收藏 分享(赏)

2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:546997 上传时间:2025-12-10 格式:DOCX 页数:29 大小:35.38KB
下载 相关 举报
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第1页
第1页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第2页
第2页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第3页
第3页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第4页
第4页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第5页
第5页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第6页
第6页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第7页
第7页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第8页
第8页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第9页
第9页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第10页
第10页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第11页
第11页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第12页
第12页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第13页
第13页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第14页
第14页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第15页
第15页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第16页
第16页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第17页
第17页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第18页
第18页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第19页
第19页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第20页
第20页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第21页
第21页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第22页
第22页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第23页
第23页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第24页
第24页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第25页
第25页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第26页
第26页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第27页
第27页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第28页
第28页 / 共29页
2023届新疆乌鲁木齐地区高三第一次质量监测英语试题 含解析.docx_第29页
第29页 / 共29页
亲,该文档总共29页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、乌鲁木齐地区2023年高三年级第一次质量监测英语试卷(问卷)(卷面分值:150分;考试时间:120分钟)注意事项:1 .答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2 .回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如 需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上, 写在本试卷上无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案 转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面五段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项

2、中选出最 佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对 话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18.C. 9.15.答案是C。1. What does the woman want the man to do?A. Turn off the TV. B. Leave the TV on.C. Watch TV with her.2. How does the woman feel about Marks choice?A. Surprised. B. Worried.C. Pleased.3. Where

3、does the conversation probably take place?A. In a library. B. In a bookstore.C. In a classroom.4. How much will the man pay?A. 7.5. B. 11.C. 13.5. When will the speakers mother probably get home?A. At 6:00. B. At 6:30.C. At 7:00.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面五段对话或独白c每段对话或独白后有几个小题.从题中所给的A、B、C三个 选项中选出最

4、佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题.每小题5秒钟;听 完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Who is the man probably?A. A manager. B. A teacher.C. An engineer.7. Why is Bob mentioned in the conversation?A. He can fix a printer. B. He has an exam to take.C. He needs to buy paper.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why will the wo

5、man meet the man tomorrow?A. To do her homework. B. To watch a movie.C. To go out for lunch.9. What will the man do tomorrow morning?A. Buy a computer. B. Practice football.C. Borrow some books.听第8段材料,回答第10至12题。10. What does the man think of Tango in Tap Shoes?A. Interesting. B. Scary. C. Boring.11.

6、 What type of film is Clouds over Mount Figi?A. A documentary. B. A comedy.C. An action film.12. Which film have the speakers watched?A. The Boss Baby. B. No Time to Die. C. The Croods: A New Age.听第9段材料,回答第13至16题。13. What are the speakers planning?A. A fair. B. A match.C. A trip.14. Why do the speak

7、ers decide to cancel the meeting?A. The traffic is heavy.B. The weather may be bad.C. They have got new plans.15. Where is the meeting scheduled to take place?A. In a hotel. B. At the mans house.C. At university.16. How many members will the speakers call in total?A. 18. B. 20.B. 22.听第10段材料,回答第17至20

8、题。17. What is the main purpose of the talk?A. To encourage donations for a new park.B. To introduce people to a park.C. To train new volunteers.18. What do the animals in the park have in common?A. They live in large groups.B. They may soon disappear.C. They are native to the area.19. Where are the

9、animals kept?A. In cages. B. In a building. C. In open areas20. What does the speaker say about seeing the animals?A. Only some of them may be seen.B. Visitors can get close to them.C. People need to pay extra money to see them.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳

10、选项。ADo you want to learn English online quickly and easily? Are you looking for English materials for your company? Finding an academy that can provide excellent materials isnt easy. But Learn Hot English has the solution!In our face-to-face and online business English courses, we offer very practic

11、al English books. In addition, we also develop English content for specific industries of our customers. In this way, employees can better manage in English in the working environment.Practice English ConversationsThis eBook will make conversations in English so much easier. There are over 30 audio

12、files with typical conversations, and exercises with answers at the back so you can practice what youve learnt.Travel EnglishLearn over 1,000 English words and 300 expressions so you can speak English fluently when you travel outside your country! Learn the language over 30 typical situations and ma

13、ke travelling abroad easy with this eBook!Business EnglishLearn over 500 words and 300 expressions to improve your business English. This eBook comes with audio files and videos so you can learn the language you need to do business in English.IdiomsLearn 250 idioms with audio files, example sentence

14、s and images. This eBook will help you understand the meaning of the most useful idioms in English. Learn the language easily and quickly with our fun method.Phrasal VerbsLearn over 250 phrasal verbs and learn how to say them with the audio files. Native English speakers use phrasal verbs all the ti

15、me, so you need to learn them too. Start improving this important area of English NOW with our fantastic eBook.1Which eBook should you choose if you want to practice after learning?APractice English Conversations.BTravel English.CBusiness English.DPhrasal Verbs.2The eBook idioms features.A30 typical

16、 situationsBthe combination of education and binCthe largest number of English idiomsDvideo files3The eBooks are intended for those .Awho will study abroadBwho are fond of reading booksCwho are expert in teaching EnglishDwho may use English in their workBMy grandfather used to be the smartest person

17、 in the world. I am sure he was. There was nothing he could not explain or narrate to me. When I lost my sight being only six years old, he was the one who supported my connection with the whole world. He was doing it with his tales.My grandfather was the one who did not allow me to give up. Grandfa

18、ther supported my memory and boosted my imagination every day. He was narrating fairy stories about everything around us. He made me describe the things that I used to see previously in detail and then told something about them I could not believe.I remember he gave me his knife. I was careful with

19、it, as it was sharp my grandfather carved figures and household items with it. I was holding it and trying to restore its look in my memory, and grandfather was telling a story of the knife. He told me that having this knife, he was never wounded in a battle, and he could carve any figure in detail

