1、高考资源网() 您身边的高考专家陵县一中高三期中考试试题( 120分钟 满分150分)第二部分:英语知识运用(共两节,满分35分)第一节单项填空(共15小题;每小题l分,满分l5分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。21-When did you last see Shelly?-0n Sunday of last December at celebration of her 40th wedding anniversary A不填;the Ba不填 ;Cthe;a D a;the22-Carl hasnt turned up so far. -
2、 ? He is always on time for everything AHow come BSo what CWhy not DGuess what23Most people dislike the example of Lang Ba (Wolf Daddy) ,who his children in great strictness Atook up Bbroke up Cbrought up Dlooked up24Practice may not make perfect,but it definitely Ahelps Bvaries Cgrows Dimproves 25L
3、ooking through the window,she found the boss in his routine work Alose Blost Cto lose Dhaving lost26After graduation he went to make a living in Canada, turned out to be a life-changing decisionAthat Bwhere Cwhen Dwhich27-Have you ever persuaded your father to give up smoking? -Surely I have,but he
4、take my words seriously Acant Bwont Cshouldnt Dmustnt28From my Mums love and patience,I learned what a huge responsibility was to raise a childAthis Bthat Cit Done29Take the note as a reminder you forget to buy some sweets for the kids while shopping thereAin case Bso that Ceven if Das if30. Though
5、_ money, his parents managed to send him to university.A. lacked B. lacking of C. lacking D. lacked in31-Could you just drop in for a cup of coffee?-Id love to,but I have a schedule todayAflexible Btight Cregular Dnervous32It is the picture hanging by my bed often calls up the sweet memories of my s
6、chool lifeAwhere Bwhen Cwhich Dthat33The oldest man in my village has a firm in the value of cold bathsAhabit Bspirit Cbelief Dlegend34Max is always on time for everythingNever to the office after 9:00 in the morning Ahas he got Bhe had got Che has got Dhad he got35-Are you leaving us all forever? -
7、 Ive promised to come back when my mom gets wellA With pleasure BForget it CSounds great DNot really第二节:完形填空(共20小题;每小题l分,满分20分)阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡将该项涂黑。 One day all the employees of a very famous company reached their office and all saw a big sign on the main door whi
8、ch said this:“Yesterday, the _36_ who has been hindering (阻碍) your growth in this company _37_. We invite you to join the funeral in the room that has been _38_ in the gym. ” In the beginning, they all got _39_ for the death of one, of their colleagues, but after a while they started getting _40_ to
9、 know who was that person that hindered the _41_ of their colleagues and the company itself? The _42_ in the gym was such that security agents were ordered to control the crowd _43_ the room. The more people _44_ the coffin (棺材), the more the excitement heated up. Everyone thought, “_45_ is it that
10、was hindering my progress?”One by one the intrigued(引起好奇心的) employees got closer to the coffin, and when they looked inside it, they _46_ became speechless.They all got to stand near the coffin, and felt shocked and _47_, as if someone had touched the deepest part of their _48_. There was a mirror i
11、nside the coffin: everyone who _49_ it could see themselves! There was also a sign next to the mirror that _50_:“There is only one person who is capable of setting _51_ to your growth and IT IS YOU!” Your life does not _52_ when your boss changes, when your friends change, when your parents change,
12、when your husband or wife changesNo, your life changes when YOU change, when you _53_ your limiting beliefs inside. Examine yourself; watch yourself. Dont be afraid of _54_, impossibilities and losses. Be a winner; build yourself and your reality. _55_, its the way you face life itself that makes th
