收藏 分享(赏)

UNIT4 BREAKING BOUNDARIES——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元基础巩固练习 WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:552686 上传时间:2025-12-10 格式:DOCX 页数:12 大小:34.68KB
下载 相关 举报
UNIT4 BREAKING BOUNDARIES——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元基础巩固练习 WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共12页
UNIT4 BREAKING BOUNDARIES——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元基础巩固练习 WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共12页
UNIT4 BREAKING BOUNDARIES——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元基础巩固练习 WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共12页
UNIT4 BREAKING BOUNDARIES——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元基础巩固练习 WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共12页
UNIT4 BREAKING BOUNDARIES——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元基础巩固练习 WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共12页
UNIT4 BREAKING BOUNDARIES——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元基础巩固练习 WORD版含解析.docx_第6页
第6页 / 共12页
UNIT4 BREAKING BOUNDARIES——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元基础巩固练习 WORD版含解析.docx_第7页
第7页 / 共12页
UNIT4 BREAKING BOUNDARIES——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元基础巩固练习 WORD版含解析.docx_第8页
第8页 / 共12页
UNIT4 BREAKING BOUNDARIES——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元基础巩固练习 WORD版含解析.docx_第9页
第9页 / 共12页
UNIT4 BREAKING BOUNDARIES——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元基础巩固练习 WORD版含解析.docx_第10页
第10页 / 共12页
UNIT4 BREAKING BOUNDARIES——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元基础巩固练习 WORD版含解析.docx_第11页
第11页 / 共12页
UNIT4 BREAKING BOUNDARIES——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元基础巩固练习 WORD版含解析.docx_第12页
第12页 / 共12页
亲,该文档总共12页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 4 Breaking boundaries 考试时间:90分钟 满分:120分第一部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ANeed a Job This Summer? The provincial government and its partners offer many programs to help students find summer jobs. The deadlines and what you need to apply depend on th

2、e program. Not a student? Go to the government website to learn about programs and online tools available to help people under 30 build skills, find a job or start businesses all year round.Jobs for Youth If you are a teenager living in certain parts of the province, you could be eligible(符合条件) for

3、this program, which provides eight weeks of paid employment along with training. Who is eligible: Youth 15-18 years old in select communities (社区).Summer Company Summer Company provides students with hands-on business training and awards of up to $ 3,000 to start and run their own summer businesses.

4、 Who is eligible: Students aged 15-29, returning to school in the fall.Stewardship Youth Ranger Program You could apply to be a Stewardship Youth Ranger and work on local natural resource management projects for eight weeks this summer. Who is eligible: Students aged 16 or 17 at time of hire, but no

5、t turning 18 before December 31 this year.Summer Employment Opportunities (机会) Through the Summer Employment Opportunities program, students are hired each year in a variety of summer positions across the Provincial Public Service, its related agencies and community groups. Who is eligible: Students

6、 aged 15 or older. Some positions require students to be 15 to 24 or up to 29 for persons with a disability.1.What is special about Summer Company?A.It requires no training before employment.B.It provides awards for running new businesses.C.It allows one to work in the natural environment.D.It offer

7、s more summer job opportunities.2.What is the age range required by Stewardship Youth Ranger Program?A.15-18.B.15-24.C.15-29.D.16-17.3.Which program favors the disabled?A.Jobs for Youth.B.Summer Company.C.Stewardship Youth Ranger Program.D.Summer Employment Opportunities.B I am an active playgoer an

8、d play-reader, and perhaps my best reason for editing this book is a hope of sharing my enthusiasm for the theater with others. To do this I have searched through dozens of plays to find the ones that I think best show the power and purpose of the short play. Each play has a theme or central idea wh

9、ich the playwright(剧作家) hopes to get across through dialogue and action. A few characters are used to create a single impression growing out of the theme. It is not my intention to point out the central theme of each of the plays in this collection, for that would, indeed, ruin the pleasure of readi

