收藏 分享(赏)

湖北省七市(州)教科研协作体2021届高三英语下学期3月联考试题.doc

上传人:a**** 文档编号:565592 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:17 大小:425.50KB
下载 相关 举报
湖北省七市(州)教科研协作体2021届高三英语下学期3月联考试题.doc_第1页
第1页 / 共17页
湖北省七市(州)教科研协作体2021届高三英语下学期3月联考试题.doc_第2页
第2页 / 共17页
湖北省七市(州)教科研协作体2021届高三英语下学期3月联考试题.doc_第3页
第3页 / 共17页
湖北省七市(州)教科研协作体2021届高三英语下学期3月联考试题.doc_第4页
第4页 / 共17页
湖北省七市(州)教科研协作体2021届高三英语下学期3月联考试题.doc_第5页
第5页 / 共17页
湖北省七市(州)教科研协作体2021届高三英语下学期3月联考试题.doc_第6页
第6页 / 共17页
湖北省七市(州)教科研协作体2021届高三英语下学期3月联考试题.doc_第7页
第7页 / 共17页
湖北省七市(州)教科研协作体2021届高三英语下学期3月联考试题.doc_第8页
第8页 / 共17页
湖北省七市(州)教科研协作体2021届高三英语下学期3月联考试题.doc_第9页
第9页 / 共17页
湖北省七市(州)教科研协作体2021届高三英语下学期3月联考试题.doc_第10页
第10页 / 共17页
湖北省七市(州)教科研协作体2021届高三英语下学期3月联考试题.doc_第11页
第11页 / 共17页
湖北省七市(州)教科研协作体2021届高三英语下学期3月联考试题.doc_第12页
第12页 / 共17页
湖北省七市(州)教科研协作体2021届高三英语下学期3月联考试题.doc_第13页
第13页 / 共17页
湖北省七市(州)教科研协作体2021届高三英语下学期3月联考试题.doc_第14页
第14页 / 共17页
湖北省七市(州)教科研协作体2021届高三英语下学期3月联考试题.doc_第15页
第15页 / 共17页
湖北省七市(州)教科研协作体2021届高三英语下学期3月联考试题.doc_第16页
第16页 / 共17页
湖北省七市(州)教科研协作体2021届高三英语下学期3月联考试题.doc_第17页
第17页 / 共17页
亲,该文档总共17页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、湖北省七市(州)教科研协作体2021届高三英语下学期3月联考试题本试卷共12页。全卷满分150分。考试用时120分钟。祝考试顺利注意事项:1 .答题前,先将自己的姓名、准考证号、考场号、座位号填写在试卷和答题卡上, 并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标 号涂黑。写在试卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3.非选择题的作答:用黑色签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在 试卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4.考试结束后,请将本试卷和答题卡一并上交。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标

2、在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷 上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中 选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来 回答有关小题并阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15.B. 9.18.C. 9.15.答案是C。1. Whats the probable relationship between the speakers?A. Fellow workers.B. Doctor and

3、 patient.C. Hairdresser and customer.2. How much should the man pay for two T-shirts?A. $18.B. $14.C. $10.3. What does the man think of the womans dress?A. Cheap.B. Ordinary.C. Beautiful.4. Where does the conversation take place?A. At the hotel.B. At the airport.C. At the bus stop.5. What does the w

4、oman think of the movie?A. Boring.B. Exciting.C. Moving.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、 C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将 有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。 每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Where will the woman go on the helicopter tour?A. Over the lake.B. Over the isl

5、and. C. Over the city.7. Why did the woman dislike wearing the helmet?A. It messed up her hair.B. It failed to protect her.C. It didnt match her style.听第7段材料,回答第8至10题。8. Whats the main topic of the conversation?A. Putting shoes on dogs.B. Buying toys for dogs.C. Making videos for dogs.9. What does t

6、he man think about the dog in the video?A. It looks silly.B. It looks poor.C. It looks lovely.10. Where will the man go this afternoon?A. To a park.B. To a store.C. To an animal shelter.听第8段材料,回答第11至13题。11. What can we learn about the man?A. He is helpful.B. He is good at biology.C. He got ill last

7、month.12. Why is the man talking to the woman?A. To offer help.B. To borrow her notes.C. To ask her how to learn biology.13. What does the woman advise the man to do?A. Join a study group.B. Spend extra time on biology.C. Read the textbook before class.听第9段材料,回答第14至17题。14. How long has the man worke

