1、课时质量评价(十一)必修第二册Unit 5On the roadA组基础巩固. 语法填空AThere are a number of exciting cities in the world, 1. _ a vacationer can choose to spend his/her valuable vacation time. The city of Barcelona and the beautiful 2. _ (surround) area offer something for nearly everyone, 3. _ (regard) of their interests or
2、 backgrounds.Barcelona is the second largest city in Spain, and the eleventh largest in all of Europe when 4. _ (rank) by population. The city has a long and interesting history and today plays an important role in the worlds of finance, entertainment, international trade, and tourism. The city face
3、s the Mediterranean Sea and 5. _ (sit) on the northeast coast of the Iberian Peninsula. Its geographic 6. _ (locate) is one of the best parts of the city as it has a lot of 7. _ (beach)A visit 8. _ Barcelona is a great way to people who have the vacation of a lifetime and see 9. _ unique area of the
4、 world. And 10. _ (take) a Barcelona vacation is a great decision, and a decision no one ever ends up regretting, just like me.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了西班牙第二大城市巴塞罗那,这座城市有着悠久而有趣的历史,如今在金融、娱乐、国际贸易和旅游领域扮演着重要的角色。在巴塞罗那度假是一个极好的决定。1. where考查定语从句。此处为非限制性定语从句,修饰先行词cities,且关系词在从句中作地点状语,故用关系副词where。故填where。2. surr
5、ounding考查形容词。形容词beautiful和surrounding修饰名词area,表示“美丽的周边地区”。故填surrounding。3. regardless考查副词。句意:巴塞罗那的城市和美丽的周边地区几乎为每个人提供了一些东西,不管他们的兴趣或背景。regardless of“不管”符合题意。故填regardless。4. ranked考查非谓语动词。分析句子结构可知,rank在句中作非谓语动词,与逻辑主语Barcelona构成被动关系,因此,用其过去分词形式。故填ranked。5. sits考查动词的时态。此处描述客观事实用一般现在时,主语为The city,故谓语动词用第三
6、人称单数。故填sits。6. location考查名词。geographic为形容词,修饰名词,故填location。7. beaches考查名词的单复数。beach为可数名词,由a lot of修饰应用复数形式。故填beaches。8. to考查介词。a visit to表示“一次去的参观”。故填to。9. a考查冠词。area为可数名词,此处表示泛指应用不定冠词,且unique为辅音音素开头的单词。故填a。10. taking考查非谓语动词。分析句子结构可知,本句缺少主语,应用动名词短语taking a Barcelona vacation作主语。故填taking。B(2020江西名校第一
7、次联考)Exercise helps to keep us in good health. Doctors at the American Heart Association suggest 1. _ (get) at least 150 minutes of moderate (适度用的) physical activity every week.Many people exercise 2. _ a few minutes every day or every other day. So, getting those 150 minutes every week 3. _ (be) eas
8、ier. But what about those times 4. _ you are sick? If you do not feel well, should you keep following 5. _ (you) exercise routine? Will physical activity help you to feel better more 6. _ (quick) or will it delay the healing process?Health experts answer these and other 7. _ (question) on the Mayo C
9、linic website. This clinic is a nonprofit medical center in the United States. Edward R. Laskowski is a doctor at 8. _ clinic. He notes that mild to moderate physical activity is usually OK if you have a common cold. “It is usually fine 9. _ (exercise),” he explains, “if your symptoms (症状) are all a
10、bove the neck, such as a runny nose, sneezing etc.”In fact, Laskowski 10. _ (add) that exercise may make you feel better by “opening your nasal passages”. This may temporarily relieve nasal congestion and help you to breathe more easily.【语篇解读】每天坚持运动可以强健体魄,但是如果你感觉不舒服,你是否应该继续坚持锻炼?本文给出了一些建议。1. getting考
11、查固定用法。suggest doing sth. 为固定搭配,意为“建议做某事”,故填getting。2. for考查介词。“for一段时间”表示动作或情况持续的时间,故填for。3. is考查动词的时态和主谓一致。此处是动名词作主语,谓语动词要用单数,且根据上下文可知,时态应用一般现在时,故填is。4. when考查定语从句。 分析句子结构可知,设空处是定语从句的关系词,先行词为those times,关系词在从句中作时间状语,故填when。5. your考查代词。设空后是名词,应用形容词性物主代词修饰,故填your。6. quickly考查词性转换。分析句子结构可知,此处修饰动词feel,
12、应用副词,故填quickly。7. questions考查名词的单复数。设空前有these and other 限定,因此要用名词的复数形式,故填questions。8. the考查冠词。此处特指前一句中提及的医学中心,故填the。9. to exercise考查固定句型。“It isadj.to do sth.”为固定句型,其中It作形式主语,真正的主语是不定式后的内容,故填to exercise。10. adds考查动词的时态。分析句子结构可知,Laskowski作主语,谓语动词要用第三人称单数形式,再根据上下文时态可知,要用一般现在时,故填adds。. 根据提示补全句子1. 只有向远处看
13、,你才能看到多姿多彩的风景和肥沃的平原。(only if)You can have a good view of varied landscape and fertile plains only if you look in the distance2. 他大声说话是为了让别人听见。(make宾语宾补)He spoke loudly in order to make himself heard3. 毫无疑问,这位候选人的优势在于他能用英语跟外国人交流。(doubt)There is no doubt that this candidates advantage lies in his abil
14、ity to communicate with foreigners in English.4. 值得考虑一下是什么让“方便”食品如此受欢迎,并且介绍一下你自己比较喜欢的食品。(worth)It is worth considering what makes “convenience” foods so popular,and introducing better ones of your own. B组能力提升. 阅读理解YOUR ADVENTURES START HERE!Discover BangladeshWe are specialists in tours of Banglades