10、ng, discussing, and thinking about the plays and the effectiveness of the playwright. However, a variety of types is represented here. These include comedy, satire, poignant drama, historical and regional drama. To show the versatility(多面性) of the short play, I have included a guidance play, a radio

11、 play and a television play. Among the writers of the plays in this collection, Paul Green, Susan Glaspell, Maxwell Anderson, Thornton Wilder, William Saroyan, and Tennessee Williams have all received Pulitzer Prizes for their contributions to the theater. More information about the playwrights will

12、 be found at the end of this book. To get the most out of reading these plays, try to picture the play on stage, with you, the reader, in the audience. The houselights dim(变暗). The curtains are about to open, and in a few minutes the action and dialogue will tell you the story.1.What do we know abou

13、t the author from the first paragraph?A.He has written dozens of plays.B.He has a deep love for the theater.C.He is a professional stage actor.D.He likes reading short plays to others.2.What does the author avoid doing in his work?A.Stating the plays central ideas.B.Selecting works by famous playwri

14、ghts.C.Including various types of plays.D.Offering information on the playwrights.3.What does the author suggest readers do while reading the plays?A.Control their feelings.B.Apply their acting skills.C.Use their imagination.D.Keep their audience in mind.4.What is this text?A.A short story.B.An intr

15、oduction to a book.C.A play review.D.An advertisement for a theater.C As Internet users become more dependent on the Internet to store information, are people remembering less? If you know your computer will save information, why store it in your own personal memoryyour brain? Experts are wondering

16、if the Internet is changing what we remember and how. In a recent study, Professor Betsy Sparrow conducted some experiments. She and her research team wanted to know whether the Internet is changing memory. In the first experiment, they gave people 40 unimportant facts to type into a computer. The f

17、irst group of people understood that the computer would save the information. The second group understood that the computer would not save it. Later, the second group remembered the information better. People in the first group knew they could find the information again, so they did not try to remem

18、ber it. In another experiment, the researchers gave people facts to remember, and told them where to find the information on the Internet. The information was in a specific computer folder (文件夹). Surprisingly, people later remembered the folder location better than the facts. When people use the Int

19、ernet, they do not remember the information. Rather, they remember how to find it. This is called transactive (交互) memory. According to Sparrow, we are not becoming people with poor memory as a result of the Internet. Instead, computer users are developing stronger transactive memory; that is, peopl

20、e are learning how to organize huge quantities of information so that they are able to access it at a later date. This doesnt mean we are becoming either more or less intelligent, but there is no doubt that the way we use memory is changing.1.The passage begins with two questions to _.A.introduce th

21、e main topicB.show the authors attitudeC.describe how to use the InternetD.explain how to store information2.What can we learn about the first experiment?A.Sparrows team typed the information into a computer.B.The two groups remembered the information equally well.C.The first group did not try to re

22、member the information.D.The second group did not understand the information.3.In transactive memory, people _.A.keep the information in mindB.change the quantity of informationC.organize information like a computerD.remember how to find the information4.What is the effect of the Internet according

23、to Sparrows research?A.We are using memory differently.B.We are becoming more intelligent.C.We have poorer memory than before.D.We need a better way to access information.D On a late summers day, leisure boats sail in and out of Lymingtons harbor and a large car ferry slowly docks at the port, benea

24、th which lies a project, one that could quietly change the quality of the marine environment along the UKs coastline. A combination of loss of natural habitat on the seabed, over-harvesting and pollution destroyed around 95 percent of native oysters in UK waters. Oysters are best known as a delicacy

25、(佳肴), which is why they were a target for large-scale fishing, but their role in the marine environment is a far more important one. Oysters are recognised as ecosystem engineers. A single oyster can filter (过滤) around 200 liters of water per day. So, when you think of the numbers that come together

26、 to form a reef, you can see how theyre capable of vastly improving our coastal water quality. While restoring oysters in large numbers might seem like an impossible task, marine scientists are confident this could become a reality. Each female adult oyster can produce between one and two million la

