收藏 分享(赏)

2022版英语外研版大一轮复习课后练习:选修八 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:550942 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:12 大小:324KB
下载 相关 举报
2022版英语外研版大一轮复习课后练习:选修八 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共12页
2022版英语外研版大一轮复习课后练习:选修八 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共12页
2022版英语外研版大一轮复习课后练习:选修八 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共12页
2022版英语外研版大一轮复习课后练习:选修八 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共12页
2022版英语外研版大一轮复习课后练习:选修八 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共12页
2022版英语外研版大一轮复习课后练习:选修八 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共12页
2022版英语外研版大一轮复习课后练习:选修八 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共12页
2022版英语外研版大一轮复习课后练习:选修八 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共12页
2022版英语外研版大一轮复习课后练习:选修八 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共12页
2022版英语外研版大一轮复习课后练习:选修八 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共12页
2022版英语外研版大一轮复习课后练习:选修八 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共12页
2022版英语外研版大一轮复习课后练习:选修八 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共12页
亲,该文档总共12页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课后双卷练透提能得分点A卷单元语基巩固卷.单句语法填空1At first he refused to accept any responsibility but he ended up apologizing (apologize).2A photo can easily be transformed(transform) into a greeting card using a computer.3To tell the truth,we dont have much in common,but we get along really well.4George cant have gone(

2、go) too far.His coffee is still warm.5Tasting (taste) delicious,the chicken was eaten up very soon.6I owe my success to the generous help of my friends.7Do clarify your question clearly so that we can serve you better.8The idea puzzled me so much that I stopped for a few seconds to try to make it ou

3、t9Be careful with that match.You will set fire to those curtains.10It is no wonder you are tired;you have been working for five hours.选词填空no wonder; be based on; be popular with; set fire to1No wonder more and more retired people are escaping from the crowded city in the countryside they can enjoy f

4、resh air,blue sky and quiet surroundings.This is also the reason why the rural tourism 2.is popular with people nowadays.Our government advocates protecting the environment in the countryside,not 3.setting fire to the crop waste,and improving the zoology agriculture,which should 4.be based on the lo

5、cal geography.dress up; have in common; be obsessed with; refer to .asThe data shows that what successful people 5.have in common is that they have perseverance,such as Zhang Meng and Li Hua.They both 6.are obsessed with drama.You will find them usually 7.dress up for some informal gathering if you

6、live in the same community.People often 8.refer to them as actors and love them deeply.完成句子1他把他的成功更多地归功于好运气而不是多年的艰苦工作。He owed his success more to good luck than to his years of hard work.2不敲门闯入办公室是不礼貌的。Its bad manners to break into an office without knocking at the door.3对于刚才发生的事情,请谈谈你的看法好吗? Could y

7、ou please remark on what happened just now?4他因放火烧邻居家的房子而被捕。He was arrested because he set fire to his neighbors house5在阳光下看书对你的眼睛不好,所以你最好现在休息一下。Reading in the sun is not good for your eyes so youd better have a break now.6最终,四个小时以后,他们到达了他们父母正在那里等待的宿营地。Finally,after four hours,they arrived at the cam

8、psite where their parents were waiting.片段写作用本单元知识完成小作文完成片段作文词汇句式升级Mary has a lot in common with most girls (和大多数女孩有许多共同点) she likes dessert very much.Dessert is rich in sugar,while sugar can be transformed into fat (转化成脂肪).No wonder (难怪) Mary is so fat.Nutrition experts say that dessert can not only

9、 make people fat but also bring about other serious consequences (引起其他严重的后果).Obviously,it is not a good idea to be obsessed with some food that tastes good (痴迷于某种尝起来可口的食物).So when we entertain guests (招待客人),we should reduce the amount of dessert (减少甜食的量).In short,it really makes sense that many peop

10、le owe their health to (把健康归因于) a balanced diet and proper exercise.1.用本单元高级词汇替换加黑单词(1)likes is fond of(2)rich abundant(3)say remark2按要求改写句式(1)用省略句升级句So when entertaining guests,we should reduce the amount of dessert.(2)用“助动词动词原形”的强调形式升级句In short,it does make sense that many people owe their health

11、to a balanced diet and proper exercise.B卷高考题型组合卷.阅读理解语篇类型说明文主题语境人与社会健康有关肥胖症原因的分析Researchers are generally divided not only on what causes obesity,but also on why we feel hungry and often fail to stay on a diet.The conventional thinking,held by the majority of researchers and clinicians Ive interview

12、ed over the years,is that obesity is caused by extra calories.They refer to it as an “energy balance”disorder,and so the treatment is to consume less energy (fewer calories) and expend more.When we fail to maintain this goal,the implication is that we simply lack willpower or selfdiscipline.The mino

