收藏 分享(赏)

新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc

上传人:a**** 文档编号:550613 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:24 大小:98KB
下载 相关 举报
新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc_第1页
第1页 / 共24页
新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc_第2页
第2页 / 共24页
新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc_第3页
第3页 / 共24页
新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc_第4页
第4页 / 共24页
新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc_第5页
第5页 / 共24页
新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc_第6页
第6页 / 共24页
新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc_第7页
第7页 / 共24页
新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc_第8页
第8页 / 共24页
新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc_第9页
第9页 / 共24页
新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc_第10页
第10页 / 共24页
新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc_第11页
第11页 / 共24页
新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc_第12页
第12页 / 共24页
新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc_第13页
第13页 / 共24页
新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc_第14页
第14页 / 共24页
新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc_第15页
第15页 / 共24页
新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc_第16页
第16页 / 共24页
新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc_第17页
第17页 / 共24页
新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc_第18页
第18页 / 共24页
新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc_第19页
第19页 / 共24页
新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc_第20页
第20页 / 共24页
新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc_第21页
第21页 / 共24页
新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc_第22页
第22页 / 共24页
新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc_第23页
第23页 / 共24页
新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc_第24页
第24页 / 共24页
亲,该文档总共24页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、新疆昌吉教育共同体2020-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析)考试时间:100分钟 总分:120分第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)AAdult Education CoursesComputer StudiesTechnology is advancing at a rapid pace, and we rely more and more on computers for everything from cooking to organising our taxes. This six-week course will give

2、you an understanding of computer fundamentals, including the use of software packages (Word, Excel and Powerpoint) and how to use the Internet.Start: May 2,2019Time: Wed 7 pm-9pmCost:$300Length:6 weeksPlace: Sydney CollegeWoodworkLearn the basics of woodworking with simple hands-on projects to build

3、 your confidence and skills. Each lesson explores a different area of woodworking that will provide you with the skills needed for any woodworking project. Flexible learning allows you to choose only the lessons that interest you.Start: April 15,2019Time: Mon 5 pm-7pmCost:$30 per lessonLength:12 wee

4、ksPlace: Adult Learning CentreWeb DesignProvides advanced training in software, design, and coding for the weB. Students must have already completed a recognised basic web design course or have at least 2 years relevant work experience. Students completing the course will receive the Diploma in Adva

5、nced Web Design.Start: June 1,2019Time: Weekdays 9 am-4pmCost:$4,990Length:40 weeksPlace: University of TechnologyArtThis practical course is intended to help established artists take their creativity further. From sketching and colour, to composition, painting and experimenting with style, you will

6、 study and explore an engaging variety of creative media and subject matter.Start: April 21,2019Time: Thur 3 pm-6pmCost:$750Length:15 weeksPlace: City Art1. Which courses are suitable for beginners?A. Web Design and Art.B. Computer Studies and Art.C. Woodwork and Web Design.D. Computer Studies and W

7、oodwork.2. Which course awards students an official certificate?A. ArtB. Woodwork.C. Web Design.D. Computer Studies.3. How much will a student who attends only half of all the Woodwork lessons pay in total?A. $30.B. $180.C. $250.D. $360.【答案】1. D 2. C 3. B【解析】【分析】这是一篇说明文。主要介绍了四种成人教育课程。【1题详解】细节理解题。根据C

8、omputer Studies中的介绍“This six-week course will give you an understanding of computer fundamentals”可知,这门课程会使你了解计算机基础知识,与Woodwork中第一句“Learn the basics of woodworking with simple hands-on projects to build your confidence and skills.”可知,这门课程会学习基本的木工与简单的动手项目,可知,这两门课程都是适合新手的基础课程,故选D。【2题详解】细节理解题。根据Web Desi

9、gn最后一句“Students completing the course will receive the Diploma in Advanced Web Design.”可知,完成课程的学生将获得高级网页设计文凭。所以Web Design课程授予学生官方证书。故选C。【3题详解】细节理解题。根据Woodwork的收费要求Cost:$30 per lesson,Length:12 weeks可知,课程一共持续十二周,每节课30美元。故可知半学期,即六周的课程需要花费6*30=180美元。故选B。BLast fall, I went to New York for sightseeing. I

10、 visited many tourist attractions there, and I also saw many unfortunate citizens on the street, like beggars and homeless folks.Standing outside the Metropolitan Museum of Art, I heard a voice ask, “Can you do me a favor?” When I turned around, I saw an elderly blind woman with her hand extended ou

11、t. Naturally, I reached into my pocket for some change immediately and placed it in her hand without even looking at her. I was really annoyed at being bothered by a beggar. What I only thought at that moment was to send her away.But the blind woman said with a warm smile on her face, I dont want yo

12、ur money. I just need you to show me the way to the subway entrance.In an instant, I realized what I had done just now. Her unexpected words took me by surprise and shame. I had acted with prejudice Id judged another person simply for what I assumed she had to be. I felt ashamed of myself and couldn