27、rvae(幼体), so you dont need huge amounts of oysters to boost the population, says Dr Luke Helmer, a marine scientist from the Blue Marine Foundation. “The problem is with the next step of actually providing them with somewhere to settle and live. Ultimately, we want self-keeping populations. So that

28、where the adults are reproducing on a large enough scale the larvae can then settle in the areas, and keep going without any human intervention. Oysters are quite happy to find a home on a rock, or stone, but the next challenge for conservationists is to recreate that environment for them and to pro

29、tect them. For now, these new oysters are being kept out of harms way in conservation areas, but as they start to reproduce, the temptation could again be to harvest them from the seabed. The hope is they will now be better protected.1.What is the reason for over-harvesting oysters?A.They are delici

30、ous food.B.They pollute the water.C.Their natural habitat is losing.D.There are too many fishing boats.2.What is the purpose of restoring die oyster population around the UK?A.To make much money.B.To create cleaner seas.C.To keep the ecosystem balanced.D.To form reefs in the sea.3.What can be used t

31、o replace the underlined word intervention in Paragraph 4?A.Improvement.B.Prevention.C.Introduction.D.Involvement.4.What can we infer from the last paragraph?A.Oysters have begun reproducing.B.Oysters are likely to be harvested again.C.Oysters are being polluted seriously now.D.Oysters are difficult

32、 to find new homes in the UK.第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Ageing can be a difficult time for many people: They may feel lonely, and have financial stress or medical issues._. But some elderly individuals may need the help of people who volunteer their time to b

33、oost their spirits and aid them with basic tasks. Considering you want to help the elderly, here are the ways to find volunteer opportunities. _. Your community likely has elderly individuals who could need things such as a simple conversation, buying them groceries, or taking them to clinics. Askin

34、g local authorities such as community service centers, medical professionals, or departments of ageing can make you find volunteer opportunities to help the elderly. Work at a local senior living community. Your local area probably has senior living communities such as assisted living and nursing fa

35、cilities._. Contact the local senior living communitys staff to ask how you can volunteer to help the elderly in their facilities. Go through the application process. Organizations, government agencies, and private care facilities will generally require that you apply to volunteer in their community

36、. _. Your application may include: a written or electronic application, an interview, a background check with your fingerprinting. Donate money to an elderly cause. You may not be able to give much time to volunteer work but still want to help the elderly. _. In some cases, you may be able to specif

37、y how you would like your donation to be spent, such as for games or food.A.Speak with local authoritiesB.Join a group or an organizationC.Many seniors rely on the help of family and friends as they get olderD.These are also great places to volunteer your time to help the elderlyE.An excellent way t

38、o do this is to donate money to an organization that helps seniorsF.These often need volunteers to help with the elderly in your community and beyondG.This is to ensure the safety of the elderly from persons who may try to take advantage of them第二部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文

39、后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 I was envious of my friends who stayed at school for lunch. They 1 the same things as the characters in my favourite TV shows. The meals we ate at home were different. One day, a classmate asked what I ate for lunch. I2 , feeling like Id been caught. Like most days

40、, wed had fried rice. Sandwiches, I lied. My face got hot as I turned around,3 she wouldnt ask anything more. Still, there was one day of the year when Mom made an4 and I was allowed to stay at school for lunch. My dream would be realistic on that day. Every year, there was Chinese Day at the cafete

41、ria to5 Chinese New Year. The school is honoring our heritage, Mom would say. The first Chinese Day lunch I can6 was when I was about six. I had7 this day for weeks. When the bell rang for lunch, I rushed to the cafeteria. As I stood in line, I imagined the8 theyd made waiting for me. There would be

42、9 , surelyevery Chinese New Year meal included fish. I could explain to my friends what Mom had told me; How the 10 for fish in Chinese sounded like another word meaning abundance. There would be chicken, too, probably with the head still on, because a whole chicken for Chinese New Year 11 wholeness

