1、考点规范练39考点规范练第77页.单项填空1.Mary was silent during the early part of the discussion but finally she her opinion on the subject.A.gave voice toB.kept an eye onC.turned a deaf ear toD.set foot on答案:A解析:句意:玛丽在讨论会的前一部分是沉默的,但是最后她说出了自己对这个话题的观点。give voice to“将说出,透露,表明”;keep an eye on“注意,照看”;turn a deaf ear to“对
2、充耳不闻”;set foot on“踏上”。根据语境可知应选A项。2.Can you tell me your for happiness and a long life?Living every day to the full,definitely.A.recipeB.recordC.rangeD.receipt答案:A解析:考查名词词义辨析。recipe“秘诀,食谱,药方”;record “记录”;range“范围”;receipt“收据,收条”。句意:你能告诉我你幸福长寿的秘诀吗?当然是尽情享受每一天。根据句意可知A项与上下文相符。3.You wont find paper cuttin
3、g difficult you keep practising it.A.even ifB.as long asC.as ifD.ever since答案:B解析:句意:只要你不断练习,你就不会觉得剪纸很难。even if“即使,虽然”;as long as“只要”;as if“犹如,好像”;ever since“自从”。结合句意可知应选B项。4.Poetry written from the of the urban youth tends to reveal their anxiety over a lack of sense of belonging.A.perspectiveB.pri
4、orityC.participationD.privilege答案:A解析:句意:从都市青年的视角写的诗歌倾向于揭示他们由于缺乏归属感而产生的焦虑。perspective“视角,观点”;priority“优先,重点”;participation“参加,参与”;privilege“特权,特别待遇”。5.(2018天津河北区高三一模,9)Bob is kind,hard-working and intelligent;,I cant speak too highly of him.A.as a resultB.in a wordC.by the wayD.on the contrary答案:B解析
5、:as a result“结果,因此”;in a word“总之,一句话”;by the way“顺便说一句”;on the contrary“(与此)相反,正相反”。句意:鲍伯是一个善良、勤奋而又聪明的人。总之,我再怎么高地评价他都不为过。6.During an emergency period,those who false news should be severely punished by the authorities.A.announceB.receive C.circulateD.confirm答案:C解析:句意:在危急时刻,那些散播虚假消息的人应当受到有关部门的严厉惩罚。an
6、nounce“公布”;receive“收到”;circulate“流通,循环,传播”;confirm“证实”。7.Despite the rapid progress in science and technology,scientists cannot yet when there will be a major earthquake.A.calculateB.concludeC.conveyD.convince答案:A解析:句意:尽管人们在科技领域取得了飞快的进步,科学家仍然不能计算出大型地震的爆发时间。calculate“计算”;conclude“得出结论”;convey“传递”;con
7、vince“令人信服”。8.(2018天津南开中学高三一模,2)I bought a dress for only 10 dollars in a sale;it was a real .A.exchangeB.bargainC.tradeD.business答案:B解析:exchange“交流,交换”;bargain“便宜货”;trade“贸易”;business“生意,商业”。结合语境可知此处表示“真是便宜货”的意思。9.Will the sports meeting be held on time?.A.With pleasureB.It dependsC.I dont mindD.Go
8、 ahead答案:B解析:句意:运动会会如期举行吗?看情况。此题考查交际用语。With pleasure“很愿意”;It depends “视情况而定”;I dont mind“我不介意”;Go ahead “开始”。10.It is so nice to hear from her.,we last met more than thirty years ago.A.Whats moreB.That is to sayC.In other wordsD.Believe it or not答案:D解析:此题四个选项都可做插入语,根据句意可知距两人最后一次见面已有三十多年,为了让人相信这是事实,用
9、了believe it or not这种表达方式,意思是“信不信由你”。.阅读理解(2018天津实验中学高三年级热身训练,A)Winners ClubYou choose to be a winner!The Winners Club is a bank account specially designed for teenagers.It has been made to help you better manage your money.The Winners Club is a transaction account(交易账户) where you receive a key card
10、so you can get to your money 24/7thats 24 hours a day,7 days a week!Its a club with impressive features for teenagers:No account keeping fees!Youre no millionaire so we dont expect you to pay large fees.In fact,there are no account keeping or transaction fees!Excellent interest rates!You want your m
11、oney to grow.The Winners Club has a good rate of interest which gets even better if you make at least two deposits(储蓄) without taking them out in a month.Convenient!Teenagers are busywe get that.You may never need to come to a bank at all.With the Winners Club you can choose to use handy tellers and
12、 to bank from home using the phone and the Internet.You can have money directly deposited into your Winners Club account.This could be your pocket money or your pay from your part-time job!Mega magazine included!Along with your regular report,you will receive a FREE magazine full of good ideas to ma
13、ke even more of your money.There are also fantastic offers and competitions only for Winners Club members.The Winners Club is a great choice for teenagers.And it is so easy to join.Simply fill in an application form.You will have to get permission from your parent or guardian(so we can organise that
14、 cool key card) but it is easy.We cant wait to hear from you.Its the best way to choose to be a winner!1.The Winners Club is a bank account intended for .A.parentsB.teenagersC.winnersD.adults答案:B解析:细节理解题。根据文章首句“The Winners Club is a bank account specially designed for teenagers.”可知,“优胜者俱乐部”是针对青少年而开设
15、的银行账户。2.Which of the following is TRUE about the Winners Club?A.Special gifts are ready for parents.B.The bank opens only on workdays.C.Services are convenient for its members.D.Fees are necessary for the account keeping.答案:C解析:推理判断题。根据“Convenient!”部分的描写可知,该账户所提供的服务对其会员来说是极为便利的。3.The Winners Club pr
16、ovides magazines which .A.encourage spendingB.are free to all teenagersC.are full of adventure storiesD.help to make more of your money答案:D解析:细节理解题。根据倒数第二段中的“Along with your regular report,you will receive a FREE magazine full of good ideas to make even more of your money.”可知,俱乐部所提供的杂志能够帮助青少年赚钱。4.If
17、 you want to be a member of the Club,you must .A.be an Internet userB.be permitted by your parentC.have a big sum of moneyD.be in your twenties答案:B解析:细节理解题。根据最后一段中的“You will have to get permission from your parent or guardian.”可知,你必须经过你的父母或者监护人的同意才能申请该账户。5.What is the purpose of this text?A.To set up a club.B.To provide part-time jobs.C.To organise key cards.D.To introduce a new banking service.答案:D解析:文章意图题。根据文章首句“The Winners Club is a bank account specially designed for teenagers.”以及后文中对于该银行账户的介绍,可知是在介绍新的银行服务项目。