13、t face the old woman anymore. And I felt small beside her.The incident reminded me that I believed in being humble, even though I had lost that belief for a moment. The thing I had forgotten about myself is that I am an immigrant. I left Honduras and arrived in the U. S. at the age of 15. Through th

14、e years, I have experienced many acts of prejudice. I remember a time at the age of 17 when I was a busboy, I heard a father tell his little boy that if he did not do well in school, he would end up like me. But now, living my American middle-class lifestyle, it is too easy to forget who I am and wh

15、ere I have been, and to lose sight of where I want to go. It is the blind woman who cured me of my blindness.4. What did the author think the blind woman wanted at first sight?A. To ask for directions.B. To offer him some help.C. To demand some donations.D. To borrow money from him.5. Why did the au

16、thor feel ashamed?A. He had a prejudice on the woman.B. He couldnt face the woman.C. He was judged by his appearance.D. He was an immigrant himself.6 Why did the author mention his experience as a busboy?A. To indicate he led a miserable life.B. To tell he didnt work hard at school.C. To prove he us

17、ed to be a humble man.D. To show he used to be unfairly judged.7. What is the best title for the text?A. Be Considerate - Always Minding Your WordsB. Be Humble - Always Dropping Your PrejudiceC. Be Generous - Always Helping Those in NeedD. Be Aggressive - Always Having a Big Dream【答案】4. C 5. A 6. D

18、7. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。讲述了作者因把一位盲人女士的求助误认为是乞讨行为,从而反思自己不应该带着偏见看人的故事。【4题详解】细节理解题。根据第二段“When I turned around, I saw an elderly blind woman with her hand extended out. Naturally, I reached into my pocket for some change immediately and placed it in her hand without even looking at her.”(我转过身,看见一位年老的盲人伸出手来。

19、很自然地,我立即把手伸进口袋找了些零钱,放在她手里,连看都没看她一眼。)可知,刚开始,作者把盲人女士的求助误认为是乞讨要钱。故选C项。【5题详解】细节理解题。根据第四段“I had acted with prejudice Id judged another person simply for what I assumed she had to be.”(我的行为带有偏见我判断另一个人只是因为我认为她应该是什么样的人。)可知,在得知盲人女士的真实需要后,作者羞愧于自己刚才不应带着偏见看人。故选A项。【6题详解】推理判断题。根据最后一段“Through the years, I have exp

20、erienced many acts of prejudice.”(这些年来,我经历了许多的偏见行为。)可知,作者这些年也被别人带着偏见对待过,其中一个事例就是自己在做勤杂工时的经历。故选D项。【7题详解】主旨大意题。通读全文可知,文章主要讲述了作者因把一位盲人女士的求助误认为是乞讨行为,从而反思自己不应该带着偏见看人的故事,作者想通过这个故事告诉大家,要时刻保持谦逊之心,不要带着偏见对待他人,最后一段中的“being humble”是关键词,故选B项。CWith the warmth of the sun on your skin and the sounds of the birds in

21、 the trees, stepping outside can help anyone feel instantly better. People who have been suffering from stress and sickness can spend quiet time in gardens. You may be surprised to learn that one of the best steps you can take to protect your health is to step outside and spend some time in the gras

22、s, dirt and water.Our ancestors enjoyed the healing power of nature, and now scientists are starting to catch up, according to research in recent years, just having a view of nature has been shown to improve hospital patients recovery and reduce illness rates among office workers. Also, exposure to

23、wildlife, horseback riding, hiking, camping and farms can be helpful for a variety of health conditions in adults and children.Much of this type of research is focusing on children, and in fact an entire movement has quickly developed to connect kids with the healing power of nature.Obesity (肥胖). Ra

24、tes of childhood obesity have grown sharply in recent years, and this is partly because of reduced outdoor activity time. Increasing the time students spend learning about nature, both in and outside the classroom, would help solve this problem. Such lessons are often more attractive for students an

25、d often lead them to become more active outside.Attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) (多动症). Exposure to ordinary natural settings in the course of common after-school and weekend activities may be effective in reducing attention deficit symptoms in children. According to a study, particip

26、ation in green activities, such as nature walks, helped ADHD patients from a wide range of backgrounds to stay focused and complete tasks.Stress. Access to nature, even house plants, can help children cope with stress.Depression and seasonal emotional disorder. Major depression requires medical trea

27、tment, but physical activity, especially outdoors, can help ease symptoms. For your average case of winter blues, experts suggest spending time outside every day and, if possible, taking the family to a sunny vacation spot in mid-winter.Experts emphasize that you neednt go to wilderness preserves to

28、 enjoy natures benefit! Simply walking in a city park or growing in a rooftop garden can go a long way.8. What can be inferred from the first paragraph?A. Enjoying the sounds of birds makes people feel instantly better.B. Modern people pay little attention to the benefit of stepping outside to their

29、 health.C. Stepping outside is one of the best steps you can take to protect your health.D. People suffering from stress and sickness can spend quiet time in gardens.9. According to the passage, lessons about nature .A. should involve parents in themB. should take place outdoorsC. are used widely at

