1、高考资源网() 您身边的高考专家Unit 3 Amazing people 同步练习(十三)Period 4 Word Power 预习作业 一、B 把B栏中词义解释的序号填写在A栏中对应单词前的括号里(每题3分, 共15分) A B 1 curse A interested in something and wishing toknow more about it 2 brave B look at somebody or something carefully 3 examine C word s believed to have magical powers that can harm
2、somebody4 curious D willing to take risks and try new ideas 5 adventurous E not afraid be known as, preserve, by the time, fall ill, result in, at the moment, pay off, set foot on, compare with, later on 课堂作业 二、B用所给的词或词组填空(每题3分, 共30分) 1.I will never the moment when I first _ this wonderful land.2. A
3、fter he returned from school, he _ with a high fever.3._ with his classmates, he was lucky to pass the exam.4. Her laziness _ his failure.5._ of his master death , the dog disappeared and later was found dead by his masters grave.6. At first Mr. Charton lost money on his investments, but finally one
4、 _.7. - Is he really 60? - Hes remarkably well _.8. Peter Wilson, also_ the Tiger, is one of most powerful diectors in Hollywood.9.I shall have finish the job_ you come back.10._Tom wrote that he was back at his fathers home.创新作业 三、课后作业 四、阅读理解 (每题5分, 共25分) Charles Chaplin, who died in 1977, is consi
5、dered one of the greatest and funniest actors in the history of the cinema. During his lifetime, he acted in 13 films, and he wrote, directed and acted in 69 other films. Chaplin was born in London in 1889.When a poor boy, he was often seen waiting outside the London theatres, hoping to get work in
6、show business. He could sing and dance, and above all, he knew how to make people laugh. But he couldnt get work and therefore wandered about the city streets. Sometimes he was sent away to a home for children who had not parents. Charlie Chaplin first acted when he was five. He broke into show busi
7、ness because his mother, a music-hall performer, lost her voice during the performance and had to leave the stage, and Charlie went on and sang a well-known song. Halfway through the song a shower of money poured onto the stage. Charlie stopped singing and told audiences he would pick the money firs
8、t and then finish the song. The audiences laughed. This was the first of millions of laughs in Charlie Chaplin fabulous career(神话般的生涯).At the age of eight, he joined a group of child dancers, and at seventeen he set off to the USA. In 1912, an important film director saw Chaplin acting a very funny
9、part in a play. As a result, Chaplin got his first film part in the States. As early as his second film, Chaplin had developed his own manner of acting. He wore a small black hat, very wide trousers, a moustache and carried a stick that he swung in the air as he walked . Even his way of walking down
10、 the street and turning a corner could be recognized as his own. Twenty years later the same Chaplin became the greatest and best loved comedian in the world. His dream came true in the end. Chaplin became world-famous and almost a king in the world of the film. Even people who dont understand Engli
11、sh can enjoy Chaplins films because they are mostly silent. The equipment for adding sound to films had not yet been developed. The development of films with sound became a problem for Chaplin, as he was uncertain about making films with dialogues. Instead, he continued to make films without dialogu
12、e, but he added music, which he wrote himself. It isnt what he says that makes us laugh. His comedy doesnt depend on words. It depends on little actions which mean the same thing to people the world over. Chaplins later films, however, were not well received. Chaplin lived most of his life in Americ
13、a and the last years in Switzerland, where he was buried at Christmas 1977, at the age of eighty-eight. There was sadness all over the world at the news of his death. In his book, Chaplin tells us how to succeed in life. He says, “You have to believe in yourself. Thats the secret.”1. Chaplin is rega
14、rded as king of comedy mainly because _.A. he acted out the common human situations best in his comedyB. he could sing and dance wellC. he knew how to make people laughD. lots of people have seen his films2.What makes people laugh in Chaplins films?A. It isnt his words but his actions B. Neither his
15、 words nor actionsC. Either his words or his actions D. Not only his words but also his actions3.The only secret of Charles Chaplins huge success is that _.A. he can make all people, men and women, old and young laughB. he has full trust in himselfC. he is always active and hard-working all his life
16、D. though he is always in trouble, he never loses heart4. Which of the following statements is true according to the passage.A. He was too shy to meet the managers of the theatres.B. People wont stop laughing until tears run down Chaplins face.C. People all over the world can enjoy Chaplins films wi
17、thout translation because most of them are silent. D.He wouldnt like to work at the theatre. Period 1一1.C2. E 3.B 4. A 5.D二.1.set foot on 2. fell ill 3.Compared with 4. resulted in 5. At the moment of 6. paid off 7. preserved 8. known as 9. At the moment 10. Later on 三四1.A. 由第五段的Even people who dont
18、 understand English can enjoy Chaplins films because they are mostly silent. 和It depends on little actions which mean the same thing to people the world over.两句可推断出,因为卓别林的表演所有人都能看懂,而且他表演的都是人们熟悉的事情,因此而受欢迎。2.A 由第五段的It isnt what he says that makes us laugh 和It depends on little actions which mean the same thing to people the world over.可知。而且,第三段中提到,正是他的动作吸引了导演让他有了第一份工作,从此开始了他的演艺生涯。3.B由最后一段卓别林自己说的话 “You have to believe in yourself. Thats the secret.”可知。4.C由第五段的Even people who dont understand English can enjoy Chaplins films because they are mostly silent. 可知,C项正确。A,B,D三项所述都和本文信息出入。- 3 - 版权所有高考资源网