1、2023届高三年级第一次模拟考试英语考生注意:1答题前,考生务必将自己的姓名、考生号填写在试卷和答题卡上,并将考生号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有2分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个
2、选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19. 15. B.9.18. C. 9. 15.答案是C。1. When does the bookstore close?A. At six. B. At seven. C. At eight.2. What are the two speakers talking about?A. Bubble Bees. B. Their favorite restaurant. C. Tonight , s dinner.3. Where is
3、 the man * s company?A. In Manchester. B. In London. C. In Birmingham.4. Who is probably in charge of the meeting?A. David. B. Mr, White. C. The woman.5. Why cant the two speakers go into the main hall?A Il has not been decorated.B. The paintings are being prepared.C. The flooring was damaged.第二节(共1
4、5小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Why does the man speaker want to return the books?A.He can use Henrys.B.He is busy with his lecture.C.He has finished his school paper.7. What may be the rel
5、ationship between the speakers?A. Mother and son, B. Sister and brother. C. Boss and secretary.听第7段材料,回答第8、9题。8. What may be the fault of the woman?A. She left the door open.B. She left the window open.C. She slept inside the house all day.9. What is the name of the cat?A. George. B. Jane. C. Coco.听
6、第8段材料,回答第10至12题。10. Why does the man make the call?A.To get opportunities to travel.B.To refuse the job.C.To know more about the job.11. What should a marketing assistant do at the very beginning?A.Attend meetings.B. Do market research and write reports.C.Travel to different cities to collect inform
7、ation.12.What do we know about the man?A.He will be employed by the company.B.He is expecting an answer from the company.C.He knows a marketing assistant is wanted after the call. 听第9段材料,回答第13至16题。13.What does the man want to do?A.Help the woman with her work.B.Get help from the woman.C.Have a talk
8、with the woman.14 What is the woman busy working on?A. Her history paper. B. Her housework. C. Her test paper,15. What did the professor tell the woman to do?A. To write another paper.B. To add more pages to her paper.C. To show her paper to others today.16. How does the woman feel now probably?A. E
9、xcited. B. Worried. C. Surprised.听第10段材料,回答第17至20题。17. Where did Steve start flying?A. In America. B. In Australia. C. In Chile.18. What was the reason for Steve delaying his leaving?A. There was a problem with the wind.B. His burner control stopped working.C. There was a small fire in the balloon.1
10、9. When did Steve swim across the English Channel?A. In 1985. B. In 1992. C. In 2001.20. What is Steve like?A. Gentle. B. Generous. C. Adventurous.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe Storytellers Secret by Carmine Gallo4.5 out of 5 stars 474 ra
11、tingsHow did a Venice Beach T-shirt vendor become televisions most successful producer? How did an entrepreneur who started in a garage create the most iconic product launches in business history, and how did a shy man overcome a paralyzing fear of public speaking to captivate sold-out crowds at Yan
12、kee Stadium?They told brilliant stories.The Psychology of Persuasion by Peter Daniel Andrei5.0 out of 5 stars 865 ratingsWhy do some people effortlessly make people convinced while others cant? Why do some people easily speak with confidence, fluency, influence, and impact, while others struggle to
13、speak well? Why do some presentations build support, generate consensus, and motivate positive action, while others dont? Decades of leading scientific studies present an answer.The Elements of Style by William Strunk Jr. & E. B.White4.7 out of 5 stars 9,707 ratingsThis is The Elements of Style, the
14、 classic style manual, now in a fourth edition. A new foreword by Roger Angell reminds readers that the advice of Strunk & White is as valuable today as when it was first offered. The book has grown to become the American English writing style guide often required in U.S. high school and university
15、composition classes.Eliminate Negative Thinking by Derick Howell4.4 out of 5 stars 990 ratingsDo you find it hard to fall asleep because your brain wont stop worrying? Do you feel stuck in an endless loop of uncontrollable negative thoughts? Youre not alone. Around 18% of the population suffer from
16、anxiety. This book offers actionable strategies that will help you eliminate the deep-seated causes of your anxiety and manage your day-to-day worries.1. What is Peter Daniel Andreis book based on?A. Scientific research.B. Experts suggestions.C. Celebrities speeches.D. Personal experience.2. What do
17、es Derick Howell mainly offer in his book?A. Some brilliant stores.B. Some typical examples.C. Some advanced theories.D. Some practical techniques.3. Which would be the best choice to help improve our writing skills?A. The Storytellers Secret.B. The Psychology of Persuasion.C. The Elements of Style.
