1、扬中树人高二2018-2019学年度第一学期暑期检测2018.7第I卷 (选择题 共90分)第一部分:听力(共两节,20小题,每小题1分,满分20分)第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where are the speakers?A. In a supermarket. B. In a restaurant. C. At home.2. What will the woman probably do tomorrow afte
2、rnoon?A. See a doctor. B. Meet her brother. C. Watch a movie.3. How will the speakers go to the bookstore?A. By bike. B. By bus. C. By taxi.4. What does the woman suggest the man do?A. Go to France. B. Give up the program. C. Take three months off.5. What do we know about Dario?A. He feels hopeless.
3、 B. He likes Coke very much. C. He was too busy to go shopping.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段话,回答第67两个小题。6. What kind of room does the woman want?A. A single room. B. A double room. C. A room for three.7.
4、 How much will the woman pay per night?A. $100. B. $120. C. $150.听下面一段对话,回答第89两个小题。8. What are the speakers mainly talking about?A. The coming party. B. The house owner. C. The condition of a house.9. What was wrong with the house yesterday?A. Its pipe needed replacing. B. Its electricity went off.
5、C. Its light was broken.听下面一段对话,回答第1012三个小题10. Where does the conversation take place?A. At Customer Service. B. At Benson Software. C. Over the phone.11. Why is the man talking to the woman?A. To place an order. B. To have CD players repaired. C. To complain about a wrong order.12. How many more CD
6、 players will be sent to the man?A. 50. B. 100. C. 150.听下面一段对话,回答第1316四个小题。13. What does the man enjoy most about the course?A. Meeting famous musicians.B. Organizing every detail of it.C. Hearing young musicians play.14. How does the man advertise the course?A. Through the Internet. B. Through the
7、university. C. Through the TV show.15. What is required to join the course?A. Perfect performance. B. Basic English skill. C. Good looks.16. Why isnt the countryside a good choice?A. Its too spacious. B. Its too quiet. C. The transport isnt convenient.听下面一段独白,回答第1720四个小题。17. When should parents pick
8、 up their kids at the latest on Thursday?A. At 1:00pm. B. At 11:30 am. C. A 12:30 pm.18. Whats the advantage of ordering supplies from school?A It is very convenient. B. It has a free delivery. C. It will cost much less.19. What does the community charity do?A. Help people in need. B. Look for missi
9、ng things. C. Donate things to the school.20. Who will get a call the night before school starts?A. New students. B. Teachers. C. Returning students.第二部分 英语知识运用(共两节,满分40分)第一节 单项填空(共20小题;每小题1分,满分20分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。1. It is reported that _ 3 percent _ was the governments aim.
10、A. 不填; economic growthB. a; economy growthC. the; economical growthD. a; economic growth【答案】D【解析】【分析】【详解】考查冠词、形容词和名词。句意:据报道,3%的经济增长是政府的目标。economic growth经济增长,结合句意此处指“一次具体的增长”,前面应该用不定冠词,故答案为D。2. The boy _ on the ground _ to his father that the hen _ two eggs that day.A. laying; lied; laidB. lying; li
11、ed; laidC. lying; lay; liedD. lay; lied; laid【答案】B【解析】【分析】【详解】考查lie和lay的用法。句意:那个躺在地上的男孩对他的父亲撒谎说那只母鸡那天下了两个蛋。根据句意可知,第一个空是lie(平放,躺卧),这里是现在分词做后置定语,应为lying;第二空是lie(说谎),过去式是lied,lie to sb.“向某人说谎”,古答案为lied;第三空是lay(下蛋,安置),其过去式、过去分词是laid,根据that day可知用一般过去时态。故选B。3. _in the queue for half an hour, Tom suddenly
12、 realized that he had left his wallet at home.A. To waitB. Have waitedC. Having waitedD. To have waited【答案】C【解析】试题分析:考查现在分词的完成式。句意:已经排队等了半个小时了,汤姆突然意识到他把钱包落家里了。句子的主语Tom和动词wait之间是主谓关系,因此要用现在分词。故选C。考点:考查现在分词的完成式4. It was the middle of night _ my husband woke me up and told me to watch the football game
13、.A. whileB. thatC. asD. when【答案】D【解析】考查定语从句。句意:在半夜时分丈夫把我叫醒看足球赛。the middle of night是先行词,在从句中做时间状语,故用关系副词when=at which。综上,选D。点睛:此题考生极易选B,以为强调句型it isthat.,但要强调the middle of night,前面应该加介词at,变成It was at the middle of night that my husband woke me up and told me to watch the football game.再去掉it isthat,还原为
14、陈述句式:my husband woke me up and told me to watch the football game at the middle of night.没有at,句子不成立。5. Taking this medicine, if _, will of course do good to his health.A. continuedB. to continueC. continuesD. continuing【答案】A【解析】【分析】【详解】考查状语从句的省略。句意:继续吃这种药,当然对他的健康有好处。分析句子结构,从句主语和主句主语相同,且含有be动词,省略从句主语
15、和be动词。if continued 是“if taking this medicine is continued”的省略形式。故选A。6. The employee might have been dismissed by the employer last month,_ ?A. hasnt heB. didnt heC. wasnt heD. mightnt he【答案】C【解析】【分析】【详解】考查反意疑问句。句意:该雇员上个月也许已经被雇主除名,是吗?一般情况下,反意疑问部分取决于主句谓语动词,如He is kind,isnt he?但在must/might/could have d
16、one等表示推测的句子中,如果有明确的时间状语,反意疑问部分取决于该时间状语。last month用于过去时,故选C。7. It is vital to _ to teenagers the simple fact that _ the Internet will more or less do harm to both mental and physical health.A. get over; addicted toB. get across; being addicted toC. get through; addicting toD. get down; addicting them
17、selves to【答案】B【解析】【分析】【详解】考查固定搭配。句意:向青少年传达一个简单的事实是,沉迷于网络或多或少会对精神和身体健康造成伤害。A. get over克服; addicted to;B. get across通过,使被理解; being addicted to沉迷于;C. get through通过,完成; addicting to;D. get down下来; addicting themselves to使自己沉迷于。结合句意第一空应该填get across;第二空是动名词做主语。故选B。8. _ his age, the little boy read very we