13、ritys position in this fieldone that Dr.Ludwig holds,as do I after years of reportingis that obesity is actually a hormonal regulatory disorder,and the hormone (激素) that dominates this process is insulin (胰岛素).It directly links what we eat to the accumulation of extra fat and that,in turn,is tied to

14、 the foods we long for and the hunger we experience.Its been known since the 1960s that insulin signals fat cells to accumulate fat,while telling the other cells in our body to burn carbohydrates (碳水化合物) for fuel.If you promote insulin levels even a little,says Dr.Robert Lustig,a pediatric endocrino

15、logist at the University of California,San Francisco,the body will switch over from burning fat for fuel to burning carbohydrates,by necessity.“The more insulin you release,the more you need carbs,” he said.“Once youre exposed to a little carbohydrate,you get an insulin rise from it.And you compensa

16、te by particularly getting hungry for more carbohydrate.A high insulin level drives a thirst for carbs.”The result is that even a bite or a taste of carbohydraterich foods can stimulate insulin and create a hungera thirstfor even more carbohydrates.“Theres no question in my mind,”says Dr.Lustig,“tha

17、t once people who are carboholics get their insulin levels down,they become less fond of carbs.And if they fall off the wagon and start eating carbs,they go right back to where they were before.Ive seen that in numerous patients.”文章大意:本文是一篇说明文。主要从大多数人的观点和少数人的观点两个方面对导致肥胖症的原因以及人们感到饥饿和经常没有坚持节食的原因进行了介绍和

18、分析。1What kind of problem causes peoples energy unbalance according to traditional thinking?AThe psychological problem.BThe biological problem.CThe social problem.DThe medical problem.解析:A考查细节理解。根据第二段的内容,尤其是最后一句“When we fail to maintain this goal,the implication is that we simply lack willpower or se

19、lfdiscipline.”可知,传统的观念认为,当我们不能保持吃得少且消耗得多这个目标时,就意味着我们缺乏意志力或自律能力。由此可知,传统观念将人们的能量不均衡归结于心理方面的因素。故选A。2What does the author think leads to obesity?ASurplus calories.BHigh insulin levels.CLack of exercise.DLow hormone levels.解析:B考查细节理解。根据第三段第一句中的“one that Dr.Ludwig holds,as do I after years of reportingis

20、that obesity is actually a hormonal regulatory disorder,and the hormone(激素)that dominates this process is insulin(胰岛素)”以及第五段第一句中的“The more insulin you release,the more you need carbs”可知,作者认为肥胖实际上是一种激素调节紊乱,主导这一过程的激素是胰岛素,并且释放的胰岛素越多,人体就越需要碳水化合物,这样就会让肥胖的可能性增加。故选B。3According to Dr.Lustig,taking carbohydr

21、aterich food may result in Afat accumulationBdesire for more foodCfat consumptionDless insulin releasing解析:B考查推理判断。根据最后一段第一句“The result is that even a bite or a taste of carbohydraterich foods can stimulate insulin and create a hungera thirstfor even more carbohydrates.”可知,即使食用少量富含碳水化合物的食物也会刺激胰岛素,进而

22、让人渴求甚至更多的含有碳水化合物的食物。由此可推知,答案选B。4What may researchers of both sides think important in fighting obesity?ATraining our willpower.BKeeping energy balance.CStaying on a chosen diet consistently.DMaintaining hormonal regulatory order.解析:C考查推理判断。根据第二段第二句中的“the treatment is to consume less energy (fewer ca

23、lories) and expend more”和第三句话的内容以及最后一段Dr.Lustig所说的“And if they fall off the wagon and start eating carbs,they go right back to where they were before.”可推知,在对抗肥胖症的过程中,两种观念都主张选择一种不会引起肥胖的饮食结构,并坚持下去。故选C。【词汇积累】divided adj.有分歧的expend v耗费willpower n意志力selfdiscipline n自律能力surplus adj.多余的;剩余的fall off the wag

24、on开酒戒,又喝起酒来【熟词生义】position (Para.3) 常用义:n.位置例句:From his position on the cliff top,he had a good view of the harbour.他在悬崖之巅,海港景色一览无余。文章义:n.观点例句:My parents always took the position that early nights meant healthy children.我的父母总是认为孩子早睡就会身体健康。.完形填空语篇类型记叙文主题语境人与自我个人经历在船上当医生Five years ago,I took a career r

25、isk by leaving my job to work on a ship.My medical friends did their best to persuade me,saying that running away to sea would 1 my career.But after these years working as a junior doctor,I was willing to take the risk. 2 for adventure,I boarded a ship in Singapore with 2,000 passengers and crew.To