30、 schoolsD. are liked by students10. Which of the following can take place of the underlined words “go a long way”?A. walk a long wayB. go far awayC. make a differenceD. increase stress11. Which is the best title of the passage?A. Healing Power of NatureB. Access to the NatureC. Problems with Childre

31、nD. Solutions to Obesity【答案】8. B 9. D 10. C 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。本文旨在说明接触大自然有利于我们的身体健康。【8题详解】推理判断题。根据第一段中“You may be surprised to learn that one of the best, steps you can take to protect your health is to step outside and spend some time in the grass, dirt and water.”(你可能会惊讶地发现,保护你健康最好的方法之一就是走出去,在草

32、地、泥土和水里呆上一段时间。)可知,现代人忽视走到户外去对他们的健康有好处。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第四段中“Increasing the time students spend learning about nature, both in and outside the classroom, would help solve this problem. Such lessons are often more attractive for students and often lead them to become more active outside.”(增加学生在课堂内外学习

33、自然的时间,将有助于解决这个问题。这样的课程通常对学生更有吸引力,经常会让他们在户外变得更活跃。)可知,学生喜欢关于大自然的课。故选D。【10题详解】词义猜测题。从最后一段“Experts emphasize that you neednt go to wilderness preserves to enjoy natures benefit! Simply walking in a city park or growing in a rooftop garden can go a long way.”(专家强调,你不必去荒野保护区享受大自然的好处!简单地在城市公园散步或在屋顶花园种植就可以产

34、生意义。)其中的“a city park”和“a rooftop garden”,可知普通的自然环境对健康也有好处,而非一定要是wilderness preserves才能有利健康。所以划线部分的意思是“产生意义,有影响”,故选C。【11题详解】主旨大意题。根据倒数第三段“Stress. Access to nature, even house plants, can help children cope with stress.”(这类研究大多是针对儿童的,事实上,一场将儿童与自然的治愈力量联系起来的运动正在迅速发展。),得知,文章主要介绍了大自然在治疗疾病,尤其是一些儿童常见病症中的作用,

35、所以 A项 Healing Power of Nature,为最佳主题。故选A。【名师点睛】推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。本题第1小题,根据第一段中You may be surprised to learn that one of the best, steps you can take to protect your health is to step o

36、utside and spend some time in the grass, dirt and water.可推知,现代人忽视走到户外去对他们的健康有好处。故选B。DAll the efforts you put into studying at university may not have been enoughbecause robots could be coming for your job. A new study finds that as many as 800 million workers could be replaced by robots by 2030.The

37、study from the McKinsey Global Institute estimates that between 400 million and 800 million individuals could be replaced by automation(自动化) or robots and need to find new jobs by 2030 around the world. It estimates that 30 percent of the hours people spend on working globally could have been automa

38、ted by that time.Those most affected will be people who work in predictable environments doing tasks such as operating machines and preparing fast food. Those who make a living by collecting and processing data also face a high risk of being replaced by robots. But people who work in less predictabl

39、e environments such as gardeners, plumbers, and childcare staff face a smaller risk, because their roles are technically difficult to be automated and often command relatively lower wages, which makes automation a less attractive business proposition(商业提议).However, its not all doom for the future of

40、 employment. The Study notes that automation sometimes allows workers to remain employed in a different position. “Even when some tasks are automated, the employment rate in those occupations may not decline because workers may perform new tasks,” McKinsey &Company wrote in a release on its website.

41、It noted that China has the largest number of employees who would need to switch occupations, up to 100 million if automation was adopted rapidly, or 12 percent of the 2030 workforce. The numbers are higher in more advanced economies, with up to one-third of the 2030 workforce in America and Germany

42、 needing to switch occupations, along with nearly half of the 2030 workforce in Japan. Countries which fail to prepare workers for transition to new jobs will feel the impact of a rise in unemployment and depressed wages, according to the study.12. Why will lots of people need to find new jobs by 20

43、30 around the world?A. They dont put efforts into their study at university.B. The worlds working population is on the steady rise.C. They will be paid less with the development of technology.D. Robots or automation will take the place of their positions.13. Which will be the least likely to be repl

44、aced by robots?A. Machine operation.B. Fast food cooking.C. Childcare in kindergarten.D. Data collection.14. What is the studys statement about jobs being replaced by robots mainly based on?A. Estimated figures.B. Public opinions.C. Financial reports.D. Website contents.15. Which part does the artic

45、le belong to?A. Education.B. Business.C. Lifestyle.D. Technology.【答案】12. D 13. C 14. A 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。麦肯锡全球研究所近期发布的研究报告显示,预计到2030年全球多达8亿的工人将会被机器人或自动化设备所取代。文章还就容易被取代和不容易被取代的工作分别进行了说明。【12题详解】细节理解题。根据第二段中“The study from the McKinsey Global Institute estimates that between 400 million and 800 mill

46、ion individuals could be replaced by automation(自动化) or robots and need to find new jobs by 2030 around the world. (麦肯锡全球研究所的这项研究估计,到2030年,全球将有4亿至8亿人被自动化或机器人取代,需要找到新的工作)”可知,到2030年世界上有很多人需要找到新工作,是因为机器人或自动化将取代他们的工作。故选D。【13题详解】细节理解题。根据第三段中“But people who work in less predictable environments such as ga