18、ll.A. ConsideringB. ConsideredC. ConsiderD. Having considered【答案】A【解析】【分析】【详解】考查非谓语动词。Consider与句子主语the little boy为主谓关系所以用现在分词做状语。句意:考虑到年龄问题,小男孩读的相当不错。故选A。9. When _about what she thought of the movie, she just said it was worth seeing a second time.A. being askedB. askingC. askedD. to be asked【答案】C【解
19、析】【分析】【详解】考查过去分词做状语。句意:当被问及她对这部电影的看法时,她只是说值得再看一次。这是状语从句常见的省略现象。当从句和主句的主语一致时并且从句的谓语是系动词,这是从句的主语和系动词可以一起省略。when(she was) asked about what she thought of the movie,she just said that it was worth seeing a second time.此处句子主语she和ask之间是被动关系。故答案为C。10. - What caused the party to be put off? - _ the invitati
20、ons.A. Tom delayed sendingB. Toms delaying sendingC. Tom delaying to sendD. Tom delayed to send【答案】B【解析】【分析】【详解】考查动名词做主语。句意:-什么导致会议被推迟的?-Tom 推迟了发请柬的时间。分析句子可知回答是省略式,完整的句子是:Toms delaying sending caused the party to be put off。Toms是逻辑主语,delay后面接动名词,故选B。11. The boy often gives a satisfactory answer to t
21、he teachers question, _ just a minute. So hes usually the teachers pet.A. thoughtB. having thoughtC. and to thinkD. thinking【答案】D【解析】【分析】【详解】考查现在分词做伴随状语。这个男孩经常能给老师的提问一个令人满意的答案,只用一小会儿。因此,他通常是老师的宠儿。句子是现在时的,所以A不对;C不定式后面要用动词原形,也错了;B是分词的完成式,原来是thinking 表示某一次动作完成并产生影响,但原句说的是通常情况,而不是一次情况,所以也错了。D. thinking
22、这个是可以的,现在分词做伴随状语,表示一种状态 ,“他通常只用想一小会儿”。故选D。12. Easter Island, which was almost uninhabited when it was discovered on Easter Day in 1722 by a Dutch captain, is covered with hundreds of giant statues, each _ several tons.A. weighingB. weighsC. weighedD. to weigh【答案】A【解析】【分析】【详解】考查现在分词。句意:1722年复活节那天,一个荷
23、兰船长在复活节岛上发现了几乎无人居住的复活节岛,上面覆盖着数百个巨大的雕像,每个雕像重达几吨。句子主语是Easter Island;逻辑主语是each,指giant statues,和weigh之间是主动关系,所以此处是现在分词的独立主格结构,故选A。13. Though a typhoon is on the way, people are still looking forward _ the outdoor concert by the pop singer.A. to cancelingB. not to cancelingC. not to cancelD. to not cance
24、ling【答案】B【解析】【分析】【详解】考查固定短语。句意:虽然台风正在路上,人们仍然期待着不要取消由流行歌手举办的户外音乐会。looking forward not to doing希望不要,故选B项。14. The government has announced plans to cut back _ defence spending _ 10% next year.A. upon; toB. on; byC. of; byD. for; to【答案】B【解析】【分析】【详解】考查介词。句意:政府已经宣布计划明年削减10%的国防开支。固定词组:cut back on消减;表示“消减了、
25、上升了等”用介词by,故选B。15. Aswehaveseen,Paulwasopposedtolifestyle of fo-xi,to theextent thathefoundhimselfin_withJamesandPeteronthesubject.A. operationB. impressionC. conflictD. consume【答案】A【解析】【分析】【详解】考查名词。句意:正如我们所看到的,Paul反对fo-xi的生活方式,在某种程度上,他发现自己与James 和 Peter在这个问题上的合作。A. operation操作,经营;B. impression印象;C.
26、 conflict冲突;D. consume消耗。故选A。16. Have we _ water? Yes,_. Wed better get some.A. run out of; we have run it outB. run out of; our water has run outC. run out of; our water has been run outD. run out; our water has run out【答案】B【解析】【分析】【详解】考查动词词组。句意:我们的水不够用了吗?是的,我们的水已经用完了。我们最好买一些。固定词组:run out of(相当于及物动
27、词)-,用完-,耗尽-;run out(相当于不及物动词)用完,耗尽。故选B。17. The test we held last time is obviously bad because it _ lack of many students self-confidence.A. relies uponB. leads toC. refers toD. depends on【答案】B【解析】【分析】【详解】考查动词短语。句意:我们上次进行的测试显然是不好的,因为它导致了许多学生缺乏自信。A. relies upon依赖;B. leads to导致;C. refers to提出,谈到,参考;D.
28、 depends on取决于。故选B。18. Although we produce carbon when we breathe, the carbon we produce is much less than_ produced by a car.A. ItB. one whichC. the oneD. that【答案】D【解析】【分析】【详解】考查替代。句意:虽然我们在呼吸时产生碳,但我们生产的碳比汽车所产生的碳要少得多。“the+不可数名词”用that替代,此处用that替代the carbon,故选D。【点睛】英语替代词的使用技巧: 替代表特指的单数名词替代表特指的单数名词,可用i
29、t, that, the one。三者的区别是:1. 替代单数可数名词时,三者均可用;替代不可数名词时,不能用the one,而要用it或that。此时it与that的区别是:表示同一事物时,用it;表示同类事物时,用that或the one。如:The weather here is too cold. I dont like it. 这儿的天气太冷了,我不喜欢这儿的天气。(it在此就指前面提到的the weather)The weather of Beijing is colder than that of Guangzhou. 北京的天气比广州冷。(that在此指代的天气与前面提到的天气
30、为同类)My uncle bought me a dictionary and I like it very much. 我叔叔给我买了一本词典,我非常喜欢它。(it在此就是指前面提到的叔叔给我买的词典)Your dictionary is more useful than the one my uncle gave me. 你这本词典比我叔叔给我的那本词典更有用。(the one在此表示与前面提到的词典为同类)2. 替代事物时,三者均可用;替代人时,只能用the one如:Who is her husband?The one by the window. 哪位是她的丈夫?窗户边的那一位。注:
31、当要替代性别不明的婴儿时可用it。3. 当有前置定语修饰时,只能用the one。如:Which do you want?The red one. 你想要哪个?那个红的。She would rather have the small one than the large one. 她宁愿要小的,不要大的。4. 当有后置定语修饰时,通常用the one。如:My room is better than the one next door. 我的房间比隔壁房间好。He said he would have the one near him. 他说他要靠近他的那一个。Is that the one
32、that was published recently? 是最近出版的那一种吗?Here are six rings. Pick out the one you like best. 这里有六枚戒指,选出你最喜欢的一枚。但是,若后置定语为of引起的介词短语,则通常用that。如:The population of China is much larger than that of Japan. 中国人口比日本人口多得多。A grandparents job is easier than that of a parent. 祖父母的任务比父母的任务要轻松一些。19. Weneedtogiveth
33、em_fortheirattitudeandperformancetoday,in thegame it is very harsh to lose it the way we need.A. opportunityB. creditC. admissionD. drill【答案】B【解析】【分析】【详解】考查名词。句意:我们需要为他们今天的态度和表现给予赞扬,在游戏中,我们需要的方式是非常残酷的。A. opportunity机会;B. credit信誉,声望;C. admission承认,进入许可; D. drill训练。故选B。20. The England pound was then
