收藏 分享(赏)

河南省周口市太康县2022-2023学年高一上期期中质量检测英语试题.doc

上传人:a**** 文档编号:551199 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:19 大小:85KB
下载 相关 举报
河南省周口市太康县2022-2023学年高一上期期中质量检测英语试题.doc_第1页
第1页 / 共19页
河南省周口市太康县2022-2023学年高一上期期中质量检测英语试题.doc_第2页
第2页 / 共19页
河南省周口市太康县2022-2023学年高一上期期中质量检测英语试题.doc_第3页
第3页 / 共19页
河南省周口市太康县2022-2023学年高一上期期中质量检测英语试题.doc_第4页
第4页 / 共19页
河南省周口市太康县2022-2023学年高一上期期中质量检测英语试题.doc_第5页
第5页 / 共19页
河南省周口市太康县2022-2023学年高一上期期中质量检测英语试题.doc_第6页
第6页 / 共19页
河南省周口市太康县2022-2023学年高一上期期中质量检测英语试题.doc_第7页
第7页 / 共19页
河南省周口市太康县2022-2023学年高一上期期中质量检测英语试题.doc_第8页
第8页 / 共19页
河南省周口市太康县2022-2023学年高一上期期中质量检测英语试题.doc_第9页
第9页 / 共19页
河南省周口市太康县2022-2023学年高一上期期中质量检测英语试题.doc_第10页
第10页 / 共19页
河南省周口市太康县2022-2023学年高一上期期中质量检测英语试题.doc_第11页
第11页 / 共19页
河南省周口市太康县2022-2023学年高一上期期中质量检测英语试题.doc_第12页
第12页 / 共19页
河南省周口市太康县2022-2023学年高一上期期中质量检测英语试题.doc_第13页
第13页 / 共19页
河南省周口市太康县2022-2023学年高一上期期中质量检测英语试题.doc_第14页
第14页 / 共19页
河南省周口市太康县2022-2023学年高一上期期中质量检测英语试题.doc_第15页
第15页 / 共19页
河南省周口市太康县2022-2023学年高一上期期中质量检测英语试题.doc_第16页
第16页 / 共19页
河南省周口市太康县2022-2023学年高一上期期中质量检测英语试题.doc_第17页
第17页 / 共19页
河南省周口市太康县2022-2023学年高一上期期中质量检测英语试题.doc_第18页
第18页 / 共19页
河南省周口市太康县2022-2023学年高一上期期中质量检测英语试题.doc_第19页
第19页 / 共19页
亲,该文档总共19页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、绝密启用前河南省周口市太康县2022-2023学年高一上期期中质量检测英 语 试 题(考试用时120分钟 试卷满分150分)注意事项:1.答题前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应科目的答案标号涂黑。如需改动,橡皮擦干净后,涂上其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。4.本试卷主要考试内容:必修一第1-3单元。第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、

2、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下小题,每段对话仅读一遍。1. What do the speakers think of the room? A. Its smallB. Its bigC. Its well furnished.2. What does the woman want to do?A. Have an X-ray.B. Go to the hospital.C. Help the man.3. Where might Tina be now?A. At the grocery store.B. At

3、the gym.C. At the cleaners.4. How do the speakers feel about the history test?A. Interesting.B. Hard.C. Helpful.5. What are the speakers doing?A. Listening to an album.B. Attending a concert.C. Meeting a band.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或

4、独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第67题。6. What are the speakers discussing?A. A late delivery.B. A truck accident.C. A damaged box.7. What will the man probably do?A. Meet the driver.B. Repair the truck.C. Wait for the delivery.听第7段材料,回答第89题。8. Whats the relationship betw

5、een Jim and Bob?A. Friends.B. Brothers.C. Colleagues.9. Why was Jim knocked down by a ear?A. He was drunk.B. He was careless.C. He was unlucky.听第8段材料,回答第1012题。10. What is the womans favorite subject?A. Spanish.B. Art.C. History.11. What is the womans ideal job?A. Being an artist.B. Being a teacher.C

