1、第五单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Tickets,please.Can I see your ticket,please?W:Yes,here you are.M:This ticket is for Oxford.But this train doesnt go to Oxford;it goes to Liverpo
2、ol.W:What?Liverpool?Oh no!1.What happened to the woman?A.She got on a wrong train.B.She bought a wrong ticket.C.She missed her train.答案AW:Hi,Jack.Yesterday I made reservations for my trip to Miami next month.M:You must really be looking forward to it.You havent had any time off for at least two year
3、s.2.What is the woman going to do?A.Take a vacation.B.Make a trip reservation.C.Take a month off.答案AW:Can you take me to the Palace Restaurant as soon as possible?Im ten minutes late already.M:Ill try.But as the traffic is so heavy,it will take at least another 20 minutes.3.How long will the woman b
4、e late for the restaurant?A.At least 10 minutes.B.At least 20 minutes.C.At least 30 minutes.答案CM:Are you and Emily going straight to the restaurant from work tonight?W:Actually I am leaving work early because I need to buy a pair of shorts and after that I am going to meet Emily outside the cinema.S
5、he doesnt know where the restaurant is,you know.4.Where will the woman go first after work?A.To the restaurant.B.To the cinema.C.To the clothes shop.答案CM:What would you do if you were in my place?W:If Paul were my son,Id just not worry.Now that his teacher is giving him extra help and he is working
6、hard himself,hes sure to do well in the next exam.5.What is the man worried about?A.His sons teacher.B.His sons bad habits.C.His sons study.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:Rachel,
7、Ive looked all over for the copies we need to hand out during our presentation.I cant find them anywhere.W:Oh,thats terrible.The presentation kicks off in only 20 minutes.Did you check everywhere?M:Yeah,my desk,your desk.I called my sister who is at home.I even went back to the copy machine to see i
8、f I left them there.W:Theres no time to search for them now.Just call John right away and tell him to make new copies as quickly as possible.6.Where does the conversation take place?A.At home.B.In an office.C.In a printing house.答案B7.Who will make new copies?A.The man.B.The woman.C.John.答案C听第7段材料,回答
9、第8、9题。W:Can you tell me what is so special about your department store?M:Well,yes,it is special.Reynolds is a large department store and you can find everything you want for the home here.And there is another special feature about the staff.Nobody has retired recently,and we never force anybody to r
10、etire here.W:How old is your employee?M:Well,that would be Arthur.Arthur is our cleaner,and hes 87.He works with two other cleaners.Theyre not so oldMabels 70 and Ivys 7576.Thats right.She just had her birthday.W:And they dont want to retire?M:No.I think they enjoy the work,and it keeps them young.8
11、.What are the speakers mainly talking about?A.Old peoples work.B.The staffs living conditions.C.The features of a department store.答案C9.Why dont old people in the Reynolds want to retire?A.They have to support themselves.B.They are interested in their work.C.They enjoy working with young people.答案B听
12、第8段材料,回答第10至12题。W:Excuse me,is this your first time in Seville?M:Yes,it is.W:And are you here for business or for pleasure?M:Well,Im here for a trade exhibition,but I hope to have some time to look around the old town by bike,you know,enjoy the sights.W:Can I ask where you are staying?M:At the hotel
13、 Dona Maria.W:Oh,thats very nice.How are you getting there?M:Im waiting for a colleague to pick me up in his car.W:Do you have any plans for the evening?M:Well,Id like to go to the hotel first,have a drink,and then probably go out for a meal by bus.W:Do you have somewhere in mind?M:Well,Im meeting u
14、p with a couple of Spanish colleagues.I guess we will eat out somewhere.Oh,this looks like my ride.W:Well,have a good time.10.Why does the man come to Seville?A.To enjoy the sights.B.To hold a business meeting.C.To attend a trade exhibition.答案C11.How will the man get to the hotel?A.By car.B.By bike.
