收藏 分享(赏)

河南省安阳市林虑中学2019-2020学年高二4月份调研考试英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:552680 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:20 大小:235KB
下载 相关 举报
河南省安阳市林虑中学2019-2020学年高二4月份调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共20页
河南省安阳市林虑中学2019-2020学年高二4月份调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共20页
河南省安阳市林虑中学2019-2020学年高二4月份调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共20页
河南省安阳市林虑中学2019-2020学年高二4月份调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共20页
河南省安阳市林虑中学2019-2020学年高二4月份调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共20页
河南省安阳市林虑中学2019-2020学年高二4月份调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共20页
河南省安阳市林虑中学2019-2020学年高二4月份调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共20页
河南省安阳市林虑中学2019-2020学年高二4月份调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共20页
河南省安阳市林虑中学2019-2020学年高二4月份调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共20页
河南省安阳市林虑中学2019-2020学年高二4月份调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共20页
河南省安阳市林虑中学2019-2020学年高二4月份调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共20页
河南省安阳市林虑中学2019-2020学年高二4月份调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共20页
河南省安阳市林虑中学2019-2020学年高二4月份调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共20页
河南省安阳市林虑中学2019-2020学年高二4月份调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共20页
河南省安阳市林虑中学2019-2020学年高二4月份调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共20页
河南省安阳市林虑中学2019-2020学年高二4月份调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共20页
河南省安阳市林虑中学2019-2020学年高二4月份调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共20页
河南省安阳市林虑中学2019-2020学年高二4月份调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共20页
河南省安阳市林虑中学2019-2020学年高二4月份调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共20页
河南省安阳市林虑中学2019-2020学年高二4月份调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共20页
亲,该文档总共20页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、河南省安阳市林虑中学高二4月份调研考试英语试题第一部分 阅读理解(版权:百强校英语解析团队专供)(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AMusicOpera at Music Hall: 1243 Elm Street The season runs June through August, with additional performances in March and September. The Opera honors Enjoy the Arts membership discount

2、s. Phone: 241 -2742.Chamber Orchestra: The Orchestra plays at Memorial Hall at 106 Elm Street, which offers several conceits from March through June. Gall 723-1182 for more information.Symphony Orchestra: At Music Hall and Riverbend. For ticket sales, call 381-3300. Regular season runs September thr

3、ough May at Music Hall in summer al Riverbend.http:/www.symphony.org/honie.asp.College Conservatory Of Music (CCM): Performances are on the main campus of the university, usually at Patricia Cobbett Theater. CCM organizes a variety of events, including performances by the well-known LaSalle Quarter,

4、 CMMs Philharmonic Orchesira, and various groups of musicians presenting Baroque through modem misic. Students with I.D. cards can attend the events for free. A free schedule of events for each term is available by coiling the box office at 556-4183.http:/www.ccm. uc.edu/events/calendar.Rivebent Mus

5、ic Theater.6295 Kellogg Ave Large outdoor theater with the closest seats under cover (price difference ). Big name shows all summer long! Phone:232-6220.1. Which number should you call if you want to nee an opera ?A. 241-2742.B. 723-1182.C. 381-3300.D. 232-6220.2. When can you go to concert by Chamb

6、er Orchestra?A. February.B. May.C. AugustD. November.3. Where can students go for free performances with their I.D. cards?A. Music Hall.B. Memorial Hall.C. Patricia Cobbett Theater.D. Riverbend Music Theater.4. How is Riverbend Music Theater different from the other places?A. It has seats in the ope

7、n air.B. It gives shows all yew round.C. It offers membership discounts.D. It presents famous musical works.【答案】1. A 2. B 3. C 4. A【解析】【分析】文章是一篇广告类短文。共介绍了五个与音乐有关的活动,包括举办的地点,举办时间,活动内容和联系方式等。【详解】【小题1】细节理解题。根据“opera”定位到第一个活动,第一个活动的联系电话是241-2742,故选A。【小题2】推理判断题。根据“Chamber Orchestra1 定位到第二个活动,根据“which off

