收藏 分享(赏)

2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修1 Module 1 My First Day at Senior High(含解析)外研版.doc

上传人:a**** 文档编号:553315 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:6 大小:46KB
下载 相关 举报
2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修1 Module 1 My First Day at Senior High(含解析)外研版.doc_第1页
第1页 / 共6页
2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修1 Module 1 My First Day at Senior High(含解析)外研版.doc_第2页
第2页 / 共6页
2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修1 Module 1 My First Day at Senior High(含解析)外研版.doc_第3页
第3页 / 共6页
2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修1 Module 1 My First Day at Senior High(含解析)外研版.doc_第4页
第4页 / 共6页
2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修1 Module 1 My First Day at Senior High(含解析)外研版.doc_第5页
第5页 / 共6页
2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修1 Module 1 My First Day at Senior High(含解析)外研版.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时提能练(一)必修1Module 1My First Day at Senior HighA:知识层面. 语境语法填空()用所给词的适当形式填空I often made spelling mistakes, which was 1.embarrassing(embarrass) to me. I got increasingly 2.bored(bore) with English and became inactive in class. My English teacher noticed my 3.behaviour(behave). She gave me much 4.encour

2、agement (encourage) and helped me with 5.correction(correct) after class. Her 6.instructions (instruct) left me a deep 7.impression(impress). I decided to study English hard. Now I speak English with great 8.fluency(fluent). My gratitude to my teacher is beyond 9.description(describe)()填入一个单词I was o

3、nce bored 1.with English and disappointed at my academic achievement, but now I am enthusiastic 2.about it thanks to my first teacher at my senior high. I am greatly impressed 3.by/at/with her attitude 4.to/towards her work as well as her teaching method which is not similar 5.to that of my former t

4、eachers. She encourages us to speak English if possible and frequently asks us to finish the given tasks 6.in groups or in pairs. As a result, we are kept in high spirits in class and most of us are now fluent in English.根据提示补全句子1令我大为惊讶的是他的英语取得了快速进步。(amazement)Much_to_my_amazement,_he has made rapid

5、 progress in English.2所有学生都对我特殊的教学方法有深刻的印象。(impress)All the students are_deeply_impressed_with my special method of teaching.3汤姆说你工作努力,而他也是这样。(so引起的倒装句)Tom says you work hard, and so_does_he.4我认为今天不会很冷。(否定转移)I_dont_think_it_will_be very cold today.5这条河差不多是那条河的两倍长。(倍数表达法)The river is almost twice_as_

6、long_as/longer_than/the_length_of that one.B:能力层面.阅读理解(2020武汉市质量检测)Teenage life is quite dramatic but that doesnt mean you cannot enjoy your life in these years.Even with your daily trouble,your life is not very hard if you know how to deal with it.I know exactly how you feel.Life as a teenager can

7、be hard.You are not a kid anymore,because you are smart enough to observe and analyze your surroundings. However,you are still not an adult because there are still lots of experiences that you need to have and lessons that you need to learn from these experiences.To top it all,the hormonal(荷尔蒙的) imb

8、alance in your body can really mess you up emotionally.I have been there.I have been in it for 6 years exploring what life is about.As a teenager,I had great difficulty completing my chores on time.And at that time,all I needed to do was finish my assignments,study for the upcoming tests and clean m

9、y room.Now,I have much more things to do;cooking,cleaning and working while striking a balance between work and family as well as friends.That is really a lot of work.So I will just give you one golden tip quoted from Benjamin Franklin,“Never leave that till tomorrow which you can do today.”Life bec

10、omes much easier now because I finish all my work on time and I have enough time to let my hair down.Half the problems as a teenager are because we hate doing things.Wed rather go and have fun than sit down and take care of our duties and responsibilities.That is why you have so much trouble in your

11、 life;your parents wont let you go out with friends because you havent cleaned up your room or your teacher is always criticizing you because you havent finished your assignments.【语篇解读】本文主要讲述的是,十几岁的生活变化是十分巨大的,但这并不意味着青少年不能享受这些年的生活。即使你每天都有烦恼,但如果你知道如何应对自己的烦恼,你的生活也不会很艰难。1What does the writer mainly want

12、 to tell us in Paragraph 1?ATeenage life is tough.BTeenagers cant enjoy life.CTeenage life is changeable.DTeenagers should learn more.D推理判断题。根据第一段中的内容可知,十几岁的生活变化是十分巨大的,但如果处理得当,认真学习,也不是很困难。由此可知,作者想告诉我们,青少年不能陷入烦恼中不能自拔,而应该认真学习,应对困难。故选D项。2What plays a key role in making teenage life hard according to th

13、e writer?AThe adolescent changes.BLack of life experience.CThe failure of concentration.DThe unfamiliar surroundings.A细节理解题。根据第二段中的“To top it all, the hormonal(荷尔蒙的) imbalance in your body can really mess you up emotionally.”可知,在青春期这个阶段,更为糟糕的事是你体内的荷尔蒙失衡会把你的情绪搞得一团糟,因此,是青春期的变化使得青春期的生活很辛苦。故选A项。3How did

14、 the writer feel about her teenage life?AIt was difficult.BIt was simple.CIt was enjoyable. DIt was boring.A细节理解题。根据第三段的内容,尤其是该段中的“As a teenager, I had great difficulty completing my chores on time.”可知,作者在十几岁的时候,常常无法按时完成自己的日常事务,所以她的生活应是困难的。故选A项。4What does the writer advise teenagers to do?AAbandon t