8、d in the company?A. For 3 years.B. For 10 years.C. For 40 years.15. What is the mans main problem?A. He cant sleep well.B. He eats a lot for lunch.C. Hes gained much weight.16. What is the worst about the womans job?A. Long hours sitting.B. The pressure of work.C. Report writing.17. Where will the s

9、peakers go this weekend?A. To a mountain.B. To a park.C. To a gym.听第10段材料,回答第18至20题。18. What issue are the scientists working on?A. Climate change.B. Electric vehicles. C. Public transport.19. Which country is the first one to provide free public transport service?A. Luxembourg.B. Germany.C. The Uni

10、ted States.20. When did electric buses start running in Glasgow?A. In July 2019.B. In January 2020. C. In March 2020.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWho we areThe United Nations is an international organization founded in 1945 and committed to maintaining i

11、nternational peace and security; developing friendly relations among nations; promoting social progress, better living standards and human rights.The issues on our agenda are complicated and diverse, as are the careers we offer.Management and Administration NetworkEducation: Business or Public Admin

12、istration, Finance, Economics, Sociology, Social Work, Psychology, Commerce, Law, or related fields.Posting title: Executive office of the secretary-generalDuty station: New YorkPosting period: 2 May 2021 - 30 June 2021Political, Peace and Humanitarian NetworkEducation: Political Science, Law, Inter

13、national Relations, Public Administration, Business Administration, Economics, or related fields.Posting title: Intern political affairsDuty station: ViennaPosting period: 17 October 2020 - 30 June 2021Legal NetworkEducation: Law, Business Administration, International Relations, Political Science,

14、Public Administration, or related fields.Posting title: Legal officerDuty station: MontrealPosting period: 14 December 2020 - 27 January 2021Economic, Social and Development NetworkEducation: Economics, Statistics, Mathematics, Public Administration, Political Science, Business Administration, Law,

15、Public Finance, or related fields.Posting title: Intern environment affairsDuty station: IncheonPosting period: 2 October 2020 - 30 December 202121. What department will you join as a student of psychology?A. Management and Administration Network.B. Political, Peace and Humanitarian Network.C. Legal

16、 Network.D. Economic, Social and Development Network.22. Which position will you apply for if you want to work in Vienna?A. Executive office of the secretary-general.B. Intern 一 political affairs.C. Legal officer.D. Intern 一 environment affairs.23. Which position has the longest application period?A

17、. Executive office of the secretary-general.B. Intern political affairs.C. Legal officer.D. Intern - environment affairs.BGiuseppe Paterno achieved the dream of a lifetime: He got a university degree when he was 97.Mr. Paternos graduation has inspired news coverage around the world, partly because o

18、f his age. Mr. Paterno has seemed to get around the many difficulties he has faced in his lifetime. Studying had been his passion since he was a small child, he said, “but unfortunately life betrayed me.”Bom in Palermo in 1923, he was the first of seven children in a very poor family. His dad worked

19、 at a job on a farm, and his mother took care of these children at home. Mr. Paterno began working soon after finishing primary school. The family was large, there was only one paycheck, we were under fascism (法西斯主义),and times were tough, he said. Eventually he ended up at a publishing house, where

20、the boss persuaded his father to send him back to school for a three-year vocational degree. Mr. Paterno then worked for an insurance agency while he took private classes to become a telegraph operator. The job also opened doors to the State Railways company, where he worked for more than four decad

21、es.In 1951, with a wife and two small children at home, he earned a high school degree as a surveyor, which led to an office job at State Railways. It was only after he retired, in the mid-1980s, that he returned to his books, taking theology courses through the Archdiocese of Palermo after a chance

22、 meeting with a professor of history who urged him to follow his passion.Mr. Micari, the president of the University of Palermo, congratulated Mr. Paterno on finishing his degree with a near-perfect grade point average. A graduate at this age, who has all this passion, this enthusiasm, and this tale

23、nt is certainly an extraordinary spokesman for our university, Mr. Micari told reporters later.24. What did Giuseppe Paterno do after primary school?A. He took care of children at home.B. He worked to support his family.C. He helped his father with his work.D. He managed a publishing house.25. Which