43、. The line was slowly moving forward until 12 it was my turn. The cafeteria worker passed me my plate and I looked down. I couldnt 13 anything at all. All I did was sit there, confused. They called this Chinese lunch, so why had I never 14 it before? Those first few bites, I realized later, were my

44、15 to Chinese-Canadian cuisine.1.A.ateB.mixedC.keptD.bought2.A.quitB.frozeC.fellD.changed3.A.figuringB.agreeingC.hopingD.regretting4.A.excuseB.exceptionC.impressionD.appointment5.A.createB.saveC.celebrateD.guide6.A.rememberB.discoverC.orderD.serve7.A.put up withB.looked out forC.come up withD.looked

45、 forward to8.A.programmeB.mealC.seatD.guest9.A.chickenB.beefC.baconD.fish10.A.priceB.searchC.needD.word11.A.combinedB.representedC.describedD.predicted12.A.immediatelyB.usuallyC.finallyD.recently13.A.improveB.understandC.observeD.recognize14.A.seenB.missedC.usedD.read15.A.introductionB.solutionC.ins

46、tructionD.application第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。On our way to the house, it was raining _ hard that we couldnt help wondering how long it would take_(get) there. It was in the middle of Pearl City.We were first greeted with the barking by a pack_ dogs, seven to be exact

47、. They were well trained by their masters_ had great experience with caring for these animals. Our hosts shared many of their experiences and_(recommend) wonderful places to eat, shop, and visit. For breakfast, we were able to eat papaya (木瓜) and other fruits from their trees in the backyard.When th

48、ey were free from work, they invited us to local events and let us know of an interesting_ (compete) to watch, together with the story behind it. They also shared with us many_(tradition) stories about Hawaii that were_(huge) popular with tourists. On the last day of our week-long stay, we_(invite)

49、to attend a private concert on a beautiful farm on the North Shore under the stars,_ (listen) to musicians and meeting interesting locals.第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节 (满分15分)假设你是李华,为了减少食物的浪费,你校英语俱乐部拟举办有关“爱惜食物,从我做起”的英语演讲活动。请你写一篇演讲稿,内容包括: 1.食物浪费的现象及危害; 2.你爱惜食物的做法; 3.你的倡议。注意: 1.词数80左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。_第二节

50、(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。 My son Daniels love for surfing began at the age of 13. Before and after school each day, he waited to be challenged by his three to six friends. Daniels love for surfing was tested one afternoon. Your sons been in an accident, the lifeguard

51、reported to my husband Mike. Then Mike ran to the hospital and Daniel received 26 stitches (缝线). I was on an airplane flying home while Daniels eye was being stitched. Mike drove directly to the airport after they left the doctors office. He met me at the gate and told me Daniel was waiting in the c

52、ar. I ran to the car and opened the door. My youngest son was leaning (倚靠) forward crying Oh, Mum. Im so glad youre home. I cried, telling him how worried I felt about not being there when the lifeguard called. Its okay, Mum, he comforted me. You dont know how to surf anyway. What? I asked. Ill be f

53、ine. The doctor says I can go back in the water in eight days. Was he out of his mind? I wanted to tell him he wasnt allowed to go near water again until he was 35, but instead I bit my tongue and hoped he would give up and forget about surfing forever.注意:续写词数应为150左右。Paragraph 1: However, he never f

54、orgot about it. _Paragraph 2: I gave in. _答案以及解析第一部分 阅读理解第一节A.答案:1-3.BDD解析:1.细节理解题。本题题干意为:Summer Company有什么特别之处?根据Summer Company标题下第一句(Summer Company给学生提供实际操作的商业培训和高达3,000美元的夏季自我创业奖励)可知B项正确(为创业者提供奖励)。 A:在上岗前不要求培训;C:让一个人在自然环境下工作; D:提供更多的夏季工作机会。2.细节理解题。本题题干意为:Stewardship Youth Ranger Program要求的年龄范围是多大