18、D. Eliminate Negative Thinking.【答案】1. A 2. D 3. C【解析】【导语】本文是一篇应用文。主要介绍了四本有关于方法指导方面的书籍。【1题详解】细节理解题。根据The Psychology of Persuasion by Peter Daniel Andrei部分中的“ Decades of leading scientific studies present an answer.(数十年的领先科学研究提供了一个答案)”可知,几十年的科学研究可以给出相关问题的答案,所以该书基于科学研究。故选A 项。【2题详解】细节理解题。根据Eliminate Neg
19、ative Thinking by Derick Howell部分中的“This book offers actionable strategies that will help you eliminate the deep-seated causes of your anxiety and manage your day-to-day worries.(本书提供了可行的策略,可以帮助您消除焦虑的深层原因并管理日常担忧)”可知,该书提供了很多可行性策略,所以在书中主要提供的是一些实用的技能。故选D项。【3题详解】细节理解题。根据The Elements of Style by William
20、Strunk Jr. & E. B.White部分中的“The book has grown to become the American English writing style guide often required in U.S. high school and university composition classes.(这本书已经发展成为美国高中和大学作文课经常需要的美国英语写作风格指南)”可知,该书中涉及到了写作的风格,所以能够帮助提高写作水平的应为The Elements of Style。故选C项。BIn early August, Hilary Krieger, now
21、 44, was sitting in her parents Boston home when her friend accidentally squirted (喷射) himself with an orange slice. She said, “Oh, the orange just orbisculated.” And he said, “It did what?” The two made a five-dollar bet, and Hilary gladly grabbed the family dictionary but found the word “orbiscula
22、te” was not in it! Hilary burst into her dads study and told him the shocking news. Looking awkward, her father admitted that he had made up the word “orbisculate” as the action that happens “when you dig your spoon into a grapefruit and it squirts juice directly into your eye”.At first, Hilary was
23、mad. But she quickly came to see her dads made-up word as a gift. It speaks to his creativity and the idea that, even when something is painful and annoying, like getting grapefruit juice in your eye, you can laugh and have fun with it.Hilarys father Neil Krieger died in April 2020, at age 78. Since
24、 the Kriegers couldnt have a proper funeral, Hilary who now lives in New York, spent a lot of time on the phone talking with friends and family, and the “orbisculate” story kept coming up.“I began to think orbisculate is such a great word; it should be in the dictionary!” says Hilary. She called her
25、 younger brother Jonathan, who lives in Boston and runs an online company. Their goal is to put the word to use publicly enough that it has a chance of becoming acceptable. Encouraging people to use “orbisculate” in a wide variety of contexts will leave a compelling (令人信服的) trail of evidence for lex
26、icographers (词典编纂者) to follow.It has been more than two years since Neils death and his children are still struggling from the loss. But their campaign to get their fathers word into the dictionary has helped them win back a little of the joy that has been missing from their lives. “I could picture
27、him being really excited,” Jonathan says. “And not until that day did I know my father had created many words that we wouldnt see in the dictionary.”4. What made Hilary find “orbisculate” doesnt exist?A. A piece of shocking news.B. The latest dictionary.C. Her fathers strange reaction.D. An accident
28、 between her friend and her.5. Which of the following can best describe Hilarys father?A. Strict and stubborn.B. Optimistic and creative.C. Flexible and reliable.D. Determined and hardworking.6. When did Hilary decide to get the word “orbisculate” into the dictionary?A. After her fathers death.B. Wh
29、en her father told her the truth.C. After her brothers request.D. After she put the word to use publicly.7. What will probably be talked about in the following part?A. Hilary encourages people to make up more new words.B. The introduction to other words created by Hilarys father.C. The reply that th
30、e official gave Hilary and her brother.D. Hilary and her brother will continue to fight for their demand.【答案】4. D 5. B 6. A 7. B【解析】【导语】本文是一篇记叙文,主要讲的是Hilary Krieger的爸爸创造了orbisculate这个词,她认为这显示了爸爸的创新精神,她努力想让这个词被收录进词典。【4题详解】细节理解题。根据第一段的“her friend accidentally squirted (喷射) himself with an orange slice
31、. She said, “Oh, the orange just orbisculated.” And he said, “It did what?” The two made a five-dollar bet, and Hilary gladly grabbed the family dictionary but found the word “orbisculate” was not in it!(她的朋友不小心用橘子片喷了自己。她说:“哦,橙子刚orbisculate了。”他说:“它做了什么?”两人打了一个五美元的赌,Hilary高兴地拿起了家庭词典,但发现里面没有“orbiscula
32、te”这个词!)”可知,她和朋友之间发生的意外事件让Hilary发现“orbisculate”不存在,故选D。【5题详解】推理判断题。根据第二段的“It speaks to his creativity and the idea that, even when something is painful and annoying, like getting grapefruit juice in your eye, you can laugh and have fun with it.(这说明了他的创造力和他的想法,即使有些事情很痛苦和烦人,比如葡萄柚汁进眼睛了,你也可以笑着玩。)”可知,Hil
33、ary的父亲是乐观和有创造力的,故选B。【6题详解】细节理解题。根据第三段的“Hilarys father Neil Krieger died in April 2020(Hilary的父亲Neil Krieger于2020年4月去世)”和第四段的“I began to think orbisculate is such a great word; it should be in the dictionary(我开始觉得orbisculate是一个多么伟大的词;它应该在字典里!Hilary说)”可知,Hilary在她父亲死后决定把“orbisculate”这个词收入词典,故选A。【7题详解】推
34、理判断题。根据最后一段的“And not until that day did I know my father had created many words that we wouldnt see in the dictionary.(直到那天,我才知道我父亲创造了许多我们在字典里找不到的词。)”可知,接下来的部分可能会介绍Hilary的父亲创造的其他词汇,故选B。CGender(性别)equality at work benefits everyone and the way to get there faster is to empower men as allies(同盟) in th