26、my 3 ,the hospital was well equipped,with an Xray machine and a blood analyser.That first voyage was a learning experience,a 4 schedule full of safety drills.There was so much new information to 5 Even remembering which uniform to wear each day was a 6 Most confused,I often forgot to 7 my clock when

27、 the ship crossed time zones.As a doctor,I was 8 for the 600 crew,and I was on call for the entire ship.Far from 9 seasickness and sunburn,I had to deal with other diseases,for I have different kinds of patients.The ships medical center was 10 a floating emergency room,and we didnt have a team of sp

28、ecialists on hand for a second 11 With long and unpredictable hours,it required mental 12 As you can guess,many of the passengers were elderly.Heart attacks dont 13 geography and emergency evacuations(疏散)were difficult to arrange.I could remember one such patient,who was taken off the ship halfway t

29、hrough the Panama Canal.After a 14 ride in an old ambulance,I was relieved that the patient 15 long enough to arrive at the hospital in Panama City. 16 ,there were several unexpected benefits of the job.I regularly 17 the passenger facilities(设施).On rare days off,I 18 as a tour guide on trips ashore

30、.I got to fly over Alaska in a seaplane and watched a ballet in St Petersburg.Now,I understand being a ship doctor is not a jobits a way of 19 One year at sea became two.I lost my career ambitions, 20 I redefined happiness in my life.文章大意:五年前,作者辞去了原有的工作去船上当医生。在此过程中,作者遭遇了很多挑战,但这份工作也有一些出乎意料的好处;作者失去了职业

31、目标,但重新定义了自己生活中的幸福。1A.blockBbuildCruinDimprove解析:C根据语境和前一句中的“took a career”可推知,作者的医学界的朋友尽力劝作者不要辞职去船上当医生,他们说这会毁了作者的职业生涯。2A.HungryBSkilfulCSuitableDConcerned解析:A根据第一段表述的作者的朋友劝作者不要辞职而作者却坚持这样做并结合语境可知,作者渴求冒险。3A.shockBdisappointmentCexcitementDrelief解析:D根据该句中的“the hospital was well equipped”与上文中的“risk”形成对比

32、可推知,作者上船后发现医院设备精良,并不像自己之前所设想的那么糟糕,因此感到庆幸。to ones relief表示“令某人庆幸的是”。4A.dailyBtightCstrictDflexible解析:B根据该句中的“full of safety drills”可推知,第一次海上航行日程安排得满,有很多安全演练。tight“(时间)紧的”。5A.take inBfigure outCsearch forDpick over解析:A根据上文中的“That first voyage was a learning experience”可推知,第一次海上航行是一次学习的经历,作者有许多新的信息需要吸收

33、。take sth.in“理解,记住,领会”;pick sth.over“筛选”。6A.livingBriskCchallengeDchoice解析:C根据前一句可知,作者有很多新的信息需要吸收,并结合语境可推知,记得每天穿哪套制服对作者来讲也是一个挑战。7A.watchBrepairCcheckDset解析:D根据空后的“my clock”和“crossed time zones”并结合常识可推知,作者在船跨过时区时经常忘记调整好时钟。set“调整好”。8A.powerfulBresponsibleChopefulDhelpful解析:B根据该句中的“I was on call for th

34、e entire ship”可推知,作为一名医生,作者要对船上的600名工作人员负责,对整个船上的人来说,作者要随叫随到。be responsible for“对负责”。9A.treatingBsufferingCescapingDstopping解析:A根据该句中的“I had to deal with other diseases”可知,作者不仅仅要治疗晕船和晒伤,还要应对其他疾病。far from doing sth.“远非”。10A.exactlyBparticularlyCcertainlyDactually解析:D根据语境可知,作者觉得这个医疗中心实际上(actually)就是一个

35、漂浮的急诊室,他们并没有一个专家团队可随时用来征询其他医生的意见。exactly“精确地,确切地”。11A.examinationBconsiderationCopinionDdiscussion解析:C参见上题解析。12A.comfortBcommunicationCtoughnessDpressure解析:C根据该句中的“With long and unpredictable hours”可推知,在精神上也需要很坚强。故选C项。13A.care aboutBrefer toCbother withDrely on解析:A根据语境并结合常识可知,心脏病发作不分地点,在船上安排紧急疏散很困难。

36、care about“关注,在意”符合语境。bother with sth.“花费时间精力做某事”。14A.relaxingBboringCpromisingDterrifying解析:D根据该句中的“in an old ambulance”和“I was relieved”可推知,当时在陈旧的救护车上经历了一段可怕的行程。terrifying“极其可怕的”符合语境。promising“有希望的,有前途的”。15A.survivedBstruggledCawokeDstuck解析:A根据该句中的“I was relieved”可推知,那位病人最终活着到了医院,作者也松了一口气。16A.Stea

