1、江苏如东县2016高考英语阅读理解(二轮)训练(6)含答案【2015高考复习】阅读理解 With more and more cars on the road,traffic jams are inevitable.Traffic jams can lead to increased accidents as there are more cars,with more people trying to get to their destination,all the while getting worse.Although its impossible to avoid traffic jam
2、s altogether,there are some tips you can follow to reduce the amount of time on the road.Check for traffic jams before you leave.You can listen to the radio for traffic news,or check on the Internet to get uptominute information on traffic.If the route you want to take is heavy with traffic,you can
3、choose another.Look for a different route permanently.Most traffic jams occur on busy roads.Using country roads could see you avoiding a lot of traffic.Although the distance you may have to travel is further,it can work out quicker.Set your car radio to receive traffic bulletins.Many new car stereo
4、systems(汽车音响系统)are equipped with a radio system by which you can hear the traffic channel.This way you can get the latest traffic information and change your journey if necessary._.Most traffic jams usually occur during rush hour,so try to avoid this time period if possible.Some jobs offer flexible
5、working hours so that you can travel to work outside of rush hour.Some jobs even allow you to work from home so as to avoid commuting altogether.Ask your manager to see what you can do if traffic is a problem for you.Use public transport alternatives where available.The easiest way to avoid traffic
6、jams is to take buses or the underground instead of driving your own car.Not only will you avoid traffic jams but you will most likely be saving money as the cost of motoring rises.【语篇解读】 随着汽车数量的增加,城市的堵车现象日益严重,因此如何减少自己在路上花费的时间就显得非常重要。本文给我们提出了五条可行的建议。16The underlined word“inevitable”in Paragraph 1 pr
7、obably means_.Ahard to accept Bimpossible to avoidCgetting less serious Dseen everywhere答案B词义猜测题。根据第一段的内容可知,路上的汽车越来越多,交通堵塞是不可避免的。inevitable意为“不可避免的,必然发生的。”17The author wrote the text in order to_.Aexplain why there are traffic jamsBtell the negative effects of traffic jamsCtell us what we can do on
8、the roadDtell us how to save time on the road答案D写作目的题。根据第一段的最后一句可知,作者写本文的目的是告诉读者如何做才能减少自己在路上花费的时间。18To get the latest traffic information,you could do the following except_.Asurfing the InternetBlistening to the radio for traffic newsClistening to the traffic channelDturning to other drivers for inf
9、ormation答案D推理判断题。根据第二、四段的信息可知,前三项均是获取最新交通信息的方式,D项文中并未提及。19Which of the following can be put in the blank in the text?AChoose a job that has flexible working hoursBTry traveling at different timeCMake friends with your managerDWork from home答案B段落大意题。根据第五段的内容可知,如果我们能够避开交通高峰,那么我们就可以避免交通堵塞。因此段落标题为:选择不同的
10、时间开车上班或回家。【2014高考英语河南省开封市一模】C阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。 On a clear night, the sky is a wonderful thing. Is there life out there somewhere? Is there another place like Earth where life might exist? If so, where is it? And how far away is it? Recently, the American Kepler spacecraft found 22b , a
11、planet about six hundred light years away. It is the first planet in a habitable zone outside the solar system. That means the planet orbits a star like our Sun, but it is not too close to it, nor too far away. Because of this position, scientists say Kepler22b might have water, one of the main thin
12、gs needed for life. The newly-discovered planet is about two and a half times larger than the Earth. It is closer to its star than we are to the Sun, but 22bs sun is smaller than ours, and doesnt produce as much heat. Scientific instruments show the new planet could be made of gases, rocks or some k
13、inds of liquids. The Kepler spacecraft was named in honor of Johannes Kepler, the seventeenth century German astronomer. It was designed to examine a small part of the Milky Way galaxy and search for places like the Earth. It was made to inspect over 150,000 stars and measure how bright they are. It
14、 looks to see if a stars brightness gets less over a short time. If a planet passes between Kepler and the star, it blocks out part of the light. That is what suggested to scientists that there is at least one planet orbiting the star. The instruments on Kepler show the new planet as a small, black
15、dot moving across its sun. An important part of the Kepler experiment is on the Earth. After the spacecraft gathers information, scientists use the space telescopes on the ground. Scientists have found over 2,300 new planets since Kepler was launched. About 200 of these are about the size of the Ear
16、th. Most are much larger, but it is the new planets distance from its star that is important. For life to possibly exist there, the planets temperature must not be too hot or too cold.63. What can we learn about Kepler-22b? A. Water must have been existed on it. B. It takes humans about 600 years to
17、 get there. C. It is made of gases, rocks and many kinds of liquids. D. It is the first planet in outer space where life may survive.64. The Kepler spacecraft was sent into space to _. A. show honor to Johannes Kepler B. look for Earth-like planets in the sky C. observe the changes of a stars bright
18、ness D. measure the brightest star among 150,000 stars65. In Paragraph 5 the author mainly tells us_. A. how the Kepler system works B. if the Kepler system sees a new planet C. how the Kepler system uses the space telescopes D. why an important part of the Kepler system remains on the Earth66. What
19、 can we infer from the passage? A. Life may exist on the new planet in another form. B. It is colder on the new planet because its sun is smaller. C. Life cant exist on planets which are much larger than the Earth. D. The new planets distance from its star decides on the possibilitv of life existenc
20、e.【参考答案】6366DBAD 【2014高考英语河南省开封市一模】D阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。 Personal Background Steve Jobs Apple Computer 3-year return: 26% Age: 42 CEO since: 1997 Heres a guy with enough knowledge, ability and brainpower to effectively hold down two CEO jobs at once-and do a pretty amazing job at both. Wev