6、. Being a journalist.12. How will the woman spend her gap year?A. She will study psychology. B. She will go travelling.C. She will work in Italy.听第9段材料,回答第1316题。13. Who has a piano class?A. David.B. Julia.C. Alice.14. Why does the woman make the phone call?A. To ask for advice.B. To send an invitati

7、on.C. To offer an explanation.15. What day is it today?A. Tuesday.B. Wednesday.C. Thursday.16. When will Julia arrive at the fair?A. At 10:15.B. At 10:30.C. At 10: 45.听第10段材料,回答第1720题。17. When did Friendship Day first begin to be celebrated?A. In 1925.B. In 1935.C. In 1953.18. What should you do on

8、Friendship Day?A. Hold a party for your friends.B. Give your friends valuable advice.C. Express your love for your friends.19. Which country put forward Friendship Day first?A. India.B. America.C. Paraguay.20. What did the UN declare about Friendship Day?A. Its official date.B. Its official meaning.

9、C. Its official origin.第二部分 阅读理解第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ASchuylerville High School students have a wide range of interests, which are reflected by the number of clubs and organizations in which our pupils participate. Here are some of the most popular clubs. Enviro

10、nmental Club Open to students in grades 9-12 Advisor: Mrs. Flores The High School Environmental Club is open to all students interest increasing environmental awareness throughout the school. Activities include: recycling, environmental competitions, volunteering with green schools and outdoor event

11、s. This run student club collects and recycles paper products throughout the school building. Freshman Class Open to students in grades 9-10 Advisor: Mr. winslow The freshmen class participates in several activities throughout the year to raise money for the class account. The class officers meet on

12、ce a month to discuss business that affects the entire class. All members of the freshman class are encouraged to participate in some type of community service during the year. Literary magazine Open to students in grades 10-12 Advisor: Mr. Sgambati Members of the Literary Magazine collect, edit and

13、 often contribute to the body of student work. Literary Magazine meetings will also give students the opportunity to share and receive feedback on the creative pieces that theyre working on, as well as the chance to learn about writing practices and strategies. Mock Trial Team Open to students in gr

14、ades 11-12 Advisor: Mrs. Lewis Mock Trial is an after-school activity that helps students develop useful knowledge about the law. Students play out all the roles and use general rules of evidence and fact explanations in a school court. They will work with a real lawyer and an advisor to further und

15、erstand the court process.21、At which club can you take part in the community service?A.Environmental Club. B.Freshman Class.C.Literary Magazine.D.Mock Trial Team.22、What does Mock Trial Team aim to do?A.To encourage students to be lawyers.B.To develop students writing skills.C.To explain all kinds

16、of facts at school.D.To help students learn more about laws.23、Where is this text most likely from?A.A news report.B.A school website.C.A research paper.D.A science magazine.BBoston University was always my dream, but whenit came to making the decision, I had to be surethat Iwas confident in my choi

17、ce. BostonUniversitydrew me in for several reasonsits perfect locationin the heart of Boston, its strong education programsand the comfortable community. One special thingthat set Boston University apart from my othercollege options was that I could be placed in theclassroom to experience teaching i

18、n my freshmanyear. I had wanted to be a teacher for as long as Icould remember,after all.After just six short weeks, I was absolutelyconfident that I made the right choice to attendBoston University. At Boston University, I attendedan education program-ED100. Each Wednesday, I went to Bowman Element

19、ary School to help in afifth grade classroom.Although I was a secondary education major, working with fifth graders was very memorable.One of my weekly tasks was to lead a reading groupof about five students. It was tiring, but I fullyenjoyed getting to know their strengths(长处)anda little bit about

20、each student apart from their studies.As the weeks went on, I found myself furtherinvolved in(参与) more classroom activities, oftenhelping students one by one or in small groups.The students never stopped amazing metheywere always ready to take part in class activitiesand share their ideas. For each

21、class, I usually spenta long time preparing it. I also loved learning fromother teachers, and taking note of their excellentteaching skills, some of which I hoped to use inmy own classroom.The program-ED100 haseven further confirmed(确认) my desire to become an educator. I have passion to work with ch

22、ildren. I cant waitto have my own classroom of students. Im so happy that Ive made the right decision to chooseBoston University.24、What attracted the author most about Boston University?A. Being in the center of the city.B. Having a comfortable community.C. Allowing her to teach in the first year.D

