收藏 分享(赏)

新课标2019_2020学年高中英语Unit5Canada_“TheTrueNorth”单元课堂45分钟小测5新人教版必修3.doc

上传人:a**** 文档编号:552499 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:8 大小:2.39MB
下载 相关 举报
新课标2019_2020学年高中英语Unit5Canada_“TheTrueNorth”单元课堂45分钟小测5新人教版必修3.doc_第1页
第1页 / 共8页
新课标2019_2020学年高中英语Unit5Canada_“TheTrueNorth”单元课堂45分钟小测5新人教版必修3.doc_第2页
第2页 / 共8页
新课标2019_2020学年高中英语Unit5Canada_“TheTrueNorth”单元课堂45分钟小测5新人教版必修3.doc_第3页
第3页 / 共8页
新课标2019_2020学年高中英语Unit5Canada_“TheTrueNorth”单元课堂45分钟小测5新人教版必修3.doc_第4页
第4页 / 共8页
新课标2019_2020学年高中英语Unit5Canada_“TheTrueNorth”单元课堂45分钟小测5新人教版必修3.doc_第5页
第5页 / 共8页
新课标2019_2020学年高中英语Unit5Canada_“TheTrueNorth”单元课堂45分钟小测5新人教版必修3.doc_第6页
第6页 / 共8页
新课标2019_2020学年高中英语Unit5Canada_“TheTrueNorth”单元课堂45分钟小测5新人教版必修3.doc_第7页
第7页 / 共8页
新课标2019_2020学年高中英语Unit5Canada_“TheTrueNorth”单元课堂45分钟小测5新人教版必修3.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、单元课堂45分钟小测.单句语法填空1They rushed to the airport and found the star _(surround) by a group of fans.2Danby left word with my secretary _ he would call again in the afternoon.3To his great joy, his dream of _(enter) a medical school has come true.4We walked along, _(chat) freely and had a good time togeth

2、er that afternoon.5Personally, I prefer the tour along the Yangtze River, which is longer _ any other river in China.6Winter _(approach), it gets colder and colder and you should put on more clothes.7Can you imagine a situation _ a helping hand is greatly needed?8Hearing the big noise, the _(terrify

3、) children ran into the house as quickly as possible.9The father rather than the brothers _(be) to answer for the accident.10Im very _(please) with my cooking. It looks nice and smells delicious.答案1.surrounded2.that3.entering4.chatted5than6.approaching7.where8.terrified9.is10pleased.短语填空go through,

4、impress.with, settle down, compare.with., manage to1If you _ her work _ his, youll find hers is much better.2I must _ and do my homework.3Though we left home very late, we _ catch the last bus.4Shes always trying to _ people _ her writings.5The country has _ too many wars.答案pare; with2.settle down3.

5、managed to4.impress; with5.gone through.完形填空Many years ago, when we first went to Canada, we were driving through Montana to Colourado with our two children, then aged 8 and 11. As it was getting _1_ we started looking for a hotel, only to find out that it was _2_ time in that part of the country, a

6、nd all the hotels were _3_.Finally, around 9 oclock in the evening, we _4_ at a gas station to fill up on gas. My husband asked for a _5_ book and told the woman at the counter that we were trying to find a hotel. She told us it would be _6_. He tried for 15 more minutes. When he was _7_, the woman,

7、 Linda, said she and her family _8_ nearby and would be happy if we spent the night at her home.My husband was _9_ at her offer of generosity(慷慨). She called her son to _10_ us, since she had to _11_ at the gas station till midnight.When we reached their home, her husband _12_ us. He invited us to h

8、ave coffee and chat while we _13_ his wife. She came past 24:00. We asked if we could slip away in the morning so as not to _14_ them. They said we were now _15_ and we would have to have breakfast with them.Next morning, we ate breakfast, and when we were _16_, my husband asked if he could offer so

9、me _17_. They would not hear of it and _18_ we were their guests. We kept in touch for many years, and invited them to our _19_, too. Over the years, we lost touch, but have _20_ forgotten their kindness.语篇解读:作者多年前去加拿大旅游,恰遇假期,几乎所有的旅馆被预订了,作者一家直到晚上九点还没有找到旅馆。在加油站加油时遇到了上班的琳达,给作者一家提供食宿,受到她们一家热情的款待。两家保持联系