15、h, a beautiful country still relatively untouched by tourism. Our 27day tour visits the best attractions in the country for just 2,130 per person. There is a maximum of six people in each group. Read travellers recent comments on our website and discover how good we are!Nijhoom Tours(T:0088017588979
16、59)Explore JapanExplore Tokyo with its energetic city life and relax in peaceful Kyoto surrounded by temples. In spring, gaze upon graceful Mt Fuji or find yourself held by breathtaking gold landscape on an autumn adventure. No trip is complete without tasting some of the worlds best cuisine, from d
17、elicious fresh sushi to crispy tempura.Wendy Wu Tours(T:08082781657)Challenge Yourself in EuropeFrom reaching the highest mountain sleeping spots on a huttohut journey in the Alps to enjoying a week discovering the Italian Lakes with a spectacular Alpine rail journey included, we have been creating
18、smallgroup walking, hiking and cycling holidays throughout Europe for over 20 years. Book your exciting tour right now!KE Adventure Travel(T:01768773966)Yukon and Alaska WalkCanadas northwestern corner is a vast territory that meets the Arctic Circle and the Arctic Ocean. Homeland of First Nations a
19、nd Inuit, Yukon is one of North Americas largest remaining wild lands, and a place where the unexpected occurs. We specialise in adventure tours to the Americas, with extraordinary knowledge and experience. Reserve your place on an adventure now from just 200.Grand American Adventures(T:03330038232)
20、1. What is special about Discover Bangladesh?A. It gives a discount.B. It is a smallgroup tour.C. It offers travellers comments.D. It covers hiking and cycling.2. Which tour will satisfy your love for food?A. Explore Japan.B. Discover Bangladesh.C. Yukon and Alaska Walk.D. Challenge Yourself in Euro
21、pe.3. Where does this text probably come from?A. A research paper.B. A travel brochure.C. A nature magazine.D. A geography textbook.【语篇解读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了不同旅游公司的四条旅游路线。1. C细节理解题。根据第一段中的 “Read travellers recent comments on our website”可知选C。2. A细节理解题。根据第二段最后一句 “No trip is complete without tasting some
22、 of the worlds best cuisine, from delicious fresh sushi to crispy tempura.”可知选A。3. B文章出处题。文章介绍了四条不同国家的旅游路线,属于旅行手册上的信息。故选B。. 完形填空My father was born in a small town in the US.He wasnt sure what he wanted from 1 , but something told him to 2 and begin a new adventure.He began that adventure travelling
23、to cities in the US before going on to Australia, New Zealand and the Philippines. He took my mother and us three daughters with him and went wherever the road 3 him.Its easy to feel 4 when youre on the road. We made lots of new friends on our trip most of them are mechanics, since we often spent ho
24、urs in repair shops. But that was a way much 5 than sitting by the roadside while waiting for the engine to 6 when it was 40 outside.Getting along well sometimes seemed 7 There were always a lot of arguments, especially among us back seat passengers about who had to 8 in the middle. But even if it w
25、as hard, we learned a lot about 9 When we were travelling in the Philippines, we drove to Quezon City one day. It should have been an hours drive but was nearly three thanks to bad roads and heavy traffic. “Did you put our suitcases in the car?” my father asked my mother as we arrived there. From th
26、e back seat, we saw her 10 turn towards my father. “No,” she said.“I thought you did.” That was how a sevenhour car trip turned into a 16hour one, which was mostly spent in 11 On occasions like that, we had to learn to let go of our anger because we were 12 in a rolling box with the same people for
27、the rest of the journey. Even if I sometimes felt like opening the car door and 13 one of my sisters out, I kept my feelings to myself.This is why road trips were like 14 universities to us. We earned our PhDs (博士学位) in how to get along with other people just by travelling in our old car.If we were
28、15 given a second chance at life, we would do it all over again. Only this time would I put the suitcases in the car myself.1. A. moveB. lifeC. experienceD. belief2. A. live upB. struggle onC. get outD. walk around3. A. tookB. droveC. servedD. controlled4. A. anxiousB. upsetC. helplessD. lonely5. A.