15、C.By bus.答案A12.What will the man probably do tonight?A.Plan his trip.B.Eat out.C.Visit the town.答案B听第9段材料,回答第13至16题。W:Hello,Jack.Please take a seat.Im Mrs Spence.M:Hello,Mrs Spence.Nice to meet you.W:Me too.So,youve applied to do a teaching course here.Id like you to tell me,first of all,why you wan
16、t to be a teacher.M:OK.Ive always loved explaining things and helping people.Im not looking for an easy jobI like challenges!I also want to work with young people.W:And why have you decided to become a PE teacher?M:OK,I love all sports and I really believe its important for young people to do sports
17、 at school.W:Yes,I agree.Why do you think it is so important?M:Well,first of all,its important for us to keep physically fit.Secondly,it is good for our mental well-being and self-esteem.Finally,it teaches young people important life lessons,like the importance of teamwork,discipline and fairness,fo
18、r instance.W:OK,thank you.And,where does your passion for sports come from?M:Hmm,let me see.Its difficult to choose one thing in particular.I grew up around sports.My mum was a really good athlete,actually.We used to go and see her running marathons,which made a big impression on me as a child.I sup
19、pose its in my blood.W:Right,fantastic.Thank you very much,Jack.M:Its my pleasure.Thank you.13.What has the man applied to do?A.A physical trainer.B.A PE teacher.C.An athlete.答案B14.What kind of job does the man want?A.An active job.B.A creative job.C.A challenging job.答案C15.What does the man think d
20、oing sports can teach people?A.To focus on the moment.B.To practice and prepare well.C.To work together and treat people equally.答案C16.Whom is the mans passion for sports from?A.The mans family.B.The mans teacher.C.The mans friends.答案A听第10段材料,回答第17至20题。Good morning,everyone.Welcome to the new Sea Li
21、fe Centre at Plymouth.The Sea Life Centre is a really exciting place.There are so many things to do here and everything is enjoyable.It costs 3.70 for adults,2 for children and less for over sixties and school groups.Its open from 9:00 a.m.to 4:30 p.m.every day except 25th and 26th of December.Speci
22、al programmes include hourly feeding times for all the different animals and fish,and shows in the sea life theatre.Someone is always there to answer questions about what youve seen.If you are in a group of six or more people,we will give you a special guided tour of the centre.But you need to arran
23、ge this at the information desk when you arrive.The latest attraction is a big glass tunnel you can walk through.All around you,you will see fish swimmingsometimes even over your head.You certainly have the clearest view of the undersea world.Children love it and its really amazing for adults,too.Wh
24、en you get hungry,there is a relaxed family dining room serving food.Thats all.For more information,phone 01743-564219.Have a good time!Thank you.17.What can visitors do in the Sea Life Centre?A.Enter there for free.B.Leave at 5:00 p.m.C.Feed the animals and fish.答案C18.When can people go into the Se
25、a Life Centre?A.8: 30 a.m.on December 5th.B.12: 00 a.m.on December 15th.C.2:00 p.m.on December 25th.答案B19.How can people see the undersea world clearly?A.Getting a special guided tour.B.Walking through the glass tunnel.C.Looking through a special pair of glasses.答案B20.What should people do if they w
26、ant more information?A.Make a call.B.Send an email.C.Go to the information desk.答案A第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。AKettlesYard,CambridgeThis modern art gallery in a Victorian house was founded in the 1950s by Jim Ede and reopened in February,following a tw