47、rdeners, plumbers, and childcare staff face a smaller risk, because their roles are technically difficult to be automated and often command relatively lower wages, which makes automation a less attractive business proposition(商业提议). (但是,在更难以预测的环境中工作的人,如园丁、水管工和儿童看护人员,面临的风险较小,因为他们的角色在技术上难以实现自动化,而且工资往往

48、相对较低,这使得自动化在商业上不那么有吸引力)”可知,C选项“幼儿园托儿”最不可能被机器人取代。故选C。【14题详解】细节理解题。根据第二段“The study from the McKinsey Global Institute estimates that between 400 million and 800 million individuals could be replaced by automation(自动化) or robots and need to find new jobs by 2030 around the world. It estimates that 30 p

49、ercent of the hours people spend on working globally could have been automated by that time.(麦肯锡全球研究所的这项研究估计,到2030年,全球将有4亿至8亿人被自动化或机器人取代,需要找到新的工作。据估计,到那时,人们在全球范围内的工作时间中有30%可能已经实现了自动化)”以及最后一段中“It noted that China has the largest number of employees who would need to switch occupations, up to 100 mill

50、ion if automation was adopted rapidly, or 12 percent of the 2030 workforce. The numbers are higher in more advanced economies, with up to one-third of the 2030 workforce in America and Germany needing to switch occupations, along with nearly half of the 2030 workforce in Japan. (报告指出,中国需要转换职业的员工数量最多

51、,如果迅速采用自动化,将达到1亿人,占2030年劳动力总数的12%。在更发达的经济体,这一数字更高。2030年,美国和德国多达三分之一的劳动力需要转换职业,日本也有近一半的劳动力需要转换职业)”可知,这项研究关于工作将被机器人取代的声明主要是基于预计数字。故选A。【15题详解】推理判断题。根据第一段“All the efforts you put into studying at university may not have been enoughbecause robots could be coming for your job. A new study finds that as ma

52、ny as 800 million workers could be replaced by robots by 2030. (你在大学里付出的努力可能还不够因为机器人可能会来找你的工作。一项新的研究发现,到2030年,多达8亿工人将被机器人取代)”结合文章主要论述了麦肯锡全球研究所近期发布的研究报告显示,预计到2030年全球多达8亿的工人将会被机器人或自动化设备所取代。文章还就容易被取代和不容易被取代的工作分别进行了说明。可推知,文章属于科技部分。故选D。第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)It is necessary for us to improve our problem-so

53、lving abilities.If you dont properly understand the problem, your solutions may be ineffective or fail entirely._16_For example,is there one problem or actually several?Can you restate the problem in your own words?By spending time with the problem you will better understand it and be equipped to ge

54、nerate(产生)solutions._17_Collect data,ask people or experts connected to the problem,look for resources online,in print,or elsewhere. Once you have data,organize it.Try to do this by rewording or summarizing it.Perhaps you could even map it out in a chart.You may not need to bother with this step for

55、 simple problems,but it will be essential for those of a more complex one.The first step in finding a solution is to look at data that you have gathered about the problem and to analyze its importance._18_Start with the raw data.Sometimes,information will need to be broken into smaller,more manageab

56、le parts or to be ranked for its importance._19_.You might do this on a limited,trial scale at first to test the results.Or,you might go all in.Keep in mind that unpredictable problems which you did not plan can arise at this stage.Keep in mind that problem-solving works in a cycle.It will generate

57、a number of different solutions that each should not be ignored._20_If not,then you must look for another solution and start the process over again.So make small changes if necessary.A. If you fix the problem,you have found a suitable solution.B. Once you have chosen the best solution,put it into pr

58、actice.C. You should focus on the problem and your problem-solving process.D. Gather as many acts as you can about the problem to get a clear picture of it.E. A hobby is another way that you can continue to improve your problem solving skills.F. To define the problem clearly,you will have to ask que

59、stions and look at different angles.G. When analyzing,you will look for links and relationships for better understanding the overall situation.【答案】16. F 17. D 18. G 19. B 20. A【解析】【分析】本文是说明文。作者针对如何提高解决问题的能力,给出了一些建议。【16题详解】根据空后“For example,is there one problem or actually several?Can you restate the

60、problem in your own words?By spending time with the problem you will better understand it and be equipped to generate(产生)solutions.” (例如,有一个问题还是几个?你能用自己的话重述一下这个问题吗?花些时间你会更好地理解问题,产生解决方案。),举例提出了一些问题,先清楚的确定问题,必须要问些问题,并且从不同的角度看问题,选F。【17题详解】根据空后“Collect data,ask people or experts connected to the problem

61、,look for resources online,in print,or elsewhere. Once you have data,organize it.”(收集数据,询问与这个问题有关的人或专家,在网上、印刷品或其他地方寻找资源。一旦你有了数据,组织它。),collect和gather是同义词,可知,这里提到了收集数据的问题,故选D。【18题详解】根据空前“The first step in finding a solution is to look at data that you have gathered about the problem and to analyze its