20、with it. He promised that one day I would get it, and I would be able to carve anything. I touched the blade (刀刃) with my fingers, and I imagined how great I would be in carving. I wanted to make the magic creatures that were mentioned by my grandfather and present them to him.He made me walk a lot,

21、 we were researching the hills and fields, and he taught me how to define the flowers and trees. Being blind, I could find any local plant by smelling and touching. Grandfather promised that one day we would hike together and find real highland edelweiss.He died a month before I had my operation. Wh

22、en the bandage was taken off my eyes, I saw the faces of parents, sun, flowers and trees, and a knife left by my grandfather. Later, when my sight became stable and it became possible to read, my father gave me a book of tales written and illustrated by my grandfather. There were all the creatures h

23、e was talking about. He painted them for me, and I was spending the months looking at them and trying to recall their images in my own memory.4How did the authors grandfather support him?AWith the power of narration.BBy treating the authors disease.CWith description of scientific stories.DBy asking

24、the author to memorize stories.5What can be learned about the knife?AThe authors grandfather got it in a battle.BIt was a sharp knife carved with many figures.CIt served as a reminder of the time with grandfather.DIt acted as a warning against taking any risks.6Why did grandfather take the author ou

25、tdoors?ATo plant trees and flowers.BTo make the author get close to nature.CTo carry out research.DTo improve the authors eyesight.7What can be a suitable title for the text?ACarving the WorldBMiracles in My LifeCBlind MemoriesDRestoring the PastCHumans evolved (进化) from apes. This is what we learne

26、d in biology class. But what came before apes? Chinese scientists have discovered fossils that could enrich the evolutionary story of how humans evolved from fish.According to four articles published in the journal Nature in late September, Chinese researchers found fish fossils that provide the “mi

27、ssing link” about the origin of the jaw (下颌),a key trait (特征) that 99.8 percent of vertebrate species (脊椎动物) have.Zhu Min, a lead researcher of the studies from the Chinese Academy of Sciences, told China Daily that the findings drew a large amount of interest in the science world due to the importa

28、nce of jaws in animal evolution. However, the rise of the jaw had been a mystery due to a lack of sufficient fossil evidence to support that jawed vertebrates lived 450 million years ago.The latest findings made by Zhus team presented a set of five surprisingly well-preserved fish fossils that inclu

29、ded three whole-bodied fish, helping scientists paint a more accurate evolutionary picture of the origin of the jaw. The fish fossils were discovered at two sites in Chongqing and Guizhou, whose strata (地层) date back to the Silurian Period (志留纪) that began around 440 million years ago.These fossils

30、show that jawed fish were already thriving in the worlds ancient oceans at that time. Later on, more diverse and larger jawed fish evolved and began to spread around the world, paving the way for some fish to eventually go on land and evolve into other animals including humans.“These fossils provide

31、 an opportunity to peek into the dawn of fish and help scientists track many human body structures back to these ancient fish, thus filling some key gaps in the evolutionary history of how fish evolved into humans.” Zhu said.8Why does the author mention human evolution from apes in paragraph 1?ATo m

32、ake a prediction.BTo present a fact.CTo clarify a concept.DTo introduce a topic.9What is stressed in paragraph 4?AThe number of fish fossils.BThe characteristics of fish fossils.CThe significance of fish fossils.DThe research sites of fish fossils.10The underlined word “thriving” in paragraph 5 prob

33、ably means.Agrowing wellBdecreasing slowlyCdisappearing suddenlyDchanging quickly11How did Zhu think of the findings?AThey helped fish conservation.BThey led to research into the future of fish.CThey made it clear when the Silurian Period began.DThey provided more evidence for human evolution.DIn ma

34、ny homes, dogs are beloved family pets. Dogs are now playing a role in educational environments, too. Since 2014, the New York City Department of Education has certified (认证) a Comfort Dog program. The program trains comfort dogs and their human handlers (训练师)for use in schools.The Comfort Dog progr

35、am began as a way to help students feel more involved in their classes and to reduce feelings of anxiety, fear, and isolation. At East Side Middle School (ESMS) in Manhattan, Bailey the comfort dog is now working with her human handler, Laurie Posner, the school psychologist.“After a year and a half

36、 of virtual learning due to the COVID-19 pandemic, many kids have felt disconnected from their classmates. At ESMS, Bailey will be involved in social-emotional lessons throughout the school year. Also, Bailey is supposed to work on specific goals.” Posner said. Students who have had difficulty going

37、 from a virtual learning model back to an in-person setting can also join a small group with Bailey. “In addition to helping small groups, Bailey will have an open-door policy - anyone on campus who is having a hard day will be welcome to come and see Bailey anytime. Mr. Posner added. “You need some

38、where to relax and just pet a dog, or talk to a dog, someone who is not going to judge you. Thats what she is for.”Bailey went through intensive (加强的)training in order to become a comfort dog. Each dog must know basic instructions and pass a test conducted by human handlers to be suitable for a clas

39、sroom setting. The dogs interactions with children, how they walk in hallways, respond to the ringing of school bells, and take treats from working staff are all tested.Researchers are finding that having comfort dogs in school leads to a more positive school climate.So far, Bailey is a hit at ESMS.