13、e difference. 36A.person BbossCsign Dfuneral37A.died away Bdied out Cpassed away Dpassed out38. Aprotected BPrevented Cproved Dprepared39A.happy BsadCjoyful Dgrateful 40A.calm BcuriousCconscious Dconvenient41A.growth BwidthCfaith Dstrength42A.way BmeaningCexcitement Ddisappointment43A.within Bwithou
14、tCabout Daround44A.bought Bsold Creached D. touched45A.What BWhichCWhere DWho46A.carefully Bactually Csuddenly Dmadly 47A.in silence Bin returnCin heed Din order48A.hand BsoulCmouth Dface49A.put outside Bput insideClooked outside Dlooked inside50A.talked Bspoke Csaid Dtold51A.deadlines BdemandsClimi
15、ts Dlacks52A.calculate BcancelCcommunicate Dchange53A.go beyond Bgo togetherCgo without Dgo towards54A.acquaintances BdifficultiesCadvantages Dbargains55A.Forget BFollowCRemember DObey第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Ks5uAIn America, Virginia Beach has all
16、the elements of a classic seaside resort: brilliant beaches, a lively boardwalk, plenty of restaurants and nightspots, and amusement rides sure to appeal to kids.Many believe Virginia Beach is at its best in the offseason, when the town is less crowded but the weather is still mild.Meanwhile, some s
17、afety tips should be followed, enjoying the happiness and excitement the beach offers.The number 1 safety tip concerns ocean safety: pay attention to Flag conditions posted on the lifeguard stands.Lifeguards post a red flag to warn when the ocean water is dangerous.Take them seriously! Tourists from
18、 landlocked regions are particularly easily attracted by the magic of the waves.However, a calm ocean can become risky without warning.Make sure you swim near a lifeguard.Swimming without lifeguard protection is almost five times as great as drowning at a beach with lifeguards.Never swim alone.Many
19、drownings involve single swimmers.When you swim with someone else, if one of you has a problem, the other may be able to get help, including signaling for assistance from others.Dont fight the current.The facts show that some 80% of rescues by lifeguards at ocean beaches are caused by currents.These
20、 currents are formed by surf and gravity, because once surf pushes water up the slope of a beach, gravity pulls it back.This can create concentrated rivers of water moving offshore.If you are caught in a rip current, dont fight it by trying to swim directly to shore.Instead, swim parallel to shore u
21、ntil you feel the current relax, then swim to shore.Most rip currents are narrow and a short swim parallel to shore will help bring you to safety.56When coming to Virginia Beach, children CANNOT enjoy the happiness of_.Awalking on the road made of wood B. joining the nightspotsCriding a horse or a p
22、umper car Dsurfing in the sea57Many people believe the best time to visit Virginia Beach may be _.Aafter autumn school term beginningBin the summer vacationCduring the Christmas holiday Din the cold winter58Swimming in the sea youd better not swim _.Awith a friend Bwithin the sight of the lifeguardC
23、with the currentDas far as you like59From the passage, we can know_.Aone in five persons swimming in the sea is drownedBif one with a lifeguard were drowning, five persons without lifeguards would be Csome 80% people drowning by the currents are rescued by lifeguardsDsome 20% people drowning by the
24、currents are rescued by lifeguards 60The passage mainly tells us _.AVirginia Beach has all the elements of a classic seaside resort Bthe happiness and excitement the beach offersCsome safety tips when swimming in the sea Dthe dangers for tourists from landlocked regions to swim in the seaBWhen Boris
25、 left school, he could not find a job. He tried hard and pestered(纠缠)his relatives, but they had problems of their Own. He answered advertisements until he could not afford to buy any more stamps. Boris grew annoyed, then depressed, then a little hardened. Still he went on trying and still he failed
