1、河北高邑县2016高考英语二轮阅读理解摸底练习(4)及参考答案阅读理解。The US government has started a website, Admongo, to help children think critically(批判性地) about the advertising aimed at them. It claims to provide visitors with an “aducation” through games and other entertainment.A cartoon man dressed in old time pilot clothing
2、greets visitors to Admongo. Call me Haiz, he says upon arrival in a rocket ship that opens up with a crazy world inside it. Spacey dance music plays in the background as Haiz tells visitors that they need to learn about advertising.Its inventors say eight to twelve years old is the age kids develop
3、their critical thinking abilities. Kids that age are also a big market for advertisers.The idea behind Admongo is to teach children three things: To identify the advertiser. To know what the advertiser is really saying. And to know what the advertisement is trying to get the child to do.Children lea
4、rn these things through a video game. They create their own game character. They can choose different skin colors, hair styles, eye and mouth shapes. Then they begin a trip through ad-land, where there are ads on buses and billboards. The players have to find all the marketing in the neighborhood be
5、fore they can move on to the next level.The Admongo game takes players inside a home, to the advertising studio and everywhere else ads can be found. It is a complete exploration of the world of marketing. One such area is food marketing. The Federal Trade Commission(FTC) says it is a big business.
6、The FTC estimates that food, drink and fast-food restaurants spent more than one and a half billion dollars on advertising to young people in 2009.The FTC says children are important for three reasons. They buy products. They influence parents and caregivers to buy. And they are the future adult buy
7、ers of the products.A recent study says most advertising aimed at children is for foods of the lowest nutritional value. First Lady Michelle Obama has said she would like to see advertisers marketing healthy foods for children.【文章大意】可知本文讲述的是美国政府建立的一个网站,为了教育孩子们理解广告的真正内涵。 36. What is the best title of
8、 the text?A. The guide of Admongo B. An aducation website for childrenC. A popular online video gameD. A website aimed at children【答案】B【 解析】标题归纳题。通过文章第一段The US government has started a website, Admongo, to help children think critically about the advertising aimed at them. It claims to provide visit
9、ors with an “education” through games and other entertainment.可知本文讲述的是美国政府建立的一个网站,为了教育孩子们理解广告的真正内涵。故选B。37. Why did the government start the website?A. To attract the biggest market of buyers.B. To sell the products of its company.C. To help children know about advertising.D. To advertise the video g
10、ame for children.【答案】C【 解析】细节理解题。根据文章第一段1,2行The US government has started a website, Admongo, to help children think critically about the advertising aimed at them.可知这个网站的成立是为了帮助孩子们批判地思考广告。故选C。38. What can players do in the website game?A. Choose hair styles for their character.B. Travel to a superm
11、arket.C. Eat in a fast-food restaurant.D. Play video games during the trip.【答案】A【 解析】细节理解题。根据第五段第2行They can choose different skin colors, hair styles, eye and mouth shapes.可知他们可以自己选择角色的外貌。故选A。39. Children are important for advertising because they are .A. important for the society B. the most potent
12、ial buyersC. easily influenced by adsD. easily affected by poor products【答案】B【 解析】细节理解题。根据The FTC says children are important for three reasons. They buy products. They influence parents and caregivers to buy. And they are the future adult buyers of the products.这些孩子是最大的买家,故选B。40. According to Miche
13、lle Obama, lots of food advertised for children are _. A. healthy B. of high nutrition C. yummy D. of low quality【答案】D【 解析】推理判断题。根据文章最后一段A recent study says most advertising aimed at children is for foods of the lowest nutritional value. First Lady Michelle Obama has said she would like to see adver
14、tisers marketing healthy foods for children.可知米切尔.奥巴马说她想看见给孩子们的更健康的食品的广告。说明她认为选择的儿童食品的质量不好。故选D。 阅读下列短文,从每小题所给的四个选项(A、B、C、D)中选出最佳选项。 Arthur Miller (1915-2005) is universally recognized as one of the greatest dramatists of the 20th century. Millers father had moved to the USA from Austria HungaryDrawn
15、 like so many other by the “Great American Dream” However, he experienced severe financial hardship when his family business was ruined in the Great Depression of the early l930s. Milless most famous play, Death of a Salesman, is a powerful attack on the American system. With its aggressive way of d
16、oing business and its insistence on money and social status as indicators of worth. In Willy Loman, the hero of the play, we see a man who has got into double with his worth. Willy is “burnt out” and in the cruel world of business there is no room for sentiment: if he cant do the work, then he is no
17、 good to his employer, the Wagner Company, and he must go. Willy is painfully aware of this, and at loss as to what to do with his lack of success. He refuses to face the fact that he has failed and kills himself in the end. When it was first staged in 1949, the play was greeted with enthusiastic re
18、views, and it won the Tony Award for Best Play, the New York Drama Critics Circle Award, and the Pulitzer Prize for Drama. It was the first play to win all three of these major awards. Miller died of the failure at his home in Roxbury, Connecticut, on the evening of February 10, 2005, the 56th anniv
19、ersary of the first performance of Death of a Salesman on Broadway.( ) 1. Why did Arthur Millers father move to the USA?A. He suffered from severe hunger in his home country.B. He was attracted by the Great American Dream.C. He hoped to make his son a dramatist.D. His family business failed.( ) 2. T
20、he play Death of a SalesmanA. exposes the cruelty of the American business worldB. discusses the ways to get promoted in a companyC. talks about the business career of Arthur MillerD. focuses on the skills in doing business( ) 3. What can we learn about Willy Loman?A. He treats his employer badly.B.
