1、Unit 3The world online.单项填空1I hear you _in a pub.Whats it like?Well,its very hard work and Im always tired,but I dont mind.Aare working Bwill workCwere working Dwill be working答案A考查动词的时态。句意“我听说你在酒吧里上班,这份工作怎么样?哎,这是份辛苦活,老感觉到累,不过我不介意。”对话所用的现在时表明现在还在酒吧里上班,用现在进行时描述现阶段长期重复的一个动作。故选A。2If they win the final
2、tonight,the team are going to tour around the city _by their enthusiastic supporters.Abeing cheered Bbe cheeredCto be cheered Dwere cheered答案C考查非谓语动词。句意“如果他们赢了今晚的决赛,队员们将会巡游全城, 接受热心支持者的欢呼。”A项being cheered 正在进行;B项be cheered是谓语原形;D项were cheered也是谓语,但句中已有谓语are going to;C项to be cheered表示将来,同时也表示被动。根据语境,选
3、C。3Why does the lake smell terrible?Because large quantities of water _.Ahave polluted Bis being pollutedChas been polluted Dhave been polluted答案D该题考查主谓一致及句子语态的用法。“large quantities of名词”作主语时,其谓语动词的单复数由quantity的形式来决定,故排除B、C两项;由句意可知,此处表示“水被污染”,故应用被动形式。4Many Chinese people donate money to help those st
4、udents_financial aid.Ain favor of Bin honour ofCin face of Din need of答案D考查介词短语辨析。句意:许多中国人向那些需要经济援助的学生捐款。in favor of支持,赞成;in honour of纪念;in face of面临,面对;in need of需要。5Thomas Jefferson once said,“Im a great believer in luck,and I find_I work,_I have of it.”Athe harder;the less Bthe harder;the moreCth
5、e more hard;the less Dthe more hard;the more答案B考查“the比较级.,the比较级.”句型。句意:托马斯杰弗逊曾经说过,“我非常相信运气。并且发现我工作越努力,我就会有更多的运气。”hard比较级为harder,首先排除C、D两项;A项与句意不符,故选B。6Teaching year after year,he gradually _much experience.Acalculated BaccumulatedCabandoned Dappointed答案B句意:教了多年学之后,他逐渐积累了许多经验。accumulate积累,符合句意。calcu
6、late计算;abandon抛弃;appoint任命;安排,均不符合题意。7Would you classify it as a hard drug or a soft drug?_time,_I will finish my work.ATake;and BSome;/CGive;or DA little more;and答案D有些考生可能会因为“祈使句and/or陈述句”这一句型错选A或C。其实,前面的祈使句省略了“Give me”,只剩下宾语部分,且此处应用and连接两个句子。故正确答案为D。8_possible to stand on the football terraces and
7、 cheer on your local team.ANo more it is BNo more is itCNo longer it is DNo longer is it答案D表示否定意义的副词短语置于句首应用倒装结构,且此处表达时间不再延续。9Why does she always ask you for help?There is no one else _,is there?Awho to turn to Bshe can turn toCfor whom to turn Dfor her to turn答案B本题包含定语从句,turn to sb向某人求助。10The direc
8、tor commanded that everyone _his advice.Amust follow BfollowedChad followed Dfollow答案Dcommand后跟的从句中要用虚拟语气,即(should)do。11He failed to supply the facts relevant _the case in question.Afor Bwith Cto Dof答案C句意:他无法提供与在审案件有关的事实。relevant后接介词to,意为“与有关”。12He _having been frightened.Aacknowledged BconfessedCre
9、cognized Dadmitted答案A句意:他承认受惊。acknowledge指“公开承认(隐瞒或否认做过的事)”。confess通常指“自愿服罪或认错”;recognize指“正式承认(主权、权利)”;admit则指“在外界或自己良心的压力下承认”。13As we all know,the novel_a great success and was translated into 20 languages in 2011.Aappreciated BenjoyedCwelcomed Dseized答案B考查动词辨析。句意:正如我们所知,这本小说享有巨大的成功,并在2011年被译成了20种
10、语言。appreciate意为“欣赏,感谢”;enjoy意为“享有,喜欢”;welcome意为“欢迎,乐于接受”;seize意为“抓住,夺取”。只有B项符合语意。14We wanted to get back home before dark,but it didnt_as planned.Amake out Bturn outCtake on Dtake off答案B考查动词短语辨析。句意:我们想在天黑之前到家,但是结果并不像我们计划的那样。turn out意为“最后结果是”,符合语意。make out意为“辨认出,明白”;take on意为“呈现,具有(特征、外观等)”;take off“
11、(飞机)起飞,(观念、产品等)迅速流行”。15I need to advertise for a roommate for next term._?Mary is interested.AWhy bother BWhy notCSo what DWhat for答案A句意:我需要登广告找个下个学期的室友。费那个劲做什么?玛丽对此事感兴趣。why bother何必那么麻烦;Why not为什么不呢;so What那又怎么样;What for为什么。根据语境可确定选A项。.阅读理解AWith more and more cars on the road,traffic jams are inevi