62、 importance. ”(找到解决方案的第一步是查看您收集的有关问题的数据,并分析其重要性。)analyze和选项中analyzing一致,这里提到了分析,所以选G。【19题详解】根据空后“You might do this on a limited,trial scale at first to test the results.Or,you might go all in.Keep in mind that unpredictable problems which you did not plan can arise at this stage. ”(你可以先在有限的试验范围内这样做,

63、以测试结果。或者,你可以全力以赴。请记住,不可预测的问题,你没有计划会出现在这个阶段。)可知,这里给出了一些可以具体操作的事情,因此一旦你选择了最佳解决方案,一定要付诸实践,选B。【20题详解】根据空后“If not,then you must look for another solution and start the process over again.So make small changes if necessary. ”(如果没有,那么您必须寻找其他解决方案,并重新开始这一过程。所以,如果有必要的话,做些小的改变。),if not 提示前面是if表示假设:如果你解决了这个问题,你

64、已经找到了一个合适的解决方案,选A。第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)My job is to provide at-home services for the elderly and those who are disabled. My client (客户) was an 86-year-old woman who had been _21_ cancer for the past four years. The last few months of her life took all her _22_ but none

65、of her joy in life.Each day I appeared at her _23_, she would ask, “Have you heard any good _24_ lately?” Im not good at remembering jokes and _25_ had a funny story to tell her, besides it always seemed that the only joke that would come to my mind sound _26_ to her.Then, I got the bright idea to c

66、opy Graces Kid Stories that I _27_ on my bookshelf at home. Every day I would have one more _28_ thing to tell my wonderful friend. She would _29_ quietly to herself, and my heart was_30_.Today, her daughter told me she had _31_ on Sunday. One of the things the daughter told me was that one of her m

67、others last _32_ was “Have you heard any good jokes lately?”The daughter told her mother that she couldnt _33_ anything funny. Her mother replied that I always _34_ with a joke and that she had _35_ wailing for me to arrive with each new “joke”.We _36_ for a few minutes together, then I got on with

68、my _37_, but I couldnt seem to down to work. Finally, I _38_ the daughter and asked, “Would you like to hear todays joke?”I am grateful (感激的) to the stories for _39_ me to make an old womans last days a little more _40_. Goodbye, my old friend, I hope you continue to get a joke every day in heaven!2

69、1. A. fightingB. studyingC. treatingD. facing22. A. stressB. gloryC. confidenceD. energy23. A. officeB. doorC. mindD. eyes24 A. jokesB. storiesC. newsD. messages25. A. nearlyB. simplyC. hardlyD. easily26. A. formalB. uniqueC. impressiveD. terrible27. A. editedB. foundC. borrowedD. kept28. A. amazing

70、B. funnyC. livelyD. adventurous29. A. thinkB. speakC. smileD. sing30. A. warmB. brokenC. awkwardD. confused31. A. died awayB. passed awayC. turned awayD. got away32. A. wordsB. questionsC. presentsD. requests33. A. think ofB. make upC. find outD. concentrate on34. A. forwardedB. commentedC. survived

71、D. arrived35. A. avoidedB. suggestedC. enjoyedD. allowed36. A. dietedB. criedC. walkedD. packed37. A. pathB. challengeC. businessD. competition38. A. looked up atB. got along withC. took control ofD. looked forward to39. A. preventingB. encouragingC. attractingD. helping40. A. organizedB. civilizedC

72、. pleasantD. comfortable【答案】21. A 22. D 23. B 24. A 25. C 26. D 27. B 28. B 29. C 30. A 31. B 32. D 33. A 34. D 35. C 36. B 37. C 38. A 39. D 40. C【解析】【分析】本文是记叙文。文章讲述了作者每天给一个与癌症抗争了几年的老人讲有趣的故事,让老人生命中最后的日子过得更愉快,作者也因为给别人带来欢乐而感到欣慰。【21题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:我的客户是一位86岁的女人,她在过去的四年里一直与癌症作斗争。A. fighting与斗争;B.

73、studying学习;C. treating对待,款待;D. facing面对。根据后文“The last few months of her life took all her _ but none of her joy in life.”可知,在她生命的最后几个月,生活中没有乐趣,由此可知,她过去的四年里一直与癌症作斗争,受疾病的折磨,所以生活中没有乐趣。故选A。【22题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:她生命的最后几个月耗尽了她所有的精力,却没有一点生活的乐趣。A. stress压力;B. glory荣誉;C. confidence信心;D. energy精力。根据上文“who h

74、ad been _ cancer for the past four years.”可知,她在过去的四年里一直饱受疾病的折磨,由此可知,由于疾病,生命的最后几个月耗尽了她所有的精力。故选D。【23题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:每天我出现在她的门口,她都会问:“你最近听到什么好笑话了吗?”A. office办公室;B. door门,门口;C. mind头脑;D. eyes眼睛。根据上文“My job is to provide at-home services”可知,我的工作是提供上门服务,由此可知,我每天都会去她家,每天我出现在她的门口时,她都会问我问题。故选B。【24题详解】本题

