收藏 分享(赏)

《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:559383 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:24 大小:171.50KB
下载 相关 举报
《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共24页
《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共24页
《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共24页
《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共24页
《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共24页
《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共24页
《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共24页
《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共24页
《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共24页
《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共24页
《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共24页
《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共24页
《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共24页
《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共24页
《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共24页
《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共24页
《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共24页
《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共24页
《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共24页
《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共24页
《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第21页
第21页 / 共24页
《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第22页
第22页 / 共24页
《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第23页
第23页 / 共24页
《精品解析》广东省实验中学2012-2013学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第24页
第24页 / 共24页
亲,该文档总共24页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网( ),您身边的高考专家20122013学年(下)高二级第二学段模块考试英语本试卷分选择题和非选择题两部分,共 12 页,满分150分。考试用时130分钟。注意事项:1. 答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的校名、姓名、考号等相关信息填写在答题卡指定区域内。2. 选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目选项的答案标号涂;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案;不能答在试卷上。3. 非选择题必须用黑色字迹钢笔或签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求作答的答案无

2、效。4. 考生必须保持答题卡的整洁。I. 听力部分 ( 每空1分,共10分)听录音,将所听到的内容填入题号为1-10的空格处。听录音前,你将有10秒钟的阅题时间。录音播放两遍。(每空填1-3个单词)California has a wine history which stretches back to the 17 century when missionaries bought European wines imported by the conquistadors from Latin America. Today its Californian wine makers, some of

3、 (1)_ in the world, constantly experimenting to push the boundaries of the quality ever higher. The main reason that California can make great wine at all is (2)_: it has more than enough sunshine to (3)_, but the cool fogs sucked in from the long pacific coast line temper all that heat to produce i

4、deal conditions for building complexity of grapes and making subtle, (4)_ wines. The best wines tend to come from near the coast, from areas such as Napa and Sonoma, just north of the San Francisco. But the so-called central coast, north of Los Angeles, also pacific cool, is growing in stature and (

5、5)_.In Napa, they make dense fruit-driven wines. The best of them, Cabernet Sauvignon, high in both (6)_, and undoubtedly world-class. West across the mountains, Sonoma County has a more diverse array of wines including fine Zinfandel in Drycrik and Pinot Noirs from the cooler Russian river valleys

6、and Sonoma coast.There are (7)_ within California that boast of arts or arrays of grape varieties, but if there is one grape that California can call its own, its Zinfandel. It may have originated in Croatia, and be the same as the southern italic Cupertino, but theres no doubt that in current incar

7、nation, it is California through and through.Zinfandel (8)_ in many different ways with its extremes being a popular sweetish rosy style and a white Zinfandel at one on the scale, a powerful meaty-red with 16-percent or more about the alcohol of the other. But the best red versions (9)_ raspberry ja

8、m, black pepper styles to wild blackberry and five-spice, depending on (10)_ the grapes are grown and the treatment they receive in the winery. Californian wine makers are nothing if not versatile; the range of interpretation exemplifies the Californian wine maker philosophy of simply making the bes

9、t wine they can.ks5uII. 语言知识及应用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共15小题;每小题2分,共30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从11-25各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Table manners are about showing respect and politeness to others. If you dont want people to think you are _(11)_, please follow some basic table manners. You are invited to din

10、ner. When you enter the dining room and the _(12)_ says, “Please take a seat”, you may often _(13)_, “Which seat?” At a Chinese-style dinner, the host takes the seat facing the _(14)_. As the host is the center of attention, the seat to his left is _(15)_ to the seat to his right. Usually, the most

11、important guest is seated to the hosts left. At a Western-style dinner, however, the seat that faces the door is _(16)_ for the most important guest. As for seating arrangements, in both situations, people from the host group should _(17)_ alternately(交替地) with people from the guest group. Although

12、many Chinese people see dinners as a perfect setting for _(18)_, Westerners dont always like talking at the table. Remember not to talk with your mouth _(19)_. While someone is talking, you should look into his or her eyes and listen _(20)_. Safe conversation _(21)_ include food, the days activities

13、 and weather.“I cant stand people who talk _(22)_ into their phones,” people often _(23)_. Were tired of listening to painfully loud conversations in public. When your mobile phone rings in public, remember people are not even _(24)_ interested in your business. When you are at dinner, its best to k

14、eep your phone on silent. If _(25)_, just send a text message.【文章大意】本文是说明文。本文介绍几项基本的餐桌礼仪。11. A. innocentB. proudC. rudeD. dependent【答案】C【KS5U解析】根据首句出现的respect and politeness,得知餐桌文化体现对别人的尊重和待人礼貌,因此此处选择rude(粗鲁的、不礼貌的)与politeness的反义对应,表示“如果你不想别人认为你不礼貌,请遵循以下几项基本的餐桌礼仪”。innocent(无知的,无辜的)、proud(骄傲的)、depende

