收藏 分享(赏)

Unit 8Fashion 课时4 Integrated Skills -Task -【帮课堂】2021-2022学年七年级英语上册同步精品讲义(牛津译林版).doc

上传人:a**** 文档编号:565424 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:11 大小:884.50KB
下载 相关 举报
Unit 8Fashion 课时4 Integrated Skills -Task -【帮课堂】2021-2022学年七年级英语上册同步精品讲义(牛津译林版).doc_第1页
第1页 / 共11页
Unit 8Fashion 课时4 Integrated Skills -Task -【帮课堂】2021-2022学年七年级英语上册同步精品讲义(牛津译林版).doc_第2页
第2页 / 共11页
Unit 8Fashion 课时4 Integrated Skills -Task -【帮课堂】2021-2022学年七年级英语上册同步精品讲义(牛津译林版).doc_第3页
第3页 / 共11页
Unit 8Fashion 课时4 Integrated Skills -Task -【帮课堂】2021-2022学年七年级英语上册同步精品讲义(牛津译林版).doc_第4页
第4页 / 共11页
Unit 8Fashion 课时4 Integrated Skills -Task -【帮课堂】2021-2022学年七年级英语上册同步精品讲义(牛津译林版).doc_第5页
第5页 / 共11页
Unit 8Fashion 课时4 Integrated Skills -Task -【帮课堂】2021-2022学年七年级英语上册同步精品讲义(牛津译林版).doc_第6页
第6页 / 共11页
Unit 8Fashion 课时4 Integrated Skills -Task -【帮课堂】2021-2022学年七年级英语上册同步精品讲义(牛津译林版).doc_第7页
第7页 / 共11页
Unit 8Fashion 课时4 Integrated Skills -Task -【帮课堂】2021-2022学年七年级英语上册同步精品讲义(牛津译林版).doc_第8页
第8页 / 共11页
Unit 8Fashion 课时4 Integrated Skills -Task -【帮课堂】2021-2022学年七年级英语上册同步精品讲义(牛津译林版).doc_第9页
第9页 / 共11页
Unit 8Fashion 课时4 Integrated Skills -Task -【帮课堂】2021-2022学年七年级英语上册同步精品讲义(牛津译林版).doc_第10页
第10页 / 共11页
Unit 8Fashion 课时4 Integrated Skills -Task -【帮课堂】2021-2022学年七年级英语上册同步精品讲义(牛津译林版).doc_第11页
第11页 / 共11页
亲,该文档总共11页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 8 Fashion Integrated Skills -Task 知识精讲知识点01 go for 教材P99【用法详解】go for sth : 去从事某项活动或运动,去参加 go for a walk 去散步 go for a picnic 去野餐 【典例讲解】这位女士很享受与她的父母一起散步。The woman enjoys _ _ _ _ with her parents.【答案】going for a walk 【解析】go for a walk :去散步,enjoy后常接doing,故答案为going for a walk。知识点02 be fit for 教材P100

2、【用法详解】fit adj. 适合的,合适的 be fit for 适合 be fit to do sth 适合做某事Top athletes have to be very fit.顶级运动员体格必须十分健壮。Hes had a bad cold and isnt fit enough for work yet.他得了重感冒,还不能上班。fit v. 适合,合身 fit well 很合适I tried the dress on but it didnt fit.我试穿了那连衣裙,但不合身。That jacket fits well.那件短上衣很fit adj. 健康的 keep fit =

3、keep healthy 保持健康We need to exercise to keep fit. 我们需要锻炼保持健康。She tries tokeep fitby jogging every day.她每天慢跑以保持健康。【典例讲解】这些运动鞋真的不错,适合跑步。The trainers are really good and they are _ _ running.【答案】fit for 【解析】are是系动词,后加形容词作表语,fit是形容词,意为“合适的”,be fit for意为“适合”,故填fit;for。知识点03 what do you think of 教材P100【用法

4、详解】What do you think of = How do you like ? 你认为.怎么样?What do you think of the fashion show? = How do you like the fashion show? 你认为时装表演怎么样?【典例讲解】 What do you _ the yellow car? Its very cute.A. like B. think C. think of D. like to 【答案】C【解析】句意:你认为这个黄色的小汽车怎么样?它很可爱。What do you think of .你认为.怎么样?故答案为C。知识点

