1、第一单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Good afternoon.Can I help you,sir?M:Well,I made a reservation last week for this American couple by the name of Benjamin.Here they are.W:A minut
2、e,please.Benjamin. Oh,yes,here it is.One double-room for a whole week.Here is the registration card.1.Where are the speakers?A.In a restaurant.B.In a hospital.C.In a hotel.答案CM:What are you doing?W:Look at me.I look so old!I look as if I were thirty.M:Come on!Stop being so vain.You look great!You ar
3、e beautiful!2.What is the woman worried about?A.Her age.B.Her looks.C.Her job.答案BM:Good evening,this is your pilot once again.We will be entering a period of turbulence in about five minutes,so I would ask you to return to your seats and fasten your seatbelts.W:John,be quick to come back and sit dow
4、n.3.What is the man doing?A.Welcoming the passengers on the flight.B.Wishing the passengers a happy travel.C.Giving a warning message to the passengers.答案CW:Hello,you must be new in town.I didnt see you in the neighbourhood.M:Yes,I did just move in.W:How do you like it here?M:There are many opportun
5、ities for people.I know my life will be better here.4.What are the speakers talking about?A.Their neighbourhood.B.Their life.C.Their work.答案AM:I need a taxi,please.W:We have various transportation services.Would you prefer a private vehicle?M:No,thanks.A taxi is just fine.And Id like to be picked up
6、 as soon as possible.W:I see.A taxi will be here shortly,sir.5.What kind of transportation does the man prefer?A.Private vehicle.B.Taxi.C.Subway.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:I
7、heard youre moving to New York.M:Yes.Ive got an offer in upstate New York.W:Oh,thats great!But Im going to miss you.M:Me,too.Lets keep in touch.W:Yeah.Dont forget to drop me a line when you settle down.M:Trust me.I wont.Ill keep you posted.W:You have my address?M:Well,I have your e-mail address.W:Al
8、l right!I look forward to hearing from you soon.Good luck!6.What did the woman expect the man to do?A.To write to her.B.To send a gift to her.C.To miss her every day.答案A7.How will the man keep in touch with the woman?A.Paying a visit.B.Making calls.C.Sending e-mails.答案C听第7段材料,回答第8、9题。W:Jared,I just
9、heard about your father.How is he doing?Did he get a high fever or heart attack?M:Hes in the hospital resting.The doctors didnt give a clear answer yet.W:Im so sorry to hear that.But this is a good hospital.Im sure they will do whatever they can.M:I hope so.W:You must feel really worried right now.B
10、ut you know your dad is a fighter.M:Yeah.I think my mom is the most worried.Im basically worried about how she is doing.W:Where is she right now?M:Shes in the hospital with my dad.I have to go back tonight.W:Hey,Ill go with you.M:You dont have to.W:Its really no problem.M:OK.Lets go right after dinn
11、er.8.Who is in the hospital?A.The mans friend.B.The mans father.C.The womans mother.答案B9.When will the man go to the hospital?A.Right away.B.Right after dinner.C.After class tomorrow.答案B听第8段材料,回答第10至12题。M:What are you going to do after you return from Washington?W:Im going to stay in the city.M:What
12、 will you do all day?W:Im going to work with my father at the store.In the evening,Ill read books.On weekends,Ill go to the beach with my family.M:Have you ever worked?W:No,but I can learn.What are you going to do this summer?M:Im going to camp.Ive gone to camp for four summers.W:Ive never gone to c
13、amp.What do you do there?M:We do many things.In the morning,we go swimming and boating.In the afternoon,we play basketball or tennis.We sit around a campfire at night.We sing or tell stories.W:That sounds wonderful.M:It is wonderful.Whats John going to do this summer?W:I think hes going to the mount
