1、英语本试卷满分150分,考试时间120分钟。注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题的答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读
2、一遍。1. When should the man attend the meeting?A. At 3:50. B. At 4:00. C. At 4:10.2. What will the man do when the second alarm rings?A. Go back to sleep. B. Get up and get ready. C. Set off for work.3. Why does the man suggest walking to the hank?A. Because it is too near.B. Because they want to go g
3、reen.C. Because it is hard to park.4. Why does the woman learn Spanish?A. For a trip. B. To study abroad. C. To go to college.5. Whats wrong with the man?A. He cant stand disorder. B. He doesnt sleep well. C. He has nothing to do.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最
4、佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Who got married?A. The mans sister. B. The womans sister. C. Bettys sister.7. What is Bettys dream?A. Having a promising future. B. Traveling around the worlD. C. Finding her true love.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the ma
5、n buy at times from a convenience store?A. Snacks. B. Magazines. C. Medicine.9. What doer the man think of chips and soft drinks?A. Cheap. B. Unhealthy. C. Tasty.听第8段材料,回答第10至12题。10. What does the woman think a smart speaker will do?A. Spy on people. B. Misunderstand people. C. Give people commands.
6、11. When will a smart speaker listen?A. All the time. B. Whenever a sound is made. C. When it hears certain words.12. What does he woman think of the smart speakers?A. Confusing. B. Worrying. C. Disappointing.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the womans request?A. Changing to a better position.B. Working
7、 for another company.C. Getting a pay rise.14. What does the man think of the womans working in the personnel department?A. She needs a lot of training.B. She is unfamiliar with that position.C. She is equal to the job.15. What should the woman do during the trial period?A. Improve her typing skills
8、. B. Learn the new job. C. Get to know new colleagues.16. What does the man probably do?A. He is a manager. B. He is an interviewer. C. He is a job adviser.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is Mr. Hopkins doing?A. Booking a hotel. B. Checking in. C. Checking out.18. What is the lucky thing in the room for
9、Mr. Hopkins?A. The new furniture. B. A large king size bed. C. A nice work area.19. How does he man open the door?A. Turning the key in the lock.B. Sliding the key in to the door.C. Winding the handle with a light 20. How does the speaker find the breakfast?A. Its cheap. B. Its abundant. C. Its heal
10、thy.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AInspiration TowerInspiration Tower is on the highest point in Southwest Missouri. Take a glass lift to the spacious observation deck (甲板). The views are absolutely phenomenal in any season. On a clear day,
11、 you can see over 90 miles. Opens from 9 am to 5 pm daily: closes at 4 pm on Mondays and Tuesdays.Titanic Museum AttractionYoull enter as a guest and leave as a Titanic Passenger! The exhibits you see throughout the ship are real and valued at over 4 million dollars. Visit a room where you can touch
12、 an authentic iceberg (冰山) and experience the coldness of the icy waters where the Titanic sank. Walk along decks at the same angle as the decks when the ship went down.Shepherd of the HillsCelebrate the Spirit of the Season at Shepherd of the Hills. NEW this year is The North Pole Adventure. This A
13、ll-New Family Walk Through Experience takes you on a journey through thousands of bright lights, hot chocolate stands and man-made objects. Dont forget to visit Santas Workshop for a visit without Santa. This experience requires good weather.7D Dark Ride AdventureFor an interactive game like youve n
14、ever experienced before, gather your courage and check out the 7 D Dark Ride Adventure! Put all seven of your senses to the test today, at the 7D Dark Ride Adventure, a 3D ride guaranteed to get your heart pumping. Not recommended for visitors with back or heart problems.1. When can you visit Inspir
15、ation Tower?A. At 8:30 am, Friday.B. At 5:00 pm, Thursday.C. At 1:30 pm, Monday.D. At 6:00 pm, Sunday.2. What can you do at Titanic Museum Attraction?A. Have a bird view.B. Walk along decks,C. Enjoy hot chocolate.D. Test your bravery.3. Which program is unsuitable for a visitor with heart problems?A