15、nt(依赖的)均不符合语境。12. A. bossB. hostC. visitorD. chairman【答案】B【KS5U解析】根据前文提示“you are invited to dinner”以及下文出现的主人(host),得知这里指的应该是家庭宴请,因此进入饭厅后,主人会邀请你就座。13. A. wonderB. requestC. pauseD. imagine【答案】A【KS5U解析】根据下一句疑问 “which seat?”,推知此处选择wonder(想知道),体现客人的困惑心情。14. A. doorB. passageC. kitchenD. window【答案】A【KS5U

16、解析】该段对比中西餐桌文化的差异,结合下文“At a Western-style dinner, however, the seat that faces the door is”得知此处应该选door,表示“中式宴会中,主人通常坐在面对门口的位置”。15. A. similarB. appropriateC. indifferentD. superior【答案】D【KS5U解析】根据下文提示“Usually, the most important guest is seated to the hosts left.”和“At a Western-style dinner, however,

17、the seat that faces the door is for the most important guest.”,推断此处谈论座位的重要性,be superior to表示“比重要”,等同于“be more important than”。16. A. designedB. reservedC. adaptedD. made【答案】B【KS5U解析】be reserved for sb. “为而保留(座位等)”,其余选项不符合语义。17. A. drinkB. talkC. sitD. eat【答案】C【KS5U解析】该段主要谈及吃饭时的座位安排,因此选择sit。下文提到“West

18、erners dont always like talking at the table.”因此可排除干扰项B。18. A. funB. debateC. reunionD. conversation【答案】D【KS5U解析】结合下文出现的“talking”和“safe conversation”,得知此处表示“中国人认为聚餐是最好的交谈时机”。19. A. wideB. openC. fullD. occupied【答案】C【KS5U解析】with ones mouth full意思是“嘴巴里吃着东西”。20. A. gracefullyB. attentivelyC. cautiously

19、D. curiously【答案】B【KS5U解析】根据逻辑和语境,“当别人讲话时,你必须正视别人的眼睛并且专心地(attentively)听着。”gracefully“优雅地”,cautiously“谨慎地”,curiously“好奇地”。21. A. preferencesB. occasionsC. alternativesD. topics【答案】D【KS5U解析】通过该句出现的“food, the days activities and weather”,不难总结出这些是谈话的“话题”。preferences(偏爱)、alternatives(两者之一的选择)不合适,因为前文并没有出现

20、选择的范围。occasions(场合)与food, the days activities and weather不是同一范畴。22. A. impolitelyB. deliberatelyC. loudlyD. painfully【答案】C【KS5U解析】下一句提到“painfully loud conversations”,得知人们讨厌别人在公众场合大声地(loudly)讲电话。23. A. complainB. argueC. recallD. explain【答案】A【KS5U解析】根据前一句出现的“I cant stand”可以推断人们的心情和态度,所以应该选complain(抱怨

21、),其余选项不符合语境。24. A. merelyB. slightlyC. exactlyD. probably【答案】B【KS5U解析】not even slightly表示“一点也不”,是固定搭配。25. A. secretB. unsafeC. practicalD. necessary【答案】D【KS5U解析】此处是个缩写句子,完整句子应该是:如果必要的话(If it is necessary),就发个短信吧。选项A与前文提到的“保持就餐环境安静”没有关系。第二节 语法填空 (共10小题;每小题l. 5分共l5分) 阅读下面短文按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个

22、适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为26-35的相应位置上。 Thats right the time for the Science Hero Award, where we honor a particular man or woman from history who made a contribution to science. Todays Science Hero, though, wasnt a scientist at all, _(26)_ a science fiction writer. In fact, he was one of the

23、pioneers of the genre of science fiction. ks5uJules Verne is our hero. Jules Verne was born in France in 1828 and _(27)_ (origin) studied to be a lawyer. But he was fascinated with the exploration of nature and the world. Also, he loved writing. In _(28)_ writing he was able to bring scientific idea

24、s to _(29)_ general audience. If he _(30)_ (be) alive today hed probably be writing for us.Jules Verne also wanted to challenge people _(31)_ (think) about new things that science could bring them. His stories were full of fantastic machines, but they were always things _(32)_ could in principle be

25、constructed. Because of this combination of knowledge and imagination, he was able to expect many things that now actually exist.For example, you may know that in his novel “Twenty Thousand Leagues Under the Sea,” Verne imagined an enclosed boat that could travel underwater _(33)_ we now call a subm

26、arine. But do you know that _(34)_ board his submarine he put another _(35)_ (imagine) device, the electric stove? Thats not quite how we got there, but the principle is much the same.III. 阅读 (共两节,满分50分)第一节 阅读理解 (共20小题;每小题2分,共40分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AHomosexual couples in New

27、York are being married for the first time after Governor Andrew Cuomo signed a law permitting same-sex marriage in the state last month. But such marriages, though now legal in New York, remain controversial. So many couples wanted to be married on Sunday, the first day of legal homosexual marriage