40、12What can be inferred about Bailey?AShe feels disconnected in groups.BShe provides full-time service.CShe is good at judging students.DShe is involved in social media classes.13The underlined word “they” in paragraph 4 refers to.Aworking staffBhuman handlersCchildrenDdogs14What can we say about the

41、 Comfort Dog program?AIt targets family dogs.BIt upsets dog owners.CIt is helpful for school atmosphere.DIt trains dogs to be stronger.15What can we expect of comfort dogs in the future?AThey may win popularity in schools.BThey will take the place of family dogs.CThey could raise concerns about keep

42、ing pets.DThey might have a negative effect on teaching.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余 选项。An autobiography (自传)is a personal account of a persons life. Some people write their autobiography while they are still young and update it as they get older. _16_ .You could write

43、 your autobiography up until now, as you are at an important time in your life and it would be interesting for you and your family to read in later years, to see how you described your life as a teenager. How should you write your autobiography? Decide what you want to write_17_, there is a differen

44、ce between a memoir (回忆录)and an autobiography and you must decide on which one you want to write before you begin. Who are you writing for?Figuring out who you are writing your memoir or autobiography for is something you should decide on very quickly. _18_, or do you just want something to share wi

45、th your grandchildren and help to catalogue the family history? Depending on which you decide, your audience may be looking for different things. Be harsh“Everyone thinks theyve led the most interesting life says Rebecca Swift, director of The Literary Consultancy, “but the market is extremely diffi

46、cult to break into.” People are mainly interested in celebrity names, so if youre thinking about writing an autobiography, you need to ask yourself “Why my life? _19_?” Unless youre a celebrity or a household name, you will have to think very hard about what in your life is worth writing about if yo

47、u want to publish your work for a wider audience. _20_Inviting as it may be to polish a few particularly embarrassing moments in your life, you must remember to stick to the truth. Your autobiography or memoir is fact, not fiction after all.AHonesty is keyBPolish your writingCWhats so interesting ab

48、out meDAre you writing for mainstream publicationEWhy should you write an autobiography or personal memoirFThough they have their similarities and are often used interchangeablyGOthers find the time and the interest to write their autobiography after they have retired第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共2

49、0小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处 的最佳选项。On July 10, 1980, I was aboard an old destroyer (驱逐舰), sailing from Singapore to the Philippines. The day was grey with threatening clouds. There was a typhoon _21_ our way. All of us were looking forward to arriving in the Philippines a

50、s quickly as possible.Suddenly, the lookout _22_ an object floating. He announced that it was a boat with many people on it in a _23_ area with reefs (礁石). The captain announced that we were heading towards the boat to offer _24_. Everyone prepared for the possible rescue. I made my way to the back

51、end of the ship. The ship _25_. But along the way, I heard most of the crew were _26_ about assisting the people. And I even heard an engineer _27_ said, “We ought to leave them out there to die!”We got close to the boat and sent out the whaleboat with a small crew to _28_ it out further. The crew r

52、eported back it was an old wooden boat _29_ with about 50 men, women and children, who were very weak. Our ship became even more _30_ after that news. Some gathered any dry clothes they could _31_ and I prepared the area for rest and all the medical items.We _32_ got alongside the boat, and the firs

53、t thing I noticed was the strange sound of babies crying. Then came the sound of the men and women excitedly talking with pain in their voices. All their faces _33_ great tiredness. We helped get them _34_. The weakest received _35_ while the rest got a place to rest.During those hours after the _36

54、_, I noticed a big change in the _37_ of the crew. The same _38_ even helped in caring a baby girl. Outside, the weather was growing worse, but inside, everything felt _39_ and pleasant. Our new friends were very happy as if they were on a luxury ship _40_ an old destroyer.21AblockingBpassingCheadin

55、gDsweeping22AspottedBrecognizedCgotDconfirmed23AvastBnarrowCremoteDdangerous24AcomfortBguidanceCconvenienceDassistance25Aturned aroundBcame aliveCbroke downDpulled out26AcomplainingBconcerningCquarrelingDsetting27AmercifullyBangrilyCcasuallyDnervously28AcheckBcarryCknockDhelp29AequippedBsurroundedCc

56、rowdedDoccupied30AsecuredBrefreshedCdisturbedDprepared31AspareBsewCchangeDwear32AaccidentallyBsecretlyCnaturallyDfinally33AcoveredBreflectedCpredictedDproduced34ArecoveredBmotivatedCsettledDappreciated35AsupportBpermissionCtreatmentDfavor36AtyphoonBrescueCsearchDadventure37ApatienceBattitudeCspeechD

57、attention38AengineerBcaptainCcrewDlookout39AtiringBcoldCwarmDclear40Aapart fromBin spite ofCby means ofDinstead of第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Over the past few years, scientists _41_ (develop) a new artificial intelligence technology that can detect whether someone is lyi

58、ng through analyzing the muscles in his face.Patches (贴 片)placed on a persons face detect muscle activity and then machine learning technology is used. The machine is able _42_ (calculate) whether or not the person has been telling lies. _43_ (invent) by Yael Hanein at Tel Aviv University in Israel,

59、 the machine showed success rate of 73 percent, implying it can catch liars with ease.How would our facial expressions give _44_ our lies? According to researchers from the University of British Columbia, Canada, some of the muscles in our faces change “behavior” when we are lying. Liars _45_ (usual

60、) raise their eyebrows. They also blink a lot and hold _46_ (they) eyes closed longer. _47_ (close) the eyes is a way to buy time for the liar so that they can better perfect their story.Liars often blush (脸红). Blood flows into the cheeks as they become nervous about the _48_ (true) possibly being r

61、evealed.Liars also have fake smiles. _49_ real smile often causes the eyes to light up or become smaller. This is because more muscles are used _50_ we are happy. A fake smile is often accompanied by “dead” eyes instead.第四部分写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文

62、。文中共 有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线( )划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。To better work for the good of the community, our class organized a voluntary activity on last Saturday. We carried out a thorough clean-up

63、 of the city square.We set out earlier in the morning. As soon as we got there, we divided into two groups. One group picked up all the rubbishes on the ground, such as waste paper, cigarette ends and plastic bags throwing everywhere. The others group removed all illegal advertisements from the pole