75、考查语境判断之其他线索。句意:每天我出现在她的门口,她都会问:“你最近听到什么好笑话了吗?”A. jokes笑话;B. stories故事;C. news新闻;D. messages信息。根据下文“Im not good at remembering jokes”可知,我不擅长记住笑话,由此可知,老人是问我最近听没听到好笑话。故选A。【25题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:我不善于记笑话,几乎没有一个有趣的故事可以告诉她,而且我脑海中唯一的笑话似乎对她来说很糟糕。A. nearly几乎;B. simply只,仅仅;C. hardly几乎不;D. easily容易地。根据句中“Im no

76、t good at remembering jokes”可知,我不擅长记住笑话,由此可知,我几乎没有一个有趣的故事可以告诉她。故选C。【26题详解】本题考查语境判断之感情色彩形容词。句意:我不善于记笑话,几乎没有一个有趣的故事可以告诉她,而且我脑海中唯一的笑话似乎对她来说很糟糕。A. formal正式的;B. unique独特的;C. impressive令人印象深刻的;D. terrible很糟的。根据句中“Im not good at remembering jokes”可知,我不擅长记住笑话,由此可知,我脑海中唯一的笑话可能都不好笑,对她来说是糟糕的。故选D。【27题详解】本题考查语境判

77、断。句意:后来,我有了一个聪明的主意,抄写我在家里书架上找到的格蕾丝的孩子故事。A. edited编辑;B. found找到;C. borrowed借;D. kept保持。根据句中“on my bookshelf at home”和生活常识可知,书是放在书架上,由此可知,我是在书架上找到这本书。故选B。【28题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:每天我都会有一件有趣的事告诉我的好朋友。A. amazing令人惊叹的;B. funny有趣的;C. lively活泼的;D. adventurous爱冒险的。根据上文可知,老人想让我给她讲笑话,由此可知,我每天都会给她讲有趣的事,“funny t

78、hing”和上文的“jokes”呼应。故选B。【29题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:她会静静地暗自微笑,我的心是温暖的。A. think想,认为;B. speak说话,讲话;C. smile微笑;D. sing唱(歌)。根据上文可知,老人想要听笑话,由此可知,当我给老人讲有趣的事时,她会微笑,很高兴。故选C。【30题详解】本题考查语境判断之感情色彩形容词。句意:她会静静地暗自微笑,我的心是温暖的。A. warm温暖的;B. broken破损的;C. awkward令人尴尬的;D. confused困惑的。根据上文“Every day I would have one more _ t

79、hing to tell my wonderful friend.”可知,我把老人当作我的朋友,由此可知,看到老人高兴,我的心是温暖的。故选A。【31题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:今天,她女儿告诉我她在星期天去世了。A. died away(声音)变弱;B. passed away去世;C. turned away转过(脸)去;D. got away逃脱,离开。根据下文“her mothers last _ was “Have you heard any good jokes lately?”可知,老人最后的要求是希望女儿给她讲笑话,由此可知,老人去世了,所以才会有最后的要求。故选

80、B。【32题详解】本题考查语境判断。句意:女儿告诉我的一件事是,她母亲最后的一个要求是:“你最近听到什么好笑话了吗?”A. words话语;B. questions问题;C. presents礼物;D. requests要求。根据句中“Have you heard any good jokes lately?”可知,老人想听笑话,这是老人提出的一个要求。故选D。【33题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:女儿告诉她妈妈,她想不出什么好笑的事。A. think of想起,想到;B. make up编造;C. find out发现,查明;D. concentrate on全神贯注于。根据下文可

81、知,老人说我总是给她讲有趣的事,对比可知,老人的女儿不会讲笑话,她想不起来什么好笑的事。故选A。【34题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:她母亲回答说,我总是带着一个笑话来,她喜欢等我带着每个新的笑话到来。A. forwarded促进;B. commented发表评论;C. survived幸存;D. arrived到达,到来。根据下文“wailing for me to arrive with each new “joke”可知,老人喜欢等我带着每个新的笑话到来,由此可知,老人告诉女儿我总是带着一个笑话到来。故选D。35题详解】本题考查语境判断之感情色彩动词。句意:她母亲回答说,我总是

82、带着一个笑话来,她喜欢等我带着每个新的笑话到来。A. avoided避免;B. suggested建议;C. enjoyed喜欢;D. allowed允许。根据上文可知,老人喜欢作者讲的笑话,由此可知,她是喜欢等我带着每个新的笑话到来。故选C。【36题详解】本题考查语境判断之感情色彩动词。句意:我们一起哭了几分钟,然后我继续我的工作,但我似乎不能专心工作。A. dieted节食;B. cried哭;C. walked走,步行;D. packed收拾(行李)。根据上文可知,老人去世了,由此可知,因为伤心,我和老人的女儿哭了。故选B。【37题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:我们一起哭了几分

