1、限时训练(十三).单项填空1.His conflicted with that of the other witnesses and yet his story had,for me,the ring of truth.A.expectation B.instructionC.response D.account答案D解析考查名词辨析。句意为:他的叙述与其他目击者讲的有矛盾。然而在我看来,他所说的有可能是真的。expectation期望;instruction指示;response回应;account陈述。由“yet his story”可知,account符合句意。故D选项正确。2.One
2、of the best ways to show confidence is to do it slowly,instead of rushing it.Nervous people rush things to their nervousness.A.ignore B.maskC.govern D.modify答案B解析考查动词辨析。句意为:展示自信的最好方法之一是慢慢来,而不是操之过急。紧张的人会匆忙做事来掩饰他们的紧张。ignore忽略;mask掩饰;govern统治;modify修饰。mask作动词,是“掩饰”的意思,符合句意。故B选项正确。3.Our team is world-cl
3、ass and it was no surprise that we won by such a margin.A.low B.highC.wide D.narrow答案C解析考查形容词辨析。句意为:我们的球队是世界级的,我们以如此大的优势获胜并不令人惊讶。low低的;high高的;wide宽的;narrow窄的。短语wide margin表示差距很大,故选C。4.The drums of war are beating once again.As tensions rise between America and Iran,China appeals to both sides to .A.
4、stand by B.come alongC.step back D.stick together答案C解析考查动词短语辨析。句意为:战鼓声再次敲响,由于美国和伊朗的关系紧张,中国呼吁双方都后退一步。stand by 支持,袖手旁观;come along与一道;step back后退;stick together粘在一起。根据前文 As tensions rise between America and Iran 可知,双方关系很紧张,因此呼吁双方后退一步,故选C。5.Decades ago,scientists believed that how the brain develops whe
5、n you are a kid _ determines your brain structure for the rest of your life.A.sooner or later B.more or lessC.to and from D.up and down答案B解析考查习惯表达。句意为:几十年前,科学家们认为,当你还是个孩子的时候,大脑是如何发育的或多或少决定了你余生的大脑的结构。sooner or later迟早;more or less或多或少;to and from来来回回;up and down上上下下。根据题意,故选B。6. go for a holiday?A.Whe
6、n do you suggest that weB.When do you suggest we C.Do you suggest when should we D.Do you suggest that when we should答案B解析考查插入语。句意为:你建议我们什么时候去度假?do you suggest为插入语,在句中不作句子成分,其后的句子为陈述语气。故B项正确。7.I so busily recently that I no time to help you with your maths.Thats OK.I can manage it by myself.A.have b
7、een working;haveB.have worked;hadC.am working;will haveD.had been working;had had 答案A解析考查时态。句意为:我最近工作太忙了,没时间帮你学数学。没关系我自己能搞定。由“recently”可知,本句为现在完成进行时,表示动作还可能持续下去,而第二个空表示现在所处的状态,所以用一般现在时。故A选项正确。 8.Parkour(跑酷) is a very popular sport among the youngsters in cities, the only equipment required is a good
8、 pair of shoes.A.which B.thatC.where D.what答案C解析先行词sport为抽象化地点,从句中缺少地点状语,故用where引导定语从句。9.If he had visited me in Beijing,I him to see the sights.A.had taken B.will takeC.would take D.would have taken答案D解析此题考查虚拟语气,从句时态为过去完成时,主句应用should/would/might/couldhave done,故选D,其他选项均不符合虚拟语气中的时态要求。10.What has mad
9、e him in such high spirits recently? by his teacher for succeeding in passing the exam.A.Being praised B.PraisedC.Having praised D.To praise答案A解析通过分析语境可知这里应该用动名词短语作主语,并且表示被动。11.He is eager to try something he has never tried before.Oh,I see.Thats hes different from others.A.when B.whereC.how D.what答
10、案B解析考查表语从句。疑问副词where引导表语从句,where在从句中作地点状语。句意为:他渴望尝试一些以前没有尝试过的事情。我明白。那就是他和别人不一样的地方。故B项正确。12.How could you have trusted the online dictionary so much in translating your resume?Well,I never expected it should translate it so .A.literally B.originallyC.sufficiently D.professionally答案A解析考查副词。句意为:你怎么能这么相
11、信在线词典来帮你翻译简历呢?我从没想过它会这么照字面翻译。literally照字面地:originally原来,起初;sufficiently充分地;professionally专业地。结合句意可知答案为A。13.“Made in China 2025” aims to transform China from a product-making factory into a product-making power, driven by innovation and emphasizing quality over quantity.A.the one that B.one thatC.one
12、 D.the one答案C解析考查代词的用法。one 表示泛指,相当于“a(n)名词”,代替的是同类事物中的“一个”;that表示特指,相当于“the名词”;此 处one“a”product-making power;而_ driven by innovation and emphasizing quality over quantity 中driven by 只是一个非谓语动词短语(be driven by 被驱使)作定语,因此不需要连词引导。所以排除A、B;D项与题意不符。句意为:“2025 中国制造”的目标是把中国从一个产品制造工厂变成一个产品制造大国,一个以创新为导向、强调质量而不是数
13、量的大国。故选C。14.The sustainable development is a simple idea,but that is difficult to put into practice.A.it B.that C.one D.this答案C解析one此处作为不定代词,替代单数可数名词。onean idea。15.What about inviting Tracy to host the party?Good idea! She is very quick in mind.Oh, ,here she comes.A.dont pull my leg B.a little bird