24、 word best describes the boss of the publishing house?A. Creative.B. Good-tempered.C. Cautious.D. Far-sighted.26. What made Giuseppe Paterno get an office job at State Railways?A. Working for an insurance agency.B. Taking private classes in telegraph.C. Receiving his high school degree.D. Working th

25、ere for over forty years.27. What message does the story convey?A. Its never too late to learn.B. Rome wasnt built in a day.C. Education is the key to success.D. Ups and downs make one strong.CBritains streets are becoming increasingly crowded with throwaway facemasks and protective gloves, a survey

26、 has found, as councils warn that they are battling with a mountain of personal protective equipment (PPE) litter.Four in ten councils have identified throwaway masks, gloves and other forms of PPE as a problem in their area, and warned that it could pose an infection risk.The District Councils Netw

27、ork (DCN) represents 187 regional authorities, covering waste collection for 22 million people. As well as being potentially dangerous for pets and wildlife, there is a risk that they could spread infection, it said. The World Health Organization has warned that appropriate handling is essential to

28、avoid any increase in the spread of disease.”Councils are already struggling with waste collection during the pandemic (流行 病)as residents are creating more rubbish while spending longer periods at home. The DCN said some weeks this summer had been like “Christmas collections, referring to the larger

29、 amounts of rubbish over the festive period.Dan Humphreys, the DCNs chief for enhancing quality of life, said: Facemasks,gloves and other forms of PPE are designed to protect people but poor handling risks doing the opposite. We would remind residents to think about how they deal with their waste.Sc

30、ientists, however, have warned that even if masks are dealt with properly, 124,000 tons of single-use facemasks could end up in landfill (填埋场)if people do not switch to reusable coverings.28. What is DCNs attitude towards PPE litter?A. Worried. B. Tolerant.C. Skeptical.D. Approving.29. Why is Christ

31、mas collections mentioned in paragraph 4?A. To recall the festival.B. To admire the atmosphere.C. To advocate the collection.D. To criticize the phenomenon.30. What can we infer from the scientists warning?A. It is better to produce multiple-use equipment.B. It is better to use reusable equipment.C.

32、 More rubbish will be produced.D. More landfills will be built.31. What is the text mainly about?A. The benefits of wearing facemasks.B. The ways of dealing with rubbish.C. The problem of handling PPE litter.D. The importance of protecting individuals.DA strong coffee after a poor nights sleep is th

33、e kick-start many people need in the morning but new research suggests that it might be best to have a bite to eat first.A study has found that drinking coffee first can have a negative effect on blood sugar control - a risk factor for diabetes (糖尿病)and heart disease.“We know that nearly half of us

34、will wake in the morning and, before doing anything else, drink coffee - subjectively the more tired we feel, the stronger the coffee,“ said Professor James Betts, at the University of Bath in the UK.For their study, researchers at the University of Bath got 29 healthy men and women to take part in

35、three different overnight experiments, with at least a week between them.In one, the participants had a normal nights sleep, roughly from 11 p.m. to 7 a.m., and were asked to consume a sugary drink on waking in the morning. They then experienced an interrupted nights sleep, where the researchers wok

36、e them every hour for five minutes by sending them text messages to which they had to respond and upon waking were given the same sugary drink.On another night, participants experienced the same sleep interruption, but this time were first given a strong black coffee 30 minutes before consuming the

37、sugary drink.They found that one night of interrupted sleep did not worsen the participants blood sugar and insulin (胰 岛素)responses when compared to the normal nights sleep- although previous research suggested that losing many hours of sleep or many nights of poor sleep could have a negative effect

38、. However, strong black coffee consumed before breakfast actually increased the blood sugar response by around 50% suggesting that relying on coffee after a bad night to stop feeling sleepy could limit your bodys ability to tolerate the sugar in your breakfast.32. What does the underlined word “kick

39、-start in paragraph 1 refer to?A. A kind of sport.B.A kind of power.C. A kind of medicine.D.A kind of belief.33. What was unchanged in the three experiments?A. The duration of sleep.B.The blood sugar response.C. The sugary drink.D.The intake of coffee.34. What increased the participants blood sugar

40、response most before breakfast?A. A normal sugary drink.B. A normal nights sleep.C. An interrupted nights sleep.D. A cup of strong black coffee.35. How did researchers draw the conclusion?A. By comparing the results.B. By listing some examples.C. By surveying the participants.D. By referring to some