83、钟,然后我继续我的工作,但我似乎不能专心工作。A. path小路;B. challenge挑战;C. business生意,工作;D. competition竞争。根据下文“but I couldnt seem to down to work”可知,我似乎不能专心工作,由此可知,我是想继续我的工作。故选C。【38题详解】本题考查语境判断。句意:最后,我抬头看着女儿问:“你想听今天的笑话吗?”A. looked up at抬头看,往上看;B. got along with与相处融洽;C. took control of控制;D. looked forward to期待,盼望。根据句中“Would

84、 you like to hear todays joke?”可知,我问女儿是否想听今天的笑话,由此可知,我应该是抬头看着女儿,然后问她问题。故选A。【39题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:我很感激这些故事帮助我让一位老妇人最后的日子过得更愉快一些。A. preventing阻止;B. encouraging鼓励;C. attracting吸引;D. helping帮助。根据上文可知,老人喜欢听作者的故事,由此可知,这些故事帮助了作者的工作。故选D。【40题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:我很感激这些故事帮助我让一位老妇人最后的日子过得更愉快一些。A. organized有组织

85、的;B. civilized文明的;C. pleasant令人愉快的;D. comfortable舒服的。根据上文可知,老人期待每天听到作者的故事,由此可知,这些故事让老人最后的日子更加愉快。故选C。第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。A US teenager criticized(批评)on social media for wearing a _41_ (tradition) Chinese dress to her high school prom(毕业舞会)defended her deci

86、sion and has won support from netizens(网民)in China.Keziah Daum, 18, _42_ high school senior in Utah, faced a strong reaction from thousands online, some of whom accused her of “cultural appropriation(文化挪用)” after she posted four prom pictures on Twitter on April 22 that featured her wearing a qipao,

87、 a body-hugging one-piece Chinese dress for _43_ (woman). “I _44_ (praise) by the many people from China who have both reached out to me and have posted to social media their viewpoints. I thank them _45_ the moral support regarding my decision _46_ (wear) a qipao,” Daum told China Daily in an email

88、 on Tuesday. “I _47_ (sincere) thank the outpouring of support I have received from the people of China.” Daum stood by her choice to wear the dress, _48_ was red and orange with gold-and-black embroidery(刺绣). She said on Twitter that she will not take down the original post. “The dress _49_ (catch)

89、 my eye at first because of _50_ (it) beauty,” she said. “I was also so happy to find a dress with a modest neckline. It is very hard to find dresses in America for prom which cover a womens neckline.”【答案】41. traditional 42. a 43. women 44. have been praised 45. for 46. to wear 47. sincerely 48. whi

90、ch 49. caught 50. its【解析】【分析】这是一篇故事类短文。文章叙述了美国一位青少年在社交媒体上批评Keziah Daum 在高中毕业舞会上穿了一件旗袍,这种做法是不对的,但是Keziah Daum却赢得了中国网民的支持。【41题详解】考查形容词。句意:美国青少年批评在社交媒体上穿着传统旗袍给她高中毕业舞会为她的决定辩护,赢得了中国网民的支持。空格前有冠词,空后是名词,所以这里应该用形容词,来修饰名词;tradition名词;traditional形容词,“传统的”,故答案为traditional。【42题详解】考查冠词。句意:Keziah Daum,18岁了,美国犹他州的一

91、名高中生。因为这里表示泛指,所以应该用不定冠词a, 故答案为a。【43题详解】考查名词。句意:4月22日,她在推特上发布了四张毕业舞会的照片,照片中她穿着旗袍,这是一件紧身的中式连体连衣裙。空格前是介词,介词后跟名词,并且没有冠词a,woman是可数名词,所以这里只能用复数形式表示一类。woman的复数是women,故答案为women。【44题详解】考查动词时态及语态。句意:“很多来自中国的人联系了我,并在社交媒体上发表了他们的观点,我被赞赏。”。句子的主语I与praise之间是被动关系,并且从被动句的标志词by也可以知道,句子应该用被动形式。根据who have both reached o

92、ut to me and have posted to social media their viewpoints.定语从句用的是现在完成时,所以谓语动词也用现在完成时,表示动作已经发生了,对现在造成的影响和结果。所以用现在完成时的被动语态。故答案为have been praised。【45题详解】考查介词。句意:我感谢他们对我的决定穿旗袍的道义上支持。thank sb. for sth.因为某事而感谢某人。空格后是原因,故用介词for,故答案为for。【46题详解】考查动词不定式。句意:我感谢他们对我的决定穿旗袍的道义上支持。decide to do sth.决定做某事,decision是d

93、ecide的名词形式,其后也跟动词不定式。故答案为to wear。【47题详解】考查副词。句意:我真诚的感谢我从中国人民那里得到的支持。这里空格后是动词,应该用副词修饰动词,sincere形容词,“真诚的”,副词是sincerely,故答案为sincerely。【48题详解】考查定语从句的关系词。句意:“我真诚地感谢中国人民对我的支持。”多姆站在她选择穿裙子,是红色和橙色刺绣。她在推特上表示,她不会删除最初的帖子。“这条裙子一开始吸引我的眼球,因为它漂亮。”。the dress是先行词,指物, 定语从句中缺少句子的主语,空格前有逗号,所以这里是非限制性定语从句,所以不能用that引导,whic

