1、UNIT 4Period Six题组A基础练(建议用时:5分钟).单句语法填空1Retail architecture is the most _(access) and familiar public architecture.2We _(requirement) details of your name and address.3Search for the data, _(include) the information and product search.4There are about 50 _ (sailor) on the ship.5I dont agree _ you on
2、 many things.【答案】1.accessible2.require3.including4sailors5.with.完成句子1I want you to know which cut of beef will best _ _ _.我想让你知道哪块牛肉最适合你的需要。2The two men discussed _ _ _ issues.那两个人讨论了一系列问题。3We evolve, change, grow and _ _ things that are around us.我们会进化,改变,成长和适应我们周围的事物。4They think novel coronavirus
3、might _ _ _ the wildlife.他们觉得新冠病毒有可能和野生动物有关。5You should always _ _ _ personal grooming.你应随时注意个人仪容。6You dont need much strength to _ _ _ this sport.参加这项运动不需要太多体力。【答案】1.suit your needs2.a range of3adapt to4.be connected to5pay attention to6.take part in题组B提升练 (建议用时:20分钟).阅读理解 In the space of just two
4、years, the app Douyin, created by Beijing-based company ByteDance, has gathered more than half a billion usersaround 40%of them outside Chinawho share short videos of themselves lip-syncing (假唱), cooking, dancing or just being silly.What sets ByteDance apart is its success in the social media catego
5、ry, which is controlled by Facebook, Twitter and Snapall Western companies.ByteDance calls itself an artificial intelligence company.It uses machine learning and algorithms (算法) to figure out what people like most and give them more of what they want to see.On Douyin, people can edit and beautify 15
6、-second videos before posting them online.The app has even made a phrase to describe people glued to their customized feeds: “shua Douyin” or “scrolling through Douyin”Last year, the company released TikTok, the overseas version of Douyin.ByteDances growing video empire has made it the worlds fifth
7、biggest app maker.ByteDance says TikTok and Douyin together have more than 500 million monthly active users.Investors like ByteDance because its hundreds of millions of users attract a lot of advertising money.The video apps are lucrative(获利多的) because they attract a lot of users in their teens and
8、20s, who are more generous with the money.ByteDance also makes money through income sharing deals.People on TikTok, for example, can buy digital coins to give to other people on the applike throwing money in a performers tip jar.ByteDance takes a cut of those earnings.ByteDances founder and CEO is Z
9、hang Yiming, a 35-year-old former Microsoft employee.People who have worked with Zhang describe him as someone who thinks deeply about technology and spends much of his free time writing code.Like Facebook and Twitter, ByteDance is also battling fake news and inappropriate content.ByteDance promises
10、 to add thousands more employees to review content on Douyin.()1.What makes ByteDance so special?AIts app challenges similar companies rule in Western world.BIt is the biggest artificial intelligence company on the earth.CIt invented the social media app initially in the world.DIt has controlled Fac
11、ebook, Twitter and Snap.()2.Why is Douyin so popular?AIt is a new generation hi-tech product.BIt has both home and overseas version.CIt is easy and totally free to operate online.DIt meets the demand of people individually.()3.How does ByteDance make a profit?ABy charging the users.BBy charging the
12、advertisement.CBy forcing the users to donate.DBy selling its artificial intelligence.()4.What can be the best title for the text?ADouyin, a Popular AppBByteDance, a Successful CompanyCFacebook Together with Douyin Is Battling Fake NewsDTwitter Is Helping Douyin Attract More Advertising Money【语篇解读】这
13、是一篇说明文。它介绍了近两年爆红的手机软件抖音,以及他的所属公司字节跳动。文章通过对字节跳动的运作方式和用户的分析,道出了抖音受大众欢迎的原因,并且在最后一段也写出了该软件所存在的不足。1A细节理解题。根据第一段最后一句可知,抖音挑战了西方世界类似公司的统治,使得它如此特别。故选A项。2D细节理解题。根据第二段第二句 “It uses machine learning and algorithms to figure out what people like most and give them more of what they want to see(它使用机器学习和算法来找出人们最喜欢什
