1、Day 10ACindy: Excuse me. Do you speak English?Li Lei: 1 Cindy: Could you please tell me how to get to Shantang Street?Li Lei: From here, you take Rail Transit Line 2 to Shantangjie Station. 2 Cindy: And can you tell me where I can buy a ticket?Li Lei: You can get one from that machine. Lets see. 3 Y
2、ou put your money in here and push this button.Cindy: Great! Oh, one more questiondo you know where I board the train?Li Lei: Just go down those stairs and youll see a sign that says To Qihe. 4 Cindy: Thanks for your help!Li Lei: 5 AIts in English.BSorry, I have no idea.CThen you walk north for abou
3、t five minutes.DYes, a little.E. With pleasure.F. Youre welcome.G. The ticket price is 3 yuan.【答案】1D2C3G4A5F【分析】本段对话主要是Li Lei帮Cindy指路,Cindy向Li Lei表示感谢。1句意:会的,一点点。根据前句“Do you speak English?”及后文内容可知,前者问后者是否会讲英语,后文后者用英语向前者提供帮助,所以后者会讲英语。结合选项,故选D。2句意:然后向北走大约五分钟。根据其前的问句“Could you please tell me how to get
4、 to Shantang Street?”及其前“From here, you take Rail Transit Line 2 to Shantangjie Station.”可知,前者在问路,所以后者在指路。结合选项,故选C。3句意:票价是3元。分析前后句内容可知,后句提到把钱放在这里,然后按这个按钮,选项中“票价是3元”符合语境,结合选项,故选G。4句意:它是用英语写的。根据前句“Just go down those stairs and youll see a sign that says To Qihe.”可知,Li Lei介绍道顺着楼梯走下去,就会看到一个牌子,上面写着“至齐河”,
5、此处与牌子相关,选项中“它是用英文写的”符合语境。结合选项,故选A。5句意:不客气。根据前句“Thanks for your help!”可知,Cindy向Li Lei表示感谢,所以此处应回答“不客气”。结合选项,故选F。BW: So Elvis, you were born on 8th January 1935, werent you?M: Yes, thats right. 6 W: Mississippis pretty famous, isnt it?M: Yes. 7 W: So, tell me something about your childhood. 8 M: No, n
6、ot really. We were a poor family. I was the only kid who went to school with no shoes.W: But it was your father who bought you your first instrument, wasnt it?M: No, actually it was my mum. 9 Ill never forget that. Ill never forget my mother.W: Youve always liked listening to rock and roll, havent y
7、ou?M: 10 I loved any type of music, and Rock and Roll was always my favorite.W: When did you have your first record?M: I made it in 1954.W: People say your music has changed as youve grown older.ALife wasnt easy, was it?BShe bought me a cheap guitar for my 10th birthday.CI was born in a place called
8、 Mississippi.DMy mother bought my first bike in my life.E. Yes. I grew up loving music.F. I was crazy about music.G. Mostly because people find it difficult to spell!【答案】6C7G8A9B10E【分析】该对话介绍了埃尔维斯普雷斯利(Elvis Presley),1935年1月8日出生在密西西比州图珀洛,绰号猫王,美国摇滚歌手及演员。对话中介绍了他的童年情况和他的爱好。6根据“Mississippis pretty famous,
9、 isnt it?”密西西比州很有名,不是吗?可知,此处应该提到密西西比这一地方。因此选择I was born in a place called Mississippi. 我出生在一个叫密西西比的地方。故选C。7根据答语“Yes.”可知,此处应该解释一下Mississippi这一地名出名的原因。因此选择Mostly because people find it difficult to spell! 主要是因为人们觉得(Mississippi)很难拼写!故选G。8根据“No, not really. We were a poor family.”是的,不容易。我们是个穷人家。可知,此处应该解
10、释生活情况。因此选择 Life wasnt easy, was it? 生活不容易,是吗?故选A。9根据“But it was your father who bought you your first instrument, wasnt it?”但是你父亲给你买了你的第一台乐器,不是吗?以及下文的答语“No, actually it was my mum.”不,实际上是我妈妈。可知,此处应该提到妈妈给我买的乐器是什么。因此选择She bought me a cheap guitar for my 10th birthday. 她给我买了一把便宜的吉他作为我10岁生日礼物。故选B。10根据“Youve always liked listening to rock and roll, havent you?”你一直喜欢听摇滚乐,是吗?以及下文“I loved any type of music, and Rock and Roll was always my favorite.”我喜欢任何类型的音乐,摇滚乐一直是我的最爱。可知,此处应该提到我从小就喜欢音乐。因此选择Yes. I grew up loving music. 故选E。4原创精品资源学科网独家享有版权,侵权必究!