收藏 分享(赏)

《创新方案》2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(九).doc

上传人:a**** 文档编号:555191 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:5 大小:271.50KB
下载 相关 举报
《创新方案》2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(九).doc_第1页
第1页 / 共5页
《创新方案》2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(九).doc_第2页
第2页 / 共5页
《创新方案》2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(九).doc_第3页
第3页 / 共5页
《创新方案》2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(九).doc_第4页
第4页 / 共5页
《创新方案》2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(九).doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家专题滚动检测(九)(限时:37分钟特殊句式和主谓一致完形填空阅读理解1篇).用所给动词的适当形式填空1Barbara is easy to recognize as shes the only one of the women who _ (wear) evening dress.2Not only I but also Jane and Mary _ (be) tired of having one examination after another.3Nodding head _ (mean) agreement.4The Times _ (publish)

2、 in the United States, which _ (be) one of the most developed countries in the world.5My brother is one of the students who _ (choose) to join the force.6This is because two thirds of the earths surface _ (be) made up of vast oceans.7A great number of students in this school _ (be) League members.8T

3、he total number of the population in China _ (be) about 1,320 million.9Between the two rows of trees _ (stand) the teaching building.10Mary, as well as her sisters, _ (study) Chinese in China now.改写句子(把下列句子变为倒装句)1The patients can be treated properly in this hospital only by increasing the number of

4、doctors by 50 percent.Only by increasing the number of doctors by 50 percent _.2He didnt realize the love we have for our families is important until he went through real hardship.Not until he went through real hardship _.3I will never make that mistake again._ that mistake again.4I will speak to hi

5、m again only when he apologizes for his rudeness.Only when he apologizes for his rudeness _.用强调句翻译下列句子1学校到底什么时候开运动会呢?_2直到信的末尾,她才提到她自己的计划。_3在当地导游的帮助下,登山者才获救。_4你可一定要跟我说实话,否则我帮不了你。_.补充句子(找出下列句子的省略成分并把他们补充完整)1Havent seen you for ages._ havent seen you for ages.2I am happy if you are.I am happy if you ar

6、e _.3I meant to write to you, but forgot to. I meant to write to you, but forgot to _.4They are going abroad soon, but I dont know when They are going abroad soon, but I dont know when _.完形填空Ive recently started reading the Little House books to my sevenyearold daughter. And Im excited to discover t

7、hat I love them just as much now as I did when I was her _1_. There are a lot of _2_ for that. Laura Ingalls Wilder was a _3_ writer. Shes simple and always crystal clear, but at the same time, she uses so much detail and has such a great sense of the rhythm of _4_ that her writing is beautifully po

8、etic and always a joy to _5_ aloud. And the characters, of course, are among the most beautifully drawn characters in literature: the badtempered Laura who has such a hard time doing what shes _6_ to do, her perfect sister Mary, her strict but kind parents. _7_ the animals in the book come across as

9、 _8_ characters. No matter how tired I am in the evening, I _9_ look forward to getting out Little House and reading a chapter _10_ two.Those were the things I _11_ about it as a child, and still love now. But as a(n) _12_ Ive also come to appreciate how _13_ American this book is. Its the kind of b

10、ook that makes you think about our heritage (传统), and makes you _14_ to be American. In these books, Laura and her family keep facing _15_ and meeting them headon. When necessary, they pick themselves up and move on to a new place, _16_ from the very beginning. They dont expect anything from _17_, a

11、nd yet they care about their community and their _18_. You often hear the words “pioneer spirit” used to _19_ Americas best values, but after you read Little House thats not a(n) _20_ phrase. You, and the child you read it to, understand it in your heart.1A.ageBspeedCstate Dlevel2A.lessons Bexamples

12、Creasons Dresults3A.beautiful BpositiveCdifficult Dwonderful4A.language BeducationCpoem Dstory5A.speak BsayCread Dtell6A.encouraged BallowedCsupposed Dordered7A.Ever BEvenCStill DYet8A.important BstrangeCbad Dinteresting9A.sometimes BalwaysCnever Dseldom10A.but BandCor Dthan11A.understood BremindedC

13、loved Dthought12A.character BteenagerCindividual Dadult13A.exactly BspecificallyCtypically Despecially14A.brave BproudCnervous Dcurious15A.opportunities BhardshipsCcomments D. honors16A.playing BwatchingCgrowing Dstarting17A.somebody BnobodyCeverybody Danybody18A.colleagues BstudentsCneighbors Dchil

14、dren19A.consider BdescribeCintroduce Dexplain20A.open BwrongCempty Dintelligent.阅读理解(2014大连高三第三次调研)You might think Id have little in common with a camel, but we do share one useful skill: both of us can go for a very long time without water.Usually I start my day with a cup of tea, and then I might

15、have a glass of water with my lunch and one with dinner, thats about a liter of liquid in 24 hours.It feels like plenty, but apparently its not nearly enough.After years of suffering headaches and poor digestion I spoke to a neurologist about my regular headaches and a nutritionist about my poor dig

16、estion, and both told me I should be drinking up to three liters of liquid a day for my body to function at its best.I decided to conduct an experiment.What would happen if I drank the recommended amount every day for a month?The photograph of me taken the day I started this trial demonstrates (展示)

17、perfectly and rather frighteningly what a lack of hydration does to a face. I am 42, but have to admit I look more like 52 in this picture, which is shocking.There are dark shadows under and around my eyes, which makes me look exhausted, a profusion of wrinkles and strange reddish blotches, and my s