16、. Inspiration Tower.B. Titanic Museum Attraction.C. Shepherd of the Hills.D. 7D Dark Ride Adventure.【答案】1. C 2. B 3. D【解析】这是一篇应用文。文主要介绍了灵感塔、泰坦尼克博物馆、牧羊人、7D黑暗之旅四处著名的旅游景点。【1题详解】细节理解题。根据第一则广告中“Opens from 9 am to 5 pm daily; closes at 4 pm on Mondays and Tuesdays.”可知,每天上午9点至下午5点开放; 周一和周二下午4点关闭。由此可知,星期一下午
17、1:30可以参观Inspiration Tower。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据第二则广告最后一句“Walk along decks at the same angle as the decks when the ship went down.”可知,沿着与船落下时甲板相同的角度沿着甲板行走。由此可知,你可以在泰坦尼克博物馆沿着甲板走路。故选B项。【3题详解】细节理解题。根据第四则广告中“Not recommended for visitors with beck or heart problems.”可知,不建议有心脏问题的访客玩。由此可知,7D Dark Ride Adventu
18、re不适合有心脏问题的游客玩。故选D项。BThis past January, Lucy Liu reached a milestone in her art career(事业). The world-class actor, director and visual artist presented her work titled Unhomed Belongings in a museum exhibition for the first time.Liu has been making art since she was a teenager and still sticks to a
19、consistent studio practice alongside her work as an actress and director. She got her start while growing up in Queens in the 1980s, wandering New York City streets with a camera in hand. Her first artworks were photographs. After taking a class at New York Studio School, she turned to painting. I f
20、elt like I wasnt able to express fully what I wanted with the photograph, Liu explained.With painting, she discovered that her work didnt have to be realistic or exacting, or meet certain expectations. Everyone has a different format for how they want to show what they are thinking about, or what th
21、ey are seeing to the audience, he said. I just had to let go of the audience and just started thinking about what I wanted to see. Over time, Liu has also experimented with sculpture, silkscreen and textiles. She looks up to artists like Willem de Kooning, Agnes Martin and Robert Frank, but she feel
22、s that her lack of a traditional art-school background has helped her to naturally grow and experiment as an artist, which helps a lot to set her apart from other artists.Much of Lius work traces(追溯)back to her childhood. Because we were an immigrant family and I am first-generation, I always had th
23、is imbalance of belonging, she explained. I think at first it was the language barrier, not speaking English, but then it started becoming about how I look. Art, she explained, became a way to reflect on her younger self. I think that art helps evaluate some of the psychology of yourself as a child,
24、 and to throw light upon some things you may never have understood, she said.4. What was the milestone for Lucy Liu?A. Her first film as an actress.B. Her work as a famous director.C. The exhibition of her painting.D. Her art works of photographs.5. Why does Liu prefer painting to photography?A. She
25、 wants to study something new.B. She wants to better express herself.C. She wants to promote her acting career.D. She doesnt want to photograph on the street.6. What does Liu think makes her different from other artists?A. Her acting career.B. Her identity as an immigrant.C. Her experience in photog
26、raphy.D. Her lack of serious art education.7. What can we know about Liu?A. She is a pioneer in painting.B. Art helps her understand the world.C. She had a carefree childhood.D. She had no difficulty acquiring English.【答案】4. C 5. B 6. D 7. B【解析】这是一篇记叙文,讲述了华裔演员、导演和视觉艺术家Lucy Liu(刘玉玲)的画在博物馆展出的情况,并介绍了她画
27、油画的历程和体会。【4题详解】细节理解题。依据第一段“This past January, Lucy Liu reached a milestone in her art career. The world-class actor, director and visual artist presented her work titled Unhomed Belongings in a museum exhibition for the first time.”可知,Lucy Liu的“里程碑”是她第一次举行的命名为“Unhomed Belongings”的作品展,同时根据下文讲述她画画的历程可
28、知,这个展品是她的painting绘画作品,故选C项。【5题详解】推理判断题。依据第二段 “After taking a class at New York Studio School, she turned to painting. I felt like I wasnt able to express fully what I wanted with the photographs, Liu explained.”,可知,她由摄影转到绘画,因为她认为照片无法充分表达她想表达的,也就是绘画让她更好地表达自己,故选B项。【6题详解】 细节理解题。依据第三段“she feels that her
29、 lack of a traditional art-school background has helped her to naturally grow and experiment as an artist, which helps a lot to set her apart from other artists.”可知,刘玉玲认为她缺乏传统的美术学校学习背景,这帮助她自然成长,成为一名区别于其他艺术家的画家。故选D项。【7题详解】 细节理解题。依据最后一段art helps evaluate some of the psychology of yourself as a child,
30、and to throw light upon some things you may never have understood.可知,艺术可以帮助评估作为孩子时期的心理以及更好地解释以前你不理解的事情,艺术帮助她理解世界。故选B项。CMany people do things we cant understand and that we would never do. Although there can be a number of different explanations for such behavior, one reason is a failure of empathy.