55、?根据Stewardship Youth Ranger Program标题下第二段中的学生年龄是16或17岁, 并且在今年12月31日以前不满18岁。由此可知答案为D项。3.细节理解题。本题题干意为:哪个项目对残疾人有利? 根据题干中的the disabled可定位到Summer Employment Opportunities部分最后一句话(有些职位要求学生年龄15 到24岁,有残疾的可以放宽到29岁)。由此可知答案为 D项。 B.答案:1-4 BACB解析:1.细节理解题。根据文章第一段中的I am an active playgoer and play-reader.sharing my

56、 enthusiasm for the theater可知, 作者非常热爱戏剧, 对戏剧充满热情, 故选B项。2.细节理解题。根据文章第二段中的It is not my intention to point out the central theme of each of the plays可知, 作者在其作品中不言明所选戏剧的中心思想, 故选A项。3.细节理解题。根据文章最后一段中的try to picture the play on stage.audience.可知, 作者建议读者在阅读戏剧的时候, 要运用自己的想象力勾勒出舞台上的戏剧场景, 故选C项。4.推理判断题。根据全文, 尤其是

57、第一段中的my best reason for editing this book和第三段中的More information about the playwrights will be found at the end of this book.可推知, 本文是作者对自己编选的戏剧集的推介, 故选B项。 C.答案:1-4.ACDA解析:1.推理判断题。根据第一段最后一句Experts are wondering if the Internet is changing what we remember and how.可知,作者开头使用两个问句是为了引出要讨论的主要话题,故选A项。2.细节理解

58、题。根据第二段最后一句People in the first group knew they could find the information again, so they did not try to remember it.可知第一组没有努力记住信息。又根据第二段的Later, the second group remembered the information better.可知第二组比第一组记得更好,但未提第二组是否理解这些信息,因此可以判断D项错误。结合以上两点又可以判断B项错误。把信息录入电脑是参与实验者做的,而不是研究团队,因此A项错误。故选C项。3.细节理解题。根据第三段

59、最后两句Rather, they remember how to find it. This is called transactive(交互)memory.可知,在交互记忆里,人们记得怎样找到信息。A、B、C三项信息与原文不符。故选D项。4.细节理解题。根据最后一段可知,互联网对人们的记忆产生的影响是它改变了我们使用记忆力的方式,而不是我们正变得更聪明,也不是我们记忆力比以前差了,因此可以排除B、C两项,而D项与实验目的和结果不符。故选A项。D.答案:1-4.ABDB解析:1.细节理解题。根据第三段中的Oysters are best known as a delicacy, which i

60、s why they were a target for large-scale fishing可知,牡蛎是著名的佳肴是它们被过度捕捞的原因。故选A项。2.推理判断题。根据第一段中的.one that could quietly change the quality of the marine environment along the UKs coastline.可知,恢复英国牡蛎数量是为了创造更清洁的海洋。故选B项。3.词义猜测题。根据上文的Ultimately, we want self-keeping populations. So that where the adults are

61、reproducing on a large enough scale the larvae can then settle in the areas, and keep going.可知, 此处表示自我维持牡蛎的数量,也就是没有人类的干预。involvement意为“参与;加入;插手”,符合语境。故选D项。4.推理判断题。根据最后一段中的.but as they start to reproduce, the temptation could again be to harvest them from the seabed.可推测出,牡蛎很可能会被再次捕捞。故选B项。 第二节答案:CADGE

62、解析:本文是一篇说明文。很多老年人需要志愿者服务,本文介绍了为老年人提供志愿者服务的渠道。 根据下文表转折的连词But可知,本空应与下文some elderly individuals may need the help of people who volunteer their time to boost their spirits and aid them with basic tasks构成转折关系,C选项描述的是不需要志愿者服务的老年人,与下文构成转折关系,符合语境。本空位于段首,是该段的主题句,且由三、四、五段的段首主题句可知此空应选祈使句。第二段中的local authoritie