8、ers several concerts from March through June”可知,活动举办时间是3-6月,故选B。 【小题3】细节理解题。根据with their I.D. cards定位到第四个活动中的“Students with I.D. cards can attend the events for free.”,根据“usually at Patricia Cobbett Theater”可知带着身份证的学生可以去Patricia Cobbett Theater免费看表演,故选 C。 【小题4】推理判断题。根据“Riverbend Music Theatef定位到最后一个

9、活动,根据“Large outdoor theater with the closest seats”可知,Riverbend Music Theater是一个露天剧院,不同的座位,其价格也是不同的,由此可知, Riverbend Music Theater的座位是在室外的;根据“all summer longr排除B;根据第一个活动排除C;根据第四个活动排除D。故选A。【点睛】推理题的解题思路:首先,要求考生在阅读时,要抓住文章的主题和细节,分析文章结构,根据上下文内在联系,挖掘文章的深层含义。在进行推理时,考生一定要仔细阅读短文,千万不可脱离原文而仅凭个人的看法,主观臆断。其次,对于暗含在

10、文章中的人物的行为动机、事件的因果关系及作者未言明的倾向、意图、态度、观点等要进行合乎逻辑的判断、推理、分析,进一步增强理解能力,抓住材料实质性的东西。再次,在解答推理性问题时,应清楚所要解答的问题是针对某个细节进行推断,还是针对主题 思想 、作者的意图进行推断。例如小题4,根据“Riverbend Music Theatef定位到最后一个活动,根据“Large outdoor theater with the closest seats”可知,Riverbend Music Theater是一个露天剧院,不同的座位,其价格也是不同的,由此可知, Riverbend Music Theater

11、的座位是在室外的;根据“all summer longr排除B;根据第一个活动排除C;根据第四个活动排除D。故选A。BAs I sit at home thinking about my upcoming ad-venture and the things I need to bring, it makes me even more excited to begin my travel. I will be making my way around the world.The first places on the list arc Andalusia and Africa in the bo

12、ok The Alchemist. I will need to pack a lot of stuff and make sure I have enough money to provide myself with food and enough to drink. The Sahara desert is always hot and requires plenty of water.Next I will head to Mexico in the book Born to Run, where I will encounter the Tarahumara Indian tribe.

13、 I will need to get into shape and do some jogging if I want to keep up with them while running. I will have to pack my running shoes, though, because the Tarahumarans have mastered the art of running on the tough land.After Mexico, my journey takes me to the Egyptian desert in the novel The Paris V

14、endetta. There I hope to help uncover an ancient conspiracy (阴谋) that goes back centuries. Just like my trip to Andalusia 91 will have to make sure I have plenty of water. Packing the Camelbak products seems like the best idea, so I will have water on hand at all times. I expect this adventure to be

15、 quite interesting, and I am very excited about it.Lastly, I will make my way back to America in the book Shattered: Struck Down, But Not Destroyed. This makes me feel excited because like the main character in the book, I also wanted to become a professional athlete when I was younger. For this tri

16、p, I will go with an open mind and hopefully meet some friends along the way.I am ready to embark on my adventure of traveling, and I cannot wait any longer!5. According to the passage, the Tarahumara Indian tribe .A. settles in AfricaB. lives in a desertC. is good at runningD. needs running shoes6.

17、 The Camelbak products are probably made to .A. help people do jogging exerciseB. supply people with waterC. protect people from the sunD. show people the right direction7. The underlined words “embark on” in the last paragraph probably mean “ ”.A. startB. prepareC. finishD. record8. What would be t

18、he best title for the passage?A. Everyone should travel around the world.B. Traveling makes people wise,C. My traveling experience.D. My travel plan.【答案】5. C 6. B 7. A 8. D【解析】本文介绍了作者要通过阅读来走遍世界。【5题详解】C推理题。根据第三段2,3,4行I will need to get into shape and do some jogging(慢跑) if I want to keep up with them

19、. I will have to pack my running shoes, though, because the Tarahumarans have mastered the art of running on the tough land.说明这个部落擅长跑步,故C正确。【6题详解】B推理题。根据I will have to make sure I have plenty of water. Packing the Camelbak products seems like the best idea, so I will have enough on hand at all times