18、kin lacks any luster (光泽). It looks dead.Even my lips look shriveled (皱缩的)This is all classic evidence of poor hydration, apparently.Every system and function in our body depends on water.It flushes toxins from the vital organs, carries nutrients to cells, provides a moist environment for ear, nose

19、and throat tissues, and eliminates waste.Not drinking enough means all these functions become damaged. So I decided to see how I would look and feel if I drank three liters of water every day for 28 days.The results were astonishing.1Which statement is NOT true according to Paragraph 1?AThe author d

20、rinks about a liter of liquid every day.BThe author has something in common with a camel.CThe author actually has plenty of water in her daily life.DThe author thinks she drinks enough water every day.2The authors lack of hydration caused the following physical responses EXCEPT_.Ashriveled lipsBdark

21、 shadows around her eyesCenough luster of her skinDwrinkles and blotches on her face3According to the passage, the author most probably tends to tell us_.Athe more water one drinks, the healthier he isBits necessary to follow specialists instructionsCdrinking water makes ladies look youngerDdrinking

22、 enough water is key to ones health4What will be probably written in the next paragraph?AThe author had her health greatly improved.BThe author gave up the experiment.CThe author suffered a lot from the experiment.DThe author felt very disappointed at the result.答案.1.wears2.are3.means4.is published;

23、 is5.have been chosen6.is 7are8.is9.stands10.is studying.1.can the patients be treated properly in this hospital2.did he realize the love we have for our families is important3Never will I make4.will I speak to him again.1.When is it that our school will hold the sports meeting?2It was not until nea

24、r the end of the letter that she mentioned her own plan.3It was with the help of the local guide that the mountain climber was rescued.4Do tell me the truth, or I cant help you.1.I2.happy3.write to you4.they are going abroad.1.解析:选A根据空前的“now”及“I did when I was”可知,随着时间的推移,作者对这套书的喜爱并没有发生变化,即像女儿这么大年龄(a

25、ge)时,就喜欢这套书。因此选A。2解析:选C根据下文的内容可知,作者在讲她喜欢这套图书的原因(reasons)。3解析:选D从下一句“她的语言简洁清晰,细节丰满,语言如诗”可知,Laura Ingalls Wilder是一个出色的作家,故用wonderful。4解析:选A由空前的内容及空后的“her writing is beautifully poetic”来看,作者介绍的是Wilder写的小说的语言特点。5解析:选C由上文的“rhythm”以及“beautifully poetic”等词可以看出,她的小说适合于大声读。上文“started reading”也是暗示。6解析:选Cbe su

26、pposed to do sth.“应该做某事,被期望做某事”,为固定搭配。7解析:选B根据上文作者对这部小说的赞美之词可推断,此处应是说“甚至(Even)连在小说中偶尔出现的动物也变成有趣的角色”。8解析:选D参见上题解析。9解析:选B依据作者对这部小说的喜爱,她应是无论多么累,都总是渴望取出小木屋,读上一章或两章。10解析:选C参见上题解析。11解析:选C从下文“still love now”可知答案。12解析:选D由上文“to my sevenyearold daughter”可知,作者现在为成年人。13解析:选C作为一个成年人,作者渐渐地意识到这本书是典型地带有美国特色的书。根据下文中

27、的“our heritage (传统)”“to be American”“Americas best values”可知答案。14解析:选B就是这本书使我们想到自己的传统,并且对作为一位美国人感到非常自豪。proud“自豪”。15解析:选B根据文中的“meeting them headon”“from the very beginning”这些正面的词语可知,在这些书中,劳拉和她的家庭面临艰难困苦,但能勇敢地面对。opportunity“机会,机遇”;hardship“艰难,困苦”;comment“评论”;honor“荣誉”。16解析:选D根据“move on to a new place”可

28、推知,他们应是重拾精神,从头再来。17解析:选D他们从不渴望在别人身上得到任何东西。anybody“任何人”。18解析:选C根据“community”可知,应选“neighbors”。19解析:选B你经常会听到用“开拓精神”这个词来描述美国的最佳价值观。20解析:选C读了小木屋之后,你就会知道开拓精神不再是一个空洞的词。empty“空洞的”。.1.解析:选C细节理解题。根据第一段中的“Usually I start my day with a cup of tea, and then I might have a glass of water with my lunch and one wit

29、h dinner, thats about a liter of liquid in 24 hours.”可知,通常作者会早上喝一杯茶,然后可能中午吃饭的时候喝一杯水,晚上吃饭的时候再喝一杯水也就是大约24小时内喝1升水。因此,作者在每天的生活中喝水并不多。故选C项。2解析:选C细节理解题。根据第三段中的“There are dark shadows under and around my eyes,which makes me look exhausted, a profusion of wrinkles and strange reddish blotches, and my skin l

30、acks any luster (光泽)It looks dead.Even my lips look shriveled (皱缩的)”可知选C项。 3解析:选D作者意图题。文章作者通过自己听从了医生的建议每天坚持喝足够的水,并使自己的身体发生了惊人的改变这件事告诉我们,每天喝足够的水对健康有好处。故选D项。4解析:选A推理判断题。根据最后一段中的“So I decided to see how I would look and feel if I drank three liters of water every day for 28 days.The results were astonishing.”可知,作者决定看看如果她连续28天每天都喝下3升的水,那么她看上去和感觉会怎样。结果是惊人的。由此可推知接下来讲的应该是她的身体得到了改善。故选A项。- 5 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1