收藏 分享(赏)

2022版高考英语一轮复习 提能练(四十)Unit 5 Meeting your ancestors(含解析).doc

上传人:a**** 文档编号:553216 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:7 大小:37.50KB
下载 相关 举报
2022版高考英语一轮复习 提能练(四十)Unit 5 Meeting your ancestors(含解析).doc_第1页
第1页 / 共7页
2022版高考英语一轮复习 提能练(四十)Unit 5 Meeting your ancestors(含解析).doc_第2页
第2页 / 共7页
2022版高考英语一轮复习 提能练(四十)Unit 5 Meeting your ancestors(含解析).doc_第3页
第3页 / 共7页
2022版高考英语一轮复习 提能练(四十)Unit 5 Meeting your ancestors(含解析).doc_第4页
第4页 / 共7页
2022版高考英语一轮复习 提能练(四十)Unit 5 Meeting your ancestors(含解析).doc_第5页
第5页 / 共7页
2022版高考英语一轮复习 提能练(四十)Unit 5 Meeting your ancestors(含解析).doc_第6页
第6页 / 共7页
2022版高考英语一轮复习 提能练(四十)Unit 5 Meeting your ancestors(含解析).doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 5Meeting your ancestors.阅读理解A (2020黑龙江省六校协作体第一次模拟)At a comedy night at Johns Hopkins University in Maryland,members of the schools comedy club bring lots of laughter to their classmates with funny speeches and humorous body movements.These college student comedians humor entertains busy,young p

2、eople and eases their stress.Yet the club member Ariella Shua says comedy is serious work.Every comedy starts as an individual projecteach member writes their own material.Then they try it out in weekly club meetings where all club members read the material,going joke by joke and seeing what works a

3、nd what doesnt.Nothing unsatisfactory will be compromised.In this way comes a satisfying comedy.Ariella joined the club last year.Now she does not go anywhere without bringing something on which she can take notes.“Whenever I just have a thought in my head or when I see something or overhear someone

4、 saying something in the library,I just put it down,” Ariella explained.“When Im trying to write my own set,I go walk through that.to see if there is anything in there that I can use.”Club president Nicholas Scandura finds writing one of the many skills he has developed since joining the club.“Writi

5、ng jokes takes a lot of critical thinking,” he said.The club gives its members a sense of community.When they meet,they share funny experiences,tell jokes and laugh.Harry Kuperstein discovered the club was a natural fit.Noticing the funny qualities of different situations improved his way of looking

6、 at the world.Becoming an active member also helped him work on the future skills hell need as a medical doctor.“ Having jokes ready to go might help smooth these interactions and make you a better public speaker,” he said.语篇解读本文是一篇记叙文。介绍了美国一所大学的喜剧社团及其成员。社团成员自己创作,集体研讨,然后进行演出,并在这一过程中收获颇多。1What can a

7、successful comedy be described as?AA group effort.BA personal project.CA satisfying task.DA compromised outcome.A考查推理判断。根据第二段中的“Every comedy starts as an individual project.In this way comes a satisfying comedy”可知,喜剧尽管都是以个人创作开始的,但是要经过所有俱乐部成员的共同打磨才会令人满意。由此可推知,一个成功的喜剧是团队努力的成果,故选A。2What habit has Ariel

8、la formed since joining the club?ACreating her own style.BGoing to the library regularly.CTaking notes in class.DBecoming a good observer.D考查推理判断。根据第三段内容可知,Ariella现在不管到哪里都会带着可以做笔记的东西,每当她脑中有一个想法,或者在图书馆中看到或听到什么事时,她都会记下来,她在创作时也会去图书馆寻找灵感。故可推知,她养成了观察周围的人和事的习惯,即她习惯做一名观察者。3How can the club help Harry in hi

9、s opinion?ABy easing his stress of being a doctor.BBy preparing the ground for his career.CBy changing his way of communication.DBy developing his interest in public speaking.B考查细节理解。根据最后一段中的“Becoming an active member also helped him work on the future skills hell need as a medical doctor”“Having jo