64、s and trees, which were a tough job.We felt tired and happy when the activity was over. How a meaningful day we had! Its true to say that we make the living by what we get but we make a life by what we give.第二节书面表达(满分25分)52上周你校与新疆博物馆联合举办了“流动博物馆进校园(Mobile Museum into Campus) ”主题活动。请你为学校英语报写一篇活动报道,内容包

65、括:1 .活动目的;2 .活动内容(听讲座、观表演和沉浸式体验);3 .活动反响。注意:1.词数100左右;4 .可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:沉浸式体验immersive experience_1A2B3D【导语】本文是一篇应用文。文章介绍了在线学习英语Learn Hot English提供的商务英语课程及相关内容。1细节理解题。根据标题Practice English Conversations下的“There are over 30 audio files with typical conversations, and exercises with answers at th

66、e back so you can practice what youve learnt.”(有超过30个典型对话的音频文件,后面有答案的练习,你可以练习所学的内容。)可知,如果你想要在学习后练习应选电子书练习英语会话。故选A项。2细节理解题。根据Idioms标题下的“This eBook will help you understand the meaning of the most useful idioms in English. Learn the language easily and quickly with our fun method.”(这本电子书将帮助你理解英语中最有用的习

67、语的意思。用我们的乐趣轻松快速地学习语言。)可知,习语电子书的特点是教育和娱乐的相结合。故选B项。3推理判断题。根据第二段“In our face-to-face and online business English courses, we offer very practical English books.”(在我们面对面的在线商务英语课程中,我们提供非常实用的英语书。)可知,这些电子书是针对需要在工作中应用英语的人。故选D项。4A5C6B7C【导语】本文为一篇记叙文。文章讲述了作者失明时,爷爷对自己的帮助,用故事为我们讲述周围的事物,带我们去接近大自然。复明后,作者看到周围的事物,满是

68、对爷爷的回忆。4细节理解题。根据文章第二段“Grandfather supported my memory and boosted my imagination every day. He was narrating fairy stories about everything around us.(爷爷每天都在支持我的记忆,增强我的想象力。他讲述了我们周围一切的童话故事)”可知,作者的爷爷通过讲述故事来支持作者的记忆,不让作者忘记以前看到的事情。故选A。5推理判断题。根据文章第三段“I touched the blade (刀刃) with my fingers, and I imagine

69、d how great I would be in carving. I wanted to make the magic creatures that were mentioned by my grandfather and present them to him.(我用手指触摸着刀刃,想象着自己在雕刻方面会有多么出色。我想雕刻出那些爷爷提到的神奇的东西,并把它们拿给爷爷看)”可知,这把小刀能让作者想起曾经和爷爷一起度过的时光,故选C。6推理判断题。根据文章第四段“He made me walk a lot, we were researching the hills and fields,

70、 and he taught me how to define the flowers and trees. Being blind, I could find any local plant by smelling and touching.(他让我走很多路,我们在研究山丘和田野,他教我如何定义花草树木。我可以通过闻和触摸找到任何当地植物)”可推知,作者的爷爷将作者带去户外,教会作者如何定义花草树木,是为了让作者接近大自然,不对自己的失明而感到绝望。故选B。7主旨大意题。根据文章最后一段“He painted them for me, and I was spending the month

71、s looking at them and trying to recall their images in my own memory.(他为我画下它们,我花了几个月的时间看着它们,试图在自己的记忆中回忆它们的形象)”可知,作者通过对自己失明时,爷爷为自己讲述周围的事物,爷爷不放弃作者的事情的描写,表达了对爷爷的思念和感谢。在复明后,看到爷爷给作者留下的那些画,心里满是在作者失明时,爷爷陪伴的回忆。由此可知,C项“失明的回忆”适合作本文标题。故选C。8D9C10A11D【导语】这是一篇说明文。文章介绍了中国科学家在重庆和贵州的两地发现的鱼类的下颚化石,这一发现填补了鱼类如何进化为人类的进化史

72、上的一些关键空白。8推理判断题。根据第一段“Humans evolved (进化) from apes. This is what we learned in biology class. But what came before apes? Chinese scientists have discovered fossils that could enrich the evolutionary story of how humans evolved from fish. (人类由类人猿进化而来。这是我们在生物课上学到的。但是在猿类出现之前是什么呢?中国科学家发现了化石,这些化石可能丰富了人类

73、如何从鱼类进化而来的进化故事。)”可知,本文将讲述中国科学家发现了化石,这些化石能帮助我们更好的理解人类从鱼类进化而来的,因此第一段起到引出话题的作用。故选D项。9推理判断题。根据第四段“The latest findings made by Zhus team presented a set of five surprisingly well-preserved fish fossils that included three whole-bodied fish, helping scientists paint a more accurate evolutionary picture of

74、 the origin of the jaw. The fish fossils were discovered at two sites in Chongqing and Guizhou, whose strata (地层) date back to the Silurian Period (志留纪) that began around 440 million years ago. (朱教授团队的最新发现展示了一组保存完好的鱼类化石,其中包括三种完整的鱼类,帮助科学家更准确地描绘出颚部起源的进化图景。鱼类化石是在重庆和贵州的两个地点发现的,这两个地方的地层可以追溯到大约4.4亿年前开始的志留

75、纪时期。)”可知,此处说明了这些在重庆和贵州的两地发现的鱼类化石对研究工作的重要性。故选C项。10词句猜测题。根据第五段“These fossils show that jawed fish were already thriving in the worlds ancient oceans at that time. Later on, more diverse and larger jawed fish evolved and began to spread around the world, paving the way for some fish to eventually go on