41、 documents.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两 项为多余选项。Rachael Ray is known as a famous chef, magazine publisher, and creator of her own pet food. Recently, I was lucky to interview her about healthy eating. 36 . Here is what she said: Do what you love, and youll love what you

42、 do.Ray didnt spend her childhood dreaming of becoming a star. Instead, she remembers devotion to her creativity. I didnt say, When I grow up, I want to be this or that. But I loved to read, draw, and be in the kitchen and around food. 37 . She now spends her days creating meals and sharing ideas wi

43、th people from around the world. When asked if it was exhausting to smile for the cameras every day, Ray said, No, its fun. 38Eat wellRay believes that kids should understand the need for healthy food choices. Eating well just makes you a happier person, she said. Ray shows people how to prepare hea

44、lthy versions of any food in the world, from hamburgers to pizza to hot dogs to French fries. 39 .Read a lotI asked Ray if she had a favorite childrens book, and she named two: The Casual Observer by Elizabeth Whitson and The Stinky Cheese Man and Other Fairly Stupid Tales by Jon Scieszka and Lane S

45、mith.40 : “Work harder than everybody else, be grateful, always try to laugh more than you cry, and dont be mean to people.A. I love what I doB. Eating good food helps me keep healthyC. After that, I asked Ray for some tips for kidsD. I know it is hard for her to accept my interviewE. Ray ended our

46、conversation by sharing her recipe for successF. This creativity led Ray to produce several successful television showsG. Ray also believes that eating good food can help students feel better and do well in school第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的 最佳选项。Adam

47、Finley loves his job as a mail carrier. When the 41 in his community moved entirely online, Finley felt sorry for the students 42 inside all day.One day, Finley decided to do something to help lift the 43 of the Jones sisters who havent been able to go to school all year.After 44 with the girls pare

48、nts, Finley drew some index cards (索引卡)out of his pocket and started the first of many 45 of Tick-tac-toe (井字棋).Every morning, the girls would run to the mailbox to see Finleys latest move and make their strategic 46 , leave the cards in the mailbox, and wait for Mr. Adam to make his move when he re

49、turned with their mails the following day.“It was what they 47 every morning, seeing what move he would make, said Mrs. Jones.Finley would let the girls 48 so he could reward them. They are always 49 to win. Ive surprised them with gift cards for ice-cream, popcorn, anything to make them 50 . At 7:3

50、0 every morning, those girls are excited waving at the door. Thats my 51 , Finley said.Nowadays Finley is playing the game with other neighborhood kids. Mrs. Jones said although 2020 has been 52 . she is grateful for the 53 it taught her and her family about 54 the small moments in life. Thank you,

51、Finley, for bringing such 55 to such a dark year/5 she added.41. A. mailsB. storesC. schoolsD. libraries42. A. stuckB. hiddenC. wanderingD. quarrelling43. A. voicesB. parcelsC. curtainsD. spirits44. A. bargainingB. checkingC. tradingD. fighting45. A. gamesB. versionsC. imagesD. wonders46. A. prepara

52、tionsB. inventionsC. movesD. cards47. A. looked intoB. looked forward toC. looked forD. looked back on48. A. playB. waitC. createD. win49. A. expectedB. boredC. excitedD. qualified50. A. smileB. stayC. hesitateD. wave51. A. suggestionB. rewardC. decisionD. ending52. A. strangeB. lengthyC. smoothD. t

53、ough53. A. trickB. lessonC. storyD. skill54. A. appreciatingB. spendingC. collectingD. recording55. A. honorB. creditC. opportunityD. light第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Five days after China concluded its historic 23-day Change-5 lunar mission, Chinese space engineers 56 (m

54、ake) a new achievement with the maiden flight (首航)of the Long March-8, 57 lifted off from the Wenchang Spacecraft Launch Site on the coast of southern China飞 island province of Hainan at 12:37 p.m. on Dec.22,2020, sending five satellites into 58 (plan) orbit. It carried a payload (载荷)of about 4.5 to

55、ns 59 a sun-synchronous (太阳同步)orbit at an altitude of 700 km. Xiao Yun, Long March-8s project manager, said the 60 (rocket) successful maiden flight would push forward the nations effort 61 (become) a world-class space power. Research and development started in 2017 and took about three years. 62 (c

56、onstruct) of the first Long March-8 was completed in October. It is not common for designers and engineers to build 63 new rocket type within just over two years,55 said Song Zhengyu, Long March-8s chief designer. From the very 64 (begin), we decided that this project must be market-oriented so the