14、told meC.speak of the devil D.its a piece of cake答案C解析考查习惯用语辨析。句意为:邀请特蕾西来主持派对怎么样?好主意!她头脑敏捷。说曹操,曹操到。她来了。dont pull my leg别跟我开玩笑;a little bird told me 有人私下告诉我;speak of the devil说曹操,曹操到;its a piece of cake小菜一碟。由“here she comes ”可知,speak of the devil“说曹操,曹操到”符合语境。故C选项正确。.完形填空话题:爱心礼物难度:There are many gift
15、s that we give through the course of a year,and most are for special people in our lives such as friends and family. 16 ,some gifts are not used in 17 ,such as a wedding anniversary or a birthday.Have you ever thought how many of these gifts are gifts of love? The 18 is that gifts of love need not b
16、e,and most probably are not, 19 .A gift of love can occur in a strange way as was 20 by my sister and me many years ago.It started out as a pleasant winter day with only a few snowflakes falling,so we didnt give any 21 to our drive.We had supplies in the car for 22 ,including a heavy blanket that we
17、 had often taken with us 23 a heavy snow.As we drove on,it started to snow more and more heavily 24 we could hardly see cars ahead of us. 25 ,the car in front braked and so did we.We came to a sudden stop, 26 hitting the car in front.Two vehicles had met head on in the 27 snow.I got out and saw a wo
18、man 28 in the drivers seat due to the force of the 29 .It was freezing and several men were 30 the situation to get the woman free,but it was a 31 attempt.The woman was 32 uncontrollably.I knew I had to 33 ,but how? Then,I remembered the blanket in our car.Quickly,I went back to our car,came back an
19、d 34 her in the warm blanket.She looked at me thankfully.And,just at this point,the police had arrived to help.Gifts come in all 35 .Maybe our blanket was a gift to someone who needed it more.语篇解读多年前作者帮助了一个在车祸中被困的女士。通过这个故事,作者认识到礼物不仅仅局限于朋友和家人之间,我们给陌生人的帮助也是爱心礼物。16.A.Besides B.HoweverC.Therefore D.Inst
20、ead答案B解析我们把大部分的礼物都送给了家人和朋友,然而(however)有一些礼物并不是用在像结婚周年纪念或者生日这样的庆祝活动(celebration)中。17.A.decorations B.expectationsC.invitations D.celebrations答案D解析同上题解析。18.A.problem B.distinctionC.advantage D.requirement答案B解析此处提到了爱心礼物,其与普通礼物的区别(distinction)在于前者不一定是物质形式的(materialistic)。19.A.original B.traditionalC.mat
21、erialistic D.reasonable答案C解析同上题解析。20.A.explored B.predictedC.suspected D.experienced答案D解析爱心礼物可以以一种不同寻常的方式出现,就像作者和妹妹曾经经历的(experience)那样。21.A.consent B.pressureC.thought D.privilege答案C解析根据空前内容可知,因为刚开始时天气还不错,只飘着几片雪花,所以作者和妹妹开车出门时并没有多想(thought)。22.A.emergencies B.entertainments C.guarantees D.investigati
22、ons答案A解析作者的车上还备有一些用于紧急情况(emergency)的物品。23.A.in need of B.in terms of C.in case of D.in search of 答案C解析作者的车上还经常带着一条厚毯子,以防(in case of )下大雪。24.A.as B.whenC.before D.until答案D解析 雪越下越大,直到(until)后来几乎连前方的车也看不清了。25.A.Evenly B.AbruptlyC.Casually D.Perfectly答案B解析根据空后的“came to a sudden stop”可知,突然(abruptly)前面的车紧
23、急刹车了。26.A.risking B.admittingC.avoiding D.delaying答案C解析作者也紧急刹车了,以避免(avoid)撞到前面的车。27.A.melted B.artificialC.light D.blinding答案D解析大雪纷飞中,雪花让人视线模糊(blinding),因此两辆车迎头撞到了一起。28.A.blamed B.trappedC.removed D.lost答案B解析作者下车查看,发现一位年轻的女士因为撞击(collision)而被困(trap)在了座位上。29.A.collision B.struggleC.blow D.violence答案A解
24、析同上题解析。30.A.taking in B.looking atC.wrestling with D.weighing up答案C解析一些人在努力(wrestle with)帮助那位女士脱困,但是他们的努力白费(vain)了。 31.A.clumsy B.vainC.brave D.desperate答案B解析同上题解析。32.A.joking B.sweating C.sleeping D.trembling答案D解析天气极其寒冷,那位女士不由自主地全身颤抖(tremble)。33.A.quit B.helpC.wait D.leave答案B解析作者知道自己必须帮助这位被困的女士,但是该
25、如何施以援手(help)呢?34.A.comforted B.promisedC.wrapped D.impressed答案C解析作者回到自己的车上,拿来那条厚毯子将这位受困的女士裹(wrap)起来。35.A.steps B.measuresC.forms D.benefits答案C解析作者意识到爱心礼物可以以多种形式(form)呈现,而毯子对需要的人来说就是一件爱心礼物。.阅读理解A话题:5G技术难度:You are probably used to the periodic(定期的) upgrades in our cell-phone networks.There was 2G,whic
