1、Section B Reading and Thinking课后篇巩固提升基础训练.单句填空1.Babies are not born knowing the basic fact of universe.答案the2.She (signal) a passing taxi and asked him to take her to the railway station.答案signaled3.The professor was delighted to find that two thirds of the project had been finished by the students
2、(independent).答案independently4.I handed out my resumes and went home feeling very (disappoint).答案disappointed5.While (intelligence) people can often simplify the complex,a fool is more likely to complicate the simple.答案intelligent6.Johnny broke away and ran outside,determined never (go) to another d
3、ance.答案to go7.Our feelings of well-being at any moment are (determine) to a certain degree by genes.答案determined8.He has improved greatly at piano playing after a years (far) study.答案further9.Change 4 has been sent (explore) the far side of the moon.答案to explore10.It took him a long time (acquire) t
4、he skills he needed to become a good dancer.答案to acquire.短语填空(注意动词的适当形式)lead to,dock with,on board,make progress,focus on,carry on,go wrong1.The captain refused to leave his sinking ship while there were others .答案on board2.Mary and her sister have the family tradition of giving away plants.答案carrie
5、d on3.When you somebody,dont be in a rush to change your mind.答案believe in4.I lost all my files today because something with my computer.答案went wrong5.The medical community continues to in the fight against cancer.答案make progress6.The talks will economic development of the region.答案focus on7.It is w
6、idely accepted that young babies learn to do things because certain acts reward.答案lead to8.The first attempt of the spaceship to the orbital station failed.答案dock with.一句多译1.我们的校长每天总是第一个到达学校。Our headmaster is always the first school every day.(定语从句)Our headmaster is always the first school every day
7、.(动词不定式短语)答案who gets to;to get to2.我弟弟决定大学毕业后当医生。My brother has to be a doctor after he graduates from university.(mind)Li Ming as a doctor after he graduates from university.(be determined to do)答案made up his mind;was determined to work3.三个多小时后,我们成功地登上了泰山山顶。After over three hours,we up to the top o
8、f the mountain.(manage to do)After over three hours,we up to the top of the mountain.(succeed in doing)答案managed to climb;succeeded in climbing4.许多人到大城市去希望过好的生活。Many people go to big cities living a better life.(介词短语)Many people go to big cities a better life.(动词-ing形式作伴随状语)答案in the hope of;hoping t
9、o live5.我们努力学习,为了在结束中学生涯后考上大学。We study hard to university after we finish middle school.(so as to)We study hard to university after we finish middle school.(so that)答案so as to go;so that we can go能力提升.阅读理解Astronaut Mae Jemison was the first African-American woman to travel in space.She also earned d
10、egrees in medicine,chemical engineering and African-American studies.Now,at age 60,Jemison is a professor at Cornell University and head of the 100-Year Starship project.At the recent Black Futures Month Celebration at the Childrens Museum of Manhattan,children learned about Jemison and her impact o
11、n science.Kids also created their own rockets out of paper,a small plastic cup,and a bottle cap.The rockets were held together by tape and glue.They were modeled after Endeavour,the ship Jemison travelled on in space.“I wanted to come to this event because I thought it would be fun to make rocket sh
12、ips,since I am interested in space,” said Logan,10,of Middletown,New York.He also enjoyed learning about Jemison and her accomplishments.“People shouldnt be judged by the color of their skin,” Logan added.“They should be judged by who they are on the inside.”The museum honored other African-American
13、 pioneers as well,including Martin Luther King,Jr.Children created mosaics of King,and also wrote books about him and his wife,Coretta Scott King.The museum focused on African-American leaders from the past,as well as those who are still alive today.The Childrens Museum of Manhattan celebrates diver
14、sity in its exhibitions.On its first floor is an exhibit about the lives and accomplishments of Muslims from various countries,including America.Theres also an exhibit called Hello From Japan,which teaches kids about present-day life in Japan,and shows kids some traditions that exist in Japan.Nevert