57、rocket could be 65 (compete) in terms of its cost and carrying capacity. 第四部分写作(共两节;满分40分)第一节(满分15分)植树节来临之际,你校学生会在上周日组织了植树活动,请你为校英文报写一 篇报道,内容包括:1.参加人员:高三师生;2.活动目的;3.活动感想。注意:1.写作词数应为80左右;2.请在答题卡的相应位置作答。第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的 短文。Grady and his family go camping every summer. As it

58、 was becoming hotter, here came the camping time.Having planned the camp long, the family finally decided the destination - the Great National Forest. With food, necessity and cookers loaded onto the car, the family squeezed into the car. The car door closed, heat was shut outside.In the car, Jared,

59、 Gradys younger brother was playing with a toy dinosaur, making great noise. Gradys mother talked excitedly with his father. On settling in the car, Grady put on the earphone and turned on the music. He neither wanted to join his brother nor joined any talk. After what seemed to be hours, the car st

60、opped where they headed. Grady threw down his backpack and slammed the car door.“This will be a lengthy week,“ he said unhappily to no one in particular. He looked around the campground. Hundreds of tall and green fir trees, some as tall as church towers, covered the mountainside like a green carpet

61、. The sun would be setting soon. Grady thought maybe the heat wouldnt be unbearable. But actually now in the mountain, the hot stickiness of July was closely attached to him.Grady hated camping, but it was something his family stuck to every summer. His father liked cooking over an open air, telling

62、 stories about how to survive things like bear attacks and bites of bees. His mother and Jared liked to hike and take pictures of animals. Jared had a collection of bug pictures that he had pinned to the walls in his half of their room. Grady thought they were just scary and proof that Jared was a s

63、trange kid.They set up camp - two tents, one for his parents and one for himself and Jared. While everyone else started preparing dinner, Grady, looking for some place to cool down, set off for the nearby stream, which was deep enough to swim in. 注意:L续写词数应为150左右;As Grady got close to the stream, an

64、adorable bear cub (幼崽)caught his eye.Turning around, he saw an angry bear moving swiftly towards him.2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。湖北省七市(州)教科研协作体2021年高三年级3月联考英语参考答案听力部分:1-5 CBCBA 6-10 BAACB 11-15 CBAAC 16-20 BACAB阅读理解:21-23 ABD 24-27 BDCA 28-31 ADBC 32-35 BCDA七选五: 36-40 CFAGE完形填空:41- 45 CADBA 46-50 CBDCA 51-5

65、5 BDBAD语法填空: 56. made 57. which 58. planned 59. to/into 60. rockets61. to become 62. Construction 63. a 64. beginning 65. competitive 应用文写作With Tree Planting Day approaching, Senior Three teachers and students took the chance to plant trees last Sunday. In order to raise students awareness of green

66、lifestyle as well as beautify our school, Student Union organized the activity, in which all the teachers and students from Senior Three took an active part. To make the earth a better place to live in, it is the duty of every student to realize the importance of protecting the environment and livin

67、g a green life. Take action right now, and we can make a difference.读后续写As Grady got close to the stream, an adorable bear cub caught his eye. Though Grady didnt like animals, he couldnt resist such a lovely bear cub measuring no more than two feet tall with a cute face. It was playing pretty joyful

68、ly at the edge of the stream. So absorbed was the bear cub in playing that it wasnt aware that someone was approaching. Driven by curiosity, Grady walked on tiptoe, moving closer to have a look at it. Suddenly he heard a sound behind him. Turning around, he saw an angry bear moving swiftly towards h

69、im. Shocked and dumb, Grady was rooted onto the ground for seconds, and then dashed to their camp desperately, shouting for help in the meantime. Fortunately, Gradys father heard the shout in time to come to his assistance. To their surprise, realizing the danger was away, the furry giant stopped ch

70、asing and returned to the stream, picking up her baby, and holding it in arms tightly. In the distance, attracted by the noise, Jared and his mother were trying to take a photo of the bear cub and its mother.答案详解阅读理解A篇 人与社会【语篇导读】本文是应用文。是一则联合国的招聘信息。21A 细节理解题 根据“Management and Administration Network”中