76、 land and evolve into other animalsincluding humans. (这些化石表明,颚鱼在当时已经在世界古代海洋中thriving。后来,更多样化和更大的颚鱼进化并开始在世界各地传播,为一些鱼类最终登上陆地并进化成其他动物包括人类铺平了道路。)”可知,thriving在句中意为“兴旺,繁荣”,与growing well意思相近,故选A项。11推理判断题。根据最后一段“These fossils provide an opportunity to peek into the dawn of fish and help scientists track man

77、y human body structures back to these ancient fish, thus filling some key gaps in the evolutionary history of how fish evolved into humans. Zhu said. (这些化石提供了一个窥视鱼的黎明的机会,并帮助科学家追踪许多人体结构追溯到这些古代鱼类,从而填补了鱼类如何进化成人类的进化史上的一些关键空白。朱说。)”可知,朱认为,这些发现填补了鱼类如何进化成人类的进化史上的一些关键空白,即为人类进化提供了更多证据。故选D项。12B13D14C15A【导语】本文为

78、一篇说明文。讲述了纽约市教育部已认证了Comfort Dog的计划,该项目训练安慰犬及其人类训练师,用于学校中。12推理判断题。根据文章第三段“At ESMS, Bailey will be involved in social-emotional lessons throughout the school year. Also, Bailey is supposed to work on specific goals.(在ESMS,Bailey将在整个学年中参与社会情感课程。此外,Bailey还应该致力于特定的目标。)”可推知,Bailey提供的是全天候的服务,故选B。13词义猜测题。根据文

79、章第四段“The dogs interactions with children, how they walk in hallways, respond to the ringing of school bells, and take treats from working staff are all tested.(狗与孩子的交流,它们在走廊走路的姿势,对学校铃声的反应,从员工那里获取食物,这些都需要被测试。)”中划线代词they前文的提示词“the dogs interactions with children”可知,此处的代词they指代前文的the dog,故选D。14细节理解题。根据

80、文章倒数第二段“Researchers are finding that having comfort dogs in school leads to a more positive school climate.(研究者发现,校园里的安慰犬营造了一个更积极的校园氛围。)”可知,Comfort Dog项目的安慰犬为学校营造了一个更积极的校园氛围,有利于学校氛围,故选C。15推理判断题。根据文章倒数第二段“Researchers are finding that having comfort dogs in school leads to a more positive school clima

81、te.(研究者发现,校园里的安慰犬营造了一个更积极的校园氛围。)”和倒数第一段“So far, Bailey is a hit at ESMS.(目前,在ESMS,Bailey是轰动一时的安慰犬。)”可知,目前,安慰犬在ESMS很流行,且它对学校积极氛围的建设有帮助,因此在未来,它很可能在学校很流行,故选A。16G17F18D19C20A【导语】本文是说明文。主要介绍了写自传时应该注意的一些问题。16上文“Some people write their autobiography while they are still young and update it as they get olde

82、r.”(一些人年轻的时候就开始写自传,然后随着年龄的增长而更新。)说明了一些人很早开始写自传。G项“Others find the time and the interest to write their autobiography after they have retired”(其他人在他们退休之后才有了写自传的时间和兴趣。)说明了还有一些人退休之后才开始写自传,与上文衔接恰当。故选G项。17下文“there is a difference between a memoir (回忆录)and an autobiography and you must decide on which one

83、 you want to write before you begin.”(回忆录和自传之间是有区别的,在开始之前,你必须决定要写哪一个。)说明回忆录和自传是不同的,F项“Though they have their similarities and are often used interchangeably”(尽管他们有相似处,经常互换使用。)中“they ”指的是回忆录和自传,“Though”表示让步关系,与后文衔接恰当。故选F项。18上文“Figuring out who you are writing your memoir or autobiography for is somet

84、hing you should decide on very quickly.”(弄清楚你的回忆录或自传是写给谁看的,这需要迅速做出决定。)说明写之前要决定目标读者,结合下文“or do you just want something to share with your grandchildren and help to catalogue the family history?”(或者你只是想要一些东西能够和孙辈分享,并帮助记载家族历史?)说明目标读者是孙辈,D项“Are you writing for mainstream publication”(你是为了主流出版物写作吗?)与后文构成

85、选择关系,衔接恰当。故选D项。19上文“People are mainly interested in celebrity names, so if youre thinking about writing an autobiography, you need to ask yourself “Why my life?”(人们主要对名人的名字感兴趣,所以如果你在考虑写自传,你需要问一问自己“为什么要写自己的生活?”)说明写自传时,要考虑清楚自己的生活有什么精彩的地方可以吸引别人,C项“Whats so interesting about me”(我自己有什么有趣的地方?)同样是反思自己有什么值

86、得写的地方,衔接恰当。故选C项。20空处为本段小标题。下文“Inviting as it may be to polish a few particularly embarrassing moments in your life, you must remember to stick to the truth. ”(润色修改你生活中一些特别尴尬的时刻可能很诱人,但你必须记得实事求是。)说明写自传时,不能夸大其词而忽视事实,要坦诚一点。A项“Honesty is key”(坦诚是关键。)与本段内容相符,可以作为小标题。故选A项。21C22A23D24D25B26A27B28A29C30D31A3

87、2D33B34C35C36B37B38A39C40D【导语】本文为一篇记叙文。作者所在的驱逐舰在台风来之前正赶往菲律宾的途中,发现了一艘旧木船,船上挤满了大约50名男子、妇女和儿童,他们都很虚弱,驱逐舰对他们进行了援救,把他们安置在驱逐舰上。21考查动词词义辨析。句意:有台风朝我们这边来了。A. blocking阻挡;B. passing通过;C. heading朝(某方向)行进;D. sweeping扫。根据上一句“The day was grey with threatening clouds. (那天灰蒙蒙的,乌云密布)”以及下一句“All of us were looking forw

