收藏 分享(赏)

《课堂新坐标》2015高考英语(人教版)一轮限时自测21 必修5 UNIT 1 GREAT SCIENTISTS.doc

上传人:a**** 文档编号:560974 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:7 大小:199.50KB
下载 相关 举报
《课堂新坐标》2015高考英语(人教版)一轮限时自测21 必修5 UNIT 1 GREAT SCIENTISTS.doc_第1页
第1页 / 共7页
《课堂新坐标》2015高考英语(人教版)一轮限时自测21 必修5 UNIT 1 GREAT SCIENTISTS.doc_第2页
第2页 / 共7页
《课堂新坐标》2015高考英语(人教版)一轮限时自测21 必修5 UNIT 1 GREAT SCIENTISTS.doc_第3页
第3页 / 共7页
《课堂新坐标》2015高考英语(人教版)一轮限时自测21 必修5 UNIT 1 GREAT SCIENTISTS.doc_第4页
第4页 / 共7页
《课堂新坐标》2015高考英语(人教版)一轮限时自测21 必修5 UNIT 1 GREAT SCIENTISTS.doc_第5页
第5页 / 共7页
《课堂新坐标》2015高考英语(人教版)一轮限时自测21 必修5 UNIT 1 GREAT SCIENTISTS.doc_第6页
第6页 / 共7页
《课堂新坐标》2015高考英语(人教版)一轮限时自测21 必修5 UNIT 1 GREAT SCIENTISTS.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课后限时自测(二十一).语法填空Cars and trucks are not the only vehicles where phones and other devices can cause distraction(分心)In 2008,one engineer of a train was texting and ran through a red signal and ran into _1_ train.That crash killed twentyfive people.In 2009,two airline pilots became distracted by their

2、personal laptops during a flight.They _2_(fly)one hundred sixty kilometers past the city _3_ they were supposed to land.In 2010,two Hungarian tourists died in _4_ boat crash on the Delaware River.The accident happened _5_ a crew member on a boat _6_(pay)attention to a cellphone and a laptop computer

3、.Almost everyone knows about the risks of distracted driving.But what about distracted walking people _7_ get struck by cars or trains while walking,_8_(wear)headphones?A new report says the United States had 116 headphonerelated pedestrian crashes _9_ 2004 to 2011.Three times as many of these happe

4、ned in the last two years as in the first two years.The researchers say the increase over time closely follows the rise in the _10_(popular) of mini players.Seventy percent of the crashes killed the pedestrian.【语篇解读】手机等电子产品的使用,不仅可能使司机、飞行员分心而导致事故的发生,也可能增加步行者被机动车撞到的风险。【答案】1another考查限定词。此处意为一辆火车撞上了另一辆火

5、车,故应用another“又一,另一(事物或人)”。2flew考查动词时态。由上文的时间状语“In 2009”可知,该句是在描述过去发生的事实,故此处应用一般过去时。3where考查定语从句。根据句意可知,该空引导定语从句修饰the city,并在从句中作地点状语,故填where。4a考查冠词。此处泛指一次撞船事故,且boat的读音以辅音开头,因此应用不定冠词a。5because考查原因状语从句。根据句意可知,该空后的部分表示原因,因此用表示原因的连词because。6had been paying考查动词的时态。事故发生的原因是船上的一个船员的注意力一直在他的手机和便携式电脑上。表示过去某一

6、时间之前一直在做某事,故用过去完成进行时。7who考查定语从句。该空在此处引导定语从句,修饰先行词people,并在从句中作主语,故填who。8wearing考查非谓语动词。根据句意可知,“戴着耳机”作整个句子的伴随状语。因wear这一动作是由句子主语people发出的,所以用现在分词短语作伴随状语。9from考查介词。from.to.表示“从到”。10popularity考查词性转换。此处表示这与迷你播放器的逐渐流行紧密相关。.完形填空There was once an old wise man who lived on top of a mountain.Whenever the vill

7、agers had a problem,they would _1_ the mountain and ask the old man for advice.One day a young man _2_ to ask the old man a question.“Wise man,”he asked,“What makes a man truly _3_?”The old man looked at him and said,“Do you sincerely want to know?”“Yes,yes!”the young man _4_“Well,”the wise old man

8、said to him,“Let me tell you _5_ a story.”There was once a _6_ man who suffered from a deadly disease.Knowing that he would die soon,he was the first to _7_ the army when his country was in a battle with the enemy.Hoping to _8_ in battle,he would fight in the front line,_9_ himself without any worry

9、 for his life._10_ they won the battle and he was still alive.His general was so _11_ with his bravery which contributed much to the victory.The general decided to _12_ him and award him with medals of bravery and honor.On the day of _13_,he was looking very down and sad._14_,the general asked him t

10、he reason and was told of his deadly disease.“How could I let such a _15_ soldier die?”the general thought.So the general hired the best physician and finally _16_ the soldier.But from that day onwards,the once valiant Greek soldier was _17_ seen at the front.He would always avoid_18_ and try his be

11、st to _19_ his life.“Young man,”the wise man said,“if you want to be truly great,you must not be _20_ of dying,you must be daring.”1A.climb upBget downCwalk around Dlook up【解析】根据文章第一句“There was once an old wise man who lived on top of a mountain”可知,人们得爬上山去寻求智慧老人的帮助。climb up意为“爬上去”。【答案】A2A.refused Ba

12、greedCremained Ddecided【解析】句意:一天,一个年轻人决定上山询问老人一个问题。decide意为“决定,就拿定主意”,符合文章意思。【答案】D3A.alive BgreatChappy Dstrong【解析】根据文章最后一句“.if you want to be truly great,you must not.”可知,年轻人问智慧老人怎样成为真正的伟人。【答案】B4A.asked BcomplainedCreplied Dexplained【解析】上文中老人问了一个问题,故此处年轻人应是“回答”(reply)老人的问题。【答案】C5A.in search of Bin