12、table.Traffic jams can lead to increased accidents as there are more cars,with more people trying to get to their destination,all the while getting worse.Although its impossible to avoid traffic jams altogether,there are some tips you can follow to reduce the amount of time on the road.Check for tra
13、ffic jams before you leave.You can listen to the radio for traffic news,or check on the Internet to get uptominute information on traffic.If the route you want to take is heavy with traffic,you can choose another.Look for a different route permanently.Most traffic jams occur on busy roads.Using coun
14、try roads could see you avoiding a lot of traffic.Although the distance you may have to travel is further,it can work out quicker.Set your car radio to receive traffic bulletins.Many new car stereo systems(汽车音响系统)are equipped with a radio system by which you can hear the traffic channel.This way you
15、 can get the latest traffic information and change your journey if necessary._.Most traffic jams usually occur during rush hour,so try to avoid this time period if possible.Some jobs offer flexible working hours so that you can travel to work outside of rush hour.Some jobs even allow you to work fro
16、m home so as to avoid commuting altogether.Ask your manager to see what you can do if traffic is a problem for you.Use public transport alternatives where available.The easiest way to avoid traffic jams is to take buses or the underground instead of driving your own car.Not only will you avoid traff
17、ic jams but you will most likely be saving money as the cost of motoring rises.【语篇解读】 随着汽车数量的增加,城市的堵车现象日益严重,因此如何减少自己在路上花费的时间就显得非常重要。本文给我们提出了五条可行的建议。16The underlined word“inevitable”in Paragraph 1 probably means_.Ahard to accept Bimpossible to avoidCgetting less serious Dseen everywhere答案B词义猜测题。根据第一段
18、的内容可知,路上的汽车越来越多,交通堵塞是不可避免的。inevitable意为“不可避免的,必然发生的。”17The author wrote the text in order to_.Aexplain why there are traffic jamsBtell the negative effects of traffic jamsCtell us what we can do on the roadDtell us how to save time on the road答案D写作目的题。根据第一段的最后一句可知,作者写本文的目的是告诉读者如何做才能减少自己在路上花费的时间。18To
19、 get the latest traffic information,you could do the following except_.Asurfing the InternetBlistening to the radio for traffic newsClistening to the traffic channelDturning to other drivers for information答案D推理判断题。根据第二、四段的信息可知,前三项均是获取最新交通信息的方式,D项文中并未提及。19Which of the following can be put in the bla
20、nk in the text?AChoose a job that has flexible working hoursBTry traveling at different timeCMake friends with your managerDWork from home答案B段落大意题。根据第五段的内容可知,如果我们能够避开交通高峰,那么我们就可以避免交通堵塞。因此段落标题为:选择不同的时间开车上班或回家。BDoes your local town have a nickname?If so,what does it say about the area and the people w
21、ho live there?Many cities are recognized across the world by their unofficial titles.New York is the Big Apple,London is the Big Smoke,and Los Angeles is famously called La La Land.Now Britains National Mapping Agency(规划局),Ordnance Survey,and the British Linguistics (语言学)Charity,the English Project,
22、are launching an interactive project to uncover the nicknames people use for local places.The project,which was launched last week to coincide with English Language Day,is called Location Lingo.It aims to identify the names people use every day,whether its a term of endearment(昵称) or a hate name.The
