收藏 分享(赏)

2022秋新教材高中英语 Unit 2 Success Period 2 Lesson 1 Money vs Success课时作业 北师大版选择性必修第一册.doc

上传人:a**** 文档编号:554189 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:8 大小:51.50KB
下载 相关 举报
2022秋新教材高中英语 Unit 2 Success Period 2 Lesson 1 Money vs Success课时作业 北师大版选择性必修第一册.doc_第1页
第1页 / 共8页
2022秋新教材高中英语 Unit 2 Success Period 2 Lesson 1 Money vs Success课时作业 北师大版选择性必修第一册.doc_第2页
第2页 / 共8页
2022秋新教材高中英语 Unit 2 Success Period 2 Lesson 1 Money vs Success课时作业 北师大版选择性必修第一册.doc_第3页
第3页 / 共8页
2022秋新教材高中英语 Unit 2 Success Period 2 Lesson 1 Money vs Success课时作业 北师大版选择性必修第一册.doc_第4页
第4页 / 共8页
2022秋新教材高中英语 Unit 2 Success Period 2 Lesson 1 Money vs Success课时作业 北师大版选择性必修第一册.doc_第5页
第5页 / 共8页
2022秋新教材高中英语 Unit 2 Success Period 2 Lesson 1 Money vs Success课时作业 北师大版选择性必修第一册.doc_第6页
第6页 / 共8页
2022秋新教材高中英语 Unit 2 Success Period 2 Lesson 1 Money vs Success课时作业 北师大版选择性必修第一册.doc_第7页
第7页 / 共8页
2022秋新教材高中英语 Unit 2 Success Period 2 Lesson 1 Money vs Success课时作业 北师大版选择性必修第一册.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、UNIT 2Period TwoLesson 1题组A基础练(建议用时:10分钟).单词拼写1Li Lei lay _(舒服地) on the sofa, reading a new novel.2Wang Fei, a(an) _(教授) from Hunan University, will come to give us a lecture next Saturday. 3The letter “P” is the _(符号) for parking, which means you can park your car there.4We must work hard to win th

2、e _(最后的) victory.5Mr Li made a big deal last month in foreign trade and made a large _(巨款)6We have ten roommates in our _(宿舍)7We have bought a lot of _(家具) for our new house.8I would _(欣赏;感激) it a lot if you could give us an early reply.9Now, we no longer suffer from cold and _(饥饿) with enough food

3、supply.10With her brothers hand burnt by boiling water, the girl felt rather _(内疚的)【答案】fortably2.professor3.symbol4ultimate5.fortune6.dormitory7.furniture8appreciate9.hunger10.guilty.单句语法填空1Every day she has to spend a lot of time _(help) her children with their homework.2_(read) aloud in the mornin

4、g is of great help to English beginners.3Its my _(please) be invited to speak here.4He usually gives in _ his wife in the end whenever quarrel breaks out between them.5Mike is a generous man _ his brother never reaches out his helping hand to others.6My brother made the _(choose) to go home on foot

5、every day.7What I want best is _(get) the chance of studying in Peking University.8Now no one will die _ cold and hunger in our village now. 9Im sorry, but I didnt mean _(step) on your foot.10More and more people have come to see the fact _ China is no longer what she used to be.【答案】1.helping2.Readi

6、ng3.pleasure4.to5while6.choice7.to get8.of9.to step10that.完成句子1She won the first prize in the singing competition, _ _ her parents happy.她在歌唱比赛中获得了一等奖,这让她的父母很高兴。【答案】which made2Mrs Wang _ _ _ _ her husband after they quarreled.王太太和丈夫吵了一架后就不理睬他了。【答案】turned her back on3Lily _ _ _ one of the top three s

7、tudents in my class.莉莉被认为是我们班的前三名学生之一。【答案】is regarded as4Wasting time means _ _ with your own hands.浪费时间意味着自杀。【答案】killing yourself5Mike _ _ _ school at the age of fifteen to support his family.迈克十五岁时辍学养家糊口。【答案】dropped out of题组B提升练(建议用时:30分钟).阅读理解A parent posted on Reddit last week that her sons scho

8、ol is now “zero waste”. In order to save money on the trash(垃圾) service, school leaders have taken away the trash cans. She wrote, “They are not taking any other method to reduce waste; they are just preventing the children from using the trash can. All their lunch waste must go home with them in th