29、 betterB. easierC. saferD. cleverer6. A. break downB. cool offC. clear upD. turn over7. A. availableB. alternativeC. necessaryD. impossible8. A. settleB. restC. sitD. watch9. A. sharingB. respectC. communicationD. tolerance10. A. suddenlyB. sensitivelyC. calmlyD. slowly11. A. silenceB. vainC. panicD
30、. disappointment12. A. buriedB. crazyC. stuckD. impatient13. A. draggingB. pushingC. helpingD. sending14. A. unusualB. commonC. freeD. mobile15. A. somewhereB. anytimeC. somehowD. anyway【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。小时候“我”随父母以及姐妹开车旅行,在此过程中,我们学会了忍让以及和别人相处。这个颠簸的旅程如同一所移动的大学,让“我”受益匪浅。1. B根据上文可知,“我”的父亲出生在美国的一个小镇上;结合该
31、句中的“He wasnt sure what he wanted”以及下文叙述的“他带着全家开车旅行”可推知,那时他不确定想从生活中要些什么,故B项正确。2. C根据该句中的“begin a new adventure”可推知,他得到启示,要他走出去,去开启新的冒险经历。C项意为“离开,从出来”,故C项正确。3. A根据该句中的“wherever the road”并结合语境可知,他带着我妈妈和我们这三个女儿,沿路旅行。A项表示“带去,引领”,符合语境,故A项正确。4. D根据该句中的“when youre on the road”和下文介绍的沿路交朋友可推知,当在路上时,很容易感到孤独(lo
32、nely)。5. A由于外面的温度达到40摄氏度,所以去修理店要比坐在马路边等候好得多。6. B根据该句中的“when it was 40 outside”可知,外面气温高达40摄氏度;据此可推知,该处指等待发动机冷却下来;B项意为“使冷却下来”,故B项正确。7. D根据下文中的“it was hard”并结合语境可知,友好相处有时似乎是不可能的(impossible)。8. C根据上下文语境可知,三姐妹关于谁坐在中间有很多争吵。故选C。9. D根据该句中的“But”表达的语境可知,尽管这很难解决,但是我们学会了忍耐(tolerance)。10. D根据语境可知,我们在后座看到母亲慢慢地转过头
33、对父亲说:“没有,我还以为你放了。”11. A根据上文可知,母亲忘记将手提箱放进车里;结合该句和下文中的“we had to learn to let go of our anger”可知,七小时的行程最终变成了十六小时的行程,我们大部分的时间都在沉默。12. C根据语境可知,在像上文提到的情况下,我们必须控制自己的怒气,因为我们和相同的人在接下来的旅程里一起被困在车里。be stuck in. 为固定搭配,意为“被困在”,故C项正确。13. B根据该句中的“I kept my feelings to myself”可知,“我”控制住了自己的情绪;据此可推知,此处表示有时“我”想要打开车门将“
34、我”的一个姐妹推出车外。B项意为“推”,故B项正确。14. D根据该句中的“road trips”以及下文中的“We earned our PhDs (博士学位)”可知,对于我们来说,公路旅行就如同可移动的(mobile)大学。15. C根据语境可知,如果我们能以某种方式在人生中获得第二次机会的话,我们还是会去旅行。C项意为“以某种方式”,故C项正确。. 语法填空Go (围棋) is a board game for two players, in which the aim is to surround more territory than the opponent. The game 1
35、. _ (invent) in China more than 2,500 years ago and is believed to be the 2. _ (old) board game continuously played to the present day. A 2016 survey found that there are over 20 million current players, the majority of 3. _ live in East Asia.The playing pieces are called “stones”. One player uses t
36、he white stones and 4. _ other, black. The players take 5. _ (turn) to place the stones on the vacant intersections (交叉点) of a board. Once 6. _ (place) on the board, stones may not be moved, but stones are removed from the board if “captured (捕获)”Capture happens when a stone or group of stones is su
37、rrounded by opposing ones on all points. The game goes on until neither player wishes to make another move. When a game 7. _(come) to an end, the winner is determined by 8. _ (count) each players surrounded territory along with captured stones and komi (贴目). A teacher might 9. _ (simple) the explana
38、tion by saying to a student, “You may place your stone on any point on the board, but if I surround that stone, I will remove 10. _”【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了围棋的游戏来源、规则等。1. was invented考查动词的时态、语态和主谓一致。根据“2,500 years ago”可知,此处用一般过去时态;句子的主语The game和invent之间是被动关系,所以用被动语态,故填was invented。2. oldest考查形容词的最高级。前
39、面有定冠词the,表示“最老的”,所以用形容词最高级作定语,故填oldest。3. whom考查非限制性定语从句。先行词为人,在非限制性定语从句中作介词的宾语,故填whom。4. the考查固定搭配。one. the other. 表示“一个另一个”,故填the。5. turns考查固定搭配。take turns to do sth.“轮流做某事”,故填turns。6. placed考查过去分词。句子的主语和place之间是被动关系,所以用过去分词作状语,故填placed。7. comes考查主谓一致。主语为单数名词,所以用第三人称单数,故填comes。8. counting考查动名词。介词后跟动词时用动名词,故填counting。9. simplify考查动词。放在情态动词后面作谓语,所以用动词,故填simplify。10. it考查代词。指代stone,所以用it作宾语。