71、关于应聘者专业的要求,心理学相关专业的人可以加入该部门。22B 细节理解题 根据职位“Intern-political affairs”中的工作地点的介绍,如果想在Vienna工作应该申请该职位。23D 细节理解题 根据四个部门给出的申请时间,“Intern-environment affairs” 的申请时间是2020.10. 2-2021.12.31, 故申请时间最长。B篇 人与自我【语篇导读】本文讲述了一位意大利97岁的老人获得大学学位的故事。24. B 细节理解题 由“Mr. Patern began working soon after finishing primary schoo

72、l.”可知,Mr. Patern念完小学后,因为家境清寒不得不去打工以减轻家庭负担。25. D 判断推理题 由“Eventually he ended up at a publishing house, where the boss persuaded his father to send him back to school for a three-year vocational degree.”可知,这位老板应该是有远见的人。26. C 细节理解题 由“In 1951, with a wife and two small children at home, he earned a high

73、 school degree as a surveyor, which led to an office job at State Railways. ”可知。作为调查员他取得了高中文凭,这也使得他在国家铁路局有了一份文职的工作。27. A 推理判断题 根据“Giuseppe Patern achieved the dream of a lifetime: He got a university degree when he was 97.”以及Mr. Patern的工作和求学经历可知,早年因为家境清寒,辍学工作,但一直坚持学习,终于在97岁高龄的时候,获得了学士学位。一生都在学习,即:活到老

74、学到老。C篇 人与社会【语篇导读】本文讲述英国个人防护设备被随手乱扔,造成了很大的环保困扰和卫生安全隐患,面对这一社会现象,英国“有关部门”的态度和建议。28. A 观点态度题 从第三段DCN的发言there is a risk that they could spread infection和avoid any increase in the spread of disease可以看出他们对于这种乱扔的现象可能带来的后果是非常忧虑的。29. D 推理判断题 这段提到Christmas collections是批评现在人们待在家里垃圾成堆的现象,就像是圣诞节期间垃圾增多一样。30. B 细节理

75、解题 从最后一段科学家的警告“即使口罩处理得当,如果人们不改用可重复使用的口罩,12.4万吨一次性口罩最终也可能被填埋”可以推知答案。31. C 主旨大意题 本文主要讲述英国个人防护设备随手乱扔,造成了很大的环保困扰和公共安全隐患的问题。所以答案选C。D篇 人与自我 【语篇导读】本文讲述早上起床就直接喝咖啡对血糖有不好的影响,会限制身体的耐糖能力,并通过实验证明。32B 词义猜测题 根据第一段第一句,在a poor nights sleep后喝一杯浓咖啡是许多人早上需要的动力。33C 细节理解题 根据第五、六两段可知三次实验中受试者都喝了a sugary drink。34D 细节理解题 由最后

76、一段one night of interrupted sleep did not worsen the participants blood sugar and insulin (胰岛素) responses 以及strong black coffee consumed before breakfast actually increased the blood sugar response by around 50%可以推知。35. A 推理判断题 由最后一段可知研究者通过比较实验结果得出结论。七选五 人与自我【语篇导读】文章通过Rachael Ray介绍了成功的秘方。36. C 根据本空后面

77、的Here is what she said和下文内容可知,作者向Rachael Ray提问了一些与孩子有关的问题,这里的that指代上文的interview, 故C项符合语境。37. F 根据本空前面的investing in her creativity和本空后面的sharing ideas with people from around the world,smile for the cameras every day可以锁定F项中的creativity和successful television shows。代入后,“创造力使得Ray能够制作出几档成功的电视节目”符合语境。38. A

78、根据本空上一句可知Ray认为她做的工作很有趣,所以她爱她做的事情,A项符合语境。39. G 本段主要介绍了与饮食健康相关的内容,故G项“Ray还认为吃健康的食物使学生们感觉更好,从而能帮助他们在学校有好的表现”符合语境。40. E 根据本空后面的Work harder than everybody else, be grateful, always try to laugh more than you cry, and dont be mean to people可知,Ray在谈话结束的时候分享了她成功的秘方。完形填空 人与社会【语篇导读】这是一篇记叙文。美国邮政署的邮递员Adam Finle

79、y在疫情期间,通过玩井字棋游戏给社区的孩子们带去欢乐。41. C句意:当他所在社区的学校完全进入网课状态,他不禁为终日呆在室内的学生感到难过。故选C项。42. A见41题解析。43. D句意:芬尼决定做点什么来帮助振奋琼斯姐妹的精神,使她们高兴。44. B句意:和女孩们的父母了解核实过后,芬尼从口袋里拿出一些卡片,开始画井字游戏。故选B项。45. A见44题解析。46. C句意:每天早上,琼斯姐妹会跑到邮箱查看芬尼最新走的一步棋,然后在卡片上画出她们走的一步,将卡片留在邮箱,等待亚当先生第二天返回时再走下一步。故选C项。47. B句意:他们每天早上盼望的就是看芬尼会怎样走一步。故选A项。48.