35、e fight.The difference between womens and mens earnings is on average 18 cents per dollar earned, and even more than that for women of color. After years in which women have formed about half of the college-educated work force, this significant unchanging pay gap and the lack of representation of wo
36、men in the upper ranks of senior management are troubling. In fact, only a surprisingly tiny 7.8 percent of CEOs at S&P 500 companies were female at the close of 2020. Why is it taking so long to break the well-known glass ceiling once and for all?At an individual level, men who are unwilling to wor
37、k closely with women can of course have a damaging effect on the careers of their female colleagues. But men who are indifferent about gender equality and also without necessarily meaning to prevent womens advancement.However, men have never been entirely absent from the struggle to expand economic
38、access and professional opportunity for women. In 1984 the Speaker of the U. S. House of Representatives and another two officials-all men-spoke out in favor of naming a woman to the Democratic Partys presidential candidate, and eventually, they made Geraldine Ferraro the vice president, the first w
39、oman ever to run on a major party ticket. Ferraros access to an important leadership role was the product not only of decades of activism and protest by women but also of powerful mens endorsement of those demands, a practice that continues to be important today. In 2020, Democratic presidential can
40、didate Joseph Biden made a promise to select a woman as his vice-presidential nominee(候选人) and ultimately shared electoral victory with running mate Kamala Harris, the first woman and first person of color to be elected vice president.Mens voices are important. When men speak up against gender discr
41、imination, they not only become obvious as allies who can be counted on to support industry or company rules to advance equality, but they also improve awareness and acceptance of gender inequality as a shared problem, not a special interest.8. What does paragraph 3 mainly talk about?A. The reason w
42、hy gender equality is hard to achieve.B. The reason why men are powerful at work.C. The result that gender inequality brings to men.D. The result that womens advancement causes to companies.9. Which of the following best explains “endorsement” underlined in paragraph 4?A. Responsibility.B. Support.C
43、. Ignorance.D. Misunderstanding.10. Which can be the best title for the text?A. Support of Men Is on the Sidelines.B. Gender Equality Is Womens Business.C. Gender Inequality Is a Common Problem.D. The Secret to Achieving Gender Equality at Work: Men11. In which section of a newspaper may you find th
44、is text?A. Education.B. Society.C. Health.D. Entertainment.【答案】8. A 9. B 10. D 11. B【解析】【导语】本文是一篇说明文。主要介绍的是性别平等问题需要男性的加入和支持才能够得到进一步的解决。【8题详解】主旨大意题。根据第三段中的“At an individual level, men who are unwilling to work closely with women can of course have a damaging effect on the careers of their female coll
45、eagues.(在个人层面上,不愿意与女性密切合作的男性当然会对女性同事的职业生涯产生破坏性影响。)”可知,不愿意与女性工作的男性会对女性同事的职业生涯有破坏性影响,由此可知,男性的行为是产生性别不平等的原因之一,所以第三段分析的是性别平等很难解决的原因。故选A项。【9题详解】词义猜测题。根据第四段中的“In 1984 the Speaker of the U. S. House of Representatives and another two officials-all men-spoke out in favor of naming a woman to the Democratic
46、Partys presidential candidate, and eventually, they made Geraldine Ferraro the vice president, the first woman ever to run on a major party ticket.(1984年,美国众议院议长和另外两名男性官员公开支持提名一名女性为民主党总统候选人,最终,他们让Geraldine Ferraro担任副总统,这是有史以来第一位竞选主要政党的女性。)”可知,在男性的帮助之下,Geraldine Ferraro成为有史以来第一位竞选主要政党的女性,结合划线单词所在的句子中
47、提到的Geraldine Ferraro之所以能与男性平等,不仅是几十年女性激进主义和抗议的产物,也有有权势男性支持的产物,由此可知,划线单词的意思是“支持”。故选B项。【10题详解】主旨大意题。根据首段中的“Gender(性别)equality at work benefits everyone and the way to get there faster is to empower men as allies(同盟) in the fight.(工作中的性别平等对每个人都有好处,而更快实现目标的方法是赋予男性作为战斗中的盟友的权力。)”以及尾段中的“Mens voices are imp
48、ortant.(男人的声音很重要。)”可知,性别平等问题的解决需要的是男性的加入和支持,结合全文内容可知,本文的主题是“男性的加入和支持是解决性别平等问题的方法之一”。故选D项。【11题详解】推理判断题。根据首段中的“Gender(性别)equality at work benefits everyone and the way to get there faster is to empower men as allies(同盟) in the fight.(工作中的性别平等对每个人都有好处,而更快实现目标的方法是赋予男性作为战斗中的盟友的权力。)”以及下文中所讲述的内容可知,本文主要是讲述的
49、性别平等这一社会问题,所以文章应该出现在报纸的“社会”部分中。故选B项。DDuring a ransomware (勒索软件) attack, attackers enter a targets computer system and encrypt (加密) its data. They then demand a payment before they will free the system. Ransomware is a collective problem, and solving it will require joint action from companies, the U
50、.S. government and international partners.In 2020 the Federal Bureau of Investigation received more than 2,400 reports of ransomware attacks, which cost victims at least $29 million. The numbers underestimate the total impact of ransomware because not all organizations are willing to report it when
51、they fall victim to this kind of crime. Even these limited statistics, however, show the increasing fearlessness of ransomware attackers: the number of attacks in 2020 increased by 20 percent compared with that of the previous year, and the amount of money paid out more than tripled.As long as victi