23、. Offering strong education programs.25、What did the author think of her teaching at Bowman Elementary School?A. It was quite relaxing.B. It was a bit disappointing.C. It was full of difficulties.D. It was a pleasant experience.26、What did the author say about her students?A. They were very active i

24、n class.B. They always tried to surprise herC. They helped her gain new teaching skillsD. They showed a talent for studying languages27、Which of the following words can best describe the author?A. Courageous and clever.B. Helpful and hard-working.C. Creative and kind.D. Strict and careful.C You cant

25、 always forecast(预测) a heavy rain or remember your umbrella. But designer Mikhail Belyaev doesnt think that forgetting to check the weather forecast before heading out should lead to you getting wet. Thats why he created Lampbrella, a lamp post(柱子) with its own rain-sensing umbrella. The designer sa

26、ys he got the idea after watching people get wet on streets in Russia. “Once, I was driving on a central Saint Petersburg street and saw the street lamps lighting up people trying to hide from the rain. I thought it would be suitable to have a canopy(伞篷) built into a street lamp,” he said. The Lampb

27、rella is a standard-looking street lamp fitted with an umbrella canopy. It has a built-in electric motor which can open or close the umbrella on demand. Sensors(传感器) then make sure that the umbrella offers pedestrians(行人) shelter whenever it starts raining. According to the designer, the Lampbrella

28、would move at a low speed, in order not to cause harm to the pedestrians. Besides, it would be grounded to protect from possible lightning strike(袭击). Each Lampbrella would offer enough shelter for several people. Installed(安装) at two meters off the ground, it would only be a danger for the tallest

29、of pedestrians. While there are no plans to take the Lampbrella into production, Belyaev says he recently introduced his creation to one Moscow Department, and insists his creation could be installed on any street where a lot of people walk but there are no canopies to provide shelter.28、For what pu

30、rpose did Belyaev create the Lampbrella?A. To forecast a heavy rain.B. To check the weather forecast.C. To protect people from the rain.D. To get people to take an umbrella.29、What do we know from Belyaevs words in Paragraph 2?A. He enjoyed taking walks in the rain.B. It rains a lot in the city of S

31、aint Petersburg.C. Street lamps are protected by canopies.D. He came up with his creation from an experience in the rain.30、What does Paragraph 4 mainly tell us about the Lampbrella?A. Its moving speed.B. Its safety.C. Its installation.D. Its appearance.31、What can be inferred from the last paragrap

32、h?A. The designer is confident that his creation is practical.B. The designer will open a company to promote his product.C. The Lampbrella could be put into immediate production.D. The Lampbrella would be put on show in Moscow.D Can plastic recycling reduce the import of oil? The United States Envir

33、onmental Protection Agency says only seven percent of plastic waste in the United States is recycled each year. A new company in northern New York says it can increase that percentage. It also says it can help the United States reduce the amount of oil it imports. The company has a machine called th

34、e “plastic-eating monster”. Every hour, thousands of kilograms of milk jugs, water bottles, and grocery bags are fed into the machine. The plastic waste comes from landfills across the United States. John Bordynuik runs the company, called JBI Inc. Mr. Bordynuik has invented a new process of turning

35、 plastic into fuel. First, many different kinds of unwashed plastics are melted together. Mr. Bordynuik uses a special chemical to turn the fluid into a vapor. This reduces the plastic to its most basic elements. “Plastics are just long hydrocarbon chains. What were doing is re-forming them into lin

36、ks and chains that we want so they have a high fuel value.” Eight percent of the recycled plastic is used to run the system. Independent testers say eighty-six percent of what goes in comes out as fuel. JBI produces several thousand liters of fuel a day. It creates different grades of fuel for diffe

37、rent industries. It sells the fuel for up to one hundred dollars a barrel(桶). Each barrel costs about ten dollars to produce. John Bordynuik believes plastics will become an important source of fuel for the United States. He says this will reduce the countrys dependence on foreign oil and reduce the

38、 amount of plastic waste in its landfills. Scientists say plastic-to-oil technology is still new and developing. They say it is not yet known if the process is environmentally friendly. And some question whether turning plastic into oil can even be considered “recycling”. Carson Maxted says because