80、 D句意:芬尼说他总是会让女孩们赢,这样他就可以奖励她们一个奖品了。49. C句意:她们赢了总是会很兴奋。50. A句意:芬尼通过给姐妹俩礼物卡买冰激凌,爆米花或者任何让她们开心一笑的东西,带给她们惊喜。51. B句意:当早上七点半,女孩们兴奋地在门口挥手(即女孩们渴望见到芬尼),这就是我所得到的回报。根据语境,芬尼努力帮助孩子们振奋精神,看到孩子们期望和兴奋地招手就是对他最好的回报,故选B项。52. D句意:琼斯太太说虽然2020年很艰难,但她很感恩这一年教会她和她的家人对生活中的每一个瞬间充满感激。故选D项。53. B见52题解析。54. A见52题解析。55. D句意:“感谢你,芬尼,在

81、这样黑暗的一年带来光芒。” 结合句子中的 such a dark year可知,是带来了光,故选择D项。语法填空 人与社会【语篇导读】本文主要介绍了长征八号运载火箭在中国文昌航天发射场成功发射,以“一箭五星”的方式将5颗卫星送入预定轨道。56. made 考查谓语动词。由上下文可知这里用过去时。57. which 考查从属连词。分析句子结构可知,此处是非限制性定语从句,关系词在定语从句中做主语,故填which。58. planned 考查非谓语动词。此处是过去分词做定语。59. to/into 考查介词。60. rockets 考查名词所有格。61. to become 考查非谓语动词。此处是

82、不定式做后置定语。62. Construction 考查名词。此处需要名词做主语。63. a 考查不定冠词。64. beginning 考查非谓语动词。此处是动名词做宾语。65. competitive 考查形容词。此处需要形容词做表语。应用文写作With Tree Planting Day approaching, Senior Three teachers and students took the chance to plant trees last Sunday. In order to raise students awareness of green lifestyle as we

83、ll as beautify our school, Student Union organized the activity, in which all the teachers and students from Senior Three took an active part. To make the earth a better place to live in, it is the duty of every student to realize the importance of protecting the environment and living a green life.

84、 Take action right now, and we can make a difference.读后续写As Grady neared the stream, an adorable bear cub caught his eye. Though Grady didnt like animals, he couldnt resist such a lovely bear cub measuring no more than two feet tall with a cute face. It was playing pretty joyfully at the edge of the

85、 stream. So absorbed was the bear cub in playing that it wasnt aware that someone was approaching. Driven by curiosity, Grady walked on tiptoe, moving closer to have a look at it. Suddenly he heard a sound behind him. Turning around, he saw an angry bear moving swiftly towards him. Shocked and dumb,

86、 Grady was rooted onto the ground for seconds, and then dashed to their camp desperately, shouting for help in the meantime. Fortunately, Gradys father heard the shout in time to come to his assistance. To their surprise, realizing the danger was away, the furry giant stopped chasing and returned to

87、 the stream, picking up her baby, and holding it in arms tightly. In the distance, attracted by the noise, Jared and his mother were trying to take a photo of the bear cub and its mother.基本思路:1.前文大意: Grady一家人外出野营,Grady极其不愿意出去,勉为其难地跟着家人到了宿营地。因为天气炎热,Grady趁着家人在忙其他的事情,独自一人前往小溪边去游泳。2.续写要点: 第一段:Grady看到了溪边

88、玩耍的小熊崽,续写内容应该围绕小熊的活动和Grady观看小熊展开。第二段:Grady被熊妈妈发现,续写内容应该围绕Grady智斗熊妈妈,逃离现场。爸爸妈妈来帮忙可以接受。3.重点细节(建议):第一段中体现adorable bear cub的相关细节描写和Grady近距离观看的动作描写;第二段中体现angry bear的动作描写和Grady的心理和动作描写;若结尾续写创意好,可适当加分。4.注意:若续写情节与开头语有明星的冲突,须按评分标准适当扣分;总词数少于130的,从总分中扣去2分。读后续写总分25分,按7个档次给分。听力录音稿Text 1 W: Do you want the same h