63、s在A选项中出现,故选A。D选项中的These指代的是上文中的assisted living and nursing facilities,而且D项中的places与facilities相呼应,故选D。误解分析:本空易误选F项,虽然F选项也有代词These, F选项中的help with the elderly in your community and beyond“帮助在你的社区以内或以外的老人”与本段主题句Work at a local senior living community.“在当地的老人生活社区工作”不符,故F项错误。根据上文中的you apply to volunteer

64、in their community可知,提供志愿者服务需要提出申请才行,目的正是G选项中所描述的ensure the safety of the elderly“确保老年人的安全”。本段主题句Donate money to an elderly cause.中的关键词Donate money在E选项中出现,且E选项中的this指代设空处前一句中的help the elderly“帮助老人”这件事。第二部分 语言知识运用第一节答案:1-5.ABCBC; 6-10.ADBDD; 11-15.BCDAA解析:1.句意:他们和我最喜欢的电视节目里的人物吃一样的东西。A:吃;B:混合;C:保持;D:买

65、。由上下文可知,作为中国人的作者在家吃的东西与朋友们吃的东西不一样,他羡慕朋友们在学校吃饭,因为朋友们和他最喜欢的电视节目里的人物吃一样的东西。故选A项。2.句意:我吓呆了,感觉自己像是被抓住了。A:离开;B:(因害怕等)停住不动,惊呆,吓呆;C:落下;D:改变。由下文的feeling like Id been caught可知,当被问及“午餐吃什么时”,作者感觉自己被抓住了,吓呆了。故选B项。3.句意:当我转过身去,我的脸变得热了,希望她不要再多问任何事情。A:计算,认为;B:同意;C:希望;D:后悔。由空前的My face got hot as I turned around可知,作者此时

66、很尴尬,希望同学不要再问下去了。故选C项。4.句意:不过,一年中有一天妈妈破例允许我留在学校吃午饭。A:借口;B:例外;C:印象;D:约会。固定短语make an exception意为“允许有例外”。故选B项。5.句意:每年,自助食堂都会举办中国节庆祝中国新年。A:创造;B:节约;C:庆祝;D:指导。由下文的The school is honoring our heritage和下文语境可知,自助食堂为了纪念中国传统,在中国节时会做中餐来庆祝中国新年。故选C项。6.句意:我能记得的第一次中国日午餐是在我大约六岁的时候。A:记得,回忆起;B:发现;C:命令;D:服务。由下文语境可知,此处指作者

67、回忆他第一次在学校吃中国日午餐的情景。故选A项。7.句意:我期待这一天好几个星期了。A:忍受;B:留心;C:想出;D:期待。由上文语境可知,作者一直羡慕在食堂吃饭的同学,妈妈难得破例一次,所以作者很期待吃中国日午餐的这一天。故选D项。8.句意:当我站在队伍里时,我想象着他们(食堂工作人员)做的饭正在等着我。A:方案;B:饭菜;C:座位;D:客人。故选B项。9.句意:会有鱼,当然每一顿中国新年的饭都包括鱼。A:鸡,鸡肉;B:牛肉;C:熏猪肉;D:鱼,鱼肉。由下文的surely-every Chinese New Year meal included fish 可知,中国新年的饭中会有鱼。故选D项

68、。10.句意:我可以向我的朋友们解释妈妈告诉我的话:“鱼”这个字如何在中文里听起来像是另一个意为“丰富(余)”的字。A:价格;B:寻找;C:需要;D:词,字。故选D项。11.句意:也会有鸡肉,可能头还在,因为在中国新年整只鸡代表完整。A:结合;B:代表;C:描写;D:预测。由上文的a whole chicken for Chinese New Year可知,此处指在中国新年的整只鸡代表了完整。故选B项。12.句意:队伍慢慢向前移动,直到最后轮到我了。A:立即:B:通常;C:最后;D:最近。故选C项。13.句意:我完全不能认出任何东西。A:提高;B:理解;C:观察;D:认出。由下文可知,作者从未