94、h指物,可以作主语或宾语,故答案为which。【49题详解】考查动词时态。句意:这件旗袍因为它的漂亮起初引起了我的注意。at first 可知,句子应该用一般过去时,catch my eye引起我的注意发生在过去,故用一般过去时。故答案为caught。【50题详解】考查形容词性物主代词。句意:她在推特上表示,她不会删除最初的帖子。“这条裙子一开始吸引我的眼球,因为它漂亮。空格前是介词,空格后是名词,所以这里应该用形容词性物主代词修饰后面的名词,it是主格、宾格的形式,不能作定语,形容词性物主代词是its,可以作定语。故答案为its。第II卷(非选择题)第三部分(共两节,满分35分)第一节 短文

95、改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Thank you for your letter, that really made me happy. Im glad know that youve come to Ch

96、ina to learn kung fu in a school in my hometown. Im surely youll have a good time. Actually, I begin to learn kung fu when I was seven years old, for I have long been out of practice. Luckily, I will go home in two weeks for summer vacations. Then I can spare some time to learn it again, such that w

97、e can practice together on every day. Looking forward to yours learning kung fu in China. See you sooner.【答案】1.thatwhich2. glad后加to3. surelysure4.beginbegan5. forbut6. vacationsvacation7. suchso8.删去on9. yoursyour10. soonersoon【解析】【分析】这是一篇应用文。文中作者介绍了一些自己学习中国功夫的经历,并期待对方在中国学习功夫。【详解】1.考查定语从句。句意:谢谢你的来信,这

98、真的让我很开心。 此处为非限制性定语从句修饰上文整个句子,且从句中缺少主语,故应用关系代词which引导,that不能引导非限制性定语从句。故that改为which。2.考查固定短语。句意:我很高兴知道你来中国,在我家乡的一所学校学习功夫。结合句意表示“高兴做某事”短语为be glad to do sth.。故glad后加to。3.考查形容词。句意:你肯定会度过一段美好的时光。根据上文“Im”可知应用形容词sure,作表语。故surely改为sure。4.考查动词时态。句意:事实上,我七岁的时候就开始学功夫了,但是我已经很久没有练习了。根据后文“when I was seven years o

99、ld”可知描述过去发生的事情应用一般过去时。故begin改为began。5.考查连词。句意:事实上,我七岁的时候就开始学功夫了,但是我已经很久没有练习了。上文提到七岁开始学习功夫,后文提到很久没有练习,前后为转折关系,应用but。故for改为but。6.考查名词。句意:幸运的是,两周后我就回家放暑假了。此处指两周后的暑假,表单数概念,vacation应用单数形式。故vacations改为vacation。7.考查状语从句。句意:这样我就可以抽出时间来重新学习,这样我们就可以每天一起练习了。引导目状语从句,表示“以便”应用so that。故such改为so。8.考查固定短语。句意:这样我就可以抽

100、出时间来重新学习,这样我们就可以每天一起练习了。结合句意表示“每天”短语为every day,单独作时间状语,前面不用介词。故删去on。9.考查代词。句意:期待你在中国学习功夫。此处为动名词的复合结构“形容词性物主代词+动名词”形式,故yours改为your。10.考查固定短语。句意:希望尽快见到你。表示“尽快见到你”短语为see you soon,此处没有比较意义,故sooner改为soon。第二节 书面表达(满分25分)52. 你是李华,与同学王明约好到他家讨论将要举行的英语演讲比赛,但是在路上目睹一起交通事故,并把伤者送往医院,没能赴约。请给他写一封道歉信,新的内容如下:1.向李华表示歉

101、意。2.解释未能赴约的原因。3.约定时间以便再作讨论。注意:1. 词数100左右;2. 可适当增加细节,以使行文连贯;3. 开头和结尾已给出,但不计入总次数。Dear WangMing,_YoursLi Hua【答案】Dear Wang Ming,I amterriblysorry that I didnt show up at your home to discuss the coming English speech contest as planned.Please excuse me for my absence. On the way to your home, I came acr

102、oss a car accident. Seeing the man seriously injured, I soon rushed him to hospital in a taxi and stayed there until he was properly treated. Everything happened so unexpectedly that I didnt have time to inform you.Please accept my sincere apology. I would appreciate it if you could kindly tell me w

103、hen you are available so that we will discuss the contest later.Sincerely yours,Li Hua.【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给同学王明写封信,为你没能赴约道歉。【详解】1.词汇积累比赛:competitioncontest出现:appearshow up严重地:badlyseriously偶遇:come across =run into2.句式拓展简单句变复合句原句:Seeing the man seriously injured, I soon rushed him to hospital in

104、 a taxi and stayed there until he was properly treated.拓展句:Since the man was seriously injured, I soon rushed him to hospital in a taxi and stayed there until he was properly treated.【点睛】高分句型1 I am terribly sorry that I didnt show up at your home to discuss the coming English speech contest as planned. (运用了that引导宾语从句)高分句型2 Everything happened so unexpectedly that I didnt have time to inform you. (运用了结果状语从句)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1