9、eir lunch box.”Reactions were quick and fierce, with 333 people commenting on the thread that is now closed. Some supported the original(最初的) poster, saying theyd tell their kids to throw the trash on the floor if trash cans werent provided. Most, however, challenged the parents perspective,_telling

10、 her that this isnt a bad thing and sharing their own experiences of schools and day camps that have been zero waste for years.One advised, “Get a lunch bag and then pack small bread sticks, cut fruits, pasta salads etc and then use a reusable bag for sandwiches.”Another said, “My kids school is zer

11、o waste. Always has been. They bring their lunch waste home. Its never been a thing. If anything, it makes me a bit more mindful of how school lunches are packed.”My childrens school has always told us to pack wastefree lunches, but trash cans are still being used. I do think, though, that their pre

12、sence is a crutch(依靠) of sorts. Until we are truly forced to fight with the waste produced by our habits, we wont be active to change them.By forcing kids to take their trash home, the school is not creating a real problem for kids and parents, just an inconvenience, because they all have trash cans

13、 at home. But the movement does need to start from the bottom, perhaps within individual classrooms at first, before being put upon tired, overworked parents.1How did the parent feel when writing the post?AConfused.BAngry.CSatisfied.DHopeful.2What does the underlined word “perspective” in Paragraph

14、2 probably mean?APatience.BBehavior.COpinion.DIntelligence.3What advice is mentioned in the third paragraph?ATaking the right amount of food.BSharing the lunch with other students.CThinking of good ways to pack the lunch.DEncouraging children to eat up the lunch.4Why does the author think of the tra

15、sh cans as a crutch?APeople cant live without trash cans.BThey are of great use in our daily life.CThey help people develop a zerowaste lifestyle.DTheir presence allows the possibility of wasting.【语篇解读】本文是一篇议论文,主要陈述了人们对于学校采取零垃圾的政策的看法。1B推理判断题。根据第一段“They are not taking any other method to reduce waste

16、; they are just preventing the children from using the trash can. All their lunch waste must go home with them in their lunch box.”可推知,家长对于学校的这种政策是不满的。angry“生气的”符合题意,故选择B项。2C词义猜测题。根据下文“telling her that this isnt a bad thing and sharing their own experiences of schools and day camps that have been ze

17、ro waste for years.”可知,这里是其他家长在反驳这位家长的看法。由此可知,画线词所在句子意为“然而,大多人挑战了这位家长的观点”,即画线词意为“观点”。故选择C项。3C细节理解题。根据第三段“One advised, Get a lunch bag and then pack small bread sticks, cut fruits, pasta salads etc and then use a reusable bag for sandwiches.”可知,这里给出了一些包装午餐的建议,给选择C项。4D推理判断题。根据第五段“I do think, though, t

18、hat their presence is a crutch(依靠) of sorts.Until we are truly forced to fight with the waste produced by our habits, we wont be active to change them.”可推知,垃圾桶的存在和使用允许了存在垃圾的可能性。故选择D项。阅读加油站trash n垃圾thread n. 路线;思路original adj. 最初的crutch n. 拐杖perspective n. 观点;看法;视角mindful adj. 留心的;记住的take away 带走;拿走w

19、astefree 没有垃圾的tart from the bottom 从基础/基层开始put upon 欺骗By forcing kids to take their trash home, the school is not creating a real problem for kids and parents, just an inconvenience, because they all have trash cans at home.要求孩子们带垃圾回家,这所学校并没有给孩子和家长们带来切实的问题,只是不方便而已,因为他们在家里都有垃圾桶。.完形填空My husband came o

20、ut into the front yard, where I was_1_his clothes.“Is the dryer broken?” he asked.“Theres nothing wrong with it, but it costs money to_2_and it is bad for the environment,”I said.I _3_this recently while traveling in Italy, where clotheslines are everywhere.“Try to think of it as an art exhibition,”

21、I said.“I doubt if our_4_will consider it to be art, ”he said. He had a point. Americans have a reputation for being anticlothesline. No one else has a clothesline in my neighborhood.After a week of_5_the laundry in the front yard, I was_6_that none of my neighbors even mentioned my clothesline. I_7

22、_a particularly artistic photo of a Tshirt online, which looked as if one sleeve were waving hello. Afterward, I received plenty of_8_comments such as “beautiful” or “lovely”. A few days later, I asked one of my neighbors about her opinion of front yard clotheslines.“Well, do you have a_9_?”she aske

23、d. “Yes,” I replied.“Why not move them behind your house?” she added.What do experts have to say on the topic? I_10_Anne Lawrence, a clothesline expert in Michigan, who speaks regularly to schoolchildren about the importance of keeping the practice_11_.“How do you feel about a front yard clothesline

