1、Unit 5 first aidReadingI. 完形填空 Do you know how many languages there are in the world? There are about 1, 500, 1many of them are not very2. English is one of the most important languages because many people3it, not only in England and America, 4in other countries of the world. About 200, 000, 000 spe
2、ak5their own language, and another 200, 000, 000 use it as a6language. It is7to say how many people are learning it. 8boys and girls in school are trying to do so. Many English children study French. French is also a very important language. 9children study German, Russian, Japanese and Chinese. Whi
3、ch is the best10to learn a language? We know that we all learnt11language well when we were12. If we learn a second language in the13way, it wont seem so difficult. What does a small child do? It14what people say, and it tries to guess what it hears. When it wants something, it has to15it. It is usi
4、ng the language, 16in it and talking in it all the time. If people use a second language17, they will learn it18. In school, you learn to read, to hear and to speak. It is best to learn all new words through the19. You can read them, spell them and20them. 【语篇概述】你知道世界上有多少种语言吗? 你在学校觉得外语难学吗? 认真阅读本文后, 你
5、会得到这两个问题的答案。1. A. butB. andC. yetD. while【解析】选A。逻辑推理题。根据前文的“There are about 1, 500. . . ”以及后文的“many of them are not very. . . ”可知有转折的意思, 所以A项的but符合。2. A. usefulB. necessaryC. importantD. good【解析】选C。词汇复现题。文章第一段的提示“English is one of the most important languages”世界上最重要的语言之一是英语, 因此可以推断出全世界1 500种语言中有许多不是
6、很重要的。3. A. likeB. useC. learnD. speak【解析】选B。逻辑推理题。由于很多人使用英语, 所以英语才是世界上最重要的语言之一, 因此选use。4. A. butB. andC. alsoD. so【解析】选A。习语搭配题。该空与上文的not only一起构成“not only. . . but(also). . . ”固定短语, 意为“不仅而且”。5. A. likeB. withC. forD. as【解析】选D。词语搭配题。全世界有大约200 000 000人把英语作为母语来讲, 所以用介词as, 意为“作为”。6. A. foreignB. secondC
7、. nativeD. special【解析】选B。逻辑推理题。全世界有200 000 000人把英语作为第二语言与自己的母语并列使用。所以选B项。7. A. easyB. importantC. difficultD. best【解析】选C。词语辨析题。句意: 很难说全世界有多少人正在学英语。difficult困难的。8. A. Millions ofB. Million ofC. MillionsD. Several million【解析】选A。习语搭配题。millions of意为“无数, 许多”; several million意为“数百万”。该句表示“全世界许许多多的学生正在学英语”。
8、9. A. SomeB. OtherC. AllD. Few【解析】选A。词语辨析题。上文说很多英国学生学法语, 也有一些学生学其他语言, 如德语、俄语、日语和汉语。依据句意, 选A项。10. A. timeB. wayC. thingD. place【解析】选B。前后照应题。下文主要谈论学习语言的方法。11. A. a foreignB. our mothersC. othersD. our own【解析】选D。逻辑推理题。当我们还是孩子的时候, 就学会了自己的母语, 故D项正确。12. A. peopleB. childrenC. parentsD. boys【解析】选B。逻辑推理题。根据
9、句意和常识可知, B项正确。13. A. sameB. differentC. usefulD. good【解析】选A。词义辨析题。如果我们用同样的方法学习另一门语言, 就不会那么难了。14. A. doesB. saysC. listens toD. follows【解析】选C。词义辨析题。在孩子学会说话之前, 先要“听”。follow是“领会、听清楚”的意思。15. A. askB. wantC. getD. ask for【解析】选D。习语搭配题。ask for sth. 意思是“请求得到某物”。16. A. speakingB. writingC. thinkingD. doing【解
10、析】选C。词义搭配题。孩子索取东西的过程, 其实就是运用语言思维和交流的过程。17. A. some timeB. sometimesC. all the timeD. for the time【解析】选C。词义辨析题。some time意为“一段时间”; sometimes意为“有时候”; all the time意为“一直, 总是”。根据句意, 应选C项。18. A. quicklyB. soonC. freelyD. easily【解析】选A。词义辨析题。如果人们一直使用另一门语言, 那么他们就会很快地学会这门语言。19. A. mouthB. handsC. earsD. mind【解
11、析】选C。逻辑推理题。学习生词最好先听, 既然是听, 当然要用耳朵。20. A. speakB. useC. loveD. write【解析】选D。逻辑推理题。根据句意可知D项正确。II. 阅读理解My aunt died back in about 2003. She was eighty-four and so was my uncle. When she passed he felt miserable. They had been married for over 60 years. After my aunts death, he attended his church more f
12、requently and his mourning was nearly unbearable to witness. His only daughter lived clear across the country in the south so he had only himself to make a comfort. My cousin talked him into selling the house that he and my aunt had built together about twenty-five years before. It was very hard to
13、part with the home they built together. One day he called my cousin who was living in Texas and told her that he reconnected with a lady from a church that he and my aunt went to forty years previously. She played the piano and his church was looking for new music. Her husband had died about seven y
14、ears previously. He said he just wanted someone to go out to dinner with and spend time with. We were happy for them but had no idea how it would turn out. They were both almost eighty-seven years old. They were like lovebirds and spent as much time together as they could. They both had one child ea
15、ch, she a son, he a daughter. The conflict in their relationship came one day when they neither wanted to leave their respective churches. Before too long they realized that they did not want to be apart. They would find a new church together. They planned to marry. When he took her to a jewelry sto
16、re and bought her a diamond, the employees were so impressed that they had a big write up in our own local paper, “TheTruth for Valentines Day. ”They prepared for their wedding. They moved the wedding date up because neither wanted to wait any longer to“be together”. They got married in her house, w
17、here her first marriage took place. It was such a beautiful refreshing thing to see, two people who you would have thought had pretty much lived their lives, were beginning a new one together. 【语篇概述】本文是一篇记叙文, 描写的是两位高龄老人重新开始的真挚爱情故事。1. Which of the following may serve as the best title of the passage
18、above? A. Love me, love my dogB. Love is never too lateC. Love is blindD. Love at first sight【解析】选B。主旨大意题。文章描写的是两位老人晚年的爱情故事。2. How many characters are mentioned altogether in the story? A. Three. B. Four. C. Five. D. Six. 【解析】选D。细节理解题。文中一共提到了六位人物, 即my uncle, my aunt, my cousin, a lady, her husband,
19、her son。3. Which of the statements is TRUE of my uncle? A. He loved church activities more than anything else all his lifetime. B. He lived in the south of the country, far away from his daughter living in Texas. C. His wedding day fell on Valentines Day when he borrowed the lady a diamond. D. His c
20、onflict with the lady arose in that they were both attached to their own churches. 【解析】选D。推理判断题。文中提到my uncle和the lady有意见分歧是因为他们舍不得离开各自的教堂, 所以D正确。4. Which of the following can be concluded from the passage? A. When my aunt died, my uncle had been married for more than three score of years. B. My uncl
21、e and my aunt built their love-nest most probably in the late 1980s. C. When my uncle got to know the lady for the first time, they were already in their eighties. D. After my uncle and the lady got married, they lived in a beautiful new house. 【解析】选A。推理判断题。由文章第一段中My aunt died back in about 2003. She was eighty-four and so was my uncle. When she passed he felt miserable. They had been married for over 60 years的描述, 可知答案A正确。