1、课时作业(二十三)必修4Module 5 A Trip Along the Three Gorges班级:姓名:建议时间 / 40分钟基础检测.词形转换1.Being aware of your (surround) all the time is a good idea for the memory training.2.This may all seem like a (distance) dream, but it is not so far away, as any parent will tell you.3.Then the lights faded away as we ente
2、red some remote, (hill) country.4.He found his phone didnt work well in the (mountain) region.5.This has become so (nature) to us that we are not even aware of it.单句填空6.On the shelf in my room (be) some books and a dictionary which belong to my sister.7.Sometimes smiles around the world be false, hi
3、ding other feelings like anger, fear or worry.8.For these reasons, we ought to forbid (smoke) in open areas such as buses, schools, hospitals, theatres, canteens and stores.9.Parents and children should communicate more (narrow) the gap between them so that they can understand each other better.10.H
4、is window is closer to us, and we have good view of whether hes doing his morning exercises or not.短语填空11.One of my old pals called me last night. Believe it or not, its (至少) five years since we last met.12.I (利用) the time to improve my skills, knowing that I would eventually go back to work. 13.Two
5、 guys were walking through the jungle when suddenly a tiger appeared(在远处), running towards them.14.Women may (休五个月的假期) after they give birth to a baby.15.With someone I love I can (经历) all the hardships of life together.句型训练16.On the ground (躺着一只小老虎), weak, but still alive. 17.They found themselves
6、in front of a wooden house(被围绕着) bamboo.18.What do you mean, there are only ten tickets? (应该有12张).19.When I heard (他经历了些什么) all these years, tears filled my eyes.20.The company will succeed (该公司只有获得足够的经济资助).能力提升.阅读理解There is no better way to enjoy Scottish traditions than going fishing and tasting a
7、 little bit of whisky(威士忌) at a quiet place like the Inverlochy Castle. When Queen Victoria visited the castle in 1873, she wrote in her diary, “I never saw a lovelier spot.” Scotland is not easily defined. In certain moments, this quiet land of lakes and grass and mountains changes before your very
8、 eyes. When evening gently sweeps the hillside into orange light, the rivers, teeming with fish, can turn into streams of gold. As you settle down with just a fishing pole and a basket on the bank of River Orchy, near the Inverlochy Castle, any frustration(烦恼) will float away as gently as the circli
9、ng water. Its just you and purple, pink, white flowers, seeking a perfect harmony. If you are a new comer to fishing, learning the basics from a fishing guide may leave you with a lifetimes fun. For many, fishing is more than a sport; it is an art.Scotland offers interesting places where you can res
10、t after a long days fishing. Set against a wild mountain and hidden behind woodland, the beautiful Inverlochy Castle Hotel below the Nevis is a perfect place to see the beauty of Scotlands mountains. Ben Nevis is the highest of all British mountains, and reaching its 1,345-metre top is a challenge.
11、But its not just what goes up matters; what comes down is unique. More than 900 metres high, on the mountains north face, lies an all-important source of pure water. Its name comes from the Gaelic(盖尔特) language “usqueb” or “water of life”. And it is the single most important ingredient(原料) in Scotla
12、nds best-known drink: whisky.21.How is Paragraph 2 mainly developed?A.By making comparisons. B.By following time order.C.By analysing causes. D.By giving descriptions.22. What is Ben Nevis specially noted for?A.The challenge up to its top. B.The water from the mountain.C.The beauty of its surroundin