69、见过这样的中餐很困惑,说明作者没认出来餐盘里的食物是中餐。故选D项。14.句意:他们称这是“中国式”午餐,那么为什么我以前从未见过?A:看见;B:想念;C:使用;D:阅读。由上文语境可知,作者没认出来餐盘里的食物是中餐,所以对于所谓的“中国式”午餐,作者以前应该是没见过的。故选A项。15.句意:我后来意识到,最初的那几口是我对加拿大中餐的首次体验。A:初次经历;首次体验;B:解决方法;C:用法说明;D:申请。由全文语境可知,作者一开始没认出餐盘里的食物是中餐,不过这种所谓的“中国式”午餐叫作加拿大中餐,作者吃的前几口让他初次体验了加拿大中餐。故选A项。 第二节答案:so to get of w

70、ho recommended competition traditional hugely were invited listening 解析:考查固定结构。句意:在去那座房子的路上,雨下得如此大以至于我们不能不想还要多久才能到达那里。“so.that.”意为“如此以至于”,引导结果状语从句。故填so。考查固定用法。此处考查“it takes sb. some time to do sth.”,表示“花某人多长时间做某事”。考查介词的用法。a pack of意为“一群”。故填of。考查定语从句关系词。句意:它们被主人训练地很好,它们的主人在照顾这些动物方面很有经验。先行词为masters(主人

71、),且从句缺主语。故关系词填who。考查动词的时态。句意:主人跟我们分享了很多他们的经历并推荐了一些很好的吃饭、购物和参观的地方。and前后两个动作shared与recommended是并列关系,时态一致。故填recommended。考查词形转换。由空前的不定冠词an与空后的不定式to watch可以确定空处应该用名词形式。故填competition。考查词形转换。空处修饰名词stories,应用形容词形式,tradition的形容词为traditional,故填traditional。考查词形转换。空处单词修饰形容词popular,应用副词形式,huge的副词为hugely,故填hugely

72、。考查动词的时态和语态。由“on the last day of our week-long stay”可知,句子时态为一般过去时;表示“我们被邀请”所以用被动语态。主语为we,故填were invited。考查非谓语动词。本句谓语动词为“were invited”,所以listen应用非谓语动词形式。听音乐这个动作是由we发出的,所以应用现在分词形式。也可由and前后连接两个并列的结构这一规律解题,and后meeting interesting locals为分词形式,故填listening。第三部分 写作第一节答案: Its my great honor to be here and gi

73、ve a speech on saving food. Lots of food ends up in trash cans every year. Wasting food means wasting resources and will damage the environment in the long run. Realizing the severe consequences of wasting food, Ive been doing my bit to save food. At the school cafeteria, I ask for half-size serving

74、s when Im not hungry. When dining out in restaurants with family or friends, I propose ordering smaller portions and taking the leftovers home. Saving food benefits every one of us. Lets clean our plates. Thats all. Thank you for listening.第二节答案: Paragraph 1: However, he never forgot about it. For t

75、he next seven days, Daniel kept persuading me to let him surf again. Concerned about his injured eye, I just shook my head, saying No to him. Though a little disappointed, I could tell that he would not give up. One day after I repeated No to him for the 100th time, he sat down beside me and looked

76、into my eyes. He then said seriously, Mum, you taught me never to give up what I love. Just let me surf, and I will not make you worried.Paragraph 2: I gave in. I allowed him to go and decided to go with him to the seaside. Daniel hugged me and said sincerely, Thank you, Mum. Then with shining eyes, he happily rushed to his room, took out his board and went back in the water. I stared at him surfing skillfully with his friends, feeling proud of him. Back then, he was just a boy with love for surfing. Now, he is one of the top surfers in the world.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1