88、ard to arriving in the Philippines as quickly as possible. (我们所有人都期待着尽快抵达菲律宾)”可知,因为天气问题,台风在即,大家希望尽快到达菲律宾,heading符合语境。故选C项。22考查动词词义辨析。句意:突然,瞭望员发现了一个漂浮的物体。A. spotted发现;B. recognized识别;C. got得到;D. confirmed确认。根据下文“He announced that it was a boat with many people on it in a _3_ area with reefs (礁石). (他宣

89、布,这是一艘船,在一个有暗礁的危险地区,上面有很多人)”以及本句的主语the lookout可知,瞭望员负责观察周边海上状况,发现了(spotted)海面上的漂浮物。故选A项。23考查形容词词义辨析。句意:他宣布,那是一艘船,在一个有暗礁的危险地区,上面有很多人。A. vast广阔的;B. narrow狭窄的;C. remote偏远的;D. dangerous危险的。根据下句“The captain announced that we were heading towards the boat to offer _4_. Everyone prepared for the possible r

90、escue. (船长宣布我们要向船上提供援助。每个人都为可能的救援做好了准备)”可知,对方船只需要救援,说明他们身处险境(dangerous)。故选D项。24考查名词词义辨析。句意:船长宣布我们正前往那艘船去提供援助。A. comfort舒适;B. guidance指导;C. convenience便利;D. assistance援助。根据上一句“He announced that it was a boat with many people on it in a _3_ area with reefs (礁石). (他宣布,那是一艘船,在一个有暗礁的危险地区,上面有很多人)”以及下文“But

91、 along the way, I heard most of the crew were _6_ about assisting the people. (但在路上,我听到大多数船员都在抱怨帮助人们)”中的assisting可知,对方船只在有暗礁的险境中,船长宣布去援助(assistance)。故选D项。25考查动词短语辨析。句意:这艘船热闹起来。A. turned around转向反方向;B. came alive热闹起来;C. broke down抛锚;D. pulled out渡过难关。根据上文“The captain announced that we were heading to

92、wards the boat to offer _4_. Everyone prepared for the possible rescue. (船长宣布我们要向船上提供援助。每个人都为可能的救援做好了准备)”可知,整条船上的人员动了起来,准备去救助对方船只,船上热闹起来,came alive符合语境。故选B项。26考查动词词义辨析。句意:但在路上,我听到大多数船员都在抱怨帮助那些人。A. complaining抱怨;B. concerning使担心;C. quarreling争吵;D. setting设置。根据上文“There was a typhoon _1_ our way. All o

93、f us were looking forward to arriving in the Philippines as quickly as possible. (有台风朝我们这边来了。我们所有人都盼望着尽快到达菲律宾)”,以及下文“And I even heard an engineer _7_ said, We ought to leave them out there to die! (我甚至听到一位工程师愤怒地说:我们应该让他们在外面等死!)”可知,台风即将到来,船长还命令救援对方船只,船员们会心生抱怨(complaining),此处考查complain about,意为“抱怨”。故选

94、A项。27考查副词词义辨析。句意:我甚至听到一个工程师生气地说:“我们应该让他们在外面等死!”A. mercifully仁慈地;B. angrily生气地;C. casually漫不经心地;D. nervously紧张地。根据上文“But along the way, I heard most of the crew were _6_ about assisting the people. (但在路上,我听到大多数船员都在抱怨帮助人们)”可知,因为有怨言,所以说话时带有怒气(angrily)。故选B项。28考查动词词义辨析。句意:我们靠近了那艘船,派了一艘捕鲸船和一小队船员去进一步检查。A.

95、check检查;B. carry携带;C. knock敲;D. help帮助。此处考查动词短语check out,意为“检验”,根据下文“The crew reported back it was an old wooden boat _9_ with about 50 men, women and children, who were very weak. (船员们报告说,这是一艘旧木船,船上挤满了大约50名男子、妇女和儿童,他们都很虚弱)”可知,驱逐舰放了一个捕鲸船过去检查(check out),回来报告了对方船只的状况。故选A项。29考查动词词义辨析。句意:船员们报告说,这是一艘旧木船,

96、船上挤满了大约50名男子、妇女和儿童,他们都很虚弱。A. equipped装备;B. surrounded包围;C. crowded挤满;D. occupied占用。根据上文“He announced that it was a boat with many people on it in a _3_ area with reefs (礁石). (他宣布,那是一艘船,在一个有暗礁的危险地区,上面有很多人)”可知,船上挤满了人。故选C项。30考查形容词词义辨析。句意:这个消息一出,我们的船就准备得更充分了。A. secured有担保的;B. refreshed神清气爽的;C. disturbed

97、受干扰的;D. prepared有准备的。根据上文“The captain announced that we were heading towards the boat to offer _4_. Everyone prepared for the possible rescue. (船长宣布我们要向船上提供援助。每个人都为可能的救援做好了准备)”中的prepared为复现词,以及“The crew reported back it was an old wooden boat _9_ with about 50 men, women and children, who were very

98、weak. (船员们报告说,这是一艘旧木船,船上挤满了大约50名男子、妇女和儿童,他们都很虚弱)”可知,本来就在做救援准备工作的船员们得知了对方船上的状况后,做的准备工作(prepared)更加充分。故选D项。31考查动词词义辨析。句意:一些人收集了他们能匀出的干衣服,我准备好了休息的地方和所有的医疗用品。A. spare匀出;B. sew缝制;C. change更换;D. wear磨损。根据上文“Our ship became even more _10_ after that news. (这个消息一出,我们的船就准备得更充分了)”以及句中的dry clothes可知,船员把自己的干的衣服