5、04 design 教材P103【用法详解】design v. 设计;制图;构思to design a car/a dress/an office设计汽车连衣裙办公室a badly designed kitchen设计很糟糕的厨房They asked me to design a poster.他们请我设计一张海报。design n. 设计;制图;构思Shes good atartanddesign. 她擅长美术和设计。Helooked atthedesignwiththeeyeofan engineer. 他以工程师的眼光审视这个设计。【典例讲解】Jim thinks it is fun_

6、(design) clothes.【答案】to design【解析】句意:吉姆认为设计衣服是有趣的。be fun to do sth.表示做某事是有趣的;根据句意,故填to design。知识点05 include 教材P103【用法详解】include v. 包括;包含 including prep. 包括,包含The tour included a visit to the Science Museum.这次游览包括参观科学博物馆。Does the price include tax?这个价钱是否包括税款?Your duties include typing letters and ans

7、wering the telephone. 你的职责是打信件和接电话。【典例讲解】Jimmy bought a lot of books yesterday, _ an English novel.A.includeB.includingC.includedD.to include【答案】B【解析】句意:吉米昨天买了很多书,包括一本英语小说。考查词义辨析。include包括,动词;including包括,用作介词和前面的句子用逗号隔开;included包括在内的,多作后置定语;to include是不定式。分析句子可知,设空处在句中作状语,需用介宾结构;including an English

8、 novel包括一本英语小说,故选B。能力拓展一 单项选择。1.What do you think of the basketball match between Liaoning and Guangdong? _A.Wonderful!B.I think so.C.No problem.D.Youre welcome.【答案】A【解析】句意:你认为辽宁队和广东队之间的篮球比赛怎么样?太精彩了!考查情景交际。wonderful精彩的,很棒的;I think so我也这样认为; no problem没问题。Youre welcome不客气。句式What do you think of?用于提问他

9、人对某事物的观点或看法,其答语通常要给出明确的观点态度。故选A。2.More than 100 million people in over 200 countries like basketball, _ China.A.to includeB.includesC.includeD.including【答案】D【解析】句意:200多个国家超过一亿人喜欢篮球,包括中国。考查非谓语动词。include包括,是一个动词。由句子结构可知,该句中“like”是谓语动词,include应用非谓语动词;200多个国家中包括中国,与逻辑主语是主动关系,应用现在分词。故选D。3.Listen! Amy, wh

10、o _ next door?Well, its Cindy. Her voice always sounds _ just like a bird.A.sings; sweetlyB.is singing; sweetC.sings; sweetD.is singing; sweetly【答案】B【解析】句意:听!Amy,谁在隔壁唱歌?哦,那是Cindy。她的声音总是像鸟儿一样甜美。考查动词时态以及词义辨析。根据“Listen”可知,句子用现在进行时,排除A和C选项。sweet甜美的,形容词;sweetly甜美地,副词。sound是连系动词,后接形容词作表语,故选B。4.This is Ben

11、. May I speak to Laura?Wait a moment! She _ a football match on the Internet.A.watchesB.is watchingC.doesnt watchD.isnt watching【答案】B【解析】句意:这是本。我可以和劳拉讲话吗?等一下!她正在网上看足球比赛。考查动词时态。根据“May I speak to Laura”及“Wait a moment”可知,现在正在看足球比赛,用现在进行时be doing的结构,表肯定意义,故选B。5. My friend is the same _ me. We are _ qui

12、et.A.as, bothB.as, allC.to, bothD.so, all【答案】A【解析】句意:我的朋友跟我一样。我们都很安静。考查介词和不定代词的辨析。as像;to到;so如此;both都(两者之间);all都(三者或三者以上)。固定搭配:the same as“与一样”,我和我的朋友是两个人,所以第二空填both,故选A。分层提分题组A 基础过关练一根据中文意思填空。1.This interesting book _(包括) four different stories.【答案】includes【解析】句意:这本有趣的书包括四个不同的故事。包括:include;主语This in

13、teresting book是第三人称单数,谓语应用单数;结合句意、语境和汉语提示可知填includes。2.We had to _ (等候) twenty minutes for the bus.【答案】wait【解析】句意:我们不得不等公交车20分钟。wait为不及物动词“等待”,通常与for连用构成固定短语wait for“等待.”本句中有have to do“不得不做某事”短语限定,故wait使用原形形式。3.There was a wallet _ (躺) on the ground.【答案】lying【解析】句意:地面上有一个钱包。根据语境以及所给的词可知,此处应用躺lie的现在分

14、词形式,作定语。故填lying。题组B 能力提升练一完形填空。For most people, the word “fashion” means “clothes”. But people 1 ask the question, “What clothes are in fashion?” And they use the word “fashionable” in the same 2 , “She was wearing a fashionable colour.”But of course there are fashions in 3 things, not only in 4 . T

15、here are fashions in holidays, in restaurants, in films and in books. There are even fashions in school subjects, in jobs and in 5 such as Chinese, English and Japanese. Fashions change as 6 goes. 7 you look at pictures of people or things in the past, you will see that fashions have always changed.

