1、完形填空After 22 years of marriage,I have discovered the secret to keep love alive in my relationship with my wife,Peggy. I started dating another woman.One day Peggy said to me,“Life is too_1_,and you need to spend time with the people you love. You probably wont believe me,but I know you love her and
2、I think that if you spend more time with her,it will make us_2_.”The “other” woman my wife was encouraging me to_3_is my mother,a 72yearold widow who has lived alone since my father_4_20 years ago. Right after his death,I_5_2,500 miles away to California and started my own life and career. When I mo
3、ved back near my hometown six years ago,I promised myself that I would spend more time with my mom. But with the_6_of my job and three kids,I never got around to seeing her much_7_family gettogethers and holidays.Mom was_8_and suspicious when I called and suggested the two of us go out to dinner and
4、 a movie.We didnt go anywhere _9_,just a neighboring place where we could talk._10_her eyes now see only large shapes and shadows,I had to read the menu for her.“I used to be the_11_when you were little,” she said.“Then it is time for you to relax and let me_12_the favor,” I said.We had a nice talk_
5、13_dinner,just catching up on each others lives. We talked for so long that we_14_the movie.“_15_was your date?my wife asked when I got home that evening.”“Nice.nicer than I thought it would be,” I said.Mom and I get out for_16_a couple of times a month. Sometimes we take in a movie,but_17_we talk.
6、Through the talks,I know what it was like for her to work in a factory during the Second World War. I know how she met my father there,and know how they_18_the difficult times. I cant get enough of these stories. They are_19_to me,a part of my history.Peggy was right. Dating another woman has_20_my
7、marriage.【语篇解读】22年的婚姻之后,作者发现了维系夫妇二人良好关系的秘诀,那就是与另外一个女人约会,这个女人不是别人,正是自己的母亲。1. A. easy BdifficultCshort Dhard解析根据1空后面的内容可知,作者的妻子认为人生太“短暂”。答案C2 A. closer Blonger Chappier Deasier解析此处与第一段中的relationship相呼应,意思是这样做能让我们之间的关系“更加亲密”。答案A3A. date Bplease Cmeet Dconsult解析根据第一段后半部分中的dating可知,作者的妻子鼓励作者与之“约会”的对象是作者的
8、母亲。答案A4A. passed out Bpassed byCpassed down Dpassed away解析根据4空前面的widow可知,作者的母亲是一位寡妇,由此可知她自从丈夫在20年前“去世”后就一直独居。另外,5空前面的death是线索提示。答案D5A. went Bdrove Cmoved Dremoved解析就在父亲去世后,作者“搬”到了2 500英里之外的加利福尼亚,开始了自己的生活和事业。此外,下一句开头部分的内容也是线索提示。答案C6A. pressure BdevelopmentCdemand Dloss解析虽然作者自我承诺多花时间陪母亲,但是由于工作和三个孩子的“需
9、要”,除了家庭团聚和假期之外,作者从未能履行自己的诺言。答案C7A. beyondBwith Cduring Don解析参见上题解析。此处beyond表示“除之外”。答案A8A. excitedBannoyed CdelightedDsurprised解析作者此前很少陪伴母亲,如今突然给母亲打电话并建议两人一同外出就餐和看电影,她显然很“惊讶”。本句中的suspicious也是线索提示。答案D9A. ordinaryBfancy Cplain Dcommon解析作者和母亲并没有去任何“豪华的”地方,仅仅去了一个附近的可以说话的地方。答案B10. ASince BUntil CIf DUnles
10、s解析“因为”她的视力不佳,作者不得不将菜单读给母亲听。答案A11A. worker Bwaitress Creader Downer解析此处与上一段中的read相呼应,意思是当作者小的时候,作者的母亲经常是“读者”。答案C12A. award Breturn Cturn Danswer解析如今作者的母亲年事已高,是作者“回报”恩惠的时候了。答案B13A. over Bwith Con Dacross解析作者和母亲在晚饭期间交谈甚欢,此处over表示“在期间”。答案A14A. forgot Brefused Cmissed Dabandoned解析作者和母亲交谈的时间很长,以至于“错过”了那部
11、电影。答案C15A. What BWho CWhere DHow解析根据下一段中的内容可知,作者的妻子询问的是这次约会“如何”。答案D16A .talkBmovie Cwalk Ddinner解析根据第8空后面的“go out to dinner”可知作者和母亲每个月都要出去吃几次“晚饭”。答案D17A. finallyBmerely Cmostly Despecially解析上文提到作者和母亲长时间交谈,以至于错过了电影,由此可知,两人在一起的时候“主要”是交谈。答案C18A. went through Bgot throughClooked throughDsaw through解析通过交
12、谈,作者知道了母亲如何与父亲相识和他们如何“渡过”那些困难时光。答案A19A. friendly BkindCloyal Dimportant解析根据上下文内容可知,这些故事对作者而言很“重要”。答案D20A. ruined Bdamaged Chelped Daffected解析根据第一段第一句的内容可知,与母亲约会对作者的婚姻有“帮助”。答案C【深圳市2014高考英语综合能力测试题(7)】完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从1-15各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。Emergencies dont happen very often. But when they do, y
13、ou may want to get help fast. No one wants to spend time _1_ the phone number. Thats why 911 was created - to make it _2_. In the United States and Canada, dialing 911 on your phone is the fastest way you can get help for yourself or for someone else. The best way to handle a(n) _3_ is to be prepare
14、d before one happens. In the United States and Canada, the operator will know where you are calling from because of a system called “E 911 which means your address is known to the operator _4_, just by dialing 911. Its still a good idea to know the _5_ and the phone number you are calling from m cas