52、ms keep paying, attackers will keep profiting from this type of attack. But cybersecurity experts are divided on whether the government should prohibit the paying of ransoms. Such a ban would discourage attackers, but it would also place some organizations in a moral dilemma. For, say, a hospital, u
53、nlocking the computer systems as quickly as possible could be a matter of life and death for patients, and the fastest option may be to pay up.Other solutions are more straightforward and involve pushing organizations to protect themselves better. Cybersecurity defenses make it harder for attackers
54、to access systems. Segmenting (分割) ones network means that breaking through to one part of the system does not make all data immediately available. And regular backups allow a company to function even if its original data are encrypted.All these measures, however, require resources that not all orga
55、nizations have access to. Meanwhile, ransomware people are adopting increasingly advanced techniques. Some work for weeks to gain entry to a companys network and then enter their system, finding the most vital data to hold hostage (人质). Some groups deliberately compromise an organizations data backu
56、ps.Others sell instructions and software to help other attackers launch their own attacks. As a result, security personnel must engage in a constant game of cat and mouse.12. What do the numbers listed in paragraph 2 mainly tell us?A. The amount of money that companies paid.B. The serious situations
57、 about the ransomware attack.C. The companies that have been attacked by ransomware.D. The profit that attackers got from ransomware.13. What is the attitude of cybersecurity experts to prohibiting the paying of ransoms?A. Favorable.B. Uncaring.C. Mixed.D. Opposed.14. What can we know from paragraph
58、 4?A. How attackers enter a targets computer system.B. Why we should pay more attention to cybersecurity.C. Which kind of computer system is easy to attack.D. What we can do to deal with ransomware attacks.15. What does the last sentence in the text imply?A. There is still a long way to go about cyb
59、ersecurity.B. There will be a quick solution to ransomware attacks.C. Ransomware makes our computer systems advanced.D. Cybersecurity will become the most worrying problem of the US.【答案】12. B 13. C 14. D 15. A【解析】【导语】本文是一篇说明文,主要讲的是勒索软件带来的威胁,应对的办法。【12题详解】推理判断题。根据第二段的“In 2020 the Federal Bureau of Inv
60、estigation received more than 2,400 reports of ransomware attacks, which cost victims at least $29 million.(2020年,美国联邦调查局收到了2400多份勒索软件攻击报告,受害者至少损失了2900万美元。)”和“Even these limited statistics, however, show the increasing fearlessness of ransomware attackers: the number of attacks in 2020 increased by
61、20 percent compared with that of the previous year, and the amount of money paid out more than tripled.(然而,即使是这些有限的统计数据,也显示出勒索软件攻击者越来越无所畏惧:与前一年相比,2020年的攻击次数增加了20%,支付的金额增加了两倍多。)”可知,第二段中列出的数字主要告诉我们勒索软件攻击的严重情况。故选B。【13题详解】推理判断题。根据第三段的“But cybersecurity experts are divided on whether the government shoul
62、d prohibit the paying of ransoms.(但网络安全专家在政府是否应该禁止支付赎金的问题上存在分歧。)”可知,网络安全专家对禁止支付赎金的态度是既有支持,也有反对,也就是混合的,故选C。【14题详解】细节理解题。根据第四段的“Other solutions are more straightforward and involve pushing organizations to protect themselves better. Cybersecurity defenses make it harder for attackers to access systems
63、. Segmenting (分割) ones network means that breaking through to one part of the system does not make all data immediately available. And regular backups allow a company to function even if its original data are encrypted.(其他的解决方案更直接,包括推动组织更好地保护自己。网络安全防御使攻击者更难访问系统。分割一个人的网络意味着突破到系统的一部分并不能立即获得所有数据。定期备份可以
64、让公司在原始数据被加密的情况下正常运作。)”可知,从第4段我们可以知道我们如何应对勒索软件攻击。故选D。【15题详解】推理判断题。根据最后一段的“As a result, security personnel must engage in a constant game of cat and mouse.(因此,安全人员必须不断地进行猫捉老鼠的游戏。)”可知,文章的最后一句话暗示了在网络安全方面还有很长的路要走。故选A。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。Need to take a
65、 screenshot (截屏) on your Windows PC?_16_ , there are several quick and easy ways to take screenshots in Windows 10, Windows 11, and Windows 8. This article will teach you how to use keyboard shortcuts and the built-in Snipping Tool app to screen capture (捕获) any area of your Windows desktop.1. _17_.
66、 Before you can take a screenshot, make sure that the screen which you want to screenshot is up with no distractions (e.g. open windows or programs).2. Find the “Print Screen” key on your keyboard. The Print Screen key is most often found in the upper-right side of the main keyboard, and it usually
67、has “SysReq” (“System Requirements”) written below it. _18_.3. Press the Win key and the Print Screen key at the same time. Doing so will take a screenshot of the current screen; in most cases, youll see the screen dim (变暗) briefly. Your screen wont dim if your computer has certain display settings
68、disabled. This is most common on old computers which you upgraded to Windows 10. _19_, try pressing Ctrl+Win+Print Screen or Fn+Win+Print Screen.4.Find the screenshot. Youll find the screenshot inside of the “Screenshots” folder (文件夹), which is inside of your computers “Pictures” folder._20_. For ex