23、 University of Winchesters Professor Bill Lucas is a leader of the English Project.He explains that unofficial place names often show what people think about a place.“The name that people conjure_up or create for a place forms an emotional connection,”he says.“So Basingstoke becomes Amazingstoke,Swi
24、ndon is known as Swindump.Padstow,hometown of chef Rick Stein,is nicknamed Padstein.”Basingstoke is a town in central England.The local nickname,Amazingstoke,shows the love that locals seem to have for the area.Swindon,on the other hand,is sometimes called Swindump,showing that local people think it
25、s a big dump.Stanford Le Hope in Essex is called Stanford No Hope by locals.And Padstow in Cornwall is so closely associated with the local celebrity Rick Stein that its become known as Padstein.Since launching the online database (数据库) last week,the creators have already received 3,000 alternative
26、titles for places and landmarks.Some also say that the project could even have a practical use.Glen Hart,Ordnance Surveys head of research,says the information could be very helpful to the emergency services,for example.“By having the most complete set of nicknames,we could help the emergency servic
27、es quickly locate the right place,and maybe even save lives,”he says.20The Big Smoke refers to_.ANewYorkBLondonCParis DLos Angeles答案B细节理解题。根据第二段第二句中“London is the Big Smoke”可知the Big Smoke指的是“伦敦”。21The project Location Lingo was launched_.AOn ChristmasBOn EasterCOn English Language DayDOn Thanksgivi
28、ng Day答案C细节理解题。根据第四段第一句中“which was launched last week to coincide with English Language Day”可知这个地名绰号调查工程Location Lingo的发起时间与英语日刚好是同一天。coincide在此句中表示“(事情)同时发生”。22The underlined phrase“conjure up”is closest in meaning to“_”Amake up Bbreak upCjoin up Dpick up答案A词义猜测题。该词后面的连词or表示conjure up和create为并列关系,即
29、conjure up与create意思相近,故与A项make up(虚构,编造)意义上最为接近。23In the eyes of many people,Swindon is_.Abeautiful BcleanCdirty Dattractive答案C推理判断题。根据第六段第三句“Swindon,on the other hand,is sometimes called Swindump,showing that local people think its a big dump”可知,当地人把Swindon称为Swindump认为它就是一个大垃圾堆,可以判断当地的环境卫生不好。24What
30、 is the main idea of the last paragraph?AThe project is meant to save lives.BThe project is well received.CThe project can be of practical use.DThe project is of great value.答案C主旨大意题。根据本段的主题句“Some also say that the project could even have a practical use.”可知,本段主要讲这个工程可能有实用性。.书面表达现在全社会都在倡导低碳生活,呵护地球家园
31、。而每年的元宵节,你所在的城市都要举行一场20分钟的焰火晚会。据报道:一场这样的焰火晚会耗资大约150万元。市民为此议论纷纷。请你以“Is it Wise to Celebrate the Lantern Festival with Fireworks?”为题写一篇英语短文,谈谈你对此的看法。要求:1.不要逐字翻译所给素材;2为了使行文流畅,可适当发挥;3词数120左右。Is it Wise to Celebrate the Lantern Festival with Fireworks?_【参考范文】Is_it_Wise_to_Celebrate_the_Lantern_Festival_w
32、ith_Fireworks?In China,its a custom to celebrate the Lantern Festival by setting off fireworks.Is it wise to celebrate the Lantern Festival with fireworks?In my city,there is an annual firework show sponsored by the government.It is true that setting off fireworks does offer relaxation and excitemen
33、t to the citizens.However,I dont think it is wise to celebrate the Lantern Festival in this way.My reasons are as follows.Firstly,it is really a waste of money.The fireworks last only 30 minutes,but it costs about 1.5 million yuan,which can be used for the city construction.Secondly,while fireworks are wonderful to look at,they cause air pollution.Besides,some unexpected fires might break out,causing heavy damage and loss.In conclusion,celebrating the Lantern Festival with fireworks isnt necessary.