5Consequently考查词性转换。用副词放在句首来修饰整个句子,故填Consequently。6the考查冠词。in the flesh是固定短语,意为“本人,活生生的”,故填the。7bunches考查名词的单复数。此处表示“一束束的鲜花”,因此用复数形式,故填bunches。8of考查介词。a great deal of许多,大量,是固定短语,故填of。9faithful考查词性转换。用形容词修饰名词fans,故填faithful。10than考查连词。would rather .than .为固定句式,意为“宁愿而不愿”,故填than。