26、. He began to think that he had no future at all.“Why dont you start your own business?”one of his uncles told him.“The world is a money-locker. Youd better find a way of opening it.”“But what can I do?”“Get out and have a look round,”advised his uncle in a vague sort of way.“See what peop1e want; t
27、hen give it to them, and they will pay for it.”Boris began to cycle around the town and found a suitable piece of a waste ground in the end. Then he set up his business as a cycle repairer. He worked hard, made friends with his customers and gradually managed to build up his goodwill and profit. A f
28、ew months later, he found that he had more work than he could deal with by himse1f. He found a number of empty shops but they were all no good: in the wrong position, too expensive or with some other snag(障碍). But at long last, he managed to find an empty shop on a new estate where there were plenty
29、 of customers but no competition.Boris and his assistant taught themselves how to repair scooters and motor-cycles. Slowly but surely the profits increased and the business developed. At last, Boris had managed to open the money-locker and found bank notes and gold Coins inside.61. Which of the foll
30、owing would be the best title for the passage?A. Goodwill is the key to success. B. The world is a money-locker.C. No education, no future. D. Difficulty of starting a small business.62. Which of the following best describes Borisjob hunting experience?A. Surprising. B. Encouraging. C. Boring. D. Di
31、sappointing.63. Boris starts his career by .A. cycling around the town B. developing a waste groundC. repairing cycles D. buying empty shops64. Boris finally chose an empty shop on a new estate because .A. it was not so expensive B. he had a lot of old customers thereC. he could make good use of his
32、 skills there D. there were good opportunities there65. We can infer from the last paragraph that Boris .A. still couldnt make good profitsB. set off in a successful careerC. found a lot of gold coins by accidentD. had great difficulty running his businessCRiding School:You can start horse-riding at
33、 any age. Choose private or group lessons any weekday be 9 a. m. and 830 P. m. (330 p. m. on Saturdays). There are 10 kilometers of tracks and paths for leisurely rides across farmland and open country.You will need a riding hat.Opening Hours: Monday through Friday: 900 a. m.830 p. m.Phone: (412) 39
34、66754 Fax: (412) 3966752Sailing Club:Ks5uOur Young Sailors Course leads to the Stage I Sailing qualification. Youll learn how to sail safely and the course also covers sailing theory and first aid. Have fun with other course member, afterwards in the clubroom. There are 10 weekly two-hour lessons (T
35、uesdays 6 p. m.8 p. m. ).Opening Hours: Tuesdays: 600 p. m.800 p. m.Phone: (412) 3966644 Fax: (412) 3966644Diving Centre:Our experienced instructors offer one-month courses in deep-sea diving for beginners. There are two evening lessons a week, in which you learn to breathe underwater and use the eq
36、uipment safely. You only need swimming costume and towel. Reduced rates for couples.Opening Hours: Monday and Friday: 630 p. m.830 p. m.Phone: (412) 3966312 Fax: (412) 3966706Medical Center:The staff of the Medical Center aim to provide convenient and comprehensive medical care to students and staff
37、 of the university. The center is well equipped and the staff here are trained to deal with a broad range of medical problems. Both female and male doctors as well as nursing staff are available for consultation. Also, all kinds of medicines are sold here and are cheaper for students than other drug