14、ains with his parents.M:Well,so long,Mary.Have fun.10.What will the woman do in the evening?A.Read books.B.Sing songs.C.Tell stories.答案A11.What will the man do this summer?A.Work at the store.B.Go to camp.C.Go to the mountains.答案B12.How many times have the man gone camping?A.2.B.9.C.4.答案C听第9段材料,回答第1
15、3至16题。M:Hi,Susan.Wow!Where did you get all of this stuff?W:I bought it.And the widescreen TV.and my new DVD player.Here,let me show you my stereo.You can really rock the house with this one.M:But where did you get the money to buy all these?You didnt borrow money from Mom and Dad again,did you?W:Of
16、course not.I got it with my student credit card.M:A student credit card?How in the world did you get one of these?W:I got an application in the mail.Times are changing,and having a credit card helps you build a credit rating,control spending,and even buy things that you cant pay with cash.M:I dont w
17、ant to hear it.It sounds youve spent yourself in a hole.Anyway,student credit cards just lead to impulse spending.as I can see here.And the interest rates of student credit cards are usually sky-high,and if you miss a payment,the rates,well,just jump!Lets sit down and talk about how youre going to p
18、ay things back,and maybe we can come up with a budget that will help you get out of this mess.Thats the least I can do.13.Where are the speakers?A.In an entertainment centre.B.In the womans room.C.In the mans room.答案B14.Why did the woman obtain a student credit card?A.To establish a good credit rati
19、ng.B.To buy things at a discount.C.To stop borrowing from her parents.答案A15.What are the interest rates on student cards?A.Reasonable.B.Low.C.High.答案C16.What is the man going to do for the woman?A.Help her find a better paying job.B.Apply for a low-interest student credit card for her.C.Teach her ho
20、w to solve her financial problem.答案C听第10段材料,回答第17至20题。Healthy relationships allow you to express your individuality,bring out the best in both of you,and encourage growth.Especially if you are in a new relationship,its best to set a foundation for a positive and healthy relationship from the start.T
21、here are two pieces of advice on it.The first one,speak up.Dont expect your partner to be able to read your mind or “figure it out.” If you have a need or want to express something,you need to communicate it yourself.Its not fair to you or your partner when you dont communicate your needs.Likewise,d
22、ont hold in the things that bother you.If you dont know how to start a conversation,say,“Theres something on my mind and Id like it if you listened.” You can also say,“Something is bothering me and I feel like we should talk about it.”The second one,listen intently.Part of a healthy relationship is
23、knowing when to talk and when to listen.Develop your listening skills by not interrupting and letting your partner finish their thoughts and feelings.Truly listen,and dont try to come up with a response while your partner is talking.Use active listening skills by reflecting the content and emotions
24、of what your partner is saying.17.What is the speaker talking about?A.How to build a healthy relationship.B.How to read others mind.C.How to develop your listening skills.答案A18.How many suggestions are referred to?A.Two.B.Three.C.Four.答案A19.What isnt referred to in the passage?A.Speak up.B.Appreciat
25、e each other.C.Listen intently.答案B20.Which is impolite when making a conversation?A.Let others finish their thoughts.B.Reflect when others are speaking.C.Hold in the things that bother you.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。AFeel stressed?Want to relax?Here