15、heless,February is a special time for the museum to celebrate the contributions of African Americans.“We often learn about other cultures from other countries,but the African-American culture is here in the United States,so it plays a somewhat larger role in our society,” Seibert said.“Black History
16、 Month provides a chance to learn and appreciate people who stood up for black rights,and rights in general.”【语篇解读】二月份在曼哈顿的儿童博物馆里,孩子们不仅能亲手制作火箭,了解为美国做出贡献的非裔美国人,还可参观展现日本人的现在生活和传统的展览。1.What can we infer from the first paragraph?A.Mae Jemison was the first woman to travel in space.B.Mae Jemison was a le
17、arned and able woman.C.Mae Jemison became a university professor at 60.D.Mae Jemison founded the 100-Year Starship project.答案B解析推理判断题。根据第一段可知,MaeJemison是第一位进行太空旅行的非裔美国人,拥有医学、化学工程和美国黑人研究的学位,60岁成为大学教授,并且是百年星计划的负责人。由此可知,她是位博学并且很有能力的女士,所以选B项。2.At the Childrens Museum of Manhattan children can .A.talk to
18、 Mae Jemison face to face B.get closer touch with EndeavourC.make rockets with their own handsD.travel as if they were in space答案C解析细节理解题。根据第二段中的“Kidsalsocreatedtheirownrocketsoutofpaper,asmallplasticcup,andabottlecap.”可知,在博物馆里,孩子们可以动手制作火箭,所以选C项。3.Who is the museum honored?A.African-American astrona
19、uts who have travelled in space.B.Americans who have great impact in the countrys history.C.The settlers who came to America in the early years.D.African-Americans who have made great contributions.答案D解析推理判断题。根据第四段中的“ThemuseumfocusedonAfrican-Americanleadersfromthepast,aswellasthosewhoarestillalivet
20、oday.”可知,博物馆是为了赞扬那些做出贡献的非裔美国人。4.What did Logan think of making rocket ships?A.Interesting.B.Difficult.C.Boring.D.Necessary.答案A解析细节理解题。根据第三段中的“IwantedtocometothiseventbecauseIthoughtitwouldbefuntomakerocketships,.”可知,洛根认为制作火箭非常非常有趣。.七选五ShootingfortheStarsTereshkova flew into space on June 16,1963,on
21、the three-day Vostok 6 mission.After 48 orbits and 71 hours,she returned to Earth,having spent more time in space than all U.S.astronauts combined to that date.1A textile worker from a modest family,Tereshkova became interested in parachuting at a young age.2 Tereshkova and four other women were par
22、t of the first all-female cosmonaut training group in 1961,but only Tereshkova ever completed a flight.After Tereshkovas landmark mission,it would take another 20 years for the United States to send a woman into space.3Since then,a total of 57 women from nine different countries have blasted off.Chi
23、nese astronaut Wang Yaping heads for the launch site shortly before her mission to dock with a space lab on June 11.4NASA astronaut Karen Nyberg was aboard the International Space Station and China sent its second-ever female astronaut,Wang Yaping,to work on its orbiting space module.However,Tereshk
24、ova remained the only woman to complete a solo flight.In recent years,NASA has run into trouble with funding.5However,this new class of astronaut candidates suggests that NASA is looking ahead to the future of space exploration.The group includes the first female fighter pilot to become an astronaut
25、 in almost two decades,as well as a female helicopter pilot.A.Since then,many astronauts have conquered the space.B.Two women have been in orbit in recent years.C.However,her parents thought it dangerous to do so and tried to stop her.D.Currently,there are no American spacecraft that can carry human
26、s to space.E.Sally Ride became the first female American woman to leave Earth on June 18,1983.F.It took place just two years after Yuri Gagarin achieved the first piloted spaceflight in 1961.G.Her experience in parachute jumping led to her being selected as a cosmonaut by the Russian government.答案与解
27、析【语篇解读】1963年6月16日,俄罗斯宇航员捷列什科娃进入太空,成为第一位进入太空的女宇航员。1.F上文提到“1963年6月13日,Tereshkova进入太空”,F项中的“Ittookplacejusttwoyears.in1961.”和上文的1963时间正好吻合。2.G根据下文的“Tereshkova和其他的四位女士是1961年全女士宇航员训练队的一部分”可知,上文应该是提到她被选为宇航员,所以选G项。3.E根据上文的“美国又用了20年才把女性送入太空”可知,E项与此语境相符。4.B根据下文的“NASAastronautKarenNyberg”和“WangYaping”可知,上文应该提到两位宇航员,所以选B项。5.D根据上文的“近几年美国航空航天局资金困难”可知,美国暂时没有载人航天计划,所以选D项。