20、.说明这里的Camelbak应该是用来提供水的物品。故B正确。7题详解】A推理题。I am ready to embark on my adventure of traveling, and I cannot wait any longer!说明我已经准备好了要出发了,已经迫不及待了。故A正确。【8题详解】D主旨大意题。根据第一段As I sit at home thinking about my upcoming ad-venture and the things I need to bring, it makes me even more excited to begin my trave

21、l. I will be making my way around the world.和最后一段I am ready to embark on my adventure of traveling, and I cannot wait any longer!可知,本文介绍作者的旅游计划。故选D。【名师点睛】本文测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释。考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点。CYou might think that “global w

22、arming” means nothing more than a rise in the worlds temperature. But, rising sea levels caused by it have resulted in the first evacuation (撤离) of an island nationthe citizens of Tuvalu will have to leave their homeland.During the 20th century, sea level rose 812 inches. As a result, Tuvalu has exp

23、erienced lowland flooding of salt water which has polluted the countrys drinking water.Paani Laupepa, a Tuvaluan government official, reported to the Earth Policy Institute that the nation suffered an unusually high number of fierce storms in the past ten years. Many scientists connect higher surfac

24、e water temperatures resulting from global warming to greater and more damaging storms.Laupepa expressed dissatisfaction with the United States for refusing to sign the Kyoto Protocol, an international agreement calling for industrialized nations to reduce their greenhouse gas emissions, which are a

25、 main cause of global warming. “By refusing to sign the agreements the US has effectively taken away the freedom of future generations of Tuvaluans to live where their forefathers have lived for thousands of years,” Laupepa told the BBC.Tuvalu has asked Australia and New Zealand to allow the gradual

26、 move of its people to both countries, Tuvalu is not the only country that is vulnerable (易受影响的) to rising sea levels. Maumoon Gayoon, president of the Maldives, told the United Nations that global warming has made his country of 311,000 an “endangered nation”.9. The text is mainly about .A. rapid c

27、hanges in earths temperatureB. bad effects of global warmingC. moving of a country to a new placeD. reasons for lowland flooding10. According to scientists t the direct cause of more and fiercer storms is .A. greenhouse gas emissions in industrialized nationsB. higher surface water temperatures of t

28、he seaC. continuous global warmingD. rising sea levels11. Laupepa was not satisfied with the United States because it did not .A. agree to reduce its greenhouse gas emissionsB. sign an agreement with TuvaluC. allow Tuvaluans to move to the USD believe the problems facing Tuvalu were real12. The coun

29、try whose situation is similar to that of Tuvalu is .A. AustraliaB. New ZealandC. the MaldivesD. the United States【答案】9. C 10. B 11. A 12. C【解析】试题分析:本文主要讲述的是全球变暖导致海平面上升,让一些海洋中的岛国深受其害。呼吁我们对此采取措施。【9题详解】B 主旨大意题。根据文章第一段You might think that “global warming” means nothing more than a rise in the worlds te

30、mperature But rising sea levels caused by it have resulted in the first evacuation(撤离)of an island nationthe citizens of Tuvalu will have to leave their homeland.说明全球变暖不仅仅是稳定升高;而且海平面的上升更是让很多的岛国都遇见了很大的困难,故B项正确。【10题详解】B 细节题。根据第三段最后2行Many scientists connect higher surface water temperatures resulting f

31、rom global warming to greater and more damaging storms.说明表层海水的稳定升高是主要的问题,故B正确。【11题详解】A 细节题。根据第四段前4行Laupepa expressed dissatisfaction with the United States for refusing to sign the Kyoto Protocol, an international agreement calling for industrialized nations to reduce their greenhouse gas emissions(

32、导致温室效应的气体排放),which are a main cause of global warming .说明他对美国政府不满意的原因是美国拒绝签署京都协议。故A正确。【12题详解】C 细节题。根据文章最后一段Tuvalu is not the only country that is vulnerable (易受影响的)to rising sea levels .Maumoon Gayoon ,president of the Maldives ,told the United Nations that global warming has made his country of 311