27、o-year redevelopment by Jamie Fobert Architects.This means a new cafe,a four-floor education wing and improved gallery space that can accommodate more visitors.The gallerys permanent collection includes works of Joan Mir,Henry Moore and Barbara Hepworth.BeingBrunel,BristolTo celebrate the life and w
28、ork of famous civil engineer Isambard Kingdom Brunel,Being Brunel opened in March on Bristols harbourside.The museum included a range of interactive and entertaining exhibits,including talking portraits of his friends and family and personal possessions,including an 1821 school report.It is a good p
29、lace for families to strengthen connections.RoyalAcademyofArts,LondonThe RA reopened on 19 May for its 250th anniversary,following a renovation (翻新) with a gallery and expanded exhibition programme.These will include three galleries,which will host exhibitions with a focus on contemporary art and ar
30、chitecture.The grand faade (正面) of the Burlington Gardens building has also been restoredpossibly the first time its had a proper clean in its 150-year history.V&A,DundeeOne of the most significant new openings of the year will be Scotlands first designed museumand also the first V&A anywhere outsid
31、e of Londonon 15 September.The museum building sits on the River Tay.It will celebrate Scottish designs and objects in its collection.【语篇解读】这是一篇说明文。文章介绍了四个艺术画廊(博物馆)的特点、展出的内容等。21.What do we know about Being Brunel?A.It has a long school report.B.It includes three galleries.C.It is family-friendly.D.I
32、t possesses permanent collections.答案C解析细节理解题。根据BeingBrunel,Bristol中最后一句“Itisagoodplaceforfamiliestostrengthenconnections.”可知,BeingBrunel是一个家庭友好型博物馆。故选C项。22.The purpose of the RA reopening is .A.to expand the exhibitionB.to mark its 250th anniversaryC.to display contemporary artD.to present its 150-y
33、ear history答案B解析细节理解题。根据RoyalAcademyofArts,London中的“TheRAreopenedon19Mayforits250thanniversary,followingarenovation(翻新)withagalleryandexpandedexhibitionprogramme.”可知,RA重新开放的目的是纪念其成立250周年。故选B项。23.What is the purpose of the passage?A.To attract more visitors to the UK.B.To compare different tourist at
34、tractions.C.To describe some famous museums and artists.D.To introduce openings of some famous art galleries and museums.答案D解析主旨大意题。通读全文可知,文章介绍了一些著名的艺术博物馆和画廊的开幕。故选D项。BAt a farm off Narrow Lane near Lexington,Kentucky,U.S.,old-fashioned houses look over the little red barn (畜舍).The farm is mostly emp
35、ty now.Jim Mahan and his family,who lived there for generations,have moved to a different plot of land in northern Fayette County.As land is sold,houses go up where there once were fields.But during the summer,the barn is filled with city kids who have come to enjoy the farm.Theyre members of the Fa
36、yette County Livestock (FCL) Club,which showcases skills as varied as cutting wool.The barn is where they look after the animals.“A lot of Lexington kids dont know anything about farm life,” said Adria Meier,17,who has looked after goats and sheep for three years.“There is so much to learn.”The doze
37、n or so children who take care of their goats and sheep at the little red barn must do a six-hour class before they get an animal.They pay for their own animals but get special club programs,such as one that provides vet (兽医) care.Mahan lets the group use the barn for free,and the kids spend up to t
38、hree hours a day there during the summer.But as his land gets sold,he doesnt know whether the club can continue.What makes the FCL Club special is that most of the kids cant just walk out their doors and take care of their animals.Most are driven to the barn by their mothers,who usually hang around
39、and chat as their kids feed and exercise the animals.There are valuable lessons learned along the way.For instance,dont cut wool off your goat when there is wind,and sheep are social animals and will cry loudly when separated.“Tending to animals helps teach us responsibility.Unlike learning to shoot