31、And it seems that were seeing increasing levels of this failure these days.Empathy is the ability to understand and share the feelings of another person. It is similar to but different from sympathy, which can mean sharing a certain feeling with someone-having the same feelings they do. According to
32、 Helen Riess, associate professor of psychiatry(精神病学)at Harvard Medical School, empathy plays an important role in our societys ability to function, promoting a sharing of experiences, needs, and desires between individuals.Our neural(神经)networks are set up to interact with the neural networks of ot
33、hers in order to both be aware and understand their feelings and to tell them apart from our own, which enables humans to live with one another without constantly fighting or feeling taken over by someone else.Research has shown that empathy is not simply inborn, but can actually be taught. For exam
34、ple, it appears that medical, raining can actually diminish empathy, but on the other hand, physicians can be taught to be more empathic to their patients. Interestingly, their increased empathy also increases patient satisfaction and cooperation with treatment recommendations, thus leading to bette
35、r treatment outcomes.It seems to me that these techniques could work with a lot of people besides physicians. These days, I find myself thinking that we should be teaching empathy in school. Perhaps if we start in the early grades and keep teaching it through high school, problems and inappropriate
36、behavior would reduce.Empathy doesnt require burying of our own feelings. In fact, true empathy is about using our feelings to understand the feelings of someone else. We might not know exactly how they feel, but we might use our feelings to help us know something of what they are feeling. This kind
37、 of understanding, according to Reiss, can cross bridges and promote positive social behavior. Maybe we could use a little more empathy in our world.8. According to the text, how does empathy benefit us?A. It develops our sympathy.B. It strengthens our neural system.C. It helps our society function
38、better.D. It increases our level of confidence.9. What does the underlined word diminish in paragraph 4 probably mean?A. Reduce.B. Increase.C. Stop.D. Produce.10. What is likely to happen if a student is taught empathy consistently at school?A. He will behave himself better.B. He will improve his ac
39、ademic grades.C. He will choose to bury his feelings.D. tie will feel satisfied with the school.11. What is the best title for the text?A. Empathy Helps You Win OutB. Empathy Can Be LearnedC. Sympathy, Feeling-sharing of OthersD. Learn to Be an Empathic Doctor【答案】8. C 9. A 10. A 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文
40、。文章介绍了什么是同理心,同理心是可以通过学习获得的。【8题详解】细节理解题。由文章第二段最后一句“According to Helen Riess, associate professor of psychiatry(精神病学)at Harvard Medical School, empathy plays an important role in our societys ability to function, promoting a sharing of experiences, needs, and desires between individuals.”( 根据哈佛医学院精神病学
41、副教授Helen Riess 的说法,移情在我们的社会运作能力中扮演着重要的角色,促进了“个人之间的经验、需求和欲望的分享”)可知,同理心有助于我们的社会良好地运行,故选C项。【9题详解】词句猜测题。由文章第四段最后一句“, but on the other hand, physicians can be taught to be more empathic to their patients.”( 但另一方面,医生可以被教导,对病人更加同情)可知,外科医生可以被教得更加有同理心,but之前的应该是与此相反,即“医学上讲,下雨似乎会减少同理心”,A. reduce是减少,B. increase
42、是增加,C. stop是停止,D. produce是生产,故选A项。【10题详解】推理判断题。由文章倒数第二段最后一句“Perhaps if we start in the early grades and keep teaching it through high school, problems and inappropriate behavior would reduce.”( 也许如果我们从低年级开始,一直教到高中,问题和不恰当的行为会减少,)可知,持续从低年级到高中进行同理心的教育,学生会表现得更好,故选A项。【11题详解】主旨大意题。由第二段第一句“Empathy is the a
43、bility to understand and share the feelings of another person.”( 同理心是一种理解和分享他人感受的能力),第四段第一句“Research has shown that empathy is not simply inborn, but can actually be taught.”( 研究表明,同理心不是天生的,实际上是可以教会的)和第五段第二句“These days, I find myself thinking that we should be teaching empathy in school.”( 这些天,我一直在想
44、我们应该在学校里教授同理心)可知,文章开篇两段介绍同理心的概念,第三段介绍人天生具有同理心,第四到六段重点讲同理心可以被教会,所以最好的标题为“同理心是可以被学习的”。故选B项。【点睛】概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找出主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。文中出现两种或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。该文是介绍了什么是同理心,同理心是可以通过学习获得的,该类文章的中心一般就在个各个段落的第一句。因此,考生直接抓住第四,五段“Research has
45、shown that empathy is not simply inborn, but can actually be taught.”( 研究表明,同理心不是天生的,实际上是可以教会的)以及第五段第二句“These days, I find myself thinking that we should be teaching empathy in school.”( 这些天,我一直在想我们应该在学校里教授同理心)可知,文章第四五段重点讲同理心可以被教会,所以最所以最好的标题为“同理心是可以被学习的”,即找到了文章中心。DSixty feet beneath the surface of t
46、he Caribbean Sea, aquanaut(观察员)Fabien Cousteau and industrial designer Yves Behar are imagining the worlds largest underwater research station.The pair have for the first time shown Proteus a 4,000-square-foot modular(组合)lab that will sit under the water off the coast of Curacao, providing a home to
47、 scientist, and researchers from across the world studying the ocean.Designed as a two-story round building grounded to the ocean floor, Proteus contains laboratories, personal quarters, medical bays and a moon pool where divers can access the ocean floor. Powered by wind and solar energy and ocean
48、thermal energy, different from its forerunners, the building will have the first underwater greenhouse for growing food. The underwater site will allow scientists to perform continuous night and day diving without requiring hours of relieving pressure between dives. Like astronauts in space, they ca
49、n stay underwater for days or weeks at a time.Though oceans cover 71 percent of the worlds surface, humans have only explored about 5 percent and mapped less than 20 percent of the worlds seas. Ocean exploration is 1,000 times more important than space exploration for, selfishly, our survival, for o
50、ur life into the future, Cousteau said, Its our life support system. It is the very reason why we exist in the first place.Proteus is intended to be the underwater version of the International Space Station(ISS), where government agencies, scientists, and the private companies can cooperate, regardl