69、ample, the first screenshot you take will be marked “Screenshot(1)”, etc.A. Go to the screen that you want to screenshotB. If your screenshot doesnt appear when you look for itC. This perfect program can be fixed in all Windows computersD. Whether you want to make a full screenshot or just one windo
70、w or areaE. The Print Screen key will usually be printed as “PrtSc” or something similarF. The recommended way for screenshots is PNG, due to the high quality and small file sizeG. Each screenshot that you take will be marked “Screenshot (number)” to correspond with the order in which the screenshot
71、 was taken.【答案】16. D 17. A 18. E 19. B 20. G【解析】【导语】本文是一篇说明文,主要讲的是如何使用键盘快捷键和内置的剪贴工具应用程序来屏幕捕捉Windows桌面的任何区域。【16题详解】根据上文“Need to take a screenshot (截屏) on your Windows PC?(需要在Windows电脑上截屏?)”和下文“there are several quick and easy ways to take screenshots in Windows 10, Windows 11, and Windows 8(在Windows
72、10、Windows 11和Windows 8中,有几种快速简单的截图方法)”并结合根据常识可知,在电脑上截屏可以是截全屏和截部分区域,无论哪种,都是有办法的,D选项“Whether you want to make a full screenshot or just one window or area(无论您是想要完整的截图,还是只是一个窗口或区域)”说明了无论是截全屏还是截部分区域,都有很多方法,因此D选项承上启下,符合语境,故选D。【17题详解】空后“Before you can take a screenshot, make sure that the screen which yo
73、u want to screenshot is up with no distractions (e.g. open windows or programs).(在你可以截屏之前,确保你要截屏的屏幕没有干扰(例如打开的窗口或程序))”说明要截屏,首先要先到要截屏的页面,A选项“Go to the screen that you want to screenshot(进入要截屏的屏幕)”说明了要先到要截屏的那一页,故选A。【18题详解】根据上文“The Print Screen key is most often found in the upper-right side of the main
74、 keyboard, and it usually has “SysReq” (“System Requirements”) written below it.(打印屏幕键通常在主键盘的右上角,它通常有“SysReq”(“系统要求”)写在它下面)”可知,空格处应该说Print Screen键在键盘上是什么样的,E选项“The Print Screen key will usually be printed as “PrtSc” or something similar(打印屏幕键通常印为“PrtSc”或类似的东西)”说明了Print Screen键的键盘上的样子,因此E选项承接上文,符合语境,
75、故选E。【19题详解】空后“try pressing Ctrl+Win+Print Screen or Fn+Win+Print Screen(尝试按Ctrl+Win+Print Screen或Fn+Win+Print Screen)”,是一个祈使句,由此推知,空格处应该说“如果出现某种状况”,观察选项可知,只有B选项“If your screenshot doesnt appear when you look for it(当你寻找你的截图它没有出现时)”与后文衔接自然,故选B。【20题详解】空前说“Youll find the screenshot inside of the “Scree
76、nshots” folder (文件夹), which is inside of your computers “Pictures” folder.(你会在“截图”文件夹中找到截图,该文件夹位于你电脑的“图片”文件夹中。)”,空后说“For example, the first screenshot you take will be marked “Screenshot(1)”, etc.(例如,您截取的第一张截图将被标记为“截图(1)”等。)”,因此空格处应该说截取的图片会用什么办法标记,G选项“Each screenshot that you take will be marked “Sc
77、reenshot (number)” to correspond with the order in which the screenshot was taken.(您所截取的每张截图都将被标记为“截图(编号)”,以对应截图的顺序。)”说明了截图被标记的方法,承上启下,符合语境,故选G。第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Not long ago, I was at a grocery store, and an elderly
78、 man in front of me was using a Supplemental Nutrition Assistance Program card-what we used to call food stamps. The card reader kept _21_ his payment. Hed apparently gone over his _22_ for the month. He was confused about how itd happened and more than a little_23_ about the situation.While I was t
79、rying to decide if the man would be displeased or _24_ if I offered to step in and pay the _25_, the young cashier said, “Sir, this happens all the time. Its not a problem. I promise we can _26_ a solution together.”The line behind us was growing long, but the cashier didnt show any _27_ or anger. H
80、e _28_ the man was over his limit for the month but wasnt over by much, so he helped the customer _29_ which things he could make do without until his _30_ was refilled. It was _31_ that the cashier had done this before. He told his old customer once again that this was a common _32_ and not a probl
81、em at all. The man left with his dignity _33_. He would _34_ have a sense of loyalty (忠诚) to that grocery-store chain.When it was my turn, I _35_ the cashiers name on his nametag. And when I got home, I sent an email to the manager of the store to _36_ the employee for his kindness and customer serv
82、ice. I got a reply with thanks from the manager, letting me know that my remarks would be _37_ in the employees file and noted each time he was up for a _38_.While his act of kindness had a positive influence on the life of someone who was _39_ that day, I hope my act of kindness _40_ had a positive
83、 effect on that cashiers career-and possibly his paycheck.21. A. delayingB. searchingC. rejectingD. repeating22. A. limitB. demandC. expectationD. requirement23. A. regretfulB. angryC. frightenedD. embarrassed24. A. proudB. gratefulC. curiousD. peaceful25. A. rentB. fineC. agreementD. difference26.
84、A. figure outB. end upC. rely onD. bring in27. A. stressB. worryC. impatienceD. disbelief28. A. warnedB. confirmedC. acknowledgedD. reflected29. A. shareB. deliverC. rememberD. determine30. A. accountB. blankC. chequeD. pocket31. A. naturalB. importantC. obviousD. normal32. A. explanationB. occurren
85、ceC. mistakeD. dilemma33. A. undamagedB. discoveredC. increasedD. overlooked34. A. unwillinglyB. coincidentallyC. luckilyD. undoubtedly35. A. reviewedB. noticedC. comparedD. wrote36. A. recommendB. forgiveC. praiseD. choose37. A. includedB. foldedC. measuredD. needed38. A. regulationB. negotiationC.