26、 are four places for you to go!TheCLFArtCafe,PeckhamPlaying different kinds of music,it has a night to serve most tastes.As one of the leading places for the creative arts,the building is full of friendly but crazy students and young people devoted to having a good time.But for those who arent inter
27、ested in making the ceiling sweat,there is an open-air rooftop,monthly plays and regular showings of films.Roxy,FitzroviaIn the heart of Londons shopping center lies one of the flagships for a student night out in London.After showing their Student IDs,students head down into the basement(地下室) of th
28、e Roxy where they are thrown into a group of young people from all backgrounds and countries.Whether for a few drinks and a chat or a dance along to the sound of the latest hits,the Roxys half-priced cocktail(鸡尾酒) will make sure you are satisfied.BarKick,ShoreditchFor students who are very busy and
29、have forgotten how to relax,keep yourself focused while you play a game of table football.Put yourself into the crowd of bars and clubs Shoreditch has to offer,Bar Kick presents students with a quiet evening.At street level,it seems like any other bar.Heading downstairs youll find almost a dozen foo
30、tball tables replacing the dance floor,giving it a competitive edge to an evening away from school work.TheCourt,TottenhamCourtRoadFor an affordable meal and drinks on a Sunday before a week of stress,head over to The Court.Combining the perfect combination of traditional pub comforts with student p
31、rices,the central London pub offers a quiet place as you catch up with classmates and forget about the stresses of being a student.【语篇解读】本文介绍了四个学生放松心情的场所。21.Whichseemstobeawisepickforaquietstudentwithatightbudget?A.TheCLFArtCafe.B.TheCourt.C.BarKick.D.Roxy.答案B解析推理判断题。根据TheCourt,TottenhamCourtRoad中的“
32、Foranaffordablemealanddrinks.”和“offersaquietplace”可知,资金比较紧张、喜欢安静的学生可以选择TheCourt,故选B项。22.WhatdoweknowaboutRoxy?A.Itmainlyappealstoforeignstudents.B.ItliesfarfromLondonsdowntown.C.Itrequirescustomersproofofidentity.D.Itofferscustomersserviceathalfprice.答案C解析细节理解题。根据Roxy,Fitzrovia中的“AftershowingtheirSt
33、udentIDs,studentsheaddownintothebasementoftheRoxy.”可知,Roxy需要学生证,所以选C项。23.WhatmakesBarKickdifferentfromtheotherthreebarsmentioned?A.Ithasadancefloormadeofspecialmaterial.B.Itisaplaceforpeopletoenjoyquietness.C.Itlooksdifferentfromothersinthestreet.D.Itprovidestablegamesforitscustomers.答案D解析细节理解题。根据Ba
34、rKick中的“keepyourselffocusedwhileyouplayagameoftablefootball”可知,该店可以给顾客提供桌上游戏。其他的几个店中都没有提到。BOf course,she wasnt really my aunt and,out of fear,I never called her that to her face.I only referred to her as “My Aunt Fannie” because the name always made my father laugh quietly and gave my mother cause t
35、o look strictly at both of usat me for being disrespectful of my elder and at my father for encouraging my bad behavior.I enjoyed both reactions,so I looked for every opportunity to work the name into as many conversations as possible.As a young woman,my mother had worked in the kitchen of a large V
36、ictorian farmhouse.During those years,my mother helped Aunt Fannie make the best blueberry jam ever tasted by anyone in Glenfield.She was well-known for her jam and for never sharing the recipe with others.Even though my mother knew the recipe by heart,as long as Aunt Fannie was alive,she never made
37、 the jam without Aunt Fannie in our kitchen to direct the process and keep the secret.Each August,my mother would prepare me for Aunt Fannies visit.One year,after I had helped with the jam process,Aunt Fannie gave me a coin and then made me promise that I would never spend it.“Hold onto this coin,”