34、worth _ it is worth today; so you can see how rich he was then.A. than many timesB. many times thanC. many times whatD. as many times as【答案】C【解析】【分析】【详解】考查倍数。句意:当时英镑的价值是今天的价值的好几倍;所以你可以看到他当时有多富有。故选C。【点睛】英语的几种倍数表达方法1. 表示“几倍大小(长短;数量)”,由“倍数+ the size(length,amount)”结构组成。 例如: The earth is forth-nine time
35、s the size of the moon. 地球是月亮的49倍大。 2. 表示“比大几倍”,由“倍数+形容词(副词)比较级”结构组成。 例如: This box is three times bigger than that one. 这个盒子比那个盒子大三倍。3. 表示“是倍”,由“倍数+ as +形容词+ as +”结构组成。 例如: Our factory is twice as big as theirs. 我们的工厂是他们的三倍。 注 一倍用once,两倍用 twice。 4.还可以用by+倍数,表示增加多少倍。 The production of grain has been
36、increased by four times this year. 今年粮食产量增加了4倍。5.A+谓语+倍数+what从句。例如:The price of the meat is twice than what it was last year.肉价是去年的两倍。第二节 完形填空(共20小题;每小题l分,满分20分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上涂黑。October 31st, 2017 was not just another Halloween for me. While heading back from my break,
37、a vehicle twisted suddenly and_21_my brand new car before I could brake hard. The blow sent my car_22_into the busy crossroads. The same car bumped into me three more times and then I lost_23_.Doctors took my parents into a room and_24_them of the worst news nobody would ever want to hear. X-Rays an
38、d scans showed my neck was_25_by a thread, three centimeters to be exact. I had to be taken into surgery immediately, which lasted twelve hours. I woke up from the_26_, not being able to breathe_27_my own or speak. Doctors_28_I was not going to move anything from my neck down. I really had a hard ti
39、me accepting that and wanted to give up._29_, my family stood strong by my side.After three months in the ICU, I spent another three months at a neuro(神经)_30_hospital in Jacksonville, Florida, where I saw a glimpse of_31_and was inspired by other patients. At first, I didnt see much_32_in the proces
40、s of recovery. My head felt like a bowling ball and I couldnt_33_it up. Any idea of walking or even standing was possible only when the devil(魔鬼)was_34_, but we sure did try. Before long, I could_35_move a toe. The little things we_36_for granted so often matter the most. Small victories are huge an
41、d important leaps. I was determined to_37_again. Giving up was no longer a(n)_38_. Im now making_39_achievements in a gym, swimming and even yoga. All of this is proving doctors wrong and turning the_40_from the impossible to the possible.21. A. struckB. damagedC. overtookD. approached22. A. sliding
42、B. splittingC. spinningD. springing23. A. directionB. heartC. controlD. consciousness24. A. informedB. remindedC. warnedD. persuaded25. A. reunitingB. hangingC. chokingD. pulling26. A. sleepB. dreamC. operationD. pain27. A. ofB. onC. inD. out28. A. concludedB. urgedC. recommendedD. approved29. A. An
43、dB. ThereforeC. HoweverD. Though30. A. emergencyB. recoveryC. treatmentD. reform31. A. dawnB. rewardC. comfortD. hope32. A. increaseB. signC. progressD. sense33. A. pickB. holdC. makeD. look34. A. blindB. dizzyC. foolishD. merciful35 A. swiftlyB. stablyC. eventuallyD. deliberately36. A. makeB. takeC
44、. valueD. lose37. A. walkB. jumpC. speakD. practice38. A. preferenceB. necessityC. opportunityD. alternative39. A. academicB. athleticC. medicalD. scientific40. A. chanceB. directionC. pageD. recovery【答案】21. A 22. C 23. D 24. A 25. B 26. C 27. B 28. A 29. C 30. B 31. D 32. C 33. B 34. A 35. C 36. B
45、37. A 38. D 39. B 40. C【解析】本文是一篇记叙文。文章讲述的是作者的车被另一辆车撞,作者受重伤,手术醒来,不能自己呼吸,也不能说话。经过锻炼作者把医生说的不可能变成了可能。【21题详解】考查动词。A. struck打击;B. damaged损害;C. overtook赶上;D. approached靠近。根据While heading back from my break, a vehicle twisted suddenly and _1_ my brand new car before I could brake hard.在我休息的时候,一辆车突然扭来扭去,在我还没
46、来得及刹车的时候就撞到了我的新车。故选A。【22题详解】考查动词。A. sliding滑动;B. splitting裂开;C. spinning旋转;D. springing弹起。根据The blow sent my car _2_ into the busy crossroads.这一击使我的车在忙碌的十字路口旋转。故选C。【23题详解】考查名词。A. direction方向;B. heart心脏;C. control控制;D. consciousness意识。根据The same car bumped into me three more times and then I lost _3_
47、.可知,同一辆车又撞了我三次,然后我失去了知觉。故选D。【24题详解】考查动词。A. informed告知;B. reminded提醒;C. warned警告;D. persuaded规劝,劝说。根据Doctors took my parents into a room and _4_ them of the worst news nobody would ever want to hear.可知,医生把我的父母带进了一个房间,告诉他们没人愿意听的最坏的消息。故选A。【25题详解】考查动词。A. reuniting使重聚;B. hanging悬挂;C. choking阻塞;D. pulling
48、拉。根据X-Rays and scans showed my neck was _5_ by a thread, three centimeters to be exact.可知,x光和扫描显示,我的脖子岌岌可危,确切地说,是3厘米。故选B。【26题详解】考查名词。A. sleep睡眠;B. dream梦想;C. operation手术;D. pain疼痛。根据I woke up from the _6_, not being able to breathe _7_ my own or speak.可知,我从手术中醒来,不能自己呼吸,也不能说话。故选C。【27题详解】考查介词。根据I woke
49、 up from the _6_, not being able to breathe _7_ my own or speak.可知,我从手术中醒来,不能自己呼吸,也不能说话。故选B。【28题详解】考查动词。A. concluded推断;B. urged催促;C. recommended推荐;D. approved核对,认可。根据Doctors _8_ I was not going to move anything from my neck down.可知,医生们得出结论,我不会把任何东西从我的脖子上移下来。故选A。【29题详解】考查连词。A. And和;B. Therefore因此;C.