26、h came along in 1991,replaced with 3G in 2001,followed by 4G in 2009.Now were hearing about the coming 5G.But the 5G is a much bigger leap than whats come before.Qualcomms Web site,one of the worlds leading makers of phone-networking chips,in fact,calls it “as transformative as the automobile and el
27、ectricity”.Of course,5G is much faster than 4Gin the real world,a 5G phone in a 5G city will enjoy Internet speeds between nine and 20 times as fast.The arrival of 5G also means enormous leaps forward in capacityso much that every cell-phone plan will offer cheap,truly unlimited Internet access.“The
28、 consequences of that are immense,” says Sherif Hanna,Qualcomms director of 5G marketing.For example,apps will no longer degrade your video or postpone downloading when youre out of Wi-Fi range.In fact,youll probably prefer to do your downloads when youre on cellphone because 5G will be much faster
29、than whatever service youve got at home or work.Furthermore,our phones can become more powerful.Today the processors in our devices are limited by heat and battery capacity.But imagine,Hanna says,if your phone is tied,by a 5G connection,to a much beefier computer online.“Its happening remotely,but b
30、ecause its such a high-speed connection,it will feel as though the additional processor is inside your device,in your hand,” he says.Another big change: 5G is not just for phones.It reflects the new world of Internet-connected gadgets,industrial machines,farming equipment and even cars.For example,t
31、he 5G protocol(协议) allows some transmissions to cut in front of others.In,say,2023 when two self-driving cars need to communicate to avoid a collision,their data will get priority over your stream of Star Wars:Episode XXV.Not everyone is thrilled by the 5G development.The new standard gets its speed
32、 partly by using existing transmission frequencies more efficiently and partly by using the millimeter-wave spectrum(光谱).Thats a big,juicy swath of radio frequencies that are currently underusedbecause millimeter wave is “really hard to usevery finicky,very tricky,”Hanna says.These frequencies are m
33、uch higher than weve used for cellular (Your Wi-Fi network uses the 2.4- or 5.8-gigahertz bands.Millimeter wave is 24-gigahertz and up),which means they can offer unbelievable speedbut at the expense of range.Millimeter-wave cellular towers have to be about 500 feet apart.Cell carriers not only will
34、 have to upgrade all their cell transceivers (called small cells) but will install a lot more of them as well.Thats why the millimeter wave flavor of 5Gthe superfast coveragewill be available only in densely populated cities such as New York and San Francisco.In suburban and rural areas,5G will brin
35、g a speedup of “only” nine times faster.36.The underlined word “degrade” in Paragraph 3 probably means “ ”.A.reduce the quality B.interfere withC.have fewer uses D.fail to charge up 答案A解析词义猜测题。根据degrade后postpone downloading可知,5G不会延迟下载,而degrade your video与之是并列关系,所以理解为“降低画质”。故选A。37.What is the best ti
36、tle of the passage?A.5G: To Be or Not to Be B.5G Is just Around the CornerC.Advantages of 5G TechnologyD.Time to Access Your 5G Phone答案B解析标题归纳题。根据第一段最后一句“Now were hearing about the coming 5G.”可知,本句是本文的主旨句,即本文就是讲5G即将到来。故选B。B话题:试管婴儿难度:More than four decades ago British scientist Robert Edwards first w
37、itnessed the miracle of human life growing inside a test tube at his Cambridge lab.Since that ground-breaking moment,more than four million babies have been born through IVF and in 2010 his great contribution to science was finally recognized as he was awarded the Nobel Prize for medicine.The prize
38、for Dr.Edwards,who was given a Daily Mirror Pride of Britain Award in 2008,includes a 900,000 check.The Nobel Assembly described IVF as a “milestone in modern medicine”.With the help of fellow scientist Patrick Steptoe,the Manchester-born physiologist developed IVFleading to the birth of the worlds