86、 celebrationD. promotion39 A. defendingB. strugglingC. competingD. starving40. A. at firstB. at onceC. at leastD. at most【答案】21. C 22. A 23. D 24. B 25. D 26. A 27. C 28. B 29. D 30. A 31. C 32. B 33. A 34. D 35. B 36. C 37. A 38. D 39. B 40. C【解析】【导语】本文是一篇记叙文。主要讲的是作者在一家连锁杂货店购物时目睹一名年轻的收银员对一位食物券余额不足的
87、老年顾客的热心服务,回家后作者给该连锁杂货店的经理发了一封电子邮件,盛赞该收银员,希望此举也能对给他人生活产生积极影响的年轻收银员的职业生涯也带来积极的影响。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:读卡器一直拒绝他的支付。A. delaying推迟;B. searching搜索;C. rejecting拒绝;D. repeating重复。根据下文“the man was over his limit for the month but wasnt over by much”可知,读卡器一直拒绝他的支付。故选C。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:他显然已经超出了这个月的限额。A. limit限
88、度,限制;B. demand要求;C. expectation期待;D. requirement要求。根据下文“the man was over his limit for the month but wasnt over by much”可知,他显然已经超出了这个月的限额,空格处意为“限度,限制”。故选A。【23题详解】考查形容词词义辨析。句意:他对事情是怎么发生的感到困惑,对这种情况感到非常尴尬。A. regretful后悔的;B. angry生气的;C. frightened害怕的;D. embarrassed尴尬的。根据上文“The card reader kept_1_his pay
89、ment”可知,他对这种情况感到尴尬。故选D。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:当我试着判断如果我主动帮他补差价,他会不高兴还是感激时,年轻的收银员说:“先生,这种事经常发生。这不是问题。我保证我们能一起想出解决办法。”A. proud骄傲的;B. grateful感激的;C. curious好奇的;D. peaceful平静的。根据上文“displeased or”和第13空前的“his dignity”可知,句子表示“当我试着判断如果我主动帮他补差价,他会不高兴还是感激时”。故选B。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:当我试着判断如果我主动帮他补差额,他会不高兴还是感激时,年轻的收
90、银员说:“先生,这种事经常发生。这不是问题。我保证我们能一起想出解决办法。”A. rent租金;B. fine罚款;C. agreement同意;D. difference差额。根据下文“the man was over his limit for the month but wasnt over by much”可知,事物券和购买的东西的价格之间存在差额。故选D。【26题详解】考查动词短语辨析。句意:当我试着判断如果我主动帮他补差额,他会不高兴还是感激时,年轻的收银员说:“先生,这种事经常发生。这不是问题。我保证我们能一起想出解决办法。”A. figure out想出;B. end up结束
91、;C. rely on依靠;D. bring in引进。根据下文“a solution”可知,此处表示想出一个解决办法。故选A。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:我们身后的队伍越来越长了,但是收银员没有表现出任何不耐烦或生气的样子。A. stress压力;B. worry担心;C. impatience不耐烦;D. disbelief不相信。根据上文“The line behind us was growing long, but the cashier didnt show”可知,我们身后的队伍越来越长了,但是收银员没有表现出任何不耐烦或生气的样子。故选C。【28题详解】考查动词词义辨析
92、。句意:他确认这名男子已经超出了当月的限额,但并没有超出太多,所以他帮助这名顾客确定在他的账户重新充值之前,他可以不买什么东西。A. warned警告;B. confirmed确认;C. acknowledged承认;D. reflected反映。根据下文“the man was over his limit for the month but wasnt over by much”可知,他确认这名男子已经超出了当月的限额。故选B。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:他确认这名男子已经超出了当月的限额,但并没有超出太多,所以他帮助这名顾客确定在他的账户重新充值之前,他可以不买什么东西。A.
93、share分享;B. deliver递送;C. remember记得;D. determine确定,决定。根据下文“which things he could make do without”可知,他帮助这名顾客确定在他的账户重新充值之前,他可以不买什么东西。故选D。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:他确认这名男子已经超出了当月的限额,但并没有超出太多,所以他帮助这名顾客确定在他的账户重新充值之前,他可以不买什么东西。A. account账户;B. blank空白;C. cheque支票;D. pocket口袋。根据上文“the man was over his limit for the
94、 month”可知,这名顾客的账户需要重新充值。故选A。【31题详解】考查形容词词义辨析。句意:很明显这位收银员以前做过这种事。A. natural自然;B. important重要的;C. obvious明显的;D. normal正常的。根据下文“that the cashier had done this before”可知,很明显这位收银员以前做过这种事。故选C。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:他再一次告诉老客户,这是经常发生的事情,根本不是问题。A. explanation解释;B. occurrence发生的事;C. mistake错误;D. dilemma两难的境地。根据下文
95、“not a problem at all”可知,他再一次告诉老客户,这是经常发生的事情,空格处意为“发生的事”。故选B。【33题详解】考查形容词词义辨析。句意:那个人离开,尊严毫发无损。A. undamaged无损的;B. discovered被发现的;C. increased增加的;D. overlooked被忽视的。根据上文“He told his old customer once again that this was a common_12_ and not a problem at all”和“with his dignity”可知,收银员帮助那个人保住了尊严。故选A。【34题详
96、解】考查副词词义辨析。句意:毫无疑问,他会对这家连锁杂货店产生一种忠诚感。A. unwillingly不情愿地;B. coincidentally巧合的是;C. luckily幸运的是;D. undoubtedly毫无疑问。根据下文“have a sense of loyalty (忠诚) to that grocery-store chain”可知,毫无疑问,因为收银员的帮助他会对这家连锁杂货店产生一种忠诚感。故选D。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:轮到我时,我注意到收银员名牌上的名字。A. reviewed复习;B. noticed注意到;C. compared比较;D. wrote