15、e the call is being made from a place outside of the US or Canada, or in case you are calling from a cell phone. The 911 _ 6_ must know exactly where you are and how to reach you. The police, firefighters, or ambulance crew need to know where you are to provide _7_ for the emergency. Its important t
16、o make sure you are _8_ before you dial 911. If your home is on fire, for instance, _9_the house before dialing 911. You can always call from someone elses house or from a cell phone. You may feel scared or _10_ when you have to dial 911. Thats OK. The emergency operators who answer the phone _11_ t
17、o a lot of people, including adults, who are nervous or _12_when they call. Just stay as calm as you can. If you talk too _13_, the operator may have trouble understanding whats wrong and what kind of help you need. Speak _14_ and clearly when you explain whats happening. The 911 emergency operator
18、may ask you _15_ like what, where, and who.1. A. dialingB. calling C. repeatingD. consulting2. A. difficult B. hard C. easy D. nice3. A. telephone B. emergency C. fire D. operation4. A. immediately B. suddenly C. finallyD. impossibly5. A. house B. address C. policeD. place6. A. adult B. firefighter
19、C. operator D. manager7. A. food B. help C. money D. support8. A. dangerous B. hungry C. happy D. safe9. A. leaveB. enter C. watchD. protect10. A. surprised B. excited C. nervousD. angry11. A. referB. cry C. chatD. talk12. A. delighted B. puzzled C. worriedD. disappointed13. A. fastB. loudly C. clea
20、rly D. freely14. A. slowly B. similarly C. nervously D. silently15. A, questions B. ideas C. numbers D. suggestions【参考答案】1-5 DCBAB 6-10 CBDAC 11-15 DCAAA完形填空紧急情况不常发生。一旦发生,人们肯定想快速得到帮助。因此,美国的911紧急呼叫系统应运而生。本文介绍了紧急情况下拨打911应注意的细节问题。1. D。根据常识,遇到紧急情况时无人愿意花时间查询(consult)电话号码。2. C。根据文章意思及常识,电话号码911即简单又容易(easy
21、),因此应选C。3. B。同词复现。本文主要谈论的就是怎样处理emergencies,并多次出现此词,因此应选B。4. A。根据句意,“E911”提供呼叫者的位置以便及时救援。因此只要呼叫者一打电话,话务员立刻知道呼叫者的位置。5. B。同词复现。从上句和解析4可得知答案应为B。6. C。同词复现。从上文可知,话务员(operator)必须知道你的位置和怎样联系你。7. B。根据The police, firefighters, or ambulance crew.可知他们为紧急情况提供帮助(help)。8. D。根据其后一句If your home is on fire. the house
22、 before dialing 911.和常识可知,在拨打电话前要确保自身的安全。9. A。根据前一句Its important to make sure you are.和常识可知,打电话前要离开(leave)有危险的房子。10. C。近义词同现。or连接近义词,从scared(惊慌的)可知此处应为nervous(紧张不安的)。11. D。根据常识可知,话务员接电话应该是talk to a lot of people,其余选项均不合句意。12. C。近义词同现。or连接近义词,从nervous可知应为worried,呼叫者在打电话时是紧张而又担忧的。13. A。从后文.have troubl
23、e understanding.可知,求救者说话不能太快 (fast)。14. A。由.and clearly when you explain.可知,说话要清楚一点慢一点(slowly),而且从13空可知这里是填fast的反义词。15. A。用what, where和who开头的都是问题(question)。完形填空。 I first went to hear a live rock concert when I was eight years old. My brother and his friends were all _36_ of a heavy metal group calle
24、d Black Wednesday. When they _37_ that Black Wednesday were going to perform at our local theatre, they all bought _38_ for performance. However, at the last minute, one of the friends couldnt go, so my brother _39_ me the ticket. I was really _40_! I remember the buzz嘈杂声 of excitement inside the th
25、eatre as we all found our _41_ . After a few minutes, the lights went down and everybody became _42_. I could barely make out the stage in the _43_. We waited. Then there was a roar from the crowd, like an explosion, as the first members of the band _44_ the stage. My brother leaned over and shouted
26、 something in my ear, but I couldnt _45_ what he was saying. The first song was already starting and the music was as _46_ a jet engine. I could _47_ the drum beats and bass notes in my stomach.I cant recall any of the songs that the band played. I just _48_ that I really enjoyed the show and didnt
27、want it to _49_. But in the end, after three encores加演, the show finished. We left the _50_ and walked unsteadily out onto the pavement. I felt a little dizzy, as if I had just _51_ from a long sleep. My ears were still _52_with the beat of the last song.After the _53_, I became a Black Wednesday fa
28、n too for a few years before getting into other kinds of music. Once in a while, _54_, I listen to one of their songs and _55_Im back at that first show. (C)36. A. members B. friends C. fans D. volunteers(B)37. A. guessed B. discovered C. thought D. predicted(D)38. A. flowers B. drinks C. clothes D.