99、匀出来(spare),到时候提供给对方穿。故选A项。32考查副词词义辨析。句意:我们终于到了船边,我注意到的第一件事是婴儿啼哭的奇怪声音。A. accidentally偶然地;B. secretly秘密地;C. naturally自然地;D. finally最后。根据上文“He announced that it was a boat with many people on it in a _3_ area with reefs (礁石). The captain announced that we were heading towards the boat to offer _4_. Eve

100、ryone prepared for the possible rescue. (他宣布,那是一艘船,在一个有暗礁的危险地区,上面有很多人。船长宣布我们要向船上提供援助。每个人都为可能的救援做好了准备)”可知,尽管对方的船在礁石区域,驱逐舰还是靠了过去,finally符合语境。故选D项。33考查动词词义辨析。句意:所有人的脸上都显出极度的疲惫。A. covered覆盖;B. reflected显出;C. predicted预测;D. produced产生。根据上文“The crew reported back it was an old wooden boat _9_ with about 5

101、0 men, women and children, who were very weak. (船员们报告说,这是一艘旧木船,船上挤满了大约50名男子、妇女和儿童,他们都很虚弱)”可知,木船上的人们很虚弱,脸上显出疲惫之色,reflected符合语境。故选B项。34考查动词词义辨析。句意:我们帮助他们安顿下来。A. recovered恢复;B. motivated激励;C. settled安置;D. appreciated赞赏。根据上文“Some gathered any dry clothes they could _11_ and I prepared the area for rest

102、and all the medical items. (一些人收集了他们能匀出的干衣服,我准备好了休息的地方和所有的医疗用品)”,以及下文“The weakest received _15_ while the rest got a place to rest. (最虚弱的人接受治疗,其余的人有地方休息)”可知,对方船上的人被带到作者所在船上,得到了安置(settled)。故选C项。35考查名词词义辨析。句意:最虚弱的人接受治疗,其余的人有地方休息。A. support支持;B. permission许可;C. treatment治疗;D. favor赞成。根据上文“Some gathered

103、 any dry clothes they could _11_ and I prepared the area for rest and all the medical items.( 一些人收集了他们能匀出的干衣服,我准备好了休息的地方和所有的医疗用品)”可知,驱逐舰上有医疗用品,最虚弱的人得到了治疗(treatment)。故选C项。36考查名词词义辨析。句意:在救援结束后的几个小时里,我注意到船员们的态度有了很大的变化。A. typhoon台风;B. rescue救援;C. search搜索;D. adventure冒险。根据上文“He announced that it was a b

104、oat with many people on it in a _3_ area with reefs (礁石). The captain announced that we were heading towards the boat to offer _4_. Everyone prepared for the possible rescue. (他宣布,那是一艘船,在一个有暗礁的危险地区,上面有很多人。船长宣布我们要向船上提供援助。每个人都为可能的救援做好了准备)”可知,可知,作者所在的船救援了对方船上的人员。故选B项。37考查名词词义辨析。句意:在救援结束后的几个小时里,我注意到船员们的

105、态度有了很大的变化。A. patience耐心;B. attitude态度;C. speech言语;D. attention注意。根据上文“But along the way, I heard most of the crew were _6_ about assisting the people. And I even heard an engineer _7_ said, We ought to leave them out there to die! (但在路上,我听到大多数船员都在抱怨帮助人们。我甚至听到一个工程师生气地说:我们应该让他们在外面等死!)”可知,在救援前,有船员在抱怨,根

106、据下文“The same _18_ even helped in caring a baby girl. (那位工程师甚至还帮忙照顾了一个女婴)”可见,船员态度(attitude)有了变化。故选B项。38考查名词词义辨析。句意:那位工程师甚至还帮忙照顾了一个女婴。A. engineer工程师;B. captain船长;C. crew船员;D. lookout瞭望员。根据上文“And I even heard an engineer _7_ said, We ought to leave them out there to die! (我甚至听到一个工程师生气地说:我们应该让他们在外面等死!)”

107、可知,此处说的就是这位生气的工程师。故选A项。39考查形容词词义辨析。句意:外面,天气越来越坏,但里面,一切都感到温暖和愉快。A. tiring累的;B. cold冷的;C. warm温暖的;D. clear清楚的。根据上文“We helped get them_14_. The weakest received _15_ while the rest got a place to rest. (我们帮助他们安顿下来。最虚弱的人接受治疗,其余的人有地方休息)”以及句中的and pleasant可知,获救船员离开困境后,在驱逐舰上感受到了人与人之间的温暖和愉快,warm符合语境。故选C项。40考

108、查介词短语辨析。句意:我们的新朋友非常高兴,就好像他们是在一艘豪华的船上,而不是在一艘旧的驱逐舰上。A. apart from除了;B. in spite of尽管;C. by means of借助于;D. instead of而不是。根据上文“The crew reported back it was an old wooden boat _9_ with about 50 men, women and children, who were very weak. (船员们报告说,这是一艘旧木船,船上挤满了大约50名男子、妇女和儿童,他们都很虚弱)”以及“Outside, the weathe

109、r was growing worse, but inside, everything felt _19_ and pleasant. (外面,天气越来越坏,但里面,一切都感到温暖和愉快)”可知,尽管这是一艘旧的驱逐舰,对于乘坐那条旧木船的人来说,这里就是豪华的船。故选D项。41have developed42to calculate43Invented44away45usually46their47Closing48truth49A50when#if【导语】本文是一篇说明文。介绍了科学家们开发了一种新的人工智能机器,可以通过分析某人脸上的肌肉来判断他是否在说谎。41考查时态。句意:在过去的几