97、写。根据下文“the cashiers name on his nametag”可知,作者注意到收银员的名字。故选B。【36题详解】考查动词词义辨析。句意:当我回到家后,我给商店经理发了一封电子邮件,赞扬店员的善良和对顾客的服务。A. recommend推荐;B. forgive原谅;C. praise表扬,赞扬;D. choose选择。根据下文“the employee for his kindness and customer service”可知,作者给商店经理发了一封电子邮件,赞扬店员的善良和对顾客的服务。故选C。【37题详解】考查动词词义辨析。句意:我得到了经理的感谢回复,并告诉我,
98、我的话会被记录在员工的档案中,每次他升职都会被记录下来。A. included包括;B. folded折叠;C. measured测量;D. needed需要。根据下文“in the employees file”可知,句子表示“我得到了经理的感谢回复,并告诉我,我的话会被记录在员工的档案中”,空格处意为“包括”。故选A。【38题详解】考查名词词义辨析。句意:我得到了经理感谢回复,并告诉我,我的话会被记录在员工的档案中,并在他每次升职时予以记录。A. regulation规则;B. negotiation谈判;C. celebration庆祝;D. promotion升职。结合上文提到收银员做
99、了好事,推知他会得到升职。故选D。【39题详解】考查动词词义辨析。句意:虽然他的善举对当时正在苦苦挣扎的人的生活产生了积极的影响,但我希望我的善举至少对那位收银员的职业生涯产生了积极的影响可能还有他的薪水。A. defending保护;B. struggling挣扎;C. competing竞争;D. starving挨饿。根据前文所描述的那个食物券余额不足的人所经历的尴尬可知,收银员的行为帮助了当时正在苦苦挣扎的人。故选B。【40题详解】考查固定短语辨析。句意:虽然他的善举对当时正在苦苦挣扎的人的生活产生了积极的影响,但我希望我的善举至少对那位收银员的职业生涯产生了积极的影响可能还有他的薪水
100、。A. at first首先;B. at once立刻;C. at least至少;D. at most至多。根据语境可知,此处指作者希望自己的行为至少能帮助那位收银员的职业或者他的薪水。故选C。第二节(共 10小题;每小题L 5 分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式,并将答案填写在答题卡上。The opening ceremony of the Paris Olympics on July 26, 2024, will take place on the River Seine. The government _41_ (announce) the
101、news last Monday, breaking the long-held Summer Games tradition of a stadium procession of athletes and officials.More than 160 boats _42_ (load) with athletes and officials from more than 200 countries and regions will sail almost 6 kilometers between the Pont dAusterlitz and Pont dIena bridges in
102、central Paris. The closing ceremony is scheduled _43_ (hold) at the Trocadero, an expanse of gardens and fountains which overlook the Eiffel Tower.“Today is_44_ standout moment,” said Tony Estanguet, a three-time Olympic canoe C1 gold winner _45_ heads up the Paris 2024 organizing committee.“There a
103、re a lot of emotions and a lot of enthusiasm. The opening ceremony is by far the biggest of markers.”Paris 2024 organizers are expecting crowds of 600,000 people for _46_ they call the largest ever Olympic ceremony-ten_47_ (time) more than could attend in the Stade de France.Part of the public will
104、be scattered (分散) along the banks of the Seine in ticketed stands while the rest are able to take part _48_ free.French President Emmanuel Macron supported the idea of _49_ (arrange) the ceremony on the Seine in July despite some concerns voiced over how to best ensure _50_ (safe) for such a big eve
105、nt that passes by many well-known parts of Paris iconic cityscape.【答案】41. announced 42. loaded 43. to be held 44. a 45. who#that 46. what 47. times 48. for 49. arranging 50. safety【解析】【导语】本文是一篇新闻报道,主要讲的是2024年7月26日,巴黎奥运会的开幕式将在塞纳河上举行。政府电视台上周一宣布了这一消息,打破了夏季奥运会长期以来运动员和官员在体育场列队的传统。【41题详解】考查时态。句意:政府电视台上周一宣
106、布了这一消息,打破了夏季奥运会长期以来运动员和官员在体育场列队的传统。由“last Monday”可知,句子时态用一般过去时,空格处用过去式,故填announced。【42题详解】考查非谓语动词。句意:160多艘船载着来自200多个国家和地区的运动员和官员,将在巴黎市中心的Pont dAusterlitz和Pont dIena之间航行近6公里。句中谓语是will sail,空格处用非谓语动词,boats和load之间是逻辑动宾关系,因此空格处用过去分词作后置定语,故填loaded。【43题详解】考查不定式和被动语态。句意:闭幕式将在Trocadero举行,这里有大片的花园和喷泉,可以俯瞰埃菲尔
107、铁塔。be scheduled to do是固定短语,意为“定于”,闭幕式是被举行,因此空格处用不定式的被动语态,即to be done,故填to be held。【44题详解】考查冠词。句意:“今天是一个非凡的时刻,”Tony Estanguet说,他是三届奥运会独木舟C1金牌得主,也是巴黎2024年奥运会组委会的负责人。moment是可数名词,表泛指,前面要加不定冠词,standout是辅音音素开头,因此不定冠词用a,故填a。【45题详解】考查定语从句。句意:“今天是一个非凡的时刻,”Tony Estanguet说,他是三届奥运会独木舟C1金牌得主,也是巴黎2024年奥运会组委会的负责人。
108、空格处引导的是限制性定语从句,从句中缺少主语,先行词Tony Estanguet是人,因此空格处用关系代词who/that,故填who/that。【46题详解】考查宾语从句。句意:巴黎2024年奥运会的组织者预计将有60万人参加他们所谓的史上最大的奥运仪式,比法兰西大球场的人数多10倍。“they call the largest ever Olympic ceremony”是宾语从句,从句中缺少call的宾语,句子表示“巴黎2024年奥运会的组织者预计将有60万人参加他们所谓的史上最大的奥运仪式”,因此空格处用what引导宾语从句,故填what。【47题详解】考查名词的复数。句意:巴黎202
109、4年奥运会的组织者预计将有60万人参加他们所谓的史上最大的奥运仪式,比法兰西大球场的人数多10倍。ten后跟名词的复数,故填times。【48题详解】考查介词。句意:部分公众将分散在塞纳河沿岸的售票处,而其余的人则可以免费参加。for free是固定短语,意为“免费”,故填for。【49题详解】考查动名词。句意:法国总统Emmanuel Macron支持将仪式安排在7月份的塞纳河,尽管有人担心如何最好地确保这样一个大型活动的安全,因为它会经过巴黎标志性城市的许多著名景点。of是介词,其后跟动名词作宾语,故填arranging。【50题详解】考查名词。句意:法国总统Emmanuel Macron