39、there is a lot of plastic waste and a great demand for oil, JBIs recycling technology may create great changes in both industries. “So theyre getting value from something that would otherwise go to the landfill, things that wouldnt be accepted into a recycling plant.”32、What are Paragraphs 2 and 3 m

40、ainly about?A. The formation of JBI.B. The way to melt plastic.C. The process of turning plastic into fuel.D. The process of inventing the plastic-eating monster.33、Whats John Bordynuiks attitude toward plastic recycling?A. Critical.B. Positive.C. Negative.D. Indifferent.34、What can we infer from wh

41、at Carson Maxted said?A. Plastic-to-oil technology can reduce plastic waste.B. Plastic-to-oil technology is getting value from the landfill.C. Plastic-to-oil technology is considered to be recycling. D. Plastic-to-oil technology is regarded as environmentally friendly.35、How does the author mainly s

42、upport his idea?A. By listing facts. B. By analyzing causes.C. By making comparison.D. By providing an example. 第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Protecting your eyesight is one of the most important things you can do to help maintain your quality of life. 36 Conside

43、r these simple guidelines:Protect your eyes from harmful UV(紫外线的) light. When you stay outdoors during daytime, always wear sunglasses that protect your eyes from 100 percent of the suns harmful UV rays. 37 Look for warning signs of changes in your vision. 38 Some trouble signs to look for are doubl

44、e vision, hazy (模糊的) vision and having difficulty seeing in low light conditions. Other signs and symptoms of potentially serious eye problems that require immediate attention include red eyes, frequent flashes of light, eye pain and swelling. 39 A comprehensive eye exam, including enlarging your pu

45、pils (瞳孔), can determine your risk for major eye diseases that have no early warning signs or symptoms. An eye exam also can make sure that your prescription for eyeglasses or contact lenses (隐形眼镜) is up to date. 40 But keeping a healthy lifestyle and having regular eye exams will certainly decrease

46、 your risk of developing a sight-stealing eye problem that otherwise might have prevented.A. This may help reduce your risk of cataracts(白内障) and other problems.B. Test your eyesight for free in an online eye exam.C. In a word, eye care is very important, no matter how old a person is.D. With a litt

47、le careful and loving care, you can keep your eyes healthy as you age.E. Get your eyes checked at least every two years.F. Its true that following these steps is no guarantee of perfect vision through your lifetime.G. If you start noticing changes in your vision, see your eye doctor immediately.第三部分

48、语言知识运用第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。With the successful launch of the Shenzhou 14 manned spacecraft, astronaut Chen Dong once again came into peoples view. But this is not his 41 space travel. As early as 2016, Chen Dong took the Shenzhou 11 spacecraft and realize

49、d his flying dream.Chen Dong used to cause 42 from time to time as a child and was often told off by his parents. However, a little thing 43 him. One day, when playing with a group of friends, he destroyed the head teachers 44 that were handed out by the school. With butterflies in his stomach, Chen

50、 Dong knew that he was in trouble. To his very 45 , instead of criticizing him, the teacher 46 said to him: “I know you didnt do it 47 , but in this way, I have no vegetables to eat. No matter what you do in the future, you must think more about others.” For the first time, Chen Dong realized what 4

51、8 and tolerance are. From then on, he worked hard, helped others, and thus grew better and better.Flying higher has always been the 49 of Chen Dong for far too long. During the training program for astronauts, no matter how difficult, the idea of giving up never 50 in his mind. In order to fully pre

52、pare for the space mission, Chen Dong almost 51 contact with the outside world. He 52 almost all his energy and time to the training program. Even his twin sons could 53 meet their father. Although he cant 54 them all the time, Chen Dong uses other ways to express his love. He takes pictures of the

53、stars that can only be seen from space and imagine how 55 and proud the children will be when they receive them.41.A.lastB.bestC.firstD.worst42.A.fearB.troubleC.argumentD.concern43.A.interestedB.defeatedC.annoyedD.changed44.A.booksB.fruitsC.clothesD.vegetables45.A.disappointmentB.surpriseC.embarrass