40、 an arrow,caring for an animal isnt something you can simply abandon,” said Carly Playforth,16,of Lexington.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一群城里的孩子来到乡间农场体验不同的生活并照顾农场动物的故事。24.What is the requirement for kids before they get animals?A.Attend a class.B.Pay certain money.C.Have varied skills.D.Get special club pr
41、ograms.答案A解析推理判断题。根据第三段第一句可知,得到动物之前,孩子们必须上一门六小时的课程,这个课程很可能就是培训孩子们如何照顾动物的。25.What do we know about the club?A.It offers services unconditionally.B.It pays for their use of the barn.C.It lets Mothers care for animals.D.It allows Mothers to push kids.答案D解析推理判断题。根据第四段中的“Mostaredriventothebarnbytheirmoth
42、ers”可推知,该俱乐部让孩子的妈妈督促孩子参与农场活动,故选D项。26.How does Carly Playforth feel about the experience?A.Suspicious.B.Moved.C.Appreciative.D.Opposed.答案C解析观点态度题。最后一段首句是段落主旨句,作者引用CarlyPlayforth的话是为了进一步说明因照顾动物而教会孩子们一些珍贵东西,比如责任。由此可推断,CarlyPlayforth对这种经历是心怀感激的。27.What is the passage mainly about?A.Kids life on a sold f
43、arm.B.Valuable lessons learned on the farm.C.A special club intended for Lexington kids.D.A club activity of caring for farm animals.答案D解析主旨大意题。根据文章内容可知,本文重点介绍的是FCL俱乐部借助一个农场举办了一项活动,让孩子们亲自照顾动物,在这一过程中,孩子们获益匪浅。故D项概括最为全面。CYoung trees dont just grow;they develop a personality and learn more about their e
44、nvironment and how they should best behave in it.They also help each other out whenever theres trouble.Personality,just as among people,varies among trees.Some are anxious,some bold.On the authors land,there are three oak trees growing close together.One of the oak trees always starts to shed its le
45、aves two weeks earlier than the others.Since they all experience the same temperature,the same soil and the same length of day,such variables cant be the explanation.So whats happening?Well,this tree is simply more careful than the others.Whoever holds on to their leaves longer can do more photosynt
46、hesis(光合作用) and store more nutrients.However,the longer a tree keeps its leaves,the higher the risk of injury.Not only do trees make their own decisions,they also learn from their mistakes.A tree,for example,keeping its leaves too long during one year will never make this mistake again.This leads to
47、 several other conclusions:trees must notice the temperature and the length of the day and be able to save their experiences somewhere.Obviously,trees dont have brains,but it is thought that in the sensitive tips of their roots they keep track of information and experiences.But trees arent only clev
48、er when it comes to caring for themselves.They also support each other whenever theres trouble by giving warnings and even taking care of sick and weak conspecifics with nutrients.For example,one time the author found a very old tree stump.Its insides had rotted a long time ago to topsoil.But the wo
49、od on the outside of the stump was still living.How was this possible?Well,the stump was nourished by its neighbors with nutrients from the root system,and had been for at least 400 years!Why do trees do such a thing?Its simple:its better together.Trees need the forest;it protects them from storms,p
50、rovides the right microclimate and warns them of attacks.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了树的智慧:每棵树都有其不同的个性,遇到困难时它们也会互相帮助。研究发现,树不但能自己做决定,还能从自己的错误中吸取教训。28.Why does the author mention the three oak trees?A.To illustrate trees can learn from experiences.B.To show trees can make independent decisions.C.To explain t
51、rees are quite supportive to each other.D.To prove trees have the same personalities as humans.答案B解析推理判断题。根据第二段第四句可知,三棵橡树中,有一棵总比其他两棵先落叶;结合第三段第一句可知,树木能自己做决定。据此可推知,作者提及三棵橡树旨在说明树木可以自己做决定,故B项正确。29.According to the text,which of the following best describes general features of trees?A.Anxious and bold.B.
