收藏 分享(赏)

2023版新教材高中英语 Welcome unit 课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time 新人教版必修第一册.docx

上传人:a**** 文档编号:550444 上传时间:2025-12-10 格式:DOCX 页数:10 大小:33.08KB
下载 相关 举报
2023版新教材高中英语 Welcome unit 课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time 新人教版必修第一册.docx_第1页
第1页 / 共10页
2023版新教材高中英语 Welcome unit 课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time 新人教版必修第一册.docx_第2页
第2页 / 共10页
2023版新教材高中英语 Welcome unit 课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time 新人教版必修第一册.docx_第3页
第3页 / 共10页
2023版新教材高中英语 Welcome unit 课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time 新人教版必修第一册.docx_第4页
第4页 / 共10页
2023版新教材高中英语 Welcome unit 课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time 新人教版必修第一册.docx_第5页
第5页 / 共10页
2023版新教材高中英语 Welcome unit 课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time 新人教版必修第一册.docx_第6页
第6页 / 共10页
2023版新教材高中英语 Welcome unit 课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time 新人教版必修第一册.docx_第7页
第7页 / 共10页
2023版新教材高中英语 Welcome unit 课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time 新人教版必修第一册.docx_第8页
第8页 / 共10页
2023版新教材高中英语 Welcome unit 课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time 新人教版必修第一册.docx_第9页
第9页 / 共10页
2023版新教材高中英语 Welcome unit 课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time 新人教版必修第一册.docx_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time必备知识基础练进阶训练第一层.单词拼写1The guard blew his whistle and the train moved f_.2Young children are always c_ about how things work.3Its advised that youd better try to take notes in class and r_ them after class.4She always wears a smile and has

2、 a cheerful, attractive _ (性格).5Most of the furniture in the house is in the _ (风格) of Europe.6It was a long trip and I was grateful for his _ (陪伴).单句语法填空1The kids looked _ (curious)at her and asked where she had come from.2All teenagers look forward to _ (have)happy holidays.3Either you or one of y

3、our family _ (be)to visit your grandparents.4He was forced to make several _ (revise)to his speech.5Hes not much to look at, but he has _ wonderful personality.6I am curious _ how he will deal with the problem.7This book is sound in content and lively _ style.8I travelled _ the company of two teache

4、rs as far as Egypt.完成句子1我是一名15岁的高中男生。I am _ studying at senior high school.2我非常开朗,爱交朋友。Im _ and I like _3我喜欢物理,擅长做试验,但是我英语却不太好。I like physics and am _ but Im weak in English.4面对困难的问题,我会在一个安静的地方思考直到把问题解决。In the face of a difficult problem, I will _ at a quiet place until I _5以后我希望成为一个商人,赚钱的同时也能服务社会。I

5、 hope to be a businessman in the future, _ lots of money and _ the society.关键能力综合练进阶训练第二层.阅读理解AThey were a happy family: four daughters all in the same school in different grades. The youngest, Janice, who was in my class, seemed to be glued (粘) to her mothers skirts. The three older girls took the

6、bus to school every morning, but Janice was always driven to school by her mother. One Friday, Janices mother asked for a talk with me. She said in a soft voice, “My husband is going to Europe on business for two weeks, and he insists that I go with him. I have tried to explain over and over that Ja

7、nice needs me here. But he thinks that she will be fine without me so I have no choice; I have to go. I have told the babysitter to drive her every morning. Will you please give Janice special attention and help her? I want to be sure everything goes well for her.”I told her that we would make every

8、 effort to support Janice. I even volunteered to meet Janice at her car so she would see a familiar face. As a mother myself, Id like to help. Janices mother thanked me for our understanding.On Monday morning, expecting a tearful, anxious child, I planned a special program of fun and games. I waited

9、 outside to greet Janice, but just then the bus arrived and not three, but four girls got off. Janice skipped along joyfully, saying “goodbye” to her sisters as she ran with two friends into the classroom. I walked slowly into the classroom and called Janice over to ask how the bus ride went. Impati

10、ently she said, “Oh, I always want to take the bus with the other kids, but Mother needs to be with me. You see there wont be any more babies, so I have to be a baby a little longer. While she is away, Ill just ride the bus every day. I am five, you know.”1Why did Janices mother want to have a talk

11、with the author?A.To ask her to help Janice with her homework.B.To ask her to pick up Janice every day.C.To ask her to give Janice more attention.D.To ask her to meet Janice at her car.2What did the author not do for Janice?A.Plan a special program of fun and games.B.Wait for her outside the school.