10、多年,现在虽然失去联系了,可作者从未忘记过琳达一家的善意。1A.coldBbadClateDhot解析根据下文“we started looking for a hotel.”“我们”开始找旅馆可知,天很晚(late)了,故选C项。cold“冷的”;bad“坏的”;late“晚的”;hot“热的”。答案C2A.holidayBthunderCviolenceDdusk解析加拿大那个时候恰逢是假期(holiday),所有的旅馆都被预订了,故选A。holiday“假期”;thunder“雷声”;violence“暴力”;dusk“黄昏”。答案A3A.affected BbookedCselecte

11、dDclosed解析由下文内容可知,到了晚上九点还没有找好旅馆,可推测出是所有的旅馆都被预订了,故选B项。affect“影响”;book“预订”;select“挑选”;close“关闭”。答案B4A.looked BrestedCexploredDstopped解析在晚上九点左右,“我们”在加油站停下来加油,故选D项。look“看”;rest“休息”;explore“探索”;stop“停下”。答案D5A.readingBpictureCtext Dphone解析“我”丈夫要了一本电话簿。根据下文可知,要打电话找休息的旅馆,故选D项。reading“阅读材料”;picture“图画”;text“

12、文本”;phone“电话”。答案D6A.impossibleBreasonableCeasyDterrible解析“我”丈夫要了一本电话簿,告诉柜台的那位女士“我们”正在找旅馆。她告诉“我们”这是不可能的(impossible),由上文可知所有的旅馆都被预订了,且由下文“He tried for 15 more minutes.”可知还是没有找到,故选A项。impossible“不可能的”;reasonable“合理的”;easy“容易的”;terrible“可怕的;糟糕的”。答案A7A.completeBluckyCupsetDunsuccessful解析根据下文“.would be hap

13、py if we spent the night at her home.”加油站的女士愿意让“我们”一家住在她们家,可知丈夫的努力还是没有成功地找到旅馆,故选D项。complete“完全的”;lucky“幸运的”;upset“不安的”;unsuccessful“不成功的”。答案D8A.sufferedBworkedClivedDtravelled解析琳达女士说,她和她的家人住在附近,如果“我们”在她家过夜,她会很高兴的。根据常识可知,琳达的家住在附近,故选C项。suffer“遭受”;work“工作”;live“居住”;travel“旅行”。答案C9A.encouragedBsurprised

14、CscaredDpuzzled解析“我”丈夫对她慷慨大方的态度感到惊讶。因为琳达和“我们”并不认识,所以对她的这种慷慨才会惊讶,故选B项。encouraged“支持的”;surprised“惊讶的”;scared“害怕的”;puzzled“迷惑的”。答案B10A.directBtreatCsendDteach解析根据下文可知琳达还要上班,所以打电话让她儿子来引路,故选A项。direct“引导”;treat“款待;招待”;send“派遣;使进入(某状态)”;teach“教”。答案A11A.playBworkCwatchDwander解析作者一家是在加油时认识琳达的,可推测出她在工作,故选B。pl

15、ay“玩”;work“工作”;watch“观察”;wander“漫游;徘徊”。答案B12A.recognizedBquestionedCfeedDgreeted解析根据后一句“He invited us to have coffee and chat.”可知他是欢迎我们的,故选D项。recognize“承认;知道”;question“质问”;feed“喂养”;greet“欢迎”。答案D13A.got through Bturned toCwaited forDcared about解析根据“She came past 24:00.”可知琳达在上班,晚上12点以后才回家,故在等候琳达,故选C项。

16、get through“打通(电话)”;turn to“转向;向求助”;wait for“等待”;care about“关心”。答案C14A.comfortBdisturbCoweDdamage解析“我们”问能否在早上悄悄地离开以免打扰他们,故选B。comfort“安慰”;disturb“打扰”;owe“欠”;damage“损坏”。答案B15A.guestsBtouristsCstrangersDpassengers解析他们说“我们”是客人,“我们”一家要和他们一起吃早餐。由上文的款待可知,他们已把作者一家当作客人,故选A项。guest“客人”;tourist“游客”;stranger“陌生人