21、 He runs the Wagner Company.C. He is a victim of the American system.D. He is regarded as a hero by his colleagues.( ) 4. After it was first staged, Death of a SalesmanA. achieved huge successB. won the first Tony AwardC. was warmly welcomed by salesmenD. was severely attacked by dramatists( ) 5. Wh
22、at is the text mainly about?A. Arthur Miller and his family.B. The awards Arthur Miller won.C. The hardship Arthur Miller experienced.D. Arthur Miller and his best-known play.【文章大意】文章介绍了剧作家Arthur Miller和他最有名的作品Death of a Salesman推销员之死。1.答案B。细节理解题。根据文章第一段的Millers father had moved to the USA from Aust
23、ria HungaryDrawn like so many other by the“Great American Dream”可以得出答案。5.答案D。主旨大意题。文章介绍了剧作家Arthur Miller和他最有名的作品Death of a Salesman推销员之死。阅读理解.Forget Twitter and Facebook, Google and the Kindle. Television is still the most influential medium around. Indeed ,for many of the poorest regions(地区)of the
24、world, it remains the next big thingfinally becomes globally available. And that is a good thing, because the TV revolution is changing lives for the better.Across the developing world, around 45% of families had a TV in 1995; by 2005 the number had climbed above 60%. That is some way behind the U.S
25、. , where are more TVs than people, and where people now easily get access to the Internet. Five million more families in sub-Saharan Africa will get a TV over the next five years. In 2005 , after the fall of the Taliban(塔利班),which had outlawed TV, 1 in 5 Afghans had one. The global total is another
26、 150 million by 2013pushing the numbers to well beyond two thirds of families.Televisions most powerful effect will be on the lives of women. In India, researchers Robert Jensen and Emily Oster found that when TVs reached villages, women were more likely to go to the market without their husbands ap
27、proval and less likely to want a boy rather than a girl. They were more likely to make decisions over child health care. TV is also a powerful medium for adult education. In the Indian state of Gujarat, Chitrageet is a popular show that plays Bollywood songs with words in Gujarati on the screen. Wit
28、hin six months, viewers had made a small but significant(有意义的) improvement in their reading skills.Too much TV has been associated with violence, overweight and loneliness. However, TV is having a positive influence on the lives of billions worldwide. ( ) 1. The underlined word “outlawed” in paragra
29、ph 2 probably means “ ”.A. allowed B. banned C. offered D. refused( ) 2.Which of the following is TRUE according to the passage?A. Americans used to get access to the Internet easily.B. The worlds TV sets will total 150 million by 2013.C.45% of families in the developing countries had a TV in 2005.D
30、. Over two thirds of families in the world will have a TV by 2013.( ) 3. The author intends to .A. stress the advantages of TV to peoples lives B. persuade women to become more independent C. encourage people to improve their reading skills D. introduce the readers some websites such as Google ( ) 4
31、. What would be the best title for the passage? A.TV Will Rule the World B.TV Will Disturb the World C.TV Will Better the World D.TV Will Remain in World【语篇解读】本篇文章为议论文。本文围绕着电视仍然是世界上最有影响力的媒体说起,并用事实进一步证明了电视的存在会让我们的生活越来越好60.答案B。【解析】词义猜测题。由本句中the Taliban及1 in 5 Afghans had one可以猜测出,塔利班在政期间是对电视持反对态度,因此是禁
32、止的。故选项B符合题意。61.答案D。【解析】细节理解题。根据第二段最后一句中“pushing the numbers to well beyond two thirds of families”可知,到2013年,世界上三分之二的家庭都将会有一台电视。因此选D项。62.答案A。【解析】推理判断题。根据最后一段第二句“However, TV is having a positive influence on the lives of billions worldwide”可以推断出,作者主要强调电视对人类生活积极的方面。故选A项63.答案C。【解析】主旨大意题。由第一段第二句“Televisi
33、on is still the most influential medium”及第三段第一句“Televisions most powerful effect will be on the lives of women”及文章最后一段第二句“However, TV is having a positive influence on the lives of billions worldwide.”可知,本文主要讲的是电视将会让人们生活越来越好。由此可知应选C项。 阅读理解。Cutting global warming pollution would not only make the pla
34、net healthier, it would make people healthier too, new research suggested. Cutting carbon dioxide emissions could save millions of lives, mostly by reducing preventable deaths from heart and lung diseases, according to studies released Wednesday and published in a special issue of The Lancet, a Brit