51、ess of borders.Space exploration receives more attention and funding than its ocean copy, which Cousteau hopes to change that with Proteus. While the project currently has some backing from private companies, it is currently seeking further funding. Beyond backers, the stations wet and dry labs can
52、be rented to government agencies, corporations and academic institutions. Part of the plan is to make it easy to see regularly what is happening on Proteus, including live streams and VR/AR content. In this way Cousteau hopes to engage a wider audience.12. What is paragraph 3 mainly about?A. The pur
53、pose of Proteus.B. The benefits of Proteus.C. The functions of Proteus.D. The significance of Proteus.13. Why is ocean exploration vital according to Cousteau?A. Oceans are under-explored.B. Ocean exploration is left unnoticed.C. Oceans determine humans life and future.D. Oceans cover most of the su
54、rface of the earth.14. What does Cousteau think of the project?A. It needs improvement.B. It needs better policies.C. It needs opportunities.D. It needs more attention.15. Where does the text probably come from?A. A science report.B. A guidebook.C. A diary.D. A science fiction.【答案】12. C 13. C 14. D
55、15. A【解析】这是一篇说明文。介绍了一个类似太空空间站的海底研究站。【12题详解】主旨大意题。根据第三段“The underwater site will allow scientists to perform continuous night and day diving without requiring hours of relieving pressure between dives. (这个水下地点将允许科学家们进行连续的昼夜潜水,而不需要在两次潜水之间花费数小时来缓解压力)”可知,第三段主要介绍了海底研究站的功能,故选C项。【13题详解】推理判断题。依据倒数第三段Coustea
56、u所说的话“Ocean exploration is 1,000 times more important than space exploration for, selfishly, our survival, for our life into the future” (为了我们的生存,为了我们未来的生活,海洋探索比太空探索重要1000倍”)可知海洋决定了人类的命运和未来,所以海洋探索很重要,故选C项。【14题详解】推理判断题。依据最后一段“In this way Cousteau hopes to engage a wider audience.( 库斯托希望通过这种方式吸引更广泛的观众
57、)”可知Cousteau希望这个项目能够吸引更多人关注,从而获得更多支持,故选D项。【15题详解】推理判断题。文章主要介绍了一个类似太空空间站的海底研究站,属于科普报道的范畴。故选A项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Theyre unpleasantly sweet, nutritionally empty, and increasingly subject to taxation. More than 35 states and seven cities in the US now introduc
58、e a tax on soda(碳酸饮料)and other sugar-sweetened drinks._16_Public health researchers and organizations see these taxes as low-hanging fruit in the battle against being overweight and the health problems such as diabetes(糖尿病)that often come with it. In the United States, nearly 40 percent of adults ar
59、e overweight._17_But the widespread consumption of foods packed with added sugars plays a major role, and drinks account for nearly half the added sugar in the American diet.Its really hard to rid the behaviors. And taxes are one of the most influential policies to move the needle on unhealthy eatin
60、g habits, says Christina Roberto, a behavioral scientist at the University of Pennsylvania in Philadelphia._18_Many public health researchers say theres a good reason to think they can relieve the harms of sugary drinks, too.At the same time, some argue that soda taxes might not have the influence o
61、n public health._19_Or, they could switch to other unhealthy foods. Or, in some cases, they could simply buy their soda in a neighboring city that doesnt tax them.While supporters acknowledge that such small price increases are unlikely to discourage occasional(偶尔)soda drinkers, those arent the peop
62、le at greatest risk. The hope is that taxes will lead to a reduction in consumption by people with more serious habits._20_But an increasing body of research suggests that the taxes have already reduced consumption of sugary drinks in some areas-an encouraging and vital step.A. The problem is comple
63、x.B. The debate is still going on.C. In effect, it is taxing on bad habits.D. The use of taxes has a long history.E. Several more places are considering it.F Taxes have helped reduce the effect of alcohol anti tobacco.G. Its likely that people dont care about the difference the low taxes may make.【答
64、案】16. E 17. A 18. F 19. G 20. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了对于含糖饮料征税的情况。【16题详解】前一句提到“More than 35 states and seven cities in the US now introduce a tax on soda and other sugar-sweetened drinks.”美国超过35个地区和7个城市现在开始对碳酸饮料和含糖饮料征税,所以接下来,选项E“更多地区也在考虑这个问题”,逻辑上为递进关系。More than 35 states and seven cities 呼应 more places。故选
65、E。【17题详解】 前一句提到“In the United States, nearly 40 percent of adults are overweight.”美国百分之四十的成年人都有肥胖症。空格后句用but话锋一转,“ the widespread consumption of foods packed with added sugars plays a major role, and drinks account for nearly half the added sugar in the American diet.”指出大量消费含糖食物是主要原因,其中饮料占美国饮食中糖分的一半。
66、这是肥胖症的部分原因,所以空格出现的句子是承上启下的过渡句,选项A“这个问题很复杂”,句意和逻辑上都满足要求,The problem 指代上文的“美国百分之四十的成年人都有肥胖症”。故选A。【18题详解】本句和后句联系紧密。空格后“Many public health researchers say theres a good reason to think they can relieve the harms of sugary drinks, too.”很多公共健康研究者说有充足的理由认为,税收也可以减少含糖饮料的不良影响。可知空格这句应该是介绍税收的好处,选项F“税收已经降低了酒精和烟草
67、的影响”。relieve the harms of sugary drinks呼应reduce the effect of alcohol anti tobacco。故选F。【19题详解】本段介绍了反对方的观点,“ some argue that soda taxes might not have the influence on public health.”与此同时,一些人认为对碳酸饮料征税可能不会对公众健康产生影响,空格后介绍了或者,他们可以转向其他不健康的食物。所以空格的内容是和空格后并列的行为,选项G“很可能人们并不关心低税收可能带来的差异”,满足要求,dont care about
68、 the difference 呼应switch to other unhealthy foods。故选G。【20题详解】本段是末段,总结全文。上文既有支持观点也有反对观点,空格后出现了but逻辑上出现转折,内容上越来越多的研究表明征税已经引起一些地区含糖饮料消费量的下降,选项B“争论还在进行”,切题。是对上文既有支持观点也有反对观点的总结。故选B。第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Even as, teacher, my mother d
69、idnt understand learning disabilities. The_21_was almost unknown when I was a child. She was_22_I was bright and was working hard at school. She wondered why my achievement was so_23_.Everyone said I was lazy, stupid or both. Then I began to_24_them. Sometimes I just_25_. I couldnt write, read or an
70、swer questions quickly. Anyway, I graduated. Although I was the_26_in my class. I wanted to go to law school against the best_27_of my school consultants. _28_,Brooklyn Law School took a chance on me. I_29_with my best academic performance and I graduated better this time in the middle of my class.