52、Smart and adventurous.C.Helpful and well-behaved.D.Adaptable and supportive.答案D解析推理判断题。根据第三段第一句并结合第三段内容可知,树木不仅能自己做决定,还能从自己的错误中吸取教训。据此可推知,树木的适应能力强。根据第四段第一、二句可知,树木不仅善于照顾自己,当遇到困难时,它们还相互支持,甚至照顾生病、虚弱的同类。据此可推知,树木之间互帮互助,故D项正确。30.What does the underlined phrase “do such a thing” mean?A.Give warnings.B.Offer
53、 assistance.C.Depend on others.D.Provide nutrients.答案B解析词义猜测题。根据第四段尾句可知,树桩是由它的邻居从根处给予营养来滋养的;结合第五段第一句和其后的内容可知,该处表示“为什么树木要互相帮助”,显然该短语是指提供帮助,故B项正确。31.Where does this text most probably come from?A.A public lecture.B.A science book.C.An experiment report.D.A travel journal.答案B解析推理判断题。通读全文可知,本文是一篇说明文,主要介
54、绍了树的智慧。据此可推知,本文最可能选自科学书籍,故B项正确。DIn todays society,language plays a key role in defining gender (性别) by vocabulary,and also the non-verbal (非语言的) vocabulary.Each one of these different types of ways of communicating is obviously different between men and women.Many different studies show that men ten
55、d to talk much more than women.It has also been proven that women tend to speak faster than men.This is due to the fact that women tend to be interrupted more often than men are,and also have the ability to speak more clearly,precisely,and more quickly than men.In one study it was found that women s
56、poke for an average of three minutes describing a painting,as opposed to the thirteen-minute average it took men to describe it.Men and women also tend to have a very different nonverbal way of communicating,which can also make it very hard for one another to understand what the opposite sex is tryi
57、ng to say.Mens body language is much more reserved when they are talking to women.Men tend not to make as much eye contact and they generally stay farther away from women when talking to them.Men avoid other peoples body space while talking,and they also tend to sit back when talking.All of these ha
58、ve given off the impression of disinterest or boredom.Women are by far better listeners and much more enjoyable to talk with and they tend to raise more topics for conversation.Women also make it clearer whether or not the conversation is going somewhere or just stuck in neutral.After learning about
59、 our styles of communicating with each other,I have decided that although men have not quite mastered communicating,what fun would it be if we all spoke the same “language”?The little games men and women play with each other while conversing would be lost.The question everyone asks himself or hersel
60、f after talking with someone of the opposite sex,“I wonder if theres something there?” would no longer exist.【语篇解读】本文是一篇议论文。文章主要介绍了男性和女性因性别差异而导致在沟通方式上也有所不同的现象。32.What does the underlined word “This” in Paragraph 2 refer to?A.The differences between mens and womens languages.B.The different speed of
61、mens and womens speech.C.The ability of mens and womens spoken language.D.The non-verbal vocabulary of men and women.答案B解析推理判断题。根据语境可知,代词this指代的是前面的句子“Ithasalsobeenproventhatwomentendtospeakfasterthanmen”,可见,此处的this指的是女性比男性说话快的现象,故选B项。33.In what way do men and women differ according to the third par
62、agraph?A.Speed of understanding.B.Understanding of speech roles.C.Politeness of communication.D.Application of body language.答案D解析推理判断题。根据第三段的整体内容,尤其是该段第二句“Mensbodylanguageismuchmorereservedwhentheyaretalkingtowomen.”可推知,本段主要讲的是男性和女性在非语言表达方式上的不同,即肢体语言使用上的差异,故选D项。34.What is the authors attitude to th
63、e differences between mens and womens communication?A.Cautious.B.Favorable.C.Ambiguous.D.Skeptical.答案B解析观点态度题。根据最后一段第二句和第三句可推知,作者对男性和女性在沟通的差异性上持赞成态度,故选B项。35.What is the best title for the text?A.Women,Born Excellent TalkersB.Mens and Womens Social RolesC.Vocabulary and CommunicationD.Opposite Gender
64、,Different Language答案D解析主旨大意题。根据第一段的话题导入,并结合全文的整体内容可推知,本文主要讲的是男性和女性因性别差异而导致在沟通方式上也有所不同,故选D项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。As is known to all,we are always consuming various foods.We have to spend large parts of our days finding,buying,cooking and eating our food.
65、Did you ever think it might be nice to be able to make your own food like plants do?36 They perform a process called photosynthesis(光合作用) using light from the sun,water and carbon dioxide.The end result of this chemical reaction is sugar for the plant to eat.The plant gives off water and oxygen.37 P
66、lants have special structures called chloroplasts (叶绿体) that animals dont have.These structures are filled with chlorophyll,which gives leafy green plants their green color.Their main job is to absorb light from the sun.Chloroplasts can absorb every color except green.Light makes chlorophyll active.