13、gs. D.The Inverlochy Castle Hotel.23.What is the main purpose of the passage?A.To introduce Scottish traditions to tourists.B.To describe the pleasures of life in Scotland.C.To show the attractions of Scotland to readers.D.To explore geographical characteristics of Scotland.24.What does the story of
14、 Queen Victoria show?A.The Queen is rich in tour experience.B.The year of 1873 is special for the Queen.C.Tasting whisky is better than going fishing.D.The castles a good place to go in Scotland.完形填空My father, Danny Thomas, was a famous comedian, singer, actor, and producer with many fans. When I wa
15、s a child I 25 him. Once, my father made a(n) 26 with Margaret OBrien and he often took me to the set. I also wanted to be a movie star. Ten years later, at age seventeen, I got my 27.I played the lead in Gigi. However, the 28 of finally being a real actress was painfully short-lived. All the interv
16、iews and all the reviews 29 my father.Would I be as good as my father? Was I as gifted, as funny? Would I be as popular? I was extremely 30.I loved my father, but my 31 was just him.“Daddy,” I began, “please dont be 32 when I tell you this. I want to change my 33.I love you but I dont want to be a T
17、homas anymore.”I tried not to 34 during the long silence. And then he said, “I raised you to be a thoroughbred(优秀的赛马).When thoroughbreds run, they wear blinders to keep their eyes focused straight 35 with no disturbance, no other horses. They hear the crowd but they dont 36.They just run their own r
18、ace. Thats what you have to do. Dont listen to anyone 37 you to me or to anyone else. You just run your own race.”The next night 38 the crowd filed into the theatre, the stage manager 39 me a white box with a red ribbon. I opened it up and inside was a pair of old horse blinders with a little note t
19、hat 40, “Run your own race, baby.”Run your own race, baby. Dad could have said it a dozen other ways:“Be 41.”;“Dont be influenced by others.” But it wouldnt have been the same. He chose the right words at the right time. And all 42 my life, Ive been able to come to the point by asking myself, “Am I
20、running my race or 43 elses?”I thank my father for all his words that continue to live in my 44.25. A.hated B.adored C.feared D.avoided26. A.movie B.album C.record D.interview27. A.position B.award C.degree D.chance28. A.affection B.anxiety C.excitement D.bitterness29. A.focused on B.relied on C.app
21、ealed to D.attended to30. A.calm B.upset C.touched D.guilty31. A.belief B.limit C.model D.problem32. A.puzzled B.injured C.hurt D.confused33. A.role B.name C.school D.major34. A.cry B.smile C.scream D.laugh35. A.ahead B.around C.about D.aside36. A.hesitate B.move C.shout D.listen37. A.leading B.comp
22、aring C.tying D.introducing38. A.until B.though C.as D.since39. A.delivered B.handed C.dropped D.pressed40. A.wrote B.showed C.printed D.read41.A.grateful B.modest C.independent D.considerate42. A.towards B.beyond C.through D.behind43. A.somebody B.anybody C.nobody D.everybody44. A.recognition B.dre
23、am C.experience D.heart.语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。A 14-year-old Chinese boy overcame two of humankinds most dreaded fearsgetting stuck in an elevator and getting homework 45. (do) in a single night, owing to his calm-witted character.Sun Yao was on his way up on Tuesday evening after schoo
24、l 46. the lift suddenly came to a stop. A moment of panic followed before the 47. (teenage) could find a way out.Sun said he tried to open the elevator door, 48. (press) all the buttons in the hope of getting the elevator to work again, but it didnt work.Without a cellphone at hand, Sun tried yellin