14、么,并为他们提供更多他们想看到的东西)”可知,抖音满足了个人的需求,因此而受欢迎。故选D项。3B细节理解题。根据倒数第三段 “Investors like ByteDance because its hundreds of millions of users attract a lot of advertising money(投资者喜欢字节跳动,因为它的数亿用户吸引了大量的广告收入)”可知,字节跳动通过向广告收费而获利。故选B项。4A主旨大意题。本文主要讲的是抖音这个软件是怎么开发出来的,以及受欢迎的原因和不足之处。故选A项。阅读加油站glue to 粘附在beautify v美化custo
15、mize v个性化设置The video apps are lucrative because they attract a lot of users in their teens and and 20s, who are more generous with the money.视频应用程序利润丰厚,因为它们吸引了很多 10 多岁和 20 多岁的用户,他们花钱更慷慨。.完形填空My son left our home in California for Cornell University several days ago.Yesterday he called, saying he was
16、 feeling _1_. He had no _2_ to go down to the dining hall because he had hardly _3_ the whole night before due to food poisoning.I googled and found a convenience store on campus.I immediately _4_ and got Seth, the manager, on the phone.I explained the trouble and asked whether I could buy some item
17、s to be _5_ in my sons room.After hearing me out, Seth said, “Im so sorry that your son is having such a(n)_6_ start to the term.Dont worry.Ill _7_ it for your son.What would you like to buy?”I told him what I wanted and he _8_ to send these things to my son as soon as he could.My son texted me with
18、in one hour that the things had been _9_.I was _10_ to know he had some food at his bedside.Grateful, I called Seth to ask how much I owed him and that I could let my son _11_ him later on.“Forget it,” Seth said immediately, “We got this.Hope your son feels better soon.”“Oh, no, no, I cant take your
19、 things for nothing,” I _12_ .“You can send us some of the California sunshine,” Seth replied _13_, leaving me speechless and touched.In fact, it is Seth who has given me _14_ that will last a lifetime.He made sure my sons first week at college was warm and sunny, and helped him build _15_ that the
20、world is a friendly place.()1.A.ashamedBdisappointedCbored Dunwell()2.A.time BcourageCenergy Dmood()3.A.slept BeatenCmoved Drecovered()4.A.went BcalledCleft Dreplied()5.A.given back Bpicked upCcleared away Ddropped off()6.A.hopeless BunforgettableCdifferent Dunpleasant()7.A.arrange BbuyCkeep Dorder(
21、)8.A.claimed BattemptedCpromised Ddeclined()9.A.prepared BdeliveredCcollected Dexamined()10.A.relieved BproudChonored Dastonished()11.A.reward BpraiseCpay Dremind()12.A.insisted BdemandedCadmitted Dcomplained()13.A.shyly BconsideratelyCjokingly Dcuriously()14.A.confidence BwarmthCsupport Dinspiratio
22、n()15.A.expectation BinfluenceCdetermination Dfaith【语篇解读】这是一篇记叙文。本文讲的是作者儿子在康奈尔大学生病了,经理塞斯帮作者给孩子买了食物,也不求回报。作者倍感温暖,不胜感激。1D考查形容词词义辨析。句意:昨天他打电话来,说他感觉不舒服,他没有精力去餐厅,因为他之前食物中毒几乎一整晚没睡。A.ashamed羞愧的;B.disappointed失望的;C.bored乏味的;D.unwell不舒服的。根据下文“due to food poisoning(由于食物中毒)”可知,由于食物中毒才感觉不舒服。故选D项。2C考查名词词义辨析。句意:同
23、上题。A.time时间;B.courage勇气;C.energy精力;D.mood情绪。根据下文“the whole night before due to food poisoning”可知,由于食物中毒所以没有力气吃饭。故选C项。3A考查动词词义辨析。句意:同第1题。A.slept睡觉;B.eaten吃;C.moved移动;D.recovered恢复。根据空后“the whole night before due to food poisoning”可知,由于食物中毒一晚上没有睡觉。故选A项。4B考查动词词义辨析。句意:我马上打电话给经理塞斯。根据空后“got Seth,the manag
24、er, on the phone(在电话上找到经理塞斯)”可知,“我”打电话给经理Seth。故选B项。5D考查动词短语辨析。句意:我向他解释了其中的麻烦,并问他我是否可以买些东西放在儿子的房间里。A.given back归还;B.picked up捡起,接;C.cleared away清除;D.dropped off放下。 根据下文“send these things to my son(送东西给我儿子)” 可知,把这些东西送给“我”儿子,说明Seth把东西放在了他的房间里。故选D项。6D考查形容词词义辨析。句意:听完我的话后,赛斯说:“我很抱歉,你的儿子一开始就有这样不愉快的情况。”A.ho
25、peless 无望的;B.unforgettable难以忘怀的;C.different不同的;D.unpleasant不高兴的。根据上文“the whole night before due to food poisoning”可知,由于食物中毒而导致学期开始的时候不开心。故选D项。7A考查动词词义辨析。句意:“别担心。我会为你儿子安排的。你想买什么?”根据下文 “send these things to my son as soon as he could”可知,Seth安排把东西放在了儿子房间里。故选A项。8C考查动词词义辨析。句意:我告诉他我想要什么,他答应尽快把这些东西送给我儿子。A.