110、支持将仪式安排在7月份的塞纳河,尽管有人担心如何最好地确保这样一个大型活动的安全,因为它会经过巴黎标志性城市的许多著名景点。空格处用名词作宾语,safe的名词是safety,意为“安全”,是不可数名词,故填safety。第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面
111、写出修改后的词。注意:1每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Dear Jack,Heard that you have been addicted to Tiktok recently, I feel terrible sorry and cant wait to write this email in reply to your problem. Actually, this is commonly seen that the growing number of teenagers get crazy about Tiktok. They spend
112、plenty of time watching and sharing videos online, what makes it hard for them to focus on study. As a result, action must taken before things get worse.In my opinion, you d better try and develop a few other hobby. Besides, communicating with friends face to face will do the trick. Thats why this c
113、an help you shift your attention and formed good habits. I do hope my suggestions will be of greatly helpful to you. Looking forward to your good news.Yours,Li Hua【答案】1.HeardHearing2.terribleterribly3.thisit4.thea5.whatwhich6.在must后加be7.hobbyhobbies8.whybecause9.formedform10.去掉of【解析】【导语】本文是一封书信,针对Ja
114、ck沉迷于抖音这一问题,李华给他提出一些建议。【详解】1.考查非谓语动词。句意:听说你最近沉迷于抖音,我感到非常难过,迫不及待地写这封邮件来回复你的问题。feel是谓语,hear用非谓语动词,I和hear之间是主谓关系,因此用现在分词hearing表主动,作状语,位于句首,首字母大写,故将Heard改为Hearing。2.考查副词。句意:听说你最近沉迷于抖音,我感到非常抱歉,迫不及待地写这封邮件来回复你的问题。修饰形容词sorry要用副词,terrible的副词是terribly,意为“非常”,故将terrible改为terribly。3.考查代词。句意:事实上,越来越多的青少年为抖音疯狂,这
115、是很常见的。“that the growing number of teenagers get crazy about Tiktok”是that引导的主语从句,应该用it作形式主语,故将this改为it。4.考查冠词。句意:事实上,越来越多的青少年为抖音疯狂,这是很常见的。a number of是固定短语,意为“很多”,故将the改为a。5.考查定语从句。句意:他们花大量的时间在网上观看和分享视频,这使得他们很难集中精力学习。“makes it hard for them to focus on study”是非限制性定语从句,从句中缺少主语,从句中的主语是前面整个主句的内容,因此用关系代词w
116、hich引导定语从句,故将what改为which。6.考查被动语态。句意:因此,必须在事态进一步恶化之前采取行动。根据语境可知,句子表示“必须在事态进一步恶化之前采取行动”,行动是被采取,要用被动语态,因此应该是must be done,故在must后加be。7.考查名词的复数。句意:在我看来,你最好试着培养一些其他的爱好。other后用复数,hobby的复数是hobbies。故将hobby改为hobbies。8.考查表语从句。句意:这是因为这可以帮助你转移注意力,养成好习惯。“this can help you shift your attention and formed good hab
117、its”是表语从句,从句中不缺主宾表,根据句意可知,thats because.这是因为,符合题意,故将why改为because。9.考查固定短语。句意:这是因为这可以帮助你转移注意力,养成好习惯。help sb. do sth.是固定短语,意为“帮助某人做某事”,故将formed改为form。10.考查介词。句意:我希望我的建议能对你有很大帮助。副词greatly修饰形容词helpful,因此of是多余的(of后要接名词),故去掉of。第二节 书面表达(满分25分)52. 假定你是李华,你班交换生Mark对河南的民俗文化很感兴趣,希望你给他推荐一个地方。请给他写一封邮件,内容包括:1推荐地方
118、并说明理由;2表示愿意帮助。注意:1词数100左右;2可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Mark,_Yours,Li Hua【答案】Dear Mark, Knowing that you are keen on the folk culture of Henan and want to experience it in person, Im writing to recommend Shaolin Temple in Zhengzhou. The reasons are as follows. Shaolin Temple is probably the most famous temp
119、le in China, not only because of its long history and its role in Chinese Buddhism, Shaolin Temple Pagoda, but also because of its martial arts or Wushu. Looking forward to meeting you in Henan and I would like to be your guide if you like. Yours, Li Hua【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文,要求考生给交换生Mark写封邮件,给他推荐一个了解河
120、南民俗文化的地方。【详解】1.词汇积累可能:probablypossibly著名的:famouswell-known热衷于:be keen onbe enthusiastic about亲自:in personin the flesh2.句式拓展同义句转换原句:Knowing that you are keen on the folk culture of Henan and want to experience it in person, Im writing to recommend Shaolin Temple in Zhengzhou. 拓展句:Im writing to recomm
121、end Shaolin Temple in Zhengzhou,as I know that you are keen on the folk culture of Henan and want to experience it in person. 【点睛】高分句型1 Knowing that you are keen on the folk culture of Henan and want to experience it in person, Im writing to recommend Shaolin Temple in Zhengzhou. (运用了现在分词作原因状语以及that引导的宾语从句)高分句型2 Looking forward to meeting you in Henan and I would like to be your guide if you like. (运用了if引导的条件状语从句)