38、stores.Opening Hours: 24 hour from Monday to SundayPhone: (412) 3966649 Fax: (412) 3966648Watersports Club:We use a two-kilometer length of river for speedboat racing, and water-skiing, A beginnerscourse consists often 20-minute lessons. You will learn to handle boats safely and confidently, but mus
39、t be able to swim. The club is in a convenient central position and is open daily from 9 a. m to 4 p. m, with lessons all through the day.Opening Hours: Mondny through Friday: 900 a. m.400 p. m.Phone: (412) 3966899 Fax: (412) 396689066. If you want to swim and enjoy activities which are fast and a b
40、it dangerous, you should join .A. Watersports Club B. Diving Centre C. Sailing Club D. Riding School67. If you want to experience a new activity in the countryside in the mornings, you may fax .A. (412)3966648 B. (412)3966706C. (412)3966752 D. (412)396687668. If you are planning to explore the ocean
41、 depths. You should attend your lessons at .A. 24 hour from Monday to SundayB. Monday through Friday: 700 a. m.1000 p. m.C. Tuesdays: 600 p. m.800 p. m.D. Monday and Friday: 630 p. m.830 p. m.69. You want to do an activity one evening a week and get a certificate in the end, you can go to .A. Waters
42、ports Club B. Diving Center C. Sailing Club D. Riding School70. Which is NOT the convenience that the Medical Center provides?A. Good equipment. B. Well trained staff members.C. Various less expensive medicines. D. Nursery for newly-born babies.DA cancer-stricken British teenage said Thursday she ha
43、d been moved by messages of support from around the world after writing an online“Bucket List”of things she wanted to do before dying.Alice Pyne, 15, created an internet blog in which she described her fight against a cancer of the white blood cells.“Ive been fighting cancer for almost four years an
44、d now I know that the cancer is gaining on me and it doesnt look like Im going to win this one.”she wrote.For her list, at the site www.alicepyne. blogspot. com, she has included making everyone sign up to be a bone marrow donor(骨髓捐赠者),swimming with sharks, meeting boy band Take That and getting a p
45、urple iPad computer.Messages of support and offers of help quickly flooded her webpage and it became one of the most talked about subjects on Twitter.“Oh, dear and I thought that I was just doing a little blog for a few friends!”she wrote after her site attracted huge attention.“Thank you so much fo
46、r all your lovely messages to me.”Pyne, who lives with her family in the northwest English town of Ulverston, revealed(透露 )the management of Take That had arranged for her to see the band after reading her blog. A group of local lawmakers have also joined forces with the Anthony blood cancer charity
47、 to encourage people to join its stem cell register.71. What happened after Alice Pyne wrote her“Bucket List”?A. People around the world sent messages to support her.B. People sent gifts to her from all over the world.C. A lot of people offered to donate bone marrow to her.D. The media called on peo
48、ple to help her.72. Alice Pyne wrote her“Bucket List”to .A. catch peoples attention B. say goodbye to a few friendsC. give comfort to two terminally ill men D. express her last few wishes73. It can be inferred from the second paragraph that AIice Pyne .A. is unaware of her own conditionsB. is very s
49、ad to know that she will dieC. is calm to know that death is approachingD. is still quite confident in fighting against cancer74. Which of the following is NOT on Alice Pynes“Bucket List”?A. To ask people to donate bone marrow. B. To get a cool computer.C. To swim with shark. D. To meet a boy.75. Ta
50、ke Thatwill arrange to .A. meet Pyne in person B. help Pyne in any possible wayC. donate money to Pyne D. invite Pyne to join the band 第卷(共45分)第四部分写作(共两节,满分45分)第一节 阅读表达(共5小题;每小题3分,满分l5分)阅读下面短文,并根据短文后的要求答题(请注意问题后的字数要求)。1Our vocation holiday is coming. Whats your plan? Staying at home or going for an