17、”;passenger“乘客”。答案A16A.drinkingBdrivingCleavingDstaying解析根据常识可知,吃过早餐“我们”就要离开了,故选C项。drink“喝酒”;drive“开车”;leave“离开”;stay“停留”。答案C17A.thanks BpaymentCkindnessDapologies解析根据文中可知,作者一家受到琳达一家的款待,他们临行时想付点报酬,故选B项。thanks“谢意”;payment“支付”;kindness“善意;好意”;apology“道歉”。答案B18A.informed BwarnedCremindedDinsisted解析当作者一

18、家想酬谢他们时,他们坚持说作者一家是客人而不要报酬,故选D项。inform“告诉;通知”;warn“警告”;remind“提醒”;insist“坚持”。答案D19A.officeBcarChomeDcompany解析“我们”保持联系多年,也曾邀请他们到“我们”家来,故选C项。office“办公室”;car“小汽车”;home“家”;company“公司”。答案C20A.never Bstill Ceven Dever解析虽然“我们”失去联系多年了,但“我们”从未忘记他们的善意,故选A。never“从不”;still“仍然;还”;even“甚至”;ever“曾经”。答案A.七选五阅读填空Do y

19、ou know Australia? Australia is the largest island in the world. It is smaller than China. It is in the south of the earth. _1_ The population of Australia is nearly as large as that of Shanghai. _2_ The cities in Australia have got little air or water pollution. The sky is blue and the water is cle

20、an. You can clearly see fish swimming in the rivers. Plants grow very well.Last month we visited Perth, the biggest city in Western Australia, and went to a wild flowers exhibition. _3_ We had a wonderful time. Perth is famous for its beautiful wild flowers. In spring every year Perth has the wild f

21、lowers exhibition. _4_ We sat down and had a rest near a path at the foot of a hill. It was quiet and we enjoyed ourselves. Suddenly we heard bells ringing at the top of the hill. There were about three hundred sheep coming towards us down the path. _5_Australia is famous for its sheep and kangaroos

22、. After a short drive to any town, you will find yourself in the middle of white sheep. Sheep, sheep, everywhere are sheep.AThe people of Australia are very hardworking.BAustralia is big, but its population is not large.CAustralia is the sixth largest country in the world.DThe government has made en

23、ough laws to fight pollution.EAfter visiting Perth, we spent the day in the countryside.FThere we saw a large number of wild flowers we had never seen before.GWhat we saw made us pick up all our things and run back to the car as quickly as we could.语篇解读:本文主要介绍了澳大利亚的概况,同时也介绍了作者在那里游览时的所见所闻。1解析结合空后的“澳大

24、利亚的人口和上海的人口几乎一样多”可知,B项的意思与之衔接紧密,故选B。答案B2解析根据空后提到的澳大利亚的城市很少有空气污染和水污染,那里的天空是蓝的,水是清澈的可知,D项符合语境,故选D。答案D3解析前文提到作者他们去看了一个野花展览,故F项“我们在那里看到了很多我们之前从来没有见过的野花”符合语境。答案F4解析上一段讲作者他们在Perth的所见所闻,本段讲作者他们在山脚下休息以及看到很多羊,故空处应选E,起到承上启下的作用。答案E5解析结合上文的“有大约三百只羊沿着小路朝我们走来”可知,G项符合语境,故选G。答案G.短文改错Dear Jack,How is everything goin

25、g with you? I am a Senior One student now. I like all my teachers and classmate. They are all very kind and friend to me. My new school is very big and beautiful and there are many high buildings and big trees in them.Although I have tried my best to study hardly, I still found it difficult to catch up with my classmates. They all work hard at their lessons, so I should learn them. In the coming year, and I will do my better to study harder. And Ill try my best to help my parents do some houseworks.I am looking forward to hear from you.Yours sincerely,Li Hua答案

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1