38、she said,“and someday you will be rich.I still have my very first coin,given to me by my grandmother.” So,I kept the coin in a small box and waited to become rich.I now have the blueberry jam recipe and the coin from Aunt Fannie.In peoples eyes Aunt Fannies success resulted from that secret recipe.B
39、ut to me,it was just a common recipe.Neither have made me become a rich person,but I keep them as reminders to hold onto the valuable things in life.Money can make you feel rich for a while,but it is the relationships and the memories of time spent with friends and family that truly leave you wealth
40、y.And that is a fortune that anyone can build.【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了芬妮姨妈和她的蓝莓酱秘方,说明金钱只可以暂时让人感觉富有,唯有和他人的关系、和朋友家人们一起度过的那些幸福日子以及美好回忆才会让我们变得真正富有。24.Whydidtheauthoralwaysusethename“MyAuntFannie”inconversations?A.ShelikedAuntFanniesrecipe.B.ShewasfrightenedofAuntFannie.C.Sheenjoyedherparentsreactions.D.Shegre
41、atlyrespected“AuntFannie”.答案C解析细节理解题。根据第一段中的“Ienjoyedbothreactions,soIlookedforeveryopportunitytoworkthenameintoasmanyconversationsaspossible.”可知,我很喜欢用MyAuntFannie是因为我喜欢父母对我这样说的反应。故选C项。25.Theunderlinedword“She”inParagraph2refersto.A.AuntFannieB.theauthorsgrandmotherC.theauthorsmotherD.AuntFanniesgra
42、ndmother答案A解析词义猜测题。根据上文的“Duringthoseyears,mymotherhelpedAuntFanniemakethebestblueberryjamevertastedbyanyoneinGlenfield”可知,AuntFannie蓝莓酱做得非常好,她正因此而很有名。所以本句的She指代的就是AuntFannie。26.Inthelastparagraph,theauthorencouragesreadersto.A.holdontothefirstcoininlifeB.makeasmanyfriendsaspossibleC.makemoneywiththe
43、irownhandsD.spendmoretimewithfamilyandfriends答案D解析推理判断题。根据最后一段中的“Moneycanmakeyoufeelrichforawhile,butitistherelationshipsandthememoriesoftimespentwithfriendsandfamilythattrulyleaveyouwealthy”可知,作者建议我们多花时间和家人、朋友在一起。27.Whatcouldbethebesttitleforthispassage?A.TheKeytoSuccessB.BlueberryJamRecipeC.AFortu
44、neBuiltfromACoinD.ARelationshipofTrust答案B解析主旨大意题。本文介绍了AuntFannie因为她做的蓝莓酱而出名,而她做蓝莓酱的秘诀就在于对人生的感悟。真正让我们幸福的是和他人的关系、和家人朋友一起度过的那些日子及美好回忆,因此,本文的最佳标题应为“蓝莓酱秘方”,故选B项。CIf youre planning to go on a diet,or if you suffer from serious conditions like diabetes(糖尿病),knowing exactly what and how much youre eating is
45、 essential.In this day and age,we have calorie and nutritional calculators even on our smart phones,but they act only as guides,while Panasonics revolutionary new device,CaloRieco,actually analyzes the food on your plate and provides accurate information about in just a few seconds.Youve probably us
46、ed calorie calculators before,and you know that they only offer general information.For example,a calculator will tell you the average number of calories in a burger,but it cant tell you exactly how many calories are in the burger at your favourite fast food joint.The same goes for nutrients like pr
47、otein,carbohydrates (碳水化合物) or fats.This is what makes the new Panasonic CaloRieco so special;it can actually give you accurate information on exactly what is on your plate.Once its done analyzing the various ingredients in your meal,CaloRieco displays the number of calories,as well as the nutrition
48、al content on an LED display.According to Panasonic,the device is able to recognize the vast majority of foods,except soups and very dark dishes.CaloRieco can also connect to your smart phone via an app,and send all the data about analyzed foods to your handheld,so you can access it whenever you nee
49、d.Panasonic said that its invention is aimed at dieters and diabetes sufferers,both of which make up a sizable market.Unfortunately,youll have to wait a bit longer to get your hands on your very own CaloRieco,as the device presented at CEATEC is just a prototype(样品).Its scheduled to hit the market s
50、ometime in the next few years,but the price remains a mystery.【语篇解读】文章介绍了一款能准确计算食物热量与成分的装置。28.Whatcancaloriecalculatorsyouonceusedtellyou?A.Generalinformation.B.Thecaloriesintheburger.C.Nutrientsinprotein.D.Nutrientsinfats.答案A解析细节理解题。根据第二段中的“Youveprobablyusedcaloriecalculatorsbefore,andyouknowthatth
