收藏 分享(赏)

江苏省徐州市2014高考英语一轮 完形填空和阅读理解基本训练(24).doc

上传人:a**** 文档编号:561335 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:10 大小:75.50KB
下载 相关 举报
江苏省徐州市2014高考英语一轮 完形填空和阅读理解基本训练(24).doc_第1页
第1页 / 共10页
江苏省徐州市2014高考英语一轮 完形填空和阅读理解基本训练(24).doc_第2页
第2页 / 共10页
江苏省徐州市2014高考英语一轮 完形填空和阅读理解基本训练(24).doc_第3页
第3页 / 共10页
江苏省徐州市2014高考英语一轮 完形填空和阅读理解基本训练(24).doc_第4页
第4页 / 共10页
江苏省徐州市2014高考英语一轮 完形填空和阅读理解基本训练(24).doc_第5页
第5页 / 共10页
江苏省徐州市2014高考英语一轮 完形填空和阅读理解基本训练(24).doc_第6页
第6页 / 共10页
江苏省徐州市2014高考英语一轮 完形填空和阅读理解基本训练(24).doc_第7页
第7页 / 共10页
江苏省徐州市2014高考英语一轮 完形填空和阅读理解基本训练(24).doc_第8页
第8页 / 共10页
江苏省徐州市2014高考英语一轮 完形填空和阅读理解基本训练(24).doc_第9页
第9页 / 共10页
江苏省徐州市2014高考英语一轮 完形填空和阅读理解基本训练(24).doc_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、徐州市2014高考英语一轮完形填空和阅读理解基本训练(24)附答案Having finished her homework, Ma Li wants some music for relaxation. As usual, she starts her computer and goes to B to download music files. But this time she is surprised when an announcement about protecting songs copyright bursts onto the screen. The age of free

2、music and movie downloads may have come to an end as Web companies like Baidu are accused(控告)of pirating(盗用)copyright. Lawsuits(诉讼)have been filed against four websites offering free downloads. In September 2005, a Beijing court ordered Baidu to pay recording company Shanghai Push compensation for t

3、heir losses. Baidu was also told to block the links to the pirated music on the website. This caused a heated discussion on Internet file sharing.“Baidus defeat in the lawsuit shows it is not right to get copyrighted songs without paying. Downloaders may face lawsuits or fines,” said an official.Lik

4、e many teens, Huang Ruoru, an 18-year-old girl from Puning in Guangdong Province, doesnt think that getting music from websites is wrong. She always shares her favourite songs downloaded from Baidu with her friends. When told about the lawsuit, she began to feel a little guilty about getting others

5、work without paying.However, other teenagers have different ideas. Wang Yafei, a Senior 2 girl from Jinan, Shandong Province pointed out that file sharing is a good way to promote pop singers. “If I download a song and really like it, I will buy the CD,” she said. “So what the recording companies re

6、ally should concentrate on is improving their music, rather than pursuing(追究) file-sharers.”56. Which of the following is the main idea of the passage?A. Music on the Internet is of better quality.B. Downloading material can be illegal.C. Its good to get free music on the Internet.D. Baidu is a popu

7、lar web company.57. The four web companies were put to court because _.A. they got copyrighted songs without payingB. they downloaded copyrighted music for peopleC. they make copyrighted files for free downloadsD. they offer free music on line58. How do some of the teenagers feel while downloading f

8、ree music after the lawsuit?A. A bit guilty. B. A little sad. C. Extremely angry. D. Awfully sorry.59. Whats the advantage of file sharing for recording companies?A. Getting more money from web companies.B. Enabling people to download favorite songs.C. Helping to improve the music.D. Making pop sing

9、ers more popular.60. It can be inferred from the text that _.A. Web companies are still ignoring the copyright laws.B. Teenagers havent got money to buy CDs.C. Teenagers are probably still downloading free music.D. Teenagers prefer CDs with copyright to pirated music.参考答案-56-60 BCADCPassage B56. B.

10、主旨大意题。其他选项都太片面,只有B能较好概括文章的内容。57. C. 细节理解题。根据第一段的句子Lawsuits have been filed against four websites offering free downloads.可知这四家网络公司被起诉的原因。58. A. 细节理解题。从第三段最后一句可知正确答案。59. D. 细节理解题。从最后一段第二句pointed out that file sharing is a good way to promote pop singers.可知正确答案。60. C. 推理判断题。其他选项与文章内容不符。*结束 阅读理解(共两节,满分

11、40分)第一小节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项答题卡上将该项涂AFor children,play is naturally enjoyable.Children at play are happily lost in themselves;they are in their own field of wonder and adventures,pulling parents in at times with a frequent “Lets play,Mom!” as an open invitation into

12、that world.As early as childhood,children immerse(沉浸在)themselves in playing activities with the purpose of making sense of the world around them.Play gives children the chance to learn and experience things themselves,which is very important for their development.Although some games seem boring to a