28、in New York City, that local officials announced a lottery (抽签) to determine qualification.New York City Council Speaker Christine Quinn, herself openly gay, witnessed the first two ceremonies of same-sex marriage. She says the same-sex marriage law supports equality. “A law that says every family i

29、s as good as every other family; that every family is based on love, and is exactly the way God wants it to be, she said.Margie Phelps announced same-sex marriage as a crime against God. She and other Christians from the Westboro Baptist Church in Topeka, Kansas came halfway across the country to sa

30、y marriage is defined by Holy Bible. “The pattern is one man and one woman for life to have children who you raise in the nurture and admonition of the Lord, she said.David Schwartz, a traditional Jew, believes every human being has free choice and the power to rule over their desires. He considers

31、homosexual desire to be wrong. “Theres one God in heaven and earth, and he has ordered for all mankind that they should limit their affections to relationships between a man and a woman in the context of marriage, he said.Douglas Robinson and his partner of 25 years, Michael Elsasser, were in the fi

32、rst group to be married in Manhattan. Robinson says the United States allows religious views to coexist with what he believes is a civil right of same-sex marriage. “You can have different opinions. This is a tent, some people call it a mixture of various different cultures and opinions and the like

33、, so God bless America, and we are proud to be Americans, he said.Margie Phelps believes God will punish New York City for permitting what she believes to be moral decay. Meanwhile, Nevin Cohen and Daniel Hernandez showed off their marriage certificate. But they said they will not be going on a hone

34、ymoon. They say they need to be at work in New York on Monday.【文章大意】本文叙述了美国纽约允许同性婚姻的法律,尽管这样的婚姻在纽约市现在已经合法化了,但它依然存在争议。 36. According to the passage, same-sex marriage_. A. has raised a storm of objections and all the Americans object to it B. is permitted in New York now, but still remains controversi

35、al C. is legal and accepted by the public in USA D. is merely legal in New York and Manhattan【答案】B【KS5U解析】细节理解题。根据such marriages, though now legal in New York, remain controversial. 尽管这样的婚姻在纽约市现在已经合法化了,但它依然存在争议。故选B。37. Which of the following is TRUE according to the passage? A. Margie Phelps and the

36、 other Christians came from a long distance to claim that same-sex marriage was against the Holy Bible. B. David Schwartz, who is a Jew, believes that human being has free choice and that same-sex marriage is defined by the Holy Bible. C. Douglas Robinson and Michael Elsasser have been married for 2

37、5 years. D. Nevin Cohen and Daniel Hernandez got their marriage certificate on Monday in New York.【答案】A【KS5U解析】细节理解题。根据Margie Phelps announced same-sex marriage as a crime against God. marriage is defined by Holy Scripture. 玛吉菲尔普斯毫不犹豫的抨击同性婚姻,说这是违反上帝的罪行。婚姻是由圣经所界定的。故选A。38. The underlined sentence in p

38、aragraph 3 implies that _. A. every family is good B. the homosexual couples truly love each other C. God disapproves of same-sex marriage D. the same-sex marriage law stands for equality and helps homosexual couples to be accepted by the society【答案】D【KS5U解析】推理判断题。根据She says the same-sex marriage la

39、w supports equality同性婚姻法支持平等权利。有助于同性恋者在得到社会的认可。故选D。39. We can infer from the passage that _. A. God has ordered a man should marry a woman. B. God will punish New York City for permitting same-sex marriage C. the US is open to different views D. a number of homosexual couples were waiting to be marr

40、ied on Sunday in New York【答案】C【KS5U解析】推理判断题。根据But such marriages, though now legal in New York, remain controversial. 美国对于不同的观点是开放的,故选C。40. Which of the following is the best title for this passage? A. Religious Debate on Marriageks5u B. Moral Decay in Marriage C. First Gay Marriage Legalized in New

41、 York D. Happy Homosexual Couples in USA【答案】C【KS5U解析】标题归纳题。根据Homosexual couples in New York are being married for the first time after Governor Andrew Cuomo signed a law permitting same-sex marriage in the state last month.美国纽约的同性恋结婚合法化,故选C。BWhen it comes to artificial cloning, there are three diffe

42、rent types: gene cloning, reproductive cloning and therapeutic cloning.Gene cloning produces copies of genes or segments of DNA. Reproductive cloning produces copies of whole animals. Therapeutic cloning produces embryonic stem cells for experiments aimed at creating tissues to replace injured or di

43、seased tissues.Gene cloning, also known as DNA cloning, is a very different process from reproductive and therapeutic cloning. Reproductive and therapeutic cloning share many of the same techniques, but are done for different purposes.Gene cloning is a carefully regulated technique that is largely a

44、ccepted today and used routinely in many labs worldwide. However, both reproductive and therapeutic cloning raise important ethical issues, especially as related to the potential use of these techniques in humans. Reproductive cloning would present the potential of creating a human that is genetical