50、However然而;D. Though虽然。根据I really had a hard time accepting that and wanted to give up. _9_, my family stood strong by my side.可知,我真的很难接受这一点,并且想要放弃。然而,我的家人却坚强地站在我的身边。前后表示一种转折关系,故选C。【30题详解】考查名词。A. emergency紧急情况;B. recovery恢复;C. treatment治疗,对待;D. reform改革。根据After three months in the ICU, I spent anothe
51、r three months at a neuro(神经)_10_ hospital in Jacksonville, Florida, where I saw a glimpse of _11_ and was inspired by other patients.可知,在重症监护病房呆了三个月后,我又在佛罗里达州杰克逊维尔的一家神经康复医院呆了三个月,在那里我看到了希望,并受到了其他病人的启发。故选B。【31题详解】考查名词。A. dawn黎明;B. reward报酬;C. comfort安慰;D. hope希望。根据After three months in the ICU, I spe
52、nt another three months at a neuro(神经)_10_ hospital in Jacksonville, Florida, where I saw a glimpse of _11_ and was inspired by other patients.可知,在重症监护病房呆了三个月后,我又在佛罗里达州杰克逊维尔的一家神经康复医院呆了三个月,在那里我看到了希望,并受到了其他病人的启发。故选D。【32题详解】考查名词。A. increase增长;B. sign迹象;C. progress进步;D. sense感知。根据At first, I didnt see m
53、uch_12_in the process of recovery.可知,一开始,我没有看到复苏过程中有多大进展。故选C。【33题详解】考查动词。A. pick挑选;B. hold握住;C. make制造;D. look看。根据My head felt like a bowling ball and I couldnt_13_it up.可知,我的头感觉像个保龄球,我不能把它举起来。故选B。【34题详解】考查形容词。A. blind瞎的;B. dizzy眩晕的;C. foolish愚蠢的;D. merciful仁慈的。根据Any idea of walking or even standing
54、 was possible only when the devil(魔鬼)was_14_, but we sure did try.可知,只有当魔鬼失明的时候,任何关于行走或站立的想法都是有可能的,但是我们确实尝试过。故选A。【35题详解】考查副词。A. swiftly敏捷地;B. stably坚固地;C. eventually最后;D. deliberately故意地。根据Before long, I could_15_move a toe.可知,没过多久,我终于可以移动脚趾了。故选C。【36题详解】考查动词。A. make制造;B. take拿走;C. value评估,珍惜;D. lose
55、失去。根据The little things we_16_for granted so often matter the most.可知,我们认为理所当然的小事往往是最重要的。故选B。【37题详解】考查动词。A. walk散步;B. jump跳跃;C. speak讲话;D. practice练习。根据I was determined to_17_again.可知,我下决心再走一遍。故选A。【38题详解】考查名词。A. preference更喜欢;B. necessity必需品;C. opportunity机会;D. alternative二中择一。根据Giving up was no long
56、er a(n)_18_.可知,放弃不再是一种选择。故选D。【39题详解】考查形容词。A. academic学术的;B. athletic运动的;C. medical医学的;D. scientific科学的。根据Im now making_19_achievements in a gym, swimming and even yoga.可知,我现在在健身房,游泳,甚至瑜伽等方面都取得了运动成绩。故选B。【40题详解】考查名词。A. chance机会;B. direction方向;C. page页;D. recovery恢复。根据All of this is proving doctors wro
57、ng and turning the_20_from the impossible to the possible.可知,所有这些都证明了医生是错的,并把这一页从不可能变成了可能。故选C。第三部分 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ATeach ANYWHERE in China. 60+ cities, 300+ schools, 14 ESL certifications, upfront paid flights, and more.Teach anywhere in Chi
58、na with English First, the world leading privately-owned education company. EF has been in China for over 20 years, and we take pride in setting the standard for teacher care, teacher training and teacher development. Our experienced international team will ensure that your move abroad is a smooth a
59、nd successful one. Enthusiasm for travel and education is a must. This is a great opportunity to meet people from around the world and gain international teaching experience. APPLY TODAY.TEACHING OVERSEAS WITH EF ENGLISH FIRSTAs an EF English First teacher you will:Teach adults, children or online a
60、t one of our 300+ schoolsReceive a competitive salary and a great employment packageTeach abroad for as long as youd like it to teaching contracts start at one year, with option to renew for a longer termJoin a supportive teaching community of over 2, 000 teachers across ChinaPACKAGE UP TO 16,400 RM
61、B PER MONTH INCLUDES:Competitive local salary (dependent on experience)Performance bonus after 6 months up to 1,950 RMB per month for teachers who work at our Kids & amp; Teens schools667 RMB monthly flight allowance plus upfront flights for many locations10,000 RMB salary advance availableHealth in
62、surance10 paid annual leave days plus 11 national holidaysJOB REQUIREMENTSA Bachelors DegreeATEFL Certification (EF TEFL sponsorship available)Passport holder from UK, USA, Canada, Ireland, Australia or New ZealandAbility to live abroad for at least one yearApply online:http:/cips.io/bf59bb41. What
63、can we know about English First from the passage?A. It has set teaching standard for English teachers in China.B. It will offer a salary of more than 16,400 RMB per month.C. It has had branches in every city of China for over 20 years.D. It performances well among privately-owned education company.4
64、2. If you work in English First, you should _.A. teach abroad at least 2 yearsB. work in more than 300 schoolsC. have interest in education and travelD. hold passports of several countries【答案】41. D 42. C【解析】本文属于应用文,为English First的招聘广告,具体包括岗位待遇、入职要求等等。【41题详解】细节理解题。根据第二段Teach anywhere in China with En
65、glish First, the world leading privately-owned education company.可知,English First世界领先的私人教育机构,因而比其他教育机构表现好,故选D。【42题详解】推理判断题。根据第三段Teach adults, children or online at one of our 300+ schools以及Teach abroad for as long as youd like it to teaching contracts start at one year, with option to renew for a lo
66、nger term可知,该公司的职位是教师,另外需要到国外去教学,因而必须要对教育和旅行感兴趣,故选C。BDo you have trouble trying to create the next big idea? Sometimes the answer isnt to just force an idea out of your mind. Instead, you might want to try sitting back, relaxing and letting your mind wander. Yes, you heard that correctly. If you are
67、 in need of a new idea, try daydreaming.Researchers from the university of California, Santa Barbara, found an association between daydreaming and creative problem-solving. Their study includes having participants first do an “unusual-use task”. They had to try to come up with as many different ways
68、 to use an object as they could.Then, the participants chose to do one of the following four things before doing the “unusual-use task” again: complete a difficult task; complete an easy task; take a 12-minute break; or skip the 12-minute break and move right on to the task exercise again.Surprising