54、mentD.horror46.A.gentlyB.sharplyC.happilyD.unwillingly47.A.by accidentB.for funC.on purposeD.with doubt48.A.patienceB.responsibilityC.independenceD.honesty49.A.memoryB.desireC.opportunityD.honor50.A.emergedB.disappearedC.turnedD.varied51.A.stayed inB.set upC.cut offD.showed off52.A.appliedB.relatedC

55、.devotedD.adjusted53.A.seldomB.neverC.frequentlyD.always54.A.educateB.trainC.influenceD.accompany55.A.confusedB.challengedC.refreshedD.delighted第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)The Internet is of great value to students. Firstly, the Internet, which is a world of knowledge, offers rich study materials. Its a

56、ble to serve 56 a teacher, allowing students to ask almost any questions and get answers. So far, many schools 57 (develop) websites from which students can 58 (convenient) get study materials. Secondly, the 59 (important) of the Internet lies in its ability to help students communicate with others.

57、 This gives students a chance to learn from excellent people, which helps them lead a 60 (success) life in the future. The Internet matters also because it helps with students career(职业) planning. Choosing the right career is one challenge that 61 (teenager)face. Most of them are unsure about their

58、future goals and interests. But the Internet can make 62 easier for them to choose the right career path. They can search and watch 63 other people are doing in the world. Besides, there are many career-planning articles on the Internet 64 (write) by experts. These can guide students on how 65 (find

59、) their interests and follow the right career path.第四部分:写作第一节 应用文写作 (满分15分)66. 假定你是李华, 你和你的家人去你的笔友David的所在城市新加坡(Singapore)旅游, 受到David的款待, 回来后你想对他表达自己的感谢之情。请根据以下要点给David写一封信。内容包括: 1.感谢他的款待; 2.表示自己在新加坡玩得很开心, 新加坡的风景和美食令人印象深刻; 3.邀请他来中国旅游。 注意: 1.词数80左右; 2.可以适当增加细节, 以使行文连贯。Dear David,_Yours,Li Hua第二节 读后续写

60、 (满分25分)67. 阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。 My parents and I had been planning my brothers birthday party since the beginning of March. Johnny would be six years old in two days. My mom was going to bake a special chocolate cake with white icing. As I watched her, I wondered what I can do to

61、 make my brothers birthday special. I knew my parents had already bought a present for me to give to Johnny, but I wanted to buy him something chosen by myself and with the money I had saved. After giving it some thought, I wanted to buy him the paint-by-number kit(数字涂色小套装) I had seen at the store a

62、round the corner. I decided to empty my coin jar and see how much money I had saved. However, I was disappointed to find there was much less than I had imagined. Oh, no, I only have about three dollars, I muttered to myself. The kit cost more than I have saved. Suddenly a great idea occurred to me.

63、I slid into my parents bedroom where my dad kept loose change on top of the dresser. I stood on my tiptoes and saw some dimes, nickels, and a few quarters. I carefully counted out what I needed to make up the difference. I was sure Dad wouldnt mind just this once, I thought. However, I was soon over

64、come by guilt. Even though there was no one else in the bedroom, I felt like I was being watched. Mom was always telling us about the importance of honesty. Maybe my plan wasnt a great idea, I thought. I jingled the change in my pocket while wondering what to do. I grabbed my jacket from the closet

65、and headed toward the door. Where are you going, honey? Mom asked. Oh, just up to the corner store, I replied. Well, dont stay out too long, Daddy will be home soon. Okay, Mom, I ran out of our house. Once I got to the store, I took the paint-by-number kit from the shelf. Can I help you, young lady?

66、 the salesclerk asked. No. Im just looking, thank you, I said. Thats a really nice paint kit. We have sold a lot of them and, as you can see, thats the last one, she said. 注意: 1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式作答。Paragraph 1: I nodded my head in agreement, with my mind racing._Paragraph 2: I would just have to

67、wait until I saved the extra money I needed._参考答案21、答案:B解析:细节理解题。本题题干中的关键信息为the community service(社区服务)。根据Freshman Class部分中All members of the Freshman Class are encouraged to participate in some type of community service during the year.(我们鼓励新生班的所有成员在第一年中参与某种类型的社区服务。)可知,在Freshman Class倶乐部里学生可以参加社区服务