45、ly identical to another person who has previously existed or who still exists. This may conflict with long-standing religious and societal values about human dignity, possibly infringing upon principles of individual freedom, identity and independence. However, some argue that reproductive cloning c

46、ould help sterile couples fulfill their dream of parenthood. Others see human cloning as a way to avoid passing on a damaging gene that runs in the family without having to undergo embryo screening or embryo selection. Therapeutic cloning, while offering the potential for treating humans suffering f

47、rom disease or injury, would require the destruction of human embryos in the test tube. Consequently, opponents argue that using this technique to collect embryonic stem cells is wrong, regardless of whether such cells are used to benefit sick or injured people.【文章大意】本文叙述了克隆的分类,及其它们的不同点。一方面,由于其可能给人类

48、社会造成的不确定的抑或是灾难性的后果,不少人视之为洪水猛兽而强烈反对;而另一方面,又由于人类克隆技术可能给人类生活带来的美好前景,人们为它寄予了无限的期望。 41. According to the passage, therapeutic cloning is . A. for the purpose of cloning the same cellB. for the purpose of cloning the same animalC. for the purpose of cloning the same personD. for the purpose of medical tre

49、atment【答案】D【KS5U解析】细节理解题。根据Therapeutic cloning, while offering the potential for treating humans suffering from disease or injury,带有治疗医学疾病的目的。故选D。42. Which of the following statement is TRUE according to the passage? A. Gene cloning is a carefully regulated technique that is widely accepted today.B.

50、 Reproductive and therapeutic cloning use exactly the same techniques but for different purposes.C. Cloning human beings has already been realized by using the technique of reproductive cloning.D. Gene cloning could help sterile couples fulfill their dream of parenthood 【答案】A【KS5U解析】细节理解题。根据Gene clo

51、ning is a carefully regulated technique that is largely accepted today基因克隆是精心监管技术,如今已被广泛接受。故选A。43. The underlined phrase infringing upon in Paragraph 5 is close in meaning to the following words or phrases EXCEPT_. A. conflicting with B. violating C. agreeing with D. breaking【答案】C【KS5U解析】词义猜测题。confl

52、icting with 相冲突;violating违背;agreeing with与一致;breaking破坏;根据This may conflict with long-standing religious and societal values about human dignity,这里与conflict with近义的词或短语,选项C与conflict with不一致,故选C。44We can infer from the passage that _.A. reproductive cloning will destruct human embryos in the test tub

53、eB. therapeutic cloning and reproductive cloning are still controversialC. supporters of reproductive cloning think that it can offer the potential for treating humans suffering from diseases or injuriesD. opponents argue that using therapeutic cloning to collect embryonic stem cells is wrong【答案】B【K

54、S5U解析】推理判断题。根据some argue that reproductive cloning could help sterile couples fulfill their dream of parenthood. Others see human cloning as a way to avoid passing on a damaging gene that runs in the family without having to undergo embryo screening or embryo selection. 可推知治疗性克隆和生殖克隆仍有争议,故选B。45. Wha

55、t is the passage mainly about? A. The impact of cloning. B. The use of cloning technology. C. The debate over cloning. D. Types of artificial cloning and some related moral issues.【答案】D【KS5U解析】主旨大意题。根据When it comes to artificial cloning, there are three different types: gene cloning, reproductive cl

56、oning and therapeutic cloning.叙述了克隆的分类及其有关道德的争论,故选D。CThe world of public schools has been portrayed many times in films, but usually the school setting is used to either tell a sentimental story or an unpleasant dramatic story about the challenges faced by teachers. A lighter and somewhat more reali

57、stic view is provided in a new film about teachers called Chalk. This film, which was shot entirely in Austin, Texas, was the idea of two former teachers.Two former Austin high school teachers, actor Chris Massand director Mike Akelcame up with the idea for the film and developed the characters toge

58、ther.The film begins with the statement that 50 percent of teachers leave the profession within three years, which is the issue Mike Akel wanted to explore. Chris and I had always heard, If you can make it past your third year, you might have a chance. You know, experienced teachers would tell us th

59、at, he said.The film shows the challenges that face teachers, but it does so with a subtle and wry (嘲弄的) humor. It is painful and funny. As an artist, I think that is what we are called to do is expose truth in a loving way, he said. Chalk was shot in documentary style with actors improvising (即兴创作)

60、 most of their lines.In coming up with the characters and storyline, Mass and Akel drew on their own experiences as teachers and they both have strong feelings about the profession and definite opinions on why the job has become so hard.Mass says part of the problem is that teachers today have to co

61、mpete with a huge world of mass media and movies for the attention of students. They want to be entertained all the time and I would tell them, look, I love movies, I make them on the side, but you are not here for MTV world. There is so much media that it makes it hard for a teacher to try to get s

62、cience across to them, he said.Both Mass and Akel also see lack of discipline at home and a lack of parent interest as a problem in many big city public schools. Akel says teachers often feel parents have abandoned their children at school.Teachers who have seen the film have provided the filmmakers