69、ly, the group that performed best was the one that completed the easy task. Many participants reported that they were daydreaming while performing the easy task. So the researchers believed that this daydreaming might have helped unlock their creativity.But how could daydreaming help the brain come
70、up with creative ways? The answer is something known as “unconscious thought”. Even when you are not actively working to solve a problem, it is still in the back of your mind. Your brain is still thinking about the problem, but in a much more subtle (不易察觉的) way.When you daydream, your mind is allowe
71、d to think in ways it normally would not. Because it is free of control, it can create completely new and out-of-the-box ideas.Great ideas never come easily, but that does not mean you always have to work hard to get them. Feel free to do what you want and let your mind wander.43. The “unusual-use t
72、ask” in Paragraph 2 means that participants _.A. complete an easy taskB. complete a very difficult taskC. take a 12-minute breakD. think of various ways to use an object44. What does the underlined phrase “unconscious thought” in Paragraph 5 mean?A. Your brain wander in a subtle way within your cont
73、rol.B. Your brain knows clearly what youre thinking and doing.C. Your brain is thinking about a problem outside of your awareness.D. Your brain refuses to receive any information from the outside world.45. The passage mainly wants to tell us that _.A. brainstorming is important to creative ideasB. d
74、aydreaming is a way to improve creativityC. problem-solving skills are important in our livesD. the more we exercise brains, the more ideas well get【答案】43. D 44. C 45. B【解析】【分析】本文是一篇议论文。这篇文章主要是想告诉我们白日梦是一种提高创造力的方法。【43题详解】细节理解题。根据第二段中Their study includes having participants first do an “unusual-use ta
75、sk”. They had to try to come up with as many different ways to use an object as they could.可知,他们必须设法想出尽可能多的不同的方法来使用一个物体。故选D。【44题详解】词义猜测题。根据划线词下文内容Even when you are not actively working to solve a problem, it is still in the back of your mind. Your brain is still thinking about the problem, but in a
76、much more subtle (不易察觉的) way. 即使你没有积极地去解决一个问题,它仍然在你的脑海中。你的大脑仍然在思考这个问题,但是以一种更微妙的方式。由此可知划线词的意思是“你的大脑正在思考一个超出你意识的问题。”故选C。【45题详解】主旨大意题。根据第一段最后一句If you are in need of a new idea, try daydreaming.可知,这篇文章主要是想告诉我们白日梦是一种提高创造力的方法。故选B。【点睛】概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括
77、情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。文中出现两种或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。本题第3小题,根据第一段最后一句If you are in need of a new idea, try daydreaming.可知,这篇文章主要是想告诉我们白日梦是一种提高创造力的方法。CMore than a quarter of parents use a device to track or monitor their kids online activity, finds a survey from Common Sense Media and Survey Mon
78、key. Its far more than the percentage of teens (15%) who think their parents are tracking or monitoring what they do online. Whether all that snooping(调查)is effective seems unclear. Only 30% of teens who responded to the survey said their parents were “extremely” aware or “very” aware of what they d
79、o online. By comparison, 52% of parents believed they were “very” aware of their kids web activity.“Theres a pretty big difference between parents who say they know and what kids say parents know,” said Michael Robb, director of research for Common Sense Media. The online survey was among a national
80、 sample of 884 teens and 3,282 parents of teens.Options for tracking kids online activities vary from tools for your router capable of tracking the websites users visit to apps letting you review your childs smart phone call logs and text messages.Devorah Heitner, author of the book Screen Wise: Hel
81、ping Kids Thrive (and Survive) In Their Digital World, suggests mentoring kids about best online practices instead of monitoring. If parents do choose to monitor, they should talk with their kids first. “You have to really ask yourself what you think youre going to learn by monitoring your kid,” she
82、 said, “Whats your plan of action if you see something that concerns you?”Other findings from the survey: Snapchat is the app that causes the most anxiety for parents. The survey found 29% said the messaging apps make them most nervous, followed by Facebook at 16%.Teens dont like Facebook as much as
83、 Snapchat or Instagram. More than three-quarters of teens said they use both messaging apps, but only 49% said they use Facebook, while 42% said they use Twitter.Robb said Common Sense Media plans to partner with Survey Monkey on future online polls because the pace of technology is so rapid. “These
84、 surveys will be a quicker way to take the pulse of parents and teens.”46. Which of the following is true according to the survey?A. Snapchat is the biggest worry for both parents and kidsB. Some parents choose to use apps to track their kids online activity.C. Twitter will cooperate with Facebook o
85、n future online polls.D. Kids are aware that over 25% of parents use a device to track their online activity.47. By mentioning “Theres a pretty big difference between parents who say they know and what kids say parents know” in Paragraph 2,the author intends to _.A inform that the snooping seems to
86、be ineffectiveB. warn that the kids are being monitored by their parentsC. predict that more and more parents will monitor their kids online activitiesD. indicate that the number of parents tracking teens online is beyond the kids imagination48. Which of the following opinions will Devorah Heitner m
87、ost probably agree with?A. Parents had better not monitor their kids online activities.B. Parents should communicate with their kids while monitoring their online activities.C. Parents need to ask their kids permission before guiding them about online activities.D. Parents must often reflect on thei