51、eyonlyoffergeneralinformation.”可知,A项正确。29.WhatisCaloRiecosweakness?A.Showingtheamountofcalories.B.Listingthenutritionalcontent.C.Recognizingmostfoods.D.Identifyingsoupsandverydarkdishes.答案D解析细节理解题。根据第三段中的“thedeviceisabletorecognizethevastmajorityoffoods,exceptsoupsandverydarkdishes”可知,D项正确。30.WhatsP
52、anasonicsattitudetowardsthefutureofCaloRieco?A.Upset.B.Optimistic.C.Unclear.D.Hopeless.答案B解析推理判断题。根据第五段中的“Panasonicsaidthatitsinventionisaimedatdietersanddiabetessufferers,bothofwhichmakeupasizablemarket.”可知,选B项。31.Whatstheauthorspurposeofwritingthetext?A.Totellushowtohaveabalanceddiet.B.Toshowthenu
53、tritionweneedeveryday.C.Tointroduceadeviceoncaloriecalculators.D.ToencourageustobuyCaloRieco,anewdevice.答案C解析主旨大意题。第一段提到“Panasonicsrevolutionarynewdevice,CaloRieco”,之后文章就此展开,由此可知,C项最能概括作者的写作目的。DThere is more of a connection between food and culture than you may think.On an individual level,we grow u
54、p eating the food of our culture.It becomes a part of who we are.Many associate food from our childhood with warm feelings and good memories and it ties us to our families,holding a special and personal value for us.Food from our family often becomes the comfort food we seek as adults in times of fr
55、ustration and stress.On a large scale,traditional food is an important part of culture.It also operates as an expression of culture identity.Immigrants bring it wherever they go,and it is a symbol of pride for their culture and means of coping with homesickness.Many immigrants open their own restaur
56、ants and serve traditional dishes.However,the food does not remain exactly the same.Some materials needed to make traditional dishes may not be readily available,so the taste and flavour can be different from what they would prepare in their home countries.Additionally,immigrants do not only sell di
57、shes to people from the same countries as them,but to people from different countries.Therefore,they have to make small changes about the original dishes to cater to a wider range of customers.Those changes can create new flavours that still keep the cultural significance of the dishes.We should emb
58、race our heritage through our cultures food but also become more informed about other cultures by trying their food.It is important to remember that each dish has a special place in the culture to which it belongs,and is special to those who prepare it.Food is a window into culture,and it should be
59、treated as such.【语篇解读】本文是一篇议论文,主要探讨了食物和文化之间的联系。32.Whatsthefunctionoffoodmentionedinthetext?A.Tohelpmotivatehomesickness.B.Toshownationalidentity.C.Toreflectacountryshistory.D.Toshowacommunityssuperiority.答案B解析细节理解题。根据第一段第二、三句“Onanindividuallevel,wegrowupeatingthefoodofourculture.Itbecomesapartofwhow
60、eare”,再根据第二段的第二句“Italsooperatesasanexpressionofcultureidentity”可知,文章中提到的食物的作用是显示国家身份,故选B项。33.Whatdoestheunderlined“It”inParagraph2referto?A.Thespecifictraditionalfood.B.Thenationalculture.C.Atraditionalexpressionoffood.D.Theold-fashionedtaste.答案A解析代词指代题。通读第二段可知,传统食物是文化的一个重要部分,它显示了文化身份,移民不管去哪儿都带着它,它象
61、征着对自己文化的骄傲,也是排解乡愁的方法。由此可推知,it指代传统食物,故选A项。34.Whydosomeimmigrantshavetochangetheoriginaldishesintheirrestaurants?A.Toattachculturalimportancetotheirdishes.B.Toannouncethebeginningoftheirlifeonforeignsoil.C.Tomakethedishespopularamongcustomers.D.Topresenttheirownfoodcultureinanewway.答案C解析细节理解题。根据第三段的第四
62、、五句“Additionally,immigrantsdonotonlyselldishestopeoplefromthesamecountriesasthem,buttopeoplefromdifferentcountries.Therefore,theyhavetomakesmallchangesabouttheoriginaldishestocatertoawiderrangeofcustomers”可知,移民不仅把菜肴卖给来自相同国家的人,而且卖给来自不同国家的人。为了使菜肴受到顾客的欢迎,一些移民不得不改变传统的菜肴,故选C项。35.Whatstheauthorsattitudeto