110、年里,科学家们开发了一种新的人工智能技术,可以通过分析某人脸上的肌肉来判断他是否在说谎。分析句子成分可知,提示词应为主句的谓语动词。结合时间状语“Over the past few years”以及主语“scientists”可知,应用现在完成时,且用复数。故填have developed。42考查不定式。句意:这台机器能够计算出这个人是否一直在说谎。固定搭配be able to do sth.“能够做某事”。故填to calculate。43考查非谓语动词。句意:该机器由以色列特拉维夫大学的雅艾尔哈内发明,成功率为73%,这意味着它可以轻松地抓到说谎者。分析句子成分可知,主句的谓语动词为“s

111、howed”,所以提示词应为非谓语动词,又因和主语“the machine”之间的关系为动宾关系,故用过去分词形式。故填Invented。44考查副词。句意:我们的面部表情如何暴露我们的谎言?固定搭配give away“泄露;暴露”。故填away。45考查副词。句意:说谎者通常会扬起眉毛。分析句子成分可知,提示词应变为频度副词作状语。故填usually。46考查形容词性物主代词。句意:他们还经常眨眼,而且闭上他们眼睛的时间更长。空后为名词“eyes”,故空处应为形容词物主代词修饰限定名词。故填their。47考查非谓语动词。句意:闭上眼睛是为说谎者争取时间的一种方式,这样他们就可以更好地完善他

112、们的故事。分析句子成分可知,主句谓语动词为“is”,故其前为主语,所以应为动名词短语作主语,表示一般性的行为,故填Closing。48考查名词。句意:当他们对真相可能被揭露感到紧张时,血液就会流入脸颊。根据空前的定冠词“the”可知,空处应为名词,抽象名词,不可数,故填truth。49考查冠词。句意:真正的微笑通常会使眼睛发亮或变小。分析句子成分可知,空处应为冠词,因表示泛指,real 发音以辅音音素开头,故填A。50考查状语从句。句意:这是因为当我们快乐的时候会用到更多的肌肉(这是因为如果我们快乐的话,面部会用到更多的肌肉)。分析句子成分可知,空处应为连词,引导时间状语从句,表示“当的时候”

113、,也可以用if“如果”引导条件状语从句,故填when/if。511.删除on2. earlierearly3.we后添加were4.rubbishesrubbish5.throwingthrown6.othersother7.werewas8.andbut9.HowWhat10.thea【导语】这是一篇记叙文。主要讲述了上周六班级组织的一次社区志愿活动。【详解】1.考查介词的运用。句意:为了更好地为社区服务,我们班在上周六组织了一次志愿活动。last, next修饰的时间状语前不用介词;表示“上周末”应用last Saturday。故删除on。2.考查副词。句意:我们一大早就出发了。此处不存在

114、比较关系,应用副词原级作状语。故earlier改为early。3.考查语态。句意:我们一到那里就被分成了两组。主语we与谓语动词divide构成被动关系,且动作发生在过去,应用一般过去时的被动语态,谓语用复数。故we后添加were。4.考查名词。句意:一组捡起地上所有的垃圾,如废纸、烟头和扔得到处都是的塑料袋。rubbish为不可数名词,没有复数形式。故rubbishes改为rubbish。5.考查非谓语动词。句意:一组捡起地上所有的垃圾,如废纸、烟头和扔得到处都是的塑料袋。非谓语动词throw与其逻辑主语plastic bags构成被动关系,故用过去分词作后置定语。故throwing改为th

115、rown。6.考查形容词。句意:另一组清除了所有在柱子和树上的非法广告,这是一项艰巨的工作。修饰名词group应用the other,意为“(两个中的)另一个”;the others是代词,意为“其它(人或物)”,不作定语。故others改为other。7.考查主谓一致。句意:另一组清除了所有在柱子和树上的非法广告,这是一项艰巨的工作。定语从句中关系代词which指代上文“清除了所有在柱子和树上的非法广告”这件事情,是单数意义,谓语动词应用单数。故were改为was。8.考查连词。句意:当活动结束时,我们感到很累,但很高兴。此处前后文为转折关系,应用连词but。故and改为but。9.考查感叹

116、句。句意:我们度过了多么有意义的一天!感叹名词day应用what;how用于感叹形容词和副词。故How改为What。10.考查冠词。句意:诚然,我们靠所得谋生,但我们靠给予创造生活。固定短语make a living表示“谋生”。故the改为a。52One possible version:Last week, our school and the Xinjiang Museum jointly held the “Mobile Museum into Campus” themed event. The purpose of this activity was to bring the mus

117、eum experience to students and provide a unique educational opportunity.The event included a lecture, a performance and an immersive experience. The lecture was informative and engaging, providing insight into the history and significance of the region. The performance was a visual feast, which show

118、cased the traditional music and dance of the area. Finally, the immersive experience allowed students to explore the cultural richness of Xinjiang through hands-on activities and interactive displays.The event received positive feedback from students and it was a unique and memorable experience for

119、our school community.【导语】本篇书面表达属于应用文。上周你校与新疆博物馆联合举办了“流动博物馆进校园(Mobile Museum into Campus) ”主题活动。请你为学校英语报写一篇活动报道。【详解】1.词汇积累举行:holdhost目的:purposegoal机会:opportunitychance最后:finallyat last2.句式拓展简单句变复合句原句:The event received positive feedback from students and it was a unique and memorable experience for o

120、ur school community.拓展句:The event received positive feedback from students, which was a unique and memorable experience for our school community.【点睛】高分句型1 The purpose of this activity was to bring the museum experience to students and provide a unique educational opportunity. (运用了不定式作表语)高分句型2 The lecture was informative and engaging, providing insight into the history and significance of the region. (运用了现在分词作状语)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1