29、 tickets(B)39. A. booked B. offered C. returned D. found(C)40. A. relaxed B. embarrassed C. excited D. encouraged(A)41. A. seats B. entrance C. spots D. space(B)42. A. comfortable B. quite C. serious D. nervous(C)43. A. silence B. noise C. darkness D. smoke(D)44. A. fell upon B. got through C. broke
30、 into D. stepped onto(B)45. A. forget B. hear C. repeat D. bear(A)46. A. loud B. heard C. sweet D. fast(A)47. A. feel B. touch C. enjoy D. digest(D)48. A. realize B. understand C. believe D. remember(C)49. A. continue B. delay C. finish D. change(B)50. A. party B. theatre C. opera D. stage(D)51. A.
31、escaped B. traveled C. benefited D. woken(C)52. A. aching B. burning C. ringing D. rolling(B)53. A. competition B. performance C. interview D. celebration(A)54. A. though B. otherwise C. instead D. besides (D)55. A. decide B. regret C. conclude D. imagine【语篇解读】本文是记叙文,讲述了作者在八岁时第一次听现场摇滚音乐会的经历和感受,以及后来也
32、成为那个Black Wednesday乐队的粉丝,也因此喜欢和走入其他的音乐,但是再听这个乐队的乐曲时又会回忆起那个演唱会的情境。36. 【解析】C 下文最后一段有照应“I became a Black Wednesday fan too for a few years ”。37. 【解析】B discovered “发现”。guessed “猜测“ thought “认为” predicted “预测”。38. 【解析】D “ticket for” 搭配,表演的票。39. 【解析】B offered “主动提供“,从上文看,因为离演出还有一分钟时有一个朋友不能去,我的哥哥就将票给了我。 40
33、. 【解析】C. 从上文推理出我得到票后应该很兴奋。relaxed “放松的”embarrassed “尴尬的” excited“兴奋的” encouraged“受到鼓舞的”。41. 【解析】A. inside the theatre“在剧场里面”应是找到座位。entrance“入口”, spots“地点,现场space“空白,空”42. 【解析】B。 和上文刚入场的嘈杂对比,要演出了应是静下来了。43. 【解析】C。从上文”make out the stage”,指很难辨认出舞台,可推断因为太黑所以看不清。44. 【解析】D。 踏上舞台用“stepped onto”. fell upon指”
34、躺在.上“ got through“通过;做完” broke into “闯入“45. 【解析】B. 上下文。46. 【解析】A。下文表明十分响就像一架喷气发动机。 47. 【解析】A.我能感觉到鼓点和贝斯的声音在我的肚子上震动。48. 【解析】D。对应上文的recall “记起;回忆起”.49. 【解析】C.下文有提示finish.50. 【解析】B.只离开了剧场,上文有提示“theatre”51. 【解析】D。我感到有些眩晕,好像刚从一场长梦中醒来。52. 【解析】C. 耳朵鸣响用“ringing”。 aching“疼痛” burning “燃烧” rolling“滚动”。53. 【解析】B。应是在演出后。54. 【解析】A。though 做副词“然而”55. 【解析】D。imagine 意为“想象”又回到了当时那个现场。【评析】:此篇文章内容贴近生活,情节简单明晰。文章词汇和句式结构均不复杂,设题通过上下文推断和常识推断可以得出。可以看出高考完形填空的趋势是贴近生活的话题,记叙文体裁为主,理解和交际为目的,而词汇句式多为高频词汇。文章短而设空密,也是考察学生语篇理解和重新构建完整语篇的能力。