68、。22、答案:D解析:细节理解题。根据题干中的the Mock Trial Team可知,本题应定位到Mock Trial Team部分。根据The Mock Trial is an after-school activity that helps students develop useful knowledge about the law.(Mock Trial是一项课后活动,帮助学生培养有用的法律知识。)可知, Mock Trial Team旨在帮助学生学习更多的法律知识。A项“为了鼓励学生成为律师”、B项“为了增强学生的写作技巧”和C项“为了在学校里解释各种事实”均不符合文意。23、答

69、案:B解析:推理判断题。通读全文可知,本文介绍了Schuylerville High School最受欢迎的几个倶乐部,因此本文最有可能来自学校网站(A school website)。A项“新闻报道”、C项“研究论文”及D项“科学杂志”均不符合文意。24、答案:C解析:细节理解题。根据第一段One special thing I could be placed In the classroom to experience teaching in my freshman year可知,波士顿大学特别吸引作者的地方在于她大一的时候可以被安排在教室里体验教学。25、答案:D解析:推理判断题。根据第

70、三段was very memorable but I fully enjoyed getting to know their strengths可知,作者认为在Bowman Elementary School的教学对于她来说,是一次偷快的经历。26、答案:A解析:细节理解题。根据第四段The students never stopped amazing me and share their ideas可知,作者的学生在课堂上表现得很积极主动。27、答案:B解析:推理判断题。根据文章内容可知,作者在课堂中经常帮助学生,同时每次花费很长时间备课,积极地学习其他老师的教学技能,因此作者乐于助人且工作

71、努力。28、答案:C解析:细节理解题。根据第一段中的But designer Mikhail Belyaev doesnt think that forgetting to check the weather forecast before heading out should result in you getting wet. Thats why he created Lampbrella.可知,Belyaev发明雨水感应式路灯伞的目的是防止人们因为外出时未核实天气预报而淋雨。29、答案:D解析:细节理解题。根据第二段中的“Once, I was driving on a central

72、Saint Petersburg street and saw the street lamps lighting up people trying to hide from the rain. I thought it would be appropriate to have a canopy built into a street lamp.” 可知, Belyaev是通过一次看到别人在路灯下淋雨的经历启发了他发明雨水感应式路灯伞的想法。30、答案:B解析:主旨大意题。第五段主要介绍了伞篷的打开速度缓慢,以防弄伤了路人,同时接地设计也防止雷击,故本段主要讲述了雨水感应式路灯伞的安全问题。3

73、1、答案:A解析:推理判断题。从最后段中的“.insists his creation could be installed on any street where a lot of people walk.”可知,他坚信自己的发明是实用的,应该被广泛应用。32、答案:D解析:标题判断题。根据全文、尤其是第一段可知,全文主要介绍了嫦娥五号探月工程完美收官。33、答案:C解析:主旨大意题。根据题干信息可定位至文章第二段和第三段, 根据第三段中的many different kinds of unwashed plastics are melted together, turn the fluid

74、 into a vapor以及what goes in comes out as fuel等信息可知, 这两段主要介绍了把塑料转化成石油的过程, 故选C项。34、答案:B解析:推理判断题。根据第四段最后一句He says this will reduce the countrys dependence on foreign oil and reduce the amount of plastic waste in its landfills.可知, 约翰认为塑料垃圾的回收利用可减轻美国对外国石油的依赖, 并减少垃圾填埋场中的塑料垃圾数量。由此可推知, 约翰对塑料垃圾的回收是充满希望的, 故选B

75、项。35、答案:B解析:推理判断题。根据最后一段最后两句可知, 卡森认为利用机器把塑料转化成石油是在变废为宝, 从垃圾填埋场获得价值, 故选B项。36-40. DAGEF解析:36.文章开头点明主旨一保护视力有助于维持生活质量。而下文举出了一些保护视力的指导建议,故空处应是起承上启下的作用。所以D项正确。37.由本段的主旨句“Protect your eyes from harmful UV(紫外线的) light.”可知,本段主要是说如何保护眼睛免受有害紫外线的伤 害。而空处上文是在说白天待在户外时一定要戴太阳镜,这样可以避免眼睛受到紫外线的伤害。故下文应是说明这样做的好处。故选A。38.由