63、 with positive feedback and Chris Mass says it is especially gratifying to hear the comments from beginning teachers who can identify strongly with the films characters. I think just to be understood as a new teacher, to watch Chalk, and say They really capture the teaching world, it does not fix wh

64、at I deal with day in and day out, but they really capture what I face. Sympathy is powerful, he said.【文章大意】本文叙述了拍这部电影Chalk的目的,是让人们引起对这部电影的关注,电影中透露出作为教师这个行业是非常难的。46. This passage is most likely written in order to _.A. show the problems that teachers today are facingB. introduce the movie Chalk to t

65、he readers and draw their interest in itC. ask readers to offer sympathy to teachersD. explore the reasons why teachers tend to leave their profession【答案】B 【KS5U解析】作者意图题。根据短文的内容可知为了介绍这部电影来吸进人们的注意,故选B。47. Chalk is a film that _.A. uses a documentary style to show Masss and Akels own teaching experien

66、ceB. shows Masss and Akels opinions about the teaching profession in a realistic wayC. uses a subtle and wry humour to show the challenges faced by teachersD. shows how media impacts students attitude towards science【答案】C【KS5U解析】细节理解题。根据The film shows the challenges that face teachers, but it does s

67、o with a subtle and wry (嘲弄的) humor. 使用一个微妙和讽刺幽默的方式展示了教师所面临的挑战,故选C。48. Mass and Akel came up with an idea to make a film because they hoped to_.A. develop the characters whose teaching experience is similar to theirs B. show students nowadays tend to challenge teachersC. make readers understand it i

68、s hard to be a teacher nowadaysD. expose the truth that students tend to lack discipline 【答案】C【KS5U解析】细节理解题。根据Mass and Akel drew on their own experiences as teachers and they both have strong feelings about the profession and definite opinions on why the job has become so hard.来向读者展示做教师这个职业是多么地难,故选C

69、。49. What does the underlined sentence in Paragraph 6 imply?A. Media may distract students from science learning and make them less involved in it.B. Science is hard for students to learn because teachers rely too much on media.C. Without media, it is hard for students to learn science.D. Teachers a

70、nd students depend so much on media that science learning is ignored.【答案】A【KS5U解析】推理判断题。根据媒体可能分散学生学习,影响他们的学习。故选A。50. The underlined word “gratifying” in the last paragraph most probably means_. A. pleasing B. amusing C. embarrassing D. discouraging 【答案】A【KS5U解析】词义猜测题。根据to hear the comments from begi

71、nning teachers who can identify strongly with the films characters.可推出令人高兴的,令人满意的,故选A。DUsing a patch rather than a needle could transform disease prevention around the world. The new method offered hope of usable vaccines(疫苗)for diseases such as malaria. The nanopatch overcomes some of the more obvi

72、ous disadvantages of needle-given vaccines such as needle phobia (extreme fear) and the possibility of pollution caused by dirty needles. Another major drawback of traditional vaccines is that, because they are liquid, they need to be kept refrigerated between the lab and the clinic.But there are ot

73、her reasons why the method could be transformative. This approach holds out hope for easy and large-scale vaccination, as it is applied in dry form, into the skin and then targets a type of immune cell, the Langerhans cell, which lies just a hairs width from the surface of the skin. These cells eage

74、rly take up the vaccine and are able to kick-start the immune response. It seems that we may have been missing the immune sweet spot which may be in the skin rather than the muscle where traditional needles go, said Prof Kendall.However, one of the potential issues with skin delivery is the issues o

75、f tolerability of the patch in some people. However, if this issue can be overcome, the approach does hold out the potential to stop using conventional needle-based delivery.Lets hope for a future where millions of deaths a year from preventable diseases can be a historical record because of radical

76、ly improved vaccines, Prof Kendall said.【文章大意】本文叙述了介绍了一个新的疫苗的注射方法皮肤贴,并且叙述了这种皮肤贴与以前的疫苗的相比之下有什么优点。51. According to the passage, which is NOT the advantage of nanopatch over traditional needles?A. It caused less pain in injection.B. It makes patients less frightened of the injection.C. It protects the

77、vaccines from being polluted.D. It doesnt have to be kept in cold condition.【答案】A 【KS5U解析】细节理解题。根据The nanopatch overcomes some of the more obvious disadvantages of needle-given vaccines such as needle phobia (extreme fear) and the possibility of pollution caused by dirty needles. Another major drawb

78、ack of traditional vaccines is that, because they are liquid, they need to be kept refrigerated between the lab and the clinic.这里没有提到选项A它能够给人带来注射的痛苦,故选A。52. What makes nanopatch a breakthrough in technology?A. It is as wide as a hair. B. It targets the cells in muscles. C. It is in the form of liqui

79、d. D. It directs the vaccine to immune system through the skin.【答案】D【KS5U解析】细节理解题。根据as it is applied in dry form, into the skin and then targets a type of immune cell, the Langerhans cell, which lies just a hairs width from the surface of the skin.它能够直接把疫苗通过皮肤注射进入免疫系统,故选D。53. Whats Prof Kendalls att