39、first test tube baby.Dr.Steptoe died 10 years later but their work has transformed fertility treatment and given hope to millions of couples.It was a scientific breakthrough that transformed the lives of millions of couples.They said: “His achievements have made it possible to treat infertility,a di
40、sease which makes human unable to have a baby.This condition has been afflicting a large percentage of mankind including more than 10% of all couples worldwide.”Louise Brown,the worlds first test tube baby,made international headlines when she was born in Oldham,Gtr Manchester,in 1978 to parents Les
41、ley and John who had been fruitlessly trying for a baby since 1969.IVFin-vitro fertilization is the process whereby egg cells are fertilized outside the body before being implanted in the womb.After a cycle of IVF,the probability of a couple with infertility problems having a baby is one in fivethe
42、same as healthy couples who conceive naturally.Professor Edwards,who has five daughters and 11 grandchildren,began his research at Cambridge University in 1963,after receiving his PhD in 1955.He once said: “The most important thing in life is having a child.Nothing is more special than a child.” Wit
43、h the help of fellow scientist Patrick Steptoe,Prof.Edwards founded the Bourn Hall clinic in Cambridge shire,which now treats more than 900 women a year.Each year,more than 30,000 women in Britain now undergo IVF and 11,000 babies are born as a result of the treatment.But his work attracted widespre
44、ad criticism from some scientists and the Catholic Church who said it was “unethical and immoral”.Martin Johnson,professor of reproductive sciences at the University of Cambridge,said the award was “long overdue”.He said:“We couldnt understand why the Nobel has come so late but he is delightedthis i
45、s the cherry on the cake for him.”Professor Edwards was too ill to give interviews but a statement released by his family said he was “thrilled and delighted”.语篇解读本文属于记叙文,介绍Robert Edwards 因发明试管婴儿技术而获得诺贝尔医学奖,该技术让数百万无法生育的家庭迎来自己的孩子,以及当时一些科学家和教会对该技术的不同意见。38.What is Robert Edwards contribution to science
46、?A.Enabling millions of couples to live a better life.B.Helping couples with infertility to have tube babies.C.Seeing the wonder of the first tube baby growing.D.Challenging a disease which stops human having a baby.答案B解析 细节理解题。根据第一段第二句可知,自从Robert Edwards 发明试管婴儿技术以来,数百万无法生育的家庭有了自己的孩子,最终于2010年获得诺贝尔医学
47、奖,可知他的贡献在于帮助无法生育的家庭能够拥有孩子,故选B。39.Why did Professor Edwards begin his research on tube baby?A.Because a special child did make a difference to an ordinary family.B.Because the birthrate around the world was unexpectedly low then.C.Because he thought it of great significance to have a child in life.D.
48、Because his fellow scientist wanted to give hope to the unlucky couples.答案C解析细节理解题。根据第七段中的“He once said:The most important thing in life is having a child.Nothing is more special than a child.”可知,他认为人生有个孩子是很重要的,故选C。40.It can be inferred from Paragraph 8 and Paragraph 9 that .A.Professor Edwards dese
49、rved the prize for his breakthroughB.different opinions were voiced on Professor Edwards findingC.some people envied Professor Edwards for his being awardedD.the prize was late because the finding was first considered immoral答案B解析推理判断题。根据第八段中的“his work attracted widespread criticism from some scient
50、ists and the Catholic Church”可知,他的研究引来了一些科学家和教会的批评,同时诺贝尔委员会对此也没有达成统一的看法,因而获奖很晚,故选B。41.What might be the best title for the passage?A.Life Stories of Robert EdwardsB.Preparations for Having a BabyC.Treatment of Infertility in a LabD.Nobel Prize for IVF Expert Edwards答案D解析标题归纳题。根据第一段第二句可知,本文主要讲述Robert Edwards 因发明试管婴儿技术而获得诺贝尔医学奖,以及当时对该技术的不同意见,故选D。