51、outing. My plan is going out of town with my family, for we need recreation! Recreation is the spending of time in pleasurable activities. Engaging ourselves in activities that invite happiness and peace of mind is nothing but recreation. In the fast life of today, recreation is an opportunity to ta
52、ke a break, the much needed break form work.2Recreation can be rest, entertainment or adventure. There are two types of recreation. Active recreation is about engaging in adventure sports or outdoor games while passive recreation involves activities such as taking a walk on the riverside, walking on
53、 the beach, wandering in parks or taking nature walks. Both kinds of recreation have their own advantages.3With the increasing pace of life, recreation is getting more and more important. Participate in some regular physical activity, play a sport or exercise. These recreational activities have grea
54、t mental effects on people. Students have made the fact evident that participation in adventure activities has a positive affect on life. Adventure motivates you, strengthens your confidence and develops self-awareness, such as hiking, cycling, fishing and outdoor games. These activities make you fe
55、el fresh and relaxed. Sports make you feel challenged, encourage you to take risks, exhibit your skills, thus building self-confidence.4Activities of recreation result in the improvement for your interpersonal skills. Recreation gives you an opportunity to meet new people and develop new friendships
56、, It is largely believed that participating in recreational activities helps strengthen family relationships.5Recreational activities are popular across the globe. Some enjoy touring to beautiful places around the world while others take interest in pursuing their hobbies as a means of recreation. B
57、e it of any sort, recreation needs to be made an important part of the fast life the present times!76. How many kinds of recreation are there in the text? What are they?(no more than 6 words) 77. Whats the main idea of Paragraph 3? (no more than 10 words) 78.Fill in the blank in Paragraph 2 with pro
58、per words. 79. What effects do activities of recreation have?(no more than 9 words) 80. Why do you become confident in yourself while having sports?(no more than 20 words) 第二节 书面表达(满分30分)假如你是李华,你校学生会于2012年2月15日下午举行“校园书市(a campus book faif)”,活动。请你写封e-mail给你的美国笔友Peter,告诉他此次活动的有关情况,内容包括:1. 活动目的:给同学们提供一
59、个交换图书的机会 更好利用读过的书2. 具体内容:把你不想保留的书拿到书市上出售 购买你喜欢的书 交换图书3. 谈谈你的感想和收获体会。注意:1. 文章开头和结尾已给出,不计入总词数。2. 字数:120-150词左右。Hello Peter!How are you going these days? Looking forward to hearing from you!Love,Li HuaKs5u参考答案21-25.DACAB 26-30.DBCAC 31-35.BDCAD【要点综述】这是一篇夹叙夹议的文章。作者通过人们去参加一个葬礼,告诉人们一个道理:阻碍自己进步的人不是别人,正是自己,
60、要超越自我,战胜自我,才能战胜困难。36A句意:在公司一直阻拦你的人昨天去世了。person符合题意。37Cdie away渐息;减弱;die out灭绝;pass away去世;pass out昏倒。 pass away符合句意。38D句意:我们邀请你们参加已经准备好的葬礼。protect“保护”;prevent“阻止”;和prove“证明”均不符合句意;prepare“准备”符合句意。39B认为是自己的同事去世,大家一开始都很悲伤。故选sad。40B从but看,大家很“好奇”想知道到底是谁去世了。curious“好奇的”符合题意。41A从第二段的“the _who has been hin
61、dering (阻碍) your growth in this company _.”看出答案。42C从第四段的“The more people _ the coffin (棺材), the more the excitement heated up.”看出答案。43Awithin the room意思是“在房间里”。符合题意。44Creach the coffin意思是“到达棺材旁”相当于下文的 get closer to,符合语境。45D句意:到底谁是阻止我进步的人?故选who。46Ccarefully仔细地;actually事实上;suddenly突然;madly疯狂地。根据下文的bec
62、ame speechless看出,是“突然地”的意思。47A从本句中felt shocked看出“大家鸦雀无声”。in silence “寂静无声;沉默”符合句意。48B句意:好像有人触摸到他们的灵魂深处。soul“灵魂”符合句意。49D镜子在棺材里面,所以大家是往里面看的。look inside“往里面看”符合题意,其他三个选项均不符合题意。50C句意:镜子旁还有一块标牌,上面写着:“只有一个人能限制你的发展,那就是你自己”。 say“写到”符合句意。51C句意:镜子旁还有一块标牌,上面写着:“只有一个人能限制你的发展,那就是你自己。”limit“限制”相当于文章中的hinder符合句意。d