71、By law school I had begun to_30_how to make up for my problems. I had the_31_to meet Steve Lusthaus, a(n) _32_, who spent hour_33_legal concepts with me. Law school was_34_because there was more stress on concepts and less on rote(死记硬背)learning, my greatest_35_.Steve and I still joke about when he_3
72、6_me before an exam where I scored an A and he only a B. I also remember the night I decided to drop out because of the endless_37_and Steve argued with me,_38_to let me sleep until I agreed to stay.Luckily, by the time I was diagnosed(诊断) as learning disabled at the age of thirty-five, I had learne
73、d to_39_my problems. By the age of thirty-seven, I was a_40_.21. A. termB. situationC. ideaD. method22. A. uncertainB. convincedC. hopefulD. proud23. A. lowB. remarkableC. meaninglessD. satisfying24. A. leaveB. believeC. ignoreD. avoid25. A. carried onB. slipped awayC. yelled outD. gave up26. A. fir
74、stB. secondC. middleD. last27. A. workB. adviceC. teachingD. offer28. A. EventuallyB. ObviouslyC. GenerallyD. Luckily29. A. respondedB. dealtC. did awayD. got away30. A. regretB. shareC. learnD. forget31. A. timeB. rightC. fortuneD. possibility32. A. professorB. colleagueC. studentD. officer33. A. c
75、hangingB. creatingC. questioningD. discussing34. A. easierB. betterC. more difficultD. more complex35. A. achievementB. advantageC. weaknessD. ambition36. A. quarrelled withB. tutoredC. played withD. stopped37. A. pressureB. competitionC. notesD. lectures38. A. tryingB. hesitatingC. refusingD. forci
76、ng39. A. standB. preventC. removeD. handle40. A. prisonerB. judgeC. fatherD. patient【答案】21. A 22. B 23. A 24. B 25. D 26. D 27. B 28. D 29. A 30. C 31. C 32. C 33. D 34. A 35. C 36. B 37. A 38. C 39. D 40. B【解析】这是一篇记叙文。讲述了患有学习障碍症的作者,在父母、同学的关爱和鼓励下,通过自己的努力成长为一名法官的故事。【21题详解】 考查名词辨析。句意:我小时候,大家都不知道这个“术语”
77、。 A. term 术语;B. situation 形势,情况;C. idea 想法,主意;D. method 方式,方法。依据最后一段可知,“我”三十五岁才确诊患有学习障碍症,所以,“我”小的时候大家都不知道这个“术语”,指learning disabilities,故选A项。【22题详解】考查形容词辨析。句意:我妈妈坚信我很聪明,她也知道我在学校很努力。A. uncertain 不确定的;B. convinced 确信的,深信的;C. hopeful 满怀希望的,给人以希望的;D. proud 骄傲的。结合上文,“我”小时候大家都不知道“我”有学习障碍,所以作为妈妈,那时候是很相信自己的孩
78、子是聪明努力的,故选B项。【23题详解】考查形容词辨析。句意: 她想知道为什么我成绩很差。A. low 低的;差的; B. remarkable 引人注目的,卓越的,显著的;C. meaningless 无意义的; D. satisfying 令人满意的。结合上句,妈妈认为孩子聪明又努力,但是孩子的成绩糟糕,所以才wonder想知道原因,故选A项。【24题详解】考查动词辨析。句意: 学校的人都说我又懒又笨,过了一段时间,我就相信“他们(所说的话)”了。A. leave 离开,抛下;B. believe 相信;C. ignore 忽视;D. avoid 避免,防止。每一个人都在否定“我”,结合下
79、文“我”一系列消极的反应,说明别人说的时间久了,自己就信了,故选B项。【25题详解】考查动词短语辨析。句意:有时候我就直接“放弃”了。A. carry on 继续进行,经营;B. slip away 不告而别,溜走;C. yell out 喊出;D. give up 放弃。此空承接上一句,“我”相信别人对我的否定,结合“ I couldnt write, read or answer questions quickly.”不能很快的读写以及回答问题,所以有时候“我”直接就放弃了。故选D项。【26题详解】考查形容词辨析。句意: 尽管成绩是班里最后一名(last)。A. first 第一的;B.