88、r purpose of monitoring their kids online activities.49. What can be inferred from the passage?A. It is too young for kids to go online.B. Teens dont like Facebook at all.C. Michael Robb is confident of the future online polls.D. Common Sense Media plans to partner with Survey Monkey in the future.【
89、答案】46. B 47. D 48. A 49. C【解析】【分析】本文是一份调查报告。超过四分之一的父母使用设备来跟踪或监控孩子的上网活动。,Devorah Heitner认为父母最好不要监控孩子的网上活动。Michael Robb对未来的在线调查充满信心。【46题详解】细节理解题。More than a quarter of parents use a device to track or monitor their kids online activity,可知,一些家长选择使用apps来追踪孩子的在线活动。故选B。【47题详解】推理判断题。根据第二段“Theres a pretty b
90、ig difference between parents who say they know and what kids say parents know,” said Michael Robb, director of research for Common Sense Media. The online survey was among a national sample of 884 teens and 3,282 parents of teens.可知,Common Sense Media研究主管Michael Robb说:“在父母说他们知道,和孩子说父母知道什么之间是有很大区别的。
91、”这项在线调查是全国范围内的884名青少年和3282名青少年的样本。由此推知,作者打算指出,在网上跟踪青少年的父母数量超出了孩子们的想象。故选D。【48题详解】细节理解题。根据第四段第一句Devorah Heitner, author of the book Screen Wise: Helping Kids Thrive (and Survive) In Their Digital World, suggests mentoring kids about best online practices instead of monitoring.可知,Devorah Heitner最可能同意的观
92、点是“父母最好不要监控孩子的网上活动。”故选A。【49题详解】推理判断题。根据最后一段最后一句Robb said Common Sense Media plans to partner with Survey Monkey on future online polls because the pace of technology is so rapid.可知,Michael Robb对未来的在线调查充满信心。故选C。【点睛】抓住特定信息进行逆向或正向推理。做此类试题要善于抓住某一段话中的关键信息,即某些关键词或短语去分析、推理、判断,利用逆向思维或正面推理,从而推断出这句话所隐含的深层含义。本
93、题第4小题,根据最后一段最后一句Robb said Common Sense Media plans to partner with Survey Monkey on future online polls because the pace of technology is so rapid.可知,Michael Robb对未来的在线调查充满信心。DIm one of seven children. My three sisters and I grew up in a small bedroom with two sets of beds. We shared a closet, a dre
94、sser, and just about everything else. Our bedroom always had stuff hanging about. How about the life of only children? I looked longingly at their perfect dolls and toys placed carefully on their perfect shelves in their perfect little girl bedrooms. They had bathrooms to themselves. These little gi
95、rls would come home to everything just perfect.Looking back I had to admit my “only children” friends had nice things. They had designer beds and beautiful bedrooms, but I always had someone to play with and talk to. Even if everyone else hated me, one of my sisters would not and that was all I need
96、ed.Our house was the center of activity for the whole neighborhood. We had dance shows and baseball games in the street. We had everything we ever needed because we had each other. I have come to realize that there are so many reasons that sisters make a difference to your life and I can give you a
97、few here:They get you. Your sisters have grown up with you so they know the entire back story of your situation and everything leading to it. They may not agree with you all the time but they never wonder why you do what you do or say what you say.They have suffered with you through awful times. I k
98、now that when one of my sisters is unhappy, I am unhappy too. When some non-family member tries to hurt you, the claws of them will come out.They have cheered you on. Sisters do get jealous at times but, even so, they are happy that you are doing well. They rejoice at your new bonus as long as you t
99、ake them out for drinks and foods!They are on the same diet as you. We are women in a world where thinness is equal to beauty. No matter how unjust this is, we are always on a diet. There is nothing like a sister calling and complaining about how she wants an ice cream and cant ever have one again.T
100、hey are aging at the same rate as you. As we get older, we change, and however miserable this can be, it is heartening to know that someone shares your misery. They know what you are going through because they are going through it too.The last and best thing about sisters is that they stick with us.
101、 We can have our upsets and misunderstandings but we always come back to each other.I know many people reading this may have had upsets with their sisters. All I can say is communication fixes everything. If you miss your sister, tell her so. If you have a BFF (Best Friend Forever)that has stuck wit
102、h you through thick and thin, adopt her as your sister and keep her close to you.50. How does the author develop the first paragraph?A. By making classification.B. By making comparison.C. By explaining the phenomenon.D. By providing evidence.51. The following sentence is taken from the passage. Wher
103、e can it most probably be?“From a very young age, I really thought I was poor.”A. B. C. D. 52. Which is NOT the reason that sisters make a difference to your life?A. They grow old with you.B. They can share the same diet with you.C. They can understand your strange behavior perfectly.D. They stand b
104、y you when other family members hurt you.53. The underlined word “rejoice” in Paragraph 6 probably means _.A. feel gratefulB. show great joyC. appear surprisedD. get disappointed54. From the whole passage, we can learn that the author _.A. has adopted her BBF as her sisterB. has expressed great symp
105、athy for only childrenC. had a better relationship with her sisters than brothersD. has given some advice to those who had upsets with their sisters55. Which of the following might be the best title for the passage?A. Sisters Are My Fortune in LifeB. Family Love Is the Lasting TopicC. Communication
106、Fixes EverythingD. Sharing Things Gives You a Better Life【答案】50. B 51. A 52. D 53. B 54. D 55. A【解析】本文是一篇夹叙夹议文。作者结合自己的切身经历告诉我们拥有姐妹的好处,她们是自己一生的财富。【50题详解】推理判断题。根据第一段“Im one of seven children. My three sisters and I grew up in a small bedroom with two sets of beds. We shared a closet, a dresser, and ju