63、wardsdifferentfoodcultures?A.Negative.B.Balanced.C.Unfair.D.Unchangeable.答案B解析观点态度题。根据最后一段的第一句“Weshouldembraceourheritagethroughourculturesfoodbutalsobecomemoreinformedaboutotherculturesbytryingtheirfood”可知,我们应该通过我们文化的食物来接受我们的传统,但也应该通过尝试其他文化的食物来了解更多文化。由此可推知,作者对不同的食物文化持客观公正的态度,故选B项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满
64、分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。We all need to eat.36.Of course,eating alone at home or at a restaurant can be a very satisfying experience.However,eating too many meals alone can be bad for our health and affect our future success.37.Specifically,men who ate alone more than twice a w
65、eek had a greater risk of developing high blood pressure,high cholesterol and diabetes.For children,eating with their families is not only about preventing bad outcomes,but it is also about developing good ones.Several studies have looked at the long-term effects that eating with families has on a c
66、hild.Experts say that these studies do not seem to prove a cause-and-effect relationship.However,they do suggest a strong link.38,they are less likely to skip school.When they eat a main meal with their families,they are also less likely to abuse drugs and alcohol.Another study found that children w
67、ho ate with their families experience long-term physical and mental health benefits.These children were physically in better shape and drank fewer sugary soft drinks.39.If you find too many of your mealtimes to be lonely events,experts suggest making small changes.40,it is still time for a family to
68、 be together.If mornings are less busy than evenings,start by making breakfast your shared meal.If you live alone,reach out to those in your social circle or neighbourhood.If you work in an office,step out with a co-worker for a bite to eat every once in a while,instead of eating at your desk every
69、day.A.If students have meals aloneB.Even if dinner is a salad and a sandwichC.They also seemed to have better social skillsD.When students shared a main meal with their familiesE.You should make room for at least one shared meal a weekF.A recent study suggests that frequently eating alone may lead t
70、o poor eating habitsG.Meals could be a chance to spend time with the people in our lives,but sometimes we eat meals alone答案与解析【语篇解读】本文是说明文。研究表明,经常独自用餐不但有害于我们的健康,而且还会影响我们的未来。36.G根据空格后的句子“Ofcourse,eatingaloneathomeoratarestaurant.”可知,所填的是引出下文的过渡句。G项“在生活中,吃饭是一个能够和他人共度时光的好机会,但是有时我们会独自用餐”符合语境。37.F空格后句子是对
71、空格处的进一步解释说明,介绍了独自用餐带来的坏影响。故此处应说明独自用餐的坏处。F项“最近的一项调查表明频繁地独自用餐可能会导致坏的饮食习惯。”符合上下文。38.D根据上文的“However,theydosuggestastronglink”可知,D项符合语境。39.C本段说明了和家人一起用餐给孩子们带来的好的影响。此处承接上文,C项“它们好像也有更好的社交技能”符合语境。40.B根据下文的“itisstilltimeforafamilytobetogether”可知,B项可与下文构成让步关系。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每
72、题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Our family once got into a difficult situation.My fathers 41 came to a stop after a serious crisis (危机).All that my father was 42 with was some experience.At the same time,he had to be 43 for a family of four.My father was a very hard-working person and he did not los
73、e44 even when he was facing difficulties.As he was the only person that earned money in our family,he had 45 in deciding what to do at first.He didnt know 46 it was better to find a job or to start a new business,but he chose the latter in the end.This was because he thought he had many 47 and had n
74、othing to fear,as he had nothing to lose.He was a person 48 to follow his dreams and was not afraid of the challenges and troubles he faced.He kept approaching (接洽) different companies and 49 the business was successful.He used to tell me when you stop50 it is then that you fail.From him I learnt th