10、kes.smooth these interactions”可知,Harry认为参加该社团帮助他提高未来作为一名医生所需要的技能,即为他未来的医生事业铺路,故选B。4What can be a suitable title for the text?ALaughter Is Serious WorkBHumor Is an Edge in JobsCComedy Comes with LearningDClubs Influence Ones World ViewC考查标题归纳。综合全文可知,本文着重说明的是社团成员们通过参加社团的喜剧创作和演出,不仅给观众带来了欢乐,而且学到了很多其他方面的

11、能力。故C项作本文标题最佳。B(2020成都市高中毕业班第三次诊断)Archaeology (考古学) isnt the dusty science it was a generation ago. New technologies that once seemed out of science fiction are now locating buried traces of buildings and revealing the ruins of cities.For more than a decade,Sarah Parcak and her team have been in the

12、 front line of this revolution. They use satellite images to find and explore ancient sites around the globe. Now theyre about to take on a new challenge as they focus the GlobalXplorer citizenscience project on India.In 2017,Parcak launched an online platform,called GlobalXplorer,to crowdsource(众包)

13、 the initial assessment of satellite images for signs of cultures from long ago. Anyone in the world with a computer and Internet access could help discover and protect remains of Perus rich cultural heritage. The results have been surprising,about 80,000 participants from a hundred countries have i

14、dentified 19,000 sites that were not in Perus database. The platform for Peru is still running.If all goes well,the work in India could last for years.“India has had relatively little archaeological work done,”Parcak said. Also,the full extent of Indias archaeological work has never been mapped comp

15、letely. Parcak expects her project to make up that. “ Wherever we end up going,the crowds going to be able to see extraordinary things,” Parcak said.Thirtysix Indias cultural heritage relics are already listed as UNESCO World Heritage Sites. Parcak thinks there could be tens of thousands of as yet u

16、nknown sites mapped as part of this project.The discoveries promise to be amazing across the land that has seen a parade of cultures come and go.In the future,she hopes other countries will contact her to launch their own satellite surveys. The_possibilities_are_huge.Parcak estimates that there are

17、at least 12 million potential archaeological sites yet to be discovered. That means the sky is the limit for her project now that it has got off the ground successfully.语篇解读本文是一篇说明文。介绍了Sarah Parcak和她的团队在2017年启动了一个名为GlobalXplorer的在线平台,以众包的形式对卫星图像进行初步评估,从而在全球各地寻找和探索古代遗址。现在他们将在印度进行他们的考古项目。5Whats the pu

18、rpose of Parcaks project?ATo interview citizens via the Internet.BTo make more remains be World Heritage Sites.CTo build databases for unknown cultural heritage.DTo identify unknown ancient sites through joint efforts.D考查细节理解。根据第二段They use satellite images to find and explore ancient sites around th

19、e globe.及第三段中的“to crowdsource(众包)the initial assessment of satellite images for signs of cultures from long ago.could help discover and protect remains of.”可知,这个项目的目的是通过共同努力发现未知的古代遗址,故D项正确。6What do we know about the participants in Peru project?AThey are Internetequipped volunteers.BThey are welltra

20、ined voluntary scholars.C.They are mostly fans of archaeology in Peru.DThey are all archaeologists all over the world.A考查细节理解。根据第三段中的“Anyone in the world with a computer and Internet access could help discover and protect remains of Perus rich cultural heritage”可知,世界上任何一个有电脑和互联网接入的人都可以帮助发现和保护秘鲁丰富的文化

21、遗产遗迹,故A项正确。7Why is Parcaks project important to India?AIndia lacks thorough archaeological work.BIndians call for the protection of their rich culture.CTheres no amazing archaeological discovery in India.DIndia needs more relics listed as World Heritage Sites.A考查推理判断。根据第四段的内容可知,印度已完成的考古工作相对少,且印度的考古工