13、the form ofCin need of Din aid of【解析】本题考查固定搭配。in search of意为“搜查”,in the form of意为“以的形式”,in need of意为“需要”,in aid of意为“帮助”,下文老人讲了一个故事,故此处选B项。【答案】B6A.German BSwedishCScottish DGreek【解析】由下文中出现的“the once valiant Greek soldier”可知此处选D项。【答案】D7A.leave BjoinCattend Destablish【解析】本题考查动词词义辨析。句意:他第一个报名参军 “参军”要用动

14、词join。【答案】B8A.win BdieCsurvive Dlearn【解析】根据上文可知,这个人得了绝症(a deadly disease),故可推知他想战死沙场,故选B项。【答案】B9A.hurting BdevotingCexposing Dsatisfying【解析】根据语境可知,这个人在战场上冲锋陷阵,不惧任何危险,expose oneself without any worry for ones life可理解为“将生命置之度外”。【答案】C10A.Firstly BIndependentlyCEventually DEspecially【解析】句意:最终他们赢得了战争 fir

15、stly意为“首先”,independently意为“独立地”,eventually意为“最终”,especially意为“尤其是”,故选C项。【答案】C11A.impressed BworriedCbothered Ddisappointed【解析】根据下文将军对他的奖赏可知,这个人的勇敢给将军留下了深刻的印象。be impressed with意为“对有印象”。【答案】A12A.interrupt BinterviewCpromote Dliberate【解析】与下文“award him with medals.”一致的奖励措施应当是“提拔”(promote)了他。【答案】C13A.dep

16、arture BpresentationCcompetition Ddisplay【解析】根据上下文语境可知,这应是在“授予式”(presentation)当天。【答案】B14A.Curiously BEagerlyCFortunately DOccasionally【解析】这个人在本该开心的时候情绪失落,将军应会感到“好奇”(curiously)。【答案】A15A.sick BhappyCfoolish Dbrave【解析】根据上文中的“.with his bravery.”可知,将军对这个人的印象是他很“勇敢”(brave),故选D项。【答案】D16A.treated BcuredCacc

17、epted Dadmitted【解析】根据下文可知,这个人的病被治好了。cure意为“治愈”。【答案】B17A.no longer Bsooner or laterCmore or less Dnow and then【解析】根据上下文可知,这个人被治好后变得十分惜命,因此他不再冲在战斗前线,no longer意为“不再”,sooner or later意为“迟早”,more or less意为“或多或少”,now and then意为“偶尔”,故选A项。【答案】A18A.failure BsafetyCdanger Dvictory【解析】句意:他总是躲避危险,竭尽全力地保护自己的性命,故选

18、C项。【答案】C19A.cost BprotectClose Dchange【解析】protect ones life意为“保护某人的性命”。【答案】B20A.proud BfondCscared Dsure【解析】根据上文中的故事可知,老人认为成为伟人的真谛在于不惧怕死亡。be scared of意为“害怕”。【答案】C.阅读理解When Steve Jobs was born on February 24,1955,in San Francisco,California,his unmarried mother decided to put him for adoption because

19、 she wanted a girl.So in the middle of the night,his mother called a lawyer named Paul Jobs and said,“We have an unexpected baby boy;do you want him?”But his mother told his future parents to promise that they would send Jobs to college.After Steve Jobs graduated from high school,he went to college

20、but decided to drop out because it was so expensive that he had to sleep on the floor in his friends rooms.At 20,he and a friend(Steve Wozniak) started a company in a garage on April 1,1976.Jobs named their companyApple in memory of a happy summer he had spent as an orchard(果园) worker in Oregon.Afte

21、r 10 years of hard time and failures,starting from two kids working in a garage,Apple computer eventually grew into a big company with over 4,000 employees.At 30,Jobs,however,was fired from the company he cofounded.But after he had to leave the company,Apple was under heavy pressure from rival(对手) M

22、icrosoft and in 1996 posted billions of dollars in losses.Apple needed Steve Jobs and he was appointed as Apples CEO in 1997.Under his leadership,Apple returned to profitability and introduced new products such as the iPod,the iPhone and the iPad.Steve Jobs once said,“Sometimes life hits you in the

23、head with a brick.Dont lose faith.Im convinced that the only thing that kept me going was that I loved what I did.Youve got to find what you love.If you havent found it yet,keep looking.”1Steve Jobs didnt finish his college education because he _Awanted to start a companyBhad financial problemsCtook

24、 no interest in his majorDhated to share rooms with his friends【解析】细节理解题。由第一段可知,读大学对乔布斯来说太贵了,他连睡觉的地方都没有,故选B项。【答案】B2It can be inferred that Apple _Awas founded in OregonBdeveloped from a garageChad a difficult beginningDhad a successful beginning【解析】推理判断题。由第三段可知,公司在一间车库成立,创立前十年经历了许多的艰难和失败,故选C项。【答案】C3

25、From Paragraph 5 we can know that Steve Jobs _Ajoined Microsoft in 1987Bgave Apple a second lifeCset up another company at 30Dinvented the iPhone【解析】细节理解题。倒数第二段说乔布斯重回苹果任CEO后,公司扭亏为盈,开发出很多新产品,因而在他领导下,公司重现生机和活力,故选B项。【答案】B4What can we learn from what Steve Jobs said?AInterest is key to success.BHope helps us succeed.CAttitude is everything.DCourage goes with confidence.【解析】推理判断题。最后一段乔布斯结合自己的经历,说明要取得成就关键是找出自己所热爱的事业,故选A项。【答案】A

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1