37、dilyBThankfullyCImportantlyDGenerally解析:B根据该句中的“there were several unexpected benefits of the job”并结合上文所讲的作者在从事这项工作的过程中遇到的一些挑战可推知,此处表示“幸亏,这项工作有一些意想不到的好处”。17A.cleanedBfixedCenjoyedDprotected解析:C结合上文中的“unexpected benefits”可推知,此处表示作者经常享受乘客设施。18A.returnedBtravelledCperformedDvolunteered解析:D根据该句中的“On rar

38、e days off”和“as a tour guide”以及作者的医生身份可推知,作者在休息日自愿当导游。19A.confidenceBlifeCexperienceDsuccess解析:B根据下文中的“I redefined happiness in my life”并结合作者在船上的工作经历和休息日的活动可推知,在船上当医生不仅仅是一个职业,而且也是一种生活方式。20A.thoughBunlessCbutDor解析:C该句中的“I lost my career ambitions”和“I redefined happiness in my life”构成逻辑上的转折关系,故选C。【词汇积

39、累】a junior doctor初级医生be on call待命,随叫随到on hand在手头,在近旁get to do sth.有机会做某事.短文改错(2020长沙市高三模拟) Journey to the West is a fantastic story setting in the Tang Dynasty.When opening the book,you would read an exciting story.Tangseng and his three companions went through adventurous experience to get the scri

40、ptures (经文),which could be beneficial for the ordinary people.They made the long and hard journey westwards to achieve their dream.The Monkey King,also was called Sun Wukong,managed to fight against all kinds of difficulties.Therefore,the Monkey King as a symbol of being bravery and determined is de

41、eply loved by our Chinese.The story is so amazed that it is well worth reading,I believe you can learn more about Chinese culture from this book.解析:第一句:setting改为set。考查过去分词。分析句子结构可知,动词set和其逻辑主语a fantastic story之间为动宾关系,故用其过去分词形式set。第二句:would改为will。考查时态。根据语境可知,此处表示当你打开这本书的时候,你就会读到一个令人兴奋的故事,此处应用一般将来时。故将

42、would改为will。第三句:experience改为experiences。考查名词的单复数。experience作“经历”讲,为可数名词,且此处表示复数概念,故将experience改为experiences。第三句:for改为to。考查介词。be beneficial to sth./sb.“对某事/某人是有利的”为固定搭配。故将for改为to。第四句:the改为a。考查冠词。journey为可数名词,此处在文中第一次出现,泛指“一个漫长而艰难的旅程”,应用不定冠词修饰,且long的发音以辅音音素开头,故将the改为a。第五句:删除was。考查过去分词。分析句子结构可知,此处是过去分词

43、短语作后置定语,was多余,故删除。第六句:bravery改为brave。考查词形转换。being是系动词,后接形容词作表语,故将bravery改为brave。第六句:our改为us。考查代词。介词后需跟代词的宾格形式,故将our改为us。us Chinese表示“我们中国人”。第七句:amazed改为amazing。考查形容词。该句主语是表示物的The story,应用amazing来修饰,故将amazed改为amazing。第七句:I前加and。考查连词。此处前后是两个完整的句子,中间用逗号隔开,且两个句子间是并列关系,故应用连词and连接。.书面表达假设你叫李华,你的美国朋友Peter参

44、加了中国首届外国留学生书法竞赛并获得了一等奖,请给他写封邮件,内容包括:1祝贺获奖;2肯定其成绩和努力;3约时间在网上交流学习中国书法的心得。注意:1.词数100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯;3开头和结尾已给出,不计入总词数。参考词汇:中国首届外国留学生书法竞赛the First Chinese Calligraphy Contest for Foreign StudentsDear Peter, Yours,Li HuaOne possible version:Dear Peter,Im very happy to hear that you participated in the

45、 First Chinese Calligraphy Contest for Foreign Students and won the first prize.I am writing with the intention of offering my sincere congratulations to you and exchanging the experience in learning calligraphy with you.Everything comes to him who waits.For these years,youve shown great interest in

46、 Chinese calligraphy and kept on practicing it every day.Not only have you referred to many calligraphy books,but also you have consulted some calligraphy masters.Hard work pays off.Eventually,it was through your hard work and talent that you succeeded in winning the championship!Im happy about what you have achieved and I sincerely would like to exchange the experience in learning calligraphy online with you so that we can make progress together.Please tell me when you have time.Congratulations again.Yours,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1