12、C.Greet her when she got off the bus.D.Ask about her bus ride.3What did Janice look like on Monday morning?A.She was tearful and anxious.B.She was worried about her mother.C.She missed her mother very much.D.She was happy rather than sad.4What do we know from the passage?A.Janice is too young to go

13、to school by bus.B.Janice likes taking the bus to school.C.Janice doesnt like her babysitter.D.Janice is no longer a child.BJennifer Mauer has needed more willpower than the typical college student to pursue her goal of earning a nursing degree. That willpower bore fruit when Jennifer graduated from

14、 University of WisconsinEau Claire and became the first in her large family to earn a bachelors degree.Mauer, of Edgar, Wisconsin, grew up on a farm in a family of 10 children. Her dad worked at a job away from the farm, and her mother ran the farm with the kids. After high school, Jennifer attended

15、 a local technical college, working to pay her tuition (学费), because there was no extra money set aside for a college education. After graduation, she worked to help her sisters and brothers pay for their schooling.Jennifer now is married and has three children of her own. She decided to go back to

16、college to advance her career and to be able to better support her family while doing something she loves: nursing. She chose the UWEau Claire program at Ministry Saint Josephs Hospital in Marshfield because she was able to pursue her fouryear degree close to home. She could drive to class and be ho

17、me in the evening to help with her kids. Jennifer received great support from her family as she worked to earn her degree: Her husband worked two jobs to cover the bills, and her 68yearold mother helped take care of the children at times.Through it all, she remained in good academic standing and gra

18、duated with honors. Jennifer sacrificed (牺牲) to achieve her goal, giving up many nights with her kids and missing important events to study.“Some nights my heart was breaking to have to pick between my kids and studying for exams or papers,” she says. However, her children have learned an important

19、lesson witnessing their mother earn her degree. Jennifer is a firstgeneration graduate and an inspiration to her familyand thats pretty powerful.5What did Jennifer do after high school?A.She helped her dad with his work.B.She ran the family farm on her own.C.She supported herself through college.D.S

20、he taught her sisters and brothers at home.6Why did Jennifer choose the program at Ministry Saint Josephs Hospital in Marshfield? A.To take care of her kids easily.B.To learn from the best nurses.C.To save money for her parents.D.To find a wellpaid job there.7What did Jennifer sacrifice to achieve h

21、er goal? A.Her health.B.Her time with family.C.Her reputation.D.Her chance of promotion.8What can we learn from Jenifers story? A.Time is money.B.Love breaks down barriers.C.Hard work pays off.D.Education is the key to success.语法填空I have a warm story to share with you. 1._ school in San Francisco no

22、t only accepted a deaf student, but also 2._ (teach)the entire class sign language to allow them to better communicate with him.The 3._ (move) story began in September last year when a woman asked the primary school in her neighbourhood 4._ (accept) her sixyearold son, James, 5._ has a hearing disab

23、ility. The teacher, Lily, agreed almost immediately, but 6._ the first day of school, she noticed James 7._ (sit) all by himself, unable to communicate with any of his classmates.Determined to find a way out, Lily tried developing a few signs of her own. But a parent of another child came up with an

24、 even 8._ (good) ideagetting the whole class to learn sign language along with James. So they got a sign language teacher on board, and three months later, James was able to communicate 9._ (happy) with all his classmates about regular things like homework and 10._ (game).书面表达假定你是李华,你的英国笔友Mike由于父母工作

25、变动,要转到另一个城市的学校上学。他发邮件向你询问如何尽快融入新班级,请你回复邮件。要点如下:1多交朋友;2多参加活动;3其他建议。注意:1词数80左右,信件的开头和结尾已给出,不计入总词数;2可根据内容要点适当增加细节,以使行文连贯。Dear Mike,_Yours,Li Hua课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time必备知识基础练.1forward2.curious3.revise4.personality5.stylepany.1curiously2.having3.is4.revisions5.a6

26、.about7.in8.in.1a fifteenyearold boy2.outgoing; making friends3good at doing experiments4.think it over; work it out5making; serving关键能力综合练.A【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了一个幸福的家庭:四个女儿都在同一所学校不同年级,三个较为年长的女孩每天早上乘公共汽车上学,但作者班年纪最小的Janice总是由她妈妈开车去学校。最后作者明白了,不是孩子离不开妈妈,而是孩子想多陪陪妈妈。1答案与解析:C细节理解题。根据第二段中“Will you please giv