33、,000 an “endangered nation”.说明Maldives这个国家和Tuvalu遇见了相似的难题。故C项正确。考点:考查环境保护类短文阅读点评:本文主要讲述的是全球变暖的影响。本文考查细节题为主,细节题可以在文章中直接找到与答案有关的信息或是其变体。搜查信息在阅读中非常重要它包括理解作者在叙述某事时使用的具体事实、数据、图表等细节信息。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节。做这类题一般采用寻读法即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。DA ban on smoking in public places

34、has come into force in Chinahome to a third of the worlds smokers.The move is aimed at controlling the number of deaths from smoking-related diseases*running at a million a year.But the rules have been criticized, because they do not include punishments for those who choose to ignore them.Many busin

35、ess owners hate rules that force them to ban smoking on their premises (经营场所) because many customers do not like the rules and complain.The rules do not allow smoking in places like restaurants, hotels, railway stations or theatres, but not at the office.Employers have a duty to warn staff off the d

36、angers of smoking but do not have to forbid them from lighting up at their desks.Shanghai introduced similar rules a year ago, but people do not seem to take much notice of them. Often you find people smoking at the next table while you are eating your meal or having a drink in a bar. The problem is

37、 that the rules do not include punishments for businesses or individuals who ignore them.It appears that many Chinese people are unaware of the dangers of smoking. Research suggests that only one in four knows the harm cigarettes of second-hand smoking can cause.Officials say they have to try to per

38、suade people not to smoke to reduce the numbers dying from smoking-related diseases.At the same time the government makes a lot of money from the sales of cigarettes by the state- owned firm that makes and sells all tobacco products throughout the country.13. The number of smokers in China makes up

39、about of the worlds smokers.A. 66%B. 44%C. 33%D. 55%14. We can replace the underlined part in the passage with .A. are concerned aboutB. are curious aboutC. dont knowD. dont care15. 1f the government wants to ban smoking in public places, .A. only rely on educating peopleB. take more effective measu

40、resC. do punish those who ignore the rulesD. let people know more about the dangers of smoking【答案】13. C 14. C 15. C【解析】在中国,吸烟者的数量约占世界烟民的33%。研究表明,只有四分之一的人知道二手烟会造成的危害。【13题详解】C推理判断题。根据第一段A ban on smoking in public places has come into force in Chinahome to a third of the worlds smokers.可知,在中国,吸烟者的数量约占世

41、界烟民的33%。故选C。【14题详解】C词义猜测题。根据倒数第二段第二句Research suggests that only one in four knows the harm cigarettes of second-hand smoking can cause. 研究表明,只有四分之一的人知道二手烟会造成的危害。可知,It appears that many Chinese people are unaware of the dangers of smoking. 似乎很多中国人都are unaware of吸烟的危害。由此推知划线意思是“不知道”,故选C。【15题详解】C推理判断题。

42、根据第五段The rules do not allow smoking in places like restaurants, hotels, railway stations or theatres, but not at the office.可知,如果政府想在公共场所禁烟,那就惩罚那些无视规则的人。故选C。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Everyone knows that fish is good for hea

43、lth._16_But it seems that many people dont cook fish at home. Americans eat only about fifteen pounds of fish per person per year, but we eat twice as much fish in restaurants as at home. Buying, storing, and cooking fish isnt difficult._17_This text is about how to buy and cook fish in an easy way.

44、_18_Fresh fish should smell sweet: you should feel that youre standing at the oceans edge. Any fishy or strong smell means the fish isnt fresh._19_When you have bought a fish and arrive home, youd better store the fish in the refrigerator if you dont cook it immediately, but fresh fish should be sto

45、red in your fridge for only a day or two. Frozen fish isnt as tasty as the fresh one.There are many common methods used to cook fish._20_First, lean it and season it with your choice of spices(调料). Put the whole fish on a plate and steam it in a steam pot for 8 to 10 minutes if it weighs about one p

46、ound. (A larger one will take more time.) Then, its ready to serve.A. Do not buy it.B. The easiest is to steam it.C. This is how you can do it.D. It just requires a little knowledge.E. The fish will go bad within hours.F. When buying fish, you should first smell it.G. The fats in fish are thought to