80、itude toward nanopatch?A. Indifferent B. Neutral C. Positive D. Negative【答案】C【KS5U解析】细节理解题。Indifferent中立的;Neutral中立的;Positive肯定的;Negative否定的。根据Lets hope for a future where millions of deaths a year from preventable diseases can be a historical record because of radically improved vaccines可以推知Kendall

81、教授是支持皮肤贴的,故选C。54. What can be inferred from the text?A. The traditional injection method has been abandoned.B. It will be hard to promote this approach in the whole world.C. This approach can further reduce the number of people suffering from infectious diseases. D. Nanopatch vaccine will be expensi

82、ve.【答案】C【KS5U解析】推理判断题。根据The new method offered hope of usable vaccines(疫苗)for diseases such as malaria.可推出这种方法可以减少患某种传染性疾病的人数,故选C。55. What is the writing purpose of the author ?A. To compare the traditional injection method and the new nanopatch.B. To introduce the new nanopatch.C. To argue that nan

83、opatch should be applied. D. To illustrate global vaccine problems.【答案】B【KS5U解析】作者意图题。根据短文的内容可知介绍了一个新的疫苗的注射方法皮肤贴,故选B。第二节 信息匹配 (共5小题;每小题2分,共10分) 请阅读下列信息,并按照要求匹配信息。请在答题卡上将对应题号的相应选项字母涂黑。 The information about films or TV programs: A. Theodore Tugboat Theodore Tugboat is a cheery tugboat featured in thi

84、s award-winning animated maritime series. Living in the magical Big Harbor, Theodore (the friendliest tugboat in the world) works for the Great Ocean and Salvage Company fleet with his friends.B. Postman Pat Everyones favorite postman, Postman Pat and his faithful companion, Jess the Cat, are back i

85、n a completely new series packed full of humor, excitement and adventure. These all-new adventures see the nations favorite postman doing much more than just delivering post! From snowboarding to managing a pop band and even making his very own Hollywood movie, Pat is a 21st century hero indeed!C. P

86、ingu Pingu is a charming young penguin who spends his time playing with friends and family - always up to playing tricks and getting himself into funny situations in his own sub-zero world.D. Jimmy Neutron This is a funny, silly, and colorfully animated childrens film featuring Jimmy Neutron. Jimmy

87、has created all kinds of interesting things to make his life easier, including a robotic dog, Goddard, who follows him everywhere. Jimmy and his friend, Carl, use a homemade spaceship to launch a satellite.E. Fimbles This U.K. pre-school hit follows three curious creatures as they start a never-endi

88、ng path of discovery, exploration and entertainment. Revolving around three special creatures living in a magical valley, Fimbles is full of the surprise, wonder and stimulation that children experience when discovering new things. Each new find is a drive for play, invention and storytelling within

89、 the program.F. Adventures of Willy Fog Eerie lakes, bottomless pits, dinosaurs, and volcanic eruptions are just a few of the places laying in wait for Willy Fog and his friends in this exciting journey. Trying to get to the centre of the earth proves a lot more difficult than they originally though

90、t.请阅读以下有关学生的信息,然后为他们选择喜欢的电影或电视节目:56. Lily knows a lot about Antarctic. His father is a scientist who has been to Antarctic for several times. Each time he returns, his father will tell Joseph something about the place. So he is very interested in a special seabird there.【答案】C【KS5U解析】Lily想要了解关于南极洲的情况

91、,他对于那里的海鸟感兴趣。选项C 介绍了Pingu企鹅的情况,这正好符合Lily的要求,故选C。57. Frank is a brave boy who likes exploring the world. Everyone knows that he has rich imagination. Frank wishes he could travel to the centre of the earth.【答案】F【KS5U解析】Frank有丰富的想象力,希望能够去地心旅行。选项F 叙述的是Adventures of Willy Fog,Trying to get to the centre

92、 of the earth proves a lot more difficult than they originally thought.试图到达地球中心证明比他们预想的更困难。这正好符合Frank的要求,故选F。58. Mary dreams of becoming a hero, because of which she likes any kind of hero. However, as for heroes, she has her own standards, that is, being humorous and adventurous.【答案】B【KS5U解析】Mary梦想

93、当一个英雄,她认为必须有冒险精神和幽默感。选项B 叙述的是Postman Pat ,Postman Pat and his faithful companion, Jess the Cat, are back in a completely new series packed full of humor, excitement and adventure. Pat is a 21st century hero indeed! Postman Pat就是一个有冒险精神和幽默的大英雄,故选B。59. Peter, a clever student, likes science very much.