13、dults,children consider them to be surprising.Children also love breaking into songs,dancing to tunes,and singing finger plays(手指谣).Preschool children begin increasing their play to involve(涉及)others,whether they bring others in at any stage of their game or they plan their game and its players way

14、ahead.Their physical skills offer a wide range of activities,from plays to table games to outdoor running after each other.School-age children start appreciating organized playsuch as chanting(吟唱) songs and rhymes(押韵的短诗),games with rules,relays and other physical activities,sports and projects that

15、they can complete over a certain time limit.Play benefits the children in some ways that might be a little difficult for adults to imagine.Play not only brings pure and great joy,it also benefits physical and mental development.Besides,it enhances language development.Therefore,let children choose w

16、hen to start their activity,set their own theme,choose the places where the play will take place.Play becomes a stage for children to express their feelings and feel in control.Help them help themselves if you can.56. Why do children like play according to the text?A.They are curious about the games

17、 they play.B.They can amuse their parents by playing.C.They can enjoy themselves by playing.D.They know that play is important for them.57.What kind of play belongs to school-age children?A.Playing with toys with their classmates.B.Running after flying butterflies.C.Taking part in football matches.D

18、.Dancing to tunes and singing finger plays.58.The underlined word “enhances” in the sixth paragraph probably means “_”A.damageB.improvesC.preventsD.encourages59.What would be the best title for the text?A.The growing up of childrenB.The kinds of chidrens playC.The importance of childrens playD.Ways

19、of playing with children 阅读理解、专题训练(*)、议论文的阅读(2)阅读下列材料,按要求完成读写任务Like many of my generation,I have a weakness for hero worship.At some point,however,we all begin to question our heroes and our need for them.This leads us to ask:What is a hero?Despite immense differences in cultures,heroes around the w

20、orld generally share a number of characteristics that instruct and inspire people.A hero does something worth talking about.A hero has a story of adventure to tell and a community who will listen.But a hero goes beyond mere fame.Heroes serve powers or principles larger than themselves.Like highvolta

21、ge(电压)transformers,heroes take the energy of higher powers and step it down so that it can be used by ordinary people.The hero lives a life worthy of imitation.Those who imitate a genuine hero experience life with new depth,enthusiasm,and meaning.A sure test for wouldbe heroes is what or whom do the

22、y serve? What are they willing to live and die for? If the answer or evidence suggests they serve only their own fame,they may be famous persons but not heroes.Madonna and Michael Jackson are famous,but who would claim that their fans find life more abundant?Heroes are catalysts (催化剂)for change.They

23、 have a vision from the mountain top.They have the skill and the charm to move the masses.They create new possibilities.Without Gandhi,India might still be part of the British Empire.Without Rosa Parks and Martin Luther King,Jr.,we might still have segregated(隔离的)buses,restaurants,and parks.It may b

24、e possible for largescale change to occur without leaders with magnetic personalities,but the pace of change would be slow,the vision uncertain,and the committee meetings endless.根据短文,写一篇30词左右的摘要_.根据所读短文,选择最佳选项1Although heroes may come from different cultures,they _.Agenerally possess certain inspir

25、ing characteristicsBprobably share some weaknesses of ordinary peopleCare often influenced by previous generationsDall unknowingly attract a large number of fans2According to the passage,heroes are compared to highvoltage transformers in that _.Athey have a vision from the mountaintopBthey have warm

26、 feelings and emotionsCthey can serve as concrete(具体的)examples of noble principlesDthey can make people feel stronger and more confident3Madonna and Michael Jackson are not considered heroes because _.Athey are popular only among certain groups of peopleBtheir performances do not improve their fans

27、morallyCtheir primary concern is their own financial interestsDthey are not clear about the principles they should follow4Gandhi and Martin Luther King are typical examples of outstanding leaders who _.Aare good at demonstrating their charming charactersBcan move the masses with the skill and the ch

28、armCare capable of meeting all challenges and hardshipsDcan provide an answer to the problems of their people5The author concludes that historical changes would_.Abe delayed without leaders with inspiring personal qualitiesBnot happen without heroes making the necessary sacrificesCtake place if ther

29、e were heroes to lead the peopleDproduce leaders with attractive personalities 参考答案The author thinks heroes serve powers or principles larger than themselves,live a life worthy of imitation and are catalysts for change.They should fight for the good of the masses.(31 words)1解析:细节判断题。从文中的“heroes arou

30、nd the world generally share a number of characteristics that instruct and inspire people”可以得出结论。答案:A2解析:英雄就像变压器,能“step it down so that it can be used by ordinary people”。答案:C3解析:因为虽然他们是“famous”,但是“who would claim that their fans find life more abundant?”。既然他们的歌迷的生活没有变得更有意义,也就是“do not improve their