76、上文“Look for warning signs of changes in your vision.可知,本段主要是说寻找视力变化的警示信号;而空处下文说明眼睛出 现哪些问题需要引起人们的注意。故空处也应与视力变化有关。所以G项符合语境。39.分析文章结构及空处所在的位置可知,空处为本段的主题 句,统领整段内容c且由下文“A comprehensive eye exam, including enlarging your pupils(瞳孔), can determine your risk for major eye diseases that have no early warning

77、 signs or symptoms.”可知,本段的主题是定期做眼部检查。故选E。40.由空后的“But keeping a healthy lifestyle.”可知,空处应与该句形成转折关系。故F项“的确,遵循这些步骤并不能保证你一生的完美视力”符合语境。41-45.CBDDB 46-50.ACBBA 51-55.CCADD解析:41.考查形容词及语境理解。A.last最后的;B.best最好的;C.first第一的;D.worst最差的。句意:但这并不是他的第一次太空旅行。由后文的As early as 2016, Chen Dong took the Shenzhou 11 space

78、craft and realized his flying dream. 可知,这不是他的第一次太空旅行。故选C。42.考查名词及语境理解。A.fear害怕;B.trouble麻烦;C.argument争论;D.concern担忧。句意:陈冬小时候经常惹是生非,经常被父母训斥。由后文的was often told off by his parents.可知,他小时候经常惹是生非,故选B。43.考查动词及语境理解。A.interested使感兴趣;B.defeated击败;C.annoyed使生气;D.changed改变。句意:然而,一件小事改变了他。由However表转折可知,此处表示一件小事

79、改变了他,故选D。44.考查名词及语境理解。A.books书;B.fruits水果;C.clothes衣服;D.vegetables蔬菜。句意:有一天,他和一群朋友玩的时候,把学校发给班主任的蔬菜给毁了。由后文的I have no vegetables to eat可知,他毁掉的是蔬菜,故选D。45.考查名词及语境理解。A.disappointment失望;B.surprise惊讶;C.embarrassment尴尬;D.horror恐惧。句意:令他吃惊的是,老师非但没有批评他,反而温和地对他说。由后文的instead of criticizing him, 可知,老师没有批评他,这让他惊讶。

80、to ones+抽象名词表示令某人的是。故选B。46.考查副词及语境理解。A.gently轻柔地;B.sharply急剧地;C.happily高兴地;D.unwillingly不情愿地。句意:令他吃惊的是,老师非但没有批评他,反而温和地对他说。由后文的I know you didnt do it 7 , but in this way, I have no vegetables to eat可知,老师说话很轻柔,故选A。47.考查固定短语及语境理解。A.by accident偶然;B.for fun为了好玩;C.on purpose故意地;D.with doubt带着疑问。句意:我知道你不是故

81、意的,这样一来,我就没有菜吃了。由上文的when playing with a group of friends, he destroyed the head teachers 4 that were handed out by the school可知,老师说的意思是我知道你不是故意的,故选C。48.考查名词及语境理解。A.patience耐心;B.responsibility责任;C.independence独立;D.honesty诚实。句意:这是陈冬第一次体会到什么是责任和宽容。由后文的From then on, he worked hard, helped others, and th

82、us grew better and better可知,他从那以后知道了什么是责任,故选B。49.考查名词及语境理解。A.memory回忆;B.desire渴望;C.opportunity机会;D.honor荣誉。句意:飞得更高,一直是陈冬的心愿。由后文的During the training program for astronauts, no matter how difficult, the idea of giving up never 10 in his mind.可知,要飞得更高一直是陈冬的心愿,故选B。50.考查动词及语境理解。A.emerged出现;B.disappeared消

83、失;C.turned转向;D.varied变化。句意:在宇航员的训练计划中,无论多么困难,他从未有过放弃的想法。由上文的Flying higher has always been the 9 of Chen Dong for far too long可知,他一直以来就想飞得更高,所以从来不放弃,也就是放弃的想法从来没有在他的脑海中出现过,故选A。51.考查动词短语及语境理解。A.stayed in呆在家里;B.set up建立;C.cut off切断;D.showed off炫耀。句意:为了充分准备这次太空任务,陈冬几乎切断了与外界的联系。由后文的almost all his energy a