94、 He is especially interested in computer and robot. He wishes he could be an astronaut in the future.【答案】D【KS5U解析】Peter是一个聪明的学生,他喜欢科学,尤其喜欢电脑和机器人,他希望他将来能当个宇航员。选项D叙述的是Jimmy Neutron,Jimmy and his friend, Carl, use a homemade spaceship to launch a satellite.这部电影正好适合Peter的要求,故选D。60. Ivy likes ocean life

95、very much and dreams of travelling around the world by boat. Therefore, any life connected with ocean or boats will always attract him a lot.【答案】A【KS5U解析】Ivy喜欢海洋生活,他梦想着坐船周游世界,因此与海洋和船有关的生活他都喜欢。选项A 叙述的是Theodore Tugboat,Theodore (the friendliest tugboat in the world) works for the Great Ocean and Salva

96、ge Company fleet with his friends.讲的是有关海洋的事情,故选A。56. Lily A. Theodore Tugboat57. Frank B. Postman Pat58. Mary C. Pingu59. Peter D. Jimmy Neutron60. Ivy E. Fimbles F. Adventures of Willy FogVI课本知识考查:( 每空0.5分,共5分 )请根据所给的语境、首字母或中文提示,填写适当形式的单词或词组。(每空只填一个单词)61. The law draws a d_ between temporary and pe

97、rmanent employees. (区分).62. Our friendship began when I first made his a_ in the early 1960s.63. I dont a_ him with energetic sports. (与 关联)64. Even he had raised an o_, we still went ahead with our own work. (反对)65. He felt _ _ when he discovered the fate of the clone. (沮丧)66. I thought hard, and s

98、uddenly a good idea o_ _ me. (出现在脑海里)67. At this stage, your child will need someone to _ _ her food for her. (切碎)V 写作 ( 共两节, 满分40分 )第一节 基础写作 (共1小题,满分15分)写作内容假设你是苹果专卖店一位销售员,请根据以下内容向你的客户介绍iphone5的情况。介绍1. 触摸屏,第六代iPhone2. 突破性的,被认为是世界上最好的智能机外形与iphone4S 外观设计相似,黑白两种颜色功能1. 电池功能更加强大,支持200小时待机时间,8小时通话时间2. 内设

99、照相系统大大提高,可以拍出更加清晰的照片3. 用声音指示手机执行任务,例如发短信等4. 它能理解你说的话,给你帮助* 触摸屏:touch-screen; 智能手机:smart phone; 待机时间:standby time; 通话时间:talk time写作要求 只能用5个句子表达全部内容。评分标准句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。第二节 读写任务 (共1小题,满分25分) 阅读下面短文,然后按照要求写一篇150词左右的英语短文 Friendship is an in-depth relationship combining trust, support, communication

100、, loyalty, understanding, sympathy and intimacy. These are certainly aspects of life that all of us desire. Being able to trust and relax with your friend is a big part of friendship. Remember when you were young you went with a friend to her grandmas for the weekend. It was fun but when you got hom

101、e, home was wonderful. Your feeling was “I am home. I can relax now.” Thats what a friendship should be. You go out into the world and do your best. You have your ups and downs, your problems and triumphs, your fun and tribulations. You charm and perform. Then you come “home to a friend. You can rel

102、ax, put up your feet; you are relieved. If you still have to be charming and performing, its not a relief. Friendship is a comfortable situation like home. You get home, kick off your shoes. Relax and sigh, “Aha, home.” But no one can form a friendship until he/she realizes that the basis of being f

103、riends is meeting the needs of the other person. One must be a friend to have a friend. Never forget that friends relate. Relating is the basis of friendship. 写作内容1. 以约30个词概括上文的主要内容。2. 以约120个词谈谈你对友谊的看法,内容包括:(1)你认为友谊对一个人有什么影响?(2)用具体的事例说明你的好朋友对你的影响。(3)你认为如何才能建立真正的友谊。ks5u 写作要求1.作文中可以使用亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅

104、读材料的内容,但不得直接引用原文 中的句子。ks5u2.作文中不能出现真实姓名和学校名称。 评分标准概括准确,语言规范,内容合适,语篇连贯。20122013学年(下)高二级第二学段模块考试英语答案及说明I. 听力部分 ( 每空1分,共10分)1. the most creative2. the Pacific Ocean3. ripen the grapes4. multidimensional/ multi-dimensional5. reputation every year6. alcohol and priceks5u7. coast8. expresses itself9. rang

105、e from10. how and where评分标准题号标准答案备注1the most creative漏写the得0.5分2the Pacific Ocean写出Pacific Ocean 0.5分,写出the及大写正确得1分3ripen the grapesripen一词0.5分,漏写the或复数扣0.5分4multidimensional/ multi-dimensional有无连字符均正确5reputation every yearreputation0.5分, every year0.5分6alcohol and price写出alcohol或price各得0.5分,漏写and得0

106、.5分7many regionsmany与regions各0.5分,拼写错误该单词不给分, 漏s扣0.5分8expresses itself每词0.5分,expresses漏写-es扣0.5分9range from每词0.5分,拼写错误该单词不给分,10how and where写出how或where各得0.5分,漏写and得0.5分II. 语言知识及应用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共15小题;每小题2分,共30分)说明文。本文介绍几项基本的餐桌礼仪。11. C。根据首句出现的respect and politeness,得知餐桌文化体现对别人的尊重和待人礼貌,因此此处选择rude