27、e Janice special attention and help her? I want to be sure everything goes well for her.”可知,Janice的妈妈想和作者谈谈是为了让她多注意Janice。2答案与解析:C细节理解题。根据第四段中“I planned a special program of fun and games.”可知,作者计划了一个特别的、有趣的节目和游戏;根据“I waited outside to greet Janice”可知,作者在校门外等着Janice了;根据“I walked slowly into the class

28、room and called Janice over to ask how the bus ride went.”可知,作者询问Janice她的乘公交车的情况。四个选项中,只有C项文中没有提及。3答案与解析:D推理判断题。根据第四段中“Janice skipped along joyfully, saying goodbye to her sisters as she ran with two friends into the classroom.”可知,Janice星期一早上看起来高兴而不是悲伤。文中joyfully为关键词。4答案与解析:B推理判断题。根据最后一段中“Impatientl

29、y she said, Oh, I always want to take the bus with the other kids, but Mother needs to be with me.”可知,Janice喜欢乘公共汽车去学校。B【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Jennifer在家里不能提供大学教育的情况下,通过自己的努力,以及家人的帮助下完成了四年学习。她的努力不仅让自己以优异的成绩毕业,还给家人,尤其是她的三个孩子树立了榜样,让他们得到了激励。5答案与解析:C细节理解题。根据第二段“After high school, Jennifer attended a loca

30、l technical college, working to pay her tuition (学费), because there was no extra money set aside for a college education.”可知,高中毕业后Jennifer通过自己挣钱来完成大学教育,因为家里没有额外的钱,故选C项。6答案与解析:A细节理解题。根据第三段“She chose the UWEau Claire program.because she was able to pursue her fouryear degree close to home. She could d

31、rive to class and be home in the evening to help with her kids.”可知,Jennifer选择位于马什菲尔德的圣约瑟夫医院的UWEau Claire项目是因为离家近,这样便于照顾她的三个孩子,故选A项。7答案与解析:B细节理解题。根据最后一段“Jennifer sacrificed (牺牲) to achieve her goal, giving up many nights with her kids and missing important events to study.”可知,为了实现自己的目标Jennifer放弃了和家人待

32、在一起的时光,故选B项。8答案与解析:C推理判断题。根据最后一段“Through it all, she remained in good academic standing and graduated with honors. However, her children.”可知,Jennifer在艰苦的环境中通过自己的努力不仅以优异的成绩毕业,还给孩子树立了榜样,同时也让家人得到了激励。由此推测,我们可以从Jennifer的故事中学到:努力总会有回报,故选C项。.【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了在老师、家长以及学校的帮助下,一名聋哑学生顺利地和正常的学生们进行交流的温暖人心的故事。1答案

33、与解析:A考查冠词。句意:我有一个温暖的故事要和你分享。表示泛指,school以辅音音素开头,故用不定冠词a。2答案与解析:taught考查时态。并列连词“not only.but also.”连接了本句的两个谓语,本空应与前面的动词accepted时态保持一致,故本空应用一般过去时taught。3答案与解析:moving考查形容词。句意:这个感人的故事开始于去年的九月份。本空修饰名词story,故应用形容词moving,意为“感人的,使人感动的”。4答案与解析:to accept考查动词不定式。ask sb.to do sth.意为“要求/让某人做某事”,故本空应用不定式to accept作

34、宾补。5答案与解析:who考查定语从句。本空引导非限制性定语从句,修饰James,先行词在从句中作主语,指人,故本空应用关系代词who引导定语从句。6答案与解析:on考查介词。句意:老师莉莉几乎马上就同意了。但是在开学第一天,她注意到詹姆斯一个人坐着,不能和任何同学交流。在具体的某一天应用介词on。7答案与解析:sitting考查现在分词。notice sb.doing sth.意为“注意到某人正在做某事”,故本空应用现在分词sitting作宾补。8答案与解析:better考查形容词比较级。句意:但另一个孩子的家长提出了一个更好的想法让全班同学和詹姆斯一起学手语。根据句意及空前even可知,本

35、空应用形容词的比较级。9答案与解析:happily考查副词。本空修饰动词communicate,故应用副词happily。 10答案与解析:games考查名词复数。本空用来举例说明常规性的东西如作业和游戏;由于game是可数名词,此处表示各种游戏,故应用名词复数形式games。.参考范文:DearMike,Sorry to hear that you are having difficulty adapting to the new school. Here are my suggestions.First, you should get along well with your classm

36、ates and make friends with them. In this way, you will get to know each other better. Second, try to take part in as many school activities as possible, which are good for developing friendship with other students. Last but not least, consider turning to your teachers for help, who can usually give you some valuable suggestions.I sincerely hope my advice will be of some help to you.Yours,LiHua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1