107、st about everything else. Our bedroom always had stuff hanging about. How about the life of only children? I looked longingly at their perfect dolls and toys placed carefully on their perfect shelves in their perfect little girl bedrooms. They had bathrooms to themselves.”(我是七个孩子中的一个。我和三个姐姐在一间有两套床的小
108、卧室里长大。我们共用一个衣橱,一个梳妆台,还有其他所有的东西。我们的卧室里总是挂着东西。独生女的生活怎么样?我渴望地看着她们完美的玩偶和玩具,小心翼翼地放在她们完美的小女孩卧室里完美的架子上。她们不得不自己去洗手间)可知,作者是通过将“姐妹众多”和“独生女”进行比较来发展第一段的。故选B。【51题详解】推理判断题。根据第一段中“How about the life of only children? I looked longingly at their perfect dolls and toys placed carefully on their perfect shelves in th
109、eir perfect little girl bedrooms.”可知,独生女的生活怎么样?我渴望地看着她们完美的玩偶和玩具,小心翼翼地放在她们完美的小女孩卧室里完美的架子上,这是在与自己的生活进行比较,因此此处是对自己生活的看法,“longingly”一词突出了自己的心理落差,因此“From a very young age, I really thought I was poor.”(从很小的时候起,我就觉得自己很穷。)最有可能放在处,故选A。【52题详解】细节理解题。根据第五段中“When some non-family member tries to hurt you, the cl
110、aws of them will come out.”(当一些非家庭成员试图伤害你时,她们会尽力保护你)可知,“当其他家庭成员伤害你时,他们会支持你”不是姐妹们对你的生活有影响的原因。故选D。【53题详解】词义猜测题。根据画线词前的“Sisters do get jealous at times but, even so, they are happy that you are doing well.”可知,姐妹们有时确实会嫉妒你,但即使如此,她们也会为你做得好而高兴。因此此处是说只要你拿到奖金后带她们出去喝点东西,她们就会为你获得奖金而高兴,由此可知,画线词的意思是“展示极大的高兴”,故选B
111、。【54题详解】推理判断题。根据最后一段“I know many people reading this may have had upsets with their sisters. All I can say is communication fixes everything. If you miss your sister, tell her so. If you have a BFF (Best Friend Forever)that has stuck with you through thick and thin, adopt her as your sister and keep
112、 her close to you.”(我知道很多读到这篇文章的人可能和她的姐妹们相处得不是那么愉快,我能说的就是沟通能够解决一切。如果你想你姐妹,就告诉她。如果你有一个永远的好朋友,和你患难与共,把她当作你的姐妹,让她和你亲近)可知,作者为那些和他们的姐妹们想出不愉快的人提供了一些建议。故选D。【55题详解】主旨大意题。通读全文可知,文章中作者结合自己的切身经历告诉我们拥有姐妹的好处,她们是自己一生的财富,A项“Sisters Are My Fortune in Life ” 为最佳标题。故选A。第II卷(非选择题,三部分,共30分)第四部分 任务型阅读(共10小题;每小题1分,满分10分)
113、请认真阅读下面短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。注意:请将答案写在答题卡上相应题号的横线上。每个空格只写一个单词。The loss of handwriting in our high-tech world saddens me. People of all ages openly admit their handwriting as keyboards replace pen and paper. Increasingly, schoolchildren deal with assignments on computer and struggle to writ
114、e, having had little practice. I am of the generation that learnt to write with a dip pen in kindergarten and a fountain pen in high school; by the time I reached university, like everyone else. I used a functional ballpoint. Handwriting has filled every aspect of my life since I was first taught to
115、 shape letters on the lined pages of my exercise books.From the age of 12,I kept a handwritten journal, recording my thoughts and feelings regarding both the significant and mundane aspects of my life. Through this daily practice I connected with myself, explored experiences and found a way to inter
116、pret and make sense of my relationships. Although I rarely reread my written material, the process of writing has remained with me as a means of processing my feelings and filtering(过滤) my experiences.Yet today, handwritten letters are as rare as a red panda. Few of us write any longer, even to thos
117、e to whom we are close, We communicate difficultly when we e-mail or text, both methods characterized by speed and informality. The deep thinking which accompanied a handwritten letter is almost entirely absent. We may be communicating more frequently and with more people, but the depth and quality
118、of our communication has reduced.Sadly, modern technology tends to be temporary. Few of us keep old e-mails or even print them out, so a sense of history and memory is lost. Archivists(档案管理者)report that more information has been lost in the past decade than in the previous 150 years. It is too easy
119、to press the delete button.In many other areas of records, material is now in the digital format. Yet saving material in a digital format only is extremely unstable. How it will survive the future remains a problem.In this digital world of text, e-mails and instant messaging, the perceived value of
120、writing is no longer obvious and the case for retaining the practice of writing needs to be made. Should we save the bumble pen and paper when laptops and mobiles are functional, universal and unstoppable? Should children continue to be taught to write with a pen and paper?With its passing a good mo
121、de of self-expression is being lost. I invite readers to engage with handwriting and become aware of this special skill that has created civilization for centuries.Paragraph outlineDetailed informationThe current _56_of handwritingStudents _57_to computers to complete their homeworkWith little pract
122、ice, students have _58_ writing.We seldom write letters even to people we are close to.The authors link with handwritingThe author_59_ himself to handwriting from kindergarten to universityThe author kept _60_of his thoughts and feelings by keeping writing journals.The author also takes _61_of writi
123、ng to process his feeling and filtering his experiences.The _62_with modern communication methodsThere is an _63_of depth and quality in e-mail and textsThe temporariness of modern technology tends to give _64_ to the loss of some history and memorySaving materials only in a digital format is not ve
124、ry stable.A style of self-expression is being lost.The authors _65_to people for handwritingWrite as much as possible and realize the importance of this special art【答案】56. situation 57. turn 58. trouble/difficulty 59. committed/devoted/dedicated/ applied 60. track/ records 61. advantage 62. problems
125、 63. absence 64. rise/birth 65. appeal【解析】本文是一篇议论文。文章讲述了书写的重要性。高科技的出现使人们渐渐地忘记了自己的笔记,所有年龄段的人公开承认自己的书法越来越差。作者从幼儿园起到大学一直致力于书写,他呼吁人们重视书写、练习书写。【56题详解】根据文章第一句The loss of handwriting in our high-tech world saddens me.可知此处指当前的书写状况。故填situation。【57题详解】根据文中Increasingly, schoolchildren deal with assignments on