15、heir friends.BGo and have fun.CComplete their homework.DShoulder the burden.D推理判断题。根据最后一段中的“Life becomes much easier now because I finish all my work on time and I have enough time to let my hair down. Half the problems as a teenager are because we hate doing things.Wed rather go and have fun than s

16、it down and take care of our duties and responsibilities.”可知,青少年的烦恼多,大多是因为他们讨厌做事情, 因此作者应该是建议青少年肩负起应该承担的责任,故选D项。.完形填空(2020山东泰安二模)I was 17 years old.Along with a dozen other boys I had made a long trip to Iowa in order to see a college that I was thinking of 1 .While the trip had been 2 for the most p

17、art,now that I was there I was feeling depressed,alone,and isolated.I was missing my 3 and I was also missing the Appalachian Mountains and the forests of my home.I loved 4 the leaves turned a thousand shades of green in the spring and then 5 a sea of red,gold,and orange in the fall.Here in Iowa eve

18、rything was 6 .The grass looked burnt and brown.All that I could 7 was a mixture of corn,mud,and pigs.I walked outside the dormitory and sat on an old stump.I closed my eyes and 8 being back home again.When I finally opened them,however,I saw something that touched my 9 .It was a Prairie Sunset.It s

19、eemed to 10 the sky from horizon to horizon.Gold,red,purple and pink clouds all 11 together in a picture painted by Heavens own hand.It was so huge that it took my breath away.It made our mountain sunsets seem 12 by comparison.I realized that this place too had its own special beauty.This place too

20、was a part of natures 13 .Over the years to come I learned something else.Each of us has a special beauty 14 .Each of us has our own 15 talents and abilities.【语篇解读】本文主要讲述了作者离开家乡到异地上大学,起初对那里的风景感到失望,但后来被那里的日落美景震撼,由此感叹:每个地方、每个人都有其独特的美。1A.assisting BattendingCvisiting DquittingB根据前文“I was 17 years old.”

21、以及设空处前“to Iowa in order to see a college”可推知,作者到了读大学的年纪,应该是先去看看自己想要就读的大学,attend意为“定期去(某处)”,故选B项。2A.funBhardCnovelDtiresomeA根据设空处前的“While”和下文“I was feeling depressed,alone,and isolated”可知,前后句语义之间是转折关系,故可推知此处表示这趟旅行的大部分时间都很有趣,fun意为“有趣的”,故选A项。3A.chanceBschoolCfamilyDgoalC根据下文的“also missing.the forests o

22、f my home”可知,作者还想念家乡的阿巴拉契亚山脉和森林,由此可推知,此处表示想念家人,family意为“家人”,故选C项。4A.whenBhowCwhyDwhetherB根据设空处后的“the leaves turned a thousand shades of green in the spring.”可知,此处描述的是树叶变换成千种深浅不一的绿色的过程,应用how引导宾语从句,how在从句中作方式状语,故选B项。5A.becameBfloodedCdrewDsurroundedA根据语境可知,此处表示树叶在春天变绿之后又在秋天变成红色、金色及橙色,become意为“变成”,故选A项

23、。6A.easyBbeautifulCflatDroughC上文作者描述了家乡的美景,结合下文“The grass looked burnt and brown(这里草木枯黄)”可知,作者将艾奥瓦州的风景与家乡的作对比,认为艾奥瓦州的一切都是平淡和单调的,flat意为“平淡的,单调的”,故选C项。7A.hearBtouchCtasteDsmellD根据设空处后的“a mixture of corn,mud,and pigs”并结合选项可知,此处指嗅觉感触,能闻到的只有玉米、泥土和猪的混合气味,smell意为“闻到”,故选D项。8A.cared aboutBprepared forCdreame

24、d of Dthought overC根据上文的描述和与家乡的对比可知,作者起初对此地失望,闭上眼睛想象自己回到了家乡,dream of意为“想象”,故选C项。9A.bodyBsoulCfaceDpainB根据设空处后的“It was a Prairie Sunset.”以及下文对日落场景的描述“It was so huge that it took my breath away.”可知,作者睁开眼看到的是五彩斑斓的云布满天空,感受到了心灵的震颤,灵魂受到了触动,soul意为“灵魂”,故选B项。10A.fillBcoverCseparateDblockA根据语境可知,此处指云彩漫布天际,fil

25、l意为“布满”,故选A项。11A.foldedBsankCescapedDflowedD根据语境并结合常识可知,色彩斑斓的云彩瞬息万变,像是在一幅画里流动。flow意为“流动”,故选D项。12A.tinyBpaleCsplendidDweakA根据上文“It was so huge that it took my breath away.”和空后的“by comparison”可知,此处与huge相对比,tiny意为“渺小的”,故选A项。13A.changeBpunishmentCcreationDreflectionC根据上文对于日落的描述和上文的“this place too had it

26、s own special beauty”可知,这个地方的美也是来源于大自然的造化,creation意为“创造”,故选C项。14A.as wellBin additionCfor sureDin betweenA此句为作者在目睹艾奥瓦州日落美景之后发出的感慨:每一个地方都有独特的美景,我们每个人亦拥有各自独特的美,as well意为“也;同样”,故选A项。15A.extraBuniqueCpossibleDreasonableB根据第14题空前的special和上文作者描述的艾奥瓦州独特的日落之美可知,此处作者想表达,每个人都有独特的美、独具的天赋和才能,unique意为“独特的”,故选B项。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1