84、nd time to the training program. Even his twin sons could 13 meet their father.可知,他几乎切断了与外界的联系。故选C。52.考查动词及语境理解。A.applied应用;B.related联系;C.devoted献身,致力;D.adjusted调整。句意:他几乎把所有的精力和时间都用在了训练计划上。由上文的Chen Dong almost 11 contact with the outside world. 可知,他几乎把所有的精力和时间都用在了训练计划上,故选C。53.考查副词及语境理解。A.seldom很少;B.

85、never从不;C.frequently频繁地;D.always总是。句意:就连他的双胞胎儿子也很少能见到他们的父亲。由上文的Chen Dong almost 11 contact with the outside world. He 12 almost all his energy and time to the training program.可知, 就连他的双胞胎儿子也很少能见到他们的父亲。故选A。54.考查动词及语境理解。A.educate教育;B.train训练;C.influence影响;D.accompany陪伴。句意:虽然不能一直陪在他们身边,陈冬还是用其他方式来表达自己的爱

86、。由上文的Even his twin sons could 13 meet their father可知,他不能陪孩子。故选D。55.考查形容词及语境理解。A.confused困惑的;B.challenged伤残的;C.refreshed清爽的,恢复精神的;D.delighted高兴的。句意:他拍摄只有从太空才能看到的星星,想象孩子们收到星星时会多么高兴和自豪。由上文的He takes pictures of the stars that can only be seen from space可知, 他拍摄只有从太空才能看到的星星,孩子收到一定会高兴,故选D。56. as 57. have d

87、eveloped 58. conveniently 59. importance 60. successful 61. teenagers 62. it 63.what 64. written 65.to find解析:56.考查介词。serve as意为充当,担当,故填as。57.考查时态和主谓一致。so far与现在完成时连用,且主语为复数形式,故填have developed。58.考查词性转换。 此处需要副词修饰动司get,故填conveniently。59.考查司性转换此处需要名同作句子的主语,故填importance。60.考查词性转换。此处需要形容词作定语修饰名词life, 故填

88、successful。61.考查名词的数。根据从句谓语功同face的数以及后面的most of them可知,此处应填teenager的复数形式。62.考查化词。此处需要It作形式宾语;指代后面真正的宾一语to choose the right career path。63.考查名同性从句。所填连词引导的是一个宾语从句,此连词在从句中作宾语,故填what。64.考查非谓语动同。articles 与write 之间为动宾关系,此处需要过去分词作后置定语,故填written。65.考查非谓语动词。 此处需要疑问词+动词不定式作介词的宾语,故填to find。66. 答案: Dear David,

89、How are you doing these days? Thank you for your help and kindness while we were travelling in Singapore. It was very kind of you to treat us to good meals and show us around. Singapore is really a very good place to visit and I like it very much. What impressed us greatly were its beautiful scenery

90、 and delicious food. I had a great time there and learnt a lot about Singapore. I found Singapore is very different from China in the climate and culture. And I would like to invite you to visit China. Ill show you around the places of interest, such as the Summer Palace in Beijing. Looking forward

91、to your early reply. Best wishes.Yours,Li Hua67. 答案:Paragraph 1: I nodded my head in agreement, with my mind racing. But finally, I decided to place the paint-by-number kit back on the shelf and headed home. Luckily, when I got home, Mom was busy talking on the phone and Dad wasnt back home yet, so

92、I was able to slip past the kitchen without being noticed. I went to my parents room to return the coins I had taken. I arranged them into a neat stackjust like they were beforeand sighed with relief, knowing I had done the right thing.Paragraph 2: I would just have to wait until I saved the extra m

93、oney I needed. The salesclerk had even agreed that she would hold the kit behind the counter for me until I had enough money to pay for it. I figured I could earn it by doing odd jobs around the house. Then I wasnt able to buy the paint kit until two weeks later, but it seemed more special when I was finally able to lay my money on the counter. I smiled as I walked home, knowing the paint kit would be the perfect present for Johnny.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1