47、 help prevent heart disease.【答案】16. G 17. D 18. F 19. A 20. B【解析】本文属于说明文,鱼是健康的食物。本文介绍了购买和烹饪鱼肉的方法。【16题详解】根据横线前句Everyone knows that fish is good for health.可知大家都知道鱼对人的健康有益。小题1对这一说法进行解释。故G项“鱼肉里的脂肪可以预防心脏病”切题。故选G项。【17题详解】根据横线前句“Buying, storing, and cooking fish isnt difficult.”可知,告诉我们购买存储和烹饪鱼肉并不难。所以小题2要承

48、接上文。故B选项“需要我们了解相关的知识”切题。故选D项。【18题详解】根据横线后句Fresh fish should smell sweet新鲜的鱼闻起来很甜。说明本段告诉我们买鱼的时候要先闻闻味道。故F项“我们买鱼的时候要先闻闻味道”切题,故选F项。【19题详解】根据横线前句“Any fishy or strong smell means the fish isnt fresh.”味道过浓的鱼都是不新鲜的鱼。所以小题4遇到这样的鱼应该怎么办。故A选项“这样的鱼是不能购买的”切题。故选A项。20题详解】根据横线后两句“First, clean it and season it with yo

49、ur choice of spices(调料). Put the whole fish on a plate and steam it in a steam pot for 8 to 10 minutes if it weighs about one pound.”可知在介绍蒸鱼的方法。故B项“最容易的方法是蒸鱼”切题。故选B项。第二部分 英语知识运用(版权:百强校英语解析团队专供)(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。The moment happened

50、30 years ago but it was still fresh in my memory. I was a college freshman and had _21_ up most of the night before laughing and talking with my friends. Now just before my first _22_ of the day my eyelids were feeling heavier and heavier and my head was drifting down to my desk to make my textbook

51、a _23_. A few minutes nap (小睡) time before class couldnt _24_, I thought.BOOM! I lifted my head suddenly and my eyes opened wider than saucers. I looked around with my _25_ beating wildly trying to find the cause of the _26_. My young professor was looking at me with a boyish (男孩子气的) smile on his fa

52、ce. He had _27_ dropped the textbooks he was carrying onto his desk. “Good morning!”, he said still _28_. “I am glad to see everyone is _29_. Now lets get started.”For the next hour I wasnt sleepy at all. It wasnt from the _30_ of my professors textbook. It was instead from the _31_ discussion he le

53、d. With knowledge and good _32_ he made the material come _33_. His insight was full of both wisdom and loving-kindness. And the enthusiasm and joy that he _34_ with were contagious (有感染力的). I _35_ the classroom not only wide awake, but a little _36_ and a little better as well.I learned something f

54、ar more important than not _37_ in class that day too. I learned that if you are going to do something in this life, do it well, do it with _38_. What a wonderful place this would be if all of us did our work joyously and well. Dont sleepwalk (梦游) your way through _39_ then. Wake up! Let your love f

55、ill your work. Life is too _40_ not to live it well.21. A. tookB. dividedC. stayedD. put22. A. classB. testC. taskD. lecture23. A. platformB. pillowC. carpetD. wall24. A. benefitB. helpC. lastD. hurt25. A. heartB. mindC. thoughtD. head26. A. troubleB. noiseC. failureD. incident27. A. by accidentB. a

56、t allC. on purposeD. in turn28. A. smilingB. talkingC. complainingD. shouting29. A. activeB. curiousC. presentD. awake30. A. soundB. shockC. interruptionD. blow31. A. fascinatingB. convincingC. puzzlingD. encouraging32. A. gestureB. senseC. humorD. design33. A. strangeB. naturalC. handyD. alive34. A

57、. taughtB. spreadC. combinedD. started35. A. decoratedB. filledC. leftD. entered36. A. clearerB. smarterC. quieterD. stronger37. A. discussingB. speakingC. cheatingD. sleeping38. A. joyB. speedC. aimD. determination39. A. workB. lifeC. journeyD. college40. A. hardB. complexC. shortD. simple【答案】21. C