24、?” I asked her.“It is considered a bit_12_because people cant avoid seeing it,” she admitted.“It would be better if you had a backyard.”After I got off the phone with Ms. Lawrence, I_13_the front yard line with a longer one in black, offering more_14_for artistic freedom. I could have a colorful lau

25、ndry display with an army of my pink, yellow and white socks marching in a row. When the sun hits just right, what a(n)_15_scene it would be!1A.washing Bironing Changing Dmending2A.run Bbuild Cdecorate Dchange3A.shared Brealized Cdiscussed Dremembered4A.children Bparents Cfriends Dneighbors5A.drying

26、 Bfolding Cseparating Dproviding6A.afraid Bannoyed Csurprised Dconcerned7A.took Bposted Cprinted Dfound8A.unfair Bstrange Cpositive Dinteresting9A.basement Bbackyard Cbalcony Dclothesline10A.phoned Bvisited Cadmired Dchallenged11A.proper Bsimple Cformal Dalive12A.confusing Bdangerous Ccomplicated De

27、mbarrassing13A.replaced Bcompared Cconnected Dbalanced14A.guidance Bprotection Crequirements Dopportunities15A.familiar Bextraordinary Chorrible Dsuccessful【语篇解读】 这是一篇记叙文。文章主要讲了作者在意大利旅行时获得灵感,开始在家里前院使用晾衣绳,也没有收到周围邻居的反对意见。于是,作者在网上发布了一张特别有艺术感的T恤照片,也得到了很多正面的评价。在和晾衣绳专家通过电话后,作者将晾衣绳换成了更长的绳子,好让自己有更多的机会进行艺术创作

28、。1C考查动词词义辨析。句意:我丈夫走到前院,我正在那儿晾他的衣服。A.washing洗涤;B.ironing熨烫;C.hanging悬挂;D.mending修补。根据后文“Is the dryer broken?”可推知作者正在前院晾衣服。故选C项。2A考查动词词义辨析。句意:我说:“它没坏,只是运行起来要花钱,而且对环境有害。”这里it指的是烘干机,即烘干机运行起来要花钱。故选A项。3B考查动词词义辨析。句意:我最近在意大利旅行时意识到这一点,那里到处都是晾衣绳。根据后文“this recently while traveling in Italy, where clotheslines

29、are everywhere”可知,作者是在意大利旅行时意识到使用晾衣绳的。故选B项。4D考查名词词义辨析。句意:我怀疑我们的邻居是否会认为这是艺术。根据后文“Americans have a reputation for being anticlothesline.No one else has a clothesline in my neighborhood.”可知,丈夫在担心邻居会反对晾衣绳。故选D项。5A考查动词词义辨析。句意:在前院晾了一个星期的衣服后,我感到奇怪,邻居们竟然没有一个人提起我的晾衣绳。A.drying晾干,脱水;B.folding折叠;C.separating分开;D

30、.providing提供。结合后文“the laundry in the front yard”以及上文提到的作者在前院晾干衣服,故此处指晾了一个星期衣服,用drying。故选A项。6C考查形容词词义辨析。句意同上。上文提到美国人以反对晾衣绳而闻名,但是作者用了一周的晾衣绳也没有人来投诉,所以作者感到惊讶。故选C项。7B考查动词词义辨析。句意:我在网上发了一张特别有艺术感的T恤照片,看起来好像有一只袖子在招手。根据后文“online”可知在网上发布照片。故选B项。8C考查形容词词义辨析。句意:之后,我收到了很多正面的评价,比如“漂亮”或“可爱”。结合后文“beautiful”和“lovely”

31、可知,都是对照片积极正面的评价。故选C项。9B考查名词词义辨析。句意:“那么,你有后院吗?”她问道。A.basement地下室;B.backyard后院;C.balcony阳台;D.clothesline晾衣绳。根据后文“Why not move them behind your house?”可知,邻居询问的是作者家有没有后院,为什么不把衣服移到房子的后院。故选B项。10A考查动词词义辨析。句意:我给密歇根的晾衣绳专家Anne Lawrence打了电话,她经常向学生们讲述使用晾衣绳的重要性。结合后文“After I got off the phone with Ms.Lawrence”可知作