22、作的全部范围从未被完全绘制出来,而Parcak期望她的项目能弥补这一点,因此该项目对印度是重要的,故A项正确。8What does the underlined sentence “ The possibilities are huge.” in paragraph 6 mean?AParcaks project will become successful.BFew countries will start satellite surveys.CThere will be amazing discoveries in India.DMore archaeological sites will

23、 be identified.D考查句意理解。画线句上一句提到“未来,Parcak希望其他国家能联系她,发起他们自己的卫星调查”;后一句提到“Parcak估计至少还有1 200万处潜在的考古遗址有待发现”。由此可推知,画线句“可能性是巨大的”的言外之意是“更多的考古遗址将被发现”,故D项正确。.七选五(2020开封市高三第一次模拟)The organization leads crowdfunded train journeys. _1_The organization has already completed two journeys,through the northern and ce

24、ntral United States. Twentyfour people are now getting ready to be a part of the third.To earn a place on the train,each person has to raise $ 5,000. _2_ At each stop,they get off the train to explore a different town or city. The idea is to visit small businesses,community centers,schoolsor whereve

25、r their projects take them. _3_ He knows that universities are becoming more and more expensive each year,and that many people think higher education is no longer affordable. Over the next 10 days he is going to visit seven universities. He wants to see what they are doing to meet these challenges.C

26、atherine Tsavalas is planning to explore how bookstores and libraries improve local communities. _4_She also wants to know if they are using social media to connect with people.Hurricanes,tornadoes, wildfires,floodsresearch suggests these are going to happen more and more. Jenny Gottstein thinks she

27、 can address these challenges.At each stop,she is planning to interview local leaders,emergency workers,and computer game designers. _5_She believes people are more likely to remember something important when the information is fun and gamelike.These 24 people are strangers now,but not for long. The

28、 next week is going to be a lifechanging learning experience for manyAShe then plans to create a game to help people prepare for disasters.BTrevor Eagle wants to make a difference to the education system.CBesides money,they also need to have an idea for a project.DCommunity leaders will travel by tr

29、ain across American South.EThese journeys provide the young with the chance to help different communities.FTyson Foods had supported the project for a 10day journey across the US.GShe wants to find out what they are doing to encourage more people to read. 语篇解读文章旨在鼓励年轻人通过旅行参与到一些有创造性的活动中去。1E根据空前一句“The

30、 organization leads crowdfunded train journeys”可推知,本空应是进一步解释这个组织开展的旅行活动,与空后一句中的“The organization has already completed two journeys”呼应,所以选E项。2C根据空前一句中的“has to raise $5,000”以及空处下文中的“The idea is”可知,此处是说除了钱之外,参加本活动的人还需要构思一个项目,所以选C项。3B根据本段中的“universities”和“higher education”以及本段中的具体细节可知,本段讲的是与教育相关的内容,B选项

31、中的“education system”与此呼应,所以选B项。4G根据空前一句中的“to explore how bookstores and libraries improve local communities”可知,G项中的“to find out what they are doing to encourage more people to read”与之衔接,所以选G项。5A根据空前一句中的“computer game designers”和空后一句中的“gamelike”以及本段第一句中提到的四种自然灾害可知,A项“接着她计划创造一个能帮助人们为灾害做准备的游戏”符合语境。.应用文

32、写作(2020菏泽市6月强化训练)假定你是李华,你和戏曲社的留学生朋友Johnson打算周日外出,请你写信告知他具体安排。内容要点如下:1见面时间和地点;2观看京剧表演;3其他活动。注意:1.写作词数应为80左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。_答案:Dear Johnson,Im writing to tell you the arrangements Ive made for our oneday relaxation.Shall we meet at our school gate at 9 am and then take the subway to the city theate

33、r?Ive heard some famous Peking Opera artists will give performances in the city theater,which can hold hundreds of audience.Knowing you are a Peking Opera lover,I feel you cant miss it.After seeing the performances,we can go to the bookstore to buy some books on Chinese poems.Do tell me if you have any better ideas.Looking forward to your reply.Yours,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1