58、 22. A 23. B 24. D 25. A 26. B 27. C 28. A 29. D 30. B 31. A 32. C 33. D 34. A 35. C 36. B 37. D 38. A 39. B 40. C【解析】【分析】本文是记叙文。作者在文中回忆了30多年前的一件事情。那时他还是刚刚迈入大学的校门,由于晚上和朋友聊天到很晚,所以第二天上课前就困的睁不开眼睛,于是趴在课桌上睡了起来。后来年轻的教授靠他幽默和富有感染力的语言给了作者很大的启发。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:我当时是一名大学新生,大部分时间我都在熬夜和朋友们谈笑说笑。A. took带走;B. div

59、ided分开;C. stayed停留;D. put放。根据下文my eyelids were feeling heavier and heavier and my head was drifting down to my desk可以判断作者前一天的晚上熬夜和朋友聊天了,stay up“熬夜,不睡觉”take up“占时间和地方,从事”;divide up“分配”;put up “搭建,举起”,故选C。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:现在,就在我第一节课之前,我的眼皮越来越沉,我的头垂到我的书桌上,使我的课本成为枕头。A. class班;B.test考试;C.task任务;D. lect

60、ure讲座。从下文A few minutes nap time before class couldnt 可以判断这是发生在上课前的时候,故选A。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:现在,就在我第一节课之前,我的眼皮越来越沉,我的头垂到我的书桌上,使我的课本成为枕头。A. platform站台;B. pillow枕头;C. carpet毯子; D. wall墙。由下文可知作者在课前睡着了,从情理判断作者是把书当做了枕头,故选B。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:我认为课前小睡几分钟没什么不良影响。A. enefit有益于;B. help帮助;C.last 持续;D. hurt伤害。作者在

61、课前睡了一觉,由此推断他认为在课前睡一会不会有什么不妥当,hurt“有不良影响”,故选D。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:我心跳加速环顾四周想找到噪音的来源。A. heart心脏;B. mind心理;C. thought想法;D. head头。从空后面的动词beating wildly判断作者在睡梦中被突如其来的声音惊醒,所以心脏疯狂地跳动,故选A。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:我心跳加速环顾四周想找到噪音的来源。Atrouble. 麻烦;B. noise噪音;C. failure失败;D. incident事件。根据上文出现的BOOM!一词可以判断作者睡眼朦胧的去找声音的来源,

62、故选B。【27题详解】考查词义词组辨析。句意:他故意把他随身携带的课本丢在书桌上。A. by accident 偶然; B. at all (否定句)根本; C. on purpose 故意地; D. in turn反过来,依次。根据“ My young professor was looking at me with a boyish (男孩子气的) smile on his face.”得知老师故意把他随身携带的课本丢在书桌上。故选C。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:“早上好”,他笑着说。A.smiling笑;B. talking交谈;C. complaining抱怨;D. shou

63、ting叫喊。由上文中with a boyish(孩子气的)smile on his face.和副词still可以判断教授此时和刚才的表情是一样的,故选A。【29题详解】考查形容词词义。句意:我高兴看到每个人都醒着。A. active 积极的; B. curious好奇的; C. present现在的,出席的;D. awake醒着的。根据“ Now lets get started.”得知,我高兴看到每个人都醒着。故选D。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:不是来自教授在课本。A. sound听起来;B. shock震动;C. interruption打断;D. blow吹。从上文内容可知

64、教授故意把书扔到书桌上的声音惊醒了作者,所以此处指教授的“课本闹钟”带给作者的震惊,故选B。【31题详解】考查形容词词义辨析。句意:而是来自他领导的令人着迷的讨论。A. fascinating 迷人的; B. convincing 令人信服的; C. puzzling使迷惑的; D. encouraging令人受鼓舞的。根据“It was instead from”可知,相反,这是他所领导的令人着迷的讨论。故选A。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:他凭借渊博的知识和良好的幽默感,使这些材料变得生动起来。他的洞见充满智慧和慈爱。A. gesture手势;B. sense情感;C.humor