80、second 第二的;C. middle 中间的;D. last最后的。根据上文自己学校的表现,可知作者成绩很差,故选D项。【27题详解】考查名词辨析。句意:我想去学法律,这违背学校顾问提出的最佳“建议”。A. work 工作;B. advice 建议;C. teaching 教学;D. offer 提议。“我”成绩这样差,学习能力又弱,竟然想去学法律,学校的顾问肯定不会这样建议的,故选B项。【28题详解】考查副词辨析。句意:非常幸运地是,布鲁克林法学院接受我这样一个差生。A. Eventually 最后,终于;B. Obviously明显地,显而易见地;C. Generally笼统地,通常地
81、;D. Luckily幸运地。布鲁克林法学院竟然接受了我,肯定是很幸运,故选D项。【29题详解】考查动词辨析。句意: 被这么好的学校接受了,我就用最好的学业表现来“回报”。A. respond 回应,回答,反应;B. deal处理,涉及;C. do away 消灭;D.get away 逃离。结合上文语境,“我”很幸运可以来到这个学校学法律,所以要好好学,用成绩回应学校给的机会,且空后有介词with,respond with“用.回复,回应”,故选A项。【30题详解】考查动词辨析。句意:到法学院时,我开始“学会”怎样弥补我的问题。A.regret 后悔,遗憾;B. share 分享;C. le
82、arn 学习;D. forge t忘记,忘却,忽略。根据上文分析以及选项,可知是学着弥补自己的不足,故选C项。【31题详解】考查名词辨析。句意: 我有“幸”认识了Steve Lusthaus,我的同学,他愿意花好几个小时和我“讨论”法律概念。A. time 时间;B. right 权利;C. fortune 时运,运气;D. possibility可能性。结合语境,“我”遇到愿意和我一起学习的人,是幸运的。故选C项。【32题详解】考查名词辨析。句意同上。 A. professor 教授;B. colleague 同学;C. student 学生;D. officer 官员。从下文第16所在句子
83、,知道他们一起开玩笑谈论考试成绩,所以推断作者和Steve是同学关系。故选C项。【33题详解】考查动词辨析。句意同上。A. changing 改变;B. creating 创造;C. questioning 提问,询问;D. discussing 谈论,讨论。空格后的宾语是法律概念,结合选项,应该是讨论这些概念,故选D项。【34题详解】考查形容词辨析。句意: 法学院比大学“容易”,因为法学院更注重概念的理解,而不是死记硬背的学习-这是我最严重的的不足。A. easier 更容易的;B. better 更好的;C. more difficult 更困难;D. more complex 更复杂的。
84、法学院和大学不一样,他注重的不是我所不擅长的死记硬背,所以对“我”而言,比大学容易,故选A项。【35题详解】考查名词辨析。句意同上。A. achievemen t 完成,实现;B. advantage 优势,优点;C. weakness 弱点,缺点;D. ambition 雄心,野心。 此空是前边rote learning的同位语,因为作者患有学习障碍症,因此死记硬背是他的“弱点”,故选C项。【36题详解】考查动词辨析。句意: Steve和我还会开玩笑,说起当初考试前他“辅导”我,结果我考A他考B的事。A. quarrel with与争吵;B. tutor 任课,指导;C. play with
85、 同一起玩;D. stop 使停止,停留。结合语境,依照“我”的实际情况,应该是 Steve在考试前帮助“我”,教“我”,故选B项。【37题详解】考查名词辨析。句意:我依然记得那天晚上,因为无尽的“压力”我想退学,Steve和我争论一晚上,直到我同意不退学,才让我去睡觉。A. pressure 压力;B. competition 竞争;C. notes 笔记;D. lectures 演讲,讲课。结合上文语境可知,以“我”的能力,在法律学校学习,肯定会面临很大的压力,故选A项。【38题详解】考查动词辨析。句意同上。 A. trying 尝试;B. hesitating 犹豫;C. refusin
86、g 拒绝,回绝;D.forcing 强制,强迫。此处指Steve一直劝“我”,不让“我”睡觉直到我同意留下来,故选C项。【39题详解】考查动词辨析。句意: 幸运的是,当我三十五岁才查出有学习障碍症时,我已经学会了应对它。A. stand 站立,忍受;B. prevent 阻碍;C. remove 移开,清除;D. handle 应对,处理。三十五才知道自己这么多年症结所在,其实是不幸的,但对于“我”而言,因为已经很好地应对自己的问题,所以才幸运,故选D项。【40题详解】考查名词辨析。句意:三十七岁,我成了一名法官。A. prisoner囚犯,犯人;B. judge 法官;C. father 父
87、亲;D. patient 病人,患者。上文说“我”喜欢法律且努力在法学院学习法律,并且成绩不错,因此选“法官”合适。故选B项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。China is the worlds largest center of goods-making and the worlds largest exporter of goods. Chinese agriculture not only helps feed_41_(develop) places but also helps feed othe