75、at if you believe in yourself and 51 moving towards your goals,then there is nothing you cannot 52.Today,our business is going well.This has had an important effect on me.I feel that by following my fathers qualities I have become a better person.I see myself ready to53 him on the journey to success
76、.It is from him that I have learnt that when we are facing a 54,or are not able to realize our dreams,we dont always have to do anything 55;we just need to try harder.【语篇解读】文章通过讲述一个吃苦耐劳的父亲的故事告诉我们,只要相信自己,坚持向着目标前进,就没有什么不能获得。面对困难,不需要特别做什么,只需要更努力地尝试。41.A.situationB.businessC.jobD.car答案B解析根据下文“Hedidntkno
77、witwasbettertofindajobortostartanewbusiness”可知,父亲曾经有自己的生意,但是在一次经济危机之后,父亲的生意(business)倒闭了。42.A.leftB.forgottenC.offeredD.given答案A解析根据上文可知,父亲的生意倒闭了,因此推断留给(left)父亲的是一些经验。leavesbwithsth“留给某人某物”。43.A.famousB.concernedC.necessaryD.responsible答案D解析根据下文“hewastheonlypersonthatearnedmoneyinourfamily”可知,父亲必须为一
78、个四口之家负责(responsible)。beresponsiblefor“为负责”。44.A.interestB.faceC.heartD.weight答案C解析根据上文“Myfatherwasaveryhard-workingperson”可知,父亲是一个勤劳的人,甚至是面临困难的时候,他也没有灰心过(heart)。45.A.chanceB.difficultyC.dangerD.surprise答案B解析父亲是家里唯一赚钱的人,因此他当初在决定做什么时有困难(difficulty)。havedifficulty(in)doingsth“在做某事方面有困难”。46.A.whenB.what
79、C.whetherD.how答案C解析根据上文可知,父亲在决定做什么时有困难,因此推断此处讲述他不知道是找工作还是(whether)开创一个新的生意更好,whether.or.“是还是”。47.A.possibilitiesB.plansC.abilitiesD.wonders答案A解析根据下文“hadnothingtofear,ashehadnothingtolose”可知,父亲认为自己没有什么担心要失去的,因此开创新的生意有很大的可能性(possibilities)成功。48.A.eagerB.worriedC.unableD.ready答案D解析根据上文“hedidnotloseeven
80、whenhewasfacingdifficulties”可知,父亲是一个面对困难不灰心的人,因此推断,他是一个时刻准备好(ready)追寻梦想,不害怕面对困难和麻烦的人。49.A.quicklyB.entirelyC.usuallyD.finally答案D解析根据上文可知,父亲是一个有毅力、不害怕挑战的人,因此推断他不断和不同的公司联系接洽,最终(finally)生意成功了。50.A.talkingB.consideringC.tryingD.thinking答案C解析根据文章最后一句“wejustneedtotryharder”可知,父亲告诉作者要努力尝试,当你停止了尝试(trying),就
81、到了你失败的时候。51.A.putonB.comeonC.holdonD.keepon答案D解析根据语境可知,从父亲那里,作者学到如果你相信自己,向着自己的目标继续(keepon)前进,那么没有什么你不能得到的。keepondoingsth“继续做某事”。52.A.enjoyB.settleC.receiveD.achieve答案D解析根据语境可知,从父亲那里,作者学到如果你相信自己,向着自己的目标继续前进,那么没有什么你不能实现的(achieve)。53.A.followB.missC.discoverD.protect答案A解析根据上文“byfollowingmyfathersqualit
82、ies”可知,作者在成功的道路上时刻准备着追随(follow)父亲。54.A.matterB.problemC.dutyD.doubt答案B解析根据下文“orarenotabletorealizeourdreams”可知,从父亲那里,作者学到,当面对问题(problem)或者不能实现自己的梦想的时候,我们并不总是必须做特别的事情我们只需要更努力地尝试。55.A.normalB.specialC.strictD.familiar答案B解析根据下文“wejustneedtotryharder”可知,从父亲那里,作者学到,当面对问题或者不能实现自己的梦想的时候,我们并不总是必须做特别的(specia
83、l)事情我们只需要更努力地尝试。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Weve all heard that breakfast is the 56(important) meal in the day.It may actually be true.Recently,a study of more than 50,000 adults aged 30 and older 57 (find) that people who have breakfast are more likely to lose 58 (weigh)
84、 than those who dont eat a morning meal.Other studies connect not eating breakfast 59 a higher risk of high blood pressure,heart disease and so on.However,its not just when you eat that matters,but 60 you eat also matters.61 (keep) fit,you should have a balanced diet with protein,fiber and healthy f
85、ats,which is the key to a satisfying62 nutritious breakfast.If you want to keep63(you) from being hungry later of the day,youd better eat within 90 minutes after waking up.Also,coffee drunk on an empty stomach is not recommended because it can be64(harm) to your body.There is an old saying that advi
86、ses “Eat breakfast like a king,lunch like a prince,and dinner like a beggar”.It is worth 65(follow).答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文,讲述了每天吃早餐的重要性。56.most important考查形容词最高级。此处表示“早餐是一天中最重要的一餐”,故填mostimportant。57.has found考查时态。根据recently一词可知,此处时态要用现在完成时。研究已经完成,且强调对现在的影响,故使用现在完成时。58.weight考查名词。动词后接名词作宾语,应使用weigh的名词形