25、g to get attention of people outside, but no one responded as time passed by. He slipped a note through the door 49. the message “People stuck inside. Please ask the property management for help.” and hoped someone 50. (pick) it up and act on it.After exhausting all his options without knowing how l
26、ong 51. would take before someone found him, he took out his textbooks and started to do his homework 52. (patient).Soon after he finished his duties, Sun heard loud 53. (voice) outside. A large crowd including his teachers and other parents had come to the rescue, by which time he 54. (trap) in the
27、 elevator for over five hours.课时作业(二十三).1.surroundings2.distant3.hilly4.mountainous5.natural.6.are7.can8.smoking9.to narrow10.a.11.at least12.take advantage of13.in the distance14.take/have five months off15.go through.16.lay a little tiger17.(which/that was) surrounded with18.There should/ought to
28、be twelve19.what he had gone through/experienced20.only if it gets enough financial support.【文章大意】本文是一篇说明文,介绍了苏格兰美丽的风景,目的是吸引读者到苏格兰去旅游观光。21.D推理判断题。根据第二段的“When evening gently sweeps the hillside into orange light, the rivers, teeming with fish, can turn into streams of gold. As you settle down with ju
29、st a fishing pole and a basket on the bank of River Orchy, near the Inverlochy Castle, any frustration(烦恼) will float away as gently as the circling water.”可知,作者是通过描述美丽的景色来组织这一段落的。故选D项。22.B细节理解题。根据第三段中“But its not just what goes up matters; what comes down is unique. More than 900 metres high, on th
30、e mountains north face, lies an all-important source of pure water.”可知,本尼维斯(Ben Nevis)最大的特色是它的水。故选B项。23.C写作意图题。本文主要描述了苏格兰美丽的风景,作者的写作目的就是吸引读者到苏格兰游玩参观。故选C项。24.D推理判断题。根据第一段内容可知,文章首先说因维洛奇城堡(Inverlochy Castle)是一个好地方,然后以女王曾经来过并引用其对城堡的评价来说明这个地方好。故选D项。.【文章大意】 本文是一篇记叙文,主要讲述了作者在面对成功的父亲时,感到有压力。而父亲告诉她,要和赛马一样,不去
31、理会别人,只跑自己的比赛。25.B根据前句可知父亲非常优秀,所以作者非常崇拜父亲。而且第三段首句“Would I be as good as my father?”也是提示信息。故选B。26.A根据后句“I also wanted to be a movie star.”可知,父亲和别人一起拍了一部电影。故选A。27.D根据第二段的前两句话可知,作者也成了电影演员,由此判断作者得到了演电影的机会。故选D。28.C根据语境可知作者做一名演员的兴奋没有持续多久。affection 喜爱;anxiety焦虑;excitement兴奋;bitterness痛苦。29.A根据上文可知作者的父亲是有名的歌
32、手、喜剧演员等,因此当作者接受采访时,人们都把话题集中到父亲身上。focus on集中于;rely on依赖; appeal to 吸引;attend to 照料,处理。故选A。30.B根据空前的问题可推知,作者非常沮丧。故选B。31.D根据上文可知面对父亲的光环,作者担心自己做不到像父亲那么优秀,由此可知父亲的优秀无形中给作者带来很大压力和问题。故选D。32.C根据后句可知,作者说了让父亲感觉痛心的话。故选C。33.B根据下句可知作者不想叫Thomas,想改名字。故选B。34.A根据上文可知,在作者内心非常痛苦的情况下,说出不想再姓父亲的姓氏、想摆脱父亲给她带来的阴影时,作者强忍着没有哭出来
33、。故选A。35.A比赛的时候赛马是朝前跑。故选A。36.D根据后句内容“Dont listen to anyone”可知,父亲告诉作者要像赛马一样不要去听人们说什么,不要受周围人的影响。故选D。37.B从语境可知父亲开导作者只要做好自己的事情,不要拿自己和任何人比较。故选B。38.C根据前后句意可知此处表示当人们开始陆续进入剧院时。故选C。39.B根据下句“I opened it up”可知剧院经理递给作者一个盒子。hand sb sth递给某人某物。故选B。40.D根据语境可知纸条上写着鼓励作者的话。read“写着”,相当于say。故选D。41.C根据语境可知,父亲写给作者的是鼓励她的话。故
34、选C。42.C在作者的一生中,父亲的话一直在激励着她。故选C。43.A根据上文可知,父亲鼓励作者要走自己的路,不要理会别人说什么。故选A。44.D作者把父亲的话深深地记在了心底。故选D。.【文章大意】 本文是一篇记叙文,讲述了一位被困在电梯里的学生在等待救援的时候保持沉着冷静,并且写完了自己的作业的故事。45.done考查过去分词。此处是“get+宾语+宾补”结构,其中宾语homework和do之间是被动关系,应该用过去分词done。46.when考查连词。根据句意可知此处指孙瑶在放学回家的时候,这时电梯突然出了故障。when此处相当于and then,just at that time。47
35、.teenager考查词形转换。定冠词the后面跟名词形式,在句中作主语,故填teenager。48.pressing考查现在分词。此处为分词短语作状语,动词press和句子主语之间是主动关系,故用现在分词。故填pressing。49.with考查介词。此处是介词短语作后置定语,修饰note,with表示“具有”。50.would/could pick考查动词的时态。根据句意可知他希望别人能够看到,指将来的事情,应该用would pick或could pick。51.it考查代词。固定句型:It takes sb some time to do sth. 做某事花费某人多长时间。52.patiently考查副词。修饰动词应该用副词形式。故填patiently。53.voices考查名词复数。voice是可数名词,而且根据后句可知是很多人前来营救,故填voices。54.had been trapped考查动词的时态和语态。根据语境可知当救援到来的时候,他已经在电梯里待了5个多小时了。