107、(粗鲁的、不礼貌的)与politeness的反义对应,表示“如果你不想别人认为你不礼貌,请遵循以下几项基本的餐桌礼仪”。innocent(无知的,无辜的)、proud(骄傲的)、dependent(依赖的)均不符合语境。12. B。根据前文提示“you are invited to dinner”以及下文出现的主人(host),得知这里指的应该是家庭宴请,因此进入饭厅后,主人会邀请你就座。ks5u13. A。根据下一句疑问 “which seat?”,推知此处选择wonder(想知道),体现客人的困惑心情。ks5u14. A。该段对比中西餐桌文化的差异,结合下文“At a Western-st

108、yle dinner, however, the seat that faces the door is”得知此处应该选door,表示“中式宴会中,主人通常坐在面对门口的位置”。15. D。根据下文提示“Usually, the most important guest is seated to the hosts left.”和“At a Western-style dinner, however, the seat that faces the door is for the most important guest.”,推断此处谈论座位的重要性,be superior to表示“比重要”

109、,等同于“be more important than”。16. B。be reserved for sb. “为而保留(座位等)”,其余选项不符合语义。17. C。该段主要谈及吃饭时的座位安排,因此选择sit。下文提到“Westerners dont always like talking at the table.”因此可排除干扰项B。18. D。结合下文出现的“talking”和“safe conversation”,得知此处表示“中国人认为聚餐是最好的交谈时机”。19. C。with ones mouth full意思是“嘴巴里吃着东西”。20. B。根据逻辑和语境,“当别人讲话时,你

110、必须正视别人的眼睛并且专心地(attentively)听着。”gracefully“优雅地”,cautiously“谨慎地”,curiously“好奇地”。21. D。通过该句出现的“food, the days activities and weather”,不难总结出这些是谈话的“话题”。preferences(偏爱)、alternatives(两者之一的选择)不合适,因为前文并没有出现选择的范围。occasions(场合)与food, the days activities and weather不是同一范畴。22. C。下一句提到“painfully loud conversation

111、s”,得知人们讨厌别人在公众场合大声地(loudly)讲电话。ks5u23. A。根据前一句出现的“I cant stand”可以推断人们的心情和态度,所以应该选complain(抱怨),其余选项不符合语境。ks5u24. B。not even slightly表示“一点也不”,是固定搭配。25. D。此处是个缩写句子,完整句子应该是:如果必要的话(If it is necessary),就发个短信吧。选项A与前文提到的“保持就餐环境安静”没有关系。第二节 语法填空 (共10小题;每小题l. 5分共l5分)26. but27. originally28. his29. a 30. were31

112、. to think32. that/which33. what34. on35. imaginaryIII. 阅读 (共两节,满分50分)第一节 阅读理解 (共20小题;每小题2分,共40分)36-40 B A D C C 41-45 D A C B D 46-50 B C C A A 51 57 A D C C B第二节 信息匹配 (共5小题;每小题2分,共10分)56-60 C F B D Aks5uVI课本知识考查:(每空0.5分,共5分)61. distinction 62. acquaintance 63. associate 64. objection65. cast down

113、66. occurred to 67. cut upks5uV 写作 (共两节,满分40分)第二节 基础写作 (共1小题,满分15分)The iPhone 5, a touch-screen smart phone, which is the sixth generation of the iPhone, is considered a breakthrough and the best smart phone in the world. Coming in two colors, black and white, it preserves almost all of the same des

114、ign features as the iPhone 4S. However, with more powerful battery, it has 200 hours standby time and 8 hours talk time. Whats more, the camera system inside has been greatly improved, which enables us to take clearer pictures. The most amazing thing is that not only can you order it to undertake so

115、me tasks with your voice, such as sending messages, but also it can understand what you say and offer you help. 第二节 读写任务 (共1小题,满分25分)Friendship is just like a home where you can get comfort and relaxation / relief. But in order to keep and form a good friendship, one needs relating / connecting and

116、being ready to help others / satisfying others needs.As I enjoy making friends, I value friendship a lot. And I think friendship has a vital impact on our growth. Friendship can turn depression into happiness. With sincere friendship, friends are bound to help each other and live a better life. ks5u

117、I remember in my second year in high school, once on a weekend I fell badly ill. Unfortunately, I lived at school and my parents had no idea of my illness. I had thought about lying in bed all day, thirsty and hungry. But one of my friends had me sent to hospital and looked after me without having a

118、 rest, which moved me a lot. It is friendship that gives me a hand when Im in trouble. ks5uThus, to my mind, to build up real friendship, we should make friends with those who we can trust, then take our friendship seriously and always get ready to help each other.投稿QQ:2355394684重金征集:浙江、福建、广东、广西、山西、黑龙江各校高中期中、期末、月考试题

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1