16、 An English house of 1750 was 8 from the one in 1650. A fashionable man of 1780 was different from his grandson in 1860.Today fashions change very 9 . Some of this is natural. We hear about things much more quickly than in the past. Newspapers, radios, telephones and televisions send information fro

17、m one country to 10 in a few hours.1.A.mustB.mayC.needD.can2.A.roadB.riverC.wayD.street3.A.manyB.muchC.a lotD.little4.A.foodB.clothesC.vegetablesD.drinks5.A.languagesB.sportsC.countriesD.cities6.A.placesB.peopleC.eventsD.time7.A.ThenB.AndC.IfD.Though8.A.likeB.the sameC.asD.different9.A.happilyB.slow

18、lyC.quicklyD.lonely10.A.anotherB.the otherC.otherD.others【答案】 1-5 BCABA 6-10 DCDCA【文章大意】文章讲述了不同的领域有各自的时尚,不同的时期有不同的时尚。【解析】 1.句意:也许人们会问这个问题。A. must必须; B. may 也许; C. need 需要; D. can能;根据句意故选B2.句意:同样地,他们使用“fashionable”这个词。in the same way用同样的方法,同样地;故选C3.句意:当然,在许多东西上都有时尚。A. many 许多,修饰可数名词复数; B. much许多,修饰不可

19、数名词; C. a lot很,非常,修饰动词; D. little几乎没有,修饰不可数名词;故选A4.句意:不仅仅在衣服上。根据For most people, the word “fashion” means “clothes”和there are fashions in_3_things,故选B5.句意:甚至在学校科目,工作,语言上有时尚。根据such as Chinese, English and Japanese.故选A6.句意:时尚随着时间的推移发生改变。根据you look at pictures of people or things in the past, you will

20、see that fashions have always changed可知是不同时期的时尚不一样;故选D7.句意:如果你看看过去的人和东西的照片,你会发现时尚总是改变。A. Then 那么; B. And 和; C. If 如果; D. Though尽管;根据句意故选C8.句意:1750年的房子与1650年的英国房子是不一样的。be different from与-不同;故选D9.句意:今天的时尚变化非常快。根据We hear about things much more quickly than in the past.根据句意故选C10.句意:报纸,收音机,电话和电视发送信息从一个国家

21、到另一个国家只用几个小时。A. another另一个(总数三个以上),接名词单数 ; B. the other另外的(两个/两部分 ),接名词单数或复数; C. other 另外的(总数三部分以上),接名词复数; D. others另外的,others=other+名词复数;故选A点睛:1.another泛指(三个或三个以上中的)另一个;2.other其他的,另外的,泛指另一些,常与复数名词连用;3. others 泛指别人,其他人,相当于other+名词复数;4.the other其他的,另外的,表示除了前边提到的剩下的全部,后面既可以接单数也可以接复数。题组C 培优拔尖练一 阅读理解AFa

22、shion models life? Sounds great. But is it really wonderful? “Its not an easy job,” Molly, a model says. Today is an ordinary (寻常的) day of Mollys weekdays. Lets see what she does together. After breakfast, Molly starts her work. She goes to three companies, and gives them her photos and resume (简历).

23、 She hopes to work for them. Then she goes to the fourth company. The company is going to have a fashion show tomorrow. She comes to try on the clothes. At twelve, Molly eats an egg and some beef for lunch. She has a show at 1:30 p.m., so she cant eat too much. The show lasts (持续) for three hours. A

24、nd Molly gets 500 dollars. At 5:00 p.m., Molly gets a call from one of the three companies that she went to in the morning. It asks her to take part in a show the day after tomorrow. Molly is very happy to hear the good news. Work is over. Molly has a vegetable salad at six. Before going to bed at 1

25、1:00 p.m., she exercises for one hour, buys some clothes online and then has face care (脸部护理). What a busy day!1.What does Molly give to the three companies?A.Her photos and resumes. B.Some clothes. C.A letter.D.Some gifts.2.Why does Molly go to the fourth company?A.To get a job.B.To visit her frien