26、claimed声称;B.attempted试图;C.promised许诺;D.declined拒绝。根据下文 “send these things to my son as soon as he could”可知,塞斯应该是承诺尽自己所能把东西送到作者儿子那里。故选C项。9B考查动词词义辨析。句意:我儿子在一小时内发短信告诉我东西已经送到了。A.prepared准备;B.delivered传递;C.collected收集;D.examined检查。根据下文“he had some food at his bedside”可知,塞斯把东西送到了儿子手里。故选B项。10A考查形容词词义辨析。句意:
27、当我知道他床边有食物时,我松了一口气。A.relieved放松的;B.proud自豪的;C.honored荣幸的;D.astonished惊讶的。根据空后“he had some food at his bedside”可知,他床边有一些食物。说明作者放心了。故选A项。11C考查动词词义辨析。句意:心存感激,我打电话给赛斯,问他我欠他多少钱,我可以让我儿子以后再还给他。A.reward奖励;B.praise夸奖;C.pay支持;D.remind提醒。根据上句“I called Seth to ask how much I owed him.”可知,作者想把塞斯给儿子买东西的钱给他。故选C项。1
28、2A考查动词词义辨析。句意:哦,不,不,我不能白白地拿走你的东西,”我坚持说。A.insisted坚持;B.demanded要求;C.admitted允许;D.complained抱怨。根据上句“Oh, no, no, I cant take your things for nothing.”可知,作者坚持不白拿塞斯的东西。故选A项。13C考查副词词义辨析。句意:“你可以送我们一些加州的阳光,”赛斯开玩笑地回答,让我感动得说不出话来。A.shyly害羞地; Bconsiderately考虑周到的;C.jokingly开玩笑地;D.curiously好奇地。根据上句“You can send u
29、s some of the California sunshine(你可以送我们一些加州的阳光)”可知,这是赛斯开的玩笑。故选C项。14B考查名词词义辨析。句意:其实,是赛斯给了我一生的温暖。A.confidence自信心;B.warmth温暖;C.support支持;D.inspiration鼓励。根据下句“He made sure my sons first week at college was warm and sunny(他确保我儿子在大学的第一周是温暖和阳光的)”可知,塞斯的行为让作者感到温暖。故选B项。15D考查名词词义辨析。句意:他确保我儿子在大学的第一周是温暖和阳光的,并帮助
30、他建立起信念,世界是一个友好的地方。A.expectation期盼;B.influence影响;C.determination决心;D.faith信念。根据下句“the world is a friendly place”可知,世界是一个友好的地方,这是一种信念。故选D项。.语法填空China has once again proved its 1._(able) to change the world with the “new four great inventions”: high-speed railways, electronic payments, shared bicycles
31、and online shopping.Theyre related to Chinas high-tech innovation(创新), 2._ has improved the quality of peoples lives,according to a survey 3._(make)by the Belt and Road Research Institute of Beijing Foreign Studies University.“My wallet is no longer in use.I can buy and eat whatever I want simply wi
32、th a fingertip on my phone,”said 4._ university student,adding that“even pancake sellers are using mobile payment.”The bikes 5._(them)are not new, but the operating model of bike-sharing 6._ (base)on satellite navigation system, mobile payment, big data and other high technologies.China has entered
33、a new innovative era, thanks to the large amounts of capital China has invested in 7._(encourage)innovation, said Bernhard Schwartlander,WHO Representative in China.8._is increasingly clear that China is innovating and no longer copying western ideas.This is 9._(especial)true in mobile,where China i
34、s leading in many ways such as social messaging app WeChat, she said.This is partly because China skipped over the PC era and went directly to mobile.China has the 10._(large) mobile use in the world.【语篇解读】本文是一篇说明文。本文主要讲述中国正用“新的四大发明”来改变世界。1ability考查名词。作proved的宾语,用名词,所以填ability。2which考查关系代词。 “2._has
35、improved the quality of peoples lives”作定语,修饰 “Chinas high-tech innovation(创新)”,且有逗号隔开,所以 “2._ has improved the quality of peoples lives”是一个非限制性定语从句,关系词在从句中作主语,指物,所以用which。3made考查过去分词。make与其逻辑主语 “a survey”之间是被动关系,所以用过去分词作定语,填made。4a考查冠词。泛指“一位大学生”,且university的首字母发音是辅音,所以填不定冠词a。5themselves考查代词。句意:自行车它们
36、本身不是新的。表示“它们本身”,所以填themselves。6is based考查动词时态及语态。表示主语现在的状态,用一般现在时,且 “the operating model of bike-sharing”与 “base on”之间是被动关系,用被动语态,所以填is based。7encouraging考查动名词。介词in之后用动名词作宾语,所以填encouraging。8It考查代词。 “that China is innovating and no longer copying Western idea”为句子真正的主语,这里需要一个形式主语,所以填it。9especially考查副词。修饰形容词true用副词,所以填especially。10largest考查形容词最高级。中国在世界上拥有最大的手机使用量。表示“最大的”,用最高级,所以填largest。