32、者给Lawrence打了电话。故选A项。11D考查形容词词义辨析。句意:我给密歇根的晾衣绳专家Anne Lawrence打了电话,她经常向学生们讲述使用晾衣绳的重要性。结合上文“keeping the practice”可知,此处为短语keep sth.alive“使某物存活”,这里理解为继续在日常生活中使用晾衣绳这种东西。故选D项。12D考查形容词词义辨析。句意:她承认:“这被认为是有点尴尬的,因为人们不可避免看到它。”A.confusing令人困惑的;B.dangerous危险的;C.complicated复杂的;D.embarrassing令人尴尬的。结合后文“because peopl

33、e cant avoid seeing it”因为人们总是能看到晾衣绳,所以会有点令人尴尬。故选D项。13A考查动词词义辨析。句意:和Lawrence女士通完电话后,我把前院的绳子换成了更长的黑绳子,为艺术自由提供了更多的机会。A.replaced取代;B.compared比较;C.connected连接;D.balanced平衡。结合后文“the front yard line with a longer one in back”可知作者把前院的绳子换成了更长的绳子。故选A项。14D考查名词词义辨析。句意同上题。A.guidance指导;B.protection保护;C.requiremen

34、ts要求;D.opportunities机会。根据后文“for artistic freedom”可知,新换的晾衣绳为作者的艺术创作提供了更多的机会。故选D项。15B考查形容词词义辨析。句意:当太阳正好照到的时候,那将是一幅多么非凡的场景啊!A.familiar熟悉的;B.extraordinary卓越的,非凡的;C.horrible可怕的;D.successful成功的。结合上文“I could have a colorful laundry display with an army of my pink, yellow and white socks marching in a row.”

35、可知作者的晾衣绳上有各种色彩,故推测当阳光照到的时候,是一副非凡的场景。故选B项。.语法填空The Financial Times gave part of my job to a robot named Amy last week. For years I have been making podcast (播客) version of my column, but now I am faced with a tough 1._(compete)To be fair, Amy does something going for her. She has a great voice, smoot

36、h as velvet. Her second advantage 2._ (be) that shes practically free. She is part of a new service from Amazon that turns text 3._ speech, costing nearly nothing. Even more 4._(impress) is her speed. Less than two seconds after receiving my 5._(write) text, which means when I just start to read, “Y

37、esterday the Finan”, she has already finished.Yet once I got over my distress and listened to her work, I felt 6._(good). I know its early days for her, but at the moment Amy is no match for me. Listening to her is not like listening to 7._ nonEnglish speaker read aloud, but to someone without brain

38、, or heart, or sense of humor. Her 8._(deliver) is so poor that I dont even understand. Amy never reads with understanding, never 9._(know) when to pause, and never does irony. She continues to get it wrong.Finally, Im not afraid Amy is about to steal my job. Only people possess human touch. It is t

39、he hearttoheart communication that makes 10._(we) special, beautiful and irreplaceable.【语篇解读】这是一篇记叙文。讲述了作者一开始因为自己的部分工作分给机器人而感到焦虑,后来在工作中意识到人与人之间的沟通交流是机器人无法替代后,不再忧虑的故事。1competition考查名词。句意:多年来,我一直在制作我的栏目的播客,但是现在,我面临着一个艰难的竞争。分析句子结构可知,此处需要一个名词。故填competition。2is考查主谓一致。主语是单数。故填is。3into考查固定搭配。句意:她是亚马逊一项新服务的

40、一部分,这项服务将文本转换为语音,成本几乎为零。固定短语turninto意为“把变成”。故填into。4impressive考查形容词。此空前有more,比较级结构为more形容词,因此应将动词impress变成形容词impressive。故填impressive。5written考查过去分词。动词write与所修饰的名词text之间是被动关系,因此变成过去分词written作定语修饰名词text。故填written。6better考查形容词比较级。Yet表转折关系,前文提到机器人Amy有很多优点,现在“我”克服了忧虑,因此此处表示“我”比之前感觉好了,应该用形容词比较级。故填better。7a考查冠词。此处泛指一个不是以英语为母语的人,用不定冠词;修饰nonEnglish speaker,发音是辅音音素,因此选a。故填a。8delivery考查名词。分析句子可知,“Her 8._”在句中作主语,应该用名词。因此将动词deliver变成名词delivery。故填delivery。9knows考查主谓一致。分析句子可知,and并列三个谓语动作,时态为一般现在时;另外句子的主语是Amy,是第三人称单数,根据主谓一致原则,谓语动词也应该用动词的一般现在时的单数第三人称形式。故填knows。10us考查代词。动词后应用代词宾格。故填us。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1