89、aircut as usual?M: Almost. But Id like it a little shorter over the ears. Text 2M: This T-shirt is really my style. How much is it?W: Nine dollars each. But you can save four dollars if you buy two. Text 3 M: You look like a million dollars in your new dress.W: Its very nice of you to say so. It is

90、my birthday present from my mother. You also look handsome in your suit.Text 4W: Good morning, sir. Can I help you?M: Yes, please. I missed my flight to Korea. But it wasnt my fault. My bus broke down on the way.W: OK, sir. Dont worry.Text 5M: I heard that you went to the movie with Johnson last nig

91、ht. Was it as good as you expected?W: Id rather I had done my housework at home.Text 6W: I am so excited for this weekend. These last few days of work are going to feel so long.M: I forgot. Youre still going to the beach, right? W: Yes, and Im going on a helicopter tour over the nearby island. M: Th

92、at is so exciting.W: I know. I did it once before and it was so beautiful and thrilling. The only thing that I didnt like was wearing the helmet. It made my hair so wild. I think this time I will just remember not to style my hair before I go.M: Good idea. However, Im sure that the helmet is importa

93、nt protection.Text 7M: Look at that dog in this video! It looks like its dancing!W: Poor thing. Thats because people put shoes on it. Dogs arent supposed to wear shoes.M: I think its great. It keeps the dogs feet clean when they go out for a walk. You wouldnt go outside without shoes on, would you?W

94、: Im not a dog. It looks silly.M: I dont think so. It looks very cute, actually.W: And the owners put the poor dog on the Internet, as if it werent bad enough that they walk it through the park like that.M: I would take my dog to the store with shoes on this afternoon.W: Well, that doesnt make it ri

95、ght. Its an animal, not a toy. People shouldnt dress their animals up like humans and put them online. Text 8M: Betty, Im having such a hard time studying for this class. My notes have been a mess since I missed classes of that week.W: Why did you miss so many classes?M: I got a bad cold last month

96、and couldnt go to school for a week. I never got a chance to get the notes that I missed from anyone in my biology class. Anyway, do you mind if I copy your notes from the days I missed?W: I dont mind at all.M: That would be such a big help! Im trying to read the textbook, but the lessons dont make

97、sense to me. Biology is my most difficult subject, so I have to spend extra time on it.W: Why dont you come to the study group that a couple of us set up for this week? It might help you prepare for the next week.M: Really? That would be great.Text 9M: Ever since I had the job in the company three y

98、ears ago, I have noticed that Im 40 pounds heavier. Thats terrible.W: Were high-tech workers, and our jobs require us to be chained to computer screens for long work days.M: Its said that the average office worker sits for about 10 hours, dealing with e-mails in front of the computer, making calls o

99、r writing reports and eating lunch. And then sitting in front of the TV or using the computer at home.W: Its so bad, but to me the worst part is that I dont know how to reduce the pressure from my work. I just cant fall asleep all night.M: Its time to change. What about finding time to work out in t

100、he gym?W: Well, I prefer outdoor exercise, such as running in a park, and climbing in a mountain area.M: All right. Lets go climbing this weekend.W: I cant agree more.Text 10 M: Climate change has pushed scientists and inventors to think of new ways that our public transport systems will work, and t

101、o figure out how to make that change without causing too much inconvenience to peoples daily life. Governments around the world are looking to reduce traffic in their major cities by putting a large amount of money into the public transport. This will involve persuading people to stop using cars tha

102、t pollute the environment. In March 2020, Luxembourg became the first country to make its entire public transport system free. Germany is likely to follow in their footsteps. Other cities, such as Chicago in the United States, and Tallinn in Estonia, run free services, too. But a lot of public trans

103、port systems are also polluting. Scientists are looking at electric vehicles such as buses and taxis. London started running electric buses in July 2019, and now it has over 200 electric buses. In January 2020, Glasgow, which is the largest city in Scotland, also started using them. It has also introduced 70 charging points for electric vehicles. There are 2500 electric cars in Glasgow at present, but the council believes that the number will increase by a factor of 10 by 2025.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1