67、It creates an energy that separates water out into hydrogen and oxygen.38 Hydrogen from the water combines with carbon from the carbon dioxide we breathe out.Oxygen is sent out into the air.39 Plants rely on the carbon dioxide that we breathe out,and we rely on the oxygen that they breathe out.This
68、is one good reason for protecting plant life on Earth.Many plants can produce a constant supply of oxygen for us.We need plants in order to survive.Conservation (保护) projects around the globe are aimed at protecting our natural resources,including numerous species of plants.40A.Plants are producers.
69、B.Chemical reactions take place.C.Animals cant live without water.D.People and plants make perfect partners.E.So how do plants do it,and why cant we?F.There would be too much carbon dioxide in the air.G.Our quality of life and the fresh air we breathe depend upon our green plant partners.答案3640 AEBD
70、G第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Sylvia is a woman with big scars (伤痕)on her body.The incident happened during a childhood game of hide-and-seek with her sister.Due to frequent power cuts (停电),her mum used to 41 pots of water and put them on the bathr
71、oom floor.Her mother had told her not to enter the room,but Sylvia 42 in the room.When her sister pushed the 43,she fell backwards into the44 water.With scars over her body,a life of hiding from 45 followed until the46 point came in July last year.Sylvia was on holiday with her mother when she 47 a
72、mans camera phone following her.Then she was48 by the effect the experience had on her mothershe could see Mom staring at her scars,looking 49.Seeing this,Sylvia 50 to pose to make her mom51.Sylvia felt like she had52 her familys lives and thought.She realized it was the time to 53 not just to make
73、a change herself,but to help others with disfigurements (缺陷).Sylvia pointed out “Every person is54.We should accept our bodies the way they look.” She also organized a swimwear show featuring models with different disfigurements and wanted people to see what it truly 55 to be inclusive(包容性强的).【语篇解读】
74、这是一篇记叙文。本文主要讲述的是Sylvia由于烫伤,身上留下了伤疤,但是她并没有因此而自卑,而是举办由有缺陷美模特参加的泳衣秀。目的在于让人们认识到什么才意味着真正地接受自我,接受每个人真实的样子。41.A.drinkB.boilC.takeD.store答案B解析根据上下文和句意可知,因频繁停电,Sylvia的妈妈在卫生间烧水(boil)并将开水放置门后地上。和前文的“powercuts”以及后文的“hotwater”相呼应。drink“饮料”;take“带走”;store“贮存,储备,存放”。42.A.washedB.remainedC.hidD.jumped答案C解析根据前面的“hid
75、e-and-seek”可知,Sylvia躲(hid)进了房间。remain“保持,留下”;wash“洗”;jump“跳”。43.A.barrierB.curtainC.windowD.door答案D解析根据该空前的“intheroom”,可知,姐姐推开了门(door)。barrier“障碍物”;curtain“窗帘”;window“窗户”。44.A.coldB.warmC.hotD.clean答案C解析根据该空前的“hermumusedto.potsofwater”可知,Sylvia摔倒并撞翻开水(hotwater)。cold“冷的”;warm“暖和的”;clean“干净的”。45.A.att
76、entionB.attractionC.discussionD.relation答案A解析根据该空前的“Withscarsoverherbody,alifeofhiding.”可知,Sylvia因烫伤,满身伤痕,因此不愿引起别人的注意(attention)。attraction“吸引力”;discussion“讨论”;relation“关系”。46.A.showingB.turningC.breakingD.meeting答案B解析根据该空前的“Withscarsoverherbody,alifeofhidingfromfolloweduntil”,Sylvia因烫伤,满身伤痕,因此不愿引起别
77、人的注意,直到Sylvia迎来了人生的一个转折点(turningpoint)。show“展示”;break“打破”;meet“相遇”。47.A.stoppedB.spottedC.allowedD.prevented答案B解析根据该空后的“amanscameraphonefollowingher”可知,Sylvia发现(spotted)有人拿相机拍她。stop“停止”;allow“允许”;prevent“阻止”。48.A.silencedB.disappointedC.touchedD.annoyed答案C解析根据该空后的“bytheeffecttheexperiencehadonhermot