21、e listed him for his post at Apple, but of course Steve Jobs also runs Pixar, the animation company. Coming in after a $ I billion loss in fiscal 1997 ,Jobs turned a $ 106 million profit-38 percent above Wall Streets consensus target. A lot of credit goes to a very simple idea: Make computers in dif
22、ferent colors. Jobs was the only one who thought to make it hap pen. The colorful mid-priced iMac has also succeeded by playing down the compatibility (蒹容性) problem. Apple positioned it as the machine for the Internet, where compatibility questions are no big deal. Behind the scenes, Jobs streamline
23、d the product line ,and also did a whole series of work for improving and selling the production. Mean-while, over at Pixar, A Bugs Life nabbed a total $ 159 million in domestic box office ,the highest domestic animated take since Toy Story and third highest ever. after Toy Story and the leader, The
24、 Lion King. Business philosophy: The technology isnt the hard part. The hard part is: whos going to buy it. How are they going to buy it? How do you tell them about it? How he got the job: The Apple board begged him to return. Management Style: At Apple, Jobs is a micromanager-some say nanomanager w
25、ho changes mood suddenly and unexpectedly. Virtually every decision goes by him. At any time, 10,000 employees are wondering. What would Steve say? not What is the right thing to do? said a former Apple executive. At Pixar, realizing that he isnt a film visionary, he leaves the experts to their knit
26、ting. Financial reward: His Apple rewards are minimal-a salary of one dollar a year so that his family is eligible for the health plan. But his 69 percent share of Pixar is worth about $ 1. 3 billion. selected from a newspaper67. According to the passage, the following adjectives can be used to desc
27、ribe Jobs EXCEPT_. A. creative B. easygoing C. demanding D. distinguished68. We can learn from the passage that_. A. Jobs can work well in every field B. the colorful iMac is accepted for its low price C. Jobs makes a big difference at Apple as a designer D. the technology is more important than bus
28、iness idea69. The underlined word nabbed in Paragraph 2 probably means _. A. pulled up B. brought in C. went through D. handed over70. What does the author mainly want to tell us? A. Jobs is the richest man in the world. B. Jobs is a giant of electronic products. C. Jobs spends most of his time at P
29、ixar. D. Jobs can get much money a year as his salary.【参考答案】6770BCBB阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将 该项涂黑。Abraham Lincoln was born into poverty 200 years ago. At any other time and place, this lowly origin would have dictated his future, but in Lincolns case, his self-determination and force of
30、 will made it possible for him to secure his seat in his countrys history. He has become a role model in the self-made America.If you want to learn about somebody who didnt quit, look no further. Abraham Lincoln had two business ventures failed, and the second one made him bankrupt, so he had to spe
31、nd the next 17 years of his life paying for the debt. He also lost 8 different elections. It seemed that he had never done things right at the first time: the first time he ran for state legislature for Congress, for land officer, for Senate, all of these failed, and the first time he sought the vic
32、e-presidential nomination, he got less than 100 votes nationally. But he never found it too shameful to carry on his mission. Then later in 1860, on such a rough road, he made it to the White House. He lived up to his famous saying, “Always bear in mind that your own determination to success is more
33、 important than any other.”He could have quit many times-but he didnt and because he didnt quit ,he became one of the greatest presidents in the history of America. One important way Lincoln influences present society is that we look back on his life as a role model for future generations. Lincolns
34、high character influences us because we compare present-day politicians to the example Lincoln set. A major influence Lincoln has on the united States today is simply through the good example he set when it came to honesty, persistence and leadership.36.According to the first paragraph, which of the
35、 following statements is true?A.Lincoln was born with a silver spoon in his mouth.B.Like Lincoln, a poor origin leads to a bright future.C.America is considered self-made because of Lincoln.D.Self-determination and will contributed to Lincolns success.【答案】D【解析】细节理解题。根据but in Lincolns case, his self-
36、determination and force of will made it possible for him to secure his seat in his countrys history.可知是林肯的决心和意志导致他的成功。故选D。37.What is Paragraph Two mainly about?A.How Lincoln made his way to the White House.B.Lincoln suffered various failures.C.Lincoln was a man who never quit.D.Lincoln once lost two
37、 business ventures.【答案】C【解析】段落大意题。根据If you want to learn about somebody who didnt quit, look no further.可知林肯是个不放弃的人。故选C。38.Which is the correct order of what happened to Lincoln?a. He was paying off his debt.b. He failed in the run for land officer,c. He got less than 100 votes nationally. d. he stu
38、ck to his mission, e. He went bankrupt.A. b-c-c-d-aB. c-3.-b-c-dC. 6-c-s-b-dD. d-c-s-b-c【答案】B【解析】细节理解题。根据文章第二段的内容可知顺序是:e. He went bankrupt.-a. He was paying off his debt.-b. He failed in the run for land officer,-c. He got less than 100 votes nationally.-d. he stuck to his mission,故选B。39. What is th
39、e function of Lincolns famous saying in Paragraph Two?A.To tell us that determination is the most important to success.B.To attract readers1 attention.C.To show why Lincoln was able to carry on in hard times.D.To summarize Lincolns story.【答案】C【解析】细节理解题。根据Then later in 1860, on such a rough road, he
40、made it to the White House. He lived up to his famous saying, 可知这句话是为了表明为什么他能度过难关。故选C。40.Why does the writer consider Lincoln as one of the greatest presidents in America?A.Because he still influences America as a role model.B.Because he set a good example to the present politicians.C.Because of his great personalities.D.Because he went through diverse difficulties.【答案】A【解析】推理判断题。根据Lincolns high character influences us because we compare present-day politicians to the example Lincoln set.可知林肯还是一个榜样并影响了美国人,故选A。