126、computer and struggle to write, having had little practice.可知目前学生求助于电脑来完成他们的作业。turn to -求助于,故填turn .【58题详解】根据第一段中having had little practice.可知学生在书写上有困难。固定搭配:have trouble/difficulty/problems in doing sth.在做某事上有困难,故填trouble/difficulty。【59题详解】根据第一段中I am of the generation that learnt to write with a dip
127、 pen in kindergarten and a fountain pen in high school by the time I reached university, like everyone else, I used a functional ballpoint.可知作者从幼儿园起到大学一直致力于书写。固定搭配:commit/devote/dedicate oneself to-,献身于-,根据句意可知此空填committed/devoted。【60题详解】根据第一段中From the age of 12, I have kept a handwritten journal, r
128、ecording my thoughts and feelings regarding both the significant and boring aspects of my life.可知作者保持写日志来记录自己的思想和感情。固定词组:keep track of记录,与-保持联系,故填track/ record。【61题详解】根据第一段最后一句Although I rarely reread my written material, the process of writing has remained with me as a means of processing my feelin
129、gs and filtering(过滤))my experiences.可知作者还利用文字处理自己的感情和过滤自己经历。固定词组:take advantage of利用。故填advantage。【62题详解】根据第二段中We communicate differently when we e-mail or text, both methods characterised by speed and informality.可知现代传播方法存在问题。根据句意可知此处填problems。【63题详解】根据第二段最后一句We may be communicating more frequently
130、and with more people, but the depth and quality of our communication has reduced. 可知在电子邮件和文本中没有深度和质量。故此空填absence/lack缺席。【64题详解】根据第四段第二句Few of us keep old e-mails or even print them out, so a sense of history and memory is lost.可知现代技术的临时性会产生一些历史和记忆的损失。固定搭配:give rise/birth to产生,出生。根据句意可知此空填rise/birth。
131、【65题详解】根据最后一段I invite readers to engage with handwriting and become aware of this special skill that has created civilization for centuries.可知作者呼吁人们的笔迹。固定词组:appeal to呼吁。根据句意可知此空填appeal。第五部分单词拼写66. The two sides had a fierce d_ before they reached an agreement.67. The e_pollution here is very serious
132、, which the government should not take no notice of.68. Using the right hand to shake hands is a c_.69. The library has great q_ of reference sources.70. The chairman asked me to express our a_ of all your hard work.71. As is known to all ,it is i_to hunt wildlife.72. A_ in his work, he didnt notice
133、 me come in.73. There are lots of dolls in the store, the price r_ from 5$ to 20$.74. He works as the presidents c_on economic affairs.75. Immediate m_ should be taken to stop chemical waste from pouring into rivers.【答案】66. debate 67. environmental 68. custom 69. quantities 70. appreciation 71. ille
134、gal 72. Absorbed 73. ranging 74. consultant 75. measures【解析】【分析】单词拼写【66题详解】句意:双方在达成协议之前进行了激烈的辩论。故答案为debate。【67题详解】句意:这里的环境污染是非常严重的,政府不应该忽视。形容词修饰名词,故答案为environmental。【68题详解】句意:用右手握手是一种习俗。故答案为custom。【69题详解】句意:这个图书馆有大量的参考资料。quantities of大量的-,故答案为quantities。【70题详解】句意:主席让我对你所有的辛勤工作表示感谢。形容词性物主代词our修饰名词,故答
135、案为appreciation。【71题详解】句意:众所周知,猎杀野生动物是违法的。故答案为illegal。【72题详解】句意:他全神贯注于他的工作,没有注意到我进来了。be absorbed in全神贯注于-,此处是过去分词做原因状语,故答案为Absorbed。【73题详解】句意:商店里有很多洋娃娃,价格从5美元到20美元不等。此处是现在分词的独立主格结构,故答案为ranging。【74题详解】句意:他在经济事务方面担任总统的顾问。故答案为consultant。【75题详解】句意:应立即采取措施,防止化学废物流入河流。take measures采取措施,故答案为measures。【点睛】a l
136、arge quantity of 和large quantities of的用法:1.quantities of无论修饰可数还是不可数名词、谓语动词都用复数。例如:Quantities of food (nuts) were on the table. 桌子上有许多食品(坚果)。 2.a quantity of+可数名词复数、谓语动词用复数;+不可数名词、谓语动词用单数。即修饰可数或不可数名词均可,作主语时采取就近一致的原则,其谓语动词通常与短语中of后面的名词的数保持一致。例如: A large quantity of beer was sold out. 大量的啤酒被售出。 A large
137、 quantity of blouses were on sale. 大量罩衫有售。第七部分:书面表达(满分15分)76. 近几年来,发展低碳经济一直是一个热门话题。最近,你班就这一话题进行了讨论。请根据下表内容写一篇报道,向校园网站投稿。在我国实施低碳经济的必要性人们只重视经济发展,忽略环境保护;随着汽车核工厂的增多,大量碳气体被排放,造成严重的空气污染;如果这种局面继续下去,自然资源会耗尽,环境会受到破坏。同学们的建议多种树,增加森林覆盖率;开发可再生能源;对废弃物进行循环利用。你的看法(至少两点)注意: 1. 文章开头已经写好,不计入总字数;词数: 150左右参考词汇: renewabl
138、e 可再生的In recent years, carrying out a low-carbon economy has been a hot topic. Recently our class had a heated discussion about it._【答案】Inrecentyears,carryingoutalow-carboneconomyhasbeenahottopic.Recentlyourclasshadaheateddiscussionaboutit.Throughthediscussion,wearefullyawareofthenecessityofcarrying
139、outalowcarboneconomyinourcountry.Atpresent,peoplepaymoreattentiontoeconomicgrowththanenvironmentalprotection.Withtheincreaseofcarsandfactories,largequantitiesofcarbongasesareletoff,causingseriousairpollution.Ifthesituationcontinues,naturalresourceswillbeusedupandenvironmentwillbedestroyed.Duringthed
140、iscussion,myclassmatesputforwardthefollowingsuggestionsabouthowtotakeagreendevelopmentpath.First,moretreesshouldbeplantedtoexpandforestcoverage.Second,cleanandrenewableenergyshouldbedeveloped.Third,manythingsthatpeoplethrowawayshouldberecycledandreused.Onapersonalnote,Ithinkeveryoneshoulddohispartto
141、livealowcarbonlife.Weshouldtrytosaveeverybitofwaterandelectricity.Weshouldusepublictransportationasmuchaspossible.Besides,weshouldcallonpeoplearoundustomakecontributionstocreatingagreenhomeland.【解析】【分析】本文书面表达属于应用文,要求写一篇报道。【详解】第1步:根据提示可知,本篇是一篇报道:近几年来,发展低碳经济一直是一个热门话题。最近,你班就这一话题进行了讨论。请根据下表内容写一篇报道,向校园网站
142、投稿。在我国实施低碳经济的必要性;人们只重视经济发展,忽略环境保护;随着汽车核工厂的增多,大量碳气体被排放,造成严重的空气污染;如果这种局面继续下去,自然资源会耗尽,环境会受到破坏。同学们的建议:多种树,增加森林覆盖率;开发可再生能源;对废弃物进行循环利用。你的看法:-(至少两点)。第2步:根据写作要求确定关键词,如:a heated discussion about(对-一次热烈的讨论);a low carbon economy(低碳经济);agreendevelopmentpath(一个绿色的发展路径);public transportation(公共交通)等。第3步:根据提示及关键词(组
143、)进行遣词造句,注意主谓一致和时态语态问题。第4步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。【点睛】本文是一片校园报道。内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。另外全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。文中使用高级句子。Ifthesituationcontinues,naturalresourceswillbeusedupandenvironmentwillbedestroyed.条件状语从句和被动语态完美结合;many things that people throw away should be recycled and reused.句中who引导定语从句;另外,Through the discussion, At present, During the discussion, First, Second, On a personal note, Besides,等的运用为文章增色添彩。