88、r major world powers. China has helped many_42_(Europe), South American and North African countries deal with the economic crisis(经济危机).China,_43_has grown fast over the past decade, is now the largest economy outside the group of developed_44_(country). China, in particular, is in the news every da
89、y. Generally, it_45_(see)as one of the worlds major economic powers. Chinas economy is twice larger than that of Brazil, India, and Russia, with_46_huge population, four times that of the US. Over the past 20 years, China has grown_47_(rapid).I am very proud_48_(be) here in China and to have a great
90、 community of Chinese and foreigner, I hope one day, will he able to contribute_49_the development of the worlds economic and scientific research. This one year of my life was amazing. I hope the coming days will be more exciting and at every step of my life. I_50_(learn)something new and interestin
91、g.【答案】41. developing 42. European 43. which 44. countries 45. is seen 46. a 47. rapidly 48. to be 49. to 50. will/can learn【解析】【分析】这是一篇记叙文,主要讲述了中国的飞速发展,和“我”在中国生活的诸多愿景。【41题详解】考查形容词。句意:中国农业不仅有助于养活发展中地区,而且还有助于养活世界其他主要大国。分析句子可知,place是名词,应使用形容词性成分作定语修饰限定place,结合常识可知,养活的是发展中国家,因此使用developing作定语意为“发展中的”。故填
92、developing。【42题详解】考查形容词。句意:中国帮助许多欧洲,南美和北非国家应对经济危机。分析句子可知,countries是名词,应使用形容词性成分作定语修饰限定名词countries,因此使用Europe的形容词形式European。故填European。【43题详解】考查定语从句。句意:在过去十年中发展迅速的中国,如今已成为发达国家以外最大的经济体。分析句子可知,这是一个定语从句,先行词是China在从句中作主语,因此使用联系词which引导非限定性定语从句。故填which。【44题详解】考查名词的数。句意:在过去十年中发展迅速的中国,如今已成为发达国家以外最大的经济体。分析句子
93、可知,由“of+名词”构成的后置定语所修饰的名词为the group,因此此处country使用复数形式。故填countries。【45题详解】考查被动语态。句意:通常,它被视为世界主要经济强国之一。分析句子可知,“be seen as”是固定搭配意为“被视为”,符合本句语境。故填is seen。【46题详解】考查冠词。句意:中国的经济规模是巴西,印度和俄罗斯的两倍,人口众多,是美国的四倍。分析句子可知,此处表示泛指大量人口,且在文中第一次出现,因此使用不定冠词a限定huge population。故填a。【47题详解】考查副词。句意:在过去的20年中,中国飞速发展。分析句子可知,此处使用副词
94、性成分修饰限定动词has grown,因此使用rapid的副词形式rapidly。故填rapidly。【48题详解】考查固定搭配。句意:我很荣幸能来到中国,生活在一个庞大的中国人和外国人社区,我希望有一天能够为世界经济和科学研究的发展做出贡献。分析句子可知,“be proud to do”是固定搭配意为“做某事是自豪的”,符合本句语境。故填to be。【49题详解】考查固定搭配。句意:我很荣幸能来到中国,生活在一个庞大的中国人和外国人社区,我希望有一天能够为世界经济和科学研究的发展做出贡献。分析句子可知,“contribute to”是固定搭配,意为“对.做贡献”,符合本句语境。故填to。【5
95、0题详解】考查情态动词。句意:我会学到一些新鲜有趣的东西。分析句子可知,此处表示意愿,意为“我将学会”,使用情态动词will表意愿的用法,切合本句语境。故填will/can learn。【点睛】第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下而写出修改后的词。注意:1.