78、hershecouldseeMomstaringatherscars”可知,Sylvia发现妈妈悲伤地凝视着自己遍体的伤痕,深受触动(touched),认识到自己被烫伤一事对妈妈的影响也极大。silence“使安静”;disappoint“使失望”;annoy“使恼怒”。49.A.quietB.beautifulC.angryD.sad答案D解析根据该空前的“bytheeffecttheexperiencehadonhermother”,妈妈凝视着她的伤疤可知,妈妈很伤心(sad)。quiet“安静的”;beautiful“漂亮的”;angry“生气的”。50.A.happenedB.star
79、tedC.pretendedD.agreed答案B解析根据该空后的“toposetomakehermom”,为使妈妈重现笑颜,Sylvia开始(start)摆造型。Sylvia或许是强颜欢笑,但姿势不是假摆,故pretended不妥。happen“发生”;pretend“假装”;agree“同意”。51.A.returnB.moveC.smileD.improve答案C解析根据上文可知,Sylvia看到妈妈很伤心可推断出,为了让妈妈开心(smile),她摆姿势。return“返回”;move“移动”;improve“改善”。52.A.rebuiltB.destroyedC.endedD.sav
80、ed答案B解析根据上下文可知,Sylvia认识到烫伤事故不仅严重影响了她自己,几乎也毁了(destroyed)全家的生活,由妈妈的表现即可看出。rebuild“重建”;end“结束”;save“节省,拯救”。53.A.thinkB.learnC.decideD.change答案D解析根据该空后的“notjusttomakeachangeherself”可知,她想要不仅仅自己做出改变(change)。think“认为”;learn“学到”;decide“决定”。54.A.uniqueB.uneasyC.hopefulD.equal答案A解析根据该空后的“Weshouldacceptourbodi
81、esthewaytheylook.”可知,“每个人都是独一无二的(unique),我们理应接受身体本来的样子”。uneasy“不舒服的”;hopeful“有希望的”;equal“平等的”。55.A.benefitsB.requiresC.meansD.maters答案C解析根据该空前的“Shealsoorganizedaswimwearshowfeaturingmodelswithdifferentdisfigurementsandwantedpeopletoseewhatittruly.”可知,Sylvia举办由有缺陷美的模特走的泳衣秀,让人们认识到什么才意味着(means)真正地接受自我,
82、接受每个人真实的样子。benefit“有益于”;require“要求”;matter“要紧”。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。A small town in New Zealand has announced a(n) 56.(usual)plan to ban domestic cats in order to protect native wildlife.Those 57. currently own cats will not be forced to give them away,according to
83、 the plan.However,after their cats pass away,they will not be allowed 58.(get)another one.The cats will need to have microchips (微芯片)59.(put)just below the surface of 60. skins so that they can be found at any time.Village officials say the plan 61.(need)because domestic cats 62. (attack)wild animal
84、s in the area.Because of this,the areas native wildlife is 63. (rapid)disappearing.New Zealand has listed 150 animal species as being seriously endangered and in need of 64.(protect).These animals include a kind of ant that only lives under one kind of rock,and a kind of lizard (蜥蜴)that only lives 6
85、5. a certain area.答案与解析【语篇解读】这是一篇说明文。新西兰一个小镇宣布了一项不寻常的计划,禁止家养猫,以保护当地的野生动物。56.unusual考查形容词。根据后文内容可知,是“一项不寻常的计划”,故填unusual。57.who考查定语从句的关系词。本句为定语从句修饰先行词those,先行词在从句中作主语,指人,故填关系代词who。58.toget考查非谓语动词。短语beallowedtodosth“被允许做某事”后跟不定式,故填toget。59.put考查非谓语动词。固定结构havesthdone“做某事”,故填过去分词put。60.the考查冠词。skins为名词,
86、此处填定冠词the表示特指。61.isneeded考查动词时态和语态。本句中主语plan与need构成被动关系,且时态为一般现在时,故填isneeded。62.havebeenattacking/areattacking考查动词时态和语态。表示过去一直做某事并可能持续到以后,用现在完成进行时,填havebeenattacking。或者用现在进行时表示目前的情况,填areattacking。63.rapidly考查副词。disappear为动词,需要副词修饰,故填rapidly。64.protection考查名词。of为介词,后跟名词作宾语,故填protection。65.in考查介词。短语li
87、vein表示“居住在”,故填in。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假设你叫李华,是学生会主席,为了拯救濒危动物,你打算在学校举办一次活动,希望得到校长的批准和支持。请根据以下提示给林校长写一封申请信,内容包括:1.活动: 举办濒危动物图片展,旧书义卖活动,为拯救濒危野生动物捐款;2.时间:本周二至周五放学后;3.地点:学校图书馆前与篮球场。注意:词数80左右;申请信的开头及结尾已经给出,不计入总词数。Dear Mr Lin,Yours sincerely,Li Hua参考范文Dear Mr Lin,I am writing to ask permission from y
88、ou to hold an activity.As we all know,many rare wild animals are in great danger.Once they are gone,there will never be any more.Each animal has its place in the balance of nature.Destroying any kind of wild animals can create many problems,so we plan to help save wild animals by holding an activity