65、幽默;D.design设计。由情理判断能让学生佩服的,也能让课堂活跃起来的是老师的学识和幽默,其他不符合语境,故选C。【33题详解】考查考查形容词词义。句意:他凭借渊博的知识和良好的幽默感,使这些材料变得生动起来。他的洞见充满智慧和慈爱。A. strange 奇怪的; B. natural自然的; C. handy便利的; D. alive活着的。知识和幽默使课堂活跃起来。故选D。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:他所传授的热情和喜悦是富有感染力的。A. taught教;B. spread展开; C. combined结合;D. started开始。此处作者描述老师上课时候的情形,所以是指

66、老师上课时所拥有的热情和愉悦感染了学生们,故选A。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:离开教室的时候,我不仅完全清醒了,而且聪明了一点,也更好了一点。A. decorated装饰; B. filled充满;C. left离开;D. entered进入。根据上文内容可知作者上完课离开教室的时候,感觉不仅头脑清醒了,而且也增长了智慧,故选C。【36题详解】考查考查形容词词义。句意:离开教室的时候,我不仅完全清醒了,而且聪明了一点,也更好了一点。A. clearer 更清楚的; B. smarter 更聪明的; C. quieter 更安静的; D. stronger更强壮的。根据“and a l

67、ittle better as well.”可知,我离开教室的时候更聪明,也更优秀。故选B。【37题详解】考查动词词义辨析。句意:那天在课堂上,我也学到了一些远比不要在课上睡觉重要得多的东西。A. discussing讨论;B. speaking讲;C. cheating欺骗;D. sleeping睡觉。从上文内容可知作者在上课时睡觉了,在上完老师生动幽默充满智慧的一节课后,他除了意识到不应该在课上睡觉外,还学到了更重要的东西,故选D。38题详解】考查名词词义辨析。句意:我学到了,如果你要在一生中做什么事,就把它做好,快乐去做。A.joy快乐;B. speed速度;C. aim目标;D.det

68、ermination决心。根据上文And the enthusiasm and joy were contagious和下文中的 if all of us did our work joyously,可以判断作者通过这一堂课认识到无论做什么事都要快乐地去做,故选A。【39题详解】考查名词词义辨析。句意:你不要在生活中梦游。A. work工作;B. life生活;C. journey旅行;D. college大学。从下文Life is too 20 not to live it well.可知这是作者对生活的感慨,故选B。【40题详解】考查形容词词义辨析。 句意:人生苦短,总要好好过。A. ha

69、rd难的;B.complex复杂的;C. short短的;D. simple简单的。由情理可知作者认为人生短暂,要好好地生活,故选C。【点睛】在做完形填空时,单独看一句话是找不到正确答案的,需要阅读下句或者若干句才能明白。所谓上下对照,即在上文和下文中找到与正确答案相同的关键词。因此,在做题时要边读边在大脑中储存上下文信息的能力,捕捉关键词,千万不能脱离开上下文的语境。本题第10小题,从上文内容可知教授故意把书扔到书桌上的声音惊醒了作者,所以此处指教授的“课本闹钟”带给作者的震惊,答案选B。第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文

70、,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Finishing their shopping at the mall, a couple discovered that their new car _41_ (steal). They filed a report _42_ the police station and a detective drove them _43_ to the parking lot to look for evidence.To their _44_ (amaze), the car had been returned _45_ there was a n

71、ote in it that said:“ I apologize for taking your car. My wife was having a baby and I had to rush her to the _46_. Please forget the inconvenience. There are two tickets _47_ tonights Mania Twain concert.”Their faith in humanity restored. The couple attended _48_ concert. But when they returned hom

72、e, they immediately found _49_ their house had been ransacked (洗劫). On the bathroom mirror was _50_ note:“ I have to put my kid through college somehow, dont I?”【答案】41. had been stolen 42. at 43. back 44. amazement 45. and 46. hospital 47. for 48. the 49. that 50. another【解析】本文叙述一对夫妇的车被偷,后来家被洗劫的经过。【