35、ish medical journal.Relying on fossil fuels leads to unhealthy lifestyles, increasing our chances of getting sick and in some cases takes years from our lives, US Health and Human Services Secretary Kathleen Sebelius said in a telecast briefing from her home state of Kansas. As greenhouse gas emissi
36、ons go down, so do deaths from cardiovascular(心血管) and respiratory(呼吸道) diseases. This is not a small effect.Instead of looking at the health ills caused by future global warming, as past studies have done, this research looks at the immediate benefits of doing something about the problem, said Lind
37、a Birnbaum, director of the US National Institute of Environmental Health Sciences.Some possible benefits seemed highly speculative, the researchers conceded, based on people driving less and walking and cycling more. Other proposals studied were more concrete and achievable, such as reducing cook s
38、toves that burn dung(粪便), charcoal and other polluting fuels in the developing world.And cutting carbon dioxide emissions also makes the air cleaner, reducing lung damage for millions of people, doctors said.Here are ways you can attack major health problems at the same time as dealing with climate
39、change, said lead author Dr. Paul Wilkinson, an environmental epidemiologist at the London School of Hygiene and Tropical Medicine.Wilkinson said the individual studies came up with numbers of premature deaths prevented or extra years of life added for certain places.For example, switching to low-po
40、lluting cars in London and Delhi, India, would save 160 lost years of life in London and nearly 1,700 in Delhi for every million residents, one study found. But if people also drove less and walked or biked more, those extra saved years would soar to more than 7,300 years in London and 12,500 years
41、in Delhi because of less heart disease.【文章大意】本文叙述了最新研究表明,减少温室气体排放不仅能改善地球环境,还可以改善人们的健康。 41. What does the passage mainly talk about? A. How can people live longer?B. Cutting carbon dioxide emissions saves lives. C. Global warming threatens peoples lives.D. People should stop relying on fossil fuels.【
42、答案】B【 解析】主旨大意题。根据Cutting carbon dioxide emissions could save millions of lives可知减少二氧化碳的排放可以拯救数百万人的生命,故选B。42. The new research differs from past studies in that _. A. it focuses on the immediate benefits of cutting carbon dioxide emissions B. it studies the bad effects arising from future global warm
43、ing C. it is believed by more people D. it mainly targets at developing countries【答案】A【 解析】细节理解题。根据Instead of looking at the health ills caused by future global warming, as past studies have done, this research looks at the immediate benefits of doing something about the problem,现在的研究和以往一些关注未来全球变暖所导
44、致的疾病的研究不同,该研究主要着眼于解决此问题所带来的立竿见影的益处。故选A。43. According to Kathleen Sebelius, _. A. sometimes it takes years to see the bad effects caused by consuming fossil fuels B. without greenhouse gas emissions, people would not die of cardiovascular and respiratory diseases C. the main reason why people get sic
45、k is that they rely on fossil fuels D. deaths from cardiovascular and respiratory diseases are closely related to greenhouse gas emissions【答案】D【 解析】细节理解题。根据As greenhouse gas emissions go down, so do deaths from cardiovascular(心血管) and respiratory(呼吸道) diseases. This is not a small effect.由于温室效应引起了人们
46、的心血管病和呼吸道疾病,故选D。44. Which of the following is the most practical way to cut carbon dioxide emissions according to the passage? A. Driving less.B. Walking and cycling as much as possible. C. Stopping using fossil fuels.D. Reducing the use of polluting fuels to cook.【答案】D【 解析】细节理解题。根据Other proposals s
47、tudied were more concrete and achievable, such as reducing cook stoves that burn dung减少使用污染燃料来做饭,故选D。45. It can be inferred from the passage that _. A. London and Delhi have already benefited from reducing greenhouse gas emissions B. switching to low-polluting cars would save 160 lives in London eac
48、h year C. walking and biking instead of driving will reduce the chance of heart disease D. attacking health problems and dealing with climate change are contradictory【答案】C【 解析】推理判断题。根据Some possible benefits seemed highly speculative, the researchers conceded, based on people driving less and walking and cycling more.走着,骑自行车代替开车可以减少心脏病的发生,故选C。