89、.We will hold a Picture Exhibition on Endangered Animals as well as a fair to sell old books and the whole school will work together to raise as much money as possible.The exhibition and the fair are to be held after school from this Tuesday to Friday in front of the school library and on the basket
90、ball court.We sincerely hope that we can get your permission.Yours sincerely,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面短文,根据其内容和所给段落开头语续写两段使之构成一个完整的短文。The event that stands out in Toms memory happened one morning when Tom was only ten years old.He was at home with his elder sister Jane.Tom was doing his homework when he
91、heard raised voices.At first he thought nothing of it since customers in the motorcycle shop directly below their flat often became loud,but he soon realized this time it was different.“Quick!Quick!Remove the motorcycles from the shop,” someone yelled.Then a thick burning smell filled the air.When T
92、om opened the front door of their flat to investigate,a thick cloud of smoke greeted him.The motorcycle shop had caught fire and people were running and crying.Jane,who had been playing the violin in her room,hurried to the living room.They rushed out of the door and along the corridor(走廊)through th
93、e smoke.They were heading towards the stairway at the far end of the corridor when Jane stopped in her track.She turned around and headed back the way they came.Tom had no idea what she was doing,but he followed suit.Jane had suddenly remembered the lady in her 70s who lived next door to them,who th
94、ey called Makcik Malay for auntie.Jane began banging on Makciks door,but got no answer.As the smoke thickened around them,Tom could see many of their neighborssome still in their pyjamasrunning for safety.The thought of fear crossed his mind.“She would have run for safety like everyone else!” Tom cr
95、ied.However,Jane refused to give up.“I know Makciks still inside.” She said she was familiar with Makciks daily routine and was certain she would still be sleeping.She pounded the door.“Go downstairs.Go now!Go!”注意:续写词数应为150左右。Tom noticed the flame was reaching up.Luckily,some neighbors passing by st
96、opped and offered help.参考范文Tomnoticedtheflamewasreachingup.Frozen with fear,he stood rooted to the spot.He comprehended the gravity of the situation and held Janes hand tightly.By then,both of them were coughing and their eyes were stinging.Time seemed to stand still,though they were probably there
97、for only two or three minutes.Tom begged Jane to run for safety as quickly as possible.Jane tried to shield her nose from the choking smoke and shook her head.She kept pounding against the door.Tom burst out crying.Luckily,someneighbourspassingbystoppedandofferedhelp.A sense of strength immediately
98、replaced the mounting fear and anxiety in Janes mind.She told them Makcik must be still in the room.They forced the door open with all their might.Sure enough,Makcik was lying in bed,unconscious.She was carried downstairs and then rushed to the hospital,where she finally came to herself.People in the neighborhood felt relieved and Jane and Toms joy was immense.