63、eadline最后期限;demand要求;lack缺乏,均不符合句意。52D从本段的“when your boss changes, when your friends change, when your parents change, when your husband or wife changes”看出答案。53Ago beyond超越;go without没有也可以;go towards朝去。 go beyond “超越”符合句意。54Bdifficulties 与impossibilities and losses是并列的。55C句意:请记住这就是你面对的有重要影响的生活方式。rem
64、ember“记住”符合句意。A【要点综述】 维珍尼亚滩是一个值得游览的好地方,但也要注意安全。本文主要介绍游览维珍尼亚滩时需注意的安全事项。56. C细节理解题。根据第一段“brilliant beaches, a lively boardwalk, plenty of restaurants and nightspots, and amusement rides sure to appeal to kids.”可知,在维珍尼亚滩,你可以漫步在木板路上,参加夜总会;再根据最后一段“These currents are formed by surf and gravity, because on
65、ce surf pushes water up the slope of a beach, gravity pulls it back.”可推断你也可以在海中冲浪,但就是不能骑马或坐车,故选C项。57. A推理判断题。根据第一段“Many believe Virginia Beach is at its best in the offseason, when the town is less crowded but the weather is still mild.”可推断,人不多,气候还尚温和的淡季是游览维珍尼亚滩的最好时间。气候还尚温和的季节应是秋季,故选A项。58. D细节理解题。根据
66、第三段“Make sure you swim near a lifeguard.”可知在海中游泳时不宜游得太远,故选D项。59. B推理判断题。根据第三段“Swimming without lifeguard protection is almost five times as great as drowning at a beach with lifeguards.”可判断选B项。60. C主旨大意题。全文围绕第二段“Meanwhile, some safety tips should be followed, enjoying the happiness and excitement th
67、e beach offers.”而写,即全文旨在介绍游览维珍尼亚滩时需注意的安全事项,故选C项。B.【答案与解析】主人公Boris毕业后,在寻找工作的过程中屡屡受挫,失望之至,在叔叔的建议下,从修理自行车开始,逐渐走向了成功。61. B 标题判断题。纵观全文可以看出,文章通过主人公求职屡遭拒绝,最后经过调整思路赚得第一桶金,然后把自己的生意越做做大,从而打开了世界这把锁钱的锁的故事,由此可知,B最能概括全文。62. D 推理判断题。第一段中描述了Boris求职接连失败的感受:Boris grew annoyed,then depressed,then a little hardened,因此四
68、个选项中只有disappointing(失望的),符合语境。63. C 细节理解题。由倒数第二段“Then he set up his business as a cycle repeirer.”可知答案。64. D 推理判断题。由倒数第二段的“But at long last,he managed to find an empty shop on a new estate where there were plenty of customers but no competition.”可以看出,那里顾客较多、没有竞争,也就是说那里机会好,所以选D。65. B 推理判断题。最后一段前半部分告诉
69、我们他的生意越来越大,利润越来越客观,最后一句对此作了总结,由此可以看出,他的事业取得了成功CFXXSSCCCCCCCC66-70 ACDCDKs5uD【答案与解析】身患癌症的英国少女Alice Pyne把临终遗愿张贴在网上以后,引起了社会各界的普遍关注,再次阐述了“只要人人都献出一点爱,世界将变成美好的人间”的真谛。71. A 细节理解题。由倒数第三段的“Messages of support and offers of help quickly flooded her webpage and it became one of the most talked about subjects o
70、n Twitter.”可以看出帖子发布后,收到了世界各地的支持他的信息。72. D 细节理解题。由第一段的“after writing an online“Bucket List”of things she wanted to do before dying.”可以看出,“Bucket List”表达的就是他最后的愿望。73. C 推理判断题。由该段的“I know that the cancer is gaining on me and it doesnt look like Im going to win this one”对自己的病情和结果进行了平静的叙述,由此可知C项符合语境。74.
71、D 细节判断题。第四段介绍了“Bucke List”所有的内容,前三项都在里面,但是里面的“boy band Take That”是一个乐队,而不是想见某一个男孩,所以应该排除D。75. A 细节理解题。由倒数第二段的“revealed(透露)the management of Take That had arranged for her”可以看出,她想见的那家乐队已经安排亲自见她了。故选A。76. two. Active recreation passive recreation77. Physical and mental effects of recreation on people78
72、. in the form of 79. improving your interpersonal skills and strengthening family relationships80. Because you feel challenged and are willing to take risks and show your skills in front of others 参考范文Hello Peter!How are you going these days?In order to provide us students with an opportunity to exc
73、hange books and make better use of used books, our Student Union held a campus book fair on the afternoon of February 15,2012.At the book fair, students could sell unwanted books, buy needed books or simply trade books with each other. Like other fairs of this kind, prices were typically very low. H
74、appily, I not only got rid of several books but also bought a few books I really wanted.As far as Im concerned, I like this activity, which is beneficial to us students. On the one hand, I felt my social skills had been well practiced and improved. On the other hand, this activity also gave us an excellent opportunity to feel a bit of the real world. I wish more events like this book fair would be held in our school.Looking forward to hearing from you!Love,Li HuaKs5u高考资源网版权所有,侵权必究!