31、fans morally”。答案:B4解析:通过文章的结构来判断。“They have the skill and the charm to move the masses”是主题句,Gandhi and Martin Luther King等的事情是实例。答案:B5解析:细节判断题。文中有“without leaders.the pace of change would be slow”。答案:A*结束Tim Gardner,a driver,was trapped in his vehicle after a tree fell down onto it.But he managed to

32、 get out before it became a fireball.Gardner said, “I know I am a very lucky man.”The father-of-two was driving along Hewell Lane on Saturday afternoon when the strange accident happened.Gardner who works for Rhodia in Oldbury,said the weather was clear and everything was going well until something

33、strange caught his eye.“I saw this tree sliding down the steep(陡峭的)bank in the corner of my eye,”he said. “At first I thought it was a branch and I braked to avoid it.But the next thing I knew,the car stopped,the airbags had gone off,the windscreen broke,and smoke was coming out.”Gardner remembered

34、being struck by how strangely quiet it was before pain attacked his leg.“I thought,God,Im alive-Ive got to get out of the car.My leg was trapped on the pedals(踏板)and I put my weight on the door to open it and got out onto the road.I called 999 but by then the car was on fire,”he said.He had been ret

35、urning home after helping a friend with some work when the accident happened.Gardner is grateful no one else was in the vehicle.Gardner was taken to the Alexandra Hospital.His insurance company E-Sure had said the accident was an act of God.He will receive the market value of the vehicle.60.What did

36、 Gardner think would fall down onto his vehicle at first?A.A rock.B.A tree.C.A branch.D.A car.61.According to the text,the accident happened_.A.before Gardner helped his friendB.when Gardner was taken to hospitalC.when Gardner was on the way homeD.after Gardners family got off the car62.We know from

37、 the text that_.A.no one was to blame for the accidentB.E-Sure will repair Gardners car at the market priceC.Gardner will be punished for the accidentD.E-Sure will buy Gardner a new vehicle.63.What would be the best title for the text?A.A father of two childrenB.Luck fell on a driverC.A driver and h

38、is vehicleD.A lucky escape from a fireball (*)A strange thing happened to Henry yesterday. He was on a bus and to _1_. So he stood up and rang the bell. _2_ make sure the driver heard him, he rang it twice, but the bus _3_ stop. And the conductor came and shouted _4_ him.The conductor was _5_ angry

39、and spoke _6_ fast that Henry didnt understand _7_. The bus stopped at the next bus and Henry got off. As he got off he heard someone said, “ I think he _8_ a foreigner.”When Henry got _9_, he told his wife about it.“ _10_ times did you ring the bell?” his wife asked.“ Twice,” said Henry.“ Well, tha

40、ts the signal (信号) _11_ the driver _12_ on.” His wife explained, “only the conductor _13_ to ring the bell twice. Thats why the conductor _14_ so angry!”Henry nodded(点头). “ _15_,” he said.1. A. got off B. gets off C. get off D. get on2. A.To B. At C. In D. with3. A. doesnt B. dont C. didnt D. wasnt4

41、. A. in B. on C. of D. at5. A. so B. as C. at D. because6. A. so that B. that C. so D. why7. A. words B. a word C. speech D. song8. A. was B. isnt C. is D. am9. A. to home B. at home C. in home D. home10. A. How many B. How much C. How long D. How 11. A. to B. at C. on D. for 12. A. to go B. go C. w

42、ent on D. goes13. A. allowed B. is allowedC. was allowed D. allow14. A. got B. gets C. is getting D. gotten15. A. I seen B. I saw C. I see D. I did名师点评本文讲述了一位外国人在乘车时遇到的麻烦。当他准备下车时,因为着急按了两次车铃,结果引出一场误会,导致不能及时下车。答案简析1. C。从上下文意思可知他准备下车,故选get off。2. A。他按两次电铃的目的是希望列车员能听见。这里应用动词不定式表示目的,故选to。3. C。文章主要讲述过去发生的

43、事情。应用一般过去时,故选didnt.4. D。shout at sb 意为“对某人大吵,大嚷”,故选at。5. A。由文章可知,列车员很生气,用副词so来修饰“angry”与下文that 构成固定搭配,即sothat, 意思是“如此以至”。6. C。与上题同解。7. B。根据文意可知列车员的话乘客一句也没有听懂。故选a word。8. C。因为是直接引语,所以这里用一般现在时。故选is。9. D。got为不接物动词,可以直接接副词home,意为“到家”。10. A。分析四个选项,只有how many后可接可数名词复数11. D。这里for表示一种限定,指专门给驾驶员的信号。12. A。根据文意可知按两次车铃是提醒司机继续前进的信号,动词不定式在此作后置定语,故选to go。13. B。列车员与allow之间构成被动关系,这里应用被动语态,故选is allowed。14. A。列车员生气的情况已发生,所以用一般过去时,故选got。15. C。根据文意,这位乘客知道列车员生气的原因之后, 应说“I see.”。*结束

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1