96、每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。I remember when one of my classmates brought a thick book to the kindergarten and told us he had read whole book, showing his amazed ability. You can imagine what upset I felt. When I told my mother, she laughed and asked him not to be sad. Shortly, I was given
97、 to a big ABC-book. Its such a nice book which I look it through even now.My mom always finds time to sit with me and teach me. In a few weeks I learnt to read the name of the shops along the streets. That was one of my more valuable experiences. I have benefited much from books since I was teaching
98、 to read that big ABC-book.【答案】1 whole前加the(第一句)2. amazedamazing(第一句)3 whathow(第二句)4. himme(第三句)5.去掉to(第四句)6. whichthat(第五句)7. findsfound(第六句)8. namenames(第七句)9. moremost(第八句)10. teachingtaught(第九句)【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者在幼儿园时,妈妈教导自己读书的故事。【详解】1. 考查冠词。句意:我记得有一次我的一个同学带了一本厚厚的书到幼儿园,告诉我们他已经读完了整本书,展示了他惊人的
99、能力。因前文中有a thick book,此处whole book是前文事物,需要表示特指的定冠词the限定。故在whole前加the。2. 考查形容词。句意:同1题。amazed是过去分词转化的形容词,意为“惊奇的”;amazing是现在分词转化的形容词,意为“令人惊异的;惊人的”。以-ing 结尾的形容词主要用于说明事物,表示事物的性质或特征。以ed结尾的形容词通常用于说明人或与人相关的事物。ability“能力”为名词,属于事物,故需用amazing修饰,表示其特征。故将amazed改为amazing。3. 考查形容词what和副词how的区别。句意:你可以想象我有多难过。形容词what
100、用来修饰名词,副词how用来修饰形容词或副词,因upset为形容词,故将what改为how。4. 考查代词。句意:当我告诉我的妈妈时,她笑着叫我别伤心。根据句意可知,“叫他别伤心”不合逻辑。故将him改为me。5. 考查被动语态。句意:不久,我得到(被给)一本很大的ABC书。动词give可以接双宾语,当变为被动语态时,如果间接宾语做主语,不用介词to。故去掉to。6. 考查suchthat句型。句意:这是一本很好的书以至于我现在还在看。suchthat与sothat都可以用来引导结果状语从句,意为“如此以致”。分析句子可知,句中I look it through even now部分,应为结果
101、状语从句,不是定语从句。故将which改为that。7. 考查动词时态。本文讲的是过去的故事,上下文都是一般过去时,此处也需要一般过去时,时态一致,合乎逻辑。故将finds改为found。8. 考查名词复数。句意:几个星期后,我学会了读街边商店的名字。由文中shops可知,“商店”为复数,故“商店的名字”,也需要用复数。故将name改为 names。9. 考查形容词最高级。句意:那是我最宝贵的经历一。形容词最高级用于三者或三者以上的事物相比较。根据句意可知,“最宝贵的经历”,不是两者之间的比较。“one of +最高级”表达“最之一”。故将more改为most。10. 考查被动语态。句意:自从
102、我学会(被教导)阅读ABC那本大书以来,我从书中受益匪浅。根据句意可知,妈妈在教“我”,“我”和“教”是被动关系,被动句的结构是be+动词的过去分词。故将teaching改为taught。【点睛】英语学习中,最好把词汇和语法放到篇章中学习。通过这篇课文,我们学到许多典型例句。如:You can imagine how upset I felt. 你可以想象我有多难过。Its such a nice book that I look it through even now. 这是一本很好的书以至于我现在还在看。等等第二节 书面表达(满分25分)52. 你校正在组织英语作文比赛,请以你在某个方面取
103、得进步的经历为题,写一篇短文参赛,内容包括:1.经历的过程;2.你的感受。注意:1.词数100左右;2.短文题目和首句已为你写好,不计入总数。An Experience of Making ProgressDear teachers and fellow students, Im here to share one of my experiences of making progress._【答案】An Experience of Making ProgressDear teachers and fellow students, Im here to share one of my exper
104、iences of making progress.When I entered high school, I found everybody else in my class was good at English except me. I had a small vocabulary and had difficulty understanding the passages. However, I didnt lose heart. I went to my English teacher, who advised me to use a dictionary while reading
105、and try to get what the passages conveyed to me.I worked harder, following the teachers advice. Gradually, I felt better while reading and began to find English interesting. Now I have already caught up with my classmates.This experience gives me a better understanding of the saying: Nothing is too
106、difficult to a willing heart.【解析】【分析】这是一篇提纲类作文。要求考生以在某个方面取得进步的经历为题用英语写一篇短文参加作文比赛。【详解】第一步:审题体裁:提纲类作文时态:根据提示,时态应为一般过去时和一般现在时。结构:总分法要求:包含经历的过程;你的感受。第二步:列提纲 (重点词组)fellow;share;progress;lose heart;convey;catch up with第三步:连词成句1. Dear teachers and fellow students, Im here to share one of my experiences of
107、making progress. 2. When I entered high school, I found everybody else in my class was good at English except me.3. I had a small vocabulary and had difficulty understanding the passages.4. However, I didnt lose heart.5. I went to my English teacher, who advised me to use a dictionary while reading
108、and try to get what the passages conveyed to me.6. I worked harder, following the teachers advice.7. Gradually, I felt better while reading and began to find English interesting.8. Now I have already caught up with my classmates.9. This experience gives me a better understanding of the saying: Nothi
109、ng is too difficult to a willing heart.第四步:连句成篇1.表文章结构顺序:First of all, Firstly/First, Secondly/Second And then, Finally, In the end, At last2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore, In addition As well as, not onlybut (also), including,3.表转折对比关系:while, meanwhile, However, On the contra
110、ry, but, Although+clause(从句), In spite of+n/doing,On the one hand,On the other hand Some,while others,as for, sothat 4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result 连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。第五步:润色修改【点睛】文章结构合理,思路清晰,使用了恰当的连接词及词组使行文连贯,如“when,however,who”,也运用了一些高级词汇和表达,如“fellow;share;p
111、rogress;lose heart;convey;catch up with”以及状语从句“When I entered high school, I found everybody else in my class was good at English except me.”定语从句“I went to my English teacher, who advised me to use a dictionary while reading and try to get what the passages conveyed to me.”等,增加了文章的亮点,体现了学生较高的英语学科素养。