87、式weight。59.with考查介词。connect.with.为固定搭配,表示“与有联系,与有关”。60.what考查名词性从句。根据句子结构可知,设空处引导主语从句,且在主语从句中作主语。Itis.that.为强调句型。notjust.but.表示“不但而且”。故填what。61.To keep考查非谓语动词。根据句意可知,设空处表示目的,故使用动词不定式作目的状语。62.and考查连词。根据句意可知,此处的“satisfying”“nutritious”为并列关系。故填and。63.yourself考查反身代词。此处主语是you,宾语也是you,主宾一致应使用反身代词形式,表示强调。6
88、4.harmful考查形容词。此处be动词后的表语应为形容词形式,harm的形容词形式是harmful。65.following考查非谓语动词。beworthdoing.表示“值得做”,主动形式表示被动意义。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,作为校英文报的记者,你打算与外教Denny预约一次采访。请你给他写封邮件,内容包括:1.采访时间:周一下午2点整;2.采访地点:外教办公室;3.采访内容:如何提高英语阅读和写作能力。注意:1.词数80左右;开头、结尾已给出,不计入总词数。2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Denny,Looking forwar
89、d to your early reply.Yours,Li Hua参考范文Dear Denny,Im Li Hua,a reporter from our school English newspaper.Im writing to ask whether you can meet me for an interview at two this Monday afternoon in your office.Improving reading and writing ability is very important to us students.Some of us have great
90、trouble reading English materials,especially famous original works.Whats worse,most students can not express themselves in proper written English.You know a large part of our exam consists of reading and writing,where we easily lose marks.We need some advice on how to improve our reading and writing
91、 ability.Id appreciate it if you could spare some time and give us some advice.Looking forward to your early reply.Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面短文,根据其内容写一篇 60词左右的内容概要。An old saying goes that a near neighbour is better than a distant cousin.This saying has fully proved that neighbours are so significant
92、 in our life.In the past,neighbours helped one another build houses and clear fields.They could offer timely help when someone was in trouble.Families depended on one another for friendship and entertainment.They shared happiness and sorrow from time to time,which brought a harmonious atmosphere.How
93、ever,nowadays,lack of communication and interaction between neighbours is a norm.Close relationship between neighbours is not common in our cities.A family may not even know the other families that live next door to them.We live in an age of machines and the Internet,and each family have its own car
94、,TV set,and washing machine.People no longer depend on neighbours as much as they once did.Machines and the Internet keep people apart.In our grandparents time,women met while they hung out the washing,and men stopped and talked while they mowed their lawns.Today,they cant hear anything above the no
95、ise of their power lawn mowers.And women stay inside with their electrical dryers.Children are inside watching their favourite TV shows or playing computer games.Is the idea of being a good neighbour old-fashioned?In 1965,a power cut hit New York City,and many thousands of people were left helpless.
96、Suddenly everyone shared the same problem,and the largest city became a group of eight million neighbours.People with cars offered rides to those walking.Other people helped direct traffic.Trapped in elevators,people played word games and helped keep each other in good spirit.In times of trouble,peo
97、ple still depend on one another.As time goes on,people may once again feel that being a good neighbour is important.参考范文Neighbours play an important role in our life.(要点1)In the past,neighbours helped one another and lived a harmonious life.(要点2)Admittedly,owing to devices and the Internet,neighbours drift apart,resulting in little contact between each other now.(要点3)Nevertheless,undergoing a power failure enabled residents in New York City to become neighbours,and they assisted and encouraged one another,which illustrates the significance and popularity of being a good neighbour.(要点4)