73、41题详解】句意:在购物中心购完物时,一对夫妇发现他们的新车被偷了。根据句意可知此处用过去完成时态的被动语态,故答案为had been stolen。【42题详解】固定搭配:at the police station在警察局。故答案为at。【43题详解】句意:一个侦探开车把他们送回停车场去寻找证据。根据句意可知答案为back。【44题详解】固定词组:to ones amazement 使某人惊讶的是。故答案为amazement。【45题详解】句意:使他们惊讶的是,汽车回来了,并且还有一张条子。此处表示并列,故答案为and。【46题详解】句意:和抱歉开走你的车。我妻子将要分娩我必须赶快把她带到医

74、院。可知答案为hospital。【47题详解】句意:有两张Mania Twain音乐会的票。故答案为for。【48题详解】句意:这对夫妇出席了音乐会。此处表示特指,故答案为the。【49题详解】句意:但是当他们回到家的时候他们发现他们的家被洗劫。此处是that引导的宾语从句。50题详解】根据上文的_5_ there was a note in it可知此处指“另一张条子”,故答案为another。第三部分 写作(版权:百强校英语解析团队专供)(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。

75、文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Dear friends,It is real a good chance to have met all of you here. We have spent several precious weekend in learning in the English Club. As

76、we have been members for a short period of time, we have made a great progress. That is because we are all very much active and the activities are not only enjoyable and also helpful. Besides, the foreign teachers here work hard and try his best to make the activities lively and interested. I am ver

77、y pleased to say that all of us greatly improved our spoken English so far. I am looking forward to see all of you again in the near future!【答案】【解析】1.副词修饰整个句子,故把real-really。2.根据several可知后面的名词用复数形式,故把 weekend-weekend。3.句意:虽然我们是成员的时间很短,但我们已经取得了很大的进步。根据句意可知此处是让步状语从句,故把as-although。4.固定搭配:make progress取得

78、进步,其中progress是不可数名词,故把a去掉。5.very much不能修饰形容词,故把much去掉。6.固定结构:not only-but also不但-而且,故把and-but。7.句意:这里的外国老师很努力,尽他们最大的努力使活动活跃、有趣。根据句意可知把his-their。8. 句意:这里的外国老师很努力,尽他们最大的努力使活动活跃、有趣。固定搭配:make+宾语+形容词,根据句意故把interested- interesting。9.根据so far可知句子用现在完成时态,all of us是主语,故在all of us后面加have。10.固定搭配:look forward

79、to sth./doing sth.期盼某事或做某事,故把see-seeing。第二节 书面表达 (满分25分)52. 假如你是李华,计划和同学去敬老院(nursing home)陪老人们国重阳节(the Double Ninth Festival)。请给外教Lucy写封邮件,邀她一同前往,内容包括:1. 出发及返回时间;2. 活动:包饺子、表演节目等。注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;3. 结语已为你写好。_Looking forward to your reply.YoursLi Hua【答案】Dear Lucy,Id like to invite you

80、to join us for a visit to the nearby nursing home next Saturday for the Double Ninth Festival. It is the day for the elderly in our culture. Well go and make dumplings and cakes with the elderly people there. Well also spend some fun time together singing, dancing and playing games, which we hope wi

81、ll make them happy. We should be back around 4 oclock in the afternoon. If you are able to come with us, please let us know and well wait for you at the gate at 9 in the morning.Looking forward to your reply.YoursLi Hua【解析】试题分析:本篇书面表达属于英文书信,根据提示信息说明邀请Lucy去参加的活动和时间等。写作时注意以下几点:1、仔细阅读有关提示,弄清试题提供的所有信息,明

82、确三个要点:邀请、时间、具体活动。2、提纲是文章的总体框架,要在提纲的范围内进行分析、构思和想象。要依据提示情景或词语,按照一定逻辑关系来写。本文写作时可以按照要点所给的顺序写。3、根据要表达的内容确定句子的时态、语态;就本文而言应该用一般将来时态。4.注意使用高级词汇和句式,以增加文章的亮点。【亮点说明】本文结构紧凑,层次分明。Well also spend some fun time together singing, dancing and playing games, which we hope will make them happy.中用了which引导的定语从句和句式spend time doing。此外,还有if从句以及一些短语如invite you to join us,for a visit to,make dumplings等。【考点定位】考查提纲作文。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1