26、d.C.To have a show.D.To try on some clothes.3.When is the show over in the afternoon?A.At 1:30 p.m.B.At 4:30 p.m.C.At 5:00 p.m.D.At 6:00 p.m.4.What do we know about Molly from the passage?A.Molly has a salad for breakfast.B.Molly gets 500 dollars every day.C.Molly has a show the day after tomorrow.D

27、.Molly is going swimming this evening.5.What is the passage mainly talking about?A.How to be a model.B.How to be in fashion.C.Why being a model is great.D.What a models life is like.【答案】ADBCD【文章大意】文章大意:本文主要讲述了时装模特Molly一天的生活情况。【解析】1.细节理解题。根据“She goes to three companies, and gives them her photos and

28、resume (简历).”可知莫莉把自己的照片和简历给了三家公司,故选A。2.细节理解题。根据“Then she goes to the fourth company. The company is going to have a fashion show tomorrow. She comes to try on the clothes.”可知她去第四家公司是去试穿衣服,故选D。3.细节理解题。根据“She has a show at 1:30 p.m., so she cant eat too much. The show lasts (持续) for three hours.”可知这个表

29、演从1点30开始,持续三个小时,即4点30结束,故选B。4.理解判断题。根据“It asks her to take part in a show the day after tomorrow.” 可知莫莉后天有一场演出,故选C。5.主旨大意题。根据“Lets see what she does together.”结合文章内容,可知本文主要讲述了时装模特的生活是什么样子的,故选D。B Today it is found that school students hardly pay much attention to sports. Is it because they arent inte

30、rested in sports? No, they often say they have other more important things to do.What are these important things? Examinations! Students have to spend much time on all kinds of examinations at school. So many of them almost become bookworms (书呆子). Books stop them from doing sports. Because of the pr

31、essure from their parents and teachers, the students have to work harder and spend most of their time on books. As for (就而言) the students, they want to get good results so that they can improve their studies. So it is necessary for them to give all of their free time to their studies and stop their

32、school sports. In fact, education cant go without physical (身体的) exercises, because a quick mind hardly goes along with a weak body. If you dont have a strong body, you can never get anything, let alone (更不用说) a great success in your life.6._ are the greatest problems, so the school students dont pa

33、y much attention to sports now.A.No interestB.ExercisesC.EducationD.Examinations7.The underlined word “pressure” means “_”.A.happy feelingB.good careC.nervous feelingD.deep love8.If you dont have a _, you can never get anything.A.good faceB.weak bodyC.strong bodyD.good father9.The writer thinks the

34、students should _.A.work hard all day and all nightB.play all kinds of sports after studyingC.not play sportsD.spend the free time on the studies and give up the sports10.Which sentence is TRUE?A.If you have a weak body, you will have a hard mind.B.If students want to get better results in studies,

35、they must not do sports.C.If students spend all their time on sports, they will improve studies.D.If you want to be successful in your life, you must have a strong body.【答案】DCCBD【文章大意】本文讲述了一种社会现象和问题,许多学生因为把时间花在学习上,所以没有时间做运动。事实上,教育离不开体育锻炼,如果你没有一个强壮的身体,你永远不会得到任何东西,更不用说在你的生活中取得巨大的成功。【解析】6.细节理解题。根据“What

36、 are these important things? Examinations!”,可知,学生现在没有关注运动,因为考试是最大的问题,故选D。7.词义猜测题。根据“Because of the pressure from their parents and teachers, the students have to work harder and spend most of their time on books”,可知,学校和老师给他们的压力,让他们更加努力的学习,将大部分的时间花在学习上,所以“pressure”表示“压力”,与“nervous feeling”同义,故选C。8.细节

37、理解题。根据“If you dont have a strong body, you can never get anything, let alone (更不用说) a great success in your life”可知,如果你没有一个强壮的身体,你不会得到任何东西,故选C。9.推理判断题。根据“In fact, education cant go without physical (身体的) exercises, because a quick mind hardly goes along with a weak body. If you dont have a strong body, you can never get anything, let alone (更不用说) a great success in your life”,可知,作者认为教育与身体锻炼是紧密相连的,如果没有一个强健的身体,就不能拥有一切,所以作者推荐在学习后做各种运动,故选B。10.推理判断题。根据“If you dont have a strong body, you can never get anything, let alone (更不用说) a great success in your life”,可知,如果你